2017.04.04. 20:33 Szerző: Moin Moin

Diákmunka

pol_pot.jpg

„Hogyan szervezzük tevékenységünket? Úgy, mint a háborúban. Az egész országra kiterjedő támadást intézünk. Megtanultuk a háborúban, ha erős a vezetés, győzni fogunk.”

Pol Pot - 1976

 

Ha én most diák lennék Fidesz-Magyarországon, akkor tudnám, mit kell tennem. Azt, amit magyar ember emberemlékezet óta nem tett meg: megszervezném a hozzám hasonló helyzetben lévő társaimat és együtt ellentámadásba mennénk a rezsim ellen!

Azért tenném ezt meg, mert gondolok a jövőmre:

  • Nem akarok sem elmenekülni az országomból (amely sokkal inkább az enyém és társaimé, mint a rezsimé), nem akarván afféle gazdasági menekültté válni hiszen ez a mostani rezsim csak-csak odalavírozza az országot, hogy az ország ismét csak képtelen lesz méltányos megélhetést adni a diplomásainak1).
  • Nem akarok egy mind szellemi, mind szakmai téren elnyomorított (mert a tudás és teljesítmény helyett a seggnyalásra és uszításra alapozott) országban élni, mint előtte annyi magyar generáció. Ők a legtöbbe esetben kényszerpályán voltak, nem tehettek sokat – de én most igenis, tehetek: mert (ma még) nem nyom el egy aljas hatalom [Oroszország]!

Első lépéskén kimondanám a nyilvánvalót: a CEU-törvény ellenünk, önállóan gondolkodók ellen szó, mi vagyunk ellenségei a rezsimnek és mi vagyunk számára feleslegesek a saját hazánkban! Ha ezt tűrjük, megérdemeljük a sorsunkat…

Miután ezt kellő számú társam átlátta, jöhet a második lépés: megszervezünk egy általános felsőoktatási diáksztrájkot - HÖOK-tól, rektori tanácstól, mindentől és mindenkitől függetlenül – mert a hozzánk hasonló önálló értelmiségi ugyan minek kellene, hogy várjon „mások”, „hivatalos emberek” szavára?

Ha ez az elhatározás is megszületett, akkor – harmadik lépésként - megjelentetnék egy nyilatkozatot, amelyet minden, a magyar felsőoktatásban tanuló diáktársammal aláíratnék (csak hogy lássák rezsimék, hogy nem lehet minket leszalámizni és egyenként leszerelni, amikor közösek az érdekeink egymással!): hogy addig marad a sztrájk, ameddig:

  1. a kormány vissza nem vonja az egész CEU-törvényt,

  2. amíg nem alkotmányoz egyet a drágajó parlamenti kétharmad, mely szerint (kb.) „Magyarország Alaptörvénye nem engedi a mindenkori kormányt és parlamentet a felsőoktatásba való belebarmolni, továbbá védi az egyetemi autonómiát szervezeti kérdésekben is: ebbe csak az egyetem alapítóinak lehet beleszólásuk” – vagy valami effélét…2

…És ha már elkezdtem beleszólni a közügyekbe, nem állnék meg ennyinél: negyedik lépésként megszövegeznék egy társadalmi és alkotmányos paradigmát is – amellyel természetesen az lenne a stratégiai célom, hogy valódi és működőképes alternatívat nyújtsak a magyar polgároknak a jelenlegi hatalommal szemben (mivel ezt jelen ideig egyetlen úgynevezett „ellenzéki politikai entitás” sem volt képes megtenni a társadalom kellően nagy hányada számára is elfogadható módon…). Mert lássuk világosan: ezt a hatalmat előbb-utóbb úgyis le kell váltani – hiszen elemi érdeke az, hogy bármivel, bármivel szemben és bármi áron is meghosszabbítsa a saját hatalmát, ami viszont nem érdeke a magyar népnek. És ha már le kell váltani, akkor célszerű azoknak leváltani, akik:

  • ehhez megfelelő intellektuális és szakmai kapacitásokkal rendelkeznek [jólképzett értelmiség],
  • a saját jövőjük függ attól, milyen teljesítőképes országot csinálnak Magyarországból.

Hogy miért függ ettől a jövőjük? Hát részint azért, amit fentebb írtam az elnyomorított, seggnyalásra kényszerített emberek lakta országbeli életperspektívákról, részint pedig azért, mert az új kormányzat létét-hatalmát attól tenném függővé az imént említett társadalmi és alkotmányos ajánlatban, hogy hatalmuk mennyire közérdekű – és ehhez az ajánlatban és majdan az alkotmányban is megfelelő garanciákat is adnék.

Ebből és ezen a módon nagyjából elő is állna az, ami lassan egy évtizede nem volt képes előállni: a polgári, demokratikus és közérdek-orientált politikai erő és ajánlat!

Ha én ma diák lennék Fidesz-Magyarországon, akkor akár még hálás is lennék a Fidesz-rezsimnek azért, hogy megteremtette nekem - és az országnak – azt a lehetőséget, amelynek apropóján mindazt megcsinálhattam, amiről fentebb írtam: hogy ezt „kiprovokálta” belőlem és addig-addig basztatott engem és a hasonló helyzetű társaimat, amíg azt mondtuk, most már elég, most már minden jobb és kevésbé veszélyes számunkra ennek a rezsimnek a további eltűrésénél!

Megköszönném Orbánnak, hogy képes volt engem és társaimat annyira motiválni, hogy nagy nehezen mégiscsak elvégezzük azt a munkát, amely minden ilyen helyzetbe jutott ország fiatal szellemi-szakmai elitjének a dolga volt mindig is és ma is az… És azért is hálás lennék neki, amiért belőlem, az egy héttel ezelőtt még névtelen és reménytelen jövőjű senki kis egyetemistából kihozta Magyarország következő miniszterelnökét!

…Mert az lennék, ha képes lennék mindezt elvégezni – és ugyan miért ne lennék képes erre?!

 

 

 

1 Hogy miért szükségképpen képtelen ez a rezsim arra, hogy méltányos megélhetése lehessen az ország polgárjainak, azt remekül kifejti ez a nemrég megjelent tanulmány:

2 Semmiféle alkotmányos tilalom nem létezik a tekintetben, hogy egy alkotmányos és törvényes eszközökkel működő polgári közösség, mozgalom és akció arra késztesse az országgyűlést, hogy módosítsa Magyarország Alaptörvényét. Csupán az erre vonatkozó népszavazási kezdeményezés, illetve az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatását célzó tevékenység tiltott – ám egy sztrájk semmiképp sem tekinthető „erőszakos kísérletnek”.

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr1212401761

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Brüsszel megállítása 2017.04.05. 10:46:33

Meg kell állítani, hogy Brüsszel pénzelje Magyarországot és a kormányt!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.04.05. 10:11:58

CEUtanázia?

Az, aki ma élve temet
El egy egész egyetemet,
Tartson maga előtt jelet:
„Sötét középkori lelet”!

Ős patkány most új kórt terjeszt,
S azt, ki kiejteni mer Yes-t,
(Mivel e szó nemzetközi)
Leidegenügynöközi?

CEU-t tönkre sújtó erő
Reméljük, hogy hamar merő
Rosszullétként illan tova,
S kidől, mint a Patás lova*!

Messze hajítja el Böde,
Belepi a múltnak köde,
Nem jön többé hívatlanul,
S aki akar, CEU-n tanul!

*Sanyiii!!! Sanyikáám!!!

fradyendre.blog.hu/2017/04/04/ceutanazia

Behajtó70 2017.04.05. 10:26:36

Egyrészt: mivel kvázi mi fizetjük az oktatásotokat, elmentek ti a pixsába a sztrájkotokkal együtt!

Másrészt, ha olyan fontos a ceu, akkor mi akadályozza meg a szükséges államközi szerződés megkötését? Hm?

Hazug, szar banda, nem is erről van szó! Csak hőbörögni, hangulatot kelteni akartok! Nagyot fogtok koppani egy év múlva, mert rendkívül kontraproduktív amit csináltok!

gabiiii 2017.04.05. 10:31:21

Az tényleg komoly lenne, ha a sok anarchoszociológus és gendertudós sztrájkba lépne. Hajrá!

nevetőharmadik 2017.04.05. 10:31:22

@Behajtó70: Ugyan már, seggnyalókám, te csak ne foglalkozz azzal, hova megy a pénzed, amúgy sem szokásod, sőt! Viktor nem azért tart téged!

halaloszto 2017.04.05. 10:34:11

@Behajtó70: mit fizetsz Te? lószart fizeted az oktatást. te a stadionokat fizeted.

Muad\\\'Dib 2017.04.05. 10:48:58

Na és mégis mire lenne jó egy diáksztrájk?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.05. 10:49:17

Nem fog menni. A magyar diákság 95 %-a nem ballib.

Jakab.gipsz 2017.04.05. 10:49:53

@Frady Endre: Te csak ne lázítsd, a mama-hotel lakóit, a félig se kész ember-gyerekeket. Mert vénségükre is hülyék maradnak úgy ahogyan a "vörös Rudi" és Habermas, a 68-as, diák-lázadás szó-szólói, lusták voltak megtanulni a filozófiát, mert könnyebbnek bizonyult hőbörögni.

room_101 2017.04.05. 10:53:44

@Behajtó70:
Kvázi minden lusta bunkó erre hivatkozik. Ha fizeted, miért nem tanulsz vajon, akkor nem maradnál retardált.

Ballib Cenzúrázók Réme 11 2017.04.05. 10:55:22

Ez hallatlan! Orbán Viktor még le se hörpintette a reggeli pálinkáját, Soros már el is indította ellene New Jorkból a mindennapi alattamos álnihilta támadását.

De üzenjük az összes üresfejü magyar álértelmiségi Ceus egyetemistának:

Orbán Viktor nagyon jól tette hogy bezáratta ezt az külföldi álértelmiségi képző csicska egytemet. Már rég tűrhetetlen volt, ahogy a liberálisok állandóan azzal hergelték Orbán Viktor kormányát és minket a szavazóit, hogy ők elvégezték a nyolc osztályt meg hogy továbbtanultak. Itt volt az ideje bezáratni ezt a nemzetellenes intézményt, amelynek a végzősei ráadásul foghatták magukat és elmehettek Amerikába is dolgozni.

Ennek vége. Magyar földön csak magyar egyetemek legyenek, amelyekkel csak Magyarországon lehet boldogulni! Ez alapvető nemzti érdek, a megmaradásunk múlik rajta.

Most látja csak az ember igazán, hogy Matolcsi megint évszázadokkal járt a világ előtt amikor nem közpénzből megcsinálta a Jövő egyetemet, azt az egyetemet, amelyik magyar tudást ad a következő generációknak. Olyan tudást fognak adni a magyar végzősöknek, hogy azt nem hogy Amerikába, de sehol a világba nem lehet majd kivinni, hogy ott boldoguljon vele az ember.
Ez a tudás megmarad az országban csak nekünk, csak magyaroknak.

room_101 2017.04.05. 10:55:43

@MaxVal BircaMan HJCD:
A farkad is elsült attól, hogy ma is leírhattad ezt a szót?

room_101 2017.04.05. 10:57:55

@Ballib Cenzúrázók Réme 11:
De miért kellett bezáratni?
Egyszerűen megvetethette volna magának ezt is a Roszatommal.

sakkosfx 2017.04.05. 11:00:51

Ez csak figyelem elterelés! A nyomorunkról!

Ballib Cenzúrázók Réme 11 2017.04.05. 11:03:38

@room_101: Egyszerűen megvetethette volna magának ezt is a Roszatommal.

Hogy neked mennyi eszed van! Erre nem is gondoltunk!

Ha üresedés lesz nálunk és bizonyítani tudod, hogy egyetemnek, középiskolának még a környékén se jártál, utálod a JUnkert meg a civileket, akkor mindenképp szólunk, hogy várunk a csapatunkba, gyere hozzánk dolgozni az Árpihoz vagy a Tónihoz.

xhris2 2017.04.05. 11:10:12

@Behajtó70: Mennyi átmeneti időt biztosított a nemzetközi szerződésekre (ami alapvetően egy jogi nonszensz, hisz illetéktelenekre akarja hárítani ezt a feladatot, azzal, hogy nem ismeri el a föderációs államrendszert) a kormány? Kettő napot? Hármat? Ehhez évekre lenne szükség valódi megoldásra varó törekvés esetén. Így viszont ez csak egy tökéletes ürügy arra, hogy a műveletlen tömegek figyelmét elterelje lopásokról, és a valódi kormányzás hiányáról.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.04.05. 11:24:55

@Jakab.gipsz: Nem lázítok senkit semmire, csak kifejtettem, hogy azok, akik a XXI. században mondvacsinált okokból (Mao Csútung saját hagymázas komplexusai miatt, vagy Putyin pincsijeként parancsot teljesítve?) ellehetetlenítenek egy egyetemet, nem valók egy demokratikus ország élére. Igaz, lassanként már nem sok demokrácián marad... ;-)

2017.04.05. 11:27:46

@Behajtó70: "mi akadályozza meg a szükséges államközi szerződés megkötését?"
Az, hogy az USA nem köthet ilyen szerződést. Azt New York állammal kellene megkötni, de ezt a most meghozott törvény nem teszi lehetővé.

tom656 2017.04.05. 11:47:24

@Frady Endre: "nem valók egy demokratikus ország élére" Jól látod, pont ezen dolgozik, csak fordítva akarja megoldani a problémát, mint ahogy normáliséknál gondolják.

lippsi e vagy? 2017.04.05. 11:57:09

Egy német kommentben ezt lvastam:

"Kora újkori történelmet tanulni jöttem a CEU-ra Németországból, de sokkolt az egyetemen tapasztalt kultúrmarxizmus szintje, ezért valószínű hogy hamarosan odébbállok"

Pipas 2017.04.05. 12:00:03

@Ylim: "Az, hogy az USA nem köthet ilyen szerződést. Azt New York állammal kellene megkötni, de ezt a most meghozott törvény nem teszi lehetővé. "

Dehogynem!

Béláim! Rátoltuk! 2017.04.05. 12:27:47

@Behajtó70:

Először (de lehet, hogy nem utoljára) írok ilyet csak azért, hogy a másik oldalon állók is megértsék, mert - már pontosan kiderült -, másként nem megy: elmégy te a fasz-szopó büdös kurva anyádba, te fideszes, zombiagyú, büdös szájú, gusztustalan barom! Takarodj a közéletből - az elvtársaiddal egyetemben!!

Nagyorrú Barbi 2017.04.05. 12:30:38

És akkor sztrájk lesz, meg sörözés órára járás helyett, meg buli. Tök jó lesz.
Én meg kizárnám ezt a sok hülyegyereket az egyetemről, mondván, ha nem tanulni jöttél ide, hanem hőbörögni, akkor hess pics!
"Kassa buli, haláli jó buli, hülye krapek, aki nem érti eztet".

pamut 2017.04.05. 12:46:30

hé, hazaáruló komcsik.

ugye élvezitek, hogy nem csak egy kiváló, nemzetközi hírű egyetemet romboltok le, de egyben megfosztjátok a magyarokat attól, hogy itt Magyarországon világszínvonalú oktatásban részesüljenek?
ugye élvezitek hogy emigrációba kényszerítitek azt aki CEU-szinten akarja magát képezni?

Moin Moin 2017.04.05. 12:47:01

@Nagyorrú Barbi: Fel kell hívmom a figyelmedet arra, hogy a diákok tanulnának, és ha mégis sztrájk lesz, abbak célja éppen a minőségi magyar felsőoktatás megvédése a kormány kártékony beavatkozásaitól...

gabiiii 2017.04.05. 13:04:09

@Moin Moin: A minőségi felsőoktatással nincs baj, viszont a minőségi genderológia, szociológia, politológia teljesen felesleges, miként a minőségi tudományos szocializmus is az volt. Aki hobbiból akar ilyen marhaságokkal foglalkozni nyugodtan tegye, de ne ez legyen a felsőoktatás mércéje!

konrada 2017.04.05. 13:17:25

Ezekkel a diákokkal akarsz te sztrájkoltatni, politikai dzsemborikat szervezni???

...szerencsétlen oktató meghirdette a hídzárat reggel 8 órára, de senki nem ment el (kivéve a sajtót, meg a rendőröket), mert korán volt és esett az eső....

Moin Moin 2017.04.05. 13:42:11

@gabiiii: Készséggel elmagyarázom neked, mi a felsort szakteületwk kézzelfogható anyagi és társadalmi haszna, ill. milyen közvetlen károk származnak abból, ha nem vesszük teki tekintetbe e tudományágak eredményeit...

Pilotax 2017.04.05. 13:46:56

Nem a bölcsészet és a humán tudományok jelentik az értelmiséget, sőt!
Ezt csak a bölcsészek állítják!

pamut 2017.04.05. 13:53:27

kérdés a komcsikhoz, hátha válaszol rá legalább egy:

Most hogy az orbánmaffia, élén Orbán "egyetempusztító" Viktorral, már NYÍLTAN HAZAÁRULÓ lett, és csak úgy, merő gonoszságból lerombolja a legjobb magyar egyetemet, a magyar oktatás legjavát, nemzeti büszkeségünket, direkt kárt okoz az országnak, ráront nemzetére, szóval ezek után van még egyáltalán ezen a bolygón olyan ember akinek van bőr a mocskos pofáján felvállalni hogy ő fideszes?

Na, ki vállalja fel nyíltan hogy a színtiszta öncélú pusztítás mellett áll?
Na, ki vállalja fel nyíltan hogy egy rühes patkány kollaboráns hazaáruló fideszes?

Ballib Cenzúrázók Réme 15a 2017.04.05. 14:02:28

Elnézem ezeket az SZDSZ-es fejformájú álértelmiségi lázadó pubikat és meg kell állapítanom, hogy ha valódi étlmiségieket akarok látni, akkor csak a Fideszben és a hazai nagyvállakozókban találom meg őket.

Orbán Viktor, Kövér László, Kósa Lajos, Mészáros Lőrinc, Tiborc István, na ezek a valódi értelmiségiek!! Németh Szilárdot meg L. Simont már meg se említsük, mert maz ő eszük mellett egész Okszfordot be lehetne zárni!

Ráadásul ezek a fideszes értelmiségiek magyarok is, nem úgy mint ezek az Amerika által pénzelt ceus diákok.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.05. 14:10:01

Diáksztájk? Nem jó ötlet. Ha nem tanul a fiatal, akkor buta marad és a végén még fideszes lesz. Pont ez a fidesz célja.

2017.04.05. 14:11:21

Szerintem osszuk ki a fegyvereket és lőjön már végre egymásra szabadon a két oldal. Úgyis meg akarjátok ölni egymást az ország csendesebbik része végre megszabadulhatna tőletek meg imádott politikusaitoktól. Túl sok a humanoid errefele, 5 millió épp elég lenne belőletek, végre nem lenne tömegnyomor a bkv-n.

gabiiii 2017.04.05. 17:08:54

@Moin Moin: Köszi, várom a magyarázatot! De mivel én tök hülye vagyok, ezért légyszi tőmondatokban és ellenőrizhető adatokkal alátámasztva tedd. A szokásos libbant hablatyolást hagyjuk az esti tüntetésre (Ugye ma is lesz tüntetés? Olyan jó volt látni jövőnk zálogait!).

