2010.11.29. 21:28 Szerző: piefke

„Nem ér a nevem!”

Én örülök ennek a magán-nyugdíjpénztári sztorinak: végre kiderült, hogy nem csak a fantáziánkban létezik az a megerősödő demokrácia-igény és öngondoskodási vágy, amiről itt, a Blogban már sokszor írtuk, hogy  a rendszerváltás óta felnőtt generációt jellemzi… Mert mit tapasztalhattunk az elmúlt napokban? Szinte mindenki fel van háborodva, szinte mindenki „kikéri magának”, szinte senki sem fogadja el, hogy simán lenyúlják a befizetéseit, alig akad, aki hinne a kormánynak, hogy ebből akármi jó is kisülhet.

Igen, elindult valami, pontosabban: elkezdett működni. Húsz éve élünk egy olyan országban, ahol elvileg azt teszünk, amit jónak látunk és ahol a hatalom nem teheti azt velünk, akit akar. És e húsz év alatt emberek százezrei-milliói kezdték ezt természetesnek érezni. Az előző generációk sokasága élte le úgy az életét, hogy semmit sem tehetett, viszont vele bármi megtörténhetett – és most meg itt van egy generáció, amelyik ezt egészen másképpen szokhatta meg.

…És most jött egy olyan hatalom, amely jó Bourbonok módjára el akart kezdeni úgy viselkedni, mint aki „semmit sem tanult…”. Mintha nem lett volna  ez a szabad húsz év és mintha nem lett volna annak hatása az emberekre. Kétszáz éve a franciák nem felejtették el a Forradalmat, most pedig a magyarok nem felejtik el az elmúlt húsz évet. Akarnak, tiltakoznak, mernek nemet mondani… Merik azt nyíltan hirdetni, hogy nem érdemes a Matolcsy-féle eldöntendő kérdésre felelni, hogy t. i. maradunk a magánban, vagy átlépünk, mert mernek abban bízni, hogy legkésőbb három és fél év múlva úgyis jön egy új kormány, amely eltörli ezt az egész ostobaságot, hogy „Ha a magánban maradsz, nem adunk neked állami nyugdíjat, hiába fizetsz!”.

Igen, az emberek jelentős része mondja, hogy legkésőbb  három és fél év múlva eltünteti a Fideszt. És ez implicite ugyebár azt jelenti, hogy nem lesz itt antidemokratikus fordulat, viszont lesznek szabad választások, bárhogy is taktikázik Orbán és csapata – mert mi nem engedjük neki, hogy kiépítse a maga öncélú, de teljesíteni képtelen hatalmát…

Most előjött ez az eddig lappangó demokrataság. Orbánék valóban „forradalmat” csináltak – csak nem a szavazófülkékben. A húsz éve elmaradt „demokratikus forradalom” most jön. Akkor, húsz éve, azért maradt el, mert nem voltak tömegesen hozzá olyan demokrata mentalitású emberek, akiknek a demokrácia természetes, megélt tapasztalaton alapuló élmény lett volna. Most viszont a Fidesz ott számította el magát, hogy csak a saját 2-2,5 millió támogatójának atyáskodást váró és ezért a „hatalmi szót” eltűrő „bázisát” vette figyelembe - azokat, akiket a legkevésbé járt át a valódi szabadság. Elfelejtette a Fidesz, hogy létezik immár a húsz év alatt felnőtt „Másik Magyarország” is. És ez a Másik Magyarország most pofán vágja!

…Nézzétek csak meg ezt a videót az Indexről: http://index.hu/video/2010/11/29/nyugdij/

„Nem az én területem…”, Nem értek hozzá…”, „…egyeztették ezt az interjút?” „Folyamatában ki fog derülni…”, „keressék a sajtóosztályt!”… Szóval: perceken belül döntenek arról, amiről ők maguk mondják, hogy nem értenek hozzá, fogalmuk sincs róla, ők csak „robotok”… És a robot nem mond nevet! Nézzétek meg ezeket a fejeket! Rossz a lelkiismeretük. Sunyítanak. Szánalmasak!

Fogalmuk sincs róla, mit csinálnak. Fogalmuk sincs róla, mi lesz ebből? És rettegnek, hogy elbasszák! Ezért lapítanak, ezért kussolnak bele a mikrofonba… Mert mihez nem adjuk szívesen a nevünket? Amit mi magunk is vállalhatatlannak tartunk, amiről valószínűnek tartjuk, hogy bajunk lesz belőle…

Ez ma a Fidesz: koncepciótlan, beijedt, menekülő csürhe. Tulajdonképpen ez is volt mindig is: mivel nem bírta el a saját maga valóságát, ezért belemenekült az illúziókba. Emlékszünk még? „A nemzet nem lehet ellenzékben” (Orbán - 2002), „Mi vagyunk az igazi Magyarország!” (Orbán - 2006). Mindig felelőtlenek voltak, mindig nagy volt a szájuk, de sosem szervezték meg az ország valódi dolgaival való törődést, sosem alkottak igazi programot és sosem szólították maguk közé a legtehetségesebbeket – pláne nem adták oda nekik a döntések jogát! Hogyisne: „Ez a MI bizniszünk, ez RÓLUNK szól!”…

Így pedig nem lehet…, így nem lehet sikert elkérni a valóságban. Lehetett még egyszer választást nyerni egy többségében naiv, vagy azzá tehető nép körében, egy valódi, erős, felkészült és szervezett ellenerő híján – de ennek vége! Most összedől az egész Fidesz-féle díszletvilág…

Most a valóság jön!

Ami most elindult sok-sok emberben, azt szervezetté kell tenni. Kell most már az Ellenerő!

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr702482285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vincenzo testvér 2010.12.02. 00:38:06

Két lehetőség közül választhatott a fidesz nyugdíjügyben. Az ugyanis triviális, hogy nem tartható fenn a jelenlegi nyugdíjrendszer. (1) Rövid távra (max. 8-10 évre) fedezik a nyugdíjkiadásokat a mostani, egyszeri államosítással (2) Hosszú távra fenntartható rendszer építenek ki, aminek első lépéseként a 3 millió nyugdíjas létszámát kb. félmillióval csökkentik. Ezt nem merték meglépni.
Emögött nyilván sok indok lapul: kezdve az orvoslobbitól, amely nem adja ki soraiból a százezreket (létszámban is, meg a borítékba tett összeget tekintve is) lerokkantnyugdíjasító orvos-lényeket, egészen odáig, hogy a két-három céggel is rendelkező helyi véleményvezér (természetesen rokkantnyugdíjas ő is) sok szavazót tud hozni és vinni.
süti beállítások módosítása