2012.11.27. 15:23 Szerző: Moin Moin

Választás vagy forradalom?

lámpaoszlop.jpg

„Ob’s stürmt oder schneit,

Ob die Sonne uns lacht,

Der Tag glühend heiß

Oder eiskalt die Nacht.

Bestaubt sind die Gesichter,

Doch froh ist unser Sinn,

Ist unser Sinn;

Es braust unser Panzer

Im Sturmwind dahin.”

 

(„Akár vihar, akár havazás,/akár a nap nevet ránk,/A nap forrón izzó,/Vagy jéghideg az éj./Porosak az arcok,/De vidám a lelkünk, a lelkünk;/Tovazúg a tankunk/A roham viharában.”)

 

Kurt Wiehle főhadnagy: Panzerlied (Páncélosdal) – 1933. július 25.

 

 

 

Hát megvan az új választási eljárásról szóló törvény, annak összes, észérvekkel nem, csupán a Fidesz önérdekével megmagyarázható furcsaságával. Most csak két dolgot tehet az ellenzék: vagy mindent megtesz a hazai és nemzetközi fórumokon a törvény érvényteleníttetése érdekében, vagy összeszedi magát (legalább közülük valaki-valakik) és így is győzni tudnak 2014-ben. Megjegyzem, e kettő ugyanazokat az alapokat feltételezi: azt, hogy létezzen egy szervezett, magabiztos, a politikai élet tematizálását kezébe venni képes ellenzéki erő. Hiszen ennek híján egyszerűen képtelenség rákényszeríteni a Fidesz-kormányt a változtatásra, még akkor is, ha esetleg nemzetközi/EU-s fórumok is az ellenzék mellé állnának.

Kétfrontos támadást kell intézni a Fidesz-kormány ellen: egyszerre elérni, hogy az EU szabályaival ellentétesnek nyilvánítsák az új Vet.-et, ugyanakkor nagyon gyorsan ki kell építeni a jelenlegi kormánypártokat legyőzni képes erőt – azt, amely majd magában foglalja a következő kormányt adó politikai szervezet(ek)et is. (Ahogy azt Addig c. posztunkban már leírtuk: nem feltétlenül fog pontosan ugyanúgy kinézni a Fideszt legyőző és az utána majd kormányzó politikai képlet – ld. itt: http://progressziv.blog.hu/2012/11/20/addig_609)

Nem akarom az EU-t valamiféle „óvatosak gyülekezetének” leírni, de annyit azért jegyezzünk meg itt, hogy sokkal könnyebb lesz az EU dolga is az Orbán-féle új Vet. szabálytalanná nyilvánítása terén, ha már láthatja az Orbánék után kormányozni képes pártot/koalíciót is, mivel ebben az esetben már lesz kivel közösen a jövőt tervezgetni. Különösen fontos ez a néppárti frakció felé, hiszen ők „elvileg” Orbánék szövetségesei, még akkor is, ha pontosan tudják, milyen „enfant terrible1”-ek is ezek a Fidesz-fiúk. (És emiatt is fontos az is, hogy a leváltóknak legyen erős, markáns „jobbközép szárnyuk” is – nem csupán azért, amit Szigetvári és Vető a tanulmányukban – Átbillenteni, visszaszerezni, meghódítani; http://www.hazaeshaladas.hu/ftp/hesh_evk_elemzes_tordelt_v5__1_.pdf - kiszámoltak, hogy t. i. a „billegő”, ill. stabilan jobbos választókörzetek a választásmatematikailag szükséges számban megszerezhetők legyenek.)

Fontos tudatosítanunk azt, hogy a Fidesz még emellett a Vet. mellett is legyőzhető, maga az új szabályozás nem teszi lehetetlenné és esélytelenné az ellenzéket – esélytelenné az ellenzék csak önmagát teheti, ha tököl! Azzal pedig felesleges előjönni, hogy „A Fidesz, ha úgy látja, akár még az utolsó pillanatban is átírhatja majd a Vet.-et és akkor még sokkal rosszabbakká válhatnak az ellenzék esélyei!”, mert a Fidesz pontosan érzékeli azt, hogy ezzel a Vet.-tel elérkezett egy határig – és ha ezen is átlép, akkor azt az EU már semmiképp sem tolerálhatja (még a néppárt sem)! Az pedig egyenlő lenne a jog- és támogatás-felfüggesztéssel – ez utóbbi pedig azzal, hogy a „holdudvar” akár be is zárhatja a boltot, mert pénz aligha folyatható oda többé (ui. nem lenne miből). Persze: kellene nekik a hatalom 2014 utánra is – hiszen immár komoly veszély lenne számukra egy hatalomváltás esetén, hogy „elővennék az ügyeiket” – ám ez már nem a páva-, hanem a tojástánc ideje: ott tartanak, hogy már csak rossz lépésük maradt. Ha népszerű intézkedésekkel akarnak pluszszavazatokat begyűjteni, akkor vagy elszállna a hiány (és akkor agyő, EU-s források!), vagy eltékozolják a Nemzeti Bank tartalékait (és akkor 2014 utánra önmagukat hozzák lehetetlen helyzetbe). Ha továbbmennének a demokráciakorlátozás útján, akkor (ld. fentebb) az EU lépne a tökükre (és szintén agyő, EU-s pénzek!), ráadásul ezzel muníciót adnának az ellenzék kezébe is. ha pedig nem tesznek semmit, akkor a helyzetük és az esélyeik automatikusan csak rosszabbak és rosszabbak lesznek… (Lenne persze még az ésszerű és tisztességes politikával is próbálkozni – de ahogy Lenin is megmondta már: „Álmodjunk megvalósítható álmokat!” – Orbánéktól ekkora váltás csak egy agyátprogramozás után lenne elképzelhető…)

Nem várható tehát már további, komoly machináció a Vet. körül, erre kell az ellenzéknek a stratégiáját alapoznia! Marad, ami most van. (Hacsak nem sikerül áttörést elérni az EU-n, illetve a magyar közélet áttematizálásán keresztül és emiatt nem kényszerül maga a Fidesz „visszademokratizálni” a törvényét… De ez a kevésbé valószínű forgatókönyv – és, mint láttuk, erős, legalább az alapelvekben egységes és szervezett ellenzék nélkül akkor sem lehetne győzni!)

