2010.10.12. 15:04 Szerző: jeremyclarkson

A mi ikertornyaink

Kicsi ország vagyunk, szerény lehetőségekkel – ezért a mi életünket megváltoztató katasztrófa is sokkal szerényebb építményhez kötődik, mint a 2001-es USA-beli ikertornyok elleni merénylet. Nekünk erre a célra csupán egy iszaptározónk volt – de láthatólag Orbánnak az is megtette!

Sokan mondták, hogy az Orbán-kabinet az önkormányzati választások után fedi majd fel az igazi politikáját, akkor mutatja ki majd a foga fehérjét. A legtöbb jós valamiféle gazdasági intézkedéscsomagban gondolkodott – de mi már akkor is tudtuk és meg is írtuk itt a Progresszív Blogon, hogy persze, lesz megszorítás, de az ő foguk fehérje egészen más jellegű lesz majd: a totális politikai hatalom után igyekezni fognak megszerezni a totális gazdasági hatalmat is. Pontosan úgy, ahogy ezt annak idején egy másik Nagy Forradalmár, Lenin is megírta már: ha megvan a politikai hatalom, akkor szerezd meg alá a gazdasági alapokat is!

Ezt csinálták már Orbánék az előző, 1998-2002-es ciklusukban is, csak mivel jóval korlátosabb hatalmuk volt ehhez, ezért az eredmény sem lehetett olyan tökéletes…

Hogy milyen srófra jár Orbánék agya, az pőrén mutatkozott meg tegnap: egy ipari katasztrófáról, amelynek legfeljebb az egyik eleme lehetett a személyi felelősség, azonnal arra „kapcsoltak”, hogy „Hohó, itt a nagy lehetőség: lehet gazdasági hatalmat növelni!” Hát mondjátok meg: normális embernek eszébe jut egy ilyen helyzetben ez? Nem az ellenőrzés és a műszaki előkészítés szigorításán, korszerűbbé, hatékonyabbá, biztonságosabbá tételén munkálkodnak, nem erre kezdenek el alapos előkészítő munkával törvényt hozni, vagy módosítani, hanem egy „Einstand-törvényt” csinálnak! Áááá, fiúk, hát már megint lebuktatok: hát ugye ez járt mindvégig a fejecskéitekben! Hogy ugyan hogyan lehetne egy demokratikus jogállamban elvenni – bocsánat: átmenetileg ellenőrzés alá vonni – mások tulajdonát? Olyan másokét, akik esetleg másként gondolkodnak és még esetlegebb másként gondolkodókat támogathatnának, vagy csak egyszerűen: nem ti vagyok, tőletek függetlenek.

…És most a katasztrófa kinyitott előttetek egy ajtót és ti nem bírtatok azon azonnal nem berohanni! A pszichopata baltás gyilkos mindig lebukik: mert a projekciós teszt összes képéről a véres balta jut eszébe – és lebukik a hatalmát féltő, valójában kormányzásra alkalmatlan politikus is: mert bármiről a saját hatalmára veszélyes „tényezők” kiiktatásának lehetősége ötlik fel benne! Sztálin likvidált, Orbán államosít – de a jelenség és a motiváció ugyanaz!

Az iszaptározó gátjával együtt ledőltek a hatalmi önkényt eddig még úgy-ahogy visszatartó gátak is. Ezért lett a mi szeptember 11.-énk október 11.

Ott, Amerikában újjáépülnek a tornyok, sokkal modernebb, erősebb, elegánsabb kivitelben – mert van ereje az ottani demokráciának ehhez, mert az a demokrácia a polgárok lelkében él. Ott a Függetlenségi Nyilatkozatban állnak az alábbi szavak:

„…Ha…a visszaélések és bitorlások hosszú sora…azt bizonyítja, hogy a népet teljes zsarnokságba kívánják hajtani, a nép joga és a nép kötelessége, hogy az ilyen kormányzat igáját levesse, és jövő biztonsága érdekében új védelmezőkről gondoskodjék….”

Az e szavakban tükröződő mentalitás képezi ott az új tornyok igazi alapját – és mi is csak akkor remélhetjük viszonyaink tartós javulását, ha megfogadjuk az e szavakban javasolt „receptet” és aszerint járunk el Orbánékkal szemben!

Gondoskodjunk tehát új védelmezőkről!

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr322365654

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A mi ikertornyaink 2010.10.12. 18:35:46

Kicsi ország vagyunk, szerény lehetőségekkel – ezért a mi életünket megváltoztató katasztrófa is sokkal szerényebb építményhez kötődik, mint a 2001-es USA-beli ikertornyok elleni merénylet. Nekünk erre a célra csupán egy iszaptározónk volt – de láthatólag…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2010.10.12. 17:04:39

Mär nagyon regen nem szoltam hozzä a blogon, mert kritikän aluli a szinvonala.
De:
mandiner.blog.hu/2010/10/12/orban_viktor_a_progresszivek_uj_peldakepe
Grüße

jeremyclarkson · http://progressziv.blog.hu/ 2010.10.12. 17:36:58

@aesculus:

Sajnos mi nem ócsárolhatjuk a te blogodat, mert a drezdai posztok nagyon jók!:-)

A Mandinerre meg: Minden kukában talál az ember épp passzoló hivatkozási alapot, ha nagyon akar találni - ilyen a "Világsajtó" is...

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2010.10.12. 18:57:53

@jeremyclarkson: az imf tárgyalások külföldi sajtóvisszhangja idején valahogy más volt a szöveg...

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2010.10.12. 20:26:40

Nem mellesleg, érdemes emlékezni az Aurul-esetre. A cég szépen felszámolta önmagát, és Magyarország egy fillér kártérítést nem kapott, amiért beszennyezték a Tiszát. Talán ezt most el lehet kerülni, persze, ha valaki mindenhol "cigányhitlert" lát, annak beszélhet az ember...

Billy01 2010.10.13. 10:37:09

@aesculus:

Igen, mert kurva nehéz elképzelni azt, hogy egy katasztrófát nem direkte egy cég vezetése okozza, hogy kipusztítson több embert és több hektárnyi élővilágot. Ezt nehéz elhinni az embereknek. AZ adott állam is ugyanúgy tehet a katasztrófáról, mint a cég, legalább annyira. Mert az meg azt kell, hogy ellenőrizze, hogy a cég betartja- e az előírásokat, ha egyáltalán van előírás egy elképzeletlen katasztrófára.
Utólag itt is mindenki okos, kurva okos és előkerülnek érdekes módon emberek tömegei, akik már persze jóval előtte megjósolták a történteket. Jah , igen, persze. Röhej! Röhej, mert ennek ellenére ugye még sem tettek semmit. Ezért én a legszívesebben leültetném az ilyeneket, aki tudni vélték, de nem szóltak róla. Röhej.
A lényeg, hogy orbanviktor a MAL Zrt pénzéből és tulaj tagjai, részvényesei vagyonából szeretné megkapni a katasztrófára fordított pénzt, ami remélem, nem fog neki sikerülni és bízom benne, hogy a tulajok már minden pénzt eltüntettek és csak a csődtömeg marad az orbánkormányra. Olyan undorító és mocskos dolog, mint az a populizmus amivel orbán megnyerte a választást. Magyarország történetének legsötétebb időszakát éljük, még ha ezt sokan nem is látják. A kommunisták sem vetemedtek ilyesmire. :)

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2010.10.13. 12:14:43

@Billy01: eleg korlätolt hozzäälläs: "csődtömeg marad az orbánkormányra". Az a magyar ällamra marad, nem a kormänyra. Elvileg te is fizeted (ha fizetsz adot, persze).
A hozzäszoläs többi resze netto gyülölködes, foglalkozni sem erdemes vele.

legeslegujabbkor 2010.10.13. 21:28:43

@aesculus: Rátapintottál a lényegre. Most már egészen biztos, hogy mi fogjuk fizetni a kárpótlást.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2010.10.14. 01:01:47

@legeslegujabbkor: az előző hozzászóló pedig még örül is neki.

