2014.02.23. 15:25 Szerző: Bársony és Selyem

Titkok kertje

Titkosszolgák.jpg 

„Ha maga meg akarná ölni a trónörököst vagy a császár őfelségét, először biztosan maga is összedugná a fejét valakivel. Több szem többet lát. Ez is ad egy jó tanácsot, meg az is, és akkor mindent siker koronáz…”

Jaroslav Hašek: Švejk - 1923

 

- Miniszterelnök úr, Ön akarta, hogy kiszivárogjon az őszödi beszéde?

- Lárifári!

- Köszönjük az együttműködést és az őszinte választ!

- Miniszter úr, Ön akarta úgy a Miniszterelnök urat megfúrni, hogy kiszivárogtatta az ő őszödi beszédét?

- Nos, a Miniszterelnök urat, azt az aljas, büdös patkányt idézve: „Lárifári!”

- Hiszünk Önnek, Miniszter úr!

- Pártelnök úr, Ön és társai szándékozták úgy hazavágni a Másik Szemét Pártot (az Ön személyes bosszújából a 2006 tavaszi fogmosásért), hogy az Önökhöz a Másik Szemét Párttól az UFO-k által teleportált hangfelvétellel mocskosul manipulálva és a nyilas-ultra csőcseléket eszközül bevetve nyeregbe kerüljenek?

- Nos, ahogy azt a Miniszterelnök úr (hogy húzná az ördög a tüskés faszára, amiért még magasabb is nálam az a szemét!) a tavaszi TV-vitánkban is megmondta már: „Lárifári!”

- Öreg néniként kezet csókolva mondunk Önnek köszönetet azért, hogy – mint soha életében – most sem hazudott!

Valahogy így folyhatott az a „vizsgálat”, amelyet annak idején az őszödi beszéd kiszivárogtatása ügyében a Nemzetbiztonsági Hivatal folytatott le. Csak így – és másképp nem – képzelhető el az, hogy „nem sikerült megállapítani a szivárogtató személyét”. Az ebből a szempontból sokadlagos, hogy vajon az akkor hatalmon lévő miniszterelnök hatalmi játszmái miatt lett „sikertelen” a vizsgálat, vagy az előző és mostani miniszterelnökre hálával gondoló, még Kövér László titokminisztersége idején az NBH-ba berakott Fidesz-hű tisztek manipuláltak-e valódi gazdáik érdekében úgy, hogy ez lett a végeredmény. A lényeg egyvalami: a magyar nemzetbiztonsági hivatal nem az ország, hanem a politikai elit érdekeit képviselte! Ha másképpen lett volna, akkor egy ilyen pimfli sztorit 1-2 nap alatt lehetett volna felgöngyölíteni és dokumentálni – elvégre itt nem valamiféle, a CIA, a KGB és a Moszad által lejátszott „Titánok harcáról” volt szó, hanem csak egy kis őrsi riadólánc felfejtéséről.

Egyszerűen elképzelhetetlen szakmailag az, hogy az országot 1956 óta leginkább megrázó, a legnagyobb rombolással járó és a társadalomban a legnagyobb elbizonytalanodást, destabilizálódást előidéző akciót egy, legalább a szakma alapjait ismerő nemzetbiztonsági szolgálat ne legyen képes felderíteni. Ez olyan, mintha a villanyszerelő nem találná meg a zárlat helyét, vagy a vízvezetékes a szivárgást…

Mert itt erről van szó: ’56 óta 2006 szeptemberében törtek-zúztak először Magyarország fővárosában, éspedig több alkalommal is, oly módon, hogy az minden esetben kimerítette a Btk.-ban az állam elleni bűncselekményekkel kapcsolatban leírtakat. 1956 óta először fordultak elő Budapesten tömegesen ilyen cselekmények, jelentős anyagi károkkal és személyi sérülésekkel… És „mégsem lehet megállapítani” és a társadalommal egy igaz demokrácia módjára tudatni, hogy kik és miben voltak ezért a felelősek? „Nem lehetett felderíteni” azt, hogy kiknek és milyen érdekeik mentén való manipulációi vezettek el odáig, hogy utána évekig nem mert nemzeti ünnepeken a középosztály a fővárosban maradni!

…Hát mi van itt? Kik ezek a csávók, akik most is - mint négyévente rendszeresen – a szavazatainkért és az azzal járó, mára már szinte korlátlanná vált hatalomért vegzálnak minket? Ezek tényleg hülyének néznek itt mindenkit – még azokat is, akik eszükkel-tehetségükkel alájuk termelik a GDP zömét?

Ha jobban belegondolunk, vajon miben különbözik a mi helyzetünk az ukránokétól? Ugyanúgy „két maffia” harcol itt a hatalomért, ugyanúgy tele van mindkettőnek a szája politikai demagógiával, ugyanúgy titokban manipulálnak itt szinte mindent, ami pénzt-hatalmat érhet, ugyanúgy eljutott oda az ország, hogy az EU-s és az orosz érdekek és orientáció darálójába lett dobva és ugyanúgy az egymással konkuráló hatalmi elitek érdekei döntik el, hogy a két orientáció közül melyik és mikor dominál éppen jobban. Pár évente szerepet és szavakat cserélnek a pártok és valahogy egyiknek se kívánkozik itt igazi jogállamot és igazi tiszta közéletet csinálni… És közülünk milliószámra vannak, akik még ezek után is képesek hinni bennük és nekik - és odaállni valamelyik bagázs mellé, még ha esetleg csupán „befogott orral” is.

Amikor belép valaki a nemzetbiztonság szervezetébe, akkor esküt tesz, mégpedig az ország és a magyar nép érdekeinek védelmére és semmiképp sem valamelyik politikai-hatalmi erőre. Ebből pedig az következik, hogy aki egyszer letette ezt az esküt, akkor egy olyan kiélezett helyzetben, mint a fél évszázada legnagyobb zavargások, annak mindenképpen a társadalom felé van beszámolási kötelezettsége. Ha Magyarország igazi demokráciaként működött volna 2006-ban és azóta is, akkor egy olyan horderejű esemény előