2013.09.10. 14:25 Szerző: Bársony és Selyem

Senkit sem érdekel?

Elmék.jpg

„Nem a szegénység, vagy a gyengeség a mi gondunk, hanem a közöny. Hall engem valaki? Ez a legnagyobb baj mostanában: hogy senkit sem érdekel!”

Részlet Hitler első beszédéből - 1919. október 16.

 

Ma tele az internet a III. Birodalmon hírhedt felhatalmazási törvényével: Kövér László tegnapi, a parlament jogkörét szűkítő és a kormánynak a rendeleti kormányzást lehetővé tévő kijelentései nyomán. A szerzők, bloggerek és kommentezők telesírják a közteret – de még egyetlen olyan írást sem olvastam, hogy na, akkor most fogjunk össze és állítsuk meg ezt az őrültet és a bandáját! Nem: csak értékelnek, elemeznek, sopánkodnak és a sötét jövőt emlegetik – de mintha valami gonosz varázslat akadályozná őket a cselekvésben.

Akinek még nem lenne világos: a Fidesz még 2002 után elhatározta, hogy – ha a sors megengedi egyszer neki – úgy fogja átszabni Magyarországot, hogy aztán beláthatatlan ideig ne lehessen egykönnyen leváltani. Ahogy már írtuk, számukra nem csupán anyagi kérdés és forrás a hatalom, hanem mindenek előtt lelki szükséglet: ha nem birtokolhatják azt, vagy legalábbis nincs komoly reményük a hatalomra, akkor semmivé-senkikké válnak – hiszen semmi más nem érdekli és nem élteti őket. Ez a menni vagy meghalni pártja: legnagyobb, személyes félelmük az, hogy egyszer (ismét) nem ők lesznek legfelül…

…Minden, amit a hatalommegtartásért tesznek, a legszorosabban vett szükségszerűség. Ezért játszanak mindent vagy semmit a társadalommal is: úgy érzik, hogy ha rajtuk kívül bárkinek bármiféle önállósága, függetlensége és saját egzisztenciája, anyagi bázisa marad, akkor az az ő hatalmunkat kérdőjelezi meg és nem teljes a kielégülés. …Ez bizony a „Gyilkos elmék” világa!

Egyszerűen képtelenség az, hogy a több millió egészen más életet akaró magyar között ne akadjon elég ember ahhoz, hogy megállítsa a döntési szabadságunk „kényszeres sorozatgyilkosait”. A közöny, a beletörődés, a többiekkel nem törődés nyit kaput a mi hatalommániásainknak: az, hogy közülünk oly sokan nem hisznek más semmiben, ami közös ügy és közös tett lenne. Hosszú évek, évtizedek, évszázadok szoktatták a magyarokat arra, hogy nem bízzanak egymásban, hogy ne keressék másokkal az összefogást, hogy ne közösen kövessék az érdekeiket. Ez egy olyan ország, ahol az emberek 80%-a abban hisz, hogy bárki csak mások kárára érvényesülhet…

…Pedig ez egy baromság: a világ minden sikeres népe együttműködő nép: skandinávok, németek, zsidók, amerikaiak, japánok… A magányos gyanakvók alkotta népek csak a törzsi mészárlásokig képesek leküzdeni magukat.

Magyarország majd’ teljes lakosságát fenyegeti az, hogy elveszi a jövőjét egy sérült lelkűekből álló, önző és gátlásokat hírből sem ismerő banda. Érdekes, hogy a Fidesznél az ország jövőjére nézvést sokkal ártalmatlanabb cigányság ellen már évek óta létezik „gárda”, de az ország legfőbb – ráadásul belső – ellenségei gyakorlatilag a nép teljes passzivitásától kísérve tehetik, amit csak akarnak.

Jusson eszünkbe, hogy ez a belső ellenség igen könnyen eltávolítható a hatalomból – de amíg ott van, mindent megtesz a mi érdekeink ellen és mindent megtesz a hatalma még jobb bebetonozásáért. Nem szabad azt megvárnunk, amíg a tőlük való megszabadulást egy társadalmi és gazdasági kataklizma fogja előidézni: ne járjuk a „jugoszláv utat”!

Egy önmagába zárkózó diktatúrában nem lesz jó élet – mert ehhez egyszerűen hiányoznak a belső erőforrások. Magyarország tőkeszegény, továbbá alacsonyszintű a vállalkozói kultúra, emiatt az innovativitás is. Ugyan mit adna majd cserébe a jó élethez szükséges és csak külföldről beszerezhető javakért az az ország, amelynek gyakorlatilag alig-alig akadnak világszínvonalú és világszerte (el)ismert termékei? Ja, majd megint nem lesz banán, mint Kádár alatt – de ennél sokkal fontosabb dolgok sem lesznek. A hiánygazdaságot mindig a belső fejletlenség és a szabadsághiány hozza létre.

…Mindazokra szükség lesz, akiket igenis, érdekel, hogy mi lesz velü(n)k, akik ezért keresik mások társaságát, hogy együtt érvényesíthessék az érdekeiket. Most közülük sokan még azt hiszik, hogy egyedül vannak, hogy nincs hová csatlakozniuk – mert a jelenlegi ellenzékben sem megbízni nem tudnak (joggal), sem pedig nem érzik őket elég határozottnak a cselekvésben (szintén joggal). Most üzenjük nekik, hogy lófaszt vannak egyedül: ők vannak a legtöbben ebben az országban – csak kapcsolat kell közöttük.

Mi megszervezzük ezt a kapcsolatot – aki belátja, hogy kapcsolódnia kell, annak csak jelentkeznie kell nálunk

 

 

 

* A posztot felvezető kép a Gyilkos elmék c. sorozat egyik jelenetének felhasználásával készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr135505934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

savanyujóska 2013.09.10. 16:44:36

„aki belátja, hogy kapcsolódnia kell, annak csak jelentkeznie kell nálunk!”

Marhaság! Ha többet akartok egy zártkörű gittegyletnél, akkor nektek kell jelentkezni az embereknél!

pilincka 2013.09.10. 19:12:32

Van egy féreg, a fürkészdarázs, amelyik egy szúrással megbénítja áldozatát -nem öli meg- és a még élő áldozatba belerakja a petéit, amelyek lassan fölfalják. Mintha ilyen bénultsággal állnánk és várnánk, hogy végleg, kínok közt elpusztulhassunk.

legeslegujabbkor 2013.09.10. 19:23:20

Egyszerűen nem értem, hogy 2/3 birtokában miért nem tudják elviselni ezt a látszat parlamentet, mert az alapvető funkcióját már rég nem tölti be. Ha találgatni akarnék, akkor az első tippem az lenne, hogy a parlamenttől azért kell a maradék jogköreit is elvenni, mert 2014-ben éppencsakhogy lesz többségük. Ez már a következő ciklusra való felkészülés.

egyetemista11 2013.09.10. 20:19:28

"Mi megszervezzük ezt a kapcsolatot – aki belátja, hogy kapcsolódnia kell, annak csak jelentkeznie kell nálunk!"

Bátor kijelentés.

A több évtizedes tapasztalattal rendelkező ellenzéknek két épkézláb eseményt sikerült megszerveznie az utóbbi 3 év katasztrofális 'kormányzása' mellett... Még a Hallgatói Hálózat is eredményesebb volt náluk.

A legfontosabb, hogy legyen remény a sikerre. Bajnai és a HaHa is azért indult akkora lendülettel, mert megcsillant a remény, hogy elérnek valamit. De amint hagyták hogy kifogják a szelet a vitorláikból, kvázi kudarcra ítélték magukat.

Mindenesetre hajrá, én támogatok minden demokráciára törekvő megmozdulást, de egy blogposzt ehhez valóban kevés.
A tömegeket kell elérni, nem a pár ezer blogolvasót, aki amúgy is követi az eseményeket.
Ahhoz pedig vagy pénz kell, vagy ötletesség (utóbbi HaHa-nak bejött...). Legjobb, ha mindkettő.
Én azon csodálkozom hogy még senki nem kereste meg a top 100, nem állami megrendelésekből élő cégek vezetőit. Nem igaz, hogy nem érne meg nekik egy ellenzéki összefogásba önteni némi pénzt egy kiszámítható gazdasági- és jogi környezetért...

Az ígéret kevés. Fel kell mutatni, hogy lehet változást elérni.

belgabela 2013.09.11. 05:51:25

Ja. Dolgozzon más! Ti meg arattok, majd ha lehet egyáltalán valaha aratni. Ez így nem megy. Vagy csináljátok ti és csatlakozik aki akar, vagy semmik maradtok.

toportyánzsóti 2013.09.11. 08:12:29

Tökéletes a helyzetképetek,ezek sajna ténylegesen gyilkosok!Pénztőke által finanszírozott államcsínyt hajtottak végre a normális becsületes magyarok átqrásával!Minden korábbi ígéretüket pofánszarták a polgárokkal együtt!

aszterixagall 2013.09.11. 14:00:21

Lehet tudni, hogy mivel jár, ha úgymond jelentkezek nálatok, vagy hogy miről van szó, egy kicsit pontosabban?

Nagel Ferenc 2013.09.11. 14:35:11

"Mi megszervezzük ezt a kapcsolatot – aki belátja, hogy kapcsolódnia kell, annak csak jelentkeznie kell nálunk! "

Ez a nálunk hol van?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.10.04. 09:15:04

@poszt: "A szocialisták, Bajnai és persze Gyurcsány elleni támadások célja nem az, hogy lejárassa, elhiteltelenítse őket a nemfideszes választók előtt. A cél az, hogy ezzel elégítsék ki a Fidesz-tábor antikommunista, antiliberális, a politikai ellenséget a Fidesz által folyamatosan támadva látni akaró elvárásainak."

És hogy ők üzemeltessék a kommunizmus vádját, mielőtt valakinek eszébe jut rájuk alkalmazni. Pontosabban, mielőtt valaki meg is teszi ezt szisztematikusan.
süti beállítások módosítása