2010.10.18. 16:58 Szerző: Đđ

Mire megy a bankadó?

A bankadó és a magánynyugdíj-pénztári befizetések einstandolása épp azt a pazarló államháztartást van hivatva még tovább fenntartani, ami pedig épp bajaink egyik legfőbb okozója. A bankoktól és a nyugdíjpénztári tagoktól elhappolt pénzek lehetővé teszik Orbánnak, hogy még egy ideig megússza az egyébként már sokáig nem halogatható REFORMOKAT. Igen, a reformokat, amelyek hiánya örökös túlköltekezésben tartja az országot.

Most forráskivonás történik a gazdaságból – abból a gazdaságból, amelyet pedig a szájával Orbán éppen élénkít, ugyebár. Jó ez a gazdaságnak? Nem, mert szűkülnek a finanszírozási források (bankok) és hiányozni fog a nyugdíjalapok befektetési tevékenysége is. Jó ez a népnek? Nem, mert a végén úgysem ússza meg a reformokat. Jó ez Orbánnak? Igen! Neki jó, mert nem kell látnia az Országház ablakából még egy ideig az „Orbán, takaroggy!”-táblákat.

Magyarán: a bankok adója és a nyugdíjpénztár-tagok befizetései Orbán hatalmát szolgálják.

És titeket szolgál-e vajon Orbán hatalma?

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr992381420

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mire megy a bankadó? 2010.10.18. 20:34:11

A bankadó és a magánynyugdíj-pénztári befizetések einstandolása épp azt a pazarló államháztartást van hivatva még tovább fenntartani, ami pedig épp bajaink egyik legfőbb okozója.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása