2012.07.26. 16:50 Szerző: Đđ

Félázsiai népség

gulag.jpg

„Moslék-ország, hajh, cudar ország,
Hajh, Hortobágy, zsír-szívű rém;
Hajh, Átok-város, Redves-ugar:
Piszok-hazám, mit kapaszkodsz belém?”

Karinthy Frigyes: Moslékország (az Így írtok ti-kötetből) - 1912

 

Nap mint nap új információkat árul el önmagáról Orbán Viktor. Tegnap kiderült róla, hogy a pénzügyi szektort gondolja olyan pénzcsapnak, amelyből az ő akarata szerinti mennyiségben kell dőlnie a lének – ez csak a tekergetés erősségétől függ. Ma pedig azt „szólta el”, hogy mit gondol a magyar népről, továbbá arról, hogy miképpen kell/lehet azzal bánni, ha egy vezető eredményt akar.

Félázsiai népség” – mondta a Vállalkozók Országos Szövetségénél, de íme, a teljes, szó szerinti idézet:

Az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a Skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai népség, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van. Ez nem zárja ki a konzultációt, a vitát és a demokráciát, de kell egy központi összefogás, ami az ország történelmi tapasztalataiból is levonható.

Továbbá, ennek logikus folytatásaként:

Reméljük a demokrácia helyett nem kell új politikai rendszert bevezetni, de új gazdasági rendszerek, új elgondolások kellenek.

Magyarán: ennek az ázsiai csürhének kancsuka és kolhoz kell! Lófaszt nekik önszerveződő demokrácia, meg piacgazdaság!

Szóval, kedves „Békemenetelők” és „kétmillióan vagyunk a Kossuth téren”-ek (á la Rákay Philip-2002), szóval, ti egy félázsiai népség vagytok, fényévekre elmaradva a skandinávoktól! Jó, ha tudjátok, hogy „idolotok és vezéretek”, Orbán Viktor, akibe minden bizodalmatokat fektettétek, ezt gondolja rólatok. Szomorú ez – különösen, ha belegondoltok, hogy ezt az ordináré lemaradást ti, magyarok csak magatoknak köszönhetitek. Mert hát bő ezer éve ugyanonnan startoltatok, mint a skandinávok (akkor még: vikingek): Európa fosztogatóiként. Úgy látszik, ők jobban fektették be a rabolt holmit – míg ti csak felzabáltátok…

De vannak további történelmi párhuzamok is: akik legutóbb az összefogást az erőre akarták alapozni, azok a nagy történelmi diktátor-páros voltak: Hitler és Sztálin. Ja, és amit ma Viktorunk mondott, hogy t. i. „Reméljük a demokrácia helyett nem kell új politikai rendszert bevezetni, de új gazdasági rendszerek, új elgondolások kellenek.”, megfogalmazódott a nevezett két vezetőben is. Meg is csinálták.

Nem azt állítom, hogy Orbán meg akarja szüntetni formálisan is a demokráciát itt – mert ez képtelenség lenne az EU közepén (na jó, a perifériáján). Egy „kodifikált” antidemokráciát talán ha órákkal élne túl ő és rendszere. Azt viszont állítom – nem is én, hanem a tények, amelyeket ő maga produkál, immár napról napra – hogy miniszterelnökünk nincs abban a helyzetben, hogy felelősséggel és sikerrel vezethetne egy EU-tagállamot. Ez nem csupán a „lemerült akkumulátorok” következménye, hanem egy egész olyan személyiségé és világfelfogásé, amelynek szabályai nem felelnek meg a realitásnak.

…Orbán igazat mondott ma: valóban „szörnyű helyzetben vagyunk” – csak hát nem azért, amire ő gondolt. Azért vagyunk szörnyű helyzetben, mert egy „mikrosztálint” választott vezetőjéül itt 2,7 millió ember – a többiek pedig mind a mai napig képtelenek voltak egy új, ezekkel az „erőpolitikai illúziókkal” végképpen szakító politikai ellensúlyt létrehozni maguk közül. Pedig közben az orbánista tábor alig 1,2-1,4 millióra zsugorodott.

Egy ilyen vezető sokat tud ártani, még viszonylag rövid idő alatt is. Készüljünk fel arra, hogy az előttünk álló húsz hónap rettenetes lesz. Éppen ezért ne is ezzel törődjünk – hanem azzal, amit utána csinálhatunk, ha idejében elkezdünk felkészülni arra a bizonyos „utánára”. Rá kellene cáfolnunk Orbánra, meg kell mutatnunk neki, hogy vannak közöttünk éppen elegen, akik nemhogy nem „félázsiaiak”, hanem egészen európaiak.

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr274680033

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.07.26. 20:46:27

Egy évnyi szociológus szakmai gyakorlata van, 24 éve agresszív, gátlástalan megélhetési politikus, aki 1990 óta ki se tette a lábát a Parlamentből, hogy körbenézzen a magyar valóságban. Szónoki képességei rendkívüliek, a politikai marketing és a tömegm...

Trackback: Félázsiából származik Orbán Viktor 2012.07.26. 20:41:54

Nyilván ezt bizonyítja a rendszerváltás első évében róla, szüleiről és testvéreiről készült archív fotó is. Félázsiai származásával Magyarország miniszterelnöke maga dicsekedett el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ülésén, ahol...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lucky Larry Silverstein 2012.07.26. 23:11:21

@Đđ: Mindazt, ami a 2. pont alatt olvasható, mindennek lehet nevezni, csak valódi gazdasági felvirágzásnak nem!

- Hát az USA gazdaságára ugyanúgy hatott a 2.vh, csak az annyival igazibb felvirágzás hogy ők nyertek....:DD

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.07.26. 23:14:15

@neoteny: "Ki is mondta azt hogy nem az egyén hanem a Volk számít?"

Ki is mondta azt, hogy az illetőnek egyáltalán semmiben sem volt igaza, és a híveit nem az őket saját sérelmeikben eltaláló szavakkal, hanem pusztán a gyönyörű tekintetével állította maga mögé? Az illető pártja egyébként több demokratikus választáson is elért eredményeivel szerezte meg az ország irányításához szükséges befolyást, csak a demokrácia védelmében említem.

Lucky Larry Silverstein 2012.07.26. 23:18:45

@Đđ: Egyébként meg: az USA attól lett világhatalom, mert rengeteg olyan ember ment oda az Óvilágból, akik készek voltak keményen dolgozni a jobb (és lehetőségekben gazdagabb, magyarán: szabadabb) életért, mint amire Európában lett volna lehetőségük.

- Ebben sok igazság van, de a szabadabb élet mások féktelen irtását és leigázását jelentette és jelenti ma is. A legszebb demokráciák minimum kifelé könyörtelen zsarnokok.

rolls 2012.07.26. 23:19:02

Nem értem a problémát…. A liberális elitista oldal, -szerepe szerint, - mindig látványosan (!) elhatárolódott és soha nem vállalt közösséget a nagy többséggel. („…ebben az országban….”, „kurvaország” , stb.) Azt gondolom, hogy ezt csak az nem tudja értelmezni, -aki kötekedni akar. Tehát! -Akinek nem inge, ne vegye magára! - OV kijelentését. A „nemzeti érzelműek” többsége vélhetően nem talál kivetni valót az ominózus mondatban. Még egyszer, - miért sértődik meg és háborog az, - akinek ezt nem címezték???!!! Miért???!!! Ezt nevezik képmutatásnak??

kabel 2012.07.26. 23:20:17

minden amit a miniszterelnök mond, kommunikáció a választók felé. a tobbseg itt a 'félázsiai népség' kifejezésen bírkózik, igaz, nem igaz. (Nincs olyan szempont, sem genetikai, sem kulturális, sem nyelvi, ami szerint igaz lenne). Egyetlen dolog segít az értelmezésben, hogy ezzel üzent a választóknak. A hangnem, a stílus itt a lényeg (nép helyett népség, ázsiai helyett félázsiai), mint amikor az emberek a kocsmában beszélgetnek.

