2011.04.18. 18:29 Szerző: Đđ

Az esküszegő

„Én, Orbán Viktor esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek. Az alkotmányt a többi jogszabállyal együtt megtartom és megtartatom. A tudomásomra jutott titkot megőrzöm. A miniszterelnöki tisztségemből eredő feladataimat a Magyar Köztársaság fejlődésének előmozdítása és az alkotmány érvényesülése érdekében lelkiismeretesen teljesítem. Isten engem úgy segéljen.” – Orbán Viktor miniszterelnöki esküje, 2010.05.29 12:53

…Hát ettől elég messzire jutott a csávó!

Orbán Viktor ma megszegte miniszterelnöki esküjét!

A Magyar Köztársaságból „Magyarországot” csinált, az alkotmányból viccet, a jogszabályokat pedig visszamenőleges hatállyal változtatgatta. Miniszterelnöki teendőiből eredő feladatait akként látta el, hogy abból az országnak fejlődése nem származott – viszont a gazdaságra rászabadította Matolcsyt és az oly sokat emlegetett és hivatkozott emberektől pedig lenyúlt 3000 milliárdod. Az alkotmány nem érvényesülhetett, az alkotmány felett őrködő testület jogkörét előbb csak ad hoc, de mostantól már alkotmányosan is korlátozta.

Orbán Viktor megmutatta, milyen az, ha demokratikus kereteket működtet valaki autokratikusan – látható: a mutatvány simán működik – feltéve, hogy a nép körülötte nem igazán tudja, mire is való a szabadság!

Magyarországnak nem célszerű, ha ilyen a miniszterelnöke. És én itt most nem azért mondom ezt, mert a demokráciát, vagy a szabadságot siratom – megteszik ezt mások, éppen elégszer. Én azért nem tartom célszerűnek az ország szempontjából Orbán miniszterelnökségét, mert az általa végrehajtott hatalomkoncentrációt nem igazolják legalább utólag az eredmények. Az államháztartás egyensúlya? A költségvetés rég megbukott. Az oktatás új pályára állítása? A teljhatalmat kapott Hoffmann Rózsa tervei nagyjából-egészéből a teljes szakma értetlenségét kivívták. Egészségügy? Itt még koncepció sincs, amit szidhatnánk, csak a fűnyíró-elv működik.

Orbán  pótcselekvésekben él, amit csinál, az a tehetség hiányából fakad: „pótkormányoz”. Nem értjük, hogy mi a franc baja van az országnak? Sebaj: alkotmányozzunk! Addig is arról fog beszélni mindenki és nem kéri (annyira) számon rajtunk az egyhelyben toporgást. Hogy 8 évig nem a jó kormányzásra készültünk fel, hanem csak a hatalom megragadására? Semmi vész: ugyan ki fogja tudni ezt rajtunk számon kérni, ha „alkotmányosan bebetonozzuk” a hatalmunkat? Ha minden  erőforrást az ellenőrzésünk alá vonunk, akkor ugyan kinek lesz ereje minket kiütni a hatalomból?

Kedves Viktor, elárulom, hogy kinek: magának a népnek. Annak a magyar népnek, amely megtermeli azokat az erőforrásokat, amelyekre rátelepedtek te és a haverjaid, a klientúrád. Annak a magyar népnek, amely az Európai Unió kellős közepén él és amelyet semmiféle külső hatalom nem kényszerít „szovjet módra” arra, hogy tartósan elviselje egy hozzátok hasonló kormány uralmát…

Igen Viktor: mögötted nincs senki és semmi – legfeljebb még egy ideig a saját népünk megszervezetlensége, de nyugi, ez el fog múlni!

Reménykedhetsz abban, hogy még ha meg is fogsz bukni a következő választásokon, akkor is ott marad a bebetonozott érdekköröd, hiszen a ma elfogadott új alkotmányotok erről látszólag gondoskodik: kit 9, kit 12 évre rögzítve az általad kinevezettek-kinevezendők közül. De azért ne bízz ebben a szennyes kis trükkben. Ahogy 1989-ben egy szóval meg lehetett szüntetni egy hatalommonopóliumra alapuló rendszert és jogaiba lehetett helyezni az emberek természetes egyéni és közszabadságát, úgy 2014-ben is meg lehet majd ezt tenni – annak összes következményeivel együtt. A hatalommániások örök tévedése, hogy nehezen változtatható törvényekkel akarják magukat és rendszerüket átörökíteni, de a népek mindig okosabbak és merészebbek, mint önző uraik. Még Gandhi monda egyszer, hogy „a történelemben mindig voltak zsarnokok, akiknek uralma megdönthetetlennek látszott, de végül mindig elbuktak… Mindig!

(…Ha maradt még benned nyoma a realitásérzéknek, akkor a maradék három évedben okosan bánj a „sarkalatos törvények” meghozatalakor: ne feledd, hogy minél jobban összenyomsz egy rugót, az annál nagyobbat fog visszarúgni – és a magyar demokrácia rugója épp téged rúghat majd seggbe!)

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr592837429

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán tudathasadása? 2011.04.19. 11:13:32

A tudathasadás egy népi zsargon kifejezés, amelyet egyaránt használnak a skizofrénia, és a disszociatív személyiségzavar (többszörös személyiség) tünetegyüttesének a megnevezésére. Vajon ez egy későbbi felelősségre vonásnál enyhítő körülménynek számít ...

Trackback: 100 pont az alkotmánytervezetről 2011.04.19. 09:30:55

Gáli Csaba, Sepsi Tibor és Tordai Csaba alkotmányjogászok nemrég szakmailag megalapozott, mégis közérthető kritikát fogalmazott meg az alkotmánytervezetről. Van, amit jónak találtak, de összességében egy sebtében, rosszul előkészített, politikai ind...

Trackback: Nem tisztelem az új alkotmányt 2011.04.19. 00:39:02

Az új Orbán-rendszer csak egy ruha, valójában a nemzet a test, azon az Orbán-rendszer a ruha. Mielőtt Szalai Anomália rám küldené a gondolatrendőrség rohamosztagát, hogy így belerondítok az alkotmányozás fennkölt ünnepébe, emlékeztetném arra, hogy ezek...

Trackback: Bartus László: A babiloni fogság 2011.04.18. 22:45:23

Feketebetűs gyásznap lesz április 18-a Magyarország történetében. Sötétebb, mint 1944. október 15-e, a nyilas hatalomátvétel napja, mert az egyrészt rövid ideig tartott, másrészt éppen az új alkotmány preambuluma erősíti meg, hogy mások tehetnek róla. ...

Trackback: Új alaptörvény van, megszűnt a jogállam 2011.04.18. 22:09:39

Bár nem volt név szerinti szavazás, a jogállam megsemmisítőinek nevét a történelem megőrzi....

Trackback: Új alaptörvény van, megszűnt a jogállam 2011.04.18. 22:09:39

Bár nem volt név szerinti szavazás, a jogállam megsemmisítőinek nevét a történelem megőrzi....

Trackback: Az Alaptörvény ünnepe és a harmadik honalapítás 2011.04.18. 22:09:12

Kedves barátaim, az országgyűlés ma elfogadta Magyarország új Alaptörvényét. Erről a történelmi jelentőségű napról a blogban is meg kell emlékeznünk.A nagy nap két szempontból érdekes számunkra: milyen korszakot zár le? és milyennek veti meg az alapját...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

legeslegujabbkor 2011.04.18. 19:41:10

Tölgyessy Péter, Hack Péter, Kiss János, Kónya Imre, Sólyom László stb. ma este jól berúgnak vagy hangosan sírnak vagy mindkettő. Orbán Viktor egyetemi tanárairól nem is beszélve.

Netuddki. 2011.04.18. 22:06:25

Nem teccik a zalkotmány? Csinyájjunk egyet!

ericssonfan 2011.04.18. 22:11:14

Gyúrcs(ót)ányotok megmondta: "El lehet innen menni. Itt lehet minket hagyni"...

Éljen a kétharmad.

troll ellenpólus · http://trollhitvallas.blog.hu/ 2011.04.18. 22:12:20

A szokásos bérrettegés. A nemzeti ügyek kormánya nekilátott a magyar ugar felszántásának, és most nyígnak a hernyók és a nyűvek. Végre van egy kormányunk, ami tud és is mer is cselekedni, és most a 20 éve folyamatos álrettegésben élő elvtársak már tényleg halálra vannak rémülve - mégpedig attól, hogy az az ekevas hozzájuk is elér. El is fog.

ROZ 2011.04.18. 22:13:27

@ericssonfan:

És azon elgondolkodtál már, hogy ha elmegy innen mindenki, aki képzett, tehetséges, képes gondolkodni és minőségi munkát végezni, akkor mi lesz itt veletek?

ökörpöröly 2011.04.18. 22:14:35

Nem lesz ebből az országból semmi, ameddig a zemberek ki nem irtják a FIDESZ-KDNP, MSZP, (ex) SZDSZ, (ex) MDF, (ex) Kisgazda csürhét, illetve holdudvarukat. A politikai elit akkor lesz európai szinten tisztességes, ha a lakosság rákényszeríti. Egymás mellé kell karóba húzni az a cigány Orbán-klán és az Apró-Gyurcsány-klán tagjait.
Utána majdcsak rákényszerül a politikai elit, hogy a ország érdekében tevékenykedjen, ne saját zsebre lopjon.
Hozzá kell tenni, a 20 éve regnáló elit ún. oldalai között marketingben van különbség csak, de az eladástechnika sok ostoba embert megvezet.

Porosz vezértábornagy 2011.04.18. 22:20:15

Már csak Gyurcsány és a PROGRESSZÍV demokratái menthetnek meg minket. Szánalmas ez a blog.

Delinquent 2011.04.18. 22:23:18

Sikitoztam izgalmamban mikor vegre megszavaztak az uj alkotmanyt.
Nade most hogy ez is meglett, mikor kezdenek el kurva gyorsan valos problemakkal is foglalkozni, pl munkahelyteremtes?

flippant 2011.04.18. 22:25:10

@Delinquent: Jaj, elvtársam ne fessük az ördögöt a falra. Várjon két hetet és azonnal lesz 1 millió új munkahely.

Kieseritzky 2011.04.18. 22:25:13

Gyurcsányt a kormányba! LOL
Balfaszok...

Edee 2011.04.18. 22:25:58

Mi lesz velünk, ha elmegy, majd nem jön vissza Londonból, Dublinból stb... a sok mosogatólegény-leány, árufeltöltő?

Donald R DeCicco (törölt) 2011.04.18. 22:28:34

Kevés szánalmasabb lény van egy komcsizó fidesznyiknél:

Mikola István - Hazafias Népfront, elnök (Fidesz-kormány egészségügyi minisztere)
Fónagy János - MSZMP tag (Fidesz-kormány közlekedési és vízügyi minisztere)
Vonza András - MSZMP tag (Fidesz-kormány földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztere)
Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr (Fidesz-kormány földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztere)
Varga Mihály - KISZ titkár (Fidesz-kormány pénzügy minisztere)
Deutsch Tamás - KISZ titkár (Fidesz-kormány ifjúsági és sportminisztere)
Orbán Győző - párttitkár, Orbán anyuka pedagógusi pályát cserélte fel egy pártbizottsági állásért.
Orbán Viktor; - Gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár
Kövér László - KISZ titkár, és az MSZMP Központi Bizottsága és az alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa (Fidesz-kormány polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli minisztere)
Pozsgai Imre - MSZMP KB tag(Orbán Viktor által vezetett Nemzeti Konzultációs Testület egyik tagja)
Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök, Századvég közvélemény kutató (Fidesz-kormány kancelláriaminisztere)
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök (Fidesz-kormány pénzügy minisztere)
Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök (Fidesz-kormány gazdasági minisztere)
Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök (Fidesz-kormány külügyminisztere)
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag (Fidesz-kormány környezetvédelmi minisztere)
Chikán Attila - MSZMP tag ( Fidesz-kormány volt gazdasági minisztere)
Pintér Sándor - MSZMP titkár (Fidesz-kormány belügyminisztere)

Delinquent 2011.04.18. 22:29:34

@Edee: te egy nagyon buta ember vagy

piefke 2011.04.18. 22:31:11

@Edee:

...És ha az a 7.000 orvos nem jön vissza, aki Angliában, Skandináviában, Németországban dolgozik?

...És ha azok az informatikusok, mérnökök, szakmunkások nem jönnek vissza, akik immár úgy mennek el, hogy ide vissza soha...?

Akkor is ilyen magabiztosan fogsz majd hülyeségetek kommentezgetni, ha anyádat egy "ukrán" háziorvos fogja beutalni egy "román" szívsebészhez?

Murderface 2011.04.18. 22:32:01

Nem az a baj, hogy új alkotmány van. Az a baj, hogy ez a bagázs (értem ezalatt az összes magyar politikust) még a régit se tudta (akarta?) betarta(t)ni, mi a garancia rá, hogy az újat be tudják tarta(t)ni? Semmi garancia nincs rá, és nem is fogják. Na és ettől rohad az egész már kb. 20 éve, nem attól, hogy új alkotmány van, vagy milyen színű az aktuális kormány.
Egyik idióta sem veszi észre, hogy alapvetően nem a törvényekkel van baj, hanem a betartatásával.

Ex0dus 2011.04.18. 22:32:10

Imádom a fidesz logikát. Tehát ha valakinek nem tetszik a fidesz munkája vagy problémái vannak az új alkotmánnyal esetleg, stb, az Gyurcsányt akarja vissza. Hát logikus, hiszen színből is csak 2 van.

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.18. 22:32:39

@ericssonfan:

Csak az a baj, hogy Gyurcsány ezt cégeknek vetette fel, te és Vezéred meg a zembereknek.

Murderface 2011.04.18. 22:33:24

@piefke: kazah háziorvos, és pakisztáni szívsebész. Ez már megvan. Majd amikor jönnek az indiai programozók, akkor lesz igazán gáz :D

gorcsev54 2011.04.18. 22:34:02

@troll ellenpólus: Nincs barátom itt senki sem halálra rémülve! Legfeljebb egy valaki rémüldözik veszi magát körül Alkotmánnyal ,jogszabályokkal, meg Q7 kel.Teljesen feleslegesen mert ennek a népnek egy nagy része birka akinek erre van szüksége.Arról meg nem nyitok vitát ,hogy amit te cselekvésnek nevezel az micsoda. És még valami hernyók és nyüvek ott vannak ahol a nemzeti ügyek kormányát gondolod, és nem ott ahol kritizálni merik. A megszólalásodból látszik,hogy igazából kik akarnak ebben az országban másokat folyamatosan eltaposni , kik gyártanak folyamatosan ellenség képet maguknak (akár csak a miniszter elnök)aki semmivel sem különb az általad keresztre feszítendő elődeinél.Csak egy dolgot felejtetek el ebben a "kurva nagy harcban", hogy van ebben az országban legalább 50% aki mind felet a pokolba kívánja.És remélem minél gyorsabban meg is tesz mindent,hogy végleg eltávolítsa őket,ha máskor nem akkor 2014-ben.

Edee 2011.04.18. 22:34:46

Butázók!Ismerős a stílusotok.Keresgélek az emlékeimben,vajon honnan?

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.18. 22:36:43

@Edee:

Bárki, aki szóbaállt veled eddig?

gorcsev54 2011.04.18. 22:37:42

@Ex0dus: Csak a buta és imádok szerint van csak két szín.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.04.18. 22:38:21

@troll ellenpólus:
Az a baj, hogy nem látott neki. Ugyan azt csinálja mint elődje a Fletó. Annyi a különbség, hogy Fletó idióta, Viktor meg hatalommániás. De tenni egyik sem tesz semmit. Ugyan ott pörgünk egy helyben mint a búgócsiga. Mert nagyon fontos az alkotmány. Meg kellet azon vitázni egy egész delelőt, hogy legyen -e vármegye vagy sem. Egy jobbikos képviselő volt csak észnél aki felszólalt, hogy tényleg ez most a leglényegesebb kérdés. Igen ez volt az ország baja. Most majd jön a jólét, meg a habzsidőzsi. Az új alkotmánytól lesz majd kisebb az államadósság, meg csökken a bűnözés, meg robogni fog tőle a gazdasági növekedés. Ez ám a nagy szántás, már már Gyurcsányi mértékű. Ehhez csak gratulálni tudok mindenkinek.

Edee 2011.04.18. 22:39:36

Anyámat már sajnos nem utalja sehova senki, de én nem látok egzakt kimutatást a 7000 orvosról, és társaikról...

Mikrobi 2011.04.18. 22:40:20

ROFLMAO:-D
Vinnyogjatok csak:-)

Alonee 2011.04.18. 22:40:28

@ericssonfan: S lőn majd az Ericssonfanok országa. Én nem voltam Gyurcsányfan kedves posztoló, de már a tököm tele van azzal, hogy egy véleményt ne lehessen leírni úgy, hogy el ne küldjenek az otthonodból. Gondolkozz már el légyszíves azon , hogy neked vajon jólesett e mikor téged küldött el valaki a hazádból. Tudod haver -már megbocsáss- az a baj, hogy mindenkit utáltok, a nyuggertól ( dögöljön meg aki kitalálta a szüleimre ezt a szót) a rokkanton, a melegen keresztül azokig akik mást mernek gondolni mint te/ti. Sosem gondoltam volna de az a helyzet, hogy 46 évesen lehet, hogy megyek, feladom. Már csak egy kis nyugalomra és kiszámíthatóságra vágyom, mert ha /te/ti vagytok a haza, mert ugye mindenkit elküldtetek már, akkor tényleg mennem kell. Nyugodtan lehet hazaárulózni, köpködni, röhögni rajtam.
Elnézést kérek az offért.

Kieseritzky 2011.04.18. 22:40:56

Azért jó, hogy az elzavart SZDSZ-nek még van pár olyan elkötelezett híve, mint ez a blog.

Szégyen

Tíz:59 2011.04.18. 22:41:18

Jobban járt volna az ország,ha Orbán pöcsvakaros,köpködős,focista lett volna.

kirsten 2011.04.18. 22:42:03

@ericssonfan: Eszetlen már régen nincs meg a kétharmad, jó ha egyharmad maradt még, de az is fogy. orsós ezt tudja már, te még nem ?

Dinsdale Piranha 2011.04.18. 22:42:05

Kedves fideszes bértapsolók! Miből gondoljátok, hogy ha valaki kritizálja az alkotmányt azzal automatikusan Gyurcsányt sírja vissza?

Charlie Chan 2011.04.18. 22:42:07

@gorcsev54: Szóval áruló Orbán, hülye nép, mert nem tetszik, hogy új alkotmányunk van. Amíg ezek a "progresszív baloldal" érvei, addig nincs veszélyben a 2/3. Csak így tovább.

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.18. 22:42:22

@Alonee:

Annyira nem 'off', a Fidesz politizálásának az általad leírt csoport a fő célközönsége, ha nem is az egyedüli.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.04.18. 22:42:32

@Edee: Nem baj majd lesz helyette sok kis kiművelt rajkó. Mondjuk 8 elemivel 4 első és 4 második, akkor is majd hiányolni fogod az árú feltöltőket, meg a mosogatókat.

Tudod mit az a szégyen, hogy 20 év alatt amiben volt már mindenki a rúdnál oda jutottunk, hogy jobb kint tányért mosni mint itthon dolgozni mint mérnők, informatikus, tanár, stb...

Goompah 2011.04.18. 22:44:34

@gorcsev54:

Ez szép, de egyrészt kit választasz meg helyettük (egy új választási rendszert is a mostaniaknak kellene megszavazniok, amit nem tesznek meg, ha nem áll az érdekükben), másrészt semmi garancia arra, hogy akiket valahogy megválasztasz, azok nem fognak ugyanúgy elkurvulni. Sőt inkább arra van 100%-os garancia, hogy igen hamar elkurvulnak.

gorcsev54 2011.04.18. 22:44:35

Ma este az ECHO Tv betelefonálós műsorában egy "okos" rajongó (Attila nevű napi okoskodó) újabb ragyogó ötlettel állt elő. Az okmányok cseréjénél ,új okmányokat csak az kapjon il.(magyar állampolgárságot)aki leteszi az esküt az új Alkotmányra.Csak nehogy a Viktor fülébe jusson a javaslat.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.04.18. 22:46:51

@ericssonfan:

Igen éljen. Elég szegényes a képzeleted. Szerinted minden fekete és fehér. Tehát vannak azok akik imádják a Fideszt ők a fasza gyerekek. Aki meg nem az mind Gyurcsány Mszp fan.

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.18. 22:46:52

@gorcsev54:

Kötelező NENYI-tetoválásról még nem volt szó, ugye?

Charlie Chan 2011.04.18. 22:47:18

@gorcsev54: Annyiban más a helyzet, mint négy éve, hogy most nincs hetente zsír új kormányprogram, hanem dolgoznak az országért. Tudom, zavar, de hát mit tegyünk, az a 3 milla "hülye" ugye megszavazta őket. Siralmas blog, siralmas kommentekkel, ahogy fentebb írtam, azért köszi :)

Edee 2011.04.18. 22:47:24

Olvasom én a Népszavát, csak nem hiszem el, amit írnak benne.

Charlie Chan 2011.04.18. 22:49:32

@Nikosi: Tudjuk, hogy vannak LMP-sek is, mert köztéren kiállított műalkotásokat szoktak leragasztani. Ha nem lennének, hiányoznának. Ti meg ha eléritek a kritikus létszámot (3 vagy több), akkor úgyis összevesztek majd :)

gorcsev54 2011.04.18. 22:50:20

@Charlie Chan: Én ezt nem mondtam (nem minősítettem -legalább is ilyen szinten a fővezért)és azt sem hogy az egész nép hülye. Bízom benne, hogy 2014 a 2/3 még 1/3 se lesz amikor végre rájöttök ,hogy meg lettetek vezetve.Egyébként a 2/3 már rég veszélyben van , és körülnéznél látnád már rég nincs, csak elmúlt esemény.

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.18. 22:50:29

@Charlie Chan:

"most nincs hetente zsír új kormányprogram"

Ez tény, igazából kormányprogram sincs, csak némi 'harácsolunk innen-onnan, majd betömködjük egy részével a réseket, aztán büszkén mutogatunk'. Köszönjük, hogy rávilágítottál a lényegre.
Bár most jut eszembe, ahhoz képest pl., hogy megvédik a magánynyugdíjakat, a magánnyugdíj-begyűjtés újnak minősül?

Delinquent 2011.04.18. 22:50:57

@milyen szép a Vértes, ó: en meg nem mertem leszedetni. vagy most hogy uj alkotmany van mar szabad?

gorcsev54 2011.04.18. 22:52:02

@Goompah: Hát amit írsz az sajnos egy nagy igazság,de ez sem vezet jóra,hosszú távon nem maradhat.

MarbleC 2011.04.18. 22:52:05

@troll ellenpólus:
Lehet, hogy nem olvastad el a teljes bejegyzést!

Az alkotmányozással és a tettekkel "nem lenne baj", de nem ennek kellene az első és legfontosabbnak lenni, amikor a II. világháború óta a legnagyobb gazdasági válság terheit és megpróbáltatásait nyögi az ország és annak polgárai.

Láttál már, a mi tetterős kormányunktól, bármilyen lépést amivel segítené az ország válságból való kilábalását?

Én sajnos nem. A cégek "alvó módban" működnek, verik le a saját áraikat Electroword módjára. Az emberek, aki még teheti, pedig csak a legszükségesebbeket veszik.

Miből lesz pénze a cégeknek fejlesztésekre, növekedésre, új munkahelyteremtésekre és a fizetések emelésére?

Már pedig e nélkül nem lesz mit költeni a boltokban, hogy végre beinduljon valami, legalább itthon. Az exportról ne is beszéljünk.

Azt javaslom csak bízzál a tettre kész fiaidban! Én is azt teszem, sajnos nem tehetek mást...

Kapitány_1 2011.04.18. 22:52:24

Mindenki hüjje.
www.youtube.com/watch?v=vJw-C0zZvP0

Valaki Dróton Rángat

megfordult a kocka az értelem süllyedni kezdett
na ennek álljál ellent legyél akármilyen keménygyerek akármilyen edzett
akiről azt hitted hogy intelligens maga a tiszta jellem
és hogy nem fog rajta az a megalomániás diktátori szellem
szemei vérben forognak ő is ott áll most a sorban
ha valaki fegyvert adna a kezébe csak bólogatna jól van jól van jól van

tegnap még köszöntél nekem de ma már ellenséggé váltam
de hiszen egy országban élünk te a szomszédom vagy józsi
mégis rámlőnél mert a múltkor nem a te pártod mellé álltam

mi folyik itt mi ez a szarság megőrültek az emberek
percről percre válnak barátokból ellenfelek
hahó ébresztő üzenet mocskos jobb vagy bal egyformák
a lényeg hogy aki nyer legyen józan gondolkodású kormány

elég volt állj
ez így már nem mehet tovább
túl lépted az idegrendszer tűrésfaktorát

valaki dróton rángat közben a felszültség elfajul
úgy viselkedsz mint egy állat ami a kés láttán megvadul
civilizációban élünk gondolkozzál józanul
vagy jobb félelemben élni a sötétben álmatlanul

micsoda tömeg gyűlt a téren ez ám a tüntetés
otthonról úgy hallatszik mint egy birka bégetés
de te szentül hiszel az ügyben hozzád szól a propaganda-plakát
fanatikus lettél átvágnád a saját anyád nyakát

csodálkozom hogy a mai világban az ember ilyen hiszékeny
már csak ezt nyomja a média és a pap is a miséken
a sportolók és a művészvilág is oldalakra állnak
csak az a baj hogy a szememben ők is szánalmassá váltak

elég volt állj
ez így már nem mehet tovább
túl léped az idegrendszer tűrésfaktorát

láss tisztán végre már
térj már észre magyarország

valaki dróton rángat közben a felszültség elfajul
úgy viselkedsz mint egy állat ami a kés láttán megvadul
civilizációban élünk gondolkozzál józanul
vagy jobb félelemben élni a sötétben álmatlanul

valaki dróton rángat közben a felszültség elfajul
úgy viselkedsz mint egy állat ami a kés láttán megvadul
civilizációban élünk gondolkozzál józanul
vagy jobb félelemben élni a sötétben álmatlanul

láss tisztán végre
térj már észre magyarország

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.04.18. 22:53:02

@Charlie Chan:
Miből gondolód, hogy LMP-s vagy Jobbikos vagy bármelyik párt szimpatizánsa vagyok.

Sajnos ki kell ábrándítsalak, nem vagyok egyetlen politikai párt fanja sem. Sőt mi borzadály a Fideszre szavaztam 1998-ban, 2002-ben, 2006-ban, és sajnos 2010-ben is. Megbántam. Ez már nem az a Fidesz akire 1998-2002-ből emlékszem.

zsirfeka 2011.04.18. 22:53:18

@ericssonfan: érdekes, hogy amikor Gyurcsány mondta, akkor kurvára megsértődött mindenki, főleg a hozzád hasonlóan gondolkodók, hogy hogy meri.

Azt gondoltam, hogy azok, akik akkor felháborodtak ezen, később, majd ha fordul a kocka, nem fogják ugyanezt mondani azoknak, akik majd akkor valamiért nem értenek velük egyet. Nyilván tévedtem.

Tudtommal Orbán is inkább amellett van, hogy megpróbálja otthon tartani a fiatalokat és azokat, akik képesek tenni az ország szarból való kivakarásáért, függetlenül attól, hogy mit gondolnak.

Ha komolyan úgy érzed, az alkotmányozó lendületben egy ilyen kijelentést megengedhetsz magadnak, illetve ha a hozzád hasonló pártszimpátiájú és gondolkodású körökben/csoportokban is ez a többségi vélemény, akkor kösz, hogy ezt jelezted, ennek megfelelően tervezem a következő 20 évet.

Azért majd szóljatok, ha elfogy az ember, vagy nem lesz mit enni.

Jofiu 2011.04.18. 22:55:14

@Edee:
Pont ok azok akik esetleg visszakoltoznek.
A tobbiek jo esellyel nem.

Charlie Chan 2011.04.18. 22:55:22

@gorcsev54: Hát, ha nme dolgoztok keményen, akkor csak 50% marad majd belőle, úgyhogy hajrá. Nekem nyomhatod az új erő szöveget, eddig mindig az MSZP kis pajtása lett, és az LMP máris ezt nyomja. Hol a valóban új erő? Miért ne hagynánk, hogy a Fidesz leamortizálja magát, ha van új erő, amelyik majd belép a helyére? És azért olvasd el a kommentedet, amire az előbb reagáltam.

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.18. 22:55:39

@zsirfeka:

Igazából mellékes, de azért gyakori tévedés, hogy Gyurcsány ezt a lakosságnak mondta volna. Épp ellenkezőleg.

Edee 2011.04.18. 22:55:42

Nem vagyok szakértő, inkább csak óvatosan kérdezem: mitől múlik el a 2/3? Néhány blogger vágyaitól?

Charlie Chan 2011.04.18. 22:56:44

@milyen szép a Vértes, ó: OK, manyupozzál. Közben ma megegyeztek a hitelesek mentőcsomagjáról, amiről a szent "baloldal" azt mondta, hogy rá kell bízni a szent piacra. Nyitott füllel kéne élni.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.04.18. 22:57:33

@Charlie Chan: Hát hetente nincs új program ez talán még igaz is. De az már a közröhej kategóriáját súrolja, hogy azt mered állítani, hogy az országért dolgoznak.

Be ne rosáljak, mit tettek eddig az országért. Robog a gazdaság, meg egymillió munkahely, meg csökkenő államadósság, javuló közbiztonság - egyik sincs sajna - de kiizzadtak egy alkotmányt nagy nehezen az van. Ha szavakkal meg lehetne váltania világot a Fidesz lenne az új messiások gyülekezete.

Charlie Chan 2011.04.18. 22:58:22

@Nikosi: OK, tehát alternatíva nincs, csak ekézés. Így is lehet.

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.18. 22:58:34

@Charlie Chan:

Néha azért tudsz összefüggően írni és a konkrét kérdésről, ugye?

gorcsev54 2011.04.18. 22:59:10

@Charlie Chan: De sajnos az a baj, hogy nektek minden siralmas (és mint valaki írta azt hiszitek ,hogy csak két szín létezik)Azt amit te az országért való munkának nevezel hát azzal én ,hogy őszinte legyek nem dicsekednék(de ez már egy sokkal hosszabb indoklást érdemelne -olvas utána, van hol, javaslom pl. esetleg az idei költségvetés számait ).A 3 mill. emberen kívül még 5,5 mill. van, meg hol van már az a 3 millió és hol lesz 2014 .

Charlie Chan 2011.04.18. 22:59:56

@Nikosi: És mindezt 8 évnyi szsoci kormányzás után nem csinálták meg egyetlen nap alatt? Akkor most mégsem tud vízen járni? Ekkora csalódást. Nem kéne legalább annyi időt adni valakinek, hogy rendbe tegye, mint amennyi ahhoz kellett, hogy mások elgyurcsányolják?

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.18. 22:59:59

@Nikosi:

Mit akarsz, sok munkahely felszabadult. ;-|

troll ellenpólus · http://trollhitvallas.blog.hu/ 2011.04.18. 23:00:55

@Edee: A legújabb közvéleménykutatások szerint még nagyobb a Fidesz fölénye a biztos pártválasztók körében, mint tavaly a választásokon volt. A baller bloggerek vágyálmain kívül tehát sehol sem olvad a kétharmados többség. Ha a Matolcsy-féle forradalmi gazdaságpolitika és a nagy adóreform összes eredménye beérik - és már számos jele van annak, hogy beindulóban van a gazdaság, lásd a forint erejét - a nemzeti oldal nem kétharmaddal, hanem háromnegyeddel fogja nyerni a következő választásokat.

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.18. 23:01:00

@Charlie Chan:

Á, azért kellett rontani még a szocik által hátrahagyottat is, mert a szocik. Érthető ez. :)

Charlie Chan 2011.04.18. 23:01:09

@gorcsev54: Értem, hogy az itt kommentelők és posztolók nem szeretik Orbánt, de ez nem vita és ezek nem érvek, hanem a zsigeri utálat megnyilvánulásai.

licsipancsi hites hajszakértő 2011.04.18. 23:01:10

Az átmenet 20 zavaros éve után ma elkezdődött az átmenet újabb és még zavarosabb 25 éve.

Birka népnek ennyi jár. (sajnos magam is birka voltam, de ígérem, többé nem leszek!)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.04.18. 23:02:58

Az az igazság, hogy megette a fene azt a demokráciát, amit hatalommániás barom meg tud dönteni, méghozzá úgy, hogy előtte demokratikus keretek között megszerzi a szavazatok bő többségét.

Charlie Chan 2011.04.18. 23:03:20

@milyen szép a Vértes, ó: Szóval rontottak rajta, igaz? Részletek?

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.04.18. 23:04:22

@Charlie Chan:
Te őszintén mennyi az órabéred, vagy csak egy sima troll vagy.

Mit kéne támogatnom mond, mit. A Szél Kálmán terv ködös utalásait. a 16%-os egykulcsost. Az új alkotmányt. Mit? Nem látnám, hogy a valódi problémákra koncentrálnának. Túl sok a szöveg és kevés a tett.

Nincs alternatíva sajnos most nem látszik egyetlen piacképes alternatíva sem. De az idő még hozhat olyan pártot akire érdemes lesz szavazni.

Charlie Chan 2011.04.18. 23:04:33

@Zabalint: Bizony, holnap reggel ezt már nem írhatod le, mint a régi szép, kádári időkben? Nem hiszem el, hogy nem fáj.

piefke 2011.04.18. 23:05:49

@Charlie Chan:

Csak egy részlet: most, április közepén, az egész évre tervezett deficit 108%-a már előállt...

stefan75 2011.04.18. 23:05:53

Nem tudom, valakinek feltűnt-e, de amíg az alkotmányon rágódtatok, Viktor saccra olyan 2000 milliárdot lopott el. És ebből 700 milliárd egy újabb amerikai kölcsön, igen kedvezőtlen kamatozással.

Edee 2011.04.18. 23:06:35

Charlie!Valóban zavaró a személyeskedés. Csak egy ilyen jellegű kérdés:miért állítanak okos emberek olyan elképesztő valótlanságokat, hogy "Gyurcsány azt nem az állampolgároknak mondta"?

piefke 2011.04.18. 23:07:15

@troll ellenpólus:

Te, én ezt a szöveget már hallottam: 1945 kora tavaszán nyomta Goebbels...

Charlie Chan 2011.04.18. 23:08:00

@Nikosi: 1. Csak "sima troll" vagyok (magyarul: nem értek Veled egyet). Értem, hogy a MI és TI univerzumban ez így megy.

2. Ne vegyél tudomást arról, ami körülötted történik.

3. Az idő valóban hozhat piacképes alternatívát, de ha itt ez a szint (ld. Zabalint kollégát), akkor az nem innen jön majd, és mi a garancia arra, hogy tetszeni fog?

gorcsev54 2011.04.18. 23:08:38

@Charlie Chan: Én ki merem jelenteni, hogy nem szeretem Orbánt,de ez csak egy dolog(nem is kell szeretnem. Gyurcsányt se szerettem - mindegy a minisztert ,hogy hívják)és nekem nem ez a bajom azt nem szeretem amit csinálnak.Az érvek (röviden)pedig egyszerűek nem kormányzásra készültek 8 évig, hanem csak hatalomra.

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.18. 23:08:43

@Charlie Chan:

Jahát pusztán ilyen hülyeségek, hogy az emberek nagy része kevesebbet keres, az árak nőttek, még párezer ember elvesztette a munkáját, páran meg a magánnyugdíjukat. De majd lesznek tökjó munkahelyek és megvédik a zembereket. Az egészségügyet is rendbeteszik egyszer, becsszó. Jó lesz, érzem.

De tudom, hogy mindenz nem számít, hiszen az igazán fontos dolgokat, mint mondjuk a saját alkotmány, megcsinálták.

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.18. 23:09:33

@stefan75:

Viktorék sose vennének fel kölcsönt, az komcsi dolog, te kis rémhirdető.

ki kicsoda 2011.04.18. 23:09:35

Donald R DeCicco!

... kihagytad: Horváth József III/III-as operatív tiszt az első Orbán kormány NBH-jának polgári-, a második AVH-jának katonai titkosszolgálatait irányító igazgatóhelyettese, a köztes időszak árnyék titkosszolgálatának, az UD ZRT-nek "tulajdonosa"

www.youtube.com/watch?v=8LM96N8hZjU&feature=related
www.youtube.com/watch?v=jpo-5b8BvxQ&feature=related
www.youtube.com/watch?v=uEraHENtJ7U&feature=related

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.04.18. 23:09:51

@Charlie Chan:
Például:
- Tehát Pintér Sándor idézem "két hét alatt rendet teszünk" - nem én mondtam, Ők vállalták.

Nem hiszem, hogy az ígéretek egyik napról a másikra valóra vállnak. De szűk 2/3 év után még az irányt sem látni. Ugyan ott pörgünk ahol voltunk. Az egykulcsos besült, de ezt mindenki láthatta volna aki a földön él. A gazdaság csak nem akar úgy növekedni. Megszorítások meg nincsenek, meg nem is lesznek, hiszen a Fidesz azt mondta. Ők vállalták a csodatevést, nem én várom el tőlük.

Charlie Chan 2011.04.18. 23:10:01

@piefke: Várjuk meg a végét, ha több, mint kétszer annyi lesz, minta kv-i törvényben, ott lesz a pont. Ha nem akkor még mindig a "progresszív baloldal+ a nyerő.

Delinquent 2011.04.18. 23:11:43

az ellopott 3000 milliard sajnos 2014ig ki fog tartani, majd ugy 2013 kornyeken jonnek a joleti intezkedesek - mar ha addigra marad valami a penzbol.

nemecsek ernő áruló 2011.04.18. 23:11:50

@ericssonfan: És te egyetértesz vele? Mi vagy te, valami értelmileg visszamaradott rajongója?

gorcsev54 2011.04.18. 23:12:29

@milyen szép a Vértes, ó: Komolyan azt hiszed hülyéskedtem? Saját fülemmel hallottam a műsort, mer majd minden nap meghallgatom, hogy mekkora az Isten állatkertje. De a másik oldal hülyeségeit is meghallgatom.

Charlie Chan 2011.04.18. 23:12:35

@milyen szép a Vértes, ó: Nem lehet, hogy összekevered az ú.n. baloldalt az ú.n. jobboldallal? Én még nem látom a katasztrófát, csak azt, hogy órási nagy rakást kaptak örökül, és próbálják eltakarítani, miközben azok, akikért (is) teszik, ekézik őket éjjel-nappal. Beszéljünk ugyanerről 3 év múlva.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.04.18. 23:12:41

@Charlie Chan:

Nem kell velem egyet érteni, de ugyan azt mantrázod.

Mért mi történik körülöttem? Mit kéne észrevegyek? Gyere mondj valami ütőset amit nem vettem észre. Mert nekem semmi, de semmi nem történik, a 16%-oson és az alkotmányom kívül. Ja meg pár nem megszorításon kívül.

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.18. 23:13:04

@Edee: azért, mert akinek 'van netje', az kb. 20 másodperc alatt utána tud nézni annak, hogy hol hangzott el és kinek szólt a szóbanforgó.

Ha túl bonyolultnak találnád a Google-t, akkor segítek annyit, hogy az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén hangzott el és a munkáltatók felé, akik elleneztek bizonyos, a foglalkoztatottaknak kedvező döntéseket.

zsirfeka 2011.04.18. 23:13:41

@milyen szép a Vértes, ó: valami olyasmire emlékszem, hogy azzal kapcsolatban hozta fel, hogy szóba jött, hogy Szlovákiában stb, milyen jó a vállalkozásoknak, mintha Demján mondta volta ezt valami fórumon, erre mondta, hogy akkor át lehet vinni a cégeket (el lehet menni). De nem biztos.

Egyébként leszarom, akárkire mondta is, én nem sértődtem meg akkor sem, és most sem, amikor azok mondják, akik esténként Orbán Viktorra, Fideszre és az új Alkotmányra recskázva alszanak el...

Csak azon értetlenkedem most (persze naivan), hogy azok, akik akkor tényleg ezt magukra vették, azok miért engedik meg maguknak most ugyanezt, hiszem pont ők azok, akik minden fórumon minden felületen azt hangoztatták eddig, hogy mindenben különböznek Gyurcsánytól és az ő híveitől. i.e. "sokkal jobbak".

Gondolom van erre valami részletesen kidolgozott szociálpszichológiai magyarázat, de én inkább úgy interpretálnám egyszerűen ericcsonfannak és a többi hasonló kollégának, hogy ez tipikus esete annak, amikor lefosok az erkélyről, aztán gyorsan alászaladok.

Charlie Chan 2011.04.18. 23:13:58

@Nikosi: Tehát 2/3 év türelmed volt hozzájuk, akkor csak csodavárás. Pedig nem ezt mondták. A Pintér szöveg tényleg gáz volt, rá is égett csúnyán.

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.18. 23:14:19

@gorcsev54:

Dehogy hiszem, volt már "szerencsém" az Echo TV-hez. :)

tundrazuzmo (törölt) 2011.04.18. 23:15:07

"és az oly sokat emlegetett és hivatkozott emberektől pedig lenyúlt 3000 milliárdod."

Miért nem olvaslak gyakrabban, olyan jó híreket mondasz! Mert mit is jelent ez a fél mondat:
1. Vagy azt jelenti, hogy Orbán Viktor lenyúlta az én 3000 milliárdomat - ebben az esetben volt ennyi pénzem, máris jobban érzem magam, és Viktort majd meg fogom keresni, hogy adja vissza legalább a felét -
2. Vagy azt jelenti, hogy az adó új mértéke "3000 milliárdod", azaz 1/3000 milliárd. Ez megintcsak jó, az egyház tizedet szedett a középkorban, a mostani adószint 50-70%, ehhez képest ha Viktor csak 3000 milliárdodot szed be, az azt jelenti, hogy 300 milliárdszor jobban járunk vele, mint a középkori egyházzal!

Charlie Chan 2011.04.18. 23:16:34

@Nikosi: Csak egy példa: a multikra kirótt adót nem a Te béredből vonták le.

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.18. 23:17:02

@Charlie Chan:

Esküdni mertem volna rá, hogy most az ú.n. jobboldal egy része van kormányon.
És igen, a takarítást a mocsok növelésével szokás kezdeni. Még szerencse, hogy a rajongók bevesznek bármit.

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.18. 23:19:06

@zsirfeka:

Igen, kb. ez történt, cégeknek szólt, ebből elterjedt az a hazugság, hogy a lakosságnak mondta, de ha fideszesek mondják, azzal nincs gond, érted, mert Gyurcsány is aszonta. (Bár nem.)
Igen, a te interpretációd sokkal, khmmm, plasztikusabb. :)

Charlie Chan 2011.04.18. 23:20:06

@milyen szép a Vértes, ó: Az a baj, hogy a patás viktátor elvesztette a varázspálcáját, és nem tudta egyetlen abrakadabrával megoldani az összes problémát. Micsoda csalódás. Pedig azt mondta, hogy nehéz lesz és sokáig fog tartani.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.04.18. 23:20:24

@Charlie Chan:

Na fejlődés még nem reménytelen. Beláttad, hogy tudnak tévedni.

Nem nem 2/3 év türelmem volt, de egyelőre nem látom az intézkedések mögött (mondjuk az intézkedéseket sem látom csak egy alkotmányt, ami olyan amilyen), hogy hogyan is lesz itt 2013-ban gazdagodás. Mert ezt sem én találtam ki "2013 a gyarapodás éve" ezt Viktor mondta. De nem látom, hogyan is lesz ebből gyarapodás.

Ja de látok egy ugráló és irritáló balfasz senkiházit KDNP-t, aki százszor rosszabb mint az FKGP volt.

Delinquent 2011.04.18. 23:20:42

@Charlie Chan: Es szerinted a multik kire fogjak atharitani az extra adot? Csondben lenyelik? Naivsag azt gondolni hogy vegso soron nem te fogod kifizetni...

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.18. 23:21:04

@Charlie Chan:

Azért a különadó hebehurgyasága miatti áremeléseket közvetve az emberek béréből vonták le.
Azokról nem is beszélve, akiket pl. a bankszektorban elbocsátottak, mert nem tudták kigazdálkodni a bankadót enélkül.

gorcsev54 2011.04.18. 23:21:10

@milyen szép a Vértes, ó: Hát akkor valóban nem mondtam újat.Csak tényleg félek mert nem szeretem mikor ilyen "okos" ötleteket adnak Orbánnak, mert még képes sajátja ként elrendelni.

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.18. 23:21:54

@Charlie Chan:

Te nem nagyon érted azt, amit olvasol, ugye? Nagyon frusztrál még, vagy hozzászoktál már?

stefan75 2011.04.18. 23:22:39

@milyen szép a Vértes, ó: De nem ám, sőt a fel nem vett kölcsönre még véletlenül sem fizetnék a piaci kamat dupláját :)

www.allampapir.hu/object.38C6DCF5-C48E-46A6-BF3C-7BAE76925CA0.ivy

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.04.18. 23:23:15

@Charlie Chan:
Nem de megnyugtatlak, közvetve én fogom kifizetni. Mert bárhogy is próbálja megakadályozni a Fidesz át fogják, sőt már át is hárították szép óvatosan a vásárlókra. Maximum nem az egészet de úgy 60-70%-ban biztos, hogy én fogom kifizetni.

De például most, hogy mondod a Bank adóval egyet értettem. Na látod mégis volt egy dolog.

gorcsev54 2011.04.18. 23:24:26

@tundrazuzmo: Végig olvastam ,kkor most meg vagyok nyugodva de jól jártunk!

Charlie Chan 2011.04.18. 23:25:38

@milyen szép a Vértes, ó: Miért és mennyivel fizetsz többet a különadók miatt? Összegek: telefon? Bankszámla vezetési díja? Tényleg nem értem. Ha valaki jót tesz azt akkor sem ismerjük el, mert... miért is? És aki erre rákérdez, az "troll" stb. És közben egyre bukóbb a stílus, mert érvek nincsenek, csak azt tudjuk, hogy 2013-ban mi nem lesz.

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.18. 23:25:46

@stefan75:

Fura, hogy ezzel nincs tele a média. :)

Charlie Chan 2011.04.18. 23:26:30

@Nikosi: Tehát a telefonszámlád mennyivel emelkedett?

ivrilider 2011.04.18. 23:27:05

@milyen szép a Vértes, ó: és hogy gyurcsány sem azt vetette föl, hogy elmenjenek, hanem a szemükre vetette, hogy pofátlan módon külföldre mennek az alacsonyabb adózás miatt. elképesztő, hogy erre még azok is rosszul emlékeznek, akik amúgy máskor soha nem hajlamosak hagyni, hogy megtévesszék őket. ha az öszödi beszéd nem is, ez a mondat tényleg az ellenkezőjéről szólt, mint ahogy elterjedt az értelmezése!

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.18. 23:27:44

@Charlie Chan:

Úgy érted, ha pl. a Tesco emeli az árait, attól az ott vásárlók még nem fizetnek többet? Vagy egyenek kevesebbet a hülye komcsik és akkor ugyanannyit fizetnek?

Vagy az, akit kirúgnak a bankadó miatt, az is jól jár?

Krinyo 2011.04.18. 23:28:42

Tobbet fizetek az aramert (gyakorlatilag bejelentes nelkuli aremeles), a gazert (tamogatasi rendszer szetcincalasa), meg ugy altalaban mindenert (inflacio elszabadulasa - A VALOSAG), mikozben a nettom kevesebb lett (adojovairas kivezetese, jovore meg nagyobb szopo lesz).
En ennyit erzek a Fityesz tenykedesebol, ja meg azt, hogy a 15 ev alatt felepitett vallalkozasaink ugyfeleit ellopjak a "helyzetbe kerult" fidesznyikek. Ennyit.
Szerinted tetszik?

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.18. 23:29:53

@ivrilider:

Mondjuk az őszödi beszédről se tudja a legtöbb vérhányó, hogy mit tartalmazott... (Nem úgy értem, hogy jó lett volna, de sokat elárul, hogy nem ismerik.:)

Charlie Chan 2011.04.18. 23:30:24

@milyen szép a Vértes, ó: El kéne dönteni, hogy jó-e a bankadó, vagy sem. Tehát a tökéletesen működő gazdaságunk (már megint nincs válság, mint 2008 őszén?) egyetlen problémája Orbán? Sztálinvárosi vaslogika. A TESCO is Orbán miatt emel, egyébként nem tenné. Nincs infláció, ilyesmik, nem nyerészkednek pofátlanul az országon, ugye?

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.18. 23:30:52

@Krinyo:

Ezzel az "elmúlt 8 év"-et akarják rendbetenni, érted. Csak az emberekért.

Charlie Chan 2011.04.18. 23:32:04

@Krinyo: Tehát nem 2001 és 2008 között emelkedett négyszeresére a gáz és a villany ára, ugye? Hanem tavaly április óta. Ennyi kimérten intelligens hozzászólást, le a kalappal a csapat előtt.

Ferke_sud 2011.04.18. 23:32:09

@Charlie Chan: huh, közben??:)) Nemár, meg is vagyok mentve? Hol kell aláírni?:)) Az elejétől olvasva a blogot ezen hsz-ed leírásáig még egész értelmesnek gondoltalak a megvezetettek csoportján belül...kár volt megejtened:P

Krinyo 2011.04.18. 23:34:17

Nincs elmult 8 ev, az csak a Fidesz fejeben van. Aki kivonult a Parlamentbol, gyakorlatilag ugy vette fel a sok kucsog a fizetesert, hogy meg a trollkodast sem csinalta normalisan. Csak mosta a sok f@szfej agyat a folyamatos baromsaggal - amivel most sem tudnak leallni -, az ilyen egyszeru tinoket, barmoket, mint a mellekelt abra mutatja. Jol at is mosta. De jon meg kutyara uthenger. :)

Charlie Chan 2011.04.18. 23:35:16

@Ferke_sud: Várd meg a végét, utána köszönd meg a viktátornak, ahogy itt hívják azok, akik fülig szerelmesek bele :) Várom majd a "progresszív" blogot, ha konkrét részletek jönnek.

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.18. 23:36:31

@Charlie Chan:

Lássuk csak, pár bank a bankadó miatt elbocsátja alkalmazottai 5-10%-át. Ez nem a bankadó miatt van, hanem őőő, nem tudom, mondd el nekünk.

A Tesco a rá kirótt különadó után sokkal nagyobb ütemben emeli árait, mint korábban, ez meg biztos attól van, hogy a főnökkel szakított a barátnője és szemét lett.

Gy.k.:
a bank-, illetve a különadókkal önmagukban nincs gond feltétlenül, viszont ha egyik hétről a másikra vezetik be őket, minden elemzés és hatásvizsgálat nélkül, akkor biztos, hogy áthárítással járnak, méghozzá jóval nagyobb mértékűvel, mint egyébként tennék (persze érthető, gyorsan kellett a pénz a foltozgatásra, meg a haveri juttatásokra). De természetesen Vik-tor-vik-tor, és minden tökéletes, ahogy Ő akarja.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.04.18. 23:38:18

@stefan75:

Na mi az agyfaszra kellet 3750 millió USD azaz 750 milliárd forint?

Így harcolunk az államadósság ellen? Ezek sem jobbak mint az elődeik.

tundrazuzmo (törölt) 2011.04.18. 23:38:31

@piefke: "...És ha az a 7.000 orvos nem jön vissza, aki Angliában, Skandináviában, Németországban dolgozik?

...És ha azok az informatikusok, mérnökök, szakmunkások nem jönnek vissza, akik immár úgy mennek el, hogy ide vissza soha...?"

Akkor majd jól pofánverem őket összegöngyölt újsággal, mint a kutyát, amikor odaszart, ahonnan enni kapott.

Az én pénzemből ne szerezzen valaki diplomát, vagy szakképesítést, azért, hogy utána kimenjen külföldre! Fizesse vissza a képzése árát, ha külföldön marad! Az én diplomámat is fizették az adófizetők, tartozom annyival, hogy itt maradjak építeni az országot! Ezt a hozzáállást kellene eltanulni, nem a külföldről való hazafikázást!

Krinyo 2011.04.18. 23:38:46

@Charlie Chan: hidegen hagy, hogy mi volt. Az erdekel, hogy mi van, meg mi lesz. Ami volt, elmult. A Fidesz allitolag keszen allt a kormanyzasra, tudta mit csinaljon, hogy jo legyen. Erre kapott felhatalmazas. Hat ehelyett nagy pofon jott, minden szarabb lett es lesz. Lof@szt sem tudtak ezek, meg az MSZP-nel is luzerebb banda. Pedig az mar tenyleg muveszet, ilyen dilettansnak lenni. Bar vegulis mit varunk az ilyen megelhetesi politikusoktol, mint Lezer Jani, meg Viki, aki sosem vegzett erdemi munkat, meg apuci banyajaban sem jart. Vagy a fillerekert vasarolt tokaji szoloseiben. :)

gorcsev54 2011.04.18. 23:40:16

Tudjátok itt nem az a baj ,hogy Orbán megszegte az esküjét.Én is megszegtem anno a 70 években "kopaszként" kötelezően esküt tettem a Magyar Népköztársaságra pártunkra és kormányunkra (még ha csak motyogtam is)aztán 24 hónap múlva leszartam főleg amikor a "zsigám" alatt töltöttem a fél éjszakát káromkodva .Valahogy számomra az Alkotmány akkor sem volt minden napi olvasmány, de azért tájékozódás kép elolvastam aztán a 89 is aztán ezt is (már amihez hozzáfértem ) meg az USA is. Itt rég nem ez a legnagyobb baj. Számomra az egész egy nevetséges teljesítmény.Ugyanúgy az elmúlt 8 év is de ebbe beleértem a most hatalmon lévőket is.

Krinyo 2011.04.18. 23:42:24

Ja, a tolem meg kedvesemtol ellopott, 13 ev alatt osszegyujtott, kb. 3 millio forintnyi manyupos megtakaritas ellopasat sem fogom sosem elfelejteni. Ami a torveny szovege szerint is a maganvagyonom volt. TORVENY, ha tudod mit jelent ez a szó.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.04.18. 23:43:02

@Charlie Chan:
Aranyos, hogy kiragadod az egyetlen olyan tételt ahol nem történt, még áthárítás. Mert ugye hűség idő alatt nem egyszerű ám árat emelni mellékesen. De a Tescot nem köti felém hűségszerződés. A CBA meg alapból egy nagyon drága üzletlánc

Amúgy a 750 milliárd államadósság növelésre mondj nekem valamit. Tehát úgy harcolunk az államadósság ellen, hogy növeljük azt. Jól értelmezem?

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.18. 23:43:45

@tundrazuzmo:

Nem sikerült külföldön elhelyezkedned, ugye? :)

Ferke_sud 2011.04.18. 23:44:16

@Charlie Chan: Arra várhatsz bőszen. Bárcsak legalább a szájjártókóka "jajjállamcsőődvanmegcsontvázak" fasságát komplenzálni tudnák valahogy, de még arra is képtelenek éesznek...pont annyi a konkrét elképzelésük, mint magáról a kormányzásról. Valszeg ezt is pont lexarja az orsós, mint minden mást, ami nem a bebetonozással közvetlen kapcsolatos...

Krinyo 2011.04.18. 23:44:36

Ja, es a programjukban - jajj, bocsanat, olyanjuk nem volt, szoval egy szorolapjukon - benne volt, hogy megvedik a maganvagyonomat. Fene sem gondolta volna, hogy ez azt jelenti, hogy ellopjak...

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.04.18. 23:45:43

@tundrazuzmo:
Építeni. Mit építünk itt 4 metrón, meg völgyhídon és légvárakon kívül. Ja meg az államadósságot azt építjük még.

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.18. 23:45:49

@Krinyo:

De mondták azt, hogy 'nem lopják el'? Na ugye.

Majdnem 2011.04.18. 23:46:08

azt nem lehetne valahogy kipróbálni, hogy betiltsuk a pártokat (pártfegyelem = elvtelen összetartás)? ... jószándékú, a valamekkora környzeteük által megismert néptribunusokra osszuk a vezetői pozíciókat? ... és ha nagyot hibáznak, vagy maguk, vagy más malmára hajtják a vizet, akkor elszámoltatni, szakmailag megmérni, lecserélni őket? ... de szép lenne!

rockjano 2011.04.18. 23:47:21

Néztem este az RTL híradóját. Tudni való hogy a nagy tömegek ezt nézik és nem a királyit (no jó már aki egyáltalán néz híradót)

Számoltam, az új alkotmány megszavazása 12. hír volt, néhány gyilkosság és egyebek elött. Vilmos herceg esküvőjéről 3X olyan hosszú bejátszás volt.

Szóval ennyire fontos ez az egész. Ennyire érdekli a hírkészítőket és a népeket. Kiváncsi vagyok hányan tudják az országban mi is valójába az alkotmány. :-)

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.18. 23:47:47

@Majdnem:

A mai politika is így indult valahogy. :)

Altaïr 2011.04.18. 23:47:48

@Đđ:

Szóval demokratikusan megválasztott képviselők SOHA nem módosíthatják jogszerűen az alkotmányt? Elég nagy hülye lehetsz...

nemezisazis 2011.04.18. 23:48:57

milyen ideológiának felel meg az a fajta amelyik mindig minden ellen van ami nem mszmp?

mert ők meg sajnos még csak nem is kommunisták, vagy szocialisták. a korai liberálisok le se köpnék a mostani magát annak nevező dekadens csürhét..

miattatok tart ott az ország ahol..

milyen szép a Vértes, ó 2011.04.18. 23:49:20

@Nikosi:

Pszt, ő építi az országot, együtt halad a Haza útján a Néppel, élükön a Párt és a Vezér. Bocsánat, a Vezér és a Párt.

gorcsev54 2011.04.18. 23:50:12

@Charlie Chan: Hát azért én a helyedben egy kicsit megvizsgálnám az árak alakulását , mielőtt nyilatkoznék.Vagy csak az elmúlt 8 évben vásároltál? Szeptember óta nem? A még nagyobb baj (bankadó multi adó stb .) Nincs eredménye!Csak hátránya. 16% adó mínusz 600 milliárd és ez csak egy példa.Meg a 108% is. Aztán lehetne még sorolni .

gorcsev54 2011.04.18. 23:50:12

@Charlie Chan: Hát azért én a helyedben egy kicsit megvizsgálnám az árak alakulását , mielőtt nyilatkoznék.Vagy csak az elmúlt 8 évben vásároltál? Szeptember óta nem? A még nagyobb baj (bankadó multi adó stb .) Nincs eredménye!Csak hátránya. 16% adó mínusz 600 milliárd és ez csak egy példa.Meg a 108% is. Aztán lehetne még sorolni .

piefke 2011.04.18. 23:50:30

@tundrazuzmo:

Fordítsunk a kérdésen: Jó gazdája-e az az ország az általa kiképzett szakembereknek, amely egy orvosnak, szakvizsgával és 10 év szakmai tapasztalattal, Ph.D.-fokozattal havi nettó 380 Eurót fizet - annyit, mint egy (akár írástudatlan) takarítónő keres Magyarországon?

Tudod: ezek a jól képzett emberek jól látják azt, hogy semmi eredménye nem lenne az ittmaradásuknak az ország és a nép szempontjából akkor, ha ezt az országot ostoba, aljas, önző emberek gyülekezete vezeti? Éppen ezért nem az általad is emlegetett hazafiaskodó, demagóg szlogenekkel kell őket itthon tartanunk, hanem azzal, hogy közülük a legkülönbekre bízzuk hazánk vezetését - ettől pedig 2010 tavasza óta messzebbre kerültünk, mint az elmúlt két évtizedben valaha is voltunk és ez a baj!

fitball 2011.04.18. 23:53:33

@troll ellenpólus: Várjuk meg a végét! Valoban nekik is kijár legalább 4 év és aztán megláttyuk

lionking 2011.04.18. 23:55:03

@Charlie Chan: Te most vagy télleg ekkora szemellenzős barom vagy vagy bérkommentelő párttag

Csak még pár tőmondat pártod és álamod :) remek ötleteiből.
A nyugdíjkorhatás felemelése a korengedményeseknél
A rokkantak helyzetének felülvizsgálata és visszakényszerítése a munkába
A munkanélküliek támogatása 3 hónapra rövidülése
Na kérem most itt beszélünk kb 1-1,5 millió emberről...
Jelenleg a HIVATALOS 600e-s munkanélküliek sem találnak munkát, akkor hogy a bánatos vérgázba fog a többinek lenni? Mit fog az a kb 2-300e-s eddig rokkant vagy leszázalékolt státuszú ember majd dolgozni, ha a rokkant státuszát elvonva visszakényszerítik a munkába? Abba a munkába ahol az egészséges 600e-s tömeg sem talál?
Dilettáns barmok gyülekezete a mostani hatalom és 8 évig a semmit rágták semmivel sem különbek mit az előző az a különbség hogy itt nem volt öszödi beszéd, de a tettek igazolták a meglétét

Đđ 2011.04.18. 23:57:29

@Altaïr:

Demokratikusan megválasztott képviselőknek illik demokrataként is viselkedniük - különben elvesztik legitimitásukat és ezzel alkotmányozási jogukat is. Olvasd csak el, hogyan ír erről a helyzetről az Amerikai Függetlenségi Nyilatkozat!

Demokratikusan megválasztott képviselők tehát csakis demokratikus szellemű alkotmányt hozhatnak létre, alkotmányozásuk csak ebben az esetben lesz képviselői felhatalmazásuk eredeti céljának megfelelő. Az az alkotmány, amelyet ma megszavaztak, nem ilyen és nem is így születtett, továbbá nem is merték népszavazásra a nép elé terjeszteni.

...További kérdéseid?:-)

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.04.18. 23:58:04

@Charlie Chan:

Egy kérdésem van mire kellett hirtelen 750 milliárd forint, amivel növelték az államadósságot?

Ami ellen ugye küzdenie kell minden rendes állampolgárnak, meg adakozni az adósság csökkentő alapba még egyelőre önkéntesen.

gorcsev54 2011.04.18. 23:58:55

@piefke: Azzal amit leírtál egyet tudok érteni főleg az útólsó mondattal de azért jó lenne ha minden takarító nő 380 Eurót keresne.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.04.19. 00:00:06

@lionking:

Majd lesz belőlük 1 millió közmunkás oszt jó napot. Az ígéret is megtartva.

nyárspolgár 2011.04.19. 00:06:17

Ha nem lenne veszélyben a 2/3 a parlamentben, akkor nem írta meg volna Orbán uszkve fél óra alatt az alkotmányát.
A fociban talán alkotott volna valamit, a hatalom közelébe kár volt odaengedni.

Edee 2011.04.19. 00:08:24

Amelyik orvos azt állítja,hogy tíz év gyakorlattal,szakvizsgával,Ph.D-vel százezer forintot keres itthon, az valótlant állít.

Edee 2011.04.19. 00:10:44

Az is, aki a hasonló szamárságokat megzenésíti.

gorcsev54 2011.04.19. 00:13:44

@lionking: A hivatalos munkanélküliek kb.15 -20 % tudta eddig is 3 hónapnál hosszabb ideig igénybe venni a munkanélküli járadékot (ezt nem én mondtam , hanem hozzáértő) a jogszabályok ill. más egyéb ok miatt.Tehát az állítólagos nagy spórolás hazugság. A rokkant nyugdíjasokból kb 120 150 ezret lehetne visszavinni a munkaerő piacra (mondjuk ez jelentős lenne )az állítólagosan 57-58 évesen nyugdíjba menők sem igaz ,én pl. egyet sem ismerek, kivéve rendőrt és hasonlót.Szóval itt arról van szó ,hogy az a 1,5 mill.ember vagy éhen döglik vagy növeli a szürke és fekete gazdaság nagyságát.Az a hozzáértő (rádió műsorban)még azt is elmondta,Szlovákiában is ezt akarták aztán módosult mert régiók szerint és kor ill. ledolgozott évek szerinti a hosszúsága.Azt hiszem azt mindenki érti hogy miért.Egyébként minden egyes intézkedése a kormánynak arra irányul ,hogy a saját hülyesége miatti 600 milliárdos lukat valahogy betömje, de ez ezekből nem fog sikerülni,tehát már most mondom a rajongóknak a java még ezután következik -aztán majd akkor lesz "igazi 2/3".

gorcsev54 2011.04.19. 00:16:15

@Nikosi: 34 ezerért napi 4 órában. Hasznos lesz!És a söprögetőket ki fizeti? Orbán? Fidesz?De az ígéret valóban megtartva.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2011.04.19. 00:20:07

1. Milyen büntetőjogi következményei vannak az eskü be nem tartásának?

2. A megtartom ebben az esetben betartom.

Nem szegett ő meg semmilyen esküt, csak kihasználta a törvény adta lehetőségeit.

A hüppögés felesleges, tetszenének forradalmat csinálni, ugye.

tundrazuzmo (törölt) 2011.04.19. 00:21:29

@milyen szép a Vértes, ó: "Nem sikerült külföldön elhelyezkedned, ugye? :)"

Nem hát. Ennek egyetlen oka az, hogy nem akartam. Pedig minden ujjamra jutna egy mosogatói állás Skandináviában, vagy ha kicsit feljebb akarok kapaszkodni, akkor valami jobb is.

De nem mentem külföldre, mert ott a rózsának is idegen az illata, itthon meg a barnaposhadt dunavíz is a szívemhez nőtt (annyit ittam már belőle a Vízművek jóvoltából)

gorcsev54 2011.04.19. 00:25:58

Azt még a 2/3 hivatkozónak elfelejtettem ,hogy nem lesz itt semmi probléma majd beírják az Alkotmányba utólag aki épp munkanélküli aki nyugdíjas rokkant aki nem ért egyet az nem szavazhat visszamenőleges hatállyal aztán nem 2/3 lesz hanem 3/3.

tundrazuzmo (törölt) 2011.04.19. 00:27:43

@Nikosi: "Építeni. Mit építünk itt 4 metrón, meg völgyhídon és légvárakon kívül. Ja meg az államadósságot azt építjük még."

Én nem tudom, hogy ki hol élt az elmúlt 20 évben - én Budapesten. A város épül és szépül, a rendszerváltáskori trabantok-moszkvicsok eltűntek, van szép hosszú Combino, meg internet, meg jó éttermek, és palackozott magyar pálinkák, szívátültetés, nanotechnológia, stb. - annak dacára, hogy a politkusaink loptak, lopnak és lopni fognak.

Lehet nézni a sok rosszat is, de minek? Ha van jó is, én inkább azt veszem észre.

papas 2011.04.19. 00:30:00

@Charlie Chan: ez mekkora büdös nagy demagógia már, persze hangosan és módszeresen, aztán a barmok mindent bevesznek.

a minisztériumok duplájára duzzasztva, rokonok már házon belül. így kell ezt. eltelt egy év. oktatás, egészségügy, mezőgazdaság, rendvédelem, roma kérdés, csak néhány fontosnak látszó dolog. történt valami? á, ezek nem fontosak.

Csontvázak, államcsőd, utca nevek, szobrok, párt stadion, kivizsgáló bizottságok, nyugdíjpénztárak, alkotmány. ja. vidéken meg polgárháborús állapotok vannak.

tundrazuzmo (törölt) 2011.04.19. 00:33:31

@piefke: "Fordítsunk a kérdésen: Jó gazdája-e az az ország az általa kiképzett szakembereknek, amely egy orvosnak, szakvizsgával és 10 év szakmai tapasztalattal, Ph.D.-fokozattal havi nettó 380 Eurót fizet - annyit, mint egy (akár írástudatlan) takarítónő keres Magyarországon?"

Fordítsunk a kérdésen: mennyibe kerülne ugyanez a diploma Angliában? És Németországban? Miért én fizessem meg a német (svéd, finn, whatever) gazdaságok szakembereinek képzését?

Tényleg rossz gazda az állam. Azért, mert nem vasalja be kőkeményen a pénzemet a sok külföldre szakadó értelmiségin.

Kalmár 2011.04.19. 00:43:35

@tundrazuzmo: Menj ki Prágába és sírj.
Mi 2 millió turistát tudunk, ők 20 milliót.
Ne a lovaskocsik eltűnésével vagánykodj.

tundrazuzmo (törölt) 2011.04.19. 00:44:54

@piefke: "Éppen ezért nem az általad is emlegetett hazafiaskodó, demagóg szlogenekkel kell őket itthon tartanunk, hanem azzal, hogy közülük a legkülönbekre bízzuk hazánk vezetését - ettől pedig 2010 tavasza óta messzebbre kerültünk, mint az elmúlt két évtizedben valaha is voltunk és ez a baj!"

Hazánk vezetését én a legkülönbekre bíztam. Tavaly tavasszal megtettem. És PERSZE, hogy én jobban tudnám csinálni (mint ahogyan mindenki más is), csak én nem akarom csinálni. Miért? Mert fontos, hogy bloggolhassak pl. éjszaka, és holnap ne kelljen a parlamentbe mennem szavazni, mint a fizetett szolgáim. És mert szeretnék úgy utazni a villamoson, hogy a kutya nem néz a pofámba, hogy én mekkora polceleb vagyok. És utálom a varratott öltönyöket, az Audik szagát sem bírom, és azt, hogy költségtérítésekből utazzam külföldre, azt el sem tudom képzelni. Repülni sem szeretek már, mert macerás, és hangos, Brüsszeltől kiráz a hideg; én maradnék a magam kis szürke hétköznapjaiban, amely során minden nap több örömöt és szépséget látok, mint egy politikus egész életében.

tundrazuzmo (törölt) 2011.04.19. 00:48:41

@Kalmár: "Menj ki Prágába és sírj.
Mi 2 millió turistát tudunk, ők 20 milliót."

Sírni Londonba járok, ott jobb hozzá a környezet.

A turisták pedig... nem vagyok éppen ellenükre, mert feldobják a város hangulatát, meg jó fényképezőgépek vannak, de nem szeretném, ha annyian mászkálnának nálunk, mint Prágában. Miért? Egyszerű ellenérzés. A kedvenc lokálom patrióta.

finalNmbr 2011.04.19. 00:53:02

Jobb helyen egy ilyen poszt kötelet ér.. te is azt érdemelnél :/

V u, de ja vu 2011.04.19. 00:54:21

Hát, polgártársak, én azt mondom, hogy itt komoly matek-problema van:-(((

Először is: ez a kétharmad csak egy speciális halmazok körében kétharmad, amennyiben létezett volna a szavazólapokon pl. "Egyik sem" rovat, most a Fidesz egy kicsiny többség lenne... barátaimmal gondolkodtam azon, hogy megalakítjuk az Egyik Sem Párt nevű platformot, csak a programban vesztünk össze, ugyanis szerintem ennek a pártnak az lehet a programja, hogy amennyiben ő nyer, istenments hoz létre parlamentet, mindössze új választásokat ír ki, a korábbi indulók kizárásával..., kicsit rázósnak tűnik, de legitimmé válik az, hogy én magamra nézve számos - az új Alkotmányra épülő - törvényt nem ismerek el legitimnek, tkp. sosem szavaztam meg a Fidesz alkotmányozó többségét (kisebbségét sem), és ők a parlamentben abszolút nem engem képviselnek, sajnálatos módon azt kell mondanom, hogy a Jobbik többet foglalkozik a közemberrel, mint eddig bárki a politikából:-(((

(Merthogy ez azért sokszor gáz a külföld előtt, valami ilyesmi szerepet szántam nekik amikor rájuk szavaztam, de nem gondoltam végig azt, hogy bizony demokratikus fékként ők igen radikálisok lesznek, kompenzálja mindezt az a tény, hogy pro vagy kontra, de súlytalanok:-(((

bigthereal 2011.04.19. 01:22:45

nem értem mit síránkoztok itt...

menjetek inkább dolgozni!

futyfurutty 2011.04.19. 01:28:51

Azok a majmok, akik a 2/3 mennyiségi reletivizálásán fáradoznak, szopják már le a Gyurcsány Ferit, hamarjába, az ű seholnincs 1/2-jével, meg az apósával együtt!

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.04.19. 01:41:34

@tundrazuzmo:

Kedves Alces alces, ritka egy példány vagy te.

Csak úgy random módra:

1.
"Hazánk vezetését én a legkülönbekre bíztam."

Ó, hát persze: Orbán "Kordonbontó" Viktor és pártja valóban a legkülönb társaság!
Gyurcsány Ferenc és pártja igencsak levitte a szintet, de ezt a fent említett társaságnak sikerült überelnie, illetve "unterelnie". Ha számodra a gőgből, dacból és arcátlanságból építkező kormányzás komilfó, akkor csak hidd azt, hogy jó lóra tettél - nekem, akinek volt szerencséje kinyílt csipával élnie az átkosban, nem tetszik, ami itt folyik (alkotmányozás??? - áhh, blődli, tragédia ez az egész).
Szerencsére vannak ebben az országban páran (nem feltétlen maszop, szadesz, lmp, jobbik, vagy akár fidesz hívők, hidd csak el), akik az orruknál azért tovább látnak. Egyre többen. És most, ezután a buta és csúnya alkotmányozás színjáték után még többen lesznek.

2.
"Tényleg rossz gazda az állam. Azért, mert nem vasalja be kőkeményen a pénzemet a sok külföldre szakadó értelmiségin."

Azt szeretnéd, hogy aki itt tanult itt is dolgozzék, avagy fizesse vissza a tandíjat?
Lassan írom, hogy megértsd:
A fiam felsőoktaási képzését abból az adóból(is) fedezi az állam, amit én - jó honpolgárhoz méltóan - SZJA és ÁFA formájában befizetek (nem keveset). Amennyiben ez nem elég, vagy a fiam rosszul tanul, akkor lehet kérni tandíjat, mint ahogy kérnek is. Vannak államilag finanszírozott és költségtérítéses helyek. Ki hogy tanul, oda jut be.
De lehetne alkalmazni a svéd modellt, ahol az állam megelőlegezi az oktatási költséget, amit később visszakér. Hja, persze ehhez tisztességes bért is fizet, fair az opció. De ami itthon megy (mondjuk az eü-ben)? Kész vicc! Van a családban orvos, (több is) tudom miről beszélek (mindegyik itthon dolgozik - még).
Ne csodálkozz, hogy aki teheti, elmegy. Piacgazdaság van meg EU, vagy mifene - a bér több, a munkavállaló is több.
Másrészt az állam fizesse meg alkalmazottait - arcpirító, hogy egy nővér, orvos, ápoló, tanár, mentős, tűzoltó mennyit keres!
A bevasalást pedig kezdje az OK-k költségtérítéséhez tartozó számlákkal! Majd ha ezt bevasalta (fideszes OK-k előnyben), akkor forduljon a tisztelt választókhoz bármiért is! Alaptörvényezés helyett a 2/3-dal inkább ezen dolgoznának..."

3.
"Akkor majd jól pofánverem őket összegöngyölt újsággal, mint a kutyát, amikor odaszart, ahonnan enni kapott."

Irtó nagy tévedésben vagy: enni ott kapsz, ahol dolgozol, és annyit ehetsz, amennyit a munkáddal megkeresel. Külföldön sem könnyebb, hidd el, de valahogy, jut egyről kettőre az ember, másrészt aki külföldön dolgozik, előbb -utóbb hazajön, és az ott felszedett tudást, világszemléletet, kultúrát,már itt kamatoztataja - ha másként nem, a gyerekein keresztül. Tudnék számtalan példát mondani...
Vagy aki itthon, de multinál dolgozik (Suzuki, Audi, Tesco, Spar, CIB, KHBank), ami szépen kiviszi az országból a zsét, az most akkor szintén idepiszkított??? Vagy magyar bekeftető külföldi cégénél, esetleg magyar itthoni cégnél félig feketén jobb/rosszabb?
Hol húzod meg a határt, mi dönti el a szemedben, hogy ki mennyire hasznos?

Fröcsögsz itt össze vissza, semmi több, ennyi ez az egész.

Nati Walter 2011.04.19. 04:19:33

Bocsi Fecopártiak...elég volt a kedvencetekböl mindenkinek egy életre!

atila68 (törölt) 2011.04.19. 05:54:34

Megszegte... Na ez még nem volt.
Itt ma mindenki hülye?

Dendrobatidae 2011.04.19. 06:04:21

"A Magyar Köztársaságból „Magyarországot” csinált"
Ostoba faszkalapok. Magyarország mindig is Magyarország volt és az is marad. Függetlenül az államformától.
Már megint sikerült kiválasztani és belekötni a legkézenfekvőbb pontjába a szövegnek. Legjobb lenne, ha ti "demokraták" kéz a kézben Orbánnal együtt húznátok innen a búspicsába. Akkor talán elindulhatna valami pozitív változás. Addig csak ostoba hőbörgésről, egymás elleni heccelésről, uszításról fog szólni a politika.
Úgyhogy takarodjatok, mindannyian!

kaqkkfioka 2011.04.19. 06:13:12

Az öszödi beszédből kiemelték anno:
"Hazudtunk reggel - délben - este"
Ma is gyakorolják.

Kalmár 2011.04.19. 06:26:40

@tundrazuzmo: Nincs összefüggésben az, hogy neked tetszik e a túrista áradat és Bp teljesítménye.
A tény viszont, hogy őket 10x többen választják világosan mutatja, hogy melyik et vezették jobban az elmúlt 20 évben.
Nem is értem London mennyivel jobb összehasonlítási alap a középeurópai fővárosok helyett.....
Te érted, hogy mit írtam?

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.19. 06:33:34

Felhívom kedves cikkíró figyelmét, hogy bűnténnyel vádolni valakit törvénybe ütköző, ha annak a BTK-ban meghatározott bűnelkövetési cselekményét, magatartását nem tudja bizonyítani!

Ráadásul véleményem szerint, a cikk kimeríti az egyén vagy közösség elleni izgatás, lázítás bűnelkövetési magatartását...

becike4 2011.04.19. 06:58:27

Horn Gábor,Szanyi Andor,Lampert Mónika,Kuncze Gábor,Gyurcsány Ferenc,Kovács László,Demszky Gábor,Kóka János,Magyar Bálint,Hagyó Miklós,Hunwald György,Kiss Péter,stb,stb.Köszönjük a kétharmadot,köszönjük a köpcöst,köszönjük,hogy loptatok,csaltatok,hazudtatok nyolc évenát.Orbán Viktor!Köszönjük az alkotmányt,a médiatörvényt,a takony Schmidt Pált,a mellédumálást,hogy lopni,csalni,hazudni fogtok,a tököm tudja meddig.Köszönjük az újra és újra elbaszott országot,MENJETK MÁR MINANNYIAN A BÁNATOS PICSÁBA.KÖSZÖNÖM

Arthur Dent 2011.04.19. 07:06:59

Én hittem abban, hogy változások kellenek és az MSZP mézesmadzag politikája bebizonyította, hogy csak a hatalom fontos nekik is.

Nos nincs új a nap alatt, minden politikusnak a hatalom fontos.

Asimovnak van egy zseniális regénye, az Alapítvány. Abban előre megtervezett válságok terelik helyes irányba a világot.

Most is ilyen érzésem van. Nem erre készült a Fidesz, de a helyzet kikényszeríti azokat a strukturális átalakításokat, amit már 20 éve valakinek el kellett volna kezdenie.

Az allkotmány megvan, álamfőnk hamarosan aláírja, nem marad más hátra mint megtalálni a helyes utat.

Remélem nem lesz több maszlag a nagyon speciális gazdasági megoldásokról, hanem maradnak az ismert közgazdaságtan keretein belül.

Hátha győz a józan ész. Lehetőségük van rá.

olcsójános 2011.04.19. 07:06:59

@Charlie Chan: te se szoktál vásárolni te segglyuk, akkor tudnád hova mentek már fel az árak. Te ganéj.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.04.19. 07:08:04

@Charlie Chan: Normális vagy Te? Ugyanis azóta, a multik már szinte mindent áthárítottak ránk az árakban!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.04.19. 07:14:35

@becike4: :)) Szerintem is... Oszt, ha ez nem meríti ki "az egyén vagy közösség elleni izgatás, lázítás" tényállását, akkor még hozzátenném, hogy fel is fordulhatnak ezek és a fenn nem is említett narancskomcsi és egyéb elvtársak is! Na, gyengébb képességű trollok, Conizé elvtárs innen, most még mehet feljelenteni is!
Egyébként @Con Storm: elvtárs fizetnek ezért, vagy csak önkéntesként melózol? Viki gyerek esküszegése hol is nem valósult meg? Hisz saját szavaival közölte, nem ismeri el, az általa is '89-ben összedobott, még mindig hatályos magyar alkotmányt! De hát nálunk a kisebbség védelem alatt áll! fsp.nolblog.hu/files/orban%20csalad.jpg
Csókultatunk téged is! Öleld kebledre az egész gerinctelen magyar elitet.

torró 2011.04.19. 07:15:01

Azt hiszem a poszt írója kissé sajátos módon értelmezi a törvényt.De inkább úgy mondanám hogy nincs egészen tisztában vele.Ez a szép a mi nyelvünkben hogy úgy lehet csűrni csavarni ahogy nekem tetszik.Még ha a valósághoz semmi köze sincs. Megértem az aggodalmaskodókat is,csak sántít a dolog mert a helyzetet előidőzőket nem nagyon emlegetik. Egy pár évvel előbb kellett volna kiabálni hogy kormányozzanak tisztességesen ,mert bukta lesz és jönnek a rossz fiúk!És ha lehetne ,ne tegyenek úgy mintha nem látták volna mi folyik ebben az országban.Itt a következmény. Azt is ki merem jelenteni,ha az MSZP szerzett volna két harmadot, akkor sem lennénk jobb helyzetben.Pedig ők is erre vágytak mindig. Nézzük, ha valaki szembe megy a forgalommal előbb utóbb összetöri magát. Ez érvényes mindenkire.Egyébként bárkire szavazunk semmi garancia nincs hogy úgy lesz minden amit mi elképzeltünk.Ez az örökös egymásra ordibálás meg haszontalan időpocsékolás.Itt már minden árokásó lett és annyira meggyőződéssel csinálja hogy körül se néz igaza van e vagy nincs.

hááááát 2011.04.19. 07:29:08

@Charlie Chan: O.V. választás elött :-Tele van a kassza, csak a mocskos kommunisták szívatják a népet.

O.V. választás után: -Nehéz lesz, és sokáig fog tartani.

Mi a különbség az öszödi beszéd és e között?

Baromira haragszom az MSZP-re, hogy a nyakamba zúditótta ezt a gárdát.

homo apolitikus 2011.04.19. 07:34:23

Gyenge, szar poszt, de jó olvasni a sok megélhetési liberális bérrettegő siránkozását. Már csak ezért megérte a dolog, dehogy még a sztalinista alaptörvényt is sikerült eltakarítani, még szebb.

Roy 2011.04.19. 07:34:42

@Donald R DeCicco: Ezt ők elfelejtették, és tagadják is.

Darkcomet 2011.04.19. 07:35:44

@troll ellenpólus: Melyik közvélemény kutatásra gondolsz? A Századvég féle fidesz közeli pénzekből megrendelt kutatásokra? Ne viccelj már. Érdekes módon az összes többi félmérés egészen más képet mutat, nézd meg pl. a Median legutolsó eredményeit. Halkan megsúgom, már régen a múlté a fideszes kétharmad.

hattyú 2011.04.19. 07:39:16

Reménytelen ország, 50 év múlva is a legjobb opció lesz az elmenekülés.

nesze nektek két harmad... 2011.04.19. 07:50:27

EGSÉZ EURÓPA KRITIZÁLJA ÉS SZARIK A MAGYAR TÁKOLMÁNY ALKOTMÁNYRA. Tegyük meg mi is szarjuknk, rá ne ismerjük el és ne tartsuk be. S majd a mikor elravarjuk ezta Magyarkodó Nemzeti Szar Bandát akkor egyszerűen az új kormánynak semmisé kell kinyilvánítani! -és minden Fidesz önkény intézkedést visszavonni és a a BeBetonozott embereit TÉNYLEG BEBETONOZNI EGY ÉLETRE ÉS BETENNI A PAKSI ERŐMŰ KÖRÉ:ö HEHE

nesze nektek két harmad... 2011.04.19. 07:51:11

a Nemzeti Törpét meg valaki érje már utól az ámokfutásban és vágja jól kupán!!!!

nesze nektek két harmad... 2011.04.19. 07:51:49

Úgyis az IGAZI FORRADALOM következik ezek után hrhehe

Dr Smit Plagius 2011.04.19. 07:53:20

@Edee: csodálkoznál, ha tudnád, hány diplomás van köztük... egyébként mindegy, itt dolgozunk, adót fizetünk, megélünk. te meg élhetsz együtt az árvalányhajas délibáboddal.
sajnálom ezt a szerencsétlen magyarországot!
hiányzik, de ti nem hiányoztok...

belekotty 2011.04.19. 07:57:20

@Con Storm: Te elmebeteg! A miniszterelnöki eskü megszegése a BTK. melyik pontjába ütközik?

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.04.19. 08:11:54

@tundrazuzmo:
Persze ez mind a jelenlegi kormány érdeme? Sőt persze ez mind a politikusok érdeme ugye?

Van abba logika amit a diplomáról mondasz, de jogosan csak azoktól lehet bármit követelni akiket egy ilyen szabályozás után veszünk fel. Mert ugye mikor felvételizett, nem mondták neki, hogy ezért a diplomáért 10 év röghöz kötés és jobbágyság is tartozik. Mert akkor lehet nem ment volna orvosnak vagy akárminek.

Másrészt az meg elégé álságos megoldása egy kérdésnek, hogy ha nem tudok normális életet garantálni valakinek, akkor ugye megfogom és erőszakkal tartom idehaza. De amúgy egy külföldön dolgozó orvosi fizetésből még akkor is jobban él, ha fizet egy jókora bankhitelt amiből kifizette a tanulmányát. Ezzel senkit nem fogsz itthon tartani, a probléma meg nem elsősorban anyagi, hanem sokkal inkább társadalmi lesz akkor ha kivonulnak innen a képzet emberek. A túrórúdi, meg a pörkölt pedig nem érv az itthon maradásra.

Mert ugye ha kimennek a kvalifikáltabb és fiatal emberek akkor itt maradnak a 8 elemi, 4 második 4 első magasan képzet munkakerülőink. Na velük lehet majd jövőt építeni. Ha Ők a jövőnk záloga akkor jobb ha már most öngyilkos leszek.

MindenbeKészakarvaBelepofázóZombi 2011.04.19. 08:13:08

A post olyan amilyen. Tetszik, nem tetszik ki-ki eldöntheti pártállásának, habitusának megfelelően.

Arról viszont ne feledkezzünk meg, hogy a fidesz fennen hangoztatja, hogy nem ismeri el a korábbi alkotmányt/alkotmányokat, az összes ezekre épülő törvénnyel egyetemben.
Na most ebből egyenesen következik, hogy az ezen törvények alapján alapított pártok, választott közjogi méltóságok, önkormányzatok, parlamenti képviselők, de még a kiadott iskolai bizonyítványok, érettségik, diplomák is érvénytelenek. Vagy kedvenc szavukkal élve illegitimek:)

Persze a fidesznyikek szerint csűröm-csavarom szép anyanyelvünket... de ez nem változtat a logikán...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.04.19. 08:14:59

@tundrazuzmo: Igazi magyar troll vagy. Nehogymár a másiknak picit jó legyen. 12 év adófizetésem nem volt elég a kormánynak? Hát bizony eljöttem mint a pinty, és meg sem fordula fejemben a hazamenetel. De látom a tiedben sem az, hogy esetleg volt, aki fizetett a diplomáért, ahogyan én is kipengettem munka mellett zsebből az egyik diplomám.

Amúgy az állam baccta el az ingyenes felsőoktatás felduzzasztásával. Kinek is volt a szlogenje? Csak nem OV-nak98-ban, hogy mindenki bejuthasson az egyetemre???

Hidd el, ha fizetni kell érte,jóval kevesebben végeznének olyan szakot, amire valójában semmi szükségük nincs. De hátha ingyen van, tudod milyen az ember. Ezért is van annyi média szakos, stb...

Még úgy is, hogy nagyon szegény családból jöttem (értsd 5 éves koromban egy pajtából átalakított 20 nm-es lakásban laktunk, vízbekötés nélkül, később se vetett fel a pénz) , az első diplomámat ha fizetős lett volna , kifizettem volna, mert ezt akartam tanulni, ebben a szakmában akartam dolgozni.

Viszont ez a fizesse vissza, meg hőbörgő mentalitás nagyn szépen példázza a kondéros ördögös viccet, ahol a magyarok mellett semmiféle őr nincs, visszarángatják ők egymást maguktól is.

Dr Smit Plagius 2011.04.19. 08:15:31

@tundrazuzmo:"A turisták pedig... nem vagyok éppen ellenükre, mert feldobják a város hangulatát, meg jó fényképezőgépek vannak, de nem szeretném, ha annyian mászkálnának nálunk, mint Prágában. Miért? Egyszerű ellenérzés. A kedvenc lokálom patrióta."

hát, öreg, tényleg az árvalányhajas délibáb való nektek.
a tévészékházas balhéig egészen jó volt butapest turista-forgalam, rengeteg pénzt elköltöttek ott. tudod, ebből éltek emberek, ebből fizettek adót, ilyesmik. azóta -egyéb okoból is- máshová viszik a pénzüket. de ez így jó! minek nekünk az ő pénzük? lesz nekünk igaz magyar pénzünk!
annyira faszok vagytok... sajnálom a hazámat...

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.04.19. 08:16:50

Ja azt nem mondtam, majd jönnek a keletebről jövök a helyükre. Akkor így fog végül Magyarország elütni a modern népvándorlás hullámában. Mert nehogy azt higgye valaki, hogy egy román, ukrán, török, stb... bevándorló majd asszimilálódik, és szépen magyarrá válik.

Arról nem is beszélve, hogy kétségeim vannak egy ukrajnából idegurult orvos képzettségével, de ezt írhatnám bár milyen szakmára, bármelyik országra. Az ottani képzésről nem tudd senki semmit, így az onnan ide érkezők akár teljesen alulképzettek is lehetnek. Persze az is igaz, hogy lehet egy szuper képességű egyén is. De ha olyan jó képességű mért is ide jönne alulfizetett dolgozónak?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.04.19. 08:17:58

Amúgy észrevettétek, elvileg 263 fideszes ül a parlamentben, 262-en szavazták meg, vajon ki nem lesz jövőhéttől fideszes?

ifarkas 2011.04.19. 08:22:10

@hááááát: Mikor mondta, hogy tele van?
2002-ben.

Tower13 2011.04.19. 08:25:08

@troll ellenpólus: Ha emlegeted az ugart akkor már némi információ bértrolnokom;
OV parancsára a következők fognak történni. A 0,1 hektáros és 0,5 hektáros "gazdaságokat" hatalmas összeggel megtámogatjuk, mert akkor talán el lehet felejteni, hogy az még egy negyed család eltartására sem elégséges. Főleg akkor nem mikor ezeken a földeken napi 2 órát dolgoznak.
Emelett sürgősen adunk a cigányoknak földet (kezdhetsz éljenezni), munkaeszközt, mert majd akkor ők fellendítik a gazdaságot. Megvonjuk a támogatást azoktól, akik dolgoznak, és minőségi terméket állítanak elő. (kivételesen hozzátehetjük, hogy velük együtt azoktól is akik szart állítank elő) Megszüntetjük a monokultúrákat (ez jó, ha valaki nem értené, mert csökken a kártevő és betegség kitettség), de nem tudjuk mit, hol, hogyan fogunk vetni. Mini (gazdaságilag nem életképes) feldolgozókat hozunk létre, hogy kicsi legyen a szállítási költség. (éljen) Viszont a rendes országot ellátó feldolgozó ipart nem hozzuk létre, nem vesszük vissza. (éljen) Hungarikumnak már biztosan berakunk olyat, ami 65% német sertésből készül, mondván itt ad munkát. Ha esetleg 65%-ból magyar sertésből lenne, akkor a sertéstartók nem lennének ekkora trágyadombban. Nem baj, majd az adóból.
Nemzeti állataink védelmére költünk. (a mangalica pl szerb eredetű és USA hatalmas mennyiségben tartja. Van rá terület) De cserébe még házakat is adunk olyanoknak akik loptak 5 házra valót. (éljen, éljen, éljen) Egyszer már próbálta ezt ez a csapat, de akkor is eltüzelték belőle a parkettát, és szarrá rohasztották a házakat. (ÉLJEN)

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.19. 08:31:10

@belekotty: én egyet sem tudok... ezért fog ülni a cikkíró...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.19. 08:33:52

@belekotty: biztos lehetsz abban, hogy a cikkíró ülni fog... mert nem tudja igazolni az állításait...

Ráadásul politikus ellen lépett föl jogtalan eszközökkel... úgyhogy nem két évet fog.. kapni..

piefke 2011.04.19. 08:43:05

@Con Storm:

Mondd Storm, rólad ugye már lemondtak az orvosok...?:-)

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.19. 08:47:35

@piefke:

wazze, ez a legkeményebb szellemi teljesítményed mi?

Ez az élet öcsike, nem az ovi, nem mondták még neked, hogy mást sértegetni nem illik, és nem illik kritizálni, ha nem vagy az érvelés képességének birtokában?!

Rebuild 2011.04.19. 08:48:54

Na végre valaki kimondja, amit ki kell mondani és meg is tudja fogalmazni. Mert én csak keresetlen szavakat találnék.

Parajpuding 2011.04.19. 08:50:57

realításérzék... valahogy ennek a szónak az említése is visszás elmeháborodottak esetében.
Mindenesetre egy biztos: az építmény le fog dőlni és maga alá fogja temetni annak mesterét. Végleg és örökérvényűen. Sebaj.

belekotty 2011.04.19. 08:52:24

@Con Storm: Aha, tehát nem ütközik a miniszterelnöki esküszegés a BTK-ba. Vagyis akkor milyen bűnt is követ el a cikkíró?

belekotty 2011.04.19. 08:52:52

@Con Storm: Milyen jogtalan eszközzel lépett fel?

Battlestar Galactica 2011.04.19. 08:54:12

Jó a poszt! Kurvára a szívemből beszél!

Ideje lenne egy alternatívát adni az embereknek 2014-re, mert az, hogy ezt a csűrhét elkergetik vasvillával, az odáig rendben van, de valakinek vinni kell ezt a vándorcirkuszt utána is!

Kedves politikusok! dolgozzatok meg az "X" -einkért! Tessék forrongani, fortyogni, "orbántakaroggy"-ozni! Lássuk, hogy lesz alternatíva! Mert a mostani felhozatal az igen gyenge!

Times New Roman 2011.04.19. 08:55:17

Micsoda blőd, terjengős, drámai megfogalmazás, te jó ég. És az aluliskolázott blogger, akinek mindig van véleménye (igaz, 20ig alig bír elszámolni), és mint az Igazság tudója.:) Pont leszarom Orbánt meg az összes hasonszőrűt, de náluk csak az okoskodó, pojáca, aluliskolázott bloggerek szánalmasabbak.

fidesz = házmesterek pártja 2011.04.19. 08:56:59

@piefke: már régen. Eredetileg azt hittem, csak egy ostoba provokátor, de már rájöttem, hogy ez valóban beteg...

A poszt meg baromság, hiszen ilyen alapon csak (nem fülke!!! :D)forradalommal lehetne megváltoztatni az ország elnevezését. Esküszegés max. annyiban történik, hogy az ország érdekei elé tolja a sajátjait. Ezt viszont azóta, hogy politizálni kezdett a kis komcsi féreg. (aki nem emlékezne: az EU parlamentben elkövette azt, amit a Btk hazaárulásként emleget, mégsem lett belőle semmi baja)

jobbcsapott 2011.04.19. 08:58:18

csúsztatsz te szopóálarcos hülyegyerek!

EMP 2011.04.19. 09:00:18

Bizonyos szempontbol orulok annak hogy Orban most mindezt meg tudja csinalni. Ha nem lenne ketharmada csak mondjuk ketharmad-1 szavazata akkor mindez nem lenne lehetseges, es a valoszinu balfaszkodasa nem vezetne semmilyen tenyleges valtoztatashoz. Ellenben a valasztok joreszeben megmaradna az a feeling, hogy ez nem az Orban hibaja, csak ugye a korulmenyek. Meg 4-8 ev mulva ugyis elfelejtik a nagyjat. Lasd 2002 es 2010 kozott. Aztan ujra megvalasztanak nehany ev mulva.

Most itt a ketharmad. Nem lehet kire fogni a hibakat. Orban gyakorlatilag a szemunk elott assa el sajat magat orokre. Nincs az az isten hogy ezek a hibak a feledesbe meruljenek, mert ezek nem kicsi tevedesek hanem felhaborito szandekos intezkedesek.

Szal orulok orban ilyen buldozer mentalitasanak, mert ezzel biztositja hogy soha tobbet nem lesz megvalasztva es a zemberek emlekeibe jo erosen beleeg ahoz hogy evek mulva is a fekete listan legyen.

Battlestar Galactica 2011.04.19. 09:03:34

@Con Storm: "Felhívom kedves cikkíró figyelmét, hogy bűnténnyel vádolni valakit törvénybe ütköző, ha annak a BTK-ban meghatározott bűnelkövetési cselekményét, magatartását nem tudja bizonyítani!

Ráadásul véleményem szerint, a cikk kimeríti az egyén vagy közösség elleni izgatás, lázítás bűnelkövetési magatartását..."

Felhívom a bejegyzés írójának a figyelmét, hogy nem csak azok a bűnök léteznek, amiket a Btk.-ba leírtak! Az itt említett Orbán Viktor vádlott saját népe ellen folytatólagosan követi el rémes tetteit, amit nevezhetűnk bűntettnek is.

És kéretik nem összekeverni a szólásszabadságot a közösség elleni izgatással! Ez is olyan kommunista dolog, mint a fidesz többi ökörsége, amit most csinál! Cenzúráz, államosít, híreket hamisít, belső fegyveres testületet hoz létre TEK néven,.... stb.

mréveiller 2011.04.19. 09:08:07

@tildy:): mondjuk Arnóth. látom te is nagyon követed az eseményeket

Publius Decius Mus 2011.04.19. 09:08:29

Ez az oldal a magyarok rossz oldalát hozza. Irígy arra aki tud és tesz is és visszasírja a tehetetlenséget. Fenyegetőzik, kárörvend, szűklátókörűen a világ, az ország és az író személyes problémáit rávetíti egy emberre. Ezzel büszkén fel is vág, divatnak érzi és progresszívnek. Inkább regresszív blognak lehetne nevezni ezt a múltba vágyódást.

Rossz hírem van, az már nem jön vissza úgy ahogy szeretnétek! Nektek kell fejlődni, gondolkozni, változni, Pató Pál már nem menő.

szkepi 2011.04.19. 09:08:47

az alkotmányt a végén aláíró III/III smiti jellemzi.ő a hab a tortán, az i-n a pont.

freegr 2011.04.19. 09:09:41

@ericssonfan: te sem tudod, miként a zemberek többsége sem, hogy mikor és kiknek mondta ezt Gyurcsány...mert ezt Gyurcsány NEM ÁLTALÁBAN NEKÜNK, MAGYAR EMBEREKNEK MONDTA EZT, HANEM 2006-ban A GYÁRIPAROSAINKNAK, AKIK KÖZÜL TÖBBEN PEDZEGETTÉK, HOGY ŐK INKÁBB ÁTVISZIK (PAPIRON !) A CÉGÜKET SZLOVÁKIÁBA ... ÉS AKKOR NEM IDE (ÉRTSD: MAGYARORSZÁGRA !) KELL MAJD ADÓZNIUK !!!

Gyurcsány sokkal inkább Magyarország érdekeit szolgálta, mint ezek a nagytőkéseink, akik a szavakban nagy nemzetiek, de adózni inkább Szlovákiában szeret(né)nek ...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.04.19. 09:11:48

@Con Storm: Te ezt hol olvasod?

Abban mondjuk egyetértek, hogy élvezet olvasni egy polkorrekt kritizálást, amikor még a kritizált ember köszöni meg a kritizálónak azt, amit írt. Igaz az ilyenből kevés van, ettől függetlenül bárki kritizálhat korrekt hangnemben bárkit. (nem korrektben is, csak azt bizonyos helyeken nem nézik jó szemmel)

freegr 2011.04.19. 09:12:48

elfelejtettem odaírni, hogy ezt Gyurcsány "híres" kijelentésének ("el lehet innen menni, kérem szépen") félreértelmezése kapcsán írtam.

Meloka 2011.04.19. 09:14:21

@Publius Decius Mus: végre egy értelmes , tömör hozzászólás. Ez egy szemét poszt. Lássátok be, hogy legalább történik valami, dolgozni kell, áldozni kell sajnos az elvesztegetett és ellopott 8 évért és a következő nemzedékért!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.04.19. 09:14:49

@mréveiller: Oké , én még 263ról tudtam, meg Arnóthot polgármesternek tudtam, nem országgyűlési képviselőnek. De utánaolvastam, igazad van, tévedtem.

na__most__akkor 2011.04.19. 09:22:43

@tundrazuzmo:
"Lehet nézni a sok rosszat is, de minek? Ha van jó is, én inkább azt veszem észre."
Hát igen. Egyetértek.
.
Az egyetlen probléma az, hogy marha sokat kell turkálni, hogy valamit találjon a zember, ami ugyan nem jó, de legalább annak lehet csúfolni.
.
Mint a második világháború idején a (birodalmi) vaj. Kenni már lehet, de enni még nem.

Battlestar Galactica 2011.04.19. 09:23:42

@Meloka: Miért? Mit tettek le 1 év alatt az asztalra a 2/3 birtokában? Csak pusztítottak, egy területet mondj, ahol javult volna a helyzet! Csak egyet!

Nem lehet mindig nyócévezni, meg gyúrcsánytakaroggyozni! És a megszorítások az állításuk szerint még csak most kezdődnek!

Times New Roman 2011.04.19. 09:26:09

@freegr: Te nagyon nagy balfasz, tudod mi az hogy nemzetgazdaság?? Szerinted hogy épült fel a modern kori Anglia? Úgy, hogy bementek a korabeli conquistádor spanyol multik, és angolokat dolgoztattak multinacionális kártyarajzoló üzemeikben?:) Úgy, hogy a 17. sztól kezdve folyamatosan olyan kormányzatok voltak hatalmon, melyek a nemzetgazdaság kiépítésére törekedtek. Vagyis támogatták a hazai gentry, yeoman vállalkozókat, és nem mondták azt, hogy mehettek amerre láttok, ha nem tetszik; ha viták adódtak, megoldották. A te gyurcsányid megszorítani akart, de kin? Nem a multin, hanem a nemzetgazdaság néhány tehetősebb szereplőjén. És bäszd ki, még bűntudatot is akart kelteni, és az igazság bajnokaként, a "nagytőkések" megszorítójaként tündökölni, miközben a sokszorosan gazdag multi lobbijának szekerét tolta. Ha az ember lefejezi a saját vállakozói rétegét, akkor maradnak a multik, és sosem lesz erős nemzetgazdaság, sohasem lehet megakadályozni, hogy a hazai gazdaság szinte kizárólag a világpiaci viszonyok változásainak legyen kiszolgáltatva.
Minden épelméjű politikus azon fárdozna, hogy - a multik egy részének megtartása mellett - nemzetgazdaságot teremtsen, ezzel párhuzamosan kifehérítse a gazdaságot, vagyis teljesen új koncepciót, irányvonalat és teljesen új kereteket teremtsen a gazdasági életben.

naiva9 2011.04.19. 09:28:15

Most itt is leírom: Magyarország lettünk Köztársaság elmaradt, akkor minek köztársasági elnők? Ráadásul helyesen sem tud írni! Most királyság lesz! sárga palótában, vagy a parlamenti több n2-es szoba tulajdonosa lesz?

EMP 2011.04.19. 09:34:21

@naiva9: Koztarsasagi elnokbol siman csak elnok lesz. Orban kiboviti a hataskoret, vetojogokat ad neki, felruhazza olyan hatalommal mint Horty kormanyzoi jogkoret majd kinevezteti magat orokos elnoknek es belovagol a feher dakota lovan pestre...

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.04.19. 09:38:38

@Meloka:

Az elkövetkező 4-ért mikor fogunk. Mert a harc már elindult az államadósság ellen. Látom, lásd te is íme a link:

www.allampapir.hu/object.38C6DCF5-C48E-46A6-BF3C-7BAE76925CA0.ivy

Értemén, hogy gőzgép de mitől megy?

A poszt amúgy tényleg erős kissé, Viktor momentán nem szeget esküt. Az is igaz, hogy most történik valami. Az áldozás is értem. De szegény győri pap mit szól ehhez, hogy Ő alapot hoz létre, meg adakozik az államadósság ellen, erre kormányunk csak szaporítja.

JohnHenry 2011.04.19. 09:51:21

Mondd el Viktor, hol a vektor
Eltértünk a céliránytól
Messze, oly messze már a valóság.

Görbe úton görbe árok
Merre megyek, merre járok
Nézem, ahogy a kanál görbül a kezemben.

Elegem van a mesékből
Csak ennyit értek az egészből.

PaPa U MaMa MaMa U MaMa
PaPa U MaMa MaMa U MaMa
PaPa U MaMa MaMa U MaMa
ennyit az egészről.

Felhők szélén lóg a lábam
A gondolat magasan szárnyal
Messze, oly messze már a valóság.

Egyenes út, egyenes beszéd
Hiánycikk lett errefelé
Az igazat nagyítóval kell keresni.

Elegem van a mesékből
Csak ennyit értek az egészből.

PaPa U MaMa MaMa U MaMa
PaPa U MaMa MaMa U MaMa
PaPa U MaMa MaMa U MaMa
ennyit az egészről.

19 meg 92, az 1992

Elegem van a mesékből
Csak ennyit értek.

PaPa U MaMa MaMa U MaMa
PaPa U MaMa MaMa U MaMa
PaPa U MaMa MaMa U MaMa
ennyit az egészről.

charlie sheen 2011.04.19. 10:01:31

Szerintem küldjük el Viktort egy végleges "bulgáriai nyaralásra!" :)

Publius Decius Mus 2011.04.19. 10:03:13

@Nikosi: Az már köztudott volt 2 éve is, hogy az IMF hitel felvételekor olyan pályára kerültünk, ami miatt egy darabig még tovább is növekszik az adósság a visszafizetési részletek ütemezése miatt, amik hogy-hogynem 2010-től pörögnek be.

Laciii 2011.04.19. 10:04:00

@MarbleC:
"Az exportról ne is beszéljünk."
Mert az nőtt szóval amiatt nem lehetne kritizálni.
Szánalmas.

a-kis-herceg 2011.04.19. 10:07:14

@Laciii: a német GDP vel együtt változik a kivitel... no vajon miért...

egyébként a válság előttihez képest... hagyjuk

szerintem a mérlegre gondolsz, mert a behozatal nagyon csökken

Lucernaböde 2011.04.19. 10:10:12

Az Index kontraszelektált blogbarmainak egyik újabb díszpéldánya okádja ma is a sületlenségeit.

Ez a blogoló is hülye. Milyen tenyészetből szállítja az Index ezeket a barmokat ? Ki az az ember az Indexnél, aki dönt, hogy melyik idióta melyik szarfosása kerül éppen címlapra ? Csak úgy eszembe ötlik, hogy kormánypárti blogoló nincs ? Ha pedig van - nyilván van - akkor miért csak a szellemileg kontraszelektált csőlátású törpeintellektusok írásai kerülnek címlapra?

Ki az az ember - més szóval idióta - aki szelektál ?

Lucernaböde 2011.04.19. 10:12:51

Amúgy te nagyon barom blogoló, az Index beltenyészetének egyik korcs hordaléka itt a régi Alkotmány első két paragrafusa:

1. § Magyarország: köztársaság.

2. § (1) A Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam.

Vagyis, ha már ezen rugózunk, akkor a régi alkotmány sem döntötte el egyértelműen, hogy minek nevezze Magyarországot.

Lucernaböde 2011.04.19. 10:14:14

Egy újabb idézet a régi alkotmányból :

(3) A Magyar Köztársaság felelősséget érez a határain kívül élő magyarok sorsáért, és előmozdítja a Magyarországgal való kapcsolatuk ápolását.

Most akkor Magyarország vagy Magyar Köztársaság ?

Lucernaböde 2011.04.19. 10:14:52

Szintén a régi alkotmányból :

9. § (1) Magyarország gazdasága olyan piacgazdaság, amelyben a köztulajdon és a magántulajdon egyenjogú és egyenlő védelemben részesül.

ITT IS MAGYARORSZÁGNAK NEVEZI MAGYARORSZÁGOT.

Lucernaböde 2011.04.19. 10:16:28

"19/B. § (1) Rendkívüli állapot idején a Honvédelmi Tanács dönt

a) a Magyar Honvédség országon belüli, vagy külföldi alkalmazásáról, békefenntartásban való részvételéről, külföldi hadműveleti területen végzett humanitárius tevékenységéről, valamint külföldi állomásozásáról,

b) a külföldi fegyveres erők magyarországi, vagy az ország területéről kiinduló alkalmazásáról, illetve magyarországi állomásozásáról,"

Tehát nem "magyar köztársasági" hanem "magyarországi". Szintén a régi alkotmányból.

Lucernaböde 2011.04.19. 10:17:28

Szintén a régi alkotmányból :

"19/E. § (1) Külső fegyveres csoportoknak Magyarország területére történő váratlan betörése esetén a támadás elhárítására,"

Tehát NEM a "Magyar Köztársaság", hanem "Magyarország" területére...

Éhesló 2011.04.19. 10:18:01

No kedves postoló te nagyon hülye vagy, ha a parlamenti képviselők - a magyar törvényhozás - és bármelyik tisztségviselő esküjét úgy próbálod értelmezni, hogy nincs jogi lehetőségük esküszegés nélkül a törvényi feltételek fennállása esetén az alkotmányt módosítani, vagy felváltani másikkal.

e mivel ez a viselkedés mostanában trendi, csak arra hívnám fel a figyelmedet, hogy a rákosi féle 49-es alkotmányt a gengszterváltás óta már minden kormány módosította, némelyik nem is kicsit, feladva az ország szuverinitásának kulcselemeit és alárendelve hazánkat olyan hatalmaknak, melyekre nincs érdemi befolyásunk sem a szavazatszámunknál, sem erőnknél, befolyásunknál fogva.

Összesen több mint 100 esetben.

No ezért vagy hülye és ezért volt kár azért a két percért, amíg ezt leírtam neked itt.

Lucernaböde 2011.04.19. 10:18:23

MÉg egy idézet a régi alkotmányból :

"29. § (1) Magyarország államfője a köztársasági elnök, aki kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett."

Tehát nem a "Magyar Köztársaság", hanem "MAgyarország" államfőjéről beszél.

Lucernaböde 2011.04.19. 10:20:09

Újabb idézet a régi alkotmányból :

"58. § (1) Mindenkit, aki törvényesen tartózkodik Magyarország területén..."

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.04.19. 10:21:27

@Publius Decius Mus:

Most figyelj idézek a linkelt állami sajtó közleményből:

"A befolyó összeget az ÁKK Zrt. általános finanszírozási célokra fogja felhasználni. "

Hol van megadva, hogy ezt most régi államadósság megújításra fogja felhasználni? Nálam az általános finanszírozási cél, ami oda írtak azt jelenti, hogy beöntjük a büdzsébe oszt jó napot. Tehát ergo ez ugyan az mint a négyképességű Fletó kormány által már jól bejáratott út.

De ha minden IMF pénz, államadóság visszafizetést kötvénykibocsájtásokból fogjuk kiütni. Akkor mire fel a nagy "nem megszorítások". Másrészt akkor hogyan is fog csökkenni az állandóság. Ha kötvényből fizetünk ki IMF hitelt akkor az nem más mint átütemezés, ez lenne a nagy harc. Amúgy érdemes a kamatrátára is rátekintenünk 6,3 és 7,6 na ez aztán nagyon kedvezményes buli volt. (Még jótékony voltam mert lefelé kerekítettem) Arról nem beszélve, hogy ez ismét a jövő generációnak kell majd kifizetnie, ergo ismét a jövőt éljük fel, jó magyar 70 éves szokás szerint.

Ha meg ugye felvetjük, hogy államadósság csökkentés miatt kellet benyelni a manyup pénzeket (mellékesen nekem ezzel nem volt problémám), plusz meg kell szorítani a közszférát, azzal a céllal, hogy csökkentsük az államadósságot, utána meg szépen kötvényből átütemezzük a kifizetést. Akkor mire is fog elmenni a megspórolt, behajtott pénz? Nem az alkotmány itt a legnagyobb baj hanem amiről nem beszélnek. Nem volt itt kormány váltás, sem szemlélet váltás. Sajnos csak vezér csere történt, úgy látom.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.19. 10:29:36

@belekotty:

Ehe.. Tudod mi az az ártatlanság vélelme?!

Az, hogy valakit addig nem mondunk bűnösnek, amíg egy jogszerű tárgyaláson a bíró ki nem mondja...

Nem a miniszter elnök tette ütközik a BTK-ba, mert én ilyet nem ismerek, hanem feltételezem a rasszista magyargyűlöletből fakadó verbális bűn, amivel a cikkíró becsületet sért, hitelt ront, és bűntettel vádol egy politikai személyt, aki ráadásul közjogi méltóság...

Nos... mivel úgy vélem jogba ütköző eszközt használ föl, hogy politikusokat befolyásoljon, véleményem szerint, még a terrorizmus fogalomkörébe is beletartozik amit tesz...

Komponista 2011.04.19. 10:30:02

@Bockó: Rossz a kérdés feltevés:
1. Milyen következményei vannak az eskü megszegésének? Mindenek előtt az, hogy aki ilyet tesz, az megvetést érdemel. Orbán megvetendő figura. Komoly politikusok nem állnak vele szóba. Eredményei - nincsenek. Az ország most sokkal rosszabb állapotban van gazdaságilag és morális téren, mint hivatalba lépése előtt. Nem őt hibáztatom, hiszen előre látható volt, hogy a program nélküli harács-párt Fidesz mire fogja használni a tagadásra épült választáson szerzett többségét. Ám akik vele tartanak, és pontosan tudják is, hogy amit csinálnak, az gusztustalan és elfogadhatatlan: Navracsics, Stumpf és még néhány haszonleső, az kiszámíthatatlan volt. Minden diktátor ilyen haszonlesőknek köszönheti a hatalmát: együtt fognak bukni is. Szégyelljék magukat.

Komponista 2011.04.19. 10:32:06

@Con Storm: Ekkora butaságot régen olvastam: a politikusok befolyásolása terrorizmus lenne? Hahó! Ébresztő! Elő azzal a gyógyszerrel, amíg nem borulsz el teljesen.

Komponista 2011.04.19. 10:34:52

@Lucernaböde: "Kormánypárti blogoló nincs?" Dehogynem! Például te, magad.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.19. 10:36:40

@tildy:): Logikai alapon, ok okozati összefüggésben, konszolidációban konzekvenciában érvelni egy dolog, és más dolog a verbális bűnök teljes felhasználásával hitlerkét, vagy sztálinkát játszani...

Ezek a törvények pont, ezek miatt a stílusok miatt kerültek bele a törvénykönyvekbe, világszerte...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.19. 10:38:36

@Battlestar Galactica:

Jó... de te ezt állítod... ezt majd bizonyítanod is kell...

Lucernaböde 2011.04.19. 10:42:18

Tehát EGYÉRTELMŰEN leszűrhetjük, hogy a régi alkotmány többször nevezte Magyarországnak Magyarországot mint Magyar Köztársaságnak.

Vita lezárva. Az új Alkotmánynak igaza van.

Lucernaböde 2011.04.19. 10:42:45

@Komponista: Csak én akkor sem kerülnék címlapra ha fizetnék érte...

Alonee 2011.04.19. 10:43:15

@Con Storm: Most komolyan, rasszista magyargyűlölet? Terrorizmus? Észnél vagy?
Visítva röhögök ezeken a kommenteken. Kezeld már a helyén a dolgokat. Azért ez mégiscsak egy blog, az ezer közül és azon belül is csak egy jegyzet. Azért ugye megvan, mikor bin Laden beugrik ide egy kis továbbképzésre. Tudod az a gond, hogy innen bármit írsz, súlytalanná válik.

Lucernaböde 2011.04.19. 10:44:16

@Komponista: "Navracsics, Stumpf és még néhány haszonleső"

Na vazze ! Navracsics mint haszonleső... Bruhhahahaha !

Te aztán tényleg a legmélységesebb ballib idióták egyik evagy akit valaha láttam...

Battlestar Galactica 2011.04.19. 10:51:46

@Con Storm:"Nem a miniszter elnök tette ütközik a BTK-ba, mert én ilyet nem ismerek, hanem feltételezem a rasszista magyargyűlöletből fakadó verbális bűn, amivel a cikkíró becsületet sért, hitelt ront, és bűntettel vádol egy politikai személyt, aki ráadásul közjogi méltóság..."

És ezt te vagy jogosult eldönteni, hogy a cikkíró becsületet sért-e? Saját magaddal kerültél ellentmondásba, mert az első mondatodban még az ártatlanság vélelmét emlegetted!

"biztos lehetsz abban, hogy a cikkíró ülni fog... mert nem tudja igazolni az állításait... "

Nem kell ez a fenyegetőzés, ami egyébként szintén Btk.-ba tartozó magatartás! Érezheti azt a cikkíró, hogy a véleménye miatt eleve elrendeltetett, hogy mi fog vele történni, sőt ez a geci kommunista fidesz miatt abban sem lehet biztos, hogy a TEK nem ront-e be hozzá és nem mészárolja-e le "tévedésből", vagyis amit tettél az életveszélyes fenyegetés burkoltan!

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.19. 10:57:42

@Komponista: Ha jogtalan eszközzel befolyásolod, akkor az már a nemzetközi megfogalmazása szerint a dolognak az...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.19. 10:59:57

@Battlestar Galactica:

Nagyon tévedsz, az én stílusom nem sért törvényt, ugyanis nem a cikkíróról állítom, hanem a véleményemről...

ili810 2011.04.19. 11:05:48

Pártállástól függetlenül csak annyi kellene,hogy ebben az országban az első a jogbiztonság.Ami mindenkire egyformán vonatkozik.Míg ez ilyen formában fog müködni, mint ahogy a mai napig, addig itt előrehaladás nem lesz.A gennyes fekélyt nem veti ki magából az ország mig egyesekre vonatkozik a jog, míg másokra nem.Felneveltünk ennek az országnak egy értelmes, értékes,értékekkel rendelkező nemzedéket,amit folyamatában kiakarnak írtani.Csupán azt látják lopni,csalni, hazudni kell hogy érvényesüljek.Évtizedes kemény munkák megy a süllyesztőbe,köszönhetően a nagy demokráciát hangoztatott söpredéknek.Kiknek java része ennek az országnak efektíve termelő munkát soha nem végzett.Mire neveljük gyerekeinket?Miben nöttek fel az eltmult 20 évben? Látják hogy az addig biztos egzisztenciával rendelkező szüleik hogy mennek egyik napról a másikra a kilátástalanság felé.A becsületes kemény munkával megszerzett létbiztonságuk hogyan válik reményvesztett köddé.Ezt hozta a gyönyörü szabadonválasztott kormányok egymás után az országba élő tisztességesen élő emberekre.Elszámoltatásokról beszélnek?Vissza a nagy rendszerváltozásig.Mindenki a nagy 0-ról indult.Onnan hogyan és miből? Most majd minden képviselő tele erdő, szántó. Mocsár?? Vaj miért? EU támogatás? A sok filléresen megvett kárpótlási jegyekből? Milyen termelő munka ez? Dolgozni még féllábbal is ugye? Tisztelt képviselőink. Sok-sok embernek kik nem igen hallatják hangukat, csak szörnyülködünk nap mint nap, elég volt már a rengetek piocából. Nincs több vére már a nmzetnek mit szívni lehetne.Az ország minden szegmensét kiszívták, vagy eladták. Így kell egy országot gyarmatosítani háború nálkül.Bérmunkások lettünk a saját országunkban, kiszolgáltatva, megalázva.Az utolsó kapaszkódót, szalmaszálat is kivették a kezünkből a REMÉNYT! Mert maguk miatt már ez is elveszett.

Deszkás 2011.04.19. 12:40:33

@Zébácsi: Én viszont pofátlannak tartom azt, hogy az itthon, állam pénzéből megszerzett tudást külföldön kamatoztassa.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2011.04.19. 13:32:58

@Komponista: Nem igazán érted, mit jelent a szabályok szerint játszani, ugye?

ili810 2011.04.19. 14:16:51

@Komponista: Megvetés? -azon már rég tulvagyunk és a többi jelző használatán, amit leirtál.De teljes mértékben egyetértek. Csak a baj az, hogy ez nem csak Ő nála kezdődött el.Mára fogyott el az orszában élő azon becsületes tisztes dolgozó emberek vére mit idáig szívtak mint a piócák.Megalomániás öntelt parazita.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.04.19. 21:24:48

@Deszkás:
Az éremnek mindig két oldala van.

Sok ismerősöm dolgozott külföldön. Volt köztük szakmunkás, orvos, szoftverfejlesztő.

Többségük hazajött, és immár itthon dolgozik: multinál, saját cégnél, vagy családi vállalkozásnál. Egytől egyig azt állítják, hogy sokat tanultak kint, így már sokkal értékesebb munkaerőnek számítanak. Nem utolsósorban gyerekeiknek is átadnak valamit, amit külföldön szívtak magukba: kultúrát, nyelvet, sokszínűséget.
Ebből is lehet profitálni...
süti beállítások módosítása