2010.12.23. 16:05 Szerző: Đđ

Bajban a hajó!

"There seems to be something wrong with our bloody ships today." (Úgy tűnik, hogy valami baj van ma az átkozott hajóinkkal.”) - ezt mondta 1916. május 31-én David Beatty altengernagy (http://en.wikipedia.org/wiki/David_Beatty,_1st_Earl_Beatty), miután hajói sorra robbantak fel a csatában…

Hasonló mondat hagyhatta el most Orbán Viktor száját is, amikor letették elé a mértékadó nyugat-európai körök tegnapi és mai reakcióit tartalmazó dossziét: „Valami baj van ezekkel az átkozott európaiakkal!

Bizony!

Úgy tűnik, hogy a kis Magyarország-bárka ellen felvonult az egyesített Brit-Német Armada, kiegészülve olasz, lengyel és luxemburgi egységekkel. És össztűz alatt vagyunk!

A sortüzet épp a kis Luxemburg Asselborn-naszádja nyitotta meg. Ezt még meg lehetett próbálni „véletlen elsülésnek” beállítani (Szíjjártó szócsőkezelő matróz meg is próbálta…), de aztán megjelentek a horizonton az olyan hatalmas, masszív német csatahajók, mint a Die Welt, a Handelsblatt, a Frankfurter Allgemeine és ezek is elkezdtek tüzelni. Ezzel párhuzamosan felvonultak az olasz sajtóflotta nehézcirkálói, a Corriere della Sera és a (már nevében is köztársasági) La Repubblica. A kis szemtelen lengyel Gazeta Wyborcza még azt is képes volt megtenni, hogy „gránátjára” magyar feliratot tett („Szolidaritásunkat fejezzük ki a magyar médiával, amelyet Orbán miniszterelnök el akar hallgattatni”). A brit flotta büszkesége és zászlóshajója a The Times szintén megadta a magáét „Press Ganged” című lövésével.

…És ami a legkomolyabb fenyegetést jelenti, hogy maga Merkel Nagyadmirális is „nagy figyelemmel követi”, mi történik a magyar bárka fedélzetén, hogy vajon Orbán kapitány merrefelé veszi az irányt?

Orbánékat totálisan „villába fogták”: csapkodnak a lövedékek, a Fidesz-kommunikátorok laposkúszásban kénytelenek hazudozni…

Annak idején Beatty hajói is a beképzeltségük és saját helyzetük, képességeik hibás felmérése miatt kerültek bajba – most is ezt csinálja a kormány, ne lepődjünk meg hát, ha „megkapjuk a magunkét”!

…Közben pedig itthon is immár többségbe kerültek a kormány munkáját rossznak minősítők (48%), mint az azt támogatók (45%) és a választók harmada egyértelműen elutasítja a Fideszt.

Lehet, hogy miközben tűz alatt a hajó parancsnoki hídja, lent, a gépházban készül a matrózlázadás?

 

Update: Werner Hoyer német külügyi államtitkár mai rádiónyilatkozata a magyar médiatörvény ügyében - ő csak tudja, hogy mi a német hivatalos álláspont (eredeti német nyelven, hogy ne lehessen "félrefordításra" hivatkozni):

 http://www.auswaertiges-amt.de/sid_EF8BE2FED1EDE0A4AF4E4FBA94638DB6/DE/Mediathek/mediathek_podcasts_node.html

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr252534949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bóba 2010.12.23. 18:59:33

Ma reggel néztem és halgattam OVI viceházmesterét - Semjén Zsolt urat a "Ma reggel"-ben. Lenyűgöző volt: a "balszoclib" firkászok nyargalták körbe cinkosaikat a fölhajtás végett stb. Épületes volt! Kivételesen (?)ostoba volt, de boldog győztesnek vélte magát. Ajánlom: tekintsük ezt farvizen bekerültet SZUVERÉNNEK! Legyen boldog és gyátsa a vizesnyolcasokat!

Boldog Karácsonyt Mindannyiótoknak!
süti beállítások módosítása