2014.12.09. 16:26 Szerző: Bársony és Selyem

A bukás

pisi.jpg

„Nous ne sommes rien, soyons tout!”

(„Semmik vagyunk, s minden leszünk!”)

Eugène Pottier: Internacionálé - 1871

 

„I went down, down, down…”1

Nem véletlenül vettem kölcsön a Hitler utolsó napjait bemutató híres német film, a Der Untergang címét: a Fidesz végéről lesz szó. Pedig, ha volt valaha Magyarország történelmében csoport, amely céljául tűzte ki, majd meg is valósította az Internacionálé felvezetésként idézett sorait, akik a semmiből indultak el negyedszázada, hogy megszerezzék a hatalmat, az a Fidesz volt…

Meg is szerezték, mely által „minden” ők lettek Magyarországon…

És most mégis: „mindenék” el fognak bukni – ezt ők is jól tudják! Elbuknak, mert valami olyasmit akartak, ami lehetetlen: a 21. században egy lebutítani szánt és megfélemlített társadalom képtelen a sikerre és képtelen a jóléte alapjait előállítani. Ma a nyitottan gondolkodó, a tudást fejlesztő és a spontánul alakuló horizontális kapcsolatokat használó társadalmak a sikeresek, nem pedig azok, amelyek élén egy önmagát „mindennek” tartó és ezért mindenre igényt is tartó zárt elit áll. Az ilyen társadalom előbb elszegényedik, éspedig gyorsan és a benne élők számára nyilvánvalóan – aztán pedig nekiáll valami újat keresni: új elveket és új vezetőket, amik-akik a társadalom és a hatalom egy egészen más szemléletmódját képviselik.

 

„Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól”2

Ma Magyarországon általános a vágy, hogy ez így ne folyjék tovább! Bár legfeljebb csak nagyon kevesen tudják azt, hogy e helyett pontosan mit és hogyan kell majd csinálni, azt azonban az utca embere is érzi, hogy ami van, az nagyon különbözik attól, amire 1989-ben és azóta folyamatosan vágytunk. Még félnek a kormánytól-Fidesztől, de már egymás közt csak nevetségszámba emlegetik őket. Mára Orbán és társai a „hülye + gazember” egyértelmű szinonimái lettek. Akik még valami nagyon szubjektív ok miatt kitartanak mellettük, azok is egyre kétségbeesettebben és egyre inkább valódi érvek nélkül teszik ezt – „Berlin bleibt deutsch!”3: az oroszok már Marzahnban-Lichtenbergben-Pankowban4 vannak, de a Bunker környékén még görcsösen kapaszkodik párszázezer, a jövőtől rettegő ember a Nagy Semmibe! Abba a Nagy Semmibe, ami valójában mindig is egy nagy semmi volt, mert csupán nem működő, mert csak szakszerűtlen „receptek” és mohó szerzésvágy zagyva egyvelegéből állt: a „centrális erőtér” vezette „Nemzeti Együttműködés Rendszere”, a „nemzeti oligarchákkal” a háttérben.

Mostanra kiderült, hogy ez a „rendszer” sosem működött, mert nem is működhetett valódi rendszerként: vágyak, korrupt elköteleződések, politikai marketingötletek és rögtönzések kavalkádja volt az egész. Mint ahogy a náci rendszer sem volt precíz és olajozott: az is tele volt aljas vágyakkal, korrupcióval és ezek által ötletszerűen kialakított, keresztül-kasul hatáskörökkel.5 Igen: a tisztátalan célok tisztázatlan rendszereket szülnek! Ha nem mondhatod el a rendszeredet építő embereknek a valódi szándékaidat, akkor – mivel számukra így definiálatlanok a valódi célok és irányok – elkerülhetetlen a káoszba süllyedés.

A jólszervezett és teljesítményképes rendszerek mindig nagyon világos és egyértelműen kommunikált célok mentén jönnek létre.

Ezt azért tartom fontosnak megjegyezni, mert ezzel az írással nem az a célom, hogy leírjam és ezzel „jól leleplezzem” a Fidesz-rendszert. E poszt egy olyan sorozat első tagja, amelyben azt fogalmazzuk meg, hogy miképpen kell és lehetséges az annak helyébe lépő újat megfogalmazni, megszervezni és kialakítani – és hogy miféle szervezet alkalmas erre.

 

„Húsz év múlva senki sem fog emlékezni Orbán Viktorra!”6

Semmik és senkik voltatok, amikor 1988-ban összeálltatok a koleszben. Minden lettetek egy rövid időre – de mivel valójában sosem voltatok képesek a szó teljes értelmében „valakikké” fejlődni és ez nem is volt sosem a célotok és nem is élt szándék erre bennetek, így igen hamarosan ismét senkikké váltok majd és a csoportotok is semmivé foszlik.

…És ez ellen nem tehettek semmit! Mi vagyunk azok, akik tehetünk valamit: ti nem tudjátok, hogyan kellene az eseményeket irányítani – arra mi lehetünk képesek, akik egy egészen más paradigmát testesítünk meg magunkban.

Tőletek már csak annyi telik, hogy - visszaélve az információforrásaitokkal - a ma formálódó és majdan titeket a hatalomból eltávolító mozgalmak egyes tagjairól a sajtókutyáitokkal megírassátok, hogy volt egyszer náluk egy gyufafejnyi „növénymaradék”, vagy hogy elbasztak egy közlekedési manővert… Ti, éppen ti íratjátok ezeket meg, féltetekben, akik pedig nem gyufafejnyi, hanem Gellért-hegynyi pénzt loptatok ki az közösből a direkt erre kialakított hatalmatokkal, és akik elbasztátok egy egész nemzeték esélyeit. Ti egyszerűen nem vagytok abban a helyzetben, hogy bárkiről ítéletet mondhassatok, hogy bárkivel szemben az erkölcsi piedesztálon állva ítéletet mondhassatok. Ti már csak károghattok – és ezt a károgást már csak a maradék táborotok éljenzi meg, mert addig sem kell félnie, addig is még azt hazudhatja magának, hogy „Miénk az ország és miénk az igazság!”, pedig dehogy…

Az ország leginkább azoké, akik eltartják azt – őket meg úgy hívják, hogy a mi leendő elsődleges szavazóbázisunk! Rövid alakban: a GDP-termelők. Őket ti leszartátok, viszont ott fosztogattátok, ahol csak hozzáfértetek a javaikhoz: MANYUP-2010, forintárfolyam-zuhanás, gazdasági környezet kiszámíthatatlansága miatt ellehetetlenült vállalati tervezés, visszafordulási szándékok az infokommunikációs sztrádán, szembe a világforgalommal és sunyi kifarolási szándék az EU-ból - abból az EU-ból, amelynek a módszeres és bűnszövetkezetben történő fosztogatására tulajdonképpen kitaláltátok az egész centrális erőtereteket.

Nekik, a GDP-termelőknek ti semmit sem ígérhettek, mert minden, ami az ő érdeküket szolgálná, a ti hatalmatokat veszélyezteti: a nyílt teljesítményverseny, az információszabadság, a magas szintű és korszerű oktatás, az euró-bevezetés, a kiszámítható és a közgazdasági racionalitásnak megfelelő gazdaságpolitika, az erős bankrendszer, vagy épp az európaiság. Éppen velük nem kötöttetek „stratégiai partnerséget” – azok a trükkök pedig, mint például az egykulcsos adó, amellyel rájátszottatok az e társadalmi csoportoknál sajnos nyilvánvalóan meglévő társadalmi szolidaritáshiányra, hosszabb távon semmiképpen sem hoznak nekik annyit, hogy az kompenzálhatná a gazdasági, pénzügyi káoszból, vagy a lemaradó ország miatt őket ért sokkal nagyobb veszteségeket. Ők, a GDP-termelők már érzik, hogy ti nem arrafelé vezetitek ezt az országot, amerre felé ők a jövőjüket remélték még néhány éve – márpedig ők mindenképpen oda fognak menni, ha kell, rajtatok keresztül!

 

„A németek nem mennek el az olaszokhoz, akik nem mennek el a franciákhoz, akik ki nem állhatják az angolokat.”7

Fentebb azt írtam, hogy ennek az írásnak a célja az, hogy (az ezt követő posztokkal együtt) megfogalmazza, miképpen kell és lehetséges a Fidesz-rendszer helyébe lépő újat megfogalmazni, megszervezni és kialakítani. Ez ugyanis jelenleg még a halvány elképzelések szintjén sincsen megfogalmazva mindazon szervezetek közül egyben sem, amelyek a Fidesz leváltására törekszenek.

Ha körülnézünk, alapvetően öndefiniálási és ezzel párhuzamosan elkülönülési jelenségekkel találkozunk az ellenzék körében. Jobban félnek az önálló arculat elvesztésétől, mint amennyire le szeretnék váltani Orbánt.

Az arcvesztésétől csak az tart, akik nem fogalmaz meg pontos célokat és odavezető utakat és nem kommunikálja ezeket a társadalom felé egyértelműen. Ahol valami hiányzik a sikerhez, ott jelenik meg a kényszeres önazonosság-bizonygatás – hiszen a magabiztos és megalapozott cselekvés önmagában definiál és rajzolja meg az illető személy-szervezet határozott arcélét: „Én ez vagyok és ezt teszem!” De ahol egyórányi, zavarosba hajló beszédekkel megtűzdelt népharag-fellobbanás után a szervezők egyszerűen otthagyják a saját maguk által összegívott tömeget, vagy ahol mindennap el kell mondani önmaguknak azt, hogy ők kivel nem hajlandók kooperálni, még ha az ég szakad le, akkor sem, ott – jobb híján - azt kell sejtenünk, hogy valami hiányzik a képletből és ezzel a „szervezetgazdák” is tisztában vannak! Vagy nem fogalmazták meg világosan sem önmaguk, sem a szervezetük céljait, vagy pedig a cél valami ködös és szubjektív idea, ám az odavezető és a magyar társadalmi valóságban be is járható út nincs még „kitalálva”. Vagy: egyszerűen tudomásuk sincs arról, hogy mik egy politikai győzelem és egy társadalmi paradigmaváltás szükséges eszközei, mint ahogy arról sincs fogalmuk, hogy mik „bajaink alapvető okai”…

Megfogalmazatlan és meghirdetetlen célok, homályos ideák, indulatok, frusztráltság, végiggondolatlan algoritmusok, immár többszörösen sikertelen stratégiák és eszközismereti hiányosságok jellemzik a „demokrata ellenzéket” ma – ha el akarunk innen mozdulni, ha le akarjuk győzni a Fideszt és ha jobb Magyarországot akarunk szervezni, akkor e területeken kell felfejlődnünk! Mindezek természetesen pótolhatók, megismerhetők, megtanulhatók és megszerezhetők – csak adekvát forrásokhoz kell fordulni! Amikor mi valamikor 2010 tavaszán létrehoztuk a Progresszív Blogot, azt éppen azért tettük, hogy mindezeket „előállítsuk”, hogy amikor majd itt lesz az idő és az alkalom, akkor ezek mind, együtt rendelkezésre álljanak.

Az idő és az alkalom most van itt!

 

 

 

 

 

1 „Mentem le, le, le…”: Johnny Cash The Ring of Fire c. számának refrénjéből – 1963. március 25. (https://www.youtube.com/watch?v=Hbo6WhbNRsc)

2 Zsoltárok könyve, 23. rész – Károli Gáspár fordítása

3 „Berlin német marad!” – propaganda-falfeliratok szövege 1945 tavaszáról, Berlinből.

4 Berlini kerületek, az egykori Führer-bunkertől néhány kilométerre.

5 A náci rendszer és a náci Németország precizitása és szervezettsége csupán legenda – az igazság ott áll akár Ormos Mária Hitler c. könyvében, akár Albert Speer Spandaui börtönnaplójában

6 Lengyel László szavai egy 2000-es évek eleji Napkelte TV-vitából.

7 James Burke: The Day the Universe Changed, Infinitely Reasonable (magyarul James Burke rendhagyó gondolatai a változásról címmel ismert, az említett epizód magyar címe Végtelen ésszerűség) – 1985

 

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr706970241

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Így hazudik Orbán mindannyiunk szemébe 2014.12.10. 09:55:38

Lakner Zoltán találata. Na nem mintha nem lett volna egyértelmű a hazugság mindenki számára enélkül is, de jó így látni, ennyire egyértelműen megcáfolva, minden orbánista orra alá dörgölhető formában: // BejegyzésKötöttségek nélkül által

Trackback: Orbán Takarodj! 2014.12.10. 09:06:15

A skandálások és nevek változnak, de a politikusok egyre roszabbak és erkölcstelenebbek lesznek.

Trackback: Orbán Viktor vallása a Hatalom 2014.12.10. 09:05:43

Erkölcsös, hogy Orbán Viktor úgy váltja a világ és politikai nézeteit, mint a profi prostituáltak a partnereiket?

Trackback: Mennyit lop még Orbán? 2014.12.10. 09:04:45

Kérdezzük meg Orbán Viktort, hogy menyit fog még lopni a közvagyonunkból? Válasz lehetőségek: A: Még nem tudom. B: Közöd???? C: Amennyit csak tudok. D: 50 stadionra valót.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

H.Sandor 2014.12.09. 17:21:48

Itt nem lop senki-"CSAK A FIDESZ"
Itt nem hazudik senki-"CSAK A FIDESZ"
Itt nem mutyizik senki-"CSAK A FIDESZ"
......................-"CSAK A FIDESZ"

nevetőharmadik 2014.12.09. 18:18:24

"Az arcvesztésétől csak az tart, akik nem fogalmaz meg pontos célokat és odavezető utakat és nem kommunikálja ezeket a társadalom felé egyértelműen."

Erről Vekerdy Tamás irigységgel és önzőséggel kapcsolatos mondatai jutnak eszembe (a könyvét sajnos nem olvastam):

"Az irigység miatt leszidni a gyereket? Azt gondolni, hogy azért mert a homokozóban a két és fél éves fiunk nem adja oda a vödröt a másik kisfiúnak, akkor felnőttként irigy lesz? Tévedés! Ő most a kialakuló én határait védi, amibe most még a vödör is beletartozik. Akkor lesz felnőttként irigy, ha erre ilyenkor nem volt lehetősége."

Azaz ha elmarad az "én" korrekt kialakítása, akkor minden interakciót léte elleni fenyegetésnek fog megélni, és önző, illetve antiszociális lesz. Személyes tapasztalat, de a megfigyelések sem cáfolják :)

Toportyán Zsóti 2014.12.09. 18:35:33

Aki nem támogatja a vagyonosodást, az a szegényedést támogatja.
Aki nem támogatja a drogtesztet, az a drogot támogatja.
Aki nem támogatja a buzilobbi korlátozását, az a nemi betegségek terjedését támogatja.
Aki nem támogatja az áldozatot hibáztató felvilágosító videókat, az a nemi erőszakot támogatja.
Aki nem támogatja Orbán Viktort, az Gyurcsány Ferencet támogatja.
Aki nem támogatja a vasárnapi zárva tartást, az Gyurcsány Ferencet ÉS a Sátánt támogatja.

Páter Noszter 2014.12.09. 19:28:57

Az az érzésem, h "sokáig éltél vidéken és nem fejlődött ki az agyad!" (Csapd le csacsi c. filmből)

György Baranyai 2014.12.09. 20:21:30

Átgondolt, jó írás. A párhuzam a Hitler-i Németországgal nem biztos, hogy telitalálat, legföljebb nem a 10-esbe ment a golyó, csak a 8-asba.Már akkor megérte. Rég olvastam már ehhez hasonlót,sokak véleményét tükrözi, alátámasztva és jól lereagálva a mostani helyzetet.

Atacama 2014.12.09. 22:34:47

"A jólszervezett és teljesítményképes rendszerek mindig nagyon világos és egyértelműen kommunikált célok mentén jönnek létre."
E tétel abszolút igazságáról és a jelen helyzetben való alkalmazásának eredményességéről nem vagyok meggyőződve. Sőt.
Elmondok egy történetet.
Egyszer részt vettem egy több napos szociálpszichológiai tréningen, amelynek központi témája az együttműködés volt. (Itt is erről van szó: a tüntetésszervezők és a tömegek kapcsolatáról.)
Az egyik foglalkozást azzal kezdtük, hogy a vezető szociálpszichológus elmesélt egy történetet. Lassan csobogó mese volt, szegénységről, hűségről és áldozatvállalásról, adásvételekről, betegségről meg sok egyébről. Mikor végzett a kacskaringós mesével, kiadta a feladatot, hogy írjuk fel a füzetünkbe, a történet végén gazdagabb lett-e valaki vagy sem, ha gazdagabb lett, akkor melyik szereplő és mennyivel. Mindvégig koncentráltan figyeltem az elbeszélést, kíváncsi voltam, mi sül ki belőle. Ez a feladat váratlan volt, mindamellett nevetségesen könnyűnek tartottam. Két összeadás meg egy kivonás kerek számokkal, másodikos lurkó is megoldja fejben, úgyhogy már írtam is a megoldást. Akkor jött az első megdöbbenésem, amikor a vezetőnk felszólítására mindenki felmutatta a kihozott eredményét, és a csoportot alkotó 12 diplomás emberből csak ketten írtuk fel a helyes megoldást. Nem értettem a dolgot. A foglalkozásvezető nem hirdetett eredményt, hanem azonnal jött a következő feladat. Kiültette a kör közepére azt a két delikvenst, akik az egymástól legtávolabb álló eredményeket írták a papírjukra, és azt kérte tőlük, hogy beszéljék meg, és jussanak közös álláspontra. Megrökönyödve hallgattam, hogy mi mindenről beszélnek - és nem jutottak közös álláspontra. Ezt követően kinek-kinek föl kellett írni a füzetébe, hogy szerinte miért nem egyezett meg a két vitatkozó. Micsoda kérdés - gondoltam magamban némi derűs fölénnyel hátradőlve - hát nyilvánvalóan azért nem egyeztek meg, mert egyiknek sem volt igaza, egyiknek sem volt jó a példamegoldása. Ezt felírtam, aztán jött még egy páros, akiknek szintén rossz volt a megoldásuk, de a harmadik párosba már bekerültem én is. Ugyanazzal a feladattal, hogy ti. jussunk közös nevezőre. Biztos voltam benne, hogy a megoldás napnál is világosabb, hogy a szociálpszichológusunk ravasz meséje csak elhomályosította pillanatnyilag a partnerem gondolkodását, de majd én most megmondom a tuti frankót, amire csak azt teheti, hogy fejéhez kapva annyit mond: jaj, tényleg, persze. És akkor - meg sem kérdeztem, hogy neki hogy jött ki az ő eredménye - világosan, lényegretörően, logikusan és nagyon szabatosan fogalmazva levezettem a háromlépéses, kerek egész számok összeadásából és kivonásából álló matekpéldát. A döbbenetemet és a tehetetlenségnek azt az érzését, ami ez után következett, le sem tudom írni. A partnerem csak nézett, röviden elismételte a hibás megoldását, és jóval hosszabban beszélt a mese szereplőinek lelki vonatkozásairól, amit én, úgymond, nem kezeltem a példában...
Nagyon sokat gondolkodtam az eseten. Az a mese persze nagy pszichológiai szakértelemmel volt úgy megkonstruálva, hogy matematikailag hibás gondolatmenetre indítsa a hallgatóságot. Ezzel sikerült elérni, hogy jól imitálja a való életet, azt, hogy a meséből hasonlóan nehéz legyen kiemelni a lényeget, mint ahogy az életben is el lehet veszni a részletekben. A nap végére a csoportnak nagyobb része persze rájött a matematikailag helyes megoldásra, akik lelki-érzelmi kontextusba vonták a feladatot, azok nem.
Nekem ez életre szóló tanulság volt a tekintetben, mekkora a befogadói kapacitás az elvi, elméleti igazság kimondására, a kész megoldás elfogadtatására, legyen az bármilyen helyes. Akkor én a hibát ott követtem el, hogy meg sem próbáltam a partnerem gondolatmenetéből kiindulva, vele közösen keresni a megoldást, hanem az igazságot hirdettem, és kész megoldást kínáltam neki. Azt hiszem, politikai síkon ezt nevezik jozefinizmusnak.
Nos, egy kicsit hosszúra sikerült az írásom. Ha szociálpszichológus lennék, szakzsargonban nyilván rövidebben le tudtam volna írni a jelenséget. De hátha így is érthető voltam. Bár ebben nem vagyok biztos... :)

nevetőharmadik 2014.12.09. 23:20:38

@Atacama: A sztorid lenyűgöző. Ám biztos, hogy ellentmond a cikk állításának?

Ha jól értem, amit mondasz, a példádban szereplő sztorinak volt egzakt megoldása, csak úgy volt kommunikálva, hogy ne feltétlen legyen mindenki számára világos és érthető. Na most ha valaminek a sikere tényleg azon múlt volna, hogy mindenki rögvest megtalálja a helyes megoldást, akkor nem épp kudarchoz vezetett volna ez?

Viszont ha nagyon világos és egyértelmű lett volna a kommunikáció, akkor azért a többiek is rájöttek volna a megoldásra :)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.12.10. 08:22:53

"2010 tavaszán létrehoztuk a Progresszív Blogot, azt éppen azért tettük, hogy mindezeket „előállítsuk”, hogy amikor majd itt lesz az idő és az alkalom, akkor ezek mind, együtt rendelkezésre álljanak."

Öröm látni, hogy 2010 elötti időszakkal nem volt semmi problémátok.

"Mára Orbán és társai a „hülye + gazember” egyértelmű szinonimái lettek. "

Ez a teljes értelmezési zavar, ismét előkerült. Ugyanis nem Orbánék lettek ezen szavak szinonímái, helyesebben szólva nem csak ők.
Hanem az MSZP és Gyurcsány is.
Az elmúlt 24 év politikusai.
Egyként kívánják az emberek a távozásukat.

És ne legyenek kétségeid.
Ha az MSZP és társai maradnak az alternatíva 2018-ban is zoksz nélkül a Fideszre szavaz a többség.

Sir Galahad 2014.12.10. 08:25:25

Nem untátok meg az elmúlt négy évben, hogy minden héten bejelentitek Orbán bukását? Nem gondoljátok, hogy ez az elkövetkező három és fél évben is unalmas lesz?

paráznabillegető 2014.12.10. 08:29:42

tök jó, tök jó.
csak éppen nem ad választ a következő fontos kérdésre.
éspedig: addott gazdasági, népességi és kulturális környezetben ebből mi a faszomat lehet mégis kihozni?
gazdaság: nulla, bár pénz mindig lesz behozni fejleszteni, de a...
népesség: jórészt öreg vagy képzetlen, és...
kulturális: a képzettek java külföldön, aki meg otthon, az morálisan mélyponton.

ide most már kevesek lesznek a nagy szavak. szó szerint csoda kéne, amolyan széles-féle ingyen energia, legalább és abból is kurvasok.

Andy73 2014.12.10. 08:33:53

Éhes disznó makkal álmodik.

aleb19 2014.12.10. 08:35:34

senkik vagytok senkik senkik senkik es senkik is vagytok ezt ha sokszor leirom akkor biztos igazam is lesz ...es majd a libsi haverom kirakja a bulvarindexhu cimlapjara es majd akkor lesz csak nagyon igazam

es holnapra megforgatjuk az egesz vilagot salalala salalala

SZMLT 2014.12.10. 08:39:14

Ha ha ha ha ... Jaj de szeretnétek, ha bukna az Orbán, jaj de szeretnétek, de nem fog, mert nem hagyjuk. Az írás nevetséges, libsi szófosás, a valósághoz semmi köze. Mondjuk meg sem említi, hogy 3% alatti hiány tartása egy kifosztott országban eleve olyan helyzet amelyből nagyon nehéz kimászni és Orbánék ezzel próbákoznak - mérsékelt sikerrel. Merthogy másképp nem is lehet. Itt csak mérsékelt sikerek hosszú láncolata hozhat eredményt hosszú évek alatt és még akkor sem lesz kolbászból a kerítés. Isten mentse meg MO-ot a baloldaltól és a magukat felkent prófétáknak tételező idióta bloggerektől. Ha ők kerülnének hatalomra, az lenne a biztos bukás.

paráznabillegető 2014.12.10. 08:42:35

@SZMLT: hahaha, de nem, nem! :D
egyedül a bukás biztos, tökmindegy, ki van a kormánynál és hogyan merre lépked.

hosaka 2014.12.10. 08:45:10

@Trompf: Kis szinonima szótár:

"Gyurcsány-MSZP kombó": hülye + gazember
"Orbán és társai": hülye + arcátlan ingyenélő gazember, nettó bűnöző
"Elmúlt 24 év": nem tud már mit kitalálni
"MSZP és társai az alternatíva": bárcsak az MSZP és társai lenne az alternatíva, de kezdek komolyan beszarni, hogy kik lesznek
"Fideszre szavaz a többség": ezt a sok idiótát újra és újra meg lehet vezetni rezsicsökivel

SZMLT 2014.12.10. 08:46:40

Már megint felhozza az ostoba blogger a MANYUPOT. Kb. ezren megírták már, hogy fenntarthatatlan volt, mert a folyó nyugdíjkifizetésekből vette el a pénzt azt pedig hitellel pótolták. Igen hónapról hónapra 12 évig.
Az, hogy Orbán megszüntette az egyik legnagyobb jótéteménye volt az ország számára. Persze az ostoba, szófosó libsi blogger ezt nem érti, mert hát hülye hozzá...

2014.12.10. 08:49:27

@Sir Galahad: Semmi nem tart örökké. Előbb-utóbb bejön

hosaka 2014.12.10. 08:50:16

@Andy73: Éhes makkal disznókat álmodsz.

SZMLT 2014.12.10. 08:50:40

Persze nem csak hülye, hanem koncepciózusan érvel és ha kell hazudik...

SZMLT 2014.12.10. 08:51:28

@hosaka: Ez remek, építő jellegű, a témához szorosan kapcsolódó éles észre valló meglátás volt. Gratulálok haver...

hosaka 2014.12.10. 08:52:26

@Sir Galahad: Ööööö. Nem. Legyen Orbán bukásának pontos időpontja meglepi.

frob 2014.12.10. 08:52:30

Mindig jót röhögök az ilyen posztokon. Ahogy ezek a szerencsétlenek egyre elkeseredettebbek, úgy írnak egyre nagyobb baromságokat.

Na igen a "nem ballibsi, hanem civilek vagyunk" project sem jött be. Ismer benneteket a jónép mint a rossz pénzt, elég egyetlen mondat.

John Doe3 2014.12.10. 08:52:31

A fő kérdés az, hogy a mindenkor uralmon levő elit (+ a vazallusai!) abbahagyják-e a lopást. Ha nem, itt nem lesz semmi. Ha abbahagyják -- netán abból valami visszakerülne oda, ahonnan elvették -- akkor lehetne itt egy kb. Csehország szintű gazdaság. De erre sajnos kevés esélyt látok. De hát a mennyországba a purgatóriumon keresztül vezet az út...

frob 2014.12.10. 08:53:20

@hosaka: Tippelek. 2026. Ekkor nyer a Jobbik.

2014.12.10. 08:53:31

@SZMLT: Oké, fenntarthatatlan, de hova lett a pénz? Mi növekedett? A hiányon kívül?

frob 2014.12.10. 08:54:35

@John Doe3: Csehország szintű gazdaság akkor lehetne, ha közelebb tolnád az országot a németekhez. Úgy a csehek és a németek közé.

Köze nincs ennek a korrupcióhoz

2014.12.10. 08:55:16

@SZMLT: Rohad a narancs. Érezni a bűzt.

lavór 2014.12.10. 08:57:20

Már csak azt kell kidolgozni, hogy gyorsuljanak az események. Valamint a valós rendszerváltásnak le kell zajlania. Természetesen az elmúlt 125 év politikusbűnözőit el kell számoltatni.

Zoltán Lukács 2014.12.10. 08:58:06

Jó lehet ez a szellemi önkielégítés Orbán bukásáról álmodozva, de sehova sem vezet (esetleg egy kis örömérzés...). A probléma az Orbán-jelenséggel nem az, hogy egyszer majd vége lesz. Tudjuk, hogy vége lesz. A probléma az, hogy elkezdődött. Miért is kezdődhetett el? Mert a magyar baloldali-liberális-polgári világnak nem voltak adekvát és a társadalom számára érthető és elfogadható javaslatai az "itt és most" jelentkező válságjelenségekre. Ma sincsenek. Orbánoznak rogyásig és nyomatják a polkorrekt panelszövegeket. Akik meg ezen túl szeretnének jutni, azokat letiltják a 168 órában, a Népszabadságban, a Népszavában. Gyakorlatilag ugyanaz a cenzúra megy vörösben, mint az Orbán-rzsimben zöldben. A politikai pártokban dettó. Az MSZP-ben diszkréten kiszorították azt a két utolsó egységbontót (Marosán és Braun), akik még képesek voltak valamelyest absztraktabb szinteken is értékelni a jelenségeket. Az MSZP-ből a reformszárny maradékának nagy része Gyurcsánnyal átment a DK-ba, ahol évekig tartottak a tisztogató akciók, amelyeknek az eredményeképp csak a Gyurcsány-függő szellemi élőhalottak maradtak, és néhány diszkrét főápoló, hogy a Vezér nehogy esetleg meggondolja magát... Most már ott is nyugodtan szabadjára lehet engedni a demokráciát, a közeg maga garantálja azok teljes elszigetelését, akik esetleg a késő-kádári világ fogalmi rendszerén kívül keresnék a modernizáció útjait Magyarországon. Nem véletlen, hogy az utóbi hetek polgári mozgalmaiban ezeknek a pártkreálmányoknak láthatóan nincs helye (a feltétel nélküli, egyoldalú támogatáson túl).

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.12.10. 08:58:48

@Sir Galahad: És te nem unod meg, hogy minden ilyen uncsi blogbejegyzésre beírod ezt?

Egyébként ezek a blogok az ilyen bejegyzésekkel szerintem is túltolják a biciklit, de mindegy. Ő bajuk.

hosaka 2014.12.10. 08:59:22

@SZMLT: "Gratulálok haver..."

Összekeversz valakivel. Egy hétköznapi átlagos hazaáruló vagyok, ilyenből ezrével akad most már minden napodra, mint észrevetted.

És komolyan kérdeztem. Ijesztő dolgokat képes tenni az, aki be van szarva és elkezd kapkodni.

SZMLT 2014.12.10. 09:00:54

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Ne haragudj, de megint melléfogtál. Éppenhogy csökkent a hiány ember... 5. éve van 3 % alatt, Gyurcsány idejében ugyanez az adat 10% volt. az a baj, hogy nem értetek az egészhez és úgy politizáltok. Nem lett ellopva 3000 milliárd, mert akkor 15% lenne a hiány kb.

SZMLT 2014.12.10. 09:01:55

@hosaka: De én nem vagyok beszarva. Küsz jól vagyok, jól is keresek az átlaghoz képest, szóval nem vagyok beszarva.

2015 a fideszesek Moszkva fele menekülnek 2014.12.10. 09:06:25

A fideszbandát csak úgy érdemes leváltani, ha utána egész pályás elszámoltatás történik. Különben megint ellopják a szarházi politikusok a következő 25 évekünket.

Viszont az elszámoltatáskor nem szabad pogromot csinálni. Szépen demokratikusan fel kell ajánlani nekik a lehetőséget, hogy Sopronkőhidán vagy szülőhazájukban a Gulagon akarják letölteni azt a 25 év kényszermunkát.

frob 2014.12.10. 09:06:40

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nyilván a kukából jön. De ott elég régóta nem fideszék vannak.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2014.12.10. 09:07:21

Orbánt megérteni egyszerű. Úgy gondolkodik mint egy focista a meccs közben. Győzni kell! A győzelem neki a hatalom megszerzését és megtartását, esetleg saját maga számára történő privatizációját jelenti. Minden szabályos, amit a bíró el nem ítél. Ezért volt fontos a saját bíró állítása. Mivel hazai szinten nincs már aki korlátozza, csak a külföld, ezért most ellenük kell játszani.
A hatalom megszerzésén és megtartásán túl semmilyen más célja nincsen. Viszont célok nélkül kormányozni sem lehet. Emiatt persze gyengül a hatalmuk, felzárkózik az ellenfél.
Jó vége nem lesz a történetnek, akarom mondani a meccsnek.

frob 2014.12.10. 09:09:42

@Madnezz: Ez nyilván téged vigasztal, de ez egy baromság.

Akármit is csinál Orbán, ha úgy kormányozna ahogy Gyurcsányék (nagy hiányok, magas infláció, stb.) már 2014-ben megbukott volna.

Nem a választást kell akarni megnyerni, hanem a választókat.

2015 a fideszesek Moszkva fele menekülnek 2014.12.10. 09:09:57

@SZMLT:

Egy világot török össze benned: 2011-ben az államháztartási deficit 5,6% lett.!
Az EU nem fogadta el a manyup trükközést, így a fidesz banda az első teljes évében dupla olyan szarul teljesített mint Libás.

frob 2014.12.10. 09:10:50

@SZMLT: Ezt a tények nem nagyon érdeklik.

alprazolam 2014.12.10. 09:11:06

Lengyel Lászlónak nincs igaza.
Ha történik valami, akkor azért.
Ha nem történik semmi, azért.

frob 2014.12.10. 09:12:35

@2015 a fideszesek Moszkva fele menekülnek: Egy világot akkor törnél össze benne, ha ma is ennyi lenne.

Gyurcsányék után a mocsok nyilván ottmaradt.

==T== 2014.12.10. 09:16:08

Sok igazság van az írásban, meg sok wishfull thinking ill. sok dolgot alaptalanul varrnak a kormány nyakába.

Az helyzet az, hogy az a piacnyitáson, magántőkén és szabadversenyes kapitalizmuson alapuló liberális demokráciamodell, ami 90 és 2010 közt volt megbukott. Gazdaságilag is és társadalmilag is. Nem Orbánék bontották le, megbukott magától.

Gazdaságilag megbukott, mert tőkeszegény országokban nincs rá példa, hogy működjön, társadalmilag is megbukott, mert gyorsan, erőszakosan és felülről akarták megváltoztatni a magyar társadalmat, aminek a társadalom szétesése lett a vége.

Tekintve, hogy a KKEU-i államok egészére igaz, hogy lemaradásuk a nyugattól az elmúlt 10-25 évben nem csökkent, a teljes modellről állítható, hogy megbukott (legalábbis a KKEU-i országok szempontjából).

Amiért itt a leghamarabb, annak több. oka van. Egyrészt az, hogy - hasonlóan a szocializmushoz - szétlopták, így hamarabb kimerültek a tartalékai. A másik, hogy - az eladósodásnak is köszönhetően - a nyolcvanas évek végén itt volt a legjobb a keleti országok közt, így a magyarok számára volt a legnagyobb pofáraesés a rendszerváltás.

Másik ok, hogy szemben a többi keleti országról, egyedül itt volt olyan baloldal/liberális hatalmi centrum, ami kritikátlanul internacionalista/kozmopolita volt, magasról lesz*ta a nemzeti hagyományokat, sőt, még bele is taposott ahol csak tudott (erről olvashatunk a tegnap kiszivárgot MSZP-s okkereső dokumentumban is) ami megteremtett egy hatalmas társadalmi törésvonalat (bár az valahol szégyen, hogy volt idő, amikor 2 millió ember támogatta ezt a csapatot) és ezzel egy permanens hideg polgárháborút.

Ami 2010-ben jó volt: ezt a bal/liberális oldalt talán jóidőre hidegre tetté. És bár a kozmopolita/internacionalista ballib csőcselék csinálja a fesztivált, remélhetőleg a társadalom tanult a múltból, és ők már itt nem fognak labdába rúgni.

Ami 2010 után rossz volt: A Fidesz kontraszelektált csapata szemmel láthatóan tervalternatívák nélkül kezdett kormányozni, mely során kiemelt cél volt a haveri érdekkör helyzetbe hoztása.

Ez bizonyos határokon belül még elfogadható/érthető lett volna, de a fiúk nem érezték ezeket a határokat, ill. az a bizonyos érdekkör annyira kontraszelektált, hogy nehezen képzelhető el, hogy azok hatékonyan - pláne a magyar társadalom javára - gazdálkodjanak ezzel a vagyonnal.

A másik gond, hogy lett volna egy csomó lehetőségük, hogy gazdasági területen nagyon lépjenek előre, de elb*ták. Elb*ták, mert totojáztak, vagy ne mertek nagyot lépni, vagy fontosabb volt a más említett haverok teletömése.

Egy csomó lépésük volt, mely akár jó is lehetett volna, de csak lopás lett belőle (dohányügy, állami földbérletek). Sajnos a szabadságharcuk kb. lekorlátozódott a saját gazdasági területszerzésük védelmére.

Számomra az is gond, hogy lejáratják a "nemzeti" kifejezést. Nyilvánvaló, hogy a fidesz, ami korábban szdsz segédpárt volt nem egy nemzeti párt. Azért használják ezeket a jelszavakat, mert sok ember beveszi, hogy őszintén mondják. A fidesz simán egy oppurtunista néppárt.

hosaka 2014.12.10. 09:16:08

@frob: tippelj. Azon semmi sem múlik. De komolyabb jóslásba csak saját felelősségre kezd. Várj meg egy erre alkalmasabb időszakot.

Rudi Kató 2014.12.10. 09:16:42

Bársony és Selyem
Álmodozzatok barmok! Amire vágytok az megtörtént a gyúrcsótány és libajnai gazemberekkel a bűntársaitokkal! Bukni fognak az orsós likudék is de messze nem fognak olyan közutálatnak örvendeni mint ti! Az orsós likud vitya banda bukását a nem létező "deviza" hitel okozza ahol becsapták az embereket! Nem hogy a bakokat büntetnék volna a rabló aljas lopásaikért hanem még az mnb is rabol tőlük! Ez fogja okozni a vesztüket és nem a ti hazugságaitok mert azok nagy részében támogatta őket a lakosság! többek között ezért nem tudtok profitálni a népszerűség vesztésükből mert még most is hazudtok éjjel-nappal!

Alick 2014.12.10. 09:19:07

Jelenleg a "progresszió" Orbán mussolini-féle világából inkább a Vona-féle radikalizmus irányába mutat... ők most a "fiatalok lendületben".
Hogy mindez jó-e, az más kérdés...

Andy73 2014.12.10. 09:20:30

Bukás 2010-ben volt, egy másik párt esetében. Illetve már 2009-ben, egy másik politikusnál.
Ezek a tények, a cikkben foglaltak pedig a lázálmok világa.

frob 2014.12.10. 09:22:44

@Alick: Jó, mert nemzeti. Azzal együtt a Jobbiknak túl sok esélye nem lesz, mert a Fidesz az "ötleteit" szép sorban átveszi.

Egyébként ez is mutatja, hogy Orbánék nem egy helyben állnak, hanem mozognak a politikai palettán, a választók igényeire eléggé figyelve.

Egyébként ez sikerességük titka is.

Andy73 2014.12.10. 09:26:02

Érdekes lázálom, bár kissé már unalmas panelekkel.
A bukás 2009-ben volt, egy másik politikusnál, majd 2010-ben egy másik pártnál. Ha a tényekkel akarunk foglalkozni.

Zoltán Szabó167 2014.12.10. 09:26:43

Az USA-Orosz-Magyar viszonyról egy kutatás, atevelemenyed.hu/q/121

vNHM 2014.12.10. 09:27:24

Hahaha debil, álmodik a nyomor?
Szerencsétlen pöcs rólad nem tudja senki ki vagy, de senkit nem is érdekel...

Szabványok 2014.12.10. 09:30:06

@lavór: Miért csak az elmúlt 125 év politikusbűnözőivel? Hát törökök, labancok leszármazottjai megtarthatják a vagyont, amit a magyar néptől raboltak?
Visszamenőlegesen 1000 évre! (Nem többre, mert akkor jönnek Szvatoplukék.)

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.10. 09:33:21

A tények mások.

Orbán kinőtte magát nemzetközi tényezővé. Liberális hisztiző senkiből államférfi lett. Sajnos az erős emberek betegsége őt is elérte: képtelen volt maga körül kinevelni mást, mint szervilis barmokat. Orbán 45 éves korára döbbent rá a világ dolgaira, ez teljesen megváltoztatta gondolkodását.

Valószínűleg Orbán elveszti ezt a háborút, nem lehet az adott körülmények között háborút nyerni a nemzetközi háttérhatalom ellen. De ez nem von le semmit értékéből: ilyen egy magányos hős. A magyar történelem tele van bukott hősökkel, akiket csak az utókor értékel.

hosaka 2014.12.10. 09:34:38

@SZMLT: Akkor OK. Csak gyenge volt a szöveged. Erre gondolok:

"de szeretnétek, ha bukna az Orbán, jaj de szeretnétek, de nem fog, mert nem hagyjuk"

Szeretném. Eddig a kisujjamat sem mozdítottam azért, hogy így legyen, alakul magától. Orbán úr tátott szájjal beszaladt a faszerdőbe és azóta ott rohangál, mint voltak szívesek erre felhívni a közönség figyelmét a minap egy másik blogban.

De te nem hagyod. Nehogy elmagyarázd a részleteket! Ennyi bőven elég.

Szabványok 2014.12.10. 09:35:38

@==T==: "Az helyzet az, hogy az a piacnyitáson, magántőkén és szabadversenyes kapitalizmuson alapuló liberális demokráciamodell, ami 90 és 2010 közt volt megbukott."
Akkor irány a Kádár-rendszer! Pontosabban annál eggyel keményebb, zártabb szocializmus, mert a Kádár-rendszer a túlzott nyitásba, liberalizálásba, információszabadságba bukott bele. Lám, Kuba, Dél-Korea milyen jól tartja magát!

Szabványok 2014.12.10. 09:43:28

@maxval bircaman szerkesztő:" Orbán kinőtte magát nemzetközi tényezővé. Liberális hisztiző senkiből államférfi"
Én másképp fogalmaznék.
Orbán nemzetközi problémává nőtte ki magát.
Liberális politikusból, hisztiző uralkodó.

hosaka 2014.12.10. 09:44:21

@Rudi Kató: te vagy a legveszélyesebb, egészen váratlan irányokból kanyarodva támadsz. Ügyes. Önnel élmény lehet a szájkarate.

csababácsi 2014.12.10. 09:46:33

@2015 a fideszesek Moszkva fele menekülnek: + teljes vagyonelkobzás az egész családtól .

Utópia!!

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2014.12.10. 09:46:43

@frob: Vazze! Öt év alatt félmillió ember került a megélhetési minimum alá. Amennyiben ezek az emberek a Fideszt támogatják, az siker a Fidesznek. Tényleg sikeresek. DE Magyarország sokat veszít rajtuk. És ne gyere megint Gyurcsánnyal, mert kiröhöglek!

Szabványok 2014.12.10. 09:49:28

@lavór: Miért pont 25 év? Aki '88-ban politikusbűnözött, annak boldogan éljen, míg meg nem hal. Aki Antall alatt ügyeskedett össze magának egy pártszékházat, azt lecsuknád? Németh Miklós szabadlábon, de Boross Péter lakat alatt?
Aki '89-ben grundolt össze magának politikai kapcsolatai révén vagyonokat, az éljen vele, de aki 90-ben vagy '95-ben fogadott el csúszópénzt, mint miniszter, azt börtönbe?
Miért nem az elmúlt 4 év?
Miért nem az elmúlt nyolc év?

hosaka 2014.12.10. 09:50:45

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Némá!Új fideszbarmok!"

Egy egész fészekalja frissen kikelt fidesztroll. Vigyázni kell rájuk, egyre ritkábbak.

lavór 2014.12.10. 09:51:12

@Szabványok:

Persze, mindet rács mögé.

darthvad 2014.12.10. 09:55:11

@SZMLT: Abban igazad van hogy a MANYUP rendszer szar volt de ott legalább aki sokat adózott (tehát sok volt a nyugdíjjáruléka is) annak sok is volt a számláján.
Az állami rendszer sem lenne rossz ha megcsinálnák a normális számlavezetést. De úgy tűnik csak hazudták, ugyanis nincs megcsinálva és tervbe sincs véve. Rohadjanak meg. Ezzel a lépéssel is csak azt erősítik meg, hogy érdemes lett volna adót, járulékot csalni az elmúlt 15 évben. A MANYUP volt az EGYETLEN pozitívuma annak ha az ember rendesen be volt jelentve. Ezt nullázta a FIDESZ. Az jár jól, aki minimálbéren (vagy azon se) tolta, minden más feketén ment zsebbe, és aki okos ebből félretett, megtakarított. Arról nem is beszélve hogy nyilván több pénz jut normális (értsd: fizetős) egészségügyre azoknak akik elcsalják az SZJA-t és a járulékokat. Mert lássuk be százezek élnek így szürkén-feketén, egy részük így is szegényen, egy jó részüknek viszont emiatt megy marha jól.
Én egyszer kiszámoltam mennyi pénzem lenne pluszba ha nem rendesen adóztam volna az elmúlt évtizedben, döbbenetes számok jöttek ki.
Visszatérve a lényegre, a FIDESZ-nek jelenleg tényleg nincs alternatívája, és ez nagyon szomorú mert most már rengetegen vannak azok akik úgy utálják az egész bagázst mint a szart.
Egy ismerősön márciusban kezd Ausztráliában, hiányszakmában. Kíváncsi hogy boldogul, nem magam hanem a gyerekeim miatt.

Magna cum laude Tigeri másztesz digrii 2014.12.10. 09:56:57

legalább mi melegek tartsunk össze a fideszbarmokkal szemben.

hosaka 2014.12.10. 10:02:09

@Szabványok: "Aki Antall alatt ügyeskedett össze magának egy pártszékházat, azt lecsuknád?"

Le, ha egy mód van rá. De nincs.

"Németh Miklós szabadlábon, de Boross Péter lakat alatt?"

Követtek el bűncselekményt? Bizonyítható? Nem évült el? Garantálható a független bírói ítélet? Akkor le.

"Aki '89-ben grundolt össze magának politikai kapcsolatai révén vagyonokat, az éljen vele ..."

Erre Antall József egyszer már válaszolt. Tetszettünk volna forradalmat csinálni.

"...de aki 90-ben vagy '95-ben fogadott el csúszópénzt, mint miniszter, azt börtönbe?"

Attól függ. Azért van független bíróság (muhaha), hogy mérlegelje az ezzel okozott kárt, az enyhítő és súlyosbító körülményeket és utána hozzon ítéletet.

Remélem nem íram senki számára semmi meglepőt.

tralalala 2014.12.10. 10:08:06

@Sir Galahad: Jaj hát hadd reménykedjenek a kicsik, olyan aranyosak, hogy még hisznek a mesékben :)

hosaka 2014.12.10. 10:11:58

@darthvad: "Egy ismerősön márciusban kezd Ausztráliában, hiányszakmában. Kíváncsi hogy boldogul, nem magam hanem a gyerekeim miatt."

Mik a jelenlegi hiányszakmák arra? Nekem is vannak gyerekeim.

hosaka 2014.12.10. 10:15:43

@Magna cum laude Tigeri másztesz digrii:

"legalább mi melegek tartsunk össze a fideszbarmokkal szemben."

Hát az ártatlan, közönséges hazaárulókat már meg sem akarják ölni?

belekotty 2014.12.10. 10:15:44

@SZMLT: Akkor azt meséld el nekem, hogy 2010 májusában az adósság 19300 milliárd volt, most meg 24700 milliárd. Az 5400 milliárd emelkedés, vagyis több mint 27 százalékot emelkedett az adósság. Úgy h az állam felcsípte a 2700 milliárd manyupot és kivetett 2000 milliárd új adót. Az összesen 10100 milliárd. Közben a GDP összesen nőtt 5 százalékot 4 év alatt. Bocsi, de ez több pénz elverése 4 év alatt mint a szocik 8 éve alatt.
Tudom erre nem lesz válasz, mert erre sosincs a fideszesek részéről, csak zavaros hablaty.

belekotty 2014.12.10. 10:16:57

@frob: "Akármit is csinál Orbán, ha úgy kormányozna ahogy Gyurcsányék (nagy hiányok, magas infláció, stb.) már 2014-ben megbukott volna. "
- trükköznek a számokkal. Az infláció meg azért alacsony, mert nincs vásárló erő.

belekotty 2014.12.10. 10:17:53

@frob: "Gyurcsányék után a mocsok nyilván ottmaradt. "
- Aha, rögtön jön a gyurcsányozás. :-))

belekotty 2014.12.10. 10:18:55

@Szabványok: Te csak menjél az erdőbe sétálni!

belekotty 2014.12.10. 10:19:28

@maxval bircaman szerkesztő: "Orbán kinőtte magát nemzetközi tényezővé. "
Ez a hét vicce. :-))

frob 2014.12.10. 10:20:26

@belekotty: Ja, értem. A lakosság szarabbul él mint Gyurcsányék idejében, de mégis azért szavaz Orbánékra mert birkák.

Az Orbánék és a mi szerencsénk, hogy a többi ballibsi "tanácsadó" is olyan okos mint te:))

belekotty 2014.12.10. 10:20:47

@maxval bircaman szerkesztő: "Valószínűleg Orbán elveszti ezt a háborút, nem lehet az adott körülmények között háborút nyerni a nemzetközi háttérhatalom ellen. "
Hú! Ez ám a nemzetmentő, okos államférfi aki meg nem nyerhető háborúba bocsátkozik.
Ezekre nem ezeket a jelzőket szopták használni.

belekotty 2014.12.10. 10:21:39

@frob: Igen, a lakosság szarabbul él. Ez tény. Csak beveszik a maszlagot.
A számokra mikor válaszolsz? Az nem megy? Gondoltam.

Andy73 2014.12.10. 10:21:55

"http://hipochonder.blog.hu/2014/12/09/dolgok_melyek_mellett_a_wc-deszka_tisztanak_tunik"

Ez van az indexen a poszt mellett. Jó párosítás.

7337397_115001_c312ed5ad465d42eedce6f7a5073002a_wm.jpg

belekotty 2014.12.10. 10:22:28

@Szabványok: "Orbán nemzetközi problémává nőtte ki magát.
Liberális politikusból, hisztiző uralkodó. "
Ebben egyetértünk.

2014.12.10. 10:22:56

@frob: Hogy tisztán láss: a hiány nem kevesebb. Az infláció pedig nem biztos, hogy az egészséges gazdaság mérőszáma. Lehet rossz is, mondjuk azért, mert a kereslet visszaesik. A belföldi fogyasztás csökkenése persze azt mutatja, hogy az export milyen jó. Csakhogy egy egészséges gazdaságban ennek arányai vannak. Itt, most egyértelműen a nyugati támogatások felhasználásával sikerült fejlődést felmutatni. Kérdés, hogy ezek a pénzek a gazdaság fejlesztésére lettek-e fordítva? Jövőre meglátjuk, vajon kevesebb támogatással is fejlődni tudunk-e?

belekotty 2014.12.10. 10:23:02

@Andy73: fideszeshez illő az érvelésed

frob 2014.12.10. 10:23:11

@belekotty: Azért a választók jól emlékeznek az ottmaradt mocsok gazdájának nevére. Ma is ennek a levét isszátok.

Mégis kinek a nevét kellett volna írnom te nagyonokos? Aláírom, hogy nem szívesen vállaljátok a felelősséget, de ezt alapvetően nem ti döntitek el. A korszak, a mocsok Gyurcsány nevéhez fűződik. Pech, akkor kellett volna ugrálnod, hogy nem mennek rendben a dolgok, de te nyilván demokratáztad magad a többivel együtt.

hosaka 2014.12.10. 10:25:11

@Szabványok: "Orbán nemzetközi problémává nőtte ki magát."

Ha akkora fene nagy probléma lenne, akkor már gödörben bújkálna. A le se szarják kategória jobban illik rá. Különféle titkosszolgálatoknak egy aranybánya Orbán és környéke. Ha nem lenne, ki kéne találni.

eßemfaßom meg áll 2014.12.10. 10:25:20

5 év kormányzás, internetadós és kitiltásibortányos orbánbuktat tüntetésekkel teli hónap után!!! a pártok támogatottsága (ipsos):

biztos pártválasztó:
fidesz 48
mszp 21
jobbik 18

összes választó
fidesz 30
mszp 11
jobbik 13

Ki is áll akkor most bukásra?

frob 2014.12.10. 10:25:21

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ne kínlódjál már, hiszen az nyilvánvaló, hogy a magyar gazdaság fényévekre van lemaradva a svájcitól, de az is jól látszik, hogy egészségi állapotát illetően fényévekre van a Gyurcsányitól.

frob 2014.12.10. 10:26:01

@eßemfaßom meg áll: Azért tényeket nem kellett volna. Ezzel megsérted őket:)))

2014.12.10. 10:27:36

@SZMLT: Nem lett ellopva 3000 milliárd, mert akkor 15% lenne a hiány kb. "

Ezt a logikát! 3000 milliárdot felhasználtak, a hiány mégis 3%, és te szerinted ez azért jó, mert különben a fidesz 15% hiányt csinált volna!
Tudod mit? Fizesd be az összes vagyonodat az államkasszába, és örülj, mert gazdagabb lettél! Hülye.

high up! 2014.12.10. 10:27:38

Jelenleg nem kell több töltet a tüntetésekbe, mint terjeszteni, hogy az Orbaneszkui rezsim megdönthető.

2015 március 15-re viszont a minimális cél az kell hogy legyen, hogy az ország minden településére elterjedjen a fidesz elzavaró hangulat. Ez nem nehéz, csak éppen házhoz kell menni a jó hírrel.

A tüntetéseken pedig el kell fogadni a MINIMÁLIS NEMZETI PROGRAMOT:

1. A tüntetések egy mozgalom, amelyből egy teljesen új párt vagy pártok alakulhatnak

2. A cél az Orbaneszkui rezsim leváltása

3. A leváltást nem szabad a parlamenti mutyi és megélhetési pártokra bízni, mert akkor önmagukat, önmaguk mutyi és sumákolási rendszerét mentenék át. Ezért kell a rezsim leváltó pártnak a népi tüntetésekből jönni

4. Szart se ér a kormányváltás a következő elszámoltatások nélkül:
- a kormánytagok, a parlementi képviselők, az ÖK-i vezetők illetve csaladtagjainak és közvetlen rokonaiknak a teljes vagyonosodási vizsgálata (plusz a "baráti" kölcsönadók vagyonosodási vizsgálata)

5. a nagyvolumenü közbeszerzéseknél a közbeszerzési bizottságok tagjainak és családtagjainak a teljes vagyonosodási vizsgálata

6. a nagyvolumenü közbeszerzések lebonyolításának alapos szakmai átvilágítása

7. a rendszerszintü korrupció alatt végrehajtott föld és trafik leosztások érvénytelenítése és a pályázatok újbóli kiírása

8. a föld és trafik mutyik elbírálóinak a tételes elszámoltatása, vagyonosodási vizsgálata

9. Stadinok helyett kórházakat!

10. Szovjetunió helyett Európát!

Ennyi minimumban meg kell egyezniük az Orbaneszkui rezsimet leváltani akaró NÉPI MOZGALOMNAK. Hogy aztán a belőlük kialakuló pártok ennél mennyivel akarnak többet, meg milyen gazdaságpolitikát akarnak, az majd akkor lesz esedékes kérdés, amikor összeállt az egész országot lefedő leváltási hangulat.
Amíg nincs leváltási hangulat, nincsenek tüntetések az ország minden településén, addig értelme sincsen túlbonyolítani a programokat és ezzel összezavarni a tüntetök fejét.

FOLYTASSUK!

belekotty 2014.12.10. 10:29:06

@frob: És ezt tényekkel is alá tudnád támasztani? Mert a gazdaság válságig Gyurcsány alatt nagyobb volt a gazdasági növekedés. Az adósság pedig nem csökkent, hanem sokat nőtt, csak minden év végén a valutatartalékok rovására lenyomják, majd az év elején felvesznek újra egy csomó hitelt.

frob 2014.12.10. 10:29:24

@hosaka: Mekkora szerencsétlen vagy te b+. Tipikus ballibsi mentalitás. Orbán a világ legfőbb problémája, mi vagyunk a világ szégyene, de nemzetközileg Orbán nem tényező.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.12.10. 10:29:54

"amelyben azt fogalmazzuk meg, hogy miképpen kell és lehetséges az annak helyébe lépő újat megfogalmazni, megszervezni és kialakítani – és hogy miféle szervezet alkalmas erre."

Végigolvastam többször. Remélem a szerző a további posztokban próbál konkrétumot megfogalmazni, mert ez nálam simán megy a "szokásos ballib sírás kis orbánozással" kategória népes táborába.

Más: ha orbánék tényleg semmik és senkik, támogatottságuk sincs, akkor miről beszélünk?

belekotty 2014.12.10. 10:30:01

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Ezt a logikát! 3000 milliárdot felhasználtak, a hiány mégis 3%, és te szerinted ez azért jó, mert különben a fidesz 15% hiányt csinált volna!"
- hehe... igen. Mutatja mennyi esze van a csávónak. :-))

2014.12.10. 10:31:16

@frob: Amennyiben? Mert EU pénzekből tartja el magát? Mert Gyurcsány az etalon? Mert fejlődés helyett stagnálunk? Miben jobb? Hogy volt egy válság, amikor mindenki megtorpant, az nyilván smafu. Ja , nem , ez negatívum, hisz a fidesznek most gondokat okoz. Bezzeg Gyurcsány, ha ügyes, elkerülhette volna....
Mondjuk azt, hogy a ti fideszes agyatokban Gyurcsány az origó. Én leszarom. Számodra fontos.

belekotty 2014.12.10. 10:31:21

@frob: "Orbán a világ legfőbb problémája, mi vagyunk a világ szégyene, de nemzetközileg Orbán nem tényező. "
És hol ebben az ellentmondás?

Mészáros Laci 2014.12.10. 10:32:02

értem én a poszterina elkeseredését, de ez az írás tartalmatlan. nem több, mint egy érzelmi inkontinencia után a folt a szőnyegen...

belekotty 2014.12.10. 10:32:08

Na én kiszálltam...

2014.12.10. 10:32:35

@belekotty: fideszesnek nem kell ész. Neki hite van. Az ész nem NER komparibilis. Kiveti magából, aki gondolkodni merészel.

Mészáros Laci 2014.12.10. 10:32:43

@SZMLT:

valóban nem ellopva lett, hanem eltékozolva :-/

eßemfaßom meg áll 2014.12.10. 10:32:48

@belekotty: "Mert a gazdaság válságig Gyurcsány alatt nagyobb volt a gazdasági növekedés."

Lássuk mit mond erről a kimagasló gazdasági sikerről az érintett

"Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai – amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni – segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen. És persze még gondolkodhatunk nagyon sokáig, meg kib…ott sok elemzést el lehet végezni, hogy melyik társadalmi csoportot hogy fogja végezni(?), azt tudom nektek mondani. Nem tudunk még hetekig elemezni gyerekek, nem tudunk. Az első nap meg kell mondani, hogy mit kell csinálni azért, hogy ebből még idén kiigazítás legyen, hogy szeptember elsejétől bizonyos adójogszabályok életbe léphessenek. Elemezgethetek még egy pár hétig, aztán majd jönnek, akiknek az a szakmájuk és azt mondják, hogy ők már elemezték. Magyarország le van írva. "

frob 2014.12.10. 10:34:10

@high up!: Ehhez egyszerűen nincs elég hiteletek. Persze lehet próbálkozni.

Ekkora baromságot: Szovjetúnió helyett Európát. Ki találja ki ezeket? Ausztria szállítja a gázt, Belgium neki ugrik Paksnak, hitelt is ad? Németország felveszi az az orosz exportunkat, mégis, csóró magyarok ne károsodjanak.

Még szerencse hogy a nép alapvetően nem ennyire ostoba, pontosan tudja, hogy a mi hiányzó orosz exportunkba saját európai "barátaink" nyomulnak be.

Ez tipikusan egy pártfunkci által kitalált lista, aki nyilván odavan érte, aztán amikor nem áll mellé a tömeg, neki áll birkázni és balkánozni.

Na ja, majd épp ti fogtok elszámoltatni, akik 40 éve nem számoltok el.

2014.12.10. 10:34:21

@frob: Tudod, ha az orrodon nő egy pattanás, akkor azt szégyenként élheted meg, noha nem tényező. Csak az tart vissza, hogy kinyomd, hogy fáj. Először megpróbálod kezelni.

high up! 2014.12.10. 10:34:55

@frob:

fidiótácska, a ballibsik már 5 éve nincsenek. Csak ORBANESZKU ÁMOKFUTÁSA van, amit 4 év Orbaneszku ámokfutása elözött meg. Emiatt az ország 2010-től még jobban leszakadt Európától mint addig.

Az a szép bennetek Átlaghülyemagyarokban, hogy még ha fel is fogjátok hogy minden szar meg semmi nem lett jobb a kurva nagy reménykedések után, de azért meg tudjátok magyarázni, hogy miért is jó ez nektek, meg hogy miért nem szabad a SZARBAN SÜLLYEDÉSBEN változtani.

Oszt cserébe az egész életetekben közmunkás félázsia prolik maradtatok.
Miközben a vezéreitek a halál f.szára gazdagodtak rajtatok.

FOLYTASSUK!

Andy73 2014.12.10. 10:36:33

Az indexen a poszt a következő cikk mellett van:
"9 hétköznapi tárgy, ami mellett a WC-deszka tiszta
Bár a reklámokban ha a kórokozók kerülnek szóba, rendre előkerül a WC-deszka is, mint ami ezeknek a melegágya, pedig az még egész tiszta néhány olyan tárgy mellett, amit nap-mint-nap használunk. Például a billentyűzete, vagy éppen az íróasztala sokkal kevésbé tiszta, mint a WC-je."

Összeillő párosítás, főleg a képpel együtt. Bár az igazat megvallva a másik cikk ennél sokkal informatívabb.

2014.12.10. 10:36:40

@frob: Ugye, az megvan, hogy a románok és a bulgárok már alternatív gázellátásban gondolkodnak? Ugye az is megvan, hogy a tárgyalásokból kihagyták Magyarországot?
Ugye, az is világos, hogy az orosz testvér NEM Magyarországgal, hanem Ausztriával kötött betárolási megállapodást? Leszarnak minket, de te hagyod, és tetszik neked.

frob 2014.12.10. 10:37:21

@eßemfaßom meg áll: Egy ilyen kibaszott nagy, ráadásul tartós bukás után érdekes, hogy sikerről beszélnek.

Ezek tényleg azt hiszik hogy csak Orbán zakója volt az ami 2010-ben számított.

high up! 2014.12.10. 10:38:05

@frob:

Ez ott egy nyílt blog, ahol nemcsak a magadfajta fidióták vannak, akik tátott szájjal szopják be a Századvég "Csakegypénzmosoda" milliárdokért készített hazugság gyüjteményét az Orbaneszkui rezsim fairy tailéröl.

FOLYTASSUK!

frob 2014.12.10. 10:38:36

@high up!: Ja értem, hogy te már civil vagy. Te ennyire ostoba vagy b+, hogy azt gondolod lenyelik azt a dumát?

Amúgy pedig anyádat fidiótázd faszfej.

hosaka 2014.12.10. 10:40:00

@frob: "... Orbánék nem egy helyben állnak, hanem mozognak a politikai palettán, a választók igényeire ... figyelve."

Haragudnál, ha ezt -- lényegén nem változtatva, -- kissé érthetőbben fogalmaznám? Pl.:

Orbán csapódik jobbra-balra, mint a majomgeci. KISZ-titkárból liberális, liberálisból középszar, középszarból populista, populistából megnemmondodmármicsoda. Mi jön még még? Ugye táncolni és énekelni nem fog?

"Egyébként ez sikerességük titka is."

Merész elrugaszkodás. Láttad a Gravity-t?
No comment.

2014.12.10. 10:40:21

@frob: A tények: Oroszország veszít vagyonából. A gazdasága lassul. A gázon kívül nem sok mindent tud felmutatni.
Európa alternatívákat keres. Európának nem éri meg az orosz gáz, mert függőséget jelent, és most rákényszerül, hogy kiépítsen olyan ellátási útvonalakat, amit eddig az olcsó orosz gáz miatt nem tett meg. Ha kiépíti.... elvész az orosz legfontosabb piaca.

frob 2014.12.10. 10:42:10

@Könnyen elkaptuk, uram!: Le vagy maradva.

A románok mindig is alternatív gázban gondolkodtak, ők tehetik is, a bolgárok viszont épp most kérnek bocsánatot Putyintól, hogy az aki beszólt nekik, az lázas beteg volt.

Miért ne hagynám? Mégis mit kellene csinálnom? Az oroszok azzal tárgyalnak akikkel akarnak, ők nyilván saját érdeküket nézik. Ahogy nekünk is a saját érdekünket kell nézni.

Még az is lehet, hogy nem is lesz értelme a Déli áramlatnak, mert a románoktól is jöhet gáz.

A mi érdekünk a sok áthaladó csővezeték és a sokféle csap. Felőlem ezek aztán lehetnek orosz, USA és román is.

2014.12.10. 10:42:22

@frob: Mivel csak és kizárólag két dimenzióban vagy képes gondolkodni -fidesz kontra Gyurcsányista- megáll a tézis: fidióta.

Anticommunist Hungarus 2014.12.10. 10:43:10

Nem jó ez a cudar nagy liberalizmus, mindenféle metszettfaszú szdsz-maradék blogot írhat a diliházból! :D

frob 2014.12.10. 10:43:12

@Andy73: Ez inkább egy jó apropó hogy vitatkozzunk.

Na meg persze elzavarjuk az ostobábbját a gecibe.

frob 2014.12.10. 10:44:18

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ostoba vagy b+, az előbb írtam:

"A mi érdekünk a sok áthaladó csővezeték és a sokféle csap. Felőlem ezek aztán lehetnek orosz, USA és román is. "

Ez hol két dimenzió?

frob 2014.12.10. 10:45:33

@Könnyen elkaptuk, uram!: A fidesz kormányt pedig nyilván a Gyurcsány kormánnyal lehet összehasonlítani nem?

Te mégis mivel hasonlítod?

2014.12.10. 10:46:04

@frob: Felőled lehet amerikai gáz. A fidesz szerint nem. Sértené az orosz érdekeket.Ma a legfontosabb a medve.

Szúrófény 2014.12.10. 10:52:40

@hosaka: 1945 Az idegen hatalom segítségével megint az, ostobák jutottak hatalomhoz. Ők lettek az új uralkodó osztály. A párthoz való hűség kellett a bármilyen vezetői poszt betöltéséhez is. Négy elemis megyei főispánokkal, akarták építeni az új mindennél fejlettebb társadalmat. Két év alatt lecserélték az egyetemi oktatói gárdát. Mivel a józanész ritka kincs, ma a demokrácia nevében a (buta) többség uralkodik. Megint csak felejtették Széchenyit, aki szerint „az önkény rendszerint karöltve jár az ostobasággal”.
Széchenyit megölték ezért, de az ő igazsága romba döntötte a Habsburg, a cári és a sztálini birodalmat. De sajnos ma is ezek a bölcsek neveltjei, akik a párt kegyelméből lettek valakik, rángatják dülöngélő szekerünket a végzete felé.
Törvényszerűen mondhatjuk ki: hitvány idősebb nemzedékek mellett felnőtt ifjúság még hitványabb.
Azoknak a szülőknek, akik talán csak közömbösek vagy óvatosan gyávák voltak magyarságukkal szemben: fiai már a magyarság tagadóivá, vagy pláne: idegen érdekek zsoldosaivá lesznek. Az ifjúság mohó érvényesülési vágya könnyen vetít igazoló világot a legaljasabb, a legbűnösebb tettekre is. Az önzés ebben a korban szervesebben sajgó, meggondolás nélkül féktelenebb, a felelősség érzete kisebb, az élettapasztalatok gátjai csekélyebbek.
Egy pillanatra sem kell elfelejteni: az ifjúság az összegzés: az idősebb nemzedék eredménye.
Forrás: Az egész látóhatár II. kötet 1084, 85, 87, oldal, lényeg kiemelve

2014.12.10. 10:56:25

@frob: A lehetőségekkel. Amiket elhalasztott, büszkeségből, hatalomvágyból. Most megyek termelni. Szedd be a gyógyszereidet.

Fejesrob 2014.12.10. 10:57:05

@Könnyen elkaptuk, uram!: Hát b+, ezt beszéld meg akkor a fidesszel.

Egyébként szerintem fideszék szerint is lehetne amerikai gáz, ha az olyan megbízható és olcsó lenne mint az orosz.

Te azt hiszed, itt ideológiák harcáról van szó. A nagy lófaszt, ez sima kereskedelmi háború, ahol nekünk is érdekeink vannak, aztán amelyeket vagy tudunk érvényesíteni vagy sem.

A most civillé vedlett ballibsik is ezt az ideológiai dolgot erősítik, látszik is ennek az ostobának a pontjaiból is, de nyilván ez baromság.

lehet hogy itt ennyi voltam, mert kitiltatott ez a fidiótázó geci, majd máshol folytatjuk.

Atacama 2014.12.10. 10:59:27

@nevetőharmadik: Nem, teljes mértékben nem vetem el a cikkből idézett állítást a világos és egyértelműen kommunikált célokról, inkább azt mondanám, hogy ezek szükséges, de nem elégséges feltételek. A célok ügyében viszonylag könnyebb a helyzet, jogosnak tűnik a feltevés, hogy aki vezetni akar,annak vannak céljai. De már a célok kommunikációja, ezzel a vezetendők-vezetettek bevonása az együttműködésbe a célok megvalósítása érdekében - hát ez már bonyolultabb még munkahelyi közegben is, nemhogy össztársadalmi szinten, és itt már semmiképpen sem tűnik eredmények eléréséhez elégségesen hatásosnak a "világos és egyértelmű" kommunikáció.
Az elmesélt történetemben igen, a számtani feladatnak volt egzakt megoldása, tehát sokkal, de sokkal könnyebb volt a helyzet, mint egy össztársadalmi kérdés eldöntése során. Meglepő módon mégsem működött jó hatásfokkal a "világos és egyértelmű" kommunikáció. Szembesülnöm kellett azzal, hogy legtöbbünknek egy bonyolultabb kontextusból elsőre bizony nehéz kiemelni a lényeget. Azok is kevesen vannak, akiknek elég egy rövid, világos magyarázat ahhoz, hogy lemúljon a pillanatnyi köd az agyukról. És vannak, akik nem tudnak kikecmeregni az általuk először alkalmazott hibás gondolatmenet csapdájából, és feladják a próbálkozást, esetleg csapódva egy tekintélyhez vagy a csoportban kialakuló közvélekedéshez. Vannak, akik érzelmi alapon döntenek,mennyire szimpatikus nekik a magyarázó személye. És vannak, akik nem is akarnak eltérni a hibás gondolatmenettől, mert annyira a sajátjuknak érzik, hogy vereségként élnék meg,ha fel kellene adniuk. Egyszóval, sokfélék vagyunk, és nem elegendő egy - esetleg aufklérista - kész megoldás felkínálása, mert fáradságos munka azt a közös nevezőt megtalálni, amelyet a többség sajátjának, vagy legalábbis saját céljaival összeegyeztethetőnek érez.
A legutóbbi tüntetéseken érezhető volt valami ebből a közös nevezőből. Jelesül az, hogy tömegek elégedetlenek a kialakult rendszerrel annyira, hogy nemtetszésük kifejezésére utcára menjenek. Ez - a Nemzeti Együttműködés Rendszerében, csalimeséket ontó tömegkommunikációs közegben - önmagában sem kis szó. A dolog itt tart. Óvakodnék ezért a tüntetéseket úgy jellemezni, hogy "egyórányi, zavarosba hajló beszédekkel megtűzdelt népharag-fellobbanás". Szerintem a közös nevező kikínlódása folyik.
Másik kérdésedre: Igen, kudarc lett volna, ha a mese nem lett volna megcsavargatva, és mindenki azonnal a helyes megoldással rukkolt volna elő. Nem lett volna nézeteltérés, nem lett volna vita, és nem tanultunk volna semmit az álláspontok együttműködésre törő egyeztetési folyamatáról. Egyébként a mese hatását a Vasarely-képek hatásához tudnám hasonlítani, amelyek szintén becsapósak: tök egyenes vonalakat optikai csalódás folytán íveltnek lát az ember, vagy a sík képfelületből egyszer csak előtüremkedik egy háromdimenziós idom...

jet set 2014.12.10. 10:59:32

Amíg csak annyi az elképzelés, hogy le kell váltani orbánt és a fideszt, addig nem lesz itt előrelépés. Hol van a kidolgozott program a gazdaságra, oktatásra, egészségügyre, nyugdíjrendszerre, külpolitikára, stb.?

Moin Moin 2014.12.10. 10:59:44

@Anticommunist Hungarus: Csak közlöm, hogy bloggertársam, "Bársony és Selyem", aki e posztot jegyzi, palóc-hajdú vegyesházasság gyümölcse, nőnemű (így "mettszettfaszú" sem lehet), továbbá - mivel 1986 őszén született - bajosan lehetett volna SZDSZ-es is!

...Ez van, kis, frusztrált antiszemitácskám:-)

Fejesrob 2014.12.10. 11:04:31

@Moin Moin: Bocsesz, hogy beleszólok, de szerintem fusztrált te vagy.

Kibaszottul nem vagy képes elviselni mások véleményét, humorérzéked pedig még ennél is tragikusabb. Nem is nagyon értem miért írsz blogot? Nem neked való.

Fejesrob 2014.12.10. 11:05:41

@jet set: Kik írják? Azok akik a nép szemében abszolut nem hitelesek?

Kb. 2 hétig sikerült elhitetni azt is, hogy civilek.

randomuser1 2014.12.10. 11:06:17

a fidesz nem a betegség, az csak a tünet... 25 év alatt azért ezt észre lehetett volna venni.

Netuddki. 2014.12.10. 11:06:47

Egyetértek a sok fizetett fidesztrollal. Nem kell itt kérem rettegni, meg handabandázni, meg az orbánékkal foglalkozni!
Helyette egyik nap össze kell jönni, elmenni a Kossuth térre elkapni a grabancukat aztán bebaszni őket a legközelebbi börtönbe...

high up! 2014.12.10. 11:06:55

@frob:

jaj te tipikus 0 IQ-ra lebutított fideszes tenyészbirka, ott van a beírásomban:

"3. A leváltást nem szabad a parlamenti mutyi és megélhetési pártokra bízni, mert akkor önmagukat, önmaguk mutyi és sumákolási rendszerét mentenék át. Ezért kell a rezsim leváltó pártnak a népi tüntetésekből jönni"

Mondd már meg te Orbán tenyésztett barma, hogy ezek után akkor mit rinyálsz azon, hogy én (állíólag) ballibsi lennék?

A ti agyatok is meg bomlott teljesen, akárcsak Orbaneszku gazditoké.

A Sztálini útnak ti is lassan a végéhez értek, bruhahaha.

FOLYTASSUK!

Netuddki. 2014.12.10. 11:08:50

@Emmanuel Goldstein: Nem egészen. A fidesz (és az összes hasonló párt) megélhetési politikusbűnözői maga a betegség. A rák a nemzet testén.
A tünet az a közélet és a többi eccerű állampolgár lqrvulása...

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.12.10. 11:11:33

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Én azt olvasom minden nap, hogy a sátáni orbánék bukni fognak, nincs támogatottságuk. Tiszta sor. Melyik nap jöttök össze?

alfacharlybravo 2014.12.10. 11:12:50

Okoska elmélkedik, hogy a Fidesz óriási erőfeszítésekkel minimálisan tudja csak csökkenteni az államadósságot 20-50 év kell hozzá milyen balekok, hozzá nem értők!

Ha meg megnézzük a grafikont és a tehetséges balbiboldó kormány egy pár év alatt hozta össze nem ledolgozható méretűvé, hát ezek után tényleg csak sírni vagy kínosan röhögni lehet az ilyen posztokon. A Görög tragédia és dél európai is hihetelen rövid idő alatt jött össze, csak a megoldás tart öröké valóságig.

Fejesrob 2014.12.10. 11:14:37

@high up!: Szerintem te hanyagolj, ne folytassál semmit és ne szólítsd meg egyetlen nickemen sem. Pontosan tudod, hogy kitiltottak, te jelentettél fel, de azért megszólítasz még ordenárébb hangnemben, hiszen pontosan tudod, hogy téged nem tiltanak ki.

Undorodom a fajtádtól is b+.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.12.10. 11:15:19

@high up!: "a rezsim leváltó pártnak a népi tüntetésekből jönni"
Mondjuk lehet, hogy a magyargyűlöleteden kívül ezért tartanak ballibsinek.

Szerintem a váltó erőnek inkább az általad lenézett népből kell jönnie, nem az Orbán hívószóra öklüket rázó européer civilekből.

randomuser1 2014.12.10. 11:18:18

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: hát,
lehet, de én nem látok megoldást, a rendszerváltás óta csak lefele vezet az út...

Fejesrob 2014.12.10. 11:18:47

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote:

Ezeket azért szerencsére nem nagyon érdekli, hogy olvassák is őket. Sőt a legtöbben csak olvassák és nem kívánnak hozzászólni.

A blogok nagyon jó alkalmak arra, hogy az egyes politikai irányzatok "képviselői" bemutatkozzak. Úgy minden téren.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.12.10. 11:22:38

@Fejesrob: Röhögj ki, de én pont ezért kedvelem ezt. Van pár "kedvenc" kommentelőm, gyűjtöm a legelborultabb gyűlölködéseiket. Szoktam idézni a haverjaimnak tőlük, a permanens választási kampányuk többet ér bármilyen rábeszélésnél.

korupisti 2014.12.10. 11:24:23

Szerintem nem selyem és bársony ,hanem
pokróc.Rossz érzékelni a "ha nekem nincs
neked se legyen" hozzáállást.Helyes volt
egy valaha volt pártelnök véleménye,mi-
szerint" választásokat kell nyerni nem
közvélemény-kutatást". Lám-lám így van ez a blogírással is.Jobb lenne ha a szerző életszerűbb,egyszerűbb stílusban
fogalmazna,hiszen az ő szféráinak zené-
jét még a liberál-fülek közül sem mind
hallja meg,uram'bocsá hallja,de nem érti vagy érti de nem ért egyet vele.
Ilyen blogból még többel ijesztgetni
felelőtlenség.

belekotty 2014.12.10. 11:25:11

@Fejesrob: nyugoggyá+ attól lenyuxol! Mi is utájjuk a pofád!

Netuddki. 2014.12.10. 11:28:47

@Emmanuel Goldstein: Egy megoldás van. Ha nem megy szép szóval...

Andy73 2014.12.10. 11:29:24

Szerintem meg nagyon cikik az ilyen posztok, és az még inkább, hogy az index ilyenekkel traktálja az olvasóit. Persze, ahol pornó és bulvár is rendszeresen megjelenik, ott nyilván ez is a belefér a színvonalba, csak minél többen olvassák és kattintsanak.

high up! 2014.12.10. 11:29:50

Egyébként meg a választási matematika nagyon egyszerü:

1. van 1 millió fundamentalista fideszes, akiknek ha levágod a karját, akkor is a fideszre fognak szavazni

2. van 1 millió fundamentalista ballibsi, akiknek ha levágod a karját, akkor is a valamelyik Összefosás vezérre fognak szavazni

3. van 0,5 millió soha a fidesz-ballibsikre nem szavazó választó

4. Marad 3 millió egyéb szavazó, akikből Minimum 2,5 millió el is megy a választásra és minimum 1,5 millió Átlaghülyemagyar divatból arra szavaz, akit győztesnek gondol (vagy mondja a szomszédja)

--> a harc mindig ezért az 1,5 millió, rendre beetethető Átlaghülyemagyarért megy!

2010-ig a maszop volt a jobb a beetetésükben, 2010 után a fidesz gyüjtötte be ezeket a saját fundi Átlaghülyemagyarjai mellé.

Tehát egy fundi párt hatalma sem tart örökké, mert 3,5 millió nem fundi mindig nagyobb mint 1+1 millió fundi.

Aki Orbaneszkut le akarja váltani, annak ezt az 1,5 millió bármikor bármivel beetethető Átlaghülyemagyart kell leválasztani a fidesztől és elszámoltatási lázba hozni.

FOLYTASSUK!

Fejesrob 2014.12.10. 11:30:15

@belekotty: Itt nem az a gond te ostoba, hogy utálom a pofádat, hanem az, hogy amiért őt nem tiltják ki, azért engem igen.

Miközben ötödik pofáztok arról, hogy Orbán ezt csinálja veletek.

Persze, én is utálom a pofádat, de azért nem jelentelek fel, hogy tiltsanak ki.

eßemfaßom meg áll 2014.12.10. 11:33:14

@high up!: te a listád szerint melyik vagy?

Fejesrob 2014.12.10. 11:34:26

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Nem az a baj, hogy trágár, hanem az, hogy ezért ugyanakkor engem kitilt.

Pedig csak visszatükrözöm. Ócska bolsik ezek, előbb szadeszos, majd most civil köntösben. Azok maradtak akik voltak 89 előtt is. Na az ilyenektől undorodom, undorodtam ezektől már a kádár rendszerben is.

Persze, van ballibsi akit én is élvezek, mocskos a szája, de legalább jó a dumája, látszik, hogy van humora.

nevetőharmadik 2014.12.10. 11:36:20

@Moin Moin: Igencsak jó poszt ez, ha a fidesztrollok ekkora számban jöttek ide okádni és fosni :) Valami egészen elképesztő, hogy hogy visítanak ahhoz képest, hogy saját elmondásuk szerint legyőzhetetlenek és nem fenyegeti őket veszély. Nyilván azt hiszik, hogy ha elég hangosan ballibsiznek és vihognak, nem hallatszik a rendszer recsegése.

Pedig recseg, és a romlást már nem tudják visszafordítani. A Fidesz egyszerűen túltolta, és még tolja, tolja, mert nem tud mást.

Ami csendben ellopható volt, már ellopták. Ami elrabolható volt azoktól, akiket nem szerettek az emberek, már elrabolták, az embereket közvetlenebbül érintve lehet már csak rabolni. Amit a máséból osztogatni lehetett, már szétosztogatták, adni nincs már mit.

Marad a háború.

De az ellenzéki politikusok botrányai elfogytak, nincs már őket mivel tovább démonizálni. A külföldet basztatni a kitiltási ügy óta nem érdemes, mert ezzel csak még jobban reflektorfénybe állítják és magukra húzzák a NAV-korrupciót. Ki van még? Maguk az elégedetlen választópolgárok, mint ellenség. És hiába nincs rosszabb népszerűségnövelő stratégia, mint azok basztatása, akik közt népszerűnek kellene lenni, a Fidesz már csak erre képes.

A kemény magot egy kicsi ideig még lehetne ezzel etetni, de ilyenekkel, hogy a gyerekeket en bloc basztatjuk, még közülük sem mindenkit lehet.

Innentől nincs megállás. Vagy most számolják föl az egész NER-nek nevezett országrablást és basztatást (azaz önszántukból buknak), vagy tovább erőszakoskodnak, hogy még egy kicsit túléljenek, közben végképp és egyre nagyobb mértékben szembe kerülve a társadalommal.

nevetőharmadik 2014.12.10. 11:37:38

@Atacama: Asszem értelek, és teljesen egyetértek azzal, hogy szükséges, de nem elégséges feltétel :)

Szúnyog 2014.12.10. 11:40:26

Röhejes és szánalmas.
Persze, a Fidesz bukni fog, csak nem mostanában, s utána nem ti jöttök.
De ha magatokat ilyen szarokkal tuningolni tudjátok, hát írogassatok!

Netuddki. 2014.12.10. 11:41:30

@Fejesrob: Rám gondoltál fasszopó fidesztroll? Ja bocs, én nem vagyok "bal"-os. Bármit is értetek alatta. Muhaha!

Szúnyog 2014.12.10. 11:42:47

@Moin Moin: "Csak közlöm, hogy bloggertársam, "Bársony és Selyem", aki e posztot jegyzi, palóc-hajdú vegyesházasság gyümölcse, nőnemű (így "mettszettfaszú" sem lehet), továbbá - mivel 1986 őszén született - bajosan lehetett volna SZDSZ-es is!"

Ezek szerint szőke... :)

Fejesrob 2014.12.10. 11:44:56

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Rád hogy gondoltam volna geci. Se humorod, sem nem tudsz írni. Azt én sem tudom mi vagy, mert csak szimplán ostobának tűnsz.

Fejesrob 2014.12.10. 11:46:05

@Szúnyog: Azért valahol jó olvasni őket, mert az ember arra gondol, hogy ezeknek aztán esélyük sincs.