…Az ellenzék teendőiről – hogy t. i. mi kell ahhoz, hogy sikeresek lehessenek 2014-ben – írtunk már eleget, itt csak néhány szóban emlékeztetek erre: kell írni egy jó, megalapozott programot és azt minél hamarabb és minél több emberrel megérttetni, elfogadtatni! És: kellenek magabiztos, jól kommunikáló és az ország valódi problémáival tisztában lévő vezetők. Viszont lenne itt néhány tanács a Fidesznek is: vigyázzatok, mert minél tovább éltek vissza a jogokkal és a nép türelmével, annál kellemetlenebb lesz nektek a hatalomváltás utáni időszak! Ha nem lesz szerencsétek és nem valami „régi szoci”-többségű és stílusú kormány követ titeket, akkor nem lesz akadálya annak, hogy számon kérjenek rajtatok minden egyes kis törvénytelenséget és nagy lopást – és akkor nem véd meg sem az Alaptörvény, sem a sarkalatos törvények, sem pedig a 9 évekre pozíciókba rakott párthíveitek, mert akkor ez az egész machináció egyik napról a másikra a hatalmatokkal együtt fog eltűnni! Ugyanis: hatalom híján nem lesz már kényszerítő eszköz a kezetekben, amellyel (továbbra is) visszaélve érvényben és pozícióban tudnátok ezeket tartani.

Szó sincs arról, hogy az új Vet. kellemes, kiegyenlített demokrata klímát teremtett volna – nem: viharos szél fúj szembe – de az ellen a Fidesz semmit sem tud tenni, hogy amíg van választás, addig a passzátszelet a választók fújják: ha őket az ellenzék megszerzi, maga mellé állítva többségüket, akkor a kormány is csak valami nyílt antidemokratikus eszközzel élve őrizhetné meg a hatalmát – talán, egy nagyon rövid időre, hogy aztán annál drámaibb legyen a távozása… Reméljük, a Fidesz vezetőiben is van annyi józanság, hogy a maguk antidemokratikus gyakorlatával ne provokálják ki a Jónép antidemokratizmusát – mert akkor Orbánnak már nem a szelíd, kisfiús Bajnaival, hanem dühös, intoleráns plebejusokkal kellene megküzdenie. Akkor elkövetkezhet egy olyan helyzet, amelyben megismerkedhet a „forradalom” szó valódi jelentésével, a „fülke-„előtag nélkül.

…Ha már fentebb a francia nyelvből kölcsönöztem az enfant terrible kifejezést, akkor nem tudom, mond-e valamit Viktornak a sans-culotte2 név?

„Ceterum censeo, Carthaginem esse delendam!”3

 

 

1 Enfant terrible: „rettenetes gyerek” – a kifejezés történetéről, továbbá lelki mögötteseiről ld. itt: http://www.c3.hu/scripta/thalassa/96/3/03nem.htm

2 Ld.: http://hu.wikipedia.org/wiki/Sans-culotte

3Egyébként azt tanácsolom, hogy Karthágót el kell pusztítani!” - Marcus Porcius Cato Maior (i.e. 234–149) ókori római szenátor a szenátusban minden szónoklatát ezzel a mondatta fejezte be a 3. pun háborút megelőzően. Mi is minden posztunkat ezzel az idézettel fogjuk befejezni mindaddig, amíg a Fideszt le nem győztük a 2014-es választáson.

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr254929973

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Semlyén takarodj! 2012.11.28. 12:57:11

ErkölcsTan és etikaoktatás Semlyén Zsolt részre: A plágium lopás és csalás. Takarodj a közéletből!

Trackback: Rohadt proli, hogy jössz ahhoz, hogy gondolkodni merj? 2012.11.28. 10:26:30

A sokat emlegetett és eredménytelenül kritizált, a választói jog gyakorlását lényegesen körülményesebbé tevő új választási törvényt végül elfogadta a FIDESZ-KDNP. Nem voltak illúzióim, a saját pitiáner érdekek láthatóan lényegesebbek, mint a sokat emle...

Trackback: 120 ok, ami miatt nem szavaznék a Fideszre 2012.11.27. 20:13:00

Fülkeforradalom, gyorsnaszád, alaptörvény, manyup, békemenet, választási regisztráció, pávatánc, félázsia, romkocsmázás, oligarchák, csekkadó… Bűnlajstrom 2010 áprilisától 2012 augusztus elejéig. Ha kihagytam valamit, írd meg kommentben! * 1. A K...

Trackback: Milyen Viki? Aki az országot tönkreteszi! 2012.11.27. 20:04:46

A Népszava címlapon vágott vissza a békemenetes óriásplakátok és buszmatricák miatt. Nem volt nagy kihívás, hiszen a közpénzekkel tömött kormányzati kommunikációs stáb által feladott labda nem szállt túl magasra. Az első képen a Népszava november 26-i ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.11.27. 21:28:52

a VálasztóJOGI törvényre rábólintott a Velencei Bizottság

a Választási ELJÁRÁSI az, amit most szarrá fércelt a Kiválasztott

csak a pontosság kedvéért

dr kíváncsivagyok 2012.11.27. 21:29:52

@Parajpuding:
"@ariete: szerintem még mindig nagyságrendekkel jobb buzinak lenni, mint két lábon járó sz*rdarabnak. Te hogy vagy ezzel, mint érintett? "

Hagyd már szegényt...duplán érintett...

dr kíváncsivagyok 2012.11.27. 21:31:26

@ariete:

" jobb szardarabnak int buzinak. "

Már nem kell hezitálnod...mindkettőt megvalósítod....

rohadjmegARCgeci 2012.11.27. 21:33:14

@Balibgeczyk: Tévedsz kisköcsög!Buzi kormányod fél lábbal sem fog bejutni a parlamentbe és amíg csak élek,addig hirdetni fogom minden létező helyen azt,hogy soha,soha senki ne szavazzon a mocskos népnyúzó jobboldalra!

Soha többé jobboldal!
Jöhetnek a demokraták vagy a balosok vagy a balközép vagy a fene bánja micsoda,de a jobboldal soha!

Kámasuka 2012.11.27. 21:33:19

@Herr SturmLikudnik: De ugye a velencei bizottság a kutyát nem érdekli még az EU-t se. Olyan mint a TASZ kb.

rohadjmegARCgeci 2012.11.27. 21:35:02

@european commonwealth: Nem lesz.Ennek pedig baromi egyszerű okai vannak.
Lényegesen több emberrel baszott ki a fidesz,mint amennyi jól járt vele.Egyszerű matematika.
Az arány 80% szopóágbeli és 20% élősködő.

european commonwealth (törölt) 2012.11.27. 21:35:14

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
orbán viktort se szereti a nép. 30 pont körüli népszerűséggel nem nagyon lesz stabil kormányzás. egyik párt mögött sincs komoly értelmiség. a törzsszavazók alighanem kihoznak egy döntetlent.

ariete 2012.11.27. 21:39:00

@dr kíváncsivagyok: vág az agyad... biztos jelölve vagy nóbelre, mert bennfentes vagy...

european commonwealth (törölt) 2012.11.27. 21:41:34

@Dr. Furia:
a kérdés az, hogy bajnai deák ferenchez, vagy németh miklóshoz lesz hasonló. nekem a tippem az, hogy (sajnos) a második szkenárió érvényesül. nem lesz semmiféle kiegyezés. de lehet, hogy neked lesz igazad.

Gerilgfx 2012.11.27. 21:45:47

a regisztráció hülyeség. szavazhasson az a magyar, akinek van legalább szakmunkás vagy szakközépiskolás képesítése, és kész.

dr. Balta$ár 2012.11.27. 21:50:20

@Gerilgfx: egyetértek... és aki már két gyereket is letett az asztalra... vagy papoknál lehet ugyis ha feltett...

rohadjmegARCgeci 2012.11.27. 21:56:12

@european commonwealth: Még aki egyáltalán nem figyeli a politikát,az is érzékeli az óriási különbséget ami a két oldal között van és automatikusan szavazni fog a baloldalra.

Nick Leeson 2012.11.27. 22:05:54

Szerintem nem kell itt aggódni, valami uniós "takarítóbrigád" szépen csendben eltünteti majd ezt pökhendi törpe diktátort! Mégis ki gondolja komolyan, hogy amit a nyugat belénk pumpált 2004 óta, több ezer milliárd eurót, azt majd ez a kis genny elherdálja, és visszalök egy uniós országot a középkori királyságok korába...

rohadjmegARCgeci 2012.11.27. 22:06:29

Beszoptátok idióták!
Lerohadt a gazdaság,a fiatalok elhúztak a retekbe, a szavazók elfogytak a picsába,ti meg szopóágra kerültök 2014 után,mert úgy lapátra kerültök a kényelmes pozíciótokból,mint a sicc!
És még örüljetek,ha nem a dutyiba fogtok menni a bársony székből!

rohadjmegARCgeci 2012.11.27. 22:09:17

@Nick Leeson: Volt idő amikor én is valami ilyesmiben reménykedtem,hogy a brüsszeli maffia elmozdítja ezt a nyomorék bandát.

Frank99 2012.11.27. 22:14:34

ti nem tudom hol éltek... én a Balaton partján, valamikor KIRÁLY volt- helyen...

az országból 500e-1 milla között mentek ki vagy tervezik az távozást. Ügyfeleim közül 40-50 év között CSALÁDOSTÓL mennek, a többi tervezi. Miről beszélünk? A maradék szüneteltet mint vállalkozó azonnal ha nincs munka, a többi leadta feketézik. AKI látja a számokat fenn????? az nem látja? ÉN látom, a vállalkozóim 2 év alatt 20 %-al kevesebben vannk. A kuszaszemnek nem hiányzik ez a szám? Nekem hiányzik, sztem neki is.... HA a maradék is elmegy, én max éhenhalok, de a zemberekkel mi lesz? A nyugdíjasok, cigányok, rokkantak, aki itt marad...

miből is lesz a lé? PERSZE, sokan mondhatják, hogy így jártak... AKI most fenn rólunk ítélkezik, vagy fingja nincs az egész gazdaságról, vagy lexarja, majd valaki később megoldja....

Gerilgfx 2012.11.27. 22:23:58

@dr. Balta$ár: ez a fiatalokkal szemben diszkriminatív lenne.

european commonwealth (törölt) 2012.11.27. 22:24:32

@Frank99:
és te szeretnéd mondjuk, hogy a balatonnak legyen tartományi parlamentje? csak egy példát mondok arra hogy mi az, ami hiányzik a magyar közjogból.

Zedder 2012.11.27. 22:25:28

@Dr. Furia: "a fiatalok elhúztak a retekbe"

El ám.:) Január 1-ig már féllábon is kibírom, most intézem az utolsó apróságokat, munkaszerződés check, lakás check, már csak összepakolni kell visszaugranom magyarföldre...

A regisztráció meglesz ügyfélkapun, 2014 tavaszán pedig meg fog érni nekem egy hazautat a megfelelő helyre ikszelés. Talán addig a szülőket is ki lehet menekíteni, bár az ő korukban már neccesebb a dolog.:/

Frank99 2012.11.27. 22:29:59

@european commonwealth:

pl. az ne lenne rossz!

pláne, ha nem bivalybasznádi + felcsúti parasztok lennének a döntéshozók között, hanem akik itt élnek legalább 20 éve, és tettek is valamit a környékért!

Frank99 2012.11.27. 22:32:11

@Zedder: akkor lehetőleg NE a Néróra voksolj majd...

wlooser 2012.11.27. 22:33:34

Én szeretném ,ha nyernének ,és mondjuk ciklus közben borulna a szar a nyakukba.A diktátoroknak viharban kell elbukniuk,úgy hogy írmagjuk se maradjon nem egy "demokratikus" választáson.Túl kegyes lenne a számukra.

Frank99 2012.11.27. 22:35:15

@wlooser:
sztem meg boruljanak minél előbb.

rohadjmegARCgeci 2012.11.27. 22:36:44

@wlooser: Monnnyuk ez is igaz,de...de hol a vihar?

wlooser 2012.11.27. 22:40:06

@Dr. Furia: Szerinted ennek a sok dilettáns kapkodásnak, széllel szemben hugyozásnak nem lesz következménye?Már most is vannak intő jelek amik a gazdasági csőd felé mutatnak.

wlooser 2012.11.27. 22:43:34

Be fog következni csak idő kérdése. Akkor viszont nekik kell uralkodni, hogy ők vigyék el a balhét.

rohadjmegARCgeci 2012.11.27. 22:46:00

@wlooser: Szerintem abban az esetben mindenki viszi a balhét,azaz mindenki szenvedni fog.És mindegy hogy gazdag vagy szegény.

rohadjmegARCgeci 2012.11.27. 22:47:39

@wlooser: Nem logikus hogy bekövetkezzen.Az EU (amennyiben akarják hogy maradjon EU) az nem hagyná hogy a közepén befingjon egy kis buzzancs ország,és rossz fényt vessen az euróra.

wlooser 2012.11.27. 22:54:15

@Dr. Furia: Már most is majdnem mindenki szenved, egyre szélesebb réteg kerül padlóra, a folyamat sztem visszafordíthatatlan , A rendszerváltás óta lassan 25 éve hízik 1 szűk réteg az állam pénzén a jól bevált recept szerint,csak anevük más vegyépszer, hídépítő, közgép stb. Nincs ország ami ennyi éhes fasz parazitát kibírna.

alfacharlybravo 2012.11.27. 23:01:58

Nékem az a gigantikus IMF siker tetszik a Lett vagy mondhatjuk volt országban. 25% GDP csökkenés, de az idén mér 4,5% növekedés. Az ország legszegényebb rétege szívta meg legjobban alig van társadalom biztosítása. Ezt lehet talán népirtásnak is nevezni talán nem olyan látványos mint az Izraeli választási kampány szokásos palesztin írtása, szép csendes egy fél mondattal elintézve. Az IMF krokodil könnyei hullanak a szegényekért és árvákért. Szerintem érdemes leváltani Viktort, hogy értünk is ejtsen könnyet az IMF.

radio100jozsi 2012.11.27. 23:02:21

Magyarország Alaptörvényének XXIII. cikke:

"(1) Minden nagykorú magyar állampolgárnak joga van ahhoz, hogy az országgyűlési képviselők, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásán választó és választható legyen."

Tehát a választáson jogom van választani, így miről is van szó itt mindenféle regisztrációval akkor? Ha ezt a jogomat nem biztosítja egy törvény, akkor az alkotmányellenes, ennél tisztábban ezt a dolgot nem is lehetne látni, még józan paraszti ésszel is felfogható. Ennyit a választási törvényt megszavazó képviselőkről, mind el kéne küldeni krumplit kapálni, akkor talán haszna is lenne ezekből az országnak.

wlooser 2012.11.27. 23:05:16

Minden demokratikus vagy áldemokratikus próbálkozás csődöt mondd , nincs eszköz ami megtisztíthatná a politikai rendszert.Csak egy teljes anarchia revolúció tudja felkavarni az állóvizet, megszüntetni a fennálló rendszert lecserélni a kegyelteket.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.11.27. 23:10:14

@Dr. Furia: CSak szólok, hogy a fidesz nem jobboldal, sőt... balabb a balnál.

wlooser 2012.11.27. 23:10:48

Ehhez szükséges egy gazdasági politikai csőd, a fidesz pont ezen dolgozik.

wlooser 2012.11.27. 23:16:08

@Schindler Pistája: Egyszer te is az leszel kotta és fröccspénz nélkül.Várom a napot.

01234567 2012.11.27. 23:26:00

www.youtube.com/watch?v=9EHgT54Vxjs
....csak ennyit akartam!Kedvenc filmzeném... :)

wlooser 2012.11.27. 23:26:15

@Schindler Pistája: Akkor te vagy a harmadik erő? Turul madár ? Mária országa? Nagy Magyarország? Nagyjából ennyi a szellemi kapacitás max még egy kis zsidózás ha az időbe belefér aztán kis is fújt az ideológia .Ez hoz majd kb annyi szavazót 2014-ben, hogy Vona Gábornak 1 kezén 5 újja is sok lesz megszámolni:)

dekol84 2012.11.28. 00:06:35

@pocakos focista, az a halálom: "a fidesz nem jobboldal, sőt... balabb a balnál."

Nyugodtan fogalmazz úgy, hogy egy rohadék komcsi bagázs az egész fityesz! A zorbán meg Rákosi elvtárs legjobb tanítványa! ROHADJON MEG AZ ÖSSZES FITYESZES!

dekol84 2012.11.28. 00:08:05

@Balibgeczyk: Te szerencsétlen agymosott kretén fasz! Annyira hülye vagy, hogy veled kommunikálni sem érdemes! Idióta fityeszes baromállat!

dekol84 2012.11.28. 00:09:53

@Schindler Pistája: Te nyomorult agyhalott fityeszes zorbánseggnyaló seggfej! Olyan hülye vagy, hogy az már fájdalmas lehet! BAROMARCÚ KRETÉN FITYESZES FASZ!

béla a görög (törölt) 2012.11.28. 00:11:51

alapjában egyet értek. két dologban nem. 1) a fidesz átlépte a határt.
2) amig választás van elég nem a fideszre szavazni, persze ha az embereknek mindegy, hogy a hatalom basztatja-e őket, a gyerekeiket akkor tényleg mindegy.

de lenne egy kérdésem is. azok a fideszes képviselők akik most ezt a tv.-t megszavazták gondoltak a gyerekeikre, unokáikra? tényleg azt hiszik 30 évig még el lesznek következmények nélkül? ha nem ők, gyerekeik, unokáik.

dekol84 2012.11.28. 00:13:15

"... az országban ne lehessenek 1,6-nál magasabb lámpaoszlopok!

Ez a seggdugasz köpcös fasz nem 1,55? Akkor az 1,6 neki már magas, arról pont kellemesen tud majd himbálódzni a nyakánál fogva! Javítsátok 1,45-re a főcím képen, mint a Bódi Magdi!

tatuman 2012.11.28. 00:18:54

blogger. menj regelni, ne ugass...

2012.11.28. 00:23:45

"akkor Orbánnak már nem a szelíd, kisfiús Bajnaival, hanem dühös, intoleráns plebejusokkal kellene megküzdenie"

Aha... Szinte már látom. Megszopatták az egyenruhásokat, kuss van. Megszopatták az egészségügyet, kuss van. Megszopatták a pedagógusokat, az egész oktatási rendszert, a társadalombiztosítást, a gazdasági szereplőket, és sorolhatnám napestig, ha nem unnám már annyira ezt az egészet, hogy nem jut tőle több az eszembe. Ja, igen: és kuss van.

Valaki megsaccolhatná egyszer, hogy hány ember fél attól, hogy hányszor kevesebb ember jajj, mit tehet vele, ellene, ha megszólal; kurva szar arány jönne ki, azt hiszem. Mégis, kuss van. Hárommillió dühös ember elől fejvesztve menekülne Orbán, Gyurcsány kocsijában, Bajnaival meg Lázárral a hátsó ülésen, csomagtartóba gyömöszölt Schifferrel; de nyugodtan alhat mindenki, háromszázezer dühös ember sem akad, akik nagy nyilvánosság előtt legalább egy tisztességeset beintenének nekik; és nem is lesz mindaddig, amíg el nem hisszük, hogy ezen az egész szarhalmon változtatni csak mi tudunk.

Nem az EU.
Nem idegen hadsereg, nem idegen jog, nem külső kényszerek. Csak mi.

De mi kussolunk, még olyankor is, amikor azt hisszük, épp nem.
Ez az ország már végig fogja járni az utat a gödör aljáig, mert mintha kellene neki az az érzés, ahogy a belapuló orra eltűnik a földben. Ez az ország láthatóan megvárja azt, hogy a legnyomorultabbak közül sokan megfagyjanak, éhen vesszenek, vagy épp tüzelőt és kaját zsákmányolva mások végezzenek velük. Mintha nem tudnánk építkezésbe fogni hullahegyek nélkül, mintha tiltaná nekünk valami belső parancs azt, hogy az utolsó utáni pillanat előtt bevalljuk önmagunk előtt: elkúrtuk. Igen, mi. Azok, "ott fenn", akikre általában haragszunk, csupán ennek az elkúrásnak a produktumai, 22 éve hol ilyen névvel, hol olyannal. Egykutyák. De hát milyenek is lehetnének, hiszen 22 éve, vagy talán 220 éve is már, ki tudja, egyféleképp kúrjuk el: folyton másra várunk. Oroszra, németre, osztrákra, belgára, a szomszédra, Istenre - tökmindegy.

Nem Orbán az ellenség, hanem az önmagunk iránti hitetlenségünk.

makacs szennyeződés 2012.11.28. 00:54:26

@Légifarkas: dehogynincs háromszázezer.
kb. két évente ennyi megy el.
lesz az egyszer három millió is.

ha nyitottak a határok, akkor ez van. ez is szavazás, ez is választás.

a magyarok megpróbálták '89-ben.
ki kell mondani, hogy nem jött össze.

22 év alatt annyi tehetség volt a magyarokban, hogy létrehozták ezt a hazug, szörnyszülött államot, és egy elmeháborodott kappanhangú törpe kegyeit lesik.

2012.11.28. 01:13:03

@makacs szennyeződés: aki elmegy, a hatalom számára olyan, mintha nem is lenne. Írogathat bátorító dolgokat az itt maradóknak, lázíthat bátran, nála nem törnek be az ablakok, kifejezheti végtelen aggodalmát, nem érdekes. Érdemi segítséget nem igazán tud adni, nem tud látható, netán ijesztő tömeget képezni. Sokszor elgondolkodtam már ezen, mert én is menni készülök...

Pop40 2012.11.28. 03:01:54

@Önnek megyünk:

"Ez lenne az a híres demokrácia? Hogyan döntsük meg az éppen nem tetsző kormányt a különböző testületek hathatós segítségével?"

Igen, azt a kormányt, amelyik szétlopja és szétveri az országot, azzal pontosan ez a teendő. Retardált fideszdroidok ilyen esetben érdekes mód nagyon nyafognak a "demokrácia" után, ami persze nekik abból áll, hogy lelkesen bégetnek, amíg a vezérük kilopja a szemüket is.

Akkor gyere majd nyivákolni a demokráciáért, ha a vezéred demokratikusan kormányoz. Igazi demokráciában a vezéred már rég életfogyton ülne.

Pop40 2012.11.28. 03:07:34

@Behajtó70:

"Másrészt: Ti itt csak azért zokogtok, mert 20 évig csalással nyertetek, amikor éppen sikerült nyernetek, buszokkal szállítottátok a népet ide-oda, zacskó tésztát adtatok fizetségnek."

Arra gondolsz, mikor a pártod pár hete elcsalta a Tiszavasváron tartott választást?

index.hu/belfold/2012/10/29/megsemmisitettek_ket_valasztokerulet_eredmenyet_tiszavasvariban/

Te is pont olyan olajozottan hazudsz, mint a hulladék narancspártod.

Pop40 2012.11.28. 03:10:32

@BenFranklin:

Annyira de annyira megható, mikor a sok hulladék fideszdroid, mikor érzi, hogy nyakukon a hurok, a demokráciáért kezd aggódni...

A sitten majd játszhat demokratásdit meg szabadságharcosat a vezéred.

Pop40 2012.11.28. 03:12:17

@Parajpuding:

Ahogy elnézem, mindkét dologban érintett, így nem fog tudni válaszolni a kérdésedre.

Pop40 2012.11.28. 03:16:41

@Dr. Furia:

"Soha többé jobboldal!
Jöhetnek a demokraták vagy a balosok vagy a balközép vagy a fene bánja micsoda,de a jobboldal soha!"

Szerintem épp fordítva, ideje lenne, hogy létrejöjjön egy valódi jobboldali párt Magyarországon.

Azt ugye nem képzeled, hogy ez a bolsevik fidesz "jobboldali", mert ő meg a retardált hívei annak hívják magukat?

Red shield representatíve 2012.11.28. 03:26:31

Sikeres a kuszaszem gazdaságpolitika. 5 millió adózóból eltűnt 250 ezer. Vagy munkanélküli, vagy elment, vagy feketézik.
Az 5 százalék.

Pop40 2012.11.28. 04:15:22

Elvarázsolta őket a tündér.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.11.28. 05:21:21

@Balibgeczyk:

Hazudtál tegnap, hazudtál ma is.

bunkobrendelmatyi.blog.hu/2012/11/20/5_a_hulyeseg_mellett_ervelo_bunkok

Regisztráció 12 másodperc alatt? Digitális aláírás készítése a reggeli kávé mellett?

Csore60 2012.11.28. 06:52:59

@Balibgeczyk:

Szomorú ország az, ahol csak ez a két alternatíva van.