Billy01 2010.10.14. 08:17:14

@aesculus:
Minél rosszabb az országnak, annál jobb az mszp-nek! Hehe.
Azt kívánom, hogy a fidesz ugyanazt a mocskot kapja a nyakába, amit adott a 8 évben.
:D
Rosszabbul élünk mint 5 hónapja! :)

Billy01 2010.10.14. 08:21:53

Kezd omladozni az ország, nem sokára romokban fog heverni! :)
Nem szülnek a nők gyereket 5 hónapja, csökken a magyarság létszáma, az elcsatolt területeket még mindig nem csatolták vissza! Még mindig nem vezették be kötelezően a hiszekegy mormolását reggelente. Szálasinak még mindig nincs szobra! Adó csökkentés nincs, csak megszorítások vannak. A népet sanyargatják 5 hónapja, még mindig 14 % a munkanélküli. Papíron, mert a valóságban növekedett 5 hónapja.
Fidesz= csődtömeg!

legeslegujabbkor 2010.10.14. 15:34:29

@Billy01: Ez semmi, mert ráadásul Aesculus azt gondolja, hogy az állami tulajdon, persze a forradalomban összekovácsolódott nép kezében, Orbán Viktor legfőbb szellemi vezető irányításával lesz a megoldás a problémáinkra.

legeslegujabbkor 2010.10.14. 20:33:48

@aesculus: "talán ezt majd el lehet kerülni" Garancia rá a kormánybiztos, nem így gondoltad?

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2010.10.14. 21:12:03

@legeslegujabbkor: a kormánybiztossal el lehet érni, hogy a cég és a vezetői, akik hibájából kiömlött a szmötyi, szépen lelépjenek (lásd aurul). Másrészt a céget nem államosították, ezt még az a törpepárt sem gondolhatja komolyan, ami most "demokratikus koalíciót" szervez.

legeslegujabbkor 2010.10.14. 21:26:01

@aesculus: Jobban bízol egy ember két szép szemében, mint a törvényekben, rendeletekben, felügyeleti szervekben.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2010.10.14. 22:47:51

@legeslegujabbkor: nem az a lényeg, hanem, hogy nem az eddigi menedzsment irányítja a vállalatot. Amúgy nem "egy ember", hanem egy egész csapat, és kétszer annyi szép szemben bízok, hanem egy egész testületnyi szempárban.

Billy01 2010.10.15. 08:12:02

56 előtt is munkások kezébe adtak gyárakat, ők irányították. Meg is lett az eredménye. Ez lesz most is. Jönnek a dilettánsok seregei.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.10.15. 09:37:46

@Billy01:
Akkor sem a vezetést (irányítást) kellett volna átvenni, CSAK a TULAJDON-lást! Az igazgatókat megtartani, és jól megfizetni.
És akkor a HASZON mindnyájunké lett volna, a néhány milliárdos tulaj helyett.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2010.10.15. 18:56:01

@Billy01: miért, most a portás lett a gyárigazgató? Amúgy eddig is csupa-csupa kiváló szakértő vezette az gyárat. Ahogy az országot az elmúlt években. Látszik is.

legeslegujabbkor 2010.10.15. 19:23:45

@1.szolo - 2014;): Hosszasan gondolkodtam, melyik az az állami vállalat, ami ugye a miénk, igazgatója is jól meg van fizetve, és haszonról is beszélhetünk.(ami mindannyiunké) Segítenél?

legeslegujabbkor 2010.10.15. 19:39:16

@aesculus: Nem tudom, hogy képzeled, hogy egy vállalat részvényesei által megbízott igazgatóságról, az éppen aktuális miniszterelnök kijelentse, hogy neki viszont nem tetszik, és ő mást tesz oda.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.10.15. 19:49:45

@legeslegujabbkor: Szívesen.

Én nem a mostani (=maradék, eladhatatlan) állami vállalatokról beszéltem.

A "jól menő" tőkés tulajdonlású cégekre gondoltam, amelyeket abszolút nem a "részvényesek" vezetnek, hanem a hozzáértő menedzsmentjük.
Persze kell még egy-egy jó FB is, hogy ne lophassák meg a céget...

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.10.16. 14:47:29

@aesculus: nem csak...
MINDEN privatizélt cég IDE tartozik, hisz épp azért vették meg/el maguknak, és üzemel(tet)tetik, hogy hasznot hozzon NEKIK. (és lettek is "belőlük" azóta többszörös milliárdosok!;)
süti beállítások módosítása