Moin Moin 2017.04.05. 17:52:06

@gabiiii: Tőmondatos válaszokat csak populista demagógoktól kaphatsz - de azokal nem mész sokra... A komplex összefüggések megértéséhez türelem, munka és figyelem kell. Ha ezt is kész vagy befektetni, légy szíves, keress meg privátban!

gabiiii 2017.04.05. 19:24:40

@Moin Moin: Ha jól értem, akkor nem sikerül mellébeszélés nélkül, közérthetően elmagyarázni a CEU-féle tudományok hasznosságát. (A tőmondat nem azt jelenti, hogy röviden, hanem azt, hogy lényegre törően.) Ha a CEU-féle oktatás erre sem képes, akkor tényleg nincs rá nagy szükség. Kérdezz meg egy bármilyen mérnököt a saját szakterülete fontosságáról, másnap estig fog neked beszélni.

Moin Moin 2017.04.05. 21:11:24

@gabiiii: 1.) Tőmondatnak azt nevezzük, ha egy mondat csupán alanyból és állítmányból áll – nem pedig azt, ha röviden és lényegre törően fogalmazunk. (Ha röviden és lényegre törően fogalmazunk, akkor azt úgy nevezzük: rövid és lényegre törő…)
2.) A CEU-féle oktatás megtanít arra, hogy vannak témák (sok) és összefüggések (sokféle), amelyekről nem lehet anélkül sem tőmondatokban, sem pedig röviden beszélni, hogy akár csak alapvonalakban is érthető lenne. Jó példa erre az az eset, amikor Einsteint, az USA-ba érkezvén, megkérdezte egy bulvár-újságíró, hogy el tudná-e neki és olvasóinak magyarázni az általános relativitás-elméletet fél oldalban. Erre Einstein így válaszolt:
- Nem!
Röviden és lényegre törően pl. egy hosszabb tanulmány absztraktjában szokás fogalmazni – azonban ez nélkülözi a részletes bizonyítást (ami kérésed lényege lenne), csupán állításokat tesz – ez viszont téged nem elégítene ki. A CEU-féle oktatás pedig épp arra is tanít, hogy ne fogadj el és ne hirdess igazságokat kellő és megalapozott bizonyítás nélkül! Emiatt pedig éppen hogy nagy szükség van erre az oktatás- és gondolkodásmódra!
3.) Én magam sosem jártam a CEU-ra – még az épületében sem, sőt, soha nem is láttam élőben azt az épületet. (Ahová én jártam, az a Műegyetem, ill. a HSU* – egyik sem az a kimondott bölcsész-humánértelmiségi tanoda…)
4.) Ja, ha „másnap estig” beszélhetek, akkor én is képes vagyok neked résztelesen megokolni és bizonyítani, miért is fontosak az emlegetett szakterületek!:-)

*www.hsu-hh.de/hsu/index_o5vXYOAt7HRzTJFK.html

gabiiii 2017.04.06. 00:20:16

@Moin Moin: 1. Ne vesszél el a részletekben, pontosan tudod mire gondoltam.
2. A CEU-n nem tanítanak relativitás elméletet, de a példád nagyon jó arra, hogy megítéljük a szakterületek hasznosságát. A relativitás elmélet segítségével nagyon pontosan lehet leírni jövőbeli állapotokat a jelen ismeretében. Minderre a politológia, szociológia, közgazdaságtan és a hasonló áltudományok nem képesek, csak utólag tudnak magyarázni. De vasárnap már én is tudom a szombati lottószámokat...
4. Itt ez a jó kis blog, szerintem ezen hosszan és érthetően tudnád bizonyítani az emlegetett szakterületek hasznosságát. Bőven lenne hely adatok, tanulmányok, stb. linkelésére. Lényegében másnap estig beszélhetnél. :) Érdekelne a dolog, ezért azt kérem, hogy amikor a jövőben ezt megteszed, válaszolj erre a hozzászólásomra, mert biztosan csak így fogok róla értesülni.

Beer Monster 2017.04.08. 11:16:30

@gabiiii: A 2. pont egy hibás kritérium lenne, például a biológia legtöbb területe nem alkalmas pontos jövőbeli állapotok leírására, csak "utólag tud magyarázni", nélkülük viszont mégis egy bélhuruthoz papot hívhatnánk, és a köpölyözésnél meg a piócánál tartana a gyógyítás.
süti beállítások módosítása