2011.05.21. 21:50 Szerző: Đđ

Szent István, a maffiózó

Megint van valami, amit  Fidesz-kormány a Jóistenre bízna – ahelyett, hogy maga látna a tennivalók után…

Még hónapokkal ezelőtti a hír, hogy az Erdélyben árvaházat fenntartó Böjte Csaba ferencrendi szerzetes kigondolta Magyarország és az egész Kárpát-medence felvirágoztatására és a magyar nemzet felemelésére a Szent István-tervet. (Hogy mi lesz a nevezett medence nem magyar lakóival, arról nem szólnak a hírek…) A terv tulajdonképpen egy közmunka-, egy felnőttképzési és egy környezetrendezési program keveréke lenne, jó sok ájtatossággal és hazafiaskodással vegyítve, a konzervatívabb ízlésű öregurak és –hölgyek szája íze szerint tálalva. Kissé talán meglepő – lenne máshol a modern világban – hogy „Isten emberére” bízzanak egy efféle szekuláris projektet, hiszen nem éppen ők a legkompetensebbek a terület- és tudásfejlesztés szerteágazó és bizony komoly finanszírozási forrásokat igényelő területén…Itt, nálunk azonban nem csak egy (részleteiben Fidesz-szokás szerint teljesen kidolgozatlan) tervet, hanem mindjárt egy azt támogató mozgalmat is gründoltak, amelynek neve: A mi ügyünk.

…Hiába, hatalomban lankad a kommunikációs figyelem – hiszen a név, „A mi ügyünk”, ismerős: Cosa Nostra alakban. Azt még csak elhiszem, hogy Böjte Csaba, szerzetes létére, nem ismerős az alvilági dolgokban (a mennyeiekben bizonyosan járatosabb), de hogy azok között sem tűnt fel senkinek ez a névazonosság, akik a minap a Polgárok Házában A Polgári Magyarországért Alapítvány és a Konrad Adenauer Alapítvány nevében egy ezzel foglalkozó rendezvényt szerveztek és ország-világ elé „kommunikálták” ezt a dolgot, az már legalábbis meglepő…

Éppenséggel persze az is lehet, hogy őszinteségi rohama volt valakinek a Fidesz tájékán és kimondta azt, amit már úgyis tud mindenki: hogy mi is valójában a Fidesz (ld. erről korábbi, Mi a Fidesz? c. posztunkat - http://progressziv.blog.hu/2011/04/21/mi_a_fidesz) – de miért kellett ebbe belekeverni szegény I. István királyt?

Igen: I. Istvánt írtam, merthogy a „szent” előnév bizony csak katolikus körökben lenne használható. Annál a felekezetnél jönnek-mennek a szentek, de már pl. a lutheránus, vagy a református közeg „ugrik” a szent szóra… Pedig nem hinném, hogy a helvét vallásban kereszteltetek ki lehetne hagyni ebből az újabb nagy nemzeti összeborulásból – hiszen akkor az eredetileg református Orbán Viktor is kimaradna a buliból!

…Márpedig hogyan lehetne kihagyni a „Mi Ügyünk”-ből éppen a „Don”-t?

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr922922352

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az íróasztal mögül könnyű ítélkezni 2011.05.23. 11:42:04

Budapesten könnyű ítélkezni a vidéki életről és programokat készíteni pusztán statisztikai adatok alapján, de a valóság mindig sokkal összetettebb. 

Trackback: Titkolóznak Kósa Lajos előtt 2011.05.22. 14:51:42

  Pedig egyszer már baj volt ebből. Tavaly nyáron Kósa Lajos sikeresen bedöntötte a Forintot. Pedig ha nem titkolták volna előle, hogy szó sincs államcsődről szegény devizahitelesek nem nyögnék azóta is a titkolózás miatti többletrészleteket....

Trackback: Augusztus 20-i hazugságok 2011.05.21. 23:27:14

Nem csak Gyurcsány öszödi beszéde óta tudjuk, hogy az állam hazudik. Ünnepek és történelmi tények tekintetében különösképpen nagyokat. Egy országot megvezetni, mindig is megérte. Ismerős mondás, hogy egy ország megér egy misét. Vagy mesét? Vagy hazugs...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.05.23. 07:38:51

Képzeljétek el, nyugaton együtt élnek egymással a keresztények, a más vallásúak és a vallástalanok. Mormogás ott is van, de képesek együtt fejleszteni a hazájukat.

Böjte Csaba hatalmas tehetségű, gyakorlati ember, aki magyar-román-cigány gyerekek százait neveli szeretetteljes, befogadó légkörben, európai színvonalon.

Világszínvonalú ötletei vannak, mindenki figyelmébe ajánlom pl. ezt:
www.devaigyerekek.hu/news/news_1751_mindazoknak+kik+a+holnapra+gondolnak.html

Ha Angliában progresszálnátok, akkor ezzel a mentalitással Arthur királyt és az Oroszlánszívűt is megtámadnátok? Elvárom tőletek, hogy bölcs európéerként tudjátok, hol a célszerűség határa.
süti beállítások módosítása