Fejesrob 2014.12.10. 11:48:52

@eßemfaßom meg áll: Nyilván ócska bolsi levetett liberális, majd most vadiúj civil köntösben kitörési pályát keresve. Ahogy mostanában egyre többen.

deruyter 2014.12.10. 11:50:19

@frob: Nem tudom, hogy ezt fidesz védési szempontból írtad, vagy csak úgy általában, de szerintem erősen tévedsz. Egy ország jóléte egyre inkább attól függ, hogy mi van a lakói fejében. Csak, hogy egy nagyon világi példát mondjak: Észak-Amerikát főleg angolok, hollandok, franciák, németek telepítették be, Dél- és Közép-Amerikát főleg Spanyolok és Portugálok. Látszik a kettő közti különbség. Nyilván létezik a földrajzi determináltság, de ha egy ország népe felteszi a kezét és azt mondja, hja kérem én messze vagyok Németországtól, én sose viszem semmire, akkor veszett el igazán. A németek nem azért gazdagok mert németek, hanem azért, ahogy élnek és ahogy közös dolgaikat intézik. Persze minden a népen múlik, azt meg nem lehet teljes egészében egyik pillanatról a másikra gondolkodóvá tenni. Viszont ha továbbra is tartja az istenadta nép azt a rossz szokását, hogy erkölcstelen embereket választ maga fölé, akkor semmi nem fog változni. Sajnos valamilyen általam érthetetlen ok miatt sokak döntésében az erkölcsösség csak egy sokadlagos szempont a választásnál.

Netuddki. 2014.12.10. 11:53:16

@Fejesrob: Huh! Most nagy kő esett le a szívemről! Muhaha!

Henteregjetek csak fidesztrollok! Romboljátok csak azt a kis imidzset is ami még megmaradt a fidesznek. Muhaha!

Anticommunist Hungarus 2014.12.10. 11:55:23

@Moin Moin: Akkor menjen, keressen magának egy pasit, aki hetente párszor jól megpocsékolja, s nem lesz energiája ilyen marhaságokat írni.
Vagy menjen el dolgozni, ha a "bölcsész képességei" másra nem jók, sor mellé, legalább nettó adófizető lesz. Azután lesz joga bármit is pofázni.

KUHULIN 2014.12.10. 11:55:42

@Fejesrob: Pontosan. Olyan ez, mint amikor a "kurvaistenezős" kommunisták a rendszerváltás után hirtelen megtalálták a zsidó gyökereiket... :)

bontottcsirke 2014.12.10. 11:57:47

Tök egyetértek, csak a nácizmus döglött lováról le kéne már szállni, mert rendkívül unalmas, és ráadásul a baloldal veszte is, mert megoldások helyett mindig a náczi kártyát húzza elő.

Próbálkozzatok a kommunistákkal, az egy kicsit frissebb dolog.

alfacharlybravo 2014.12.10. 11:58:22

@deruyter: Miért gazdagok a Németek? Jó kérdés, de van bennük egy jó nagy adag simlisség nacionalizmus és ha nem is teljesen, de megtisztultak a háború alatt. Nagy ívben tojnak a libbancsok handabandázásra és az üzlettel törődnek. Ami nem ment tankkal azt most gazdasági eszközökkel fehér ing nyakkendőben megcsinálják. Erre tanították meg őket, hogy nem csak lőfegyverek vannak, hanem pénz technikai és egyéb gazdaságiak is és azokkal is lehet gyarmatosítani.

Szúnyog 2014.12.10. 12:01:42

A Varánusz-alomban épp az a téma, hogy a drága Karácsony Gergő hogyan osztogatja a cégeket. Mert ugye lehet más az Együtt-PM....
Meg ugye nyilván más lenne a mostanában ordibálók politikája, akik annyiban azért mindenképpen különböznek a fideszesektől, hogy semmilyen szakpolitikához sincs fingjuk sem.
Persze Bársonykát ez nem kell zavarja, inkább minket kell zavarjon, hogy ilyen marhaságokat nyomnak az olvasók tömegeinek szemébe.

Fejesrob 2014.12.10. 12:04:34

@bontottcsirke: A problémát a ballibsiknél az okozza, hogy a kommunista és a liberális után a ballibsi is döglött ló. Ahogy látszik, szállnának is le róla, most civil az új kitörési irány, de a stílus és a mantra árulkodik. Én ezekkel évekkel ezelőtt is vitatkoztam, meg lettek volna sértve, ha civilezem őket, ahogy 89 előtt azért, hogy nem elvtársaztam volna őket.

Bezárták magukat egy ideológiai ketrecbe. Már régen nem attól ballibsi valaki hogy annak nevezi magát, hanem attól, amiket mond. A mantrától. Ezt nem tudják levetkőzni.

korupisti 2014.12.10. 12:04:43

@Szúnyog:Semmi baj a születési dátum
állapot,nem érdem,vagy hiba,viszont va-
lószínűsíthet egyet s mást az érintett-
ről.Például azt,hogy Nostradamusnak még
kissé fiatalka.

Bársony és Selyem 2014.12.10. 12:08:20

@Anticommunist Hungarus: Nem vagyok bölcsész, mérnök vagyok. 2 éve dolgozom Németországban, egy környezettechnológiai világcégnél. Mellette PhD-zem. Megpocsékolás: Erre majd priviben!

KUHULIN 2014.12.10. 12:11:13

@Bársony és Selyem: "2 éve dolgozom Németországban"
no comment...

lehet más a handa-banda 2014.12.10. 12:12:04

"Az ország leginkább azoké, akik eltartják azt – őket meg úgy hívják, hogy a mi leendő elsődleges szavazóbázisunk! Rövid alakban: a GDP-termelők."

Fel fel ti rabjai a földnek
Fel fel te éhes GDP-termelő

:-)

Szúnyog 2014.12.10. 12:12:18

@Bársony és Selyem: persze az izgalmasat meg priviben írod. Miféle dolog ez? :)

Bársony és Selyem 2014.12.10. 12:12:50

@Szúnyog: Nem, sötétbarna. Ismereod: Shwarzbraun ist die Haselnuss,/Schwarzbraun bin ja bin ja bin auch ich,/Schwarzbraun muss mein Madel sein, /Gerade so, wie ich!

Bársony és Selyem 2014.12.10. 12:16:14

@Szúnyog: Együtt- PM már nincs. Karácsony egy nagyon gyenge képességű alak, ne keverd ide őt!

Szúnyog 2014.12.10. 12:18:07

@Bársony és Selyem: Most éppen nincs Együtt-PM, 1-2 évig a táborotok istene volt, a reménység a libással az élen.

belekotty 2014.12.10. 12:18:45

@Fejesrob: Az se tudod leírni mi az hogy ballibsi.

belekotty 2014.12.10. 12:20:19

@Fejesrob: Én viszont élvezem amikor téged kitiltanak. :-))

Fejesrob 2014.12.10. 12:22:09

@Szúnyog: Libás azzal együtt még van. Most lobbizik Sorosékkal a németeknél, hogy az Eu vonja meg Mo.szavazati jogát.

Nyilván az is szempont nála, hogy lenyelte Soros egymilliárdját bármiféle látható jel nélkül, hiszen pártja is már szétesett.

Bársony és Selyem 2014.12.10. 12:22:20

@Szúnyog: Ami azt illeti, hogy a táborunk, kis viszakereséssel magad is rájöhetsz, hogy sem Bajnaiban, sem az Együt 2012-2014 közötti milyenségében nem láttunk perspektívát. Eleget posztoltun erről.

belekоtty 2014.12.10. 12:25:06

@belekotty: De azt is élvezem, amikor elélvezek, sőt rámélveznek. Szeretek élvezni na.

belekоtty 2014.12.10. 12:28:12

@Bársony és Selyem: A "civilek vagyunk" az új kitörési pálya, ebbe láttok perspektívát.

Nem fog összejönni.

Szúnyog 2014.12.10. 12:28:39

@Bársony és Selyem: jaja, s ha úgy adódik összenőttök mind, mint Milla a maszoppal.

eßemfaßom meg áll 2014.12.10. 12:31:53

@Bársony és Selyem: "2 éve dolgozom Németországban"

akkor már érthető miért vagy ennyire képben.

KUHULIN 2014.12.10. 12:32:17

@Bársony és Selyem: Nagyon. A németek tök jó fejek! Mindig bírtam őket.

KUHULIN 2014.12.10. 12:33:09

@Szúnyog: Pilótajáték. Az első pár emberből még képviselő is lehet, akkor aztán "Hawaii..." :)

borzimorzi 2014.12.10. 12:37:54

@eßemfaßom meg áll: Hitler is azért bukott meg, mert leváltották a német választópolgárok, igaz? Zsukov meg otthon malmozott közben...

Egységsugarú fideszbirkaként persze nem értheted, hogy a világ nem ebből a 93ezer nkm-ből áll, ahonnét elüldöztétek a legértelmesebb, legdolgosabb és legversenyképesebb 5-600ezer polgártársunkat. Ahogy azt sem értheted, hogy a megvezetett fideszbirkák lehetnek bár akárhányan, a bálványuk le fog dőlni. A feladat csupán az lehet, hogy a magyar nemzetre nézve minél kevesebb kár következzen be ennek kapcsán.

Ne fáradj a válasszal, mert nem neked írtam. A te buta hisztid csak apropó volt arra, hogy a nálad értelmesebbekkel elbeszélgessünk a fejed felett.

Pá.
b

Bársony és Selyem 2014.12.10. 12:42:40

@eßemfaßom meg áll: Jobban képben vagyok, mint te. Úgy van ez is, mint ha te az erdő sűrűjében vagy, én pedig egy hegycsúszon, az erdőd felett. Szerinted melyikünknek van jobb áttekintése az erdő általános állapotáról?
Meg aztán az ország tele van a nekem dolgozó kémekkel, ügynökökkel, pl. a volt évfolyamtásraimmal.

susu64 2014.12.10. 12:44:25

@high up!: Csak a 9. pontodra válaszolnék, a többi szóra sem érdemes, annyira szamárság. 2010 óta 330 milliárd Ft ment egészségügyi beruházásokra, azaz kórházépítésre, felújításra, korszerüsítésre, berendezésekre. Ehhez képest a stadionok összesen sincsenek sehol, még az ezután épülő Puskással sem.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.12.10. 12:46:53

@Bársony és Selyem: Meg is lett ennek a "mindenkinél mindent jobban tudunk" szemléletnek az eredménye.

Szúnyog 2014.12.10. 12:49:37

@borzimorzi: "elüldöztétek a legértelmesebb, legdolgosabb és legversenyképesebb 5-600ezer polgártársunkat"

Gyakori, végtelenül demagóg faszság, amit írsz. Az egész uniós csatlakozás, az érdekszféra váltás úgy volt kiagyalva, hogy fizetjük a nyugati költséget, de nem kapunk nyugati bért. Erre volt szükségük, meg egy a kivándorló munkaerőre. Mindegyik posztkommunista országban így van, csak sok helyen sokkal nagyobb arányban. Ezek a tények, az elüldözés meg ócska hazudozás.

susu64 2014.12.10. 12:49:49

@high up!: az a baj veled, koma, hogy igencsak sötét suttyó módon levelezgetsz. Vedd figyelembe, hogy veled szemben is emberek vannak. Milyen jogon, milyen alapon merészelsz te ilyen hangnemet megütni? Miközben dől belőled a tudatlanság és surmóség. Több szerénységet.

Bársony és Selyem 2014.12.10. 12:50:30

@susu64: Arról az apróságról azért ne feledkezzél le a 9. pont kapcsán, hogy míg az állampolgárok TB-befizetéseinek ellenértékeként az egészségügy.finanszírozás az állam kötelessége, addig a stadionépítkezésekre elköltött tízmilliárdok csak a "császár" hobbija miatt folynak el!

És már miért lenne szamárság pl. a vezető kormánytagok elszámoltatása, vagy a közbeszerzések szakértői átvilágítása? Te nem támogatod a transzparens államot és a választott vezetők elszámoltathatóságát? Te, ha ez így van, akkor az rosszabb, mintha a drogterjesztőket támogatnád!:-)))))))))))

borzimorzi 2014.12.10. 12:52:40

@frob: Még csak nem is kettő. Egyetlen egy. Ugyanazt az orosz gázt vehetnéd meg, mert minden csapból az folyna. Csak közben milliárdokat tapsoltál el gázvezetékek építésére és felügyeletére. (Vagy tapsolt el a Gazprom, de a beruházása árát te fogod megfizetni a gázárban.)

Ehhez képest a XXI. századi megoldás a megújulókra alapozni, és kihúzni atomenergiával, amíg a megújulók hasznosítása el nem éri a megfelelő mértéket és hatékonyságot. Plusz összekötni az EU-tagországok távvezeték-rendszereit. Elérni, hogy decemberi reggeleken krétai meg szicíliai napelemfarmon megtermelt energiával lehessen megfőzni a kávét Rovaniemiben, bár ott fel sem kelt még a nap. És elérni, hogy amikor nem süt a nap, mert éjszaka van Budapesten, akkor is legyen áram a lakásokban abból, amit épp akkor egy szélerőműfarmon termelnek meg Hollandiában vagy a skót partoknál. Ha már egyszer tárolni nem különösebben lehet az áramot.

Üdv:
b

Bársony és Selyem 2014.12.10. 12:52:53

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Már megint ott vagy, hogy (szándékosan) összekeversz engem az MSZP-vel!

Amúgy mi ez az anikomcsi-lengyelnáci honlap, ami a nicked mellé van biggyesztve?

borzimorzi 2014.12.10. 12:56:50

@Szúnyog: Hát persze. Az is ócska hazudozás, hogy amikor a háziorvosként dolgozó szomszédasszonyom megtudta, hogy a Fidesz által megvezetett népnek még 300 forintot sem ér meg az a szaktudás, amit ő 6 év egyetem, 4 év rezidenskedés és belgyógyász szakvizsga, valamint +10 év kórházi és háziorvosi szolgálat során összegyűjtött, akkor elkezdett intenzíve angolul tanulni, és 2 éve Angliában is él. Hidd el, sokat tágítana a horizontodon, ha kivennéd a fejedet Orbán alfeléből. Fogadd ezt ingyenes jótanácsként.

Üdv:
b

aleb19 2014.12.10. 12:57:33

amugy ki az a lengyel laszlo?

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.12.10. 13:00:20

@Bársony és Selyem: Nem keverlek én össze senkivel sem. Arra céloztam, hogy mennyi sikert értek el Orbánnal szemben, akik így viszonyultak a választókhoz, mint te.
Elhiszem, hogy mostmár civilek vannak, eddig demokratikus ellenzék volt, nekem igazából mindegy is, teljesen érdektelen számomra. Az ilyesfajta írások és a szemléleted csak arra jók, hogy Orbánékat hatalomban tartják. Ennek meg nyilván nem örülök.

A "lengyelnáci" kifejezéssel pedig elárultad, hogy mennyire vagy képben "erdő általános állapotáról"

Szúnyog 2014.12.10. 13:01:35

@borzimorzi: senki alfelében nincs a fejem. A szomszédasszonyodtól független tény, hogy mindenhonnan sokan elmentek, arányaiban Romániából és Litvániából, s talán Lengyelországból is többen, mint tőlünk
A 300 Ft nem a szomszédodé lett volna, illetve a finanszírozás azon elemét máshogyan oldják meg.

Az meg egészen gyermeki álom, hogy az orosz gázt napelemmel helyettesítsd.

Inkák földjén 2014.12.10. 13:02:18

@borzimorzi: "a nálad értelmesebbekkel elbeszélgessünk"

:)
Nem nekem szólt, de mi nálad az értelem fokmérője? Mit dolgozol? Hol végeztél? Hány éves vagy? IQ-d mennyi? A legyen ön is milliomost meddig viszed segítség nelkül?

Vagy aki egyetért veled, az értelmes, más nem?

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.12.10. 13:04:10

@borzimorzi: Teljesen felesleges a hazainál magasabb kereset miatt külföldön dolgozókat szabadságharcosnak beállítani. Mi lenne, ha ráigérnék a szomszédod keresetére +10%-ot és hazajönne. Akkor ő lenne a rezsim legnagyobb kiszolgálója?

Bársony és Selyem 2014.12.10. 13:06:08

@Szúnyog: "Erre volt szükségük, meg egy a kivándorló munkaerőre."

Biztosan ezért tartotta elzárva többek között Ausztria és Németország is még a csatlakozás után is hosszú évekre a maga munkaerő-piacát a frissen belépett tagállamok munkavállalói előtt!:-)

Ami meg az európai béreket illeti. Ha lenne némi közgáz alapismereted, akkor tudnád, hogy egy ország átlagos bérszínvonalát az adott országra jellemző átlagos hatékonyság szabja meg. És láss csodát: az osztrák átlagcég hatékonysága az négy-ötszöröse a magyarének (az orszáég GDP-jéből és az országban működő cégek számából kiindulva, korrekciós hatásokat figyelembe véve számíthatóan) és a bérek is hasonló nagyságrendben térnek el.
Értsd már meg, hogy sem nem a magyar kormánytól, sem nem az EU-tól, sem nem a világzsidóbolsevistaszabadkőművesbilderbergistakapitalistaimrerialistamagyarellenes összeesküvéstől függ az, hogy milyen a magyar bérszint, hanem csakis és kizárülagosan attól, hogy mennyire hatékony a magyar versenyszféra. Az meg attól függ, hogy mennyire innovatívak és hatékonyan szervezettek a cégek. Ez meg a tulajdonosok fejében lévő lekvár milyenségétől függ!
Vesd össze egy átlagos német és egy átlagos magyar cégvezető-tulajdonos fejét és meg is érted, hogy miért keresnek negyedannyit a magyar munkavállalók!

aleb19 2014.12.10. 13:10:21

@Bársony és Selyem: "Ha lenne némi közgáz alapismereted, akkor tudnád, hogy egy ország átlagos bérszínvonalát az adott országra jellemző átlagos hatékonyság szabja meg"

es ha neked lenne kozgaz alapismereted tudnad, hogy a periferia orszagok termelekenysegi mutatoi torzitottak mert a multik offshore cegeket hasznalnak...

tekicsibutuskalibuska

nevetőharmadik 2014.12.10. 13:13:53

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Ha ráigérnének +10%-ot, hazajönne. Csakhogy nem ígérnek rá, mert nem fussa miből! Ahhoz előbb jól működő és tartósan gyarapodó országot kellett volna csinálni, de azt meg nem tudnak a Fideszék sem. Ezért aztán a kérdésed a teljesen elméleti "mi lett volna ha" estimese kategóriában van.

high up! 2014.12.10. 13:16:51

@aleb19: "y a periferia orszagok termelekenysegi mutatoi torzitottak mert a multik offshore cegeket hasznalnak.."

Hú te méretes idióta, hogy sikerült egy mennyiségi és egy pénzügyi mutató között egyenlőség jelet tenned????

Szúnyog 2014.12.10. 13:17:31

@Bársony és Selyem: jaj de beképzelt vagy.
Nos a hazai versenyszféra nagyrészt a nyugati alvállalkozója. Az idetelepült multi a gépsor melletti munkásnak a felét, harmadát fizeti, mint otthon. A mezőgazdaságban fele a támogatás, mint nyugaton. Az állami alkalmazottak bére és a nyugdíjak töredéke a nyugatinak. tehát mindezek vásárlóereje is jóval kisebb.
De csak írogasd, hogy mennyivel hülyébbek vagyunk, szeretni fognak.
Én is örülök beképzeltségednek, mert ez is azzal biztat, hogy soha a kurva életben a tifélétek itt vezető szerephez nem jut.

deruyter 2014.12.10. 13:17:40

@alfacharlybravo: Szerintem tévúton jársz, ha túl sokat gondolkodsz ezen a gyarmatosítás dolgon. Egy nemzet gazdasági ereje főleg nem abból adódik, hogy más nemzeteket hogy nyúl le. Pontosabban nem úgy, hogy katonailag vagy ügyes szerződésekkel nyomja le őket. Hanem úgy, hogy önmagában erős. És ha önmagában erős, és fejlett akkor mindig azon az oldalon lesz, ahol a ritka és értékes javakat előállítják. Ez jelenleg és már jó pár évtizede a magas képzettség, a hatékony (értsd. pl. nem korrupt) állam, segítő szabályozási környezet, jogállam, a kemény munkáért kapott tisztességes bér. A német gazdasági csoda a 40-es évek végétől a 60-as 70-es évekig, amikor a semmiből újáépítették az országot erről szólt. És nem arról, hogy kit hogy zsákmányoltak ki. Persze egy jó kis kizsákmányolás hozzátesz a dologhoz, de önmagában kevés. De persze minndennek hatalmas szakirodalma van, nem akarok a mindent tudó szerepében tetszelegni.

high up! 2014.12.10. 13:19:26

@aleb19:

Na meg te vagy az a fidióta birka, aki a hanyatló UK-ben van, de egész nap itt rinyál Orbaneszku rendszeréért.

Hát akor mi a jóédesa.....ért nem költözöl vissza Orbanisztánba NERélvezni?

FOLYTASSUK!

susu64 2014.12.10. 13:20:33

@Bársony és Selyem: már hogyne támogatnám, de ez az állam csöppet sem kevésbé transzparens, mint a hozzánk hasonló volt szoci országok bármelyike. Mégha szeretnétek ezt másképp láttatni is. A császár hobbija című felütés szimpla ostobaság, csakúgy mint a drogos hasonlatod kb. azonos szinvonalú, mint az egész blog. Ugyanis tényeket összemosni, a vágyakat összekeverni a valósággal és abból egy ilyen hosszú lére eresztett (sok beszédnek sok az alja) episztolát szerkeszteni abszolút kontraproduktív. Gyermeteg módon szedsz össze idézeteket és hivatkozásokat, hogy ezzel a vágyott eseményt valóságos lehetőségnek láttasd. Majd hea pedig nem jönnek a jóslatok (pl. választások előtti MSZP-DK-PM beszédek az ő 2/3- jukról), akkor jön a birkázás meg miegyéb. Mást nem tudtok, mint hergelni az egyébként dologra és békességre vágyó embereket, addig-addig, amíg valahol valkinél tényleg elszekad a cérna, s akkor lehet majd igazán sikoltozni, hogy ja kérem, mi van itt. Az egész mostani hajcihő - túl azon, hogy a kormány és a Fidesz egetverő hülyeségeket csinál - kívülről és belülről, mesterségesen gerjesztett hatalmi játszma (lád: Soros és Gáti urak levelezése). Azt hiszitek, hogy a szabadságért és miegyéb szép és hangzatos eszmékért vonultok, miközben egészen egyszerű játékszernek használnak benneteket. Hasznos idióták vagytok, hogy Lenint idézzem. Politikai célokért handabandázó álcivilek. Nagyon jó példa erre az amerikai ügyvívő zseniálisan mocskos játszadozása: minden riportban, nyilatkozatban mást mond, s már senki sem tudja, mit is mondott az elején. Az igazságot meg végképp nem. Szóval minderről azt gondolom, hogy érdemesebb és értelmesebb volna egymás megértésével foglalkozni, békét teremteni. De azt is tudom, sajnos, hogy ti nem ebben vagytok érdekeltek.

aleb19 2014.12.10. 13:22:37

@high up!:
"hogy sikerült egy mennyiségi és egy pénzügyi mutató között egyenlőség jelet tenned????"

nem varazslat ...ha kozgaz egyetemet vegzel neked is megtanitjak, hogy a termelekenyesg az elomunkanal hatekonysagi mutato amit kreativ konyvelessel lehet manipulalni

Szúnyog 2014.12.10. 13:24:08

@susu64: Teljesen igazad van. És igen, sajnos a mindenkori Galilei Körök sosem hagynak nyugodalmat, mindig csak kevernek-kavarnak.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.12.10. 13:25:43

@nevetőharmadik: Kapaszkodj meg, én 2005-ben mentem Magyarországról máshova dolgozni, pedig akkor itt igazi kánaán volt, ugye. Semmi nem következik ebből. Rengeteg lengyel állt tovább Lengyelországból Leszek Miller idején is. Az Eu működésének az egyik alapja a munkaerő szabad áramlása, a fejlettebb országoknak ez nyilván megéri, nem kell ebben többet látni.

aleb19 2014.12.10. 13:25:58

@high up!: "Hát akor mi a jóédesa.....ért nem költözöl vissza Orbanisztánba NERélvezni?"

a libsi barmok szetqrtak Agyarorszagot az inga kilengett es most az ujkadarista viktator kavarja ottan...

koszonom nem

deruyter 2014.12.10. 13:29:36

@Bársony és Selyem: Egy picit azért vitatkoznék veled. Hosszú távon igaz, hogy a hatékonyságtól függ egy ország felemelkedése, de figyelembe kell venni a tőkével való ellátottságot is, és, hogy a tőke mennyire tud szabadon áramolni.
Nyilvánvaló, hogy pl. átlagos német cég mást gyárt, mint egy átlagos magyar és sokkal több saját tőkét tud bevetni pl. teljesítmény-fokozó gépesítésre. Az egy főre jutó GDP nem CSAK azért nagyobb, mondjuk 5-6-szor, mert ők ennyivel okosabban, szorgosabban és szervezettebben dolgoznak, hanem olyan dolgokat gyártanak/szolgáltatnak, aminek magasabb az ára. Ezen rövid távon nemigen lehet változtatni, de törekedni kell rá. A varázsszó a "hozzáadott érték". Leegyszerűsítve nincs az a hatékony sarlóval történő aratás, ami felvenné a versenyt egy közepesen jól szervezett informatikai szolgáltatással.

high up! 2014.12.10. 13:32:15

2002-től Magyaro. mint az állat úgy szakadt le Magyaro az EU-tól. Orbaneszku a maTROLLcsi idiótájával ezt a hátrányt még ki is építette.

Az államadósság törlesztésre elkobzott 3000 milliárd manyup meg az 1000 milliárdos megszorítások mint a kámfor, úgy eltüntek.

Na de hová?
Hát az Orbaneszkui oligarcha zsebébe. Egykulcsos "extraprofit" szja a felső 10%-nak, évi 400 milliárdos értékben, végtörlesztés, közbeszerzési panamák 1000 milliárdos tételekben, stb.

A panelproli, havi 100 nettón tengődő fidióta fundi hívő meg csak nyomja tovább a harcát a rabszolgaságáért.

Erre mondom, nem erre az 1-1 milliós gyógyíthatatlan mongolidióta fundi táborra kell az időt pazarolni, hanem a táborukba bekábított 1,5 millió Átlaghülyemagyart kell kormányváltó hangulatba hozni.
Aztán egy napon Orbaneszkut is pont úgy fogják 10%-on otthagyni, mint a ballibsiket.

FOLYTASSUK!

borzimorzi 2014.12.10. 13:32:58

@Atacama: Egyre jobbakat, elgondolkodtatóbbakat írsz. Kérlek, ne hagyd abba, mert öröm olvasni!

Üdv:
b

high up! 2014.12.10. 13:34:27

@aleb19: "az ujkadarista viktator kavarja ottan"

Errefel te meg minden nap ezt az újkádárista Orbaneszkut véded itt 1000-rel? Hogy most ő kúrja tovább?

Te se leszel már hülyébb.

aleb19 2014.12.10. 13:36:31

@deruyter: @Bársony és Selyem: csak azt az aprosagot felejti el mindenki, hogy nemeteknek kb 1000mdeuro kereskedelmi tobblete van mas uniosperiferia orszagokkal szemben es ez azert lehetseges mert ugy alakitjak az eu szabalyozast ahogy nem szegyelik es a nemetek igen nagyon szegyentelenek voltak az elmult evtizedekben

darthvad 2014.12.10. 13:38:55

@hosaka:
Itt van egy részletes leírás Ausztráliáról, benne van sok link, köztük van a hiányszakmák linkje is. :)

aleb19 2014.12.10. 13:39:32

@high up!: "Errefel te meg minden nap ezt az újkádárista Orbaneszkut véded itt 1000-rel? Hogy most ő kúrja tovább?"

szar lehet korlatolt egyugykent csak voros/feherben latni csokott vilagod...a vilag szines es bonyolult fogadd meg hatodik leninbacsi tanacsat:tanulnitanulnitanulni

borzimorzi 2014.12.10. 13:40:57

@Fejesrob: Kapaszkodjál meg, picinyem: akik a te bálványodat le fogják dönteni, azok zömmel még egy huncut gondolat sem voltak a Kádár-rendszerben, esetleg oviba-isibe járhattak a rendszerváltás előtt. De te már akkor is utáltad őket. Köszönjük, Emese.

Pá.
b

belekotty 2014.12.10. 13:52:42

@belekоtty: Szia nicktolvaj! :-))

"
Adatlap

belekоtty 0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2013.06.27. óta tag.
belekоtty ezekben a blogokban publikált:"

belekotty 2014.12.10. 13:53:48

@Fejesrob: Aha, szóval te vagy a nicktolvaj! :-))

borzimorzi 2014.12.10. 14:04:33

@Inkák földjén: Aki értelmeset ír, az a szememben értelmes, függetlenül attól, hogy egyetért-e velem. Ha tisztában lennél azzal, hogy hogyan készülnek az IQ-tesztek, akkor tudnád, hogy mindegyik csak azt méri, hogy az adott társadalomban élő emberek miért tartanak valakit intelligensnek, s mennyire.

IRL adataimhoz semmi közöd sincsen. Legyen elég annyi, hogy GDP-termelő vagyok, és a sokszorosát fizettem be eddig adóban annak, amit a magyar állam valaha is rám költött. Annak ellenére, hogy nem "jattos" szakmát választottam, hanem olyat, amelyben egy fillér "finánc nem látta pénz" sincs, meg állami pénz sincs, és nem is volt soha.

Épp ezért is tartom ocsmány árulásnak azt, amit a Fidesz csinál, mivel a verseny és a gazdaság tönkretételével pont ellehetetleníti az ilyen magamfajtákat, akik az államtól soha semmit nem kaptak, csak adtak neki. De ha elérik a céljukat, és végképp nem lesz működő gazdaságunk, nem tudunk tőkét bevonzani az országba, akkor egész egyszerűen még nekem is felkopik az állam. Ami persze érthető lenne, ha analfabéta lennék, nem pedig 2 szakmával, 2 diplomával, és 20+ év munkával a hátam mögött néznék elképedve, hogy a fidesznyikek mennyit lopnak. Egyszerűen nem tudunk annyit adózni, amennyit ezek lopnak. És egyre kevésbé tudunk, mert a hazai vállalkozást ellehetetlenítik a folyton változó adójogszabályokkal, hogy már a hazai vállalkozók is külföldi bankokba menekítik a megtakarításaikat, nem fejlesztik itthoni cégeiket. A külföldi tőkét meg fideszék vagy elüldözik, vagy eleve elijesztik. S közben még csak meg sem hallgatják a kérdést, hogy bocsika, de ki fog itt tőkét beruházni, munkahelyeket teremteni?

Ez agyrém. Objektív szempontokból, más országok gyakorlatával és adataival összehasonlítható tények alapján. S igen, kimondom, hogy nem tekintem értelmes embernek azt, aki ezt a fideszes országrontást és nemzetvesztést nem látja, nem érzi, nem fogja fel.

Üdv:
b

borzimorzi 2014.12.10. 14:11:34

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: :-D Már nem jönne haza. Akkor sem, ha nem 10%-ot, hanem 110%-ot ígérnél rá. Mert megismert egy egészen más munkakultúrát, ahol egészen más - konkrétan: szakmai - szempontrendszer szerint dől el, hogy kinek milyen az elismertsége, előmenetele. Bekerült egy olyan munkaközösségbe, ahol kivirágzott, ahol nem kell a feudális főurak stílusában uralgó főorvosnak nyaliznia, elég, ha a munkáját kiválóan végzi. Sőt, ettől fogják előléptetni. Nem a nyalizástól, vagy a főorvossal való rokoni kapcsolattól, netán a kórházigazgatóval folytatott hetyegészettől. Konkrétan, ha holnaptól egy fillérrel több fizetést se kapna, mint itthon, akkor is ott maradna. Mert ott van garantálva számára a szakmai és emberi megbecsülés (a financiális mellett).

Ez a ti bajotok, fidesznyikek. Magatokból indultok ki, és azt képzelitek, a pénz minden, és mindenki megvehető. Ezért nem értek fel a rendes emberek cipőtalpáig se.

Pá.
b

borzimorzi 2014.12.10. 14:12:30

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote:

:-D Már nem jönne haza. Akkor sem, ha nem 10%-ot, hanem 110%-ot ígérnél rá. Mert megismert egy egészen más munkakultúrát, ahol egészen más - konkrétan: szakmai - szempontrendszer szerint dől el, hogy kinek milyen az elismertsége, előmenetele. Bekerült egy olyan munkaközösségbe, ahol kivirágzott, ahol nem kell a feudális főurak stílusában uralgó főorvosnak nyaliznia, elég, ha a munkáját kiválóan végzi. Sőt, ettől fogják előléptetni. Nem a nyalizástól, vagy a főorvossal való rokoni kapcsolattól, netán a kórházigazgatóval folytatott hetyegészettől. Konkrétan, ha holnaptól egy fillérrel több fizetést se kapna, mint itthon, akkor is ott maradna. Mert ott van garantálva számára a szakmai és emberi megbecsülés (a financiális mellett).

Ez a ti bajotok, fidesznyikek. Magatokból indultok ki, és azt képzelitek, a pénz minden, és mindenki megvehető. Ezért nem értek fel a rendes emberek cipőtalpáig se.

Pá.
b

aleb19 2014.12.10. 14:13:45

@borzimorzi: "végképp nem lesz működő gazdaságunk, nem tudunk tőkét bevonzani az országba"

az elmult 25 evben a bevonzott kulfolditoke szetcseszett szinte mindent:" A privatizálás után nem virágzó piacgazdaság következett, hanem ipartalanítás, annak a rendszernek az összeomlása, amely nemcsak szerény munkabért és panellakást adott a dolgozóknak, hanem otthont, helyet a világ rendjében, az élet értelmét. A klasszikus európai modernizmus végét jelentette mindez. Technikai haladás, fejlődés, emelkedő életszínvonal, létbiztonság, a plebejus erények tisztelete: mindez Nyugaton nagyjából megmaradt még egy kis időre, de Kelet-Európában fejeződött be legelőször. Az egy főre eső magyarországi és a nyugati GDP közötti különbség kisebb volt 1989-ben, mint ma."by TGM

igen, kimondom, hogy nem tekintem értelmes embernek azt, aki ezt az országrontást és nemzetvesztést nem látja, nem érzi, nem fogja fel.

ergo setet es/vagy hulye vagyol

alfacharlybravo 2014.12.10. 14:15:37

@deruyter: Nem értek hozzá, de a személyes Németországi tapasztalataim ezeknek a szép elveknek ellent mondanak. Nekem úgy tűnik a nagy Amerika a szegény országok kifosztásából él és és most éppen az EU -t döngöli az anyaföldbe, kicsit elbizonytalanodtam, talán mégis van valami igazság amit annó a kommunisták szajkóztak az cionista imperialista új gyarmatosító világbékét veszélyeztető körökről? Valahogy a liberális világ is megsínyli a szocialista világ hiányát. Amit most játszanak az elégé hazárd játék a mindenki veszít rajta jellegű, a Németek ötlete, hogy egy új Molotov Ribbentrop pact azt most persze cancel ve lett. Az eszetlenebb fajták még vállalnák az atomháborút is, mondván nem is olyan veszélyes az!!!! Nekik gondolom a föld pusztulása sem gond lényeg a győzelem!

Fejesrob 2014.12.10. 14:17:16

@borzimorzi: El ne add már magad te is civilként. Elég jól ismerlek a polfórumból, te mindig is ballibsi voltál a másik dolog, hogy nem túl értelmes. Ez azóta sem változott, legfeljebb még jobban megkeseredtél, amit úgy látom, most is Orbánnak tulajdonítasz.

Ha az LMP nyer, szerintem akkor sem lett volna neked jobb.

aleb19 2014.12.10. 14:22:28

@alfacharlybravo: ecceru pedig: birodalmak eroltetik ra akaratukat mas /papiron fuggetlennek/ orszagokra

a nagyon demokratikus usa siman lebombaz barkit es barmit ha erdekei ugy kivanjak

Andy73 2014.12.10. 14:25:21

Csak a tények kedvéért.

"Az október eleji 35-ről 30 százalékra csökkent a kormánypárt tábora.

Csak a Jobbik és az LMP erősödött kicsit

Ebből a visszaesésből az ellenzéki pártok keveset profitáltak, csak a Jobbiknak és az LMP-nek emelkedett a támogatottsága kissé, 1-1 százalékponttal: az előbbi a múltkori 12-ről 13-ra, az utóbbi 3-ról 4 százalékra bővítette táborát. A baloldali ellenzéki pártok hívei valamivel, 1-1 százalékponttal kevesebben lettek: az MSZP mögé 11 százalék sorakozik fel, a DK és – az ebben a formában utoljára mért – Együtt-PM 2-2 százalékra számíthat."

Tehát ez lenne a szerző szerinti "bukás". Fidesz: 30, Jobbik 13, MSZP 11 % - az összes többi párt 5 % alatt.

hvg.hu/itthon/20141121_Ipsos_Csokkent_a_Fidesz_tabora_az_elmult

Fejesrob 2014.12.10. 14:27:03

@Andy73: Ne jött be ballibsiéknek a "most civilként vagyok itt".

aleb19 2014.12.10. 14:31:05

@Andy73: a "szerzo" mint kiderult :huszonevesbutuskalibuska

Fejesrob 2014.12.10. 14:33:32

@aleb19: Na igen. Persze lehet, hogy ezek már nem a gyerekek, hanem az unokák? Az sem lesz jobb.

Moin Moin 2014.12.10. 14:33:52

@Fejesrob: Borzimorni valóban nem civil: tegnap vettük fel az ansbachi dragonyosokhoz, Rittmeister rendfokozattal (Blücher is így kezdte...), ezzel is honorálva régi bolsilibsihazaáruló mivoltát.

Már meg is kapta az első három havi zsoldját...

Holnapután érkezik, a többi nyolcszázezer NATO-megszállóval, mindkét lábán lánctalpak lesznek, a fogai között handzsár!

Moin Moin 2014.12.10. 14:38:29

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote:

Te tényleg azt képzeled, hogy akik kvalifikált, diplomás munkavállalóként távoztak Magyarországról, csak a pénz miatt tették-teszik?

Olvasgasd a Határátkelő blogot, meg fogsz lepődni!:-)

aleb19 2014.12.10. 14:39:35

@Fejesrob: az apak/nagyapak bunei nem oroklodnek, de a haracsolt vagyon igen

alfacharlybravo 2014.12.10. 14:42:05

@aleb19: Az usa elég furán értelmezi a demokráciát úgy látszik ebből is van sokfajta, vagy nincs csak attól függ ki mondja meg mi demokratikus és mi nem? A Siemens is meg Deutche Bank is amint sikereket ért el rögtön egy korrupt gazember társaság lett, ami igaz a liberális gazdaság lételeme a korrupció csak a lánykori nevén szokták emlegetni, a törvénytisztelő usa ban lobbiznak például.

aleb19 2014.12.10. 14:42:44

@Moin Moin: "Te tényleg azt képzeled, hogy akik kvalifikált, diplomás munkavállalóként távoztak Magyarországról, csak a pénz miatt tették-teszik?"

igen a penz a legfobb erv barki is mond hulye fake cenzurazott bloggokon barmit

aleb19 2014.12.10. 14:45:24

@Moin Moin: "Benedek Elek unokája"
attol meg mindig huszoneves, naiv ,tapasztalatlan libuska aki sok hulyeseget irogat ossze es vissza

Moin Moin 2014.12.10. 14:45:56

@aleb19: Nem szorul rám Ani, hogy megvédjem, de:
- A "huszonévesről" annyit, hogy Napóleon 24 éves korára már bevette Toulont és dandártábornok volt - így a kor nem deretminálja aképességeket és kompetenciákat.:-)
- A "butuskalibuskának" két diplomája van (egy természettudományos és egy mérnöki) és most fog PhD-zni. Három nyelven beszél (angol francia, német)

...Te e mellé mit tudnál odatenni?:-)

Emmett Brown 2014.12.10. 14:47:43

@Andy73: ez 3hetes. kíváncsi leszek a következőre, mert ebben még nincs benne a drogtesztes brainstorming eredménye pl. és ezt a csökkenést úgy sikerült produkálni, hogy komoly húsbavágó közvetlen gazdasági intézkedéseket nem hoztak.

darthvad 2014.12.10. 14:48:23

@Atacama: Én 18 éve egy kommunikációs tréningen vettem részt, ugyanez volt a játék, persze nem tudtuk előre. A tréner (egy akkori országgyűlési képviselő) videóra vette az egészet majd visszajátszotta és kielemezte, egyes eseteket kikockázva. Döbbenetes volt a hatás. A testbeszéd ereje, a viselkedés amit az ember saját maga sem vesz észre. Mindenki hajtotta a maga igazát, és egyetlen olyan páros vita sem volt ahol az egyik fél meggyőzte volna a másikat. Visszanézni elképesztő volt.
Ezzel kapcsolatos az amit én ma nagyon hiányolok a politikából: az önkritikát. Nulla az önkritika mindkét oldalon, de nyilván most éppen az tudja a nagyobb kárt okozni akinél a hatalom ilyen mértékben koncentrálódott.
Szerintem ha egy nagy szervezetben ennyire megszűnik a szervezet önkritikája, belső korrekciós képessége, ott előbb-utóbb óriási problémák lesznek. Ma ez az egész államszervezetre jellemző.
Azt gondolom csak valami sokkterápiával lehetne kicsit jobb irányba terelni a dolgokat. (Nem fegyveres lázadásra gondolok, vagy kivégzésekre :)
De nagyon nagy szükség lenne valami új politikai erőre, és lehet hogy nem kellene ezzel 3,5 évet várni.

Szúnyog 2014.12.10. 14:50:53

@Moin Moin: Benedek Elek a palóc, vagy a hajdú ág?

Moin Moin 2014.12.10. 14:51:30

@aleb19: Most elárultad, hogy fogalmad sincs, ki is volt Benedek Elek és mikor élt. Elárulom, 1929-ben halt meg, továbbiakat itt talász róla: hu.wikipedia.org/wiki/Benedek_Elek_(%C3%ADr%C3%B3)

Így ma az unokája, lenygel László, semmiképp sem lehet "huszonéves" - hacsak nem tételezzük fel, hogy a szülei matuzsálemi korban nemzették őt!:-)

Első lépésként a művelődés felé talán olvasgasd Benekek Elek meséit!

Szúnyog 2014.12.10. 14:54:18

@Moin Moin: ja, én meg azt hittem, a bloggernőre mondod, hogy Benedek Elek unokája, s furcsálltam is.

Moin Moin 2014.12.10. 14:55:08

@Szúnyog: Zavart érzek az erőben: számodra összekeveredett a poszt szerzője, "Bársony és Selyem" Lengyel Lászlóval. Ez utóbbi Benedek Eleke unokája - B&S nagyszülei egyszerű hajdúsági/palócföldi kisemberek voltak.

...Annyi a közös bennük, hogy mindkét családnak van református ága - de ebben Orbánnal is közösek!:-)

aleb19 2014.12.10. 14:55:09

@Moin Moin: es magacska is napoleonnak erzi magat mint a kettes korterem lakoi??

jartam egyetemre es dobbenten tapasztaltam, hogy a jo tanulok fele autista ,szinte funkcionalis analfabeta az elethez

...Te e mellé mit tudnál odatenni?:-)

Szúnyog 2014.12.10. 14:55:28

@Moin Moin: én sem számoltam az éveket, pedig tudok egyet, s mást Benedek Elekről. :)

Moin Moin 2014.12.10. 14:56:23

@Szúnyog: Írhatnánk közösen egy filmforgatókönyvet: "Lengyellaci a bloggenrő" címmel!:-)

Andy Vajna csak adna rá pézet!!!

Szúnyog 2014.12.10. 14:57:00

@Moin Moin: Nekem Lengyel László kimaradt - legalábbis e blogban.

Jimbo75 2014.12.10. 14:57:03

Sajnos van itt 2 millió birka, akik minden körülmények között orsósékra szavaznak, plusz hihetetlen mázlijuk van, hogy nincs normális ellenzék, nincs alternatíva, úgyhogy sajnos ebből nem olyan hamar bukás, mint szeretnénk....

Szúnyog 2014.12.10. 14:57:28

@Moin Moin: ja, még trendi is lenne.

aleb19 2014.12.10. 14:57:52

@aleb19: ki az a lengyel laszlo ????

aleb19 2014.12.10. 14:59:40

@Moin Moin: lengyel laszlot mar mindeki elfelejtette ,de viktator van, volt, lesz /mert sajna igeny van ra/

Moin Moin 2014.12.10. 15:01:34

@aleb19: Te is kevered a szeméyleket, mint Szúnyog: én nem Ani vagyok (ő a Bársony és Selyem).

Napóleon csak példa volt akkar, hogy az életkor nem határozza meg a képességeket - hiszen pl. Orbán is huszonévesen lett a Fidesz vezetője!:-)

Én mi tudnék mellétenni? Hát, nem sokat..., talán érdeklődj borzinál!:-)

Szúnyog 2014.12.10. 15:01:34

@aleb19: az egyik bágyadt hangú entellektüel (ld. Antall József), aki a '90-es években minden reggel elmagyarázta a TV reggeli műsorában, hogy miért hülye az MDF (KDNP, FkGP), s miért jó az SZDSZ.
Amúgy közgazda és politológus, de még inkább véleményformáló, megmondó, akire mindig megfellebbezhetetlen szaktekintélyként illett tekinteni.
Azon értelmiségiek egyike, akik sokat tettek a rendszerváltoztatás elbaszásáért.

Szúnyog 2014.12.10. 15:02:43

@Moin Moin: nem keverlek "Anival", csak azt kevertem, hogy úgy értettem, rá mondod, Benedek unokája.

Moin Moin 2014.12.10. 15:03:05

@Szúnyog: Este neki is foghatunk!:-)

Lesznek benne átöltözések, trasznvesztiták, meleg kereszténydemokraták, és természetesen Gyurcsány Frenenc is, a vámpír szerepében!

Moin Moin 2014.12.10. 15:06:26

@Szúnyog: Este neki is foghatunk!:-)

Lesznek benne átöltözések, trasznvesztiták, meleg kereszténydemokraták, lovas kereszténydemokraták, sci-fi szálként választáson önállóan induló kereszténydemokraták - és természetesen Gyurcsány Frenenc is, a vámpír szerepében!

A népies szál Bajnai Gordon lesz, Lúdas Matyi szerepében!

aleb19 2014.12.10. 15:07:53

@Szúnyog: kigugliztam lengyellaszlot/akitmarmindenkielfelejtett/
az a barom azon nyavajog mostansag, hogy csalatkozott libajnaiban mert az elteuccsokisztitkara a penzeskulfoldimelot valasztotta a boszmefogas helyett es az E14 kifingik

Szúnyog 2014.12.10. 15:08:05

@Moin Moin: A transzvesztita nem elég, az LMBTQ minden betűje mélységes szépségét meg kell mutatni.

Szúnyog 2014.12.10. 15:09:07

@aleb19: :))
Az LMP régen megmondta már, hogy az ilyen E adalékok nem kellenek.

a nemzet fogatlan provokátora 2014.12.10. 15:11:35

Ez már megint egy ballib blogger álomvilága, amit lehetséges valóságként próbál eladni. Ne reménykedjetek, a Fidesz nem fog elbukni,és bizony itt fog ülni a fejeteken még jó pár évig. Nézzétek csak meg a 2011-es posztjaitokat, akkor is miket írtatok, aztán mi lett belőle? Három csúnya pofánverés. Most vérző orral szipogva ismét bíztok,hogy majd Goodfriend meg az amerikaiak.. persze, majd rájöttök ismét a realitásokra.
Az a legröhejesebb bennetek, hogy két lépéssel sem tudtok előre gondolkodni. Ok elhajtjátok a Zorbánt (persze közel sem vagytok rá képesek, de tegyük fel). Mi lesz utána? Ki lesz a miniszterelnök , ki irányítja majd az országot? A baloldali pártok romokban hevernek, ők nem jelentenek alternatívát. Teljesen homályos, irreális elképzeléseitek vannak a világról, aminek része az, hogy a győztes párt-egyébként teljesen természetes-népszerűségvesztéséből azt olvassátok ki hogy megbukik az Zorbán. Muhaha. A közelében sem vagytok ennek. Úgy másfél év múlva majd megint jönnek a népjóléti intékedések, és '18-ban megint el lesztek picsázva.

Szúnyog 2014.12.10. 15:13:41

@a nemzet fogatlan provokátora: ja, ha az embernek lenne türelme elővakarni a régi posztokat, meg hozzászólásokat, milyen jókat lehetne szórakozni.

turista a saját országában 2014.12.10. 15:21:04

"És most mégis: „mindenék” el fognak bukni – ezt ők is jól tudják! Elbuknak, mert valami olyasmit akartak, ami lehetetlen: a 21. században egy lebutítani szánt és megfélemlített társadalom képtelen a sikerre és képtelen a jóléte alapjait előállítani."

Min. 3,5 év múlva. De addig még sok rossz dolog fog történni. Min. ennyi ideig még lopnak és csalnak, nyelik a közpénzt büntetlenül, dőzsölnek a fideszközeli cégek, a kiosztott zsíros földek termelik a hasznot az újsütetű tulajoknak...

És a mai ifjúság egy része, egymás után még több korosztály, teljesen műveletlenül fog kijönni a szakmunkásképzőkből, az esztergapad, etc. mellől.

Valahol vége a lejtőnek, de a rendszer logikájából következően sajnos nem vagyunk még az alján, s addig még egzisztenciálisan sokakat fog magával rántani a lavina.

aleb19 2014.12.10. 15:25:58

@turista a saját országában: "És a mai ifjúság egy része, egymás után még több korosztály, teljesen műveletlenül fog kijönni a szakmunkásképzőkből, az esztergapad, etc. mellől"

nemtom, de a szakmunkaskepzokbol amiota vilag a vilag muveletlenek kerulnek ki, nincs evvel semmi baj a jomunkasember dolgozik ,vedel,alszik es megint...

high up! 2014.12.10. 15:28:36

@aleb19: "az apak/nagyapak bunei nem oroklodnek, de a haracsolt vagyon igen"

Akkor nyilván kívülről fújod okostóni, hogy mekokra vagyonhegyeket is örökölnek majd az Orbaneszku, Simlicska, Nyerges, Garancsi, Lázálom János, Rogán, Kósa, Szargyártó kölkök.

Azt röhögöm bennetek közmunkás béren tengődő hasznos hülye fidiótákban, hogy még harcoltok is érte, hogy az oligarcha elnyomóitok még tovább nyúzzák a bőrt rajtatok.

Hozzátok képest a komcsik Harvardi észlények voltak.

FOLYTASSUK!

ChemZso 2014.12.10. 15:30:19

@borzimorzi: "ahonnét elüldöztétek a legértelmesebb, legdolgosabb és legversenyképesebb 5-600ezer polgártársunkat"

Ezt az adatot - mármint hogy az elüldözött 5-600 ezer polgártárs a legértelmesebb, legdolgosabb és legversenyképesebb - honnan tetszik venni?
Vagy csak egy kis tódítás?

Túrós (törölt) 2014.12.10. 15:33:27

@SZMLT: minél többször írjátok le a libsi szót annál jobb lesz

aleb19 2014.12.10. 15:35:57

@ChemZso: sajna ez a becsles kb igaz es folyamatosan novekszik,2013-ban csak angliaba es nemeto.ba 56ezren vandoroltak ki ...ez egy ev es csak 2 orszag adata

high up! 2014.12.10. 15:41:37

@susu64:

Nem kell rinyálnod a tények miatt. Mít gondolsz, honnan lett a fidesznek 2,5 milliós tábora?
Onnan eftársam, hogy az 1 millió fidesz fundi szavazó mellé bejött a ballibsi oldalról 1,5 millió panelproli.

Oszt ezzel az a fideszes aki nem volt se komcsi meg se maszopos lazán kisebbségbe került az imádott pártjában. Bruhaha, a sok hülye fidiótát a panelprolik irányítják!!

Orbaneszku is ehhez a másfél millió Átlaghülyemagyar panelprolihoz igazodik, nehogy kiszaladjanak alóla, hogy aztán jöjjön egy új kormány egy hatalmas elszámotatással.

Szegény paranoiában szenvedő Orbaneszku lassan már kezdi felfogni, hogy egy napon úgyis bukni fog, na ekkor jönnek rá a jól ismert dühkitörések Európa ellen, a multik ellen, a bankok ellen, a kisker háózatok ellen, stb.

Idióta fideszbolsik, Orbaneszku KULÁK LISTÁJA hosszabb már mint Rákosié volt!
Oda is jutott az ország "kulákok" nélkül.

FOLYTASSUK!

ChemZso 2014.12.10. 15:45:35

@aleb19: A kérdésem a felsőfokú jelzőkre vonatkozott.

nevetőharmadik 2014.12.10. 15:50:29

@turista a saját országában: Ne végy rá mérget. Én is azt hittem, hogy még sokáig húzzák, de azért gondolj bele: mikor "adtak" utoljára valamit? Rezsicsökkentést talán egy éve? És azóta mi van? Már a "devizásmentés" közben sem sikerült rendesen lenyúlni a bankokat. Egyszerűen már nemigen van senki, akinek a faszával verhetnék a csalánt, szóval osztogatás, a tömegek megvásárlása itt már többé nem lesz.

Marad a fosztogatás. A médiapiacot még megpróbálták átrajzolni, de az RTL-Klub visszaütött, és meglepetésre állja is a sarat. Most a kiskereskedelmet próbálják átrajzolni, de a boldogtalan nép ebből csak az árak jelentős emelkedését fogja érezni. (És ugye cserébe nem kap majd még több rezsicsökkentést.) Ezekkel is maguk alatt vágják a fát.

Figyelemelterelés? Mikor volt utoljára botrány ellenzéki politikus körül? A Simon-ügy óta semmi! Netadó, vasárnapi zárva tartás, kötelező drogteszt, stb? Mind-mind közvetlenül baszogatja az embereket.

A Fidesz egyetlen reménye a kibekkelésre az lehetett volna, ha nagyon-nagyon kussban maradnak. De olyat ők nem tudnak, és most már talán már az sem segítene, mert túl sokakat bőszítettek fel. És egyre többeket fognak. Saját maguk fognak mindent megtenni azért, hogy a bukásukat felgyorsítsák, ellenzéktől tök függetlenül. Goodfriendéktől függetlenül.

Pláne, ha februárban tényleg oda lesz a kétharmad is (aminek persze a szimbolikus jelentősége nagyobb, mint a gyakorlati), mert akkor a jónép vérszemet kap. Még övék minden, de mér csúszik ki a kezükből.

a nemzet fogatlan provokátora 2014.12.10. 15:50:41

@borzimorzi: Gondolom a szlovák, lengyel ,román stb. nyugati irányú migrációért is a Zorbán a hibás..

a nemzet fogatlan provokátora 2014.12.10. 15:53:41

@nevetőharmadik: Elárulnád hogy milyen forgatókönvet képzelsz el a jelenlegi kormány bukására? Csak úgy nagyvonalakban. Mert erre a kérdésre nemigen szokott válasz jönni. Persze lehet várni, reménkedni de megint csalódás lesz a vége..

aleb19 2014.12.10. 15:54:05

@ChemZso: "legdolgosabb és legversenyképesebb" ez a ket jelzo igaz es nem csak a magyarokra, ha valaki felemeli a segget es kivandorol az agilis es nem lusta, de butasag az nem kizaro ok a sikeres letelepedeshez, bar az atlagnal tobb a kepzett szakember es a jogaszok, bolcseszek szama csekely

Pi Natátlia 2014.12.10. 15:54:43

Én már annyira várom, hogy bekövetkezzen a bukás, aztán jön majd egy új csapat és a haza felvirágzik. Nem lesz többé éhező kisgyerek, az összes kivándorló visszajön, az árakat felezik, a béreket triplázzák, a szociális ellátások alanyi jogon járnak, az összes liberális demokrata legjobb haverja leszünk, ingyen adják majd az IMF hitelt, a bedölt hiteleket nem kell visszafizetni, vagy csak harmad árfolyamon, csupa móka és kacagás lesz az élet.

a nemzet fogatlan provokátora 2014.12.10. 16:05:17

@Pi Natátlia: Igen, valóban. A tejjel -mézzel folyó kánaán időszaka jő majd el, ha Zorbán és bandája eltakarodik. Az új vezetők(ki tudja kik lesznek ők?), pedig angyalból lesznek, egyenesen utálják a pénzt, és a legkisebb korrupciós gyanú esetén is nyilvános harakirit fognak elkövetni. Bizony szép új világ lesz ez. Még ugyan fingunk sincs arról hogy hogyan és miképp fog bekövetkezni mindez, de valahogy csak beköszönt majd..