Tartalmi szempontból a kelet-európai, tranzit nép/társadalom lett volna a helyes, de arról nyilván nem blogoltak volna annyian :)

Adózási morál szempontjából sem igaz a sztori, Magyarország ott sem félázsia (bármit jelentsen is ez a szó)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.07.26. 23:42:22

@Zébácsi: "ebben az országban a nácik, a komcsik, a zsidók és a cigányok azok, akikkel faintosan lehet hergelni a plebset, akik nevével meg lehet osztani a társadalmat,"

Én arra is szerettem volna a figyelmet ráirányítani, hogy a dicsőséges Bonaparte Napóleonról, Nagy Sándorról, Viktória királynőről szólva, méltatva az erőt és kitartást, amelyek az egységessé kovácsolódott (értsd: ütött-vert, nem igaz?) birodalom felépítéséig vezettek, éppolyan keménykezű uralkodók isten tudja, miféle kegyetlen intézkedéseit dicsérjük, csak mert nem voltunk az Anglia felemelkedését döntően szolgáló India lakói, például, amelyeket az érintettek talán kevésbé lelkesen idéznek fel a tűz mellett békésen pipázgatva. Ha Sztálin nekünk rossz, akkor kéretik a szászokat és skótokat ledózeroló, majd újra gatyába rázó Hódító Vilmosról is úgy megemlékezni a történelemkönyvekben, mint aki saját dicsőségének megteremtése érdekében egy teljesen idegen nemzet uralma alá hajtott egy nagy országot, benne sok félig-meddig önálló grófsággal, királysággal, széttrancsírozott gyermekeikért sikoltó anyákkal és a saját otthonukat megvédeni próbáló, kardélre hányt parasztokkal. A történelem nem olyan felemás, és ebben az országban sem Sztálin volt az egyetlen gonosz uralkodó, sőt.

Mellesleg én sehol sem hallottam, hogy Sztálin egymagában járta volna végig az országot, és sajátkezűleg verte bilincsbe az elhurcolni szándékozott magyar lakosokat. Ceausescu és Hitler sem lehetett volna diktátor, ha a saját elkeseredett fajtájából ne emelkedtek volna ki az önző – azaz a saját egyéni érdekeik teljesítésével beérő – hiénák.

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.07.26. 23:49:03

végigolvasva a kommenteket (kb 150) az jutott eszembe, hogy érdemes lenne némelyiket elmenteni/nyomtatni/tudomisén, de lagalábbis szelektálni.

Ki/mi a hibás ma a Magyarországnak nevezett disznóólban:
-az urambátyámozás.
-a melósréteg végletekig való kihasználása.
-éhbér.
-a magyar vállakozó/vállalatvezető teljes elégedettséggel nem fejleszteni, az európai "forbesen" az 1568-ik hellyel annak fényében, hogy a melósai éheznek.
-az államadósságunk dupláját magánvagyonként Svájcba/Ciprusra/stb menekítése, ezzel európai szinten a dobogó legfelső fokán állunk (csányi/demján/tovább_is_van_mondjam_még_nem_oligarcha_ofsórlovagjaink.
-a termőföldekről kizárni a munkanélküli/kiskeresetű/stb rétegeket, ezzel urbanizálni, és konzerválni a nyomort.

Különben is, álmos vagyok.

maxwell murder 2012.07.26. 23:52:08

a magyarok tényleg félázsiaiak, ezt a cikk szerzője miért vitatja? a magyar néplélek sem európai (van egyáltalán ilyen?). lehet érdemes lenne olvasgatni a témában, meg összevetni a magyarokat más népekkel. az, hogy a skandináv pl, a svéd európai és az a szint és ezt nekünk el kéne érnünk, ez meg egyszerűen baromság. miért kéne nekünk bárkit is utánozni, utolérni? gazdasági fejlettségben lehet, de amúgy...egyébként meg soha nem leszünk olyan szinten. én alig tanultam gazdaságtant, de ahhoz nem is kell tanulni ,hogy lásd, hogy itt senkinek nem érdeke, hogy mi uo fejlettek legyünk, mint a Nyugat.

pucros 2012.07.26. 23:52:27

Őszintén szólva én is ezt a gondolatmenetet csiszolgatom évek óta, amit Orbán itt kifejt, és most nem fogom megtagadni csak azért, mert ő is kimondta.

Amúgy sem ő az első, aki szerint a magyar nem hajlamos összefogni.

Jó lenne skandinávnak vagy svájcinak lenni, de nem látom, hogy a rendszerváltás óta - mi, a választók - közeledtünk volna ahhoz, hogy a demokratikus berendezkedést rendeltetése szerint használjuk.

A liberális demokraták illúziója, hogy a nép bölcsen önrendelkezzen. A mi népünk minden, csak nem bölcs. Talán mások sem azok, de másutt legalább a kultúrába, a szokásokba beleivódtak a közösség számára is ésszerű döntések. Nálunk csak a lázongás és a trükközés van, nagyon vagányul kicselezzük azokat, akiket elvileg, a demokrácia logikája szerint, arra választottunk, hogy közös ügyeinket intézzék. Persze már őket is eleve úgy választjuk, hogy majd később jól lehessen szidni őket. Lúzertempó a javából.

Lehet például a játékelmélethez fordulni, hogy a versengés és az együttműködés gyakorlati kérdéseit ízlelgessük. A versengés mindösszesen több erőforrást igényel, a teljes közösség számára egy kicsit luxus, a bőség idejére való. Szűkös időkben bizony muszáj együttműködni, ennek szélsőbb értékei intézményesülnek is a rendkívüli állapotok különféle fokozataiban.

Az elmúlt huszonkét évben lett volna elég alkalmunk belakni a demokráciát, mint a skandinávok, de nem ment. De facto maradtunk a feudalizmusban tovább.

A demokrácia dogma? Annál nagyobbat tud esni.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.07.26. 23:53:52

@Androsz:

Teljesen igazad van, de nálunk nem szokás a sztereotipiáktól eltérő összehasonlításokba bocsátkozni - még a végén megzavarja a fejeket oszt' rossz helyre húzza a delikvens is ikszet.

Abban is egyetértünk, hogy egyetlen diktátor sem élt volna tovább 5 percnél, ha nem vette volna őt körül haszonleső hajbókolók tömege (lásd: a legvérengzőbb zsidókínzók a zsidó kápók voltak, és hazánk ezeréves történelme egy testvérgyilkossággal kezdődött, aminek végül Szentté avatás lett a vége.
Tiszta őrület, nem?

Jenyei 2012.07.27. 00:07:21

Aki sírni akar, olvassa el a MaNcs vezércikkét, hogyan énekelték a magyar himnuszt Németországban a németek Orbán tiszteletére... rettenet.

villamos alóli kacaj 2012.07.27. 00:17:57

"...de új gazdasági rendszerek, új elgondolások kellenek.”
és új kormány!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.07.27. 00:18:18

@Zébácsi: "hazánk ezeréves történelme egy testvérgyilkossággal kezdődött, aminek végül Szentté avatás lett a vége. Tiszta őrület, nem?"

Az. A példa kitűnő. Ezt hívják történelemnek. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy amikor majd sikerül valami kapcsolatba lépni olyan értelmes lényekkel, akik tőlünk elszigetelten fejlődtek saját fajtává, vajon olyan történelmet tudnak-e majd bemutatni, amely más, mint gyilkosságok végeérhetetlen sorozata. Lehet, hogy az élettérért folytatott, "vagy ő, vagy én" kimenetelű harcon kívül más elv köré is tud szerveződni egy evolúció. Mi nem fogjuk ezt megérni, de ettől még kíváncsi maradok.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.07.27. 00:19:25

@villamos alóli kacaj: Talán egyetértek veled és másokkal abban, hogy új kormány kellene, de konkrétan kiket tudnál javasolni?

Hát épp ez az.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.27. 00:30:29

@Androsz:

"Az illető pártja egyébként több demokratikus választáson is elért eredményeivel szerezte meg az ország irányításához szükséges befolyást"

... amit a hatalomra kerülés után két hónappal követett a "Gesetz zur Behebung der Not von Volk und Reich" ami megszüntette a kormány a Reichstag (parlament) iránti felelősségét és "engedélyezte" a végrehajtó hatalom (ami a Führerprinzip értelmében Hitlert és szűk vezetői karát jelentette) általi törvényhozást, akár az alkotmány megsértésével is.

De a bolsevik gyakorlat sem volt jobb, pedig ott is "a munkássággal szövetkezett parasztság" érdekei nevében épült és lett gyakorlatba ültetve a totalitáriánus diktatúra.

A közösség vagy egyének összessége, vagy pedig egy definiálatlan, amorf koncepció ami a gyakorlatban a vezető rétegeket takarja. Aki az egyéni szabadság "közösség iránti elkötelezettség"-nek történő alávetéséért agitál, az a diktátorok úttörője.

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.27. 00:30:51

@Androsz:

"Ami után Romániára végre ráköszöntött a szabadság és a jómód, ugye?"

*

Ceau kilövése után nem a jómód köszöntött rájuk, hanem a demokrácia lehetősége.

A demokrácia pedig a jómód alapfeltétele. Persze csak akkor, ha kiteljesítik, és nem kúrnak vissza helyette egy másik diktátor "védelme" alá.

kabel 2012.07.27. 01:00:12

@Androsz: szerintem a citált országokban a társadalom jelentős csoportjai, pl. nők, homoszexuálisok nem rendelkeznek a szabadság azon fokával, ami mondjuk egy nyugati demokráciában van

rockjano 2012.07.27. 01:00:28

Tisztelt Miniszterelnök Úr

Félázsiai népség az Ön jó édes anyja

Tisztelettel
J

rockjano 2012.07.27. 01:03:36

Bocsánat FÉLÁZSIAI SZÁRMAZÉK!!!!!!

Ezek vagyunk mi magyarok!!!! ov szerint

Blogger Géza 2012.07.27. 01:15:16

@ErtelmetlenSzajkarate: Ez a 90% baromi nagy túlzás, megoszlanak a vélemények, de inkább a 20-50% közötti emberveszteség a reális. A genetikával meg óvatosan, pl. az Y kromoszóma tekintetében a kazahsztáni madzsar törzs a magyarsághoz igen közel állónak bizonyult.

ropy 2012.07.27. 01:24:52

Hát ha asztmondaná egyszer e-helyett pl.hogy a 10millió kisnemes, vagy hogy mi királyszkíták :p azért jobban örülnék

dr. Bubó 2012.07.27. 01:28:11

a (fél)cigány vajda akar lenni...

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.27. 01:44:44

@kabel:

"nők, homoszexuálisok nem rendelkeznek a szabadság azon fokával"

Ha elkötelezettek a közösség iránt, akkor nem hiányzik nekik a szabadság azon fokai; ha meg nem elkötelezettek a közösség iránt, akkor nem is érdemlik meg a szabadság azon fokait.

/Androsz

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.07.27. 02:03:34

Orbán is félázsiai.
India Ázsiában van.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.07.27. 02:51:32

@neoteny: "amit a hatalomra kerülés után két hónappal követett..."

Ez már egy másik történet. A demokratikus választások feltétlen imádatának korlátoltságát mindenképpen kitűnően illusztrálja. Akkor is, ha elfelejtjük észrevenni, hogy nem a majdan minket képviselőkre szavazunk, hanem pártok néhány meggyőző emberének ígéreteire. Ezért tulajdonképpen nem érdemes ekkora cirkuszt csinálni.

A demokráciát a mindössze 2,7 milliós "többség" kapcsán sértődötten emlegetők elfelejtik azt, amikor két másik párt együtt érte el az 53% körüli szavazattöbséget, és a határozataikat ők is a nép nevében hozott határozatoknak nevezték. Az is az általunk demokrácia néven összefoglalt pozícióharc matematikai következménye volt.

@No_Fidesz_No_Problem: "Ceau kilövése után nem a jómód köszöntött rájuk, hanem a demokrácia lehetősége."

Akkor tessék, itt van neked is a demokrácia lehetősége – sőt, annál már több is –, jó étvágyat kívánok, sok boldogságot, aztán majd szólj, amikor valami újabb kívánságod lesz.

@kabel: ""a citált országokban a társadalom jelentős csoportjai, pl. nők, homoszexuálisok nem rendelkeznek a szabadság azon fokával, ami mondjuk egy nyugati demokráciában van."

Sajnálom, de nem értem, hogy citált országoknak, amelyek ezek szerint a jogegyenlőtlenség országai, melyeket tartod. A link nyomán eljutottam Szaúd-Arábiához, amely mellékesen szóba került a fejlett jóléti országok, például a skandináv országok mellett. Később pedig szóltam Franciaországról, Angliáról, Németországról, ha jól emlékszem, valamint az állítólag homoszexuális Nagy Sándor által összehozott ókori birodalomról. Az említett jogegyenlőtlenségek példájaként nem tudom, melyikre kellene most mutogatnom.

Ugyan @neoteny: már adott egy választ, én is hozzáfűzök még valamit. A JOG ehhez meg ahhoz, ez szüntelenül emlegetett istenség ma, a SZABADSÁG pedig a társa. Amelyik ország ma jól tudja eladni azt, hogy náluk mindkét csodából bőséggel részesül az ott lakó, azt ma "fejlett demokráciájú" országnak nevezzük, és földig hajolunk előtte. Pedig a fejlett demokrácia legfeljebb előfordulási gyakoriságában esik egybe a szabadság helyeivel, a demokrácia ugyanis az irányok meghatározásának közös, egyetértéssel történő kijelölését jelenti, nem többet. Hogy ezek után az adott irányon hogyan kell haladni, a célért miféle egyéni áldozatokat kell hozni, az már egy teljesen független kérdés. Ha a cél adott, akkor a közösség a megvalósítása érdekében elvárhatja tőled akár az életed feláldozását is, a jómódodról nem is beszélve. Ha eltekintünk attól, hogy a demokrácia fogalmát, azaz a sok vita után közösen meghozott döntések rendszerét sajnos a sok erőszakos párt dogmáját követők végzetesen összetévesztik a többségi erőfölény helyzetével, maga a szabadság is téves értelmezést kapott. A szabadságért folyamatosan tutulók számára a szabadság azt jelenti, hogy ő azt csinálhasson, amit akar. Ez is szabadság, csak éppen semmi köze nincs a társadalomhoz. Aki így akar szabad lenni, az feltehetőleg valahogy úgy képzeli a boldogságot, hogy éldegél a saját kerítése mögött, a szemetet pedig átdönti a szomszéd telkére. Szabadság van, a szomszéd akadályozza meg, ha tudja, egyébként is nem tiltja törvény, vagy ha mégis, a törvény csak arra való, hogy megszegjék, mellesleg pedig a bírságot hajtsa be rajta az állam, ha tudja. Amikor a szomszéd ugyanezt teszi, akkor hangosan követeli az ő adójából (?) fenntartott állam beavatkozását a szomszéd pofátlan szabadságába, amely most az ő terhére van. Valami ilyesmi az, ami a társadalomtól a látszólag szabad, de elkülönült egyedekig vezet. Aki erre vágyik, annak nem mondott elég mesét a kedves édesanyja.

A szabadság szó mást jelent, csak ezt a liberálisok nem akarják sem elfogadni, sem megérteni, a nem liberálisok pedig fölöslegesnek tartják magyarázni, ők is maguktól tanulták meg kisgyerek korukban. Aki szabad, de ugyanakkor a társadalom részeként is élni kívánó egyed, az belátja, hogy a két dolog gyakran ütközik, de ő viszonylag szabadon alakíthatja azt, hogy hol ad fel a saját érdekből és hol ragaszkodik hozzá. A szabadság ugyanis a lehetőségekhez képest való szabadságot jelenti mindig. Aki a lehetőségeken túli szabadságot követeli, az egyszerűen csak hülye.

Aki ennyire szabad akar lenni, az csakis annyit akar, hogy NEKI mindent legyen szabad. Mások igazodjanak hozzá, mert az ő szabadsága azt követeli, hogy a másikat ne engedjük az ő szabadságát keresztezni. Azt, hogy mindenkinek minden szabad legyen, geometriailag képtelenség.

Egyébként nem a szabadságot követelik a követelők, hanem a kötelességmentességet. Jusson minden, de adni ne kelljen, hiszen JOGA van eldönteni, hogy ad-e vagy nem. Az ilyen idiótának pedig egy lószart kell adni, meg persze a teljes szabadságot, kitenni az erdő közepére, függetlenül mindenkitől, és éljen meg szabadon úgy, ahogy csak szabad kedve tartja. És eszébe se jusson bármit kérni bárkitől is.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.07.27. 03:08:50

Ja igen, és a szabadság azt is jelenti, hogy ha nekik úgy tetszik, szabadon ideköltözhet több millió kínai, román, cigány vagy arab is. Ahogy a németek, angolok és franciák is nyitottan viselkedtek más kultúrák képviselői iránt, aztán most törik a fejüket, hogy mi legyen velük. Szokás emlegetni, hogy a kormány hogy engedheti meg, hogy ezek idetóduljanak. Nincs szükség az engedélyre, szabadság van.

WLaci 2012.07.27. 03:46:34

Az ázsiaikat nem sérteném meg, de tény, hogy az átlagmagyar suttyóparaszt. A polgári réteget (amelynek nagy része nem is magyar volt) meggyilkolták, deportálták. A parasztság felső, polgárosodó rétegét felszámolták (kulákok). És így az Illyés által megénekelt Puszták Népe, a parasztság legalsó rétege lett a meghatározó, a bicskázó, kulturálatlan, vagyontalan, irígy és lusta senki. Viktor is innen jön, ezek közül.
És ezért van az, hogy nem lesz itt polgári élet soha: ostoba emberek lesznek, és tartósan lemaradó régió. Mivel földrajzilag középen van, EU-tag marad, de keletről is mindenki megelőzi majd. Nem véletlen a kivándorlók magas száma: aki felelősséget érez a családjáért és a gyerekeiért, és megértette azt, ami itt folyik, annak a nehézségek ellenére is meg kell hozni ezt a döntést.

kanca 2012.07.27. 04:15:37

Inkább azon lenne érdemes elgondolkodnod, hogy a nagy nyugati demokráciák kifosztották az új világokat évszázadokon át, rabszolgákkal kereskedtek, Ázsiában ópiummal stb. és akkor alapozták meg a nagy jövőjüket. Ne hasonlítsjuk már össze Magyarországot a nagy nyugati "demokráciákkal". Ráadásul a nyugat demokráciák azzal, hogy Keletre visznek minden termelést ami a gazdaság alapja rövidtávon jól járnak, de majd ha elfogy a fizetőképes keresletük majd nézegethetnek. Beverték az első pár szöget a koporsójukba.

Minden országnak meg kell találnia a maga korlátait. Nálunk tény, hogy a visszamaradt a mentalitás a kommunista időkből, így ne várjuk el, hogy majd önmagunkat megreformáljuk és nyugati polgári demokráciát építünk.

Ázsiában meg hiába jobb a gazdaság, az emberek életszínvonalán meg életkörlüményein nem látszik. Magyarok többsége menekülne innen.(nem nayzolásként írom, csak, hogy hiteles legyek sokat utazom Ázsiába (Kína, Hong-Kong..), most is Taiwanban vagyok mint mérnök és nem egy élhető hely)

kanca 2012.07.27. 04:34:01

@Đđ: Hello, a korábbi kommentemet Neked írtam. (Illetve utólag javítom a hasonlítsjukot hasonlítsukra).

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.27. 05:32:19

@Androsz:

"Ez már egy másik történet."

Közel sem: ott teljesedett ki "az egyén semmi; a közösség a minden" szirénénekének valósága. Ahogy a felhatalmazási törvény címében is benne volt: a nép (és a birodalom) szorult állapotának helyrehozásához diktatórikus hatalomra volt "szükség".

"demokrácia ugyanis az irányok meghatározásának közös, egyetértéssel történő kijelölését jelenti"

Szó sincs ilyesmiről: a demokrácia azt jelenti hogy a hatalom forrása a nép, nem az önjelölt "vezetők" akik Istenre, az erőre vagy a "közösség érdekeire" hivatkozva arrogálják maguknak a hatalmat.

"Ha a cél adott, akkor a közösség a megvalósítása érdekében elvárhatja tőled akár az életed feláldozását is, a jómódodról nem is beszélve."

Ez a fasizmus ideológiájának csaknem teljes összefoglalása.

HowAreYouOneAVetésün? 2012.07.27. 06:40:56

A genetikai vizsgálatok szerint a legközelebbi honfoglaláskori rokonok a kazahok.

dbeata 2012.07.27. 06:42:59

Félázsiai származék a jó édes anyucid, Viktor.

dbeata 2012.07.27. 06:49:46

Bocsánat! Nem a félázsiai származékkal van bajom, hanem azzal, hogy ezt üzeni vele: ezzel a söpredékkel csak az erő nyelvén lehet beszélni, ezek félcivilizált emberállatok, és így igazolja a despotizmusát.

Landauer Szilárd 2012.07.27. 06:51:26

T É V E D É S B A R Á T A I M N E M F É L I G, E G É S Z E N Á Z S I A I . . . CSAK NEM A MOSTANI ÁZSIAI, MERT AZ ELÉGGÉ ELŐTTÜNK JÁR, HANEM A 100 ÉV ELŐTTI ÁZSIAI.

2012.07.27. 06:54:26

A VOSZ által kiadott, véleményét kifejtő baromnak üzenem, hogy kár volt érte és sok más politikusnak mondott ökörért, az apjuknak letolni a nadrágot!

Mert jobblett volna, ha görbebotot csinál és nem gyereket, mert a botra lehet támaszkodni. De a sok mocskos, zsivány , tolvaj politikusra és a hozzájuk csapódó seggnyalókra nem!

Ám ha politikusaink és hű talpasaik, barátaik, barátnőik a VOSZ és egyéb gittegylet képviselői dolgoztak volna és kevesebbet loptak volna, akkor nem itt tartana az ország.

Mert ez az ország tele van tehetségtelen és korrupt politikusokkal, vezetőkkel.
És amikor a 2 jellem találkozik, akkor itt az élő példa--az ország pusztul, a tolvajok, zsiványok és léhűtők meggazdagodnak!
Ám egy szóval is lehetne válaszolni a VOSZ kijelentésére, ugy ahogy ma divat.
Ez pedig igy hangzik--kedves VOSZ! Anyád!

Csucsundra 2012.07.27. 07:08:36

hát ez van az ország egyik fele ural-menti félázsiai, a másik földközitenger-menti,a harmadik( contradictio in subjectum: 3 fél,ill. negyedik...)meg India menti félázsiai, a negyedik még a germánokkal jött ázsiából,istentudja mikor...vagy afrikából, ádáméváékkal.... és azóta is esszük egymást,hálistennek. Ez a mi legnagyobb bajunk.

ledzep 2012.07.27. 07:13:06

@No_Fidesz_No_Problem:

Nem kellene hülyeségeket írni!

Én még emléxem arra amikor az élettér kicsúszott a száján és ezt náci szövegnek akarták eladni!

Úgyhogy ez marhaság! Mindannyian tudjuk hogy most sincs demokrácia !

És ez nem csak Magyaroszágon van így hanem az u.n fejlett demokráciának hazudott országokban is!:-)

Csucsundra 2012.07.27. 07:14:28

@WLaci: az a baj(az egyik, a sok közül), hogy a másik választási lehetőség,ha nem a "suttyóparaszt" "pusztáknépe" társulat, akkor a "nem is magyar polgárság" leszármazottai, akik meg nagylelkűen idehoznák a többi nemismagyart,és az se annyira felemelő... Mondjuk a "nemismagyar "társasághoz tartoznak a németek is,ugye,akikből azért elkelne még jó pár errefelé. Picit emelnék a színvonalat...

Csucsundra 2012.07.27. 07:17:51

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: na azért van itt olyan félázsiai csapat,aki valóban csak az erő nyelvén ért(-ene),mint az a történelem folyamán bebizonyosodott, de azokat meg simogatja mindenki,nehogy megsérüljön az érzékeny lelkük :) El van it csúszva minden és mindenki...

béla a görög (törölt) 2012.07.27. 07:19:07

Orbán egy beteg
a) magyar - a félázsiai mentaltású fajtából - a legrosszabb
b) paraszt - ingerszegény környezet
c) jogász - társadalmi munkamegosztásban is a legrosszabb szerep.