Amúgy nem kell meglepődni, a demokrácia csak névleg létezik... Már régóta csak diktokráciának hívom ezt a fajta politikai berendezkedést. A demokrácia látszata valóságos beleszólási lehetőség nélkül. A pártok szűk egyéni és pártérdekek mentén politizálnak. A politika és a politikusok nem számon kérhetők, nem visszahívhatók. A választópolgárt 4 évente hülyítik kicsit, de alapjában nincs jelentősége.
Most már kontrollálható szavazást szeretnének. A következő lépés a nyílt szavazás lesz?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.11.28. 07:10:45

:x szdsz szótár
demokrácia = hatalmon vagyunk
diktatúra = ellenzékben vagyunk

jog-ász 2012.11.28. 07:18:23

még a guillotine-ről is beszúrhattál volna egy képet

BA2017 2012.11.28. 07:28:53

@Balibgeczyk: Hát...a stílus alapján te dajcs fürj toncsi vagy és véletlenül nem a twitterre írtál, hanem ide. Ez utóbbi mondjuk jó, mert így nem okozol diplomáciai botrányt, ahogy szoktad tenni. Ez nálad már hasznos cselekedet. Még ha véletlen is.

Hertelendi 2012.11.28. 07:46:57

@Csore60: Ha belegondolsz a mi kis képviselőink gondoskodnak rendesen magukról. Ahogy írtad is...nem számonkérhetők, nem visszahívhatók...A saját védelmükben hozták ezeket a törvényeket. Plusz még folyamatosan emelgetik a saját fizetésüket, és ezt tehetik a mi jóváhagyásunk nélkül. Gyakorlatilag fogalmunk sincs mennyit visznek haza + még amit kapnak innen-onnan.

@wmiki: Miki te fogd be a pofád!

notib 2012.11.28. 07:51:24

MoinMoin: ne légy ennyire 1 bites, az ellenzék még a FIDESZ-nél is kreténebb...

ajánlom figyelmedbe Róna Péter oxfordi közgazdász professzor véleményét az ellenzéki összefogásról....

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.11.28. 07:57:51

@Hertelendi: :x
igen szép a demokrácia felfogásotok, elvtársak

no mind, sok sikert 2014-re!

Arbet 2012.11.28. 07:58:52

Az rég rossz, ha valaki az ellenzéki összefogástól várja a változást. Orbán garázdálkodását nem az ellenzéknek kell megakadályoznia, hanem a népnek. Hol a nép?

Ül a tv előtt és várja, hogy visszajöjjön a hazugtolvaj Gyurcsány/Bajnai?

Ez lesz majd 2014-ben a nagy megoldás, hogy az egyik tolvaj helyébe jön a másik? Így képzelitek el az ország jövőjét?

Vagy végre felemelitek a lusta seggeteket a TV elől és sikerül végre egy igazi rendszerváltást csinálni?

nu pagagyí 2012.11.28. 08:04:53

Szerintem már mindegy mit csinál a Fidesz. 2014-re tényleges támogatottsága 10% sem lesz (már most sincs, csak még nem esett le az embereknek). Méltán tűnnek el a sűlyesztőben, mint a rendszerváltás utáni legaljasabb és lekkorruptabb kormányzást produkáló erő. Sajnálom, mert nagy ígéretei voltak a magyar politikának, de vezetői utat tévesztettek. Az országot azonosították magukkal, így az ország jóléte helyett, saját jólétük vált fontossá számukra.

A Fidesz mostani tevékenysége kell ahhoz, hogy jó ideig nevetségessé váljon a populizmus Magyarországon és az emberek megtanulják megbecsülni a demokratikus jogokat. A Fidesz már csak nyílt diktatúrával maradhatna hatalmon, amiről Orbán saját bevallása szerint gondolkodni szokott, de nem ajánlanám sem neki, sem az országnak. Ismerjük Rákosi elvtárs-pajtás történetét.

Hertelendi 2012.11.28. 08:06:32

@Légifarkas: Sajnos egyet kell értenem veled...szomorú, de az igazságot írod le...
"Nem Orbán az ellenség, hanem az önmagunk iránti hitetlenségünk."
Azért annyi még idetartozik, hogy orbán készül valamire...Gondolj csak bele...TEK, a tűzoltok felfegyverzése, a tartalékosok létszámba vétele, a megfelelő korú férfiak
összeírása...az Önkormányzatoknál már állomány gyűléseket tartanak. Vajon minek?

Hertelendi 2012.11.28. 08:08:14

@wmiki: Miki már szóltam, hogy kussolj!
Te ehhez még kicsi vagy...és hülye is...
Játssz inkább a pöcsöddel...

notib 2012.11.28. 08:08:37

Azért kissé vicces, de inkább siralmas, hogy a két szekértábor hülyéi itt egymást ölik, a mi kommunistáink a jobbak, szebbek, okosabbak, a mi kommunistáink loptak kevesebbet....

Szegény idióták, amíg itt egymást ölik, addig kifosztóik, a nyilvánosság előtt egymást szidva, a háttérben cinkosan összevigyorogva élik világukat, és szítják szegény barmokat, mert amíg egymást ölik, addig Ők nem kerülnek sorra....

Senkinek sem tűnt még fel, hogy a "gengszterváltás" óta a mindenkori hivatalos propaganda ellenére csak csúszunk egyre lejjebb, és nem a zemberek irányító tevékenysége miatt...

Ne legyen senkinek sem illúziója, legyen itt akármilyen választási eredmény, bárki is kerül 2014-ben hatalomra, senki se várja azt, hogy a kormány hatalmát erősítő rendelkezéseket bárki érdemben megváltoztatja, mondjon most ellenzékben bármit is...

Az 1982-óta !!! megkezdett szociális háló további lebontása folytatódni fog, az IMF-EU páros lesz...ja az életszínvonal romlást, az inflációt, egy a lényeg, az olcsó kelet-európai munkaerő, a kölcsönök kölcsöneinek fizettetése, az adósságcsapda fenntartása, ez az ami változatlan lesz, ne legyenek kétségek...

De a sok hülye, a két oldal nevében csak ölje egymást, kenyeret és cirkuszt a népnek, a kenyér már rég elfogyott....

nu pagagyí 2012.11.28. 08:10:07

@Arbet: Se Gyurcsány, se Bajnai nem volt tolvaj, ezt csak a Fidesz hazugsággyár állította és az emberek elhitték, amíg nem találkoztak igazi tolvajokkal. Nem hat már a hazudozás. Nincs olyan rossz politikus, aki ne lenne kívánatosabb Orbánnál.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.11.28. 08:13:37

@Hertelendi: :x

az nyilvánvaló, hogy a pöcsökkel játszadozásnak te nagy szakértője vagy

@nu pagagyí: LOL
a fidesz 10% alatt?
az evolúció elméletre meg vannak bizonyítékok igaz?
és persze 2014-be eljő a gyurcsány/bajnai/kuncze mesterhármas, és elhozzák a kánaánt...
XD

Hertelendi 2012.11.28. 08:16:08

@Arbet: "Vagy végre felemelitek a lusta seggeteket a TV elől és sikerül végre egy igazi rendszerváltást csinálni?"

Ok, igazad van, legyen igazi rendszerváltás, de azt azért tudnod kell, hogy tele van veszélyekkel. Jöhetnek új torgyánok, csurkák, aztán ott a jobbik magán hadserege, vagy akár a TEK. Aztán gondolj bele, kialakult egy réteg, akik 100 milliárdokkal rendelkeznek. Te látsz valakit, aki Széchenyi módjára tudna az ország hasznára lenni? Gondolom ilyen simicska, vagy leisztinger féléket nem szeretnél látni a vezetésben

notib 2012.11.28. 08:22:08

@nu pagagyí: csak a pontosság kedvéért, ha Te, mint vezető, állami pénzből felújíttatsz egy állami üdülőt, utána megveszed az államtól, majd a vételár összegéért az államnak bérbe adod, mint tulajdonos, az lopás, vagy nem lopás ???

nu pagagyí 2012.11.28. 08:35:17

@wmiki: Elég, ha az utóbbi idők időközi választásainak eredményeit megszemléled. Az is elég meggyőző lehet, ha meghallgatod környezeted véleményét, esetleg összeveted saját sorsoddal. Még nem állt fel az ország a Fidesz-sokkból, de már most sem terem babér a Fidesznek. Az emberek arra várnak, hogy összeálljon az a hiteles erő, amelyik eltakarítja őket. A Fidesznek már senki sem hisz, minden erőlködésük kontraproduktív.

Arbet 2012.11.28. 08:39:31

@nu pagagyí: Terpessz be jó nagyot egy lónak, és az ilyen agitrop faszságoktól kérlek kíméld meg a jóérzésű civil embereket.

Mit kapsz te ezért? Megígérték, hogy 007-es ügynök leszel egyszer? Vagy majd közel kerülhetsz a fazékhoz?

Gusztustalan szégyelnivaló utolsó patkány vagy.

Gyurcsány és Bajnai nem hazugtolvaj? Hol élsz te?

Arbet 2012.11.28. 08:42:22

@Hertelendi: Vannak veszélyek, de nem nehéz olyan törvényt hozni, hogy ezek a tolvajok még csak a közelébe se kerülhessenek a jövőben állami pénzeknek, eu-s támogatásoknak, vagy bármilyen közéleti dologhoz. Az állami csap elzárásával elég hamar tönkremennek ezek a jónevű vállalkozó uraságok. Persze lehet őket nyugodtan külön adóval súlytani. Nyilván megvan nekik az elképzelésük, hogy bármilyen civil kezdeményezést hogyan állítsanak le, de ha kellőképp nagy a tömeg, akkor semmit sem tudnak tenni.

nu pagagyí 2012.11.28. 08:46:23

@notib: Gondolom Gyurcsányra gondolsz. Gyurcsány nem volt állami vezető az üdülőbiznisz idején. Egyszerű vállalkozó volt. A üzletről egyébként senki nem bizonyította, hogy kár érte állambácsit. Amikor meg állami vezető volt, nem foglalkozott üzlettel.

És akkor nézzük Orbánt, akinek apja az ő országlása alatt jutott zsíros megrendeléshez az akkor állami tulajdonban lévő Dunaferrtől, nem mellékesen tönkre téve apja konkurrensét. Emlékszünk továbbá a Tokaji Kereskedőház feltőkésítésére, hogy átvegye Orbán miniszterelnök és sleppje sz*r minőségű szőlőjét drágán. Emlékszünk a nemtaggyűlésre. Nem maradt titok, hogy 2000-2001 környékén kb. 30 birtokhoz jutott az Orbán-család Felcsúton, amelyre rögtön ráköltötték az ország összes meliorizációra szánt pénzét.

nu pagagyí 2012.11.28. 08:47:12

@Arbet: Röviden nem. Hosszabban, kapd be te!

becike4 2012.11.28. 08:54:50

@nu pagagyí: Hiteles erő?Na az nincs,amióta az eszemet tudom.Egyik tolvaj bagázst váltja a másik.Akkor lesznek szarban,ha már nem lesz mit bugázni.

becike4 2012.11.28. 08:58:12

@nu pagagyí: Mert nem bizonyította senki,ettől még az állami vagyon átjátszása magánkézbe,bizony,bizony.

Hertelendi 2012.11.28. 09:01:16

@becike4: ".Akkor lesznek szarban,ha már nem lesz mit bugázni."
Az mindig lesz...elbugáznak téged, engem...stb...

becike4 2012.11.28. 09:06:04

Velem már sokra nem mennek.

european commonwealth (törölt) 2012.11.28. 09:28:03

@Frank99:
melyik párt akar ilyesmit? vagy melyik progresszív blogger hülyegyerek?

2012.11.28. 09:36:33

A romkocsmás banda megint tömegnek képzeli magát :)

Arbet 2012.11.28. 10:42:43

@nu pagagyí: Mind szép és jó amit írsz, de ugyan úgy ez sem lett bizonyítva, mint ahogy Gyurcsány/Bajnai bűnözése. Akkor az egyiket elhiszed a másikat nem? Vagy az egyiket bizonyítani kell a másikat nem?

Butakutya.

Nyugodtan rakd ki az egyenlőségjelet a mutyikirályok közé.

Mindegyik jól megszedte magát és egyik sem kemény munkával, vagy hozzáadott értékkel. Egyik sem magánszektorban építette ki vállalkozásait, hanem mind az állam kárán lett gazdag. Egyszóval loptak.

notib 2012.11.28. 10:59:24

@nu pagagyí: mond neked valamit az Apró Piroska név, mond az neked valamit, hogy gazdasági főtanácsadó, mond az neked valamit az MSZMP vagyon, így a gazdasági hatalom átmentése, az, hogy valamennyi pénzügyminiszter, gazdasági vezető a Fekete istálló tagja (mindegy, hogy melyik párt, a FIDESZ is !!!), eddig bukott az MSZMP KB (Horn), KISZ-Úttörőszövetség (Gyurcsány - Kiss Péter), jelenleg az MSZMP nemzeti frakciója (FIDESZ) áll bukásra...

Ti szerencsétlenek meg két táborra szakadva gyilkoljátok egymást, a MI kommunistáink a jobbak, szebbek, okosabbak, a MI kommunistáink loptak kevesebbet, közben meg a színfalak mögött összevigyorogva kifosztanak minket, hát ha ennyi eszetek van, akkor csak nu pagagyi...

killercsiga 2012.11.28. 11:01:20

Lehet itt ellenzéki összefogásról beszélni, de itt már nem sok értelmes eszköz maradt.
És ha a nép a választójogáért sem képes utcára menni, tüntetni stb., akkor mindegy is ki kormányoz.

european commonwealth (törölt) 2012.11.28. 11:07:04

@notib:
a két tábor lieblingjei próbálják bizonygatni, hogy a másik a hibás. de senki semmilyen elképzeléssel nem rendelkezik arról, hogy mit kellene csinálni. ez a blog is progresszívnek hazudja magát. olvastál bármilyen előremutatót. az oké, hogy orbán viktort el kell zavarni, és akkor mi legyen utána. anarchia, vízözön, vissza az előzőeket. mert ők a szakértők. vagy micsoda.

Arbet 2012.11.28. 11:23:31

@killercsiga: Mert a választási törvény szart sem ér addig amíg nem tudsz kit választani és amíg nincsen valódi nem múlthozkötött váltóerő. Itt politikacsere kell nem pedig választás. Most leváltjuk a hazugtolvaj Orbánt egy hazugtolvaj Bajnaira? Ha ez a választás akkor leszarom, hogy mit csinálnak a választási törvénnyel.

Rwindx 2012.11.28. 12:22:20

@nu pagagyí:
Azt hiszem ezekkel a kommentjeiddel te lettél a legnagyobb hülye ebben a posztban. Pedig sűrű a mezőny.

s 2012.11.28. 12:44:02

@ariete: Hitelből bebaszni és előre inni a medve bőrére régi román szokás.

s 2012.11.28. 12:54:59

@Balibgeczyk: Szerinted ki fog elmenni regisztrálni és szavazni INKÁBB? Az egyszerű népek, akiknek ti nyomjátok a sódert, vagy az értelmesebbje, aki el akarja zavarni a fideszt 2014-ben a halál lángvörös faszára. Főnök kurva sokat gondolkozott ezen, aztán ezt lépte, de korántsem biztos, hogy jól jön ki a buliból. Csak szólok.
A másik: "Persze néha illene arra is gondolni, hogy a kedvenceitek által felbvett gigahitelek nyögése van most a jelenlegi, II. Orbán Viktor Kormánya alatt." Szerinted most nincsen hitelfelvétel? Attól, hogy az IMF ki lett kúrva a retek gecibe, attól azért még állampapír értékesítés javában folyik. Magasabb kamatra egyébként, mint amit az IMF-nek fizetnénk. Csak azok nem pofáznak bele II. orbán viktor király baszakodásába. Azok egyszerűen leállnak a vásárlással, ha itt elszabadul a pokol, aztán lehet menni kiszopni az IMF faszát, mert itt azonnal nem lesz semmi, nemhogy pénz.

Mpatikus Eszetlenellenes 2012.11.28. 13:57:36

@wmiki
Egy mosolyt megért a "demokráci-diktatúra" poén.
A "hitelességed" kedvéért csatold kérlek a többi párt hasonlóan frappáns tömörségü jelmondatát.
Persze addig sem felejtjük, hogy a haza ugyebár soha nem lehet ellenzékben...

Pop40 2012.11.28. 17:39:42

@Arbet:

Bajnai mitől is hazug tolvaj? Mert a nyögvenyelős libázáson kívül mást nem sikerült ellene összehozni, a helyreigazításoktól hemzseg a Magyar Nemzet.

Vagy azt már te se tudod, csak milyen jól hangzik?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.11.28. 19:32:47

@Behajtó70:
2002. A választásokat a Fidesz, illetve Pintér Elvtárs (volt MSZMP titkár elvtárs, 40 évesen rendőrnyugdíjas, gépkocsivezető elvtárs, rendőr elvtárs) szervezte, bonyolította le, mint Belügyminiszter.
Akkor én ezt nem értem.
Bennem lehet a hiba.
Tudom én!
Valami kis segítséget kérek, hogy értelmezni tudjam.
Tudom, én vagyok az értetlen, Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa!

Pásztor Miklós 2012.11.29. 21:56:47

@wmiki:
Tapolcai gyerek vagyok
az evolúcióba beleszarok
pszichoterápiára kellene mennem
de inkább baszom anyám a neten
vega étrenden vagyok
ettől sokat fingok
egy társaság sem tűr meg engem
ezért jajveszékelek az indexen
az értelmiségiek lenéznek
ezért mindenkit a neten ekézek

@Hertelendi:

bertalan805 2012.11.30. 18:18:59

@Pásztor Miklós: @Légifarkas: Teljesen igazad van mindenben. Ezt magyarázom én is az ismerőseimnek, de falrahányt borsó. Ha keresztrefeszítik Őket akkor sem. Ennek a népnek nem Mohács, nem Auswitz minimum ATOMBOMBA kell. Egy kissebb méretű. Vagy egy komoly árvíz ami fél országot beborítja.De még igy is kétségeim vannak, mert azt is ráfognánk valakikre. Persze rosszindulatu vagyok de szomoru is, hogy szerencsétlen Széchenyi is végül kiborult, látta hogy javithatatlanok vagyunk.Mindig kivülről várjuk hogy valaki oldja meg helyettünk a saját helyzetünket csak ne kelljen felkelnünk a fotelből a TV elöl. És én sem tudom a megoldást.

Moin Moin 2012.11.30. 18:21:59

@bertalan805:

"...hogy valaki oldja meg helyettünk a saját helyzetünket csak ne kelljen felkelnünk a fotelből..." - Te pl. hajlandó lennél mától 17 hónapon át heti több órában, feszes munkaterv szerint fegyelmezetten dolgozni egy prgamatikus ellenzéki erőért?:-)

bertalan805 2012.11.30. 18:25:37

@Légifarkas: A bertalan805 alatt irt hozzászólásom kizárólag @Légifarkas hozzászolásához kapcsolódik. Ha máshová került az én hibám, tapasztalatlanságom. Elnézést.

népoldali 2012.12.07. 16:44:00

@Dr. Furia: És a népodlal?
Se nem jobb se nem bal,munkás és magyar:tehát nem liberális!
NEM LIBERÁLIS!
süti beállítások módosítása