Moin Moin 2014.12.10. 16:06:49

@a nemzet fogatlan provokátora: Erről fognak szólni a posztban említett további sorozatposztok...:)

a nemzet fogatlan provokátora 2014.12.10. 16:17:30

@Moin Moin: Igen? Kíváncsian várom. Bár erős a gyanúm, hogy 4k, Milla szerű Facebookra alapozott elképzelés lesz, ami egyszer már megbukott pár éve..

tralalala 2014.12.10. 16:23:55

@borzimorzi: "ahonnét elüldöztétek a legértelmesebb, legdolgosabb és legversenyképesebb 5-600ezer polgártársunkat. "

De erre van valami link is? Mert én olyat találtam, ami szerint persze sokan mennek, meg sokan is jönnek.

www.indexmundi.com/hungary/net_migration_rate.html

A magyar migrációs ráta pozitív.

tralalala 2014.12.10. 16:24:51

@a nemzet fogatlan provokátora: Ne viccelj már, hát majd a Szakértői Kormány! Azok a levegőből materializálódnak, mikor szükség van rájuk.

Gyorgy Nagy 2014.12.10. 16:25:43

Orbán és vidéki lopos (PARASZT volt KISZ titkártársai GÜLÜ SZEMű Rogàn Lázár Kocsis Mr 20% Kosa Laka stb,stb ) huzzatok vissza fatornyos falutokba és TURKÀTOK aFÖLDDET KÖZMUKÁSMÈNT! Amit elloptak azt pedig visszaveszük!

Szúnyog 2014.12.10. 16:45:10

@Gyorgy Nagy: olyan szépen és helyesen írsz, hogy helyed lenni egy fészbukk kormányban.

2015 a fideszesek Moszkva fele menekülnek 2014.12.10. 16:57:45

26%-ra zuhant a fidióta birkák népszerüsége!
Ezért aztán pofázhattak itt egész nap.

Tavasszal már menekülni fog ez a tolvaj bolsibanda Moszkvába meg Offshore országba.

dr kíváncsivagyok 2014.12.10. 17:48:35

@Sir Galahad:
"Nem untátok meg az elmúlt négy évben, hogy minden héten bejelentitek Orbán bukását? Nem gondoljátok, hogy ez az elkövetkező három és fél évben is unalmas lesz? "

Ember,...fél év múlva Azerbajdzsánban kap menedékjogot a vezéred ,...a baltás lesz a szomszédja...

dr kíváncsivagyok 2014.12.10. 17:52:13

@Szúnyog:
"olyan szépen és helyesen írsz, hogy helyed lenni egy fészbukk kormányban. "

Te tévedésben vagy , ha azt gondolod hogy most a szépírás számít - és segít rajtatok -...
most az számít amit GONDOL pármillió ember...

dr kíváncsivagyok 2014.12.10. 17:55:02

@a nemzet fogatlan provokátora:
"Gondolom a szlovák, lengyel ,román stb. nyugati irányú migrációért is a Zorbán a hibás.."

Az az maguk gondja...
Mindíg találtok behelyettesíthato hasonlo szart , mit amit ti csináltok..

$pi$ 2014.12.10. 18:08:03

@Szúnyog: Már tanulnak offsórul... offkórsz! :)

contractor 2014.12.10. 18:12:05

„Húsz év múlva senki sem fog emlékezni Orbán Viktorra!”

Baromság. Haynau-ra is emlékszik mindenki. Meg Hitlerre is fog. Az lenne a baj ha igazatok lenne.

borzimorzi 2014.12.10. 18:17:32

@aleb19: TGM-re mint gazdasági "szakértő"-re hivatkozol??? :-DDD Ennél jobban nem minősíthetnéd magadat.

Pá.
b

Moin Moin 2014.12.10. 18:19:52

@tralalala: A bevándorlási többlet forrása a külmagyarok honosítása - ez igazán eszedbe juthatott volna!:-)

Ami a magyarok elvándorlását illeti: 2014 közepén csak Németországban kb. 140.000 magyar állampolgár tartózkodott Németországban bejelentett lakcímmel, azaz életmódszerűen. 2013 végén a pontos szám 135.614 fő volt, ez 26,3%-kal több, mint a 2012-es év végi 107.398 fő.

Forrás: destatis.de, ill. www.bva.bund.de/DE/Themen/Sicherheit/Auslaenderzentralregister/auslaenderzentralregister-node.html

...Noch weitere Fragen?:-)

Moin Moin 2014.12.10. 18:22:36

@Szúnyog:

Jelenleg Svájcban - azért mászkál oda annyit Orbán és Lázár.

De van a Dominikai Köztársaságban is, ahol meg Pintér vont magyar követ...

...Érdekelnek a számlaegyenlegek is?:-)

no_successful2 2014.12.10. 18:22:54

Birom amikor itt néhány idióta (azért idióta, mert nyilvánosan csinál hülyét magából) bukásról beszél.
Először is, ha minden kormány a népszerűségvesztés miatt lemondott volna, nekünk kb ez lenne most a 30. kormányunk a rendszerváltás óta.
Én még emlékszem, hogy 2010-ben itt huhogtátok, hogy ezek úgy elcseszik, hogy két év múlva új választásokat kell kiírni.
Aztán jött 2014 meg egy jó kiadós nagy saller a ballib összefosásnak.
Most hogy csökkentették a szociális kiadásokat, kb törvényszerű volt a népszerűségvesztés. (lóf.szt az internetadó, meg lóf.szt a kitiltás, a zseb az ami az ingadozóknál számít.)
Majd 2017 végén 18 elején megint osztogatnak kicsit, a ballib meg újra megkapja a sallerét.

borzimorzi 2014.12.10. 18:26:03

@Fejesrob: Aki nem tagja egy pártnak sem, az mi, ha nem civil? Aki nem visel és nem is viselt soha semmilyen közhivatalt, az mi, ha nem civil?

Mellesleg én nem akarok civil lenni, 20 éve keresem azt a pártot, amelyik a józan ész, a szabadságjogok, az európai és nemzeti értékek, valamint a tisztesség alapján áll. Egyszer már úgy tűnt, hogy találtam ilyet, de 1,5 év után kiderült, hogy nem, tehát kiléptem. Még egyszer is úgy tűnt, hátha sikerül, de ott 2 év után kiderült, hogy az egész bandát eladták a saját vezetői kilóra, cserébe pár koszos kis hivatalért, amit a Fidesz koncnak odadobott. Azóta is folyamatosan figyelem a pártkezdeményeket, van is olyan, amelyik ígéretesnek tűnik, de még nem vagyok benne biztos.

Más emberek életük legfontosabb döntését, a házasságkötést tolják el ennél többször is.

Ja, és ami fontosabb: én soha nem ártottam sem a hazámnak, sem a nemzetemnek semmit. Ezzel szemben azok, akiknek te tolod a szekerét - pénzért vagy hülyeségből, az már a te dolgod - többet ártottak, mint amennyit a megelőző 30 évben bárki.

Na, szevasz.
b

no_successful2 2014.12.10. 18:33:36

@Gyorgy Nagy:

"Amit elloptak azt pedig visszaveszük! "

A visszavesszük két sz-szel írandó

Egyébként meg, ha már lopásról, meg visszavételről beszélünk, talán a Szociknál meg libsiknél kellene kezdeni, górcső alá venni a rendszerváltás utáni privatizációs mutyikat is, nagy összegben lefogadnám, hogy a Magyar államadósság jelentősen csökkenhetne.

Moin Moin 2014.12.10. 18:33:47

@Sir Galahad: Mi, azaz a ProgBlog sosem jósoltuk Orbán bukását - sokszor éppen arról írtunk, hogy alkalmatlan a leváltására a létező ellenzék és persze arról is írtunk, hogy mik ennek az alkalmatlanságnak az immanens okai.

Egyetlen, 2011-es posztunk viselte az "Orbán utolsó éve" címet (progressziv.blog.hu/2011/12/30/orban_utolso_eve ), azonban itt az utolsó, még demokratikus kormányzásként jellemezhető évéről volt szó, nem pedig arról, hogy a következő évben megbukik.

borzimorzi 2014.12.10. 18:34:03

@Moin Moin: :-DDD

Agyrém, mi? De lassan ezeknek a fizetett fidesztrolloknak a szájából dicséret lesz a hazaárulózás. Konkrétan ezzel a szitoknak szánt szóval illetnek mindenkit , aki kimondja, hogy nem tudunk annyit adózni, mint amennyit a fidesznyikek lopnak.

Üdv:
b

borzimorzi 2014.12.10. 18:38:46

@aleb19: Még az a szerencse, hogy amikor VDani olvtárs volt frissdiplomás, akkor közlekedésmérnöki zseninek kiáltottátok ki, akire a komplett BKV-t rá lehetett, sőt kellett is bízni. Mellesleg meglepően jó munkát is végzett a tapasztalatlanságához képest. Most, hogy kegyvesztett lett, vagy mert netán Vitézy papa úgy döntött, hogy nem öli a pénzét a továbbiakban már számolatlanul a Fideszbe, elvégre nem akarja a híd alatt végezni ő se, most hirtelen elmondjátok mindenféle hülyegyereknek, huszonéves butuskának stb. Olyan átlátszók vagytok, ti fidesztrollok, mint egy pohár v..elet.

Na, pá.
b

no_successful2 2014.12.10. 18:39:09

@borzimorzi:

"mint amennyit a megelőző 30 évben bárki."

Na, ezt azért nem kellett volna.
A rendszerváltás utáni privatizációs mutyik, gyakorlatilag az egész nemzetgazdaságot érintették, taccsra is vágva azt. Túlnyomórészt a szoclib oldal volt érintett a dologban.
Nagyon kellett az a Bokros csomag, részint a rablóprivatizáció közvetlen, részint közvetett hatásai miatt.

Moin Moin 2014.12.10. 18:40:47

@no_successful2: 1.) Olvasd el te is a Sir Galahadnek 18:33:47-kor küldött választ. Ott megtalálod a hivatkozást, hogy mi sosem jósoltuk Orbán és rendszere gyors bukását.

2.) Ebben a posztunkban nem a szavazói támogatás csökkenése folytán írjuk azt, hogy a Fidesz leváltható, hanem erőforrás-oldalról nézve: ha elmélyedsz a 2015-ös költségvetésebn, ill. a kormány és az EU által egyaránt kritikusnak várt 2016-os esélyekkel is számolsz, akkor kirajzolódik egy fenntarthatatlan pálya, hiszen a gazdasági növekedésnek nem adottak az attribútumai.

...Idézek neked a következő posztunkból, gogy lásd te is az Orbán-rezsim finanszírozhatóságát, íme:

"A Fidesz-rendszer a saját 2018-ig való túlélését a szegényebb, elesettebb, kiszolgáltatottabb társadalmi rétegektől megvont szociális ellátásokból tervezi finanszírozni. Más olyan forrás ugyanis – valódi növekedés és valódi, azaz versenyszféra-beli beruházások híján – nincs már az országban, ahonnan úgy lehetne pénzt szerezni hogy az ne váltson ki azonnali, elementáris és tömeges felzúdulást."

Ez a helyzet, erre alapozva írjuk, hogy a rendszer instabil.
Ráadásul ugyanezen okból nincs már "gazdag zsákmány" sem, ami viszont a párt érdekkörein belüli konfliktusokat generálja/ngedi manifesztálódni.

$pi$ 2014.12.10. 18:42:05

@borzimorzi: "Aki nem tagja egy pártnak sem, az mi, ha nem civil? Aki nem visel és nem is viselt soha semmilyen közhivatalt, az mi, ha nem civil?"

Persze civil, jogos. Viszont amikor egy ilyen civil személy vagy szervezet összefonódik valamelyik párttal és kemény pártpolitizálást folytat, akkor ne nevezzük már civilnek.

Ez persze éppen úgy érvényes a fidesszel összefonódott ún. civilekre mint az akármelyik párttal összefonódott álcivilekre. Egyszerűen úgy megy ez, hogy vannak, amiket egy párt nem mondhat ki meg van amikor egy pártnak jól jönne valami pártfüggetlen forrás és akkor csak füttyentenek egyet és jönnek a bércivilek, akik némi támogatásért jól megaszongyák.

Én mondjuk nem csodálkozom ezen, amint elkezdik felértékelni és ajnározni a civil szférát nyilván máris megjelennek az álcivilek. Bloggerek, megmondóemberek, csávók, akik hetente nyilatkoznak, website-ok, amik folyamatosan nyomják a cuccost... értelmes ember látja, hogy ezeknek a függetlensége csak átverés.

Szóval szerintem szerencsés lenne a "nincs papírja arról, hogy keményen politizál" definíció szerint használnánk inkább a "nem politizál teljes erőből" definíciót és akkor lenne értelme annak, hogy "civil".

borzimorzi 2014.12.10. 18:43:10

@aleb19: Mondom én, hogy magadból indulsz ki. Neked a pénz a legfontosabb, és azt képzeled, mindenki ilyen aljas. Így könnyebb a lelkednek, hogy elhazudod magad elől azt a tényt, hogy nálad különb emberek is vannak? Konkrétan az emberiség többsége különb nálad? Hajjaj! Nehéz lehet neked ott az angliai feketemosogatóban megideologizálni, hogy miért a Fidesz rendszere a legistenkirályabb rendszer, bár még egy magadfajta talpnyalót se tud eltartani rendesen! Csak vigyázz szét ne vesse a fejecskédet a kognitív disszonancia!

Pá.
b

Moin Moin 2014.12.10. 18:55:04

@aleb19: A Magyarországról eljövő kvalifikált szakemberek nem csak pénzt akarnak, hanem perspektívákat egy olyan társadalomban/gazdasági és munkahelyi közegben, ahol a teljesítmény számít, nem pedig a kontraszelekció.

A szakmunkások körében is az elsődleges motiváló tényező a magyarországi perspektívátlanság - amelynek oka csak a felszínen az anyagi szűkösség, hiszen ezt az anyagi szűkösséget egyértelműen a stagnáló és versenyképtelen magyar gazdaság okozza, azt meg a kontraszelekcióra alapozó politikai hatalom.

A külföldre felsőfokú tanulmányokat folytatni érkező diákok is kifejezetten az otthoni perspektívátlanság elől menekülnek, amelyet az ő esetükben úgy neveznek, hogy "forráskivonás a felsőoktatásból" - hiszen a Fidesz-féle oktatási politika évente több tízmilliárd forinttal csökkentette az erre a szektorra szánt finanszírozást. (Pontosan annyival, amennyiből a közmondásossá vált sportlétesítmények épülnek.) Ez trend a 2015-ös költségvetésben is rendületlenül tart.

...A magyar migráció abban különbözik a többi kelet-európai országétól, hogy a migráció dinamikája 2012-től lódult meg, míg ez a többi párhuzam-ország esetében nem tapasztalható. A meglódulás okaként pedig semmi más nem jöhet szóba, mint az, hogy 2012-től vált egyértelművé a magyar gazdaság és társadalom olyan jellegű változása és kormányzati változtatási szándéka, amely a perspektívák beszűkülését okozza. Semmiféle más érdemi, a migrációra hatást gyakorolni képes változás nem állt be Magyarország esteében 2012-ben, vagy azóta.

borzimorzi 2014.12.10. 19:07:04

@aleb19: Nem sok fogalmad van neked a munkásosztályról se. Felvilágosítalak, hogy a csepeli és újpesti szervezett munkásságnak előbb és jobb könyvtára volt, mint nem egy budapesti gimnáziumnak. Bizony ám, az 1920-as-'30-as években! S olvasták is a könyveket rendesen, légy erős, még vitatkozni is össze-összejöttek, könyvekről! Na, ezt kapd ki!

A munkásarisztokrácia létező fogalom volt. Csak aztán a te szellemi őseidnek, a hatalomvágyó, ám tehetségtelen, alkoholista segédmunkásoknak nem tetszett, hogy náluk ennyivel különb emberek is vannak. Így ezek az emberek mindenféle gazembernek el lettek mondva előbb a nyilasok által '44-ben, aztán a komcsik által az ötvenes években. Pont úgy, ahogy a hozzáértő parasztembereket meg lekulákozták. Anyukám unokabátyja is ilyen volt, agrármérnökként merészelt ellentmondani a hatelemis párttitkárnak. Elvitték. 3 évig ütötte az ÁVO, 1956-ban szabadult. Nem telt bele 5 év, és ő volt a TSZ-elnök. Onnét ment nyugdíjba.

Na, jó egy évvel ezelőtt volt náluk falugyűlés, az állami földmutyit tárgyalták. Eldöcögött az öreg is, pedig már 90 körül jár. Elmondta, hogy szerinte ugyan Ángyán József nem a legmodernebb technológiák híve, de ha van fizetőképes kereslet a biotermékekre egyes nagyon gazdag helyeken, akkor nem lenne szabad bezárni pl. Kishantost, hanem segíteni kéne neki, hogy kijusson Zürichbe, Nizzába és más gazdag helyekre a termékeivel. Továbbá a kajászói gazdák ügyét is pártolni merészelte az öreg. Na, erre egy magadfajta, kajla kis fidesznyik felállt az asztal mögött és habzó szájjal elkezdte kommunistázni az öreget. Előbb megállt a levegő a teremben (A jelenlevők ismerték az öreget.), majd elkezdtek röhögni. A fideszkomcsi gazember örült, hogy ép bőrrel eljutott az állami Audijáig. Meg sem állt Pestig.

Na, ilyen doktrinér marhák a fidesznyikek mind. Semmihez sem értenek, de osztják az észt. Tisztességtelenebbek a lótolvajnál, de az erkölcsi mindentudó szerepében tetszelegve elítélnek mindenkit. Nevetségesek.

Pá.
b

Moin Moin 2014.12.10. 19:11:17

@$pi$: Mi itt, a ProgBlogon négy és fél éve „keményen politizálunk”, mégsem állíthatod az általunk itt valaha is leírtak alapján, hogy bármely magyar párt szekerét toltuk volna, akár egy mozdulattal is.

Ellenkezőleg: mindegyikről nagyon alaposan leírtuk, hogy miért alkalmatlanok jelen állapotaikban (is...) arra, hogy kompetens országvezetést várhassunk el tőlük. Leírtuk továbbá azt is, hogy az egyes politikai erőknek (nem csak pártoknak, hanem pl. az ún. civileknek is) mi mindent kellene tenniük a kompetens politikai tényezővé válás érdekében. A legtöbbször talán épp a civileken „vertük el a port”…

Tagadtuk továbbá azt a politikai paradigmát, mely szerint „Fidesz=jó, MSZP/DK/Együtt=rossz” és természetesen ennek ellentettjét is („Fidesz=rossz, MSZP/DK/Együtt=jó”). A mi képletünk ez: Fidesz=MSZP/DK/Együtt=régi, hibás társadalmi stratégiák. (A Jobbikakt nem politikai, hanem tömeglélektani és pszichológiai jelenségként írtuk le, az LPM-t pedig nem tekintjük definiált ellenzéki pártnak. Az alternatív – általában balos/szélsőbalos – politikai csoportocskákról is megírtuk, miért nem működőképesek az elképzeléseik, ld. „Newton esete az újbalosokkal” c. írásunkat. És szintén írtunk nemrég a szerveződő „klasszikus konzervatív” politikai erő stratégiai tévesztéseiről is…)

…Mindezzel szemben kezdettől következetesen kiálltunk azon társadalmi csoportok mellett, akiket az egyszerűség kedvéért „GDP-termelőkként” határoztunk meg: mivel ők tartják el az országot, az ő tevékenységüktől függ az ország jóléte és fejlődése – és ennek ellenére nincs politikai képviseletük! Ők az elsődleges bázisunk – ám őket nem lehet leírni „kormánypárti-ellenzéki” kategóriák mentén mozogva.

Abból a szempontból természetesen „ellenzékiek” vagyunk, hogy a Fideszt kártékonynak, aljasnak és alkalmatlannak tartjuk (indokoltan) az ország vezetésére és az erőforrásai feletti rendelkezésre. De „ellenzék-ellenesek” is vagyunk, mivel (ahogy írtam fentebb) a mainstream és alternatív ellenzéki pártokról, erőkről, mozgalmakról is ugyanez a véleményünk – mivel elképzeléseik demagógok és nem alkotnak összefésült rendszert, amelyből erőforrás-gazdagodás származhatna.

…Na, ezért kezdtünk most bele abba, aminek az első lépcsőjét olvashattad fent!:-)

BiG74 Bodri 2014.12.10. 19:15:27

Szerintem még kell 4 év a fityisznek is. Látható, hogy a maszop szdsz csodái sem tudnak eltűnni a süllyesztőben. Görcsösen kapaszkodnak a hatalom lehetőségébe. A vektorra ez többszörösen igaz. A jelenlegi fityisz nem maradhat ellenzékben sem, mert bizonyította, hogy bármekkora károkozást vállal ellenzékből a regnáló kormány ellenében. Kell még négy év zuhanás, hazudozás, vérforraló arrogancia, senkiháziak rakétaszerű meggazdagodása, hogy az értelmesek kihátráljanak a számukra jelenleg egyetlen alternatíva mögül, és a feudalista fityisz pedig végleg és örökre eltűnjön.

brumeszkosz 2014.12.10. 19:18:27

Könyörgöm akasszuk fel az elmebeteg büdös cigányt!!!!!

borzimorzi 2014.12.10. 19:18:55

@a nemzet fogatlan provokátora: Még ha lenne is egy komplett árnyékkormánya, ugyan minek osztaná meg veled a neveket? Hogy lejelentsd a fityisz székházában, aztán másnap hajnalban a potenciális kihívókra a TEK törje rá az ajtót? Vagy ha állami/önkormányzati állása van valamelyiknek, akkor január 1-jével kirúghassa őket a fideszes főmufti? Vagy ha cége van, adóellenőrök üljenek nála 7/24? Vagy ha kisgyereke van, azt az évnyitón, a teljes diáksereg előtt, nyilvánosan pisiltessék meg a drogtesztelők? Vagy ha nagylánya van, arra ráuszítsák a 2006-ban már jól bevált futballhuligánokat, csak most nemi erőszak megbízatással? Vagy mégis, mit vártál ettől a kérdéstől?

De csak így tovább, már sokan utálnak benneteket, de még mindig nem utálnak benneteket elegen.

Pá.
b

Gyorgy Nagy 2014.12.10. 19:31:48

Gyurcsányék lopásban ezekhez képest ipari tanulók voltak!

borzimorzi 2014.12.10. 19:32:13

@nevetőharmadik: A baj az, hogy nem zárható ki, hogy van benne rendszer. A feltörekvő fideszeseknek esélyük nincs a főhatalomhoz közelebb jutni, amíg ott vannak az útjukban Orbán és kollégiumi barátai. A Fidesz Orbánnal bukásra van ítélve. De Orbán nélkül sokak szerint jobb esélye lehetne. Márpedig, ha van a Fideszben olyan, aki kellően aljas, és elég esze is van, akkor elintézheti az ellenzéket és az útjában levő Orbánt egyszerre. Konkrétan úgy, hogy meggyilkoltatja Orbánt, aztán koncepciós perben elítéltet a haveri főbírónéval egy fél tucat ellenzéki vezetőt. :-(((

Orbán (és az ellenzéki vezetők) nagy szerencséje, hogy ugyan mind Lázár, mind Rogán képes lenne erre, skrupulusaik sincsenek, pénzük is van rá, de egyelőre úgy tűnik, mindegyik a másikra vár.

Üdv:
b

borzimorzi 2014.12.10. 19:37:24

@tralalala: Mennek százával azok, akikbe per koponya 25-30 milliót beleöltünk az óvodától az orvosi szakvizsgáig vagy az informatikus diplomáig. Cserébe ezrével kapunk analfabéta afgán birkapásztorokat. Tudod, mit? Műtse a te májadat egy olyan. Ne aggódj, az agyadat nem fogja. Olyanod úgysincs.

Pá.
b

borzimorzi 2014.12.10. 19:46:31

@$pi$: Ilyen bérciviljei a Fidesznek vannak. Én például soha, senki párt kedvéért nem civilkedtem. Mikor párttag voltam, a nickem is az volt, és meg is mondta. Mikor kiléptem, a nickem is kilépett. Amúgy meg éppenséggel be vagyok oltva a pártdroid szerep ellen, mert lelkesedni csak olyasmiért tudok, ami racionális és tisztességes egyszerre. Olyan párt nincs jelenleg, legfeljebb próbálkozás(ok) vannak. Egyik ígéretesebb, másik kevésbé. Mellesleg anno, amikor még címzetes liberális és párttag voltam, úgy olvastam be plénum előtt, akár pártrendezvényen, akár nemzetközi konferencián OGY képviselőnek is, miniszternek is, ahogy te álmodban sem mernél beszélni Orbán huszadik csicskájával sem. Vannak demokratikus pártok, ahol szólásszabadság van, meg van a fityisz. Aztán csodálkoztok, hogy komolyan vehető gazdasági szakember évek óta a közeletekben sincs...

Üdv:
b

borzimorzi 2014.12.10. 19:54:04

@BiG74: Sajnos, ez azt is jelentené, hogy akkora kárt tesznek addig az országban, amit 20 év alatt se lehet helyrehozni...

Üdv:
b

borzimorzi 2014.12.10. 19:55:17

@brumeszkosz: Szó sem lehet róla. Kapja csak meg független bíróságtól, ami jár, azt ülje le, és közben miheztartás végett lehet mutogatni, hogy így jár, aki közhatalommal visszaélve lop. Ha rábizonyul, természetesen.

Üdv:
b

nevetőharmadik 2014.12.10. 20:04:43

@borzimorzi: Ez nagyon vad ötlet, már a legrosszabb Közép-afrikai rendszereket juttatja eszembe. Ám úgy gondolom, hogy Rogán vagy Lázár ha mégoly elvetemült is, ilyesmire maximum akkor vetemednének, ha biztosak lehetnének abban: bármit megtehetnek. Márpedig az utóbbi hónapban éppen ez kérdőjeleződött meg. Szerintem egy politikai gyilkosság koncepciós perrel karöltve olyan határ átlépése lenne, ahonnan már csak a konkrét fegyveres terrorral biztosíthatnák a saját biztonságukat, mert azt az üzenetet küldik: így intézhetők a dolgok. Magyarországon a fizikai erőszak alkalmazása, pláne az élet elvételére irányítva azért még mindig tabu, civil szervezetek vegzálása ide, 2006-os rendőrattak oda. Aki ezt a tabut ledönti, az nagy valószínűséggel előbb-utóbb meg fog halni, ezt látni kell.

De még ha palotaforradalom törne is ki, Orbán lecserélnék, a lényegen nem változtatna: azon, hogy a Fidesz az arrogáns erőszakosságon és rabláson kívül másra nem képes, az erőforrásai nem bővülnének, csak más személy lenne a parancsnoki hídon, miközben rendíthetetlenül folytatják a bukási spirált. A bukás ugyanúgy determinált.

BiG74 Bodri 2014.12.10. 20:22:38

@nevetőharmadik:

Nem tudhatod, hogy gondolkodik egy rogán, vagy lázár.

nevetőharmadik 2014.12.10. 20:25:25

@BiG74: Nem, tényleg nem. Irracionális döntésekből és az "ennél lejjebb már nincs"-cáfolatokból valóban eleget láttunk :)

borzimorzi 2014.12.10. 20:26:44

@nevetőharmadik: Hogyne. Ezt látod te is, én is, és még sokan. Csak az a baj, hogy a Fideszből nézve nem így látszik. Ők a 2/3 bűvöletében élnek és abban a rögeszmében, hogy ők a "haza", amelyik "nem lehet ellenzékben".

Innét indulva és abban a tudatban, hogy már olyan sok mindent megúsztak, hogy akár ezt is megúszhatják szárazon, sajnos megléphetik még ezt is. Orbánt nem azok fogják végül letenni, akik, mint mi, nem szeretik. Az ellenszenv csak sima undor, nincsen benne elég hév. A gyilkolásig elvivő düh majd azokban lesz meg, akik most még istenítik a Kedves Beteget, de aztán nem fogják megkapni szorgos nyelvcsapásaikért az áhított koncot, és még az ismerőseik is elfordulnak tőlük. Ők elég buták ahhoz, hogy rajongjanak egy vezérért, túldimenzionálják saját fontosságukat és elég hevesek ahhoz, hogy akár meg is öljék a bálványukat, ha az nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Az a hidegfejű fidesznyik disznó, aki a dolgot majd megszervezi, már lehet, hogy keresi azt a heves vérmérsékletű rajongót, aki majd megteszi.

Sajnos, nem lehet kizárni, hogy ez lesz. A Fidesz felső vezetése sajnos még csak fel sem fogja, hogy már azon a határmezsgyén jár, amely elválasztja egymástól a sima balfékséget, amely után még békésen és sértetlenül távozni lehet a hatalomból á la Torgyán, és azt a gazemberséget, amely után már nem, á la Ceausescu.

A források szűkülése olyan, mint gyerekkorunkban az a táncika, amelyben körben, ülésükkel kifelé tett székek körül lépegettünk zenére és mikor leállt a zene, mindenkinek le kellett ülnie. Minden körben eggyel kevesebb szék volt persze. Na, ez a tánc megy most a Fideszben. Mindegyik székre vadászik, de egyre kevesebb a szék, és egyre kisebbek az ülések is. Kérdés, lesz-e olyan, aki elég aljas, elég eszes és elég magahitt ahhoz, hogy azt gondolja, megússza a merényletet, netán még rá is kenheti a hülyőke ellenzékre. Mindannyiunk érdekében, a polgárháború elkerülését kívánva azt remélem, hogy nem lesz, aki ilyet tesz.

Akármennyire is utálom ezt a ... Orbánt, azért mégiscsak egy ötgyerekes családapa. Nem kívánok neki rosszabbat, csak azt, hogy menjen haza fatornyos falujába, töltse a kalbászt, főzze a pályinkát, járjon meccsre, és ne ártsa magát többé az ország dolgába. Sajnos, ez túl öntelt ahhoz, hogy szedje a sátorfáját. :-(( Kérdés, hogy mennyire lesz rossz a dolog következménye, és mennyi ember számára.

Üdv:
b

torró 2014.12.10. 20:47:34

Ez is egy kommunikációs módszer a tévedések témakörben. "Miért növekszik mégis az állam adósság"?. Aki ezt nem érti annak hiába is magyarázná bárki.Nem is rövid témakör. Nő a szegénység , gyermek éhezés stb. Hol? Nálunk? Jár az erről nyilatkozók közül valaki bevásárló helyeken? Nem most karácsony előtt, hanem általában. Különböző felmérések szerint rengeteg a túlsúlyos gyerek, nálunk. Mutasson valaki egy országot, ahol nem találkoztok ilyen jelenséggel.
Azonban! A kormány körül sajnos mindig sok kókler tűnik fel, mondjuk úgy hogy haszonlesők és élvhajhászok. Orbán nem tud minden tisztség viselőt leinformálni, pedig nem ártana, mert később ezek az emberek okozzák a szimpatizánsok számának a csökkenését. Azonban olyan kormányt nálunk felállítani, aki mindenkinek tetszene, abszolút lehetetlen.Most nyilatkozott egy Tv riportban egy amerikai szenátor, azt mondta, senki nem akarja Orbánt megbuktatni.Igaz , Orbán racionális, de Amerika is az.

borzimorzi 2014.12.10. 20:59:31

Hanem azt figyelitek, hogy eltűntek a fidesznyik nickek hirtelen, ahogy kijöttek a közvél.kut adatok Orbán orbitális népszerűségvesztéséről?

(index.hu/belfold/2014/12/10/peldatlan_nagyot_zuhant_a_fidesz_nepszerusege/)

Most tartják nekik az eligazítást. :-DDD

Üdv:
b

borzimorzi 2014.12.10. 21:08:09

@torró: Nem is kell a lehetetlent célul kitűzni... Elég egy olyan párt, amelyik kampányban elmondja, mit akar csinálni, aztán kormányon pont azt is csinálja... Tőlem lehet a Kétfarkú Kutya Párt is, már fényévekkel jobb lenne a Fidesznél.

Üdv:
b

superfrog 2014.12.10. 21:08:38

szeretnék feltenni egy kérdést, és nem uszítást meg pártoskodást várnék, hanem választ: tehát nem lehet, hogy azért növekszik ennyire a szegénység/gyermekéhezés a statisztikákban mert a sok segélyleső rézdrót kalóz csinált 8 gyereket, aztán most nincs 18-féle segély?
mielőtt megkapnám a címkéket, közlöm hogy a magyar politikai elittől inkompletto hányok, akasztanám fel rokonsággal együtt az összeset, de hogy ne tűnjek érzéketlennek, abba belemennék, hogy a jobbosokat az utca jobb, a balosokat meg az utca baloldali
lámpaoszlopaira, akkor talán lenne tényleg rendszerváltás (bár már ebben sem vagyok biztos)

Moin Moin 2014.12.10. 21:17:31

@superfrog: A válasz: nem!

Az ok, hogy a szegénység által leginkább veszélyeztetett társadalmi csoportok (valódi) munkalehetőségei lecsökkentek. A szociális ellátórendszerekből történő folyamatos forráskivonás egyfelől csak részben magyarázza a szegénység növekedését, másfelől az maga is csak következménye a versenyszféra stagnálásának.

Ráadásul koránt sincs annyi "nyócpurdés cigócsalád", hogy az megmagyarázhatná a félmillióval több szegényt.

Általánosságban: az önmagában nem lenne legitim oka a szociális rendszer szűkítésének, hogy voltak (talán nem is kevesen), akik visszaéltek vele. Azért nem legitim eljárás ez, mert a megszületett gyerekek büntetése (életesélyeiknek ez által való további rontása) alkotmányellenes, hiszen bárkit csak az általa elkövetettekért érhet hátrány, a szülei "élősködése" miatt nem!

A kormány szociális ellátásokat visszavágó politikájának oka önző: ahogy azt már fentebb egy másik kommentezőnek is leírtam, "A Fidesz-rendszer a saját 2018-ig való túlélését a szegényebb, elesettebb, kiszolgáltatottabb társadalmi rétegektől megvont szociális ellátásokból tervezi finanszírozni. Más olyan forrás ugyanis – valódi növekedés és valódi, azaz versenyszféra-beli beruházások híján – nincs már az országban, ahonnan úgy lehetne pénzt szerezni hogy az ne váltson ki azonnali, elementáris és tömeges felzúdulást."

A szegénység alapvetően azért "lett növelve" (a fentiek alapján tudatosan), hogy a Fidesz-rezsim túléljen...

...Ennyi!

superfrog 2014.12.10. 21:35:27

@Moin Moin: bocs, azt hittem valami értelmes választ vagy gondolatot írsz, de ez ideológiai baromság. kb. mint a budai jogvédő, mikor jajjgat hogy " mi folyik itt gyöngyösön" de mikor ott kéne élnie a szegény jogsérültek közt, akkor gyorsan elhúz onnan, mert az nem hangzik jól. igen viki tönkre tesz mindent, de a szockók nem ugyanezt csinálták?! és nem kell lecsökkenteni a kiadásokat, csak egyszerű logika: nem mind1 hogy én alamizsna közmunkáért kapok 47 000-et az éhendöglésre, vagy ugyanennyit kapok én meg a 8 gyerekem is. azt meg végképp nem értem, hogyha valami csoda folytán szárnyalna a gazdaság, akkor tényleg pénzt kell osztani szociális alapon? hát az aztán semmi másra nem vezet, csak eszkalálja a problémát. sztem. én külföldön élek, és látom hogy ugyanez van szociális alapon, pedig itt se viki se fletó.......

nevetőharmadik 2014.12.10. 21:35:39

@borzimorzi: Nos igen :) Kétségkívül a sérthetetlenség illúziójában leledzenek (még), amit bizonyít az is, hogy milyen minőségű gumicsontokat képesek bedobni az utóbbi időben.

Egyébként még anno, amikor Orbán megalakította a TEK-et a "magánhadseregéből", eszembe ötlött a Pretoriánus gárda, és az ő szerepük a császárutódlásokban...

BiG74 Bodri 2014.12.10. 21:37:31

@rosszpenz:
az EU jelenleg is tárgyal az USA-val egy szabadkereskedelmi egyezmény (vámunió) létrehozásáról a teljes titokban. még a tárgyalók nevei se ismertek, nemhogy a tárgyalások tárgya(i)!!!

Mégsem sikerült titokban tartani, mert te megtudtad. De miért nem tudsz többet róla, ez már-már slendriánság.

Moin Moin 2014.12.10. 21:39:43

@borzimorzi: "Még Őszöd sem ütött ekkorát"

Bizony!

És ez még csak a kezdet.

...Ami meg a Fidesz-bérkommentezőket illeti, rájuk tökéletesen illenek Thomsen sorhajóhadnagy szavai a Das Bootból: "Arschbacken zusammen, Eier einklemmen...und den Glauben an den Führer im Blick!" ("Farpofák össze, golyók beszorít... és a Führerbe vetett hit a tekintetekben!")

:-)

BiG74 Bodri 2014.12.10. 21:46:24

@superfrog:
" én külföldön élek, és látom hogy ugyanez van szociális alapon, pedig itt se viki se fletó....... "

Mi van ott? Fejtsd ki légy szíves, mert érdekelne.

Amúgy növekszik a szegénység és a gyermekéhezés, mert egyre nagyobb az a réteg aki mondhatni saját hibájából (csak nagyon átvitt értelemben) nem képes a szűkülő munkaerőpiacon érvényesülni, illetőleg keresete nem képes betakarni az alapvető létminimum kiadásait sem.Ezek az emberek, ezek a családok sokszor jóravaló, de egyszerű népek, akik önmaguktól nem képesek kimászni a gödörből. Sajna rengeteg példát tudnék mondani. Tény, hogy a gyerekgyárak léteznek és problémát ködösítik, de jelenleg már nem dominánsak.

Moin Moin 2014.12.10. 21:52:21

@superfrog: Értelmes választ kaptál: leírtam a növekvő szegényésg okait és azt is, hogy kik a felelősek ezért!

És: egyetelen szóval sem írtam azt, hogy "pénzt kellene osztani". Azt írtam, hogy sem nem legitim, sem nem okos stratégia a gyerekeken spórolni, szüleik esetleges élősködésre alapozott döntése miatt. Az, hogy valakit nem, hagyunk a szegénysége folytán kiesni a társadalomból (pláne nem gyerekeket), nem egyenlő azzal, hogy feltétel és változatás nélkül tartjuk fenn a hibás, szülőket a rendszer kihasználására nevelő rendszert.

Mi fejlesztő és a fejlődésbe befektető, de a fejlődést számonkérő és a támogatást visszaellenőrzött feltételekhez kötő államot kívánunk. Nem tartjuk jónak a "feltétel nélkül", csupán a "létezés alanyi jogán" járó szociális támogatásokat - ám az nyilvánvaló és te is beláthatod, hogy nem lehet egyik napról a másikra kihirdetni azt, hogy "Akik a régi, rossz gyakorlat miatt születtek meg, azok holnaptól éhenhalhatnak, vagy kieshetnek a társadalomból!" Egy új paradigma alapján felépülő új támogatási-fejlsztési rendszert csak fokozatosan lehet és szabad bevezetni, még akkor is, ha ez néhány évig többletkiadásokkal jár.

Egyébként: ne hidd, hogy csak a cigánygyererek kompetenciáival van baj. A legkomolyabb (értsd: a legtöbb gyererket érintő) kompetenciahiány a gyererek körében az alső középosztály alatti, de még messze nem "lumpen" rétegben van. Ezek a gyerekek ugyanúgy nem fognak tudni majd bekapcsolódni a gazdaságba, mint az általad említett, az ellátásárt megszült cigánygyerekek.

...Szóval: szó sincs itt belvárosi-budai humánértelmiségi attitűdről - majd meglátod!:-) Képzelj el egy, a német Hartz IV-hez hasonló rendszert!

nevetőharmadik 2014.12.10. 21:55:21

@superfrog: Úgy látszik, túlérzékeny vagy az ideológiára, úgyhogy felhívnám a figyelmedet az "ideológiamentes" részre.

"Az ok, hogy a szegénység által leginkább veszélyeztetett társadalmi csoportok (valódi) munkalehetőségei lecsökkentek. A szociális ellátórendszerekből történő folyamatos forráskivonás egyfelől csak részben magyarázza a szegénység növekedését, másfelől az maga is csak következménye a versenyszféra stagnálásának.

Ráadásul koránt sincs annyi "nyócpurdés cigócsalád", hogy az megmagyarázhatná a félmillióval több szegényt."

Még ráadásul a "gyerekgyárak" eddig is a szegénység kategóriába tartoztak minden segély ellenére (illetve hát eleve azért kaphattak segélyt). Ha ők lennének felelősek a statisztika romlásáért, az úgy lenne lehetséges, ha 2 éven belül csináltak volna +500 000 gyereket :D

superfrog 2014.12.10. 22:02:21

@BiG74: mint említettem, sztem sem mennek jóirányba a dolgok, de a szociális támogatás totális zsákutca. mivel itt nincsenek rezesek (tehát nem lehet faji alapon okos jobbikos elméleteket gyártani)
tehát itt is felnőtt egy komplett generáció segélyen, mert szegény elesett stb. képzeld el a szitut: az otthonüléssel kevesebb a lóvé, de nem motiváltak tanulásban, munkavállalásban, gyakorlatilag hasznavehetetlen milliók. egyetlen amiben feltűnnek, az valami miatt itt is "kékhírek" és itt a segélyből kifutja a lakás-kocsi egyebek, ami otthon a keményen melózóknak is csak álom. és itt ugyanúgy elégedetlenek, nem tanulnak, nem akarnak dolgozni (tudom, otthon nincs is mit, de ez az elmúlt 25 év termése)
erre írtam, pénzt adni nekik, meg sírni értelmetlen, tanulni kéne, de ugye a családi háttér miatt ez se nagyon megy. nem tudom mit kéne tenni, de én attól tartok, nem halat hanem hálót kell(ene) adni nekik. csak ez érdekelne, hogy bárki felfogta már azt, hogy ez egy spirál, és most kezd megjelenni a statisztikában? nem arról beszélek, hogy minden ok, csak pár rezes miatt szegény vikit csesztetik, de ezen szegény családok 70%-nál már a szülő megszületésénél lehetett tudni, hogy semmi esélyük nem lesz az életben, mert semmit nem tud átadni a gyerekeinek (nemhogy vagyont, de szellemi táplálékot sem) és mondom ezt látom a nyugati világban is, és nem merik kimondani itt sem. minden esetre én látok valami összefüggést a megélhetési szaporodás meg a szegénység növekedése között (persze igaz, hogy van még itt pár egyéb ok is) de úgy látom egyedül látom ezt így.

superfrog 2014.12.10. 22:08:23

@nevetőharmadik: nézd, valamit meg kéne érteni: a statisztikában megjelenő adat addig is környéken volt, most átesett egy küszöbön, és ennyi. érted, ha az 1 főre jutó jövedelem szegénységi szintje 30 000ft/ hó vagy 40 000ft/ hó akkor amikor felviszik 30-ról 40-re a küszöböt, nem fog megszületni 2 nap alatt 150 000 ember, csak változott a paraméter. és mint mondottam, baromira nem hiszem hogy jó irányba mennek a dolgok otthon

torró 2014.12.10. 22:13:28

Nem lett volna itt baj ha a, nem 25 év, mert jóval előbb a politikai"elit", úgy szeretem ezt a szót, ez nem elit ez egy gátlástalan karrierista, szóval már 85-n tudták a változást. akkor elkezdődött a burkolt vagyon átmentés, a termelő eszközök szétkapkodása. Majd a bukás után teljes gőzzel ment sokkal nagyobb tételekben.Ez a politikusi gárda a holdudvaraikkal kisemmizték az országot, úgymond lenullázták. Majd jött az EU-s pénzek szétkapkodásának a lehetősége, amit mindegyik oldal zseniálisan kihasznált. És mondjon bárki bármit, attól függetlenül, hogy Gyurcsány ki merte mondani az igazságot, nem tetszik ahogy ezt tette. Mondjuk ellene ezen kívül semmit nem tudott tenni, mert kirántották alóla a talajt. Orbán megbróbál valamit erőszakosabban kicsit helyre hozni, de őt is a sajátjai fogják padlóra küldeni. De még nem most. Viszont fel kéne állni egy tisztességes formációnak, aki jöhet utánuk. De lássuk be, ez egyenlőre ugyan olyan fikció, mint Orbán közeli bukását vizionálni. Azonkívül politikai öngyilkosság lenne egy nem kiforrott formációra bízni az országot. Tehát, türelem és nagyon sok munka kellene ehhez.

superfrog 2014.12.10. 22:19:27

@Moin Moin: nem feltétlenül kell cigónak lenni a megélhetési szaporodáshoz. a gond azzal amit írsz, hogy nem lehet egy emberbe befektetni, ha ő nem akarja. honfitársainkon látom (akik nem a legalja, hiszen kijött és dolgozni akar, nem csak kárál a kocsma meg a tv közt) hogy jajjgat, mennyire nem megy neki a nyelv.
hát itt van ingyenes nyelvoktatás, tv, lehet a helyiekkel beszélgetni, szinte ingyenes a könyvtár stb. erre inkább kihozza a magyar upc-t, és nem érti miért nem tud 1 mukkot sem 2-3 év kintlét után. most ebbe mit akarunk fektetni? de hogy nehogy magas lónak tűnjön, el sem tudom képzelni mennyi pénzt kéne belém invesztálni, hogy megtanuljak zongorázni. tudod sokat is kéne gyakorolni, meg baromira nem is érdekel. szted mi esély van arra, hogy valaha megtanulok.............

súgok: totál semmi !

Moin Moin 2014.12.10. 22:36:27

@superfrog: Amiről írsz, az a szocializációval kialakult motivációk világa. Ám a motivációk is fejleszthetők, akárcsak a kompetenciák...

...De ha még egy ilyen idegen szót leírok ide, biztosan azt hiszed, hogy valami szociológussal beszélgetsz!:-) A lányeg: ha valaki otthonról nem hozza magával, a tanulás és a tudás iránti igényt és még fiatal, akkor ez nem is olyan nehezen kialkítható nála.

...Te egyébként hol élsz külföldön és (ha nem titok) mivel foglalkozol?

visóvölgy 2014.12.11. 00:51:11

@susu64: "Azt hiszitek, hogy a szabadságért és miegyéb szép és hangzatos eszmékért vonultok, miközben egészen egyszerű játékszernek használnak benneteket."

Ej Susu, hát ezt mire alapozod?

És miből gondolod, hogy te nem vagy játékszere egy hazug rendszernek? Mert pillanatnyilag épp te tűnsz annak, ha nem veszed észre, ami odafönt folyik.

" Hasznos idióták vagytok, hogy Lenint idézzem. Politikai célokért handabandázó álcivilek."

Ez meg szimpla vádaskodás!
Te kérsz tiszteletet? Aztán egymás megértéséről papolsz?

superfrog 2014.12.11. 01:04:09

@Moin Moin: a ködös albionban élek, 3 szakmával diplomával, és mégis teljesen mással foglalkozom. viszont úgy látom magyarországot, mint monaco-t. aki elég gazdag, az tud ott élni, a többieknek leves. én most úgy érzem pár év kintlét után, hogy soha az életben nem fogok hazamenni, még nyuggernak sem.
és mélységesen elszomorít, hogy nagypofával hirdeti mindenki, hogy milyen okos a magyar, közben meg a legalapabb dolgokat nem vagyunk hajlandóak ellesni, megtanulni. ilyen emberanyaggal aztán lehet várni nyugati béreket, meg életérzést.és nem 1 nem 2 embert tudok aki még azt sem tudja megkérdezni hol van a buszmegálló, és kint van több mint 2 éve, és 25 éves. én ebből kiindulva mondom, hogy ha a mindennapokhoz szükséges tudást, ami jobb melót is jelent egyébként, nem vagyunk hajlandóak megtanulni, akkor egyáltalán nem hiszek abban, hogy olyanokba fektessek pénzt, aki nemhogy nem is érti mire jó ez neki, de az egész környezete gátolja. egyébként én s kiváncsi vagyok, mikor is ki lesz az aki tud valami értelmes alternatívát mutatni.

borzimorzi 2014.12.11. 09:44:45

@superfrog: Nem egyedül látod így. 5-6 évvel ezelőtt még rábólintottam volna, mert akkor még kevesebb fenntartásom volt e téren. Azóta a helyzet nagyon sokat romlott ezeknek az embereknek a számára, miközben a kilábalási lehetőségeket módszeresen megszüntették. Abban egyetérthetünk, hogy hat elemivel és 40 évesen is csak másfél év legális munkatapasztalattal senkiért sem kapkodnak a valódi munkapiacon. Viszont még 5-6 évvel ezelőtt is voltak olyan munkahelyek, ahol elég volt a fizikai munkaképesség is, pl. útépítési segédmunka. Gondolok itt elsősorban az agráriumra, különösen annak az élőmunkára leginkább igényt tartó részére, a biogazdálkodásra. (Ott nincs permetezés, hanem embert tartanak arra, hogy kézzel összefogdossa a krumplibogarat.) Az állami földek újraosztása alkalmával ezek alól a gazdálkodók alól szó szerint kihúzták a földet. A nagyüzemi gazdálkodáshoz tizedannyi ember is elég. Egyszerűen ma már nincsen semmilyen esélyük a munkára ezeknek az embereknek, és ez teljesen független attól, hogy hány gyerekük van. Ma már egyébként nagyon ritka a 6-8 gyerek még az általad hivatkozott népcsoportnál is.

Arról nem is beszélve, hogy ha az állam a szociális ellátó rendszerrel való visszaélést tapasztal, akkor nem az az adekvát válasz, hogy teljesen kivonja a forrásokat belőle. Hanem az, hogy hatékonyabb költést ír elő a szolid mértékben mérsékelt források felhasználására. Ilyen mód például az, hogy a juttatásokat nem pénzben kell kiadni olyan embereknek, akik azt beosztani jól láthatóan képtelenek, illetve olyan buták, hogy képesek kölcsönt kérni uzsorásoktól havi 100% kamatra. Ilyen embereknek a kezéből a pénz kifolyik, hasznosulása nulla. Való igaz, hogy a korábbi, csak pénzbeli segélyezés eredménye leginkább az uzsorások gazdagodása lett. De erre nem az az adekvát válasz, hogy megvonjuk az összes segélyt, hanem az, hogy először is kiválogatjuk a legkevésbé hasznosulókat és azokat megvonjuk. Második lépésben pedig elkezdjük természetben adni a segítséget. Nem a lumpenproletárra bízzuk, hogy vásároljon a gyerekének ételt, ruhát, cipőt, mert ő az erre adott közpénzt a saját szenvedélybetegségeire fogja költeni (pia, drog, cigi). Hanem ehelyett a rászoruló gyerek természetben kapja meg, ami kell neki. Konkrétan kapjon napi 3x étkezést az iskolában. Ha a hétvégén éheztetik otthon, akkor hétfőn reggel kezdődjön az iskola eleve azzal, hogy esznek. Ha az az általános, hogy a gyereknek az iskolai uzsonna az utolsó étkezése egy nap, és utána késő délután és este otthon semmit nem kap, akkor kezdődjön minden nap azzal, hogy 8-8.30 reggeli. Ennél jobb motivációt nem is lehetne kitalálni arra, hogy a gyerekek akarjanak iskolába menni!

Kérlek, értsd meg, hogy a probléma jóval összetettebb annál, amit a felszínen láthatunk. És itt sajnos a demokráciával ötvözött jóléti rendszerek mélyebb kritikája következik. Demokráciában mindenkinek ugyanannyit ér a szavazata, ez megvan. A jóléti rendszer és egyenlőség nélküli, ókori demokráciákban fel sem merült annak a veszélye, hogy az állam eltartásában közre nem működő, közterheket nem viselő emberek szavazhassanak. Nem szavazhattak sem a rabszolgák, sem a nők. Viszont azok, akik szavaztak, azok pontosan tudták, hogy az ő zsebükre megy a játék. Meg lehet szavazni a hajóhad létrehozását vagy az Akropolisz megépítését, de azt mind finanszírozni is kell aztán. Tehát a szavazó polgár végső soron a saját pénzét adta bele az állami projektekbe, a közteherviselők halmaza azonos volt a szavazók halmazával.

Ma ez nem így van. Nagyon nem így! A jóléti rendszerekkel és egyenlőséggel keresztezett demokráciák lassan ott tartanak, hogy a társadalmi újraelosztásból élők a többség, és ők hajtják uralmuk alá az államot! Ez oda vezet, hogy az osztogatás (itthon rezsicsöki és nyugdíjemelés) ígéretével választásokat lehet nyerni. Ez nagyon nagy gond, mert ilyen módon a GDP-termelők szavazata elértéktelenedik, miközben a közteherviselés teljes egészében az ő vállukra nehezedik. Ma az egész fejlett világban az megy, hogy a versenypiacon megélni képes emberkék kétségbeesetten futkároznak egyik fejlett országból a másikba, hogy jobban kereshessenek és ne vegyék le őket annyira. De ez hosszú távon nem megoldás.

Üdv:
b

borzimorzi 2014.12.11. 10:10:24

@superfrog:

Miért nem megoldás? Azért, mert amíg a középkorban annak a csizmadiának volt pénze nagy családra, aki nagyon jól dolgozott és keresett, míg a részeges, slendrián kollégájának feleség sem akadt, vagy ha igen, a gyerekeit nem tudta felnevelni, mert már gyerekkorban elhaltak, addig a mai jóléti rendszerekben ezeket a különbségeket közpénzből egyenlítjük ki. Épp csak így a slendriánnak is épp annyi gyereke tudja megérni a felnőtt kort, mint a dolgosnak. Sőt, több is, mivel neki, aki nem szorgoskodik, bőven több ideje van gyereket csinálni, mint annak, aki napi 10+ órában dolgozik.

Mostanra oda jutottunk, hogy megfordítottuk az evolúciót! A "sötét" középkorban azok szaporodtak, akik jól dolgoztak, a társadalomba, a piacba leginkább beilleszkedtek, magas jövedelemre tettek szert. A lustaság, a be nem illeszkedés következménye az alacsony kereset és a felnőtt kort megért gyermekek szerény létszáma volt. Így minden egyes generációban több volt azoknak a száma, akiket otthonról munkára szocializáltak. Vagyis fejlődött a társadalomnak a munkához való viszonya mindaddig, amíg a kapitalizmus kialakulásának feltételeit és az újkort, az ipari forradalmat meg nem szülte végül a középkori Európa. (Azon belül is a legkevésbé háborús részek, ahol zavartalan volt a fejlődés.) Mi van ma?

Az van, hogy a "segélyen élés + fekete munka + megélhetési bűnözés" szentháromsága a nyerő. Ezzel csak a legképzettebb és legszorgalmasabb emberek tudnak versenyezni a legális munka világában. Ez a szentháromság viszont hasonlóan jó jövedelmet jelent a nem túl képzett és nem is túl szorgalmas népességnek is. Akkor lesz képzetlenként is nagy családod, jó életszínvonalad a mai világban, ha ezt a metódust követed. Ha elég sokan vannak ezzel így, akkor a demokrácia eszközével (vissza)élve végül átveszik az uralmat.

És jaj akkor a GDP-termelőknek! Mert ők csak egyre durvábban ki lesznek zsigerelve, egyre kevesebb gyereket tudnak összehozni, és számuk minden egyes következő generációban csökkenni fog. Ebben vagyunk benne.

Visszafordítottuk az evolúciót! Elimináltuk azt a fejlődési potenciált, amelyik az európai civilizáció embereit versenyképesebbé, termelékenyebbé és jobb életszínvonalon élővé tette, mint bármely más civilizáció tagjait a történelemben.

Persze, lehet benne reménykedni, hogy majd az iskoláztatás helyrebillenti a családi szocializációkat, de ez hiú remény. A családi mintát semmi sem tudja felülírni.

Ezt a helyzetet tovább súlyosbítják azok a bevándorló(i hátterű) tízmilliók Európában, akik nem az iparosodottság és a kapitalista munkaetika világából jönnek. Hanem Afrika, Ázsia és a Közel-Kelet bűzhödt segglyukaiból. Sok esetben tele vannak gyűlölettel azok iránt, akik nem éheztek gyerekkorukban és nem lőttek rájuk, meg nem kellett, hogy végignézzék a családjuk felkoncolását sem. Ezek az emberek csak részben adaptálódnak a nyugati világhoz, de alapértékeik, etikájuk és családi működésük ugyanaz marad, ami volt az őshazában. Az asszony nem dolgozik, a gyerekek csak jönnek rengetegen és minden generációban megtöbbszörözik a létszámot. A jóléti rendszerek recsegnek-ropognak, mert ennyi ingyenélőt, a fenti szentháromságra épülő életstratégiát követő tízmilliókat egyre nehezebb eltartani. Viszont ezek egyre többen vannak! Európa legvállalkozóbb egyedei meg elmennek Amerikába céget alapítani. De az sem megoldás, mert ott is látható a dologtalan ingyenélők térnyerése.

Ennek a hatása hosszú távon az lesz, hogy Európa versenyképessége súlyosan degradálódni fog, és konvergál Afrikáéhoz. Már most is az van, hogy az angol és a német iparban már tárt karokkal várnak mindenkit, aki hajlandó dolgozni, képes egy csavart meghúzni és képezhető valamelyest.

Ez lesz a következő 20 év legnagyobb problémája. Aki ezt durva emberi jogi sérelmek nélkül és zökkenőmentes átmenettel megoldja, az Nobel-díjat érdemel! Jelenleg ott tartunk, hogy a doktrinér PC-lovagok még a közbeszédet is megtiltják erről a témáról.

Üdv:
b

Moin Moin 2014.12.11. 10:30:34

@borzimorzi: Az athéni hajóhadat nem a nép adójából finanszírozták, hanem az újonnan feltárt laureioni ezüstbányák bevételéből. Ezt eredetileg egyszerűen szét akarták osztani a szabad athéni polgárok között, azonban Themisztoklész meggyőzte a polgároat és az athéni főtisztésgviselőket, hogy inkább fektessék be a pénzt egy, Athénnak később nagyhatalmi státuszt és azon keresztül sokkal nagyobb nyereséget hozó hajóhadba. Így a polgárok valójában a saját anyagi érdekeik szerint döntöttek ez ügyben.

Az Akropolisz átépítése sem terhelte az athéni polgárok zsebét, ui. azt Periklész a Déloszi szövetség közös pénzének "elsikkasztásából" fedezte. (Volt is nagy ellenkezés a szövetséges - valójában Athénnak a hajóhada miatt kiszolgáltatott - városok körében!)

Az athéni demokrácia erőforrás-oldalról fenntarthatatlan rendszer volt, ui. a polgárokra költöt közpénzeket Athén bevételei nem fedezték, azokat csak másoktól szerzett forrásokkal lehetett biztosítani. Ez is volt a Spárta ellen vívott peloponnészoszi háború elvesztésének egyik oka.

Nem jó példa azért sem az athéni demokrácia, mivel ott nem meritokrata rendszer működött: a vezető posztokat egyszerűen kisorsolták. Az euroatlanti új - és jelenkori demokrácia előzménye a germán szabadság, amelyben a vezetőt a közösség választotta, mégpedig képességei alapján - és a közösség kontrollt is gyakorolt felette. (E kontroll legeklatánsabb bizonyítéka Hermann/Arminius leölése volt...)

borzimorzi 2014.12.11. 10:57:06

@nevetőharmadik: A Praetorianusok azért komolyabb társulat voltak, értetteka hadviseléshez, harcokban nem egyszer kockáztatták az életüket társaikért, így teremtve meg a közösséget átható bizalmat, és még fegyelmezettek is voltak. A mostani potenciális pártütőkből mindez hiányzik, így nem mernek egymásban megbízni, és fegyelem híján könnyen el is tolhatják a merényletet. Orbán szerencséje a környezet kisstílűsége.

De jobb is így. Ha túl korán bukik, mielőtt még kimunkálódik és kelő nyilvánosságot kap a megfelelő alternatíva, akkor a jobbantak kerülnek hatalomra és még többet ártanak.

Üdv:
b

ParaZita2 2014.12.11. 11:42:58

@borzimorzi: ((írtam egy kommentet neked, s most azon túl:))

Tegyünk föl kérdéseket. Legyen egy például: minek a családi pótlék?
(mit pótol? A családot netán?) Miért is ne lehetne "alanyi jogon járó" 3x-i étkezés az iskolákban, valamint iskolaköpeny és cipő, valamint oktatási anyagok (könyvek, füzetek, stb.)? Ha már maga az oktatás (alapfokon) alanyi jog, sőt kötelesség!

Másik kérdés: miért nem kötelező a 'Gyermeknevelés' tantárgy az iskolákban?
8 álalánost nem volna szabad enélkül elvégezni. S ez messze több, mint holmi képmutató 'hittan, erkölcstan, testnevelés, drogteszt, magyarságismeret, stb.'

Egy további kérdés: miért nem kötelező és alaptantárgy a jog a középiskolában?
Kötelező érettségi kellene legyen.

Kérdés: mi okkal kapnak tiszteletdíjat az akadémikusok, ahelyett, hogy klub-tagsági díjat fizetnének?

Kérdés: milyen akkreditációs (kettős mérce?) a 'jogi doktori fokozat' 3 és fél éves 'tanfolyam után'? Miért is nem 1féle doktori fokozat van? (az a kutatásra és az egyetemi oktatásra alkalmasságot hivatott igazolni)

S még számos kérdés, ami a civilizáltság emelését szolgálhatná.
(emberi alkotás és értékrend-ismeret, empátia-tan, tisztelet-tan, benne a környezet-tisztelete is, amiben pedig a környezet eleme az egyén maga is! Lásd: bármely bevezetés a halmazelméletbe...)

borzimorzi 2014.12.11. 11:51:09

@Moin Moin: Igazad van, erről már beszéltünk korábban is. De a lényegen nem változtat. A meg nem kapott jövedelem: elmaradt haszon, lemondás némi pénzről. Bár kétségtelen, Themisztoklész érveinek jót tett, hogy olyan pénz közcélú elköltéséről kellett meggyőznie az athéni polgárokat, amelyik még nem volt konkrétan a zsebükben... :-)

Van utánuk alsó hangon 1000 év a germánokig. A római légiók jelentette fenyegetés nagyot lendített a társadalmi berendezkedésük evolúcióján. Kialakult a meritokrácia, viola! De nem azért, mert ők annyival különbek lettek volna "genetikusan", hanem azért, mert az arisztokrata leszármazottak által vezetett csapataikat a fegyelmezett római légiók pozdorjává aprították. Így a túlélés érdekében rászoktak, hogy nem a leggazdagabbra bízzák a hadvezetést, hanem arra, aki abban bizonyítottan a legjobb. Nagyon helyesen.

Sajnos, ennek a hozzáállásnak a bástyái omladoznak a redisztribúcióra rágyógyult tömegek ostroma és ágyútüze alatt. Az amcsi credit cruch volt ennek az ostromnak az első ágyúgolyója, amely már globálisan is fodrokat vetett, bár úgy tűnt eleinte, hogy csak leesett a várárokba. Ne felejtsük el, hogy a dolog eredője az volt, hogy az amcsi hátrányos helyzetűek (nemcsak afroamerikaiak, de zömmel ők) rossz keresettel nem kaptak hitelt a bankoktól. Nem voltak hitelképesek. Erre nem munkát kerestek, hanem belecsaptak a politikai lecsóba. Elkezdték rasszistának kikiáltani a kemény adósminősítést alkalmazó bankokat. Állandósultak a tüntetések. Ez sokat ártott a bankok jó hírének. A politikusok is rárepültek a dologra, mert jó sok szavazat nézett ki belőle, és a törvényhozás oldaláról kényszerhelyzetbe hozták a bankokat. Egy idő után annyi sok rossz hitelük lett a bankoknak, hogy elkezdtek tőle megszabadulni. Átcsomagolták a behajthatatlan követeléseket "befektetéssé". Így öntötték el a világot a subprime hitelek és ezek átcsomagolt, átcímkézett, befektetésnek álcázott csomagjai. És lőn 2008-2009.

A következő az lett, hogy az elesett feketék iránti szimpátiából megválasztották Obamát, bár a versenytársai közt nem egy akadt, aki legalább annyira jó elnök lett volna, ha nem jobb. Vagy sokkal jobb... Ez aztán nagy találat volt a meritokrácia bástyáján! Gyakorlatilag az Obamát kritizálókba azzal fojtották és fojtják bele ma is a szót, hogy rasszistának bélyegezték-bélyegzik őket. Pedig a jelek szerint egyik-másik kritika igenis alapos, különben nem lenne most a republikánusoknak többsége a Szenátusban...

A legutóbbi lövedékek a fergusoni ügy kapcsán épp most csapódnak be a meritokrácia bástyájába. Most épp a rendfenntartókat rasszistázzák orrba-szájba, csak mert mindenkivel szemben keményen járnak el és ha feltételezhető, hogy fegyver van valakinél, akkor lőnek. Sokszor tévesen, sajnos. De hát a börtönök bentlakói közt is többen vannak az afroamerikaiak, ezért velük szemben nagyobb óvatosságot tanúsítanak a rendőrök. Nem kétséges, hogy ennek a játszmának is az lesz a vége, hogy a rendőr a hibás, és pozitív diszkriminációra van szükség. Ergo kétséges esetben lövesse inkább agyon magát a rendőr, különben az egész rendőrség mocskos rasszistának bélyegzendő.

A meritokráciát addig lehet csak fenntartani, amíg a társadalom genetikai összetételéből és szociális-kulturális-civilizációs értékeiből adódóan mindenkinek van esélye jó pozícióba jutni, mert ha vannak is hiányosságai, azokat kiküszöbölheti. Mind a kompetenciái, mind a motivációja elég jó alapból is ahhoz, hogy csak relatíve kicsit kelljen rajta fejleszteni a versenyképesség eléréséhez.

A baj csak az, hogy egyre több embernél hiányzik az alap. Olyan drogok terjedtek el pl. az angol underclass tömegeiben (a fehérek közt is), amelyek a tinik idegrendszerét, de a születendő gyermekeikét is hatalmas mértékben károsítják. Az ilyen életmódú tinivel csinálhatsz az iskolában bármit, nem lesz esélye. Tönkredrogozta magát röpke 1-2 év alatt (meth, crack, khat, extasy). Az ilyen anyától született gyermek örülhet, ha nem manifeszt szellemi fogyatékos.

A hátrányos helyzetű tömegnél csak egy rosszabb van: a hátrányos helyzetű és fejleszthetetlen tömeg. :-(

S mivel a fogyasztási igények az égben vannak, az alsóbb osztályok ifjai pedig csakis a fogyasztási javak birtoklásával képesek "kifejezni önmagukat" és jobb helyet szerezni a kortársi hierarchiában, őrült nagy a vágy ezekre. Csakhogy, amint arra Mérő László is rámutatott a "Legyen Ön is milliomos!" játék kapcsán, ez kontraproduktív. A jutalom iránti görcsös vágy bilincsbe veri az agyat, amelynek emiatt csökken a teljesítőképessége. Minél többet nézegeted a főnyereményt, annál jobban vágyol rá és annál rosszabbul játszol...

Ugyanezt képzeld el olyan angol és amcsi állampolgárságú tinik tízmillióival, akikbe a média sulykolja, hogy az egész társadalom rasszista, és ezért nekik esélyük sincsen (Közben dehogy is nincs!), viszont a fogyasztási javak iránti vágytól égve nem jutnak el a házi feladatig...

Most eltakarodom, mert még kitiltanak a túl sok dumáért.

Üdv:
b

borzimorzi 2014.12.11. 12:01:24

@ParaZita2: Szóról szóra egyetértünk. 18 éve netezek, ez az első eset! Tadáááám!

Üdv:
b

ParaZita2 2014.12.11. 12:22:06

@borzimorzi: egyetértésünknek igazán örülök. (a személyiség-cserés virtuális-likvidálásban is?)

nevetőharmadik 2014.12.11. 12:59:01

@borzimorzi: Hát lehet, hogy a Praetoriánusok a TEK-hez képest valóban elit alakulat voltak, de ha az erkölcsiségüket nézzük, akkor már felismerhetők bizonyos jellembeli párhuzamok, és ezen túlmenően is van magyar (azaz pannóniai) vonatkozása.

Commodus meggyilkolása után a császár Pertinax lett, miután a testőrség táborában nagy összegű ajándékokat ígért és azok kikiáltották császárnak (ezt később a szenátus jóváhagyta)! Természetesen Pertinax abba kellett hagyja Commodus pénzszórását, és a megszorítások elég népszerűtlenné tették. Így a Praetoriánusok meggyilkolták, majd az ex-császár fejét körbehordozva kijelentették, hogy a Római Birodalom nyilvános árverésen eladó.

Didius Iulianus volt az, aki a legtöbbet ajánlotta (az erkölcsök szemléltetéséhez hozzátartozik az, hogy a meggyilkolt Pertinax apósa, Titus Flavius Sulpicianus is a licitálók között volt), így a Praetoriánusok kikiáltották császárnak és letették a hűségesküt (hehehe).

Aztán jött a pannóniai Septimius Severus, akit saját légiói kiáltottak ki császárnak, meghátrálásra késztette a Praetoriánusokat és megdöntötte Didius császár uralmát.

Dicsőséges fejezet ez a Római Birodalom történetében :)

borzimorzi 2014.12.11. 16:34:59

No, most fogtok csak igazán utálni! A 444 egyik hozászólója, Tibimondta... volt szíves belinkelni az erőszekmentes tiltakozások megnyilvánulási formáit. Elgondolkodtató, milyen nagy az eszköztár, és mennyire nincsen kihasználva. Íme:

"

The Methods of Nonviolent Protest and Persuasion

Formal Statements
1. Public Speeches
2. Letters of opposition or support
3. Declarations by organizations and institutions
4. Signed public statements
5. Declarations of indictment and intention
6. Group or mass petitions

Communications with a Wider Audience
7. Slogans, caricatures, and symbols
8. Banners, posters, and displayed communications
9. Leaflets, pamphlets, and books
10. Newspapers and journals
11. Records, radio, and television
12. Skywriting and earthwriting

Group Representations
13. Deputations
14. Mock awards
15. Group lobbying
16. Picketing
17. Mock elections

Symbolic Public Acts
18. Displays of flags and symbolic colors
19. Wearing of symbols
20. Prayer and worship
21. Delivering symbolic objects
22. Protest disrobings
23. Destruction of own property
24. Symbolic lights
25. Displays of portraits
26. Paint as protest
27. New signs and names
28. Symbolic sounds
29. Symbolic reclamations
30. Rude gestures

Pressures on Individuals
31. "Haunting" officials
32. Taunting officials
33. Fraternization
34. Vigils

Drama and Music
35. Humorous skits and pranks
36. Performances of plays and music
37. Singing

Processions
38. Marches
39. Parades
40. Religious processions
41. Pilgrimages
42. Motorcades

Honoring the Dead
43. Political mourning
44. Mock funerals
45. Demonstrative funerals
46. Homage at burial places

Public Assemblies
47. Assemblies of protest or support
48. Protest meetings
49. Camouflaged meetings of protest
50. Teach-ins

Withdrawal and Renunciation
51. Walk-outs
52. Silence
53. Renouncing honors
54. Turning one’s back

The Methods of Social Noncooperation

Ostracism of Persons
55. Social boycott
56. Selective social boycott
57. Lysistratic nonaction
58. Excommunication
59. Interdict

Noncooperation with Social Events, Customs, and Institutions
60. Suspension of social and sports activities
61. Boycott of social affairs
62. Student strike
63. Social disobedience
64. Withdrawal from social institutions

Withdrawal from the Social System
65. Stay-at-home
66. Total personal noncooperation
67. "Flight" of workers
68. Sanctuary
69. Collective disappearance
70. Protest emigration (hijrat)

The Methods of Economic Noncooperation: Economic Boycotts

Actions by Consumers
71. Consumers’ boycott
72. Nonconsumption of boycotted goods
73. Policy of austerity
74. Rent withholding
75. Refusal to rent
76. National consumers’ boycott
77. International consumers’ boycott

Action by Workers and Producers
78. Workmen’s boycott
79. Producers’ boycott

Action by Middlemen
80. Suppliers’ and handlers’ boycott

Action by Owners and Management
81. Traders’ boycott
82. Refusal to let or sell property
83. Lockout
84. Refusal of industrial assistance
85. Merchants’ "general strike"

Action by Holders of Financial Resources
86. Withdrawal of bank deposits
87. Refusal to pay fees, dues, and assessments
88. Refusal to pay debts or interest
89. Severance of funds and credit
90. Revenue refusal
91. Refusal of a government’s money

Action by Governments
92. Domestic embargo
93. Blacklisting of traders
94. International sellers’ embargo
95. International buyers’ embargo
96. International trade embargo

The Methods of Economic Noncooperation: The Strike

Symbolic Strikes
97. Protest strike
98. Quickie walkout (lightning strike)

Agricultural Strikes
99. Peasant strike
100. Farm Workers’ strike

Strikes by Special Groups
101. Refusal of impressed labor
102. Prisoners’ strike
103. Craft strike
104. Professional strike

Ordinary Industrial Strikes
105. Establishment strike
106. Industry strike
107. Sympathetic strike

Restricted Strikes
108. Detailed strike
109. Bumper strike
110. Slowdown strike
111. Working-to-rule strike
112. Reporting "sick" (sick-in)
113. Strike by resignation
114. Limited strike
115. Selective strike

Multi-Industry Strikes
116. Generalized strike
117. General strike

Combination of Strikes and Economic Closures
118. Hartal
119. Economic shutdown

The Methods of Political Noncooperation

Rejection of Authority
120. Withholding or withdrawal of allegiance
121. Refusal of public support
122. Literature and speeches advocating resistance

Citizens’ Noncooperation with Government
123. Boycott of legislative bodies
124. Boycott of elections
125. Boycott of government employment and positions..."

borzimorzi 2014.12.11. 16:36:32

@borzimorzi: Tovább is van, de azok már egyre durvulnak:
"...126. Boycott of government departments, agencies, and other bodies
127. Withdrawal from government educational institutions
128. Boycott of government-supported organizations
129. Refusal of assistance to enforcement agents
130. Removal of own signs and placemarks
131. Refusal to accept appointed officials
132. Refusal to dissolve existing institutions

Citizens’ Alternatives to Obedience
133. Reluctant and slow compliance
134. Nonobedience in absence of direct supervision
135. Popular nonobedience
136. Disguised disobedience
137. Refusal of an assemblage or meeting to disperse
138. Sitdown
139. Noncooperation with conscription and deportation
140. Hiding, escape, and false identities
141. Civil disobedience of "illegitimate" laws

Action by Government Personnel
142. Selective refusal of assistance by government aides
143. Blocking of lines of command and information
144. Stalling and obstruction
145. General administrative noncooperation
146. Judicial noncooperation
147. Deliberate inefficiency and selective noncooperation by
enforcement agents
148. Mutiny

Domestic Governmental Action
149. Quasi-legal evasions and delays
150. Noncooperation by constituent governmental units

International Governmental Action
151. Changes in diplomatic and other representations
152. Delay and cancellation of diplomatic events
153. Withholding of diplomatic recognition
154. Severance of diplomatic relations
155. Withdrawal from international organizations
156. Refusal of membership in international bodies
157. Expulsion from international organizations

The Methods of Nonviolent Intervention

Psychological Intervention
158. Self-exposure to the elements
159. The fast
a) Fast of moral pressure
b) Hunger strike
c) Satyagrahic fast
160. Reverse trial
161. Nonviolent harassment

Physical Intervention
162. Sit-in
163. Stand-in
164. Ride-in
165. Wade-in
166. Mill-in
167. Pray-in
168. Nonviolent raids
169. Nonviolent air raids
170. Nonviolent invasion
171. Nonviolent interjection
172. Nonviolent obstruction
173. Nonviolent occupation

Social Intervention
174. Establishing new social patterns
175. Overloading of facilities
176. Stall-in
177. Speak-in
178. Guerrilla theater
179. Alternative social institutions
180. Alternative communication system

Economic Intervention
181. Reverse strike
182. Stay-in strike
183. Nonviolent land seizure
184. Defiance of blockades
185. Politically motivated counterfeiting
186. Preclusive purchasing
187. Seizure of assets
188. Dumping
189. Selective patronage
190. Alternative markets
191. Alternative transportation systems
192. Alternative economic institutions

Political Intervention
193. Overloading of administrative systems
194. Disclosing identities of secret agents
195. Seeking imprisonment
196. Civil disobedience of "neutral" laws
197. Work-on without collaboration
198. Dual sovereignty and parallel government

Source: Sharp, Gene. The Politics of Nonviolent Action (3 Vols.), Boston: Porter Sargent, 1973. Provided courtesy of the Albert Einstein Institution."

Hm.

Üdv:
b

nevetőharmadik 2014.12.11. 16:53:42

@borzimorzi: Jaja ezeket az utóbbi két napban legalább 3 helyen láttam linkelve :)

A 193-as különösen tetszik, a 198-as pedig tulajdonképpen szükségszerű... (vajon 199-nek befér-e a kormány(párt)hivatalok pisivel elárasztása?)

ParaZita2 2014.12.11. 16:57:10

@borzimorzi: ((HaFr blogján írtam neked, akkor ide is idemásolom. Sőt, ott magam is megismételtem az erőszakmentes lehetőségekről egy másik kommentelő által adott link-et, amire BP maga is reagált. Tehát onnan idemásolom:))
@borzimorzi: "... ötgyerekes családapa..."
Hány gyermeke is volt II Miklós cáréknak?
(1fiú és 4 lány: en.wikipedia.org/wiki/Nicholas_II_of_Russia).
Igen, őket zusammen likvidálták. Még ez sem kizárt OV familia esetében sem.
Korábbi kommentemben felvetettem, elég a társadalom által bűnösnek találtakat (ez egy érdekes procedúra lehet) megfosztani eddigi személyiségüktől, és új személyiséget adni nekik. ((régi OV, LJ, stb, stb személyi ig. bevonva, új, más néven, pl. Lúzer Pál, vagy LJ esetén -Nincstelen István -- úgy, hogy megelőző összes hivatalos érintettségük megszűnik, érvényét veszti, pl. az összes anyakönyvi kivonati bejegyzésük, összes iskolai végzettségük, tehát hivatalosan iskolázatlanok lesznek, és hivatalosan addig öregségi nyugdíjjárulékuk sincs, stb , ez a személyiségváltás a teljes családra érvényes - fel/lemenőkre is. Országelhagyási száműzetésbe kerülnének. Minden megelőző vagyonukról a társadalom megfelelően kiválasztott delegátusa döntene. Ez nem római jog! Ez korunk jogalkotásának része. ))

ParaZita2 2014.12.11. 16:59:20

@borzimorzi: tehát ezt nevezném én virtuális-likvidálásnak...
(na nem likVIDAlásnak, akkor lehet, hogy inkább 'virtuális-kivégzésnek)

a nemzet fogatlan provokátora 2014.12.11. 20:26:48

@borzimorzi: Nincs forgatókönyv, vagy konkrét elképzelés, te is tudod. Csak a szájkarate megy, de az nagyon.
Egyszer már rákúrtatok egy hasonló próbálkozásra. Behoztátok Gordit, megcsigyáltátok az E-14-et, ami végül csúfos bukás lett.
Az új baloldali kezdeményezések (Dk, E-14) marginális törpepártocskák lettek, akiket a balek szocialisták vittek be a hátukon a parlamentbe. A Milla és a 4K pedig már nincs is. Pedig de nagy volt a lelkesedés..
A jelenlegi népszerűségvesztésből egyedül a Jobbik tudott profitálni valamennyit. A következő választás 3 év múlva lesz addig bőven vissza lehet tornázni a népszerűséget.

nevetőharmadik 2014.12.11. 21:38:28

@a nemzet fogatlan provokátora: Nem jön a népszerűségetek vissza, sem 3 év múlva, sem soha, ezt te is tudod. Pláne nem ilyen öntökönlövős hülyeségekkel, mint amit a Fidesz produkált a netadós fiaskó óta. A rezsicsökkentést sem tudjátok eljátszani még egyszer. Ugyan meséld már el, honnan akasztotok le még pénzt, amit szétszórtok az istenadta között? Majd jól beindul a gazdaság, mi? Mint eddig is? Lesz 7 százalékos növekedés... de hány év alatt? 3? 8? :D

Kíváncsi vagyok, Orbán holnap reggel mit fog alkotni, hogy mentse, ami menthető - de ennyit még sosem kellett mentenie. Kibeszél a KDNP, kibeszél a jobbos sajtó, közben kiröhög az egész világ.

És mivel nyugtatod magad? Hogy Orbán titokban mégiscsak zseni? Hogy lesz gazdasági csodafegyver? Hogy az ellenzék mindig béna marad? Hát bízzál csak, az fontos, mert más reményetek tényleg nincs! :D

És most jöhetsz ide röhögni, meg ballibsizni meg bajnaizni, hogy erősnek mutasd magad. Kajánkodhatsz, hogy úgyis csak a Jobbik profitál a zuhanásotokból, nem mi... és? Nektek a Jobbik ugyan mennyivel lesz jobb? Akik vannak olyan zabosak rátok, mint bárki más, és nem is terveznek finomkodni a politikusbűnözőkkel szemben? De hát ezeket is mind tudod, akkor is tudod, ha kommentfordultával kigúnyolsz :D

Tudod, hogy nektek végül mindenképpen szar lesz, és az egyetlen, ami nektek jut, hogy örülhettek annak, hogy esetleg nekünk sem jobb. Csakhogy e blog írói/olvasói nem fognak tönkremenni bele. Mi megállunk a lábunkon. Nekünk csak az lesz rossz, hogy az országunk, amit szeretünk, tönkremegy, mi magunk nem fogunk tönkremenni. Az érzelmi veszteségünk persze óriási lesz, na de nektek mi marad? Pontosan tudod, hogy semmi.

Szóval reménykedj a csodában, gyere csak gúnyolódni, röhincsélni és lesajnálni! Neked is jár némi kis öröm, végül is karácsonyhoz közeledünk :)

borzimorzi 2014.12.12. 10:01:48

@nevetőharmadik: Ne aggódj, fog ő még IRL is, meg itt is valami más nick alatt azért drukkolni, hogy csak ne a Jobbik jöjjön! Mert pontosan tudja, hogy akkor bizony elszabadulnak a nyilasok, és úszni fog a Dunán a bálványa sleppestül. De nem jókedvében, hanem golyóval a fejében. Akkor már inkább a bíróság, ugye. Hanem ahhoz meg majd az Együttre kell szavazni, vagy bárkire, aki nem a Jobbik, és esélyes a győzelemre. Lényeg, hogy liberális jogállamot akarjon, ahol a politikusbűnözőket se a falhoz állítják, hanem a bíróság elé...

Lesznek itt még kacagtató pálfordulások!

Üdv:
b

borzimorzi 2014.12.12. 10:08:25

@a nemzet fogatlan provokátora: Ja, és én ugyan nem csináltam az E-14-et, mert láttam, hogy éppen olyan kontraszelektált, nómenklatúraépítő párt, mint az MSZP. Ha majd egyszer eljut odáig, hogy érdemelvű módon válogatja az embereit és a vezetőit, és teljesítményhez köti az előmenetelt, továbbá nem mutyizgat meg kamarillapolitikázgat, mint az MSZP, akkor majd segítek nekik. Addig nem. Mellesleg el kell jutnia eddig, ha túl akarja élni 2018-at... Ha meg nem jut el idáig, akkor úgyis veszett fejsze nyele. Akkor minek pazarolnám rá az érdeklődésemet?

Na, csá. Gondolkodj azon, amit eggyel fejlebb, Nevető harmadiknak írtam. Hasznodra fog válni.

b

dibidabadibidib 2014.12.12. 14:39:26

kitörölted a hozzászólásom, mert leírtam (és megindokoltam), h az EU fasiszta szervezet?
nem vagy te progresszív, hanem fasiszta vagy! hitler kutyája, patkányürülék.
basztardmagyar, rohadék német szar. utolsó kurva!
dögöljön ki a családod!
folyjon ki a gyereked szeme, ha még egyszer progresszivitásról papolsz, kurva!!!
rosszpenz voltam
HALÁL A BASZTARDOKRA, HALÁL AZ ÖRDÖGKURVÁKRA!
süti beállítások módosítása