Csucsundra 2012.07.27. 07:21:00

@ledzep: demokrácia van. pont mint ceausescu romániájában(csak puhább a szőrme,amibe burkolják:)),ahol kedves édesapám nagy mondása élt,miszerint:szabad országban szabad emberek azt csinálják, amit szabad...

Csucsundra 2012.07.27. 07:26:04

@Androsz: ilyen ez a qrva demokrácia :) mi is az emberjogi qrvanagy védelmet fogjuk megszívni(full európával egyetemben, valószínűleg), ha továbbra is ez lesz a hozzáállás az agresszív bevándorláshoz meg a szintén agresszív bennszülöttekkel(hazai:)) szemben. Addig tart a demokrácia is,amíg jön valaki aki visszaél az adott lehetőségekkel. Aztán meg kalap-kabát,jön a szopás :)

Csucsundra 2012.07.27. 07:29:06

@ErtelmetlenSzajkarate: " Osztrák-német-lengyel-stb"...hozzátenném:román. Mert ugye most épp ezért nincsen nekünk barnamedvénk,meg Erdélyünk,mert a magyar gróf, surmó,surmó, de mégis jobb úr volt,mint a moldáv bojár. Aztán szépen kinőtték magukat 1848ra románék is :)

Csucsundra 2012.07.27. 07:35:48

@Đđ: "rendre jól működő demokráciákban van"...az USA-t egyre kevésbé számolnám ide :) csináltak pl. egy 2001(űrodüsszeia...ja nem:))09.11-et,és azóta lassan már az emberek alsónadrágjának a tartalmához is full hozzáférése van az NSA-nek, CIA-nek,stb mindenféle kontroll,ill. szó nélkül,mert hogy terrorelhárítás folyik.Pedig nem is. Illetve ürügynek tökéletes.(Románoknál pl '90 március 20. volt az,ami után muszáj volt felállítani a SRI-t(román hírszerző szolgálat),természetesen szinte mind ex securitate-s emberkékből :)) Azért ezt már nem nevezném "jól működő demokráciánakl". A jól működő" az OK :)

Fullánkos Algol 2012.07.27. 07:35:57

Orbán Viktor volt Kun Béla személyesen.
Pintér Sándor volt a Garbai Sándor, itt van pl. képeken: filmhiradok.nava.hu/watch.php?id=5227 filmhiradok.nava.hu/watch.php?id=5415
A Szájer volt az Ágoston Péter,
a Kövér László a Tisza István,
a Gyurcsány meg a Klebelsberg Kúnó, előtte meg a Metternich
nézegessetek képeket meg életrajzokat
és olvassatok mellé Michael Newtont

dekol84 2012.07.27. 07:39:33

@Androsz: ""Ceausescu is sérthetetlennek gondolta magát, végül ott feküdt a fal tövében, mint egy rongykupac."

Ami után Romániára végre ráköszöntött a szabadság és a jómód, ugye?"

Attól még szívesebben látnám ezt a szarkupacot a fal tövében, vagy a dögkútban, ahova való!

zsaruvér 2012.07.27. 08:00:33

Nem értem az emberek többsége rosszabbul él mint 2 éve és mégis tapsol nyal a fideSS nek. Pár hozzászólás itt is a mennyekbe röpíti szeretett vezérünket/ legyen végre igazuk!/ Néha Mussolinire hasonlít amikor szónokol! Más rend kiépítése már két éve folyamatban van ha nem tűnt volna fel valakinek!

rohadjmegARCgeci 2012.07.27. 08:14:58

@Mérges 1234: Ha ez neked igazság,akkor Gyurcsány böszmézése is igazság volt.

rohadjmegARCgeci 2012.07.27. 08:17:10

@ledzep: Na de ki nem szarná le hogy van demokrácia vagy nincs demokrácia,ha mindenki meg tudna élni?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.07.27. 08:37:26

@Mérges 1234: azért annyira vicces ez a finomkodás az erővel kapcsolatban. mintha senki nem ismerné azt hogy az erősebb kutya baszik..
kooperáció? valóban? hát igen, valóban fontos evolúciós előny a kooperáció. fordítok mit is jelent ez. falkába tömörülve az erősebb kutya baszik.

trey82 2012.07.27. 08:40:34

@Đđ: igen es ezek majd kivetel nelkul rendkivuli mertekben el vannak adosodva. Az USA pl. Kinanak ami egy diktatura

Kutchek (törölt) 2012.07.27. 08:41:03

Nem tudom mi a gond a "félázsiai népség" szöveggel. Egész Európában ankka tartanak minket, a legtöbb szomszédunk oda kiván vissza.
És ez a véleményük nem az elmúlt 2 évben alakult ki.
Az is természetes, hogy utálja a demokráciát. Négy választáson szopott méreteset. Csak akkor tud nyerni, amikor az ellenfele harakirit követ el.

dbeata 2012.07.27. 08:42:58

@Csucsundra: Nem értek hozzá, de nem tűnik rossz ötletnek, hogy harmadik gyerek után már adókedvezmény formájában adni a családi támogatásokat.

villamos alóli kacaj 2012.07.27. 08:59:04

@Androsz:
Épelméjű, racionálist.
A hablattyal meg foglakozzanak a civilek és az egyházak.
Vagy jön egy teljesen ázsiai Kedves Vezető.

Alias30 2012.07.27. 09:02:34

Válasszuk Orbánt királynak!

Birkesz 2012.07.27. 09:06:42

@Muad\\\'Dib: Na akkor azoknak, akik szerint Viktor nem lenéző módon használja a félázsiai szót:

2007. január 24.
"Úgy tűnik, hogy egyfajta exkluzív klubtagsággal rendelkező politikusok, akik szeretik a maguk kis gettóját minél komfortosabbá tenni, aztán vezető pozícióba helyezni magukat az ország életének irányításában, úgy gondolják, hogy a néppel való bármiféle párbeszéd, az emberek véleményének figyelembevétele az visszataszító, az európai normáktól eltérő, félázsiai tempó."
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=71133

Lám, már itt is központi elem a gondolatvilágában, csak éppen negatív felhanggal bír. Miért is változott volna meg ez a negatív jelentés?

párnalárva 2012.07.27. 09:09:05

Ez a cikk egy tipikus biboldó torzítás, belemagyarázás, rémületkeltés.
A fenti mondatokat így is lehet értelmezni hogyha vki nincs tisztában a jelenlegi rendszer velejéig korrupt, antidemokratikus mivoltával és ráadásul rémisztgetni, ferdíteni akar.
Meg úgyis hogy mivel már jelenleg sincs nyoma a demokráciának, mivel csak egy látszat demokráciában élünk ahol milliárdos biboldók döntik el hogy mi fog történni és a vérünket szívják, ezért szükség lesz radikális változásokra. Ez utóbbi elkerülhetetlenül meg fog történni, bármennyire is próbáljátok védeni a jelenlegi gazdasági diktatúrátokat kedves biboldó szerző.

Fragola 2012.07.27. 09:09:30

"A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire."
Nem ugyanezt mondja a Vezér?

Đđ 2012.07.27. 09:12:06

@FILTOL:

Javaslom, a kooperabilitással és annak céljával, előnyeivel kapcsolatban (is) olvasd el Csányi Vilmos: Az emberi viselkedés c. könyvét (www.libri.hu/konyv/az-emberi-viselkedes.html ) - sok dolgot másképpen fogsz majd utána látni, már ha nem mindenáron úgy akarod látni azokat, ahogy most látod.:-)))

herut 2012.07.27. 09:22:24

Nem "félázsiai" ,hanem ázsiai!Eképpen korrigálok.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2012.07.27. 09:53:22

Kedves posztíró,

számodra a kancsuka és a kolhoz új gazdasági rendszer, ill. elgondolás?

Nyilván, Orbán nem mond semmi konkrétat, semmit, ami vitaalap lehetne, (csak elejti, hogy 'erő', és bumm, máris ő az új Sztálin), tehát részben az ő hibája is, hogy ez az egész kibaszott post egy strawman, az elejétől a végéig.

nemecsek ernő áruló 2012.07.27. 09:53:58

Látom, a Jobbikosoknak senki nem szólt, hogy Orbán atyuska az elmúlt 20 év leginkább magyar-ellenes kijelentését tette. ennek következtében tapsolnak neki. ebből is látszik, milyen ostobák.

Továbbra is nyilvánvalónak látom, hogy ha Rákosi minden mondata elé odafűzte volna, hogy nemzeti, és néha elejtett volna egy "nagymagyarország" szót a mondataiban, ma a Jobbik első számú példaképe lenne.

tessék csak elolvasni az "Építjük a nép országát" című könyvet. Megdöbbentő, mennyire rímelnek az ott leírtak Orbán atyuska szavaira.

fonó 2012.07.27. 10:00:40

En europainak taartom magam, arrafele szeretnek haladni ha valasztani kell.

fonó 2012.07.27. 10:03:29

Es meg szegeny Kertesz Akost izelgettek ezek a bugris dacos bosszuallo orbanhivok.

Kismacska (BELLA) 2012.07.27. 10:05:50

Drága posztíró, én már régen nem csak azt a 2,7 millió degeneráltat számolom, akik ezeket a nyakunkra hozták, hanem a másik 2,8 millió lusta disznót, akik szintén tevékenyen részt vett ebben.

Ugyanis aki nem ment el szavazni, az formálisan arra húzott, akire a többség. Gyurcsány tényleg jól tette, hogy másfél-két évig hazudott nekünk éjjel és nappal, mert így négy évvel késleltette ennek a futóbolondnak az ámokfutását.

Én, és hozzám hasonló nemzetrontó, hazaáruló, bérrettegő libsibibsibolsik (mármint a fideszhívők szerint) megmondtuk a választások előtt is: ORBÁNT NEM SZABAD MÉG EGYSZER A HATALOMBA ENGEDNI. Lebontja a demokráciát, egyeduralmat épít fel.

Leírta ezt Debreczeni is az Arcmás című könyvében. De ő is bérrettegő volt meg mi is.

Én az MSZP-re húztam. Öt-hat órán át álltam sorba azért, hogy NE engedjem ezeket hatalomba. Nem sikerült, de nem rajtam múlt. Hanem azon a kb. 5,5 millió vagy hülye vagy lusta disznó polgártársamon, akik ezeket a nyakamra hozták - ki tudja, hány évre.

voi 2012.07.27. 10:07:52

haha, bárcsak hasonlítanánk az ázsiaiakra (Dél Korea, Japán - bár ez utóbbi nem tartja magát Ázsia részének) akkor tartanánk legalább valahol.A magyar társadalom pont ellentéte az ázsiainak: zéro csoport tudat, egyén érdekeinek előre helyezése, kit érdekel a másiknak mi a jó.

bepe22 2012.07.27. 10:08:26

Itt az ideje egy bocsánatkérésnek a miniszterelnök részéről.

dr. Bubó 2012.07.27. 10:16:19

@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): baromság...

a választás az láccólagos... a fides KINYÍR minden potenciéális ellenfelet vagy bedarálja...

nincs választás...

én nem adok felhatalmazást egyetlen BŰNSZERVEZETNEK sem...

sajnos én ezen a félázsiai főmufti "választáson" így nem tudok részt venni...
majd ha nekem európainak európai választás lesz

dr. Bubó 2012.07.27. 10:17:04

@bepe22: bocsánatot egy (ha mi félázsiai, akkor ő) CIGÁNY ???? magyarázkodni meg cigánykodni fog...

komissarlajos 2012.07.27. 10:17:40

A törpe nem tévedett! Jött egy büszke sztyeppei nép az Ob- és Káma folyó közéből a Kárpát-medencébe. A MAGYAROK. Később idekeveredett egy horda Indiából.

haha13 2012.07.27. 10:43:16

@Schindler Pistája:

Egy átlagos, agyhalott fideszes reakcióaja:

- Kertész Ákos: a magyar genetikailag alattvaló (monnyoinle)

- Orbán Viktor: félázsiai származékok vagyunk (Taps, ováció)

Kertész vagy az Orbán az országunk miniszterelnöke?

s 2012.07.27. 10:47:01

Kibaszottul igaz minden szava ennek az írásnak, sajnos. Ami viszont a lényeg, azt itt olvashatjátok:

orbán egy mocskos, hazug, cigány lótolvaj, a fajtája egyik legrosszabbja. Rohadék, hazudós rabló, nem érti a magántulajdon fogalmát, mert a cigányok ilyenek. Elveszi azt, amire épp szüksége van. Az MNB pénzét már nem fogja tudni lenyúlni, mert magára eresztette az IMF-t, de a miénket még igen. Ellopta a manyup pénzt is, el fogja venni a bankszámlán lévőt is, mert most már nem is tehetne mást. Nincs honnan elvenni. Szerintetek mégis mi a faszt jelent az, hogy a pénzintézetek 50%-a legyen magyar? Megmondom, kiseprik innen a külföldi bankokat és létrehoznak magyar szövetkezeteket. Ami állami tulajdon lesz, tehát ha oda beteszed a lóvét, akkor azt már nem látod viszont. Szerintetek mégis mi a faszt jelent az, hogy a magyar lakosság fogja finanszírozni a hazai vállkozásokat (mert küföldi tőke és hitel itt ugyebár nem nagyon lesz). Megmondom, a te megtakarításaidból fog ez menni, ha akarod, ha nem. Gondokozz el ezen, ameddig még lehet, és menekítsd meg a pénzed, ha van még egyáltalán.

ledzep 2012.07.27. 11:02:36

@Dr. Furia: Hát én nem ezzel kapcsolatban említettem ezt a demokrácia dolgot!

Hanem azzal kapcsolatban hogy most Orbán kijelentésén lovagolnak!

De egyébként most és egyébként majdnem mindíg a demokráciára hivatkozva nyomorították meg az embereket!

ledzep 2012.07.27. 11:05:21

@Csucsundra:( demokrácia van. pont mint ceausescu romániájában(csak puhább a
szőrme,amibe burkolják:))Nos ezért írtam hogy hülyeséget nem kellene!)

(,ahol kedves édesapám nagy mondása élt,miszerint:szabad
országban szabad emberek azt csinálják, amit szabad... )

Nagyon bölcs ember volt! És ez most is így van!:-)

ledzep 2012.07.27. 11:07:22

@haha13: - (Orbán Viktor: félázsiai származékok vagyunk)

Mi ezzel a bajod!

Ráadásul ákosbá azé moslékzabálózott is!

Pedig szerintem ő maga a moslék!

Gondolom Kanadában neki áll a zászló!

mojszipupi 2012.07.27. 11:14:52

Teljesen értelmetlen hasonlat. Az ázsiai népek dolgos, munkás népek, a magyarok meg a léhűtés mesterei

dr. Bubó 2012.07.27. 11:16:30

azt nem értem ez az "egészindiai málészáj" miért beszél még választásról... nincs még Gráz ban ?

index.hu/belfold/2012/07/27/orban_jon_a_valasztasi_feliratkozas/

pástétom 2012.07.27. 11:23:40

Nyakam rá, hogy a fidesszszavazók -legalábbis az elvakult részük (ha ugyan mostanra nem csak ilyenek mradtak) - símán benne lennének egy bolsevista típusú pártállamban (efelé haladunk), ha abban a kedvenc vezetőjük és pártjuk lenne hatalmon. És közben ezek kommmunistáznak bőszen és megállás nélkűl...ész megáll.

B-rocker (törölt) 2012.07.27. 11:25:19

A magyarok génállománya és az őstörténetek

A 2000-ben elvégzett Semino-féle, genetikai vizsgálatsorozat, Y-kromoszómás kutatási eredményei szerint:
"-A magyar férfiak 60 %-a az EU-19-es - őskőkorszakbeli - ősapa leszármazottja.
-A magyar f...érfiak további 13,3 %-a az EU-18,
-11 %-a az EU-7,
- és 8,9 %-a az EU-4 ősapa utóda.

Mindez azt jelenti, hogy a jelenlegi magyar férfiak 93,3 %-a négy ősapától ered, és 73,3 %-a már az őskőkorszakban a Kárpát-medencében élt férfiak utódja." (Dr. Czeizel Endre: A magyarság genetikája 235. oldal, 3. bekezdés.)
További fontos megállapítása volt a Semino-féle vizsgálatnak az, hogy az urali népekre jellemző TAT (EU13+EU14)jelű gén a magyarokból teljesen hiányzik!
A honfoglalóknál hét mintából kettő esetben tudták kimutatni ezt a bizonyos Tat markert, ami uráli, vagy ha a jelenleg rendelkezésünkre álló archeogenetikai adatokat veszünk figyelembe, Belső-Ázsiába az ázsiai hunok irányába mutathat.

"2000-ben, a világ egyik legautentikusabbnak elismert folyóiratában, az USA-ban megjelenő Science-ben, Semino és 16 genetikus munkatársa közös közleményt tettek közzé. A magyar népesség vonatkozásában az alábbi megállapításokat tették:

1. A magyar nép ősei a napjainktól számított 40-35 ezer évvel ezelőtt Európában elsőnek megjelent europoid őstelepesek között voltak!!

2. A magyar nép populációgenetikai szempontból ma Európa egyik legkarakterisztikusabban elhatárolható népessége (amire az Eu19 haplotípus - őskőkori genetikai marker, a magyarokban, legmagasabb százalékarányban kimutatható jelenléte utal).

3. A magyar nép legközelebbi - genetikai szinten igazolható - rokonai a lengyel, az ukrán, továbbá a horvát nép. (Mit mondott Zrínyi?: Horvát vagyok, tehát magyar! Zrínyi a szkíta jogfolytonosság okán még tudta mit beszél.)

Genetikailag olyan, hogy "indoeurópai" nem létezik. Nincs "szláv" sem, csak "európai", és értik ez alatt éppen a magyarságra legjellemzőbb haplotípusok csoportjával jellemezhető népeket. A magyar nép genetikailag európai, sőt, "őseurópai". (Természetesen a nyelvünk is és az írásunk is az!)
Géneket nem lehet "kölcsönözni", "átvenni", hamisítani, csak és kizárólag örökölni!
"A recens minták azt mutatják, hogy a 132 magyarországi és 99 székelyföldi férfitól, valamint ugyanolyan 113, illetve 84 nőtől nyert minta összetétele nem különbözik egymástól, és valamennyiüknek jó kilenctizede az európai őslakosságéval egyezik meg." - olvashatjuk a Magyar Tudomány említett számában. Fontos észrevenni: a székely és a magyar nem különbözik egymástól!

gnme 2012.07.27. 11:30:50

jönnek a 2014-es kékcédulás választások?

--------------------------
"Kékcédulás" jelzővel azért illetik a '47-es választást, mert aki a választás napján nem tartózkodott a lakóhelyén, az a választási bizottságtól elkért névjegyzék-kivonat (ez volt kék színű) segítségével bárhol leszavazhatott az országban. "A visszaélés ott történt, hogy az MKP vezetése. felhasználva a Belügyminisztériumot és a Gazdasági Főtanács forrásait, nagyszámú hamis cédulát nyomtatott ki, s ezeket kiképzett aktivisták segítségével - egy ember általában 10-20 szavazatot adott le - fel is használta a választások napján.
------------------------------------

zavart érzek az erőben

aranykozep.nolblog.hu/files/orbi_update_csokkenti_a_fizetest.jpg

belekotty 2012.07.27. 11:32:15

@Schindler Pistája: Mondja ezt a bevallottan marrán zsidó.

Matyikobold 2012.07.27. 11:36:18

Ha azt nevezzük demokráciának, hogy a kisembert hogyan alázzák meg, hogy nap, mint nap milyen agymosást kapunk, hogyan butítja el a média az országot, hogy emberek fagynak meg a lakásukba, mert nincs pénzük tüzelőre, hogy húsz év alatt ez az országot jobban kirabolták, mint az oroszok 45-ben ,,,,,,,,stb. Ízlés dolga.

eßemfaßom meg áll 2012.07.27. 11:49:40

csak a tények kedvéért, a beszédben nem szerepel a "népség" szó, már ha a posztban szerepel a "szó szerint" kitétel.

Fogadjunk, hogy a szerző nem hallgatta meg/olvasta el a beszédet?

dr. Bubó 2012.07.27. 11:52:07

@eßemfaßom meg áll: "a szerző nem hallgatta meg/olvasta el a beszédet?"

pont mint te az öszödit:)

ezért vagytok félázsiai büdöslábú cigány söpredék orbán szerint

balfék 2012.07.27. 11:52:55

Orbán fizimiskáját nézve, dumáját hallgatva a félnél kicsit több ázsiai van benne.

dr. Bubó 2012.07.27. 11:53:44

@balfék: az indiai...

ha én félázsiai... akkor

Málészáj az CIGÁNY...

nookedli 2012.07.27. 13:06:18

@B-rocker: Ezt tudatosítani kell a Romániában élőkben, a Szlovákiában élőkben, franciákban stb... országokban. Ezért pusztítják a magyart, mert félnek tőlünk a betelepedett csürhék.

más:
Olyan az ország, amilyenné teszik a benne lakók. Sajnos az igazság az, hogy olyan az ország, amilyenné teszik az uralkodók, azaz a politikusok :(

nookedli 2012.07.27. 13:10:24

@pástétom: A Fidesz-t, MSZP-t, SZDSZ-t, LMP-t, MKP-t egy és ugyanaz a tolvaj, bolsevista, balliberális, zsidó lények és leszármazottaik alkotják. Ezeket el kell kergetni innen, feketelistára tenni. Itt sajnos nem volt 89-ben forradalom, mert akkor ezek fel lennének akasztva és csak olyanok mernék irányítani az országot, akik tesznek érte és nem csak lopni járnak a parlamentbe. El kell vetni a balliberális elveket, mert ezek teszik tönkre az egész világot, globalizálják, felmelegedést okoznak (a melegeket támogatják :D ).

Birkesz 2012.07.27. 13:23:41

@nookedli: Kihagytad a Jobbikot a listából.

kifordított nagyanyó 2012.07.27. 13:43:54

viki meg egy munkás -paraszt.
Származása munkás,viselkedése paraszt....

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.07.27. 17:41:29

@neoteny:
"... a nép (és a birodalom) szorult állapotának helyrehozásához diktatórikus hatalomra volt »szükség«".

És az ennek megvalósításához, sőt, deklarálásához szükséges hatalmat több demokratikus választáson való eredményes szereplés tette számukra lehetővé. Ezért ostobaság a demokratikus választás automatikus hozzárendelése a közjóhoz és a helyes haladási irányhoz.

"»a demokrácia ugyanis az irányok meghatározásának közös, egyetértéssel történő kijelölését jelenti.«
Szó sincs ilyesmiről: a demokrácia azt jelenti hogy a hatalom forrása a nép, ..."

A rengeteget emlegetett Hatalom önmagában értelmetlen szó, egy levegőben lógva maradó, öncélú, önámító baromság. Hatalom MIHEZ? A hatalom azért érdekes, mert kényszerítési lehetőséget ad valamihez, elsősorban annak a meghatározásához, hogy ezután mi a feladat, a nép feladata. Másodsorban pedig ahhoz, hogy a népet kényszerítse ennek szolgálatára. Az első rész az, amiről beszéltem: az irányok kijelölése. A demokrácia eredeti jelentésében ez közös megegyezéssel történik, és nem a valamelyik tömb akaratának rákényszerítését jelenti a kisebbségben maradtakra.

"»Ha a cél adott, akkor a közösség a megvalósítása érdekében elvárhatja tőled akár az életed feláldozását is, a jómódodról nem is beszélve.«
Ez a fasizmus ideológiájának csaknem teljes összefoglalása."

Pont ezt magyarázom. A demokrácia megsemmisíti az egyén érdekeit, és bármi kikényszeríthető demokratikusan, főleg ha a demokráciát a mai gyakorlat szerint visszük véghez. Pontosan ezért értelmetlen a demokráciát az egyén szabadságával bármiféle kapcsolatba hozni. Az egyéni jólét, egész pontosan ANNAK a jóléte, aki erről panaszkodik, bármilyen más társadalmi berendezkedéssel is megteremthető. Egy vaskezű uralkodó intézkedései is létrehozhatják a nagy többség számára az egyéni jólétet. Az egész attól függ, hogy az uralkodó milyen irányba milyen állam-szintű megoldásokkal tereli, akár kényszeríti az országot. És ettől az uralkodó lehet akár A Nép is, ha már ragaszkodunk ehhez a hülye önámításhoz.

A felnőtt szülő kényszerítheti a gyerekét úgyszólván mindenre, és csak a szülő értelmi képességeitől és érzelmi egészségétől függ, hogy ez védje a gyerek fejlődésének egészségét és a gyerek biztonságát. Ha a kormányzott ostoba, akkor a kormányzó tehet jót is azzal, ha a kormányzottra kényszeríti a saját akaratát. Tekintve hogy A Nép nagy része elég tanulatlan és buta ahhoz, hogy csak a saját egyéni érdekét nézze, magyarul hogy ne kelljen dolgozni és kapjon meg minden finomságot, az ország rövid távú életben tartásához is egy helyes irányba kényszerítő kisebbségre van szükség, ez létfontosságú.

Ha az ostoba többség rákényszerítheti az akaratát, "demokratikusan" a szükségszerűségeket értő kisebbségre, akkor egy hónapon, egy éven belül be lehet zárni a boltot, kész, feléltünk mindent, ennyi volt. CSAK az jelenthet még rövidebb távú életképességet is, ha a kényszerítés olyan emberek lehetősége, akik tovább látnak az orruknál. Persze, lopnak, te is lopnál, ha hozzájutnál, csak most dühös vagy, mert nem jutottál odáig. "Nyomtató lónak ne kösd be a száját", szól a nagyon bölcs intelem, és ha a csokigyárban dolgozol, akkor te is tömheted magadat csokival, amíg nem utálod meg a látványát is. Csak ne vidd ki a gyárból, ne másnak lopj. Ezek a mostaniak sokkal kevesebbet adnak oda idegeneknek, mint az előzők. Ez óriási jelentőségű dolog, amit SAJNOS meg kellene becsülnünk. És azt is, ha van egy ember, aki szemmel láthatólag többet akar a saját, részben nyilván önző, de részben idealista elképzeléseiből megvalósítani, mint amennyit a külső hatalmak látni szeretnének. A gyerek nem szereti a szülőt, amikor az nem engedi meg neki, hogy felmásszon a fa tetejére. És az sem biztos, hogy amikor mégis felmászik, majd leesik, megérti, hogy a szülő miért tiltotta a fáramászást. De a kívülálló látja, hogy a szülőnek igaza volt, és a gyerek javát szolgálta. Mi, a többé-kevésbé gyerekek még nem láthatunk mindent, minden olyat, amire csak annak van rálátása, akinek a kezében VALÓBAN összegyűlt a hatalom. Hát ilyesmik miatt óriási baromság a demokráciát a hatalom megszerzésével együtt lelkesen magasztalni. A négy gyerek összefog, és bezárja a szülőt a spájzba, majd felmásznak a fa tetejére. Hát nem ostoba kis barmok?

Az elmúlt száz év legnagyobb diktátorainak legalább a nagy többsége a demokrácia leplében tartotta meg a hatalmát, ezt vegyük szemügyre a nagy követelőzés közben.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.07.27. 17:46:22

A legutolsó megállapításomat az előzőektől független új gondolatnak szántam, külön érvnek a demokrácia istenítésébe elmerülők tájékoztatására. Mert a demokráciának lehet, sőt, van ilyen aspektusa is.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.27. 18:32:16

@Androsz:

""»Ha a cél adott, akkor a közösség a megvalósítása érdekében elvárhatja tőled akár az életed feláldozását is, a jómódodról nem is beszélve.«

Ez a fasizmus ideológiájának csaknem teljes összefoglalása."

Pont ezt magyarázom."

Ez eléggé nyilvánvaló. Mussolini is szocialista volt mielőtt létrehozta a fasizmust.

"Egy vaskezű uralkodó intézkedései is létrehozhatják a nagy többség számára az egyéni jólétet. Az egész attól függ, hogy az uralkodó milyen irányba milyen állam-szintű megoldásokkal tereli, akár kényszeríti az országot.

[...]

Ha a kormányzott ostoba, akkor a kormányzó tehet jót is azzal, ha a kormányzottra kényszeríti a saját akaratát. Tekintve hogy A Nép nagy része elég tanulatlan és buta ahhoz, hogy csak a saját egyéni érdekét nézze, magyarul hogy ne kelljen dolgozni és kapjon meg minden finomságot, az ország rövid távú életben tartásához is egy helyes irányba kényszerítő kisebbségre van szükség, ez létfontosságú."

Ennek az érvrendszernek a kritikájaként írta meg F. A. Hayek az "Út A Szolgaságba" című művét, különös tekintettel a 10. fejezetre, "Miért a legrosszabbak kerülnek legfölülre".

ROZ 2012.07.27. 19:14:06

@Androsz:

Ok, mindnet értek, csak a nickeden kellene változtatnod: Androszról Türannoszra!:-)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.07.28. 03:49:41

@ROZ: Fontolóra veszem. :-) Én nem lennék jó uralkodó. Pofont osztani tudnék, de hízelegni nemigen. Pedig az uralkodó azt is kénytelen, sokszor, sokaknak. És én ugyanúgy megpróbálnék a szél ellenében brunzolni, mint minden lelkes kezdő. Nem úgy megy az. Sokkal keményebb meló ez, mint ahogy el tudjuk képzelni.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 04:10:46

@Androsz:

"Sokkal keményebb meló ez, mint ahogy el tudjuk képzelni."

Honnét tudod ha soha nem tetted és nem is lehet elképzelni?

zipe moha 2012.07.28. 09:42:28

..."Valóban félázsiai nép vagyunk: a fizetésünk kínai, annyit dolgozunk, mint a japánok (és annyi nyugdíjasunk is van), úgy kúrogatnak folyton, mint a thai kurvákat, ezért annyit iszunk, mint az oroszok. Az életkörülményeink olyanok, mint a mongoloknak, a kormányunk Észak-Koreáról veszi a példát és indiaiból is el vagyunk látva. Mi pedig ezt a tibeti szerzetesek nyugalmával tűrjük.":))))
Elkerülhettelen az új "honfoglalás"...

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.07.29. 13:54:02

@Androsz:

Felmérték a Tejútrendszerben található, úgynevezett exobolygókat, hogy köztük mennyi olyan van, ahol elképzelhető élet kialakulása (ennek több kritéiuma van, ezt most hagyjuk). A kapott számot extrapoltálták a most imsert Univerzumra: cca 10 milliárd.

Tehát elvileg ennyi olyan bolygó létezik a világban, ahol élet alakulhat ki.
Kérdéses jogos.
Létezhet-e (vagy létezett-e valaha?) olyan technikai civilizáció, ami fejlődését nem háborúk és gyilkolászások (értsd: saját és más fajok kárára elkövetett értelmetlen és céltalan élet-kioltások) révén érte el?
Szerintem igen, de ez nem is egy faj, hanem egy egész bolygó felfogását tükrözné (ez lenne a Gaia-elmélet, amit még Asimov is megénekelt).

Ha az emberi agy az evolúció jelenleg ismert csúcsa (értsd: nincs nála tökéletesebb organikus szerv a világon), akkor (ha az evolúció folytonos, és az elmélet szerint az) mi a következő lépés, mi a következő organikus szerveződés, ahová az emberi agy fejlődni fog?
Telepátia-képesség? Jobb memória? Hatékonyabb működés? (értsd: az élők, és elsősorban az emberek (emberiség)mindenekfeletti védelme?). De ez már a robotika tárgykörét súrolja...

A világ körforgása sok területen bizonyított: ki tudja, hogy ez a mostani, hányadik civilázció itt a Földön? (Mondjuk ebben a téridőben, amiben mi élünk? Van-e és milyen egy párhuzamos világ/eltolt téridő?)
süti beállítások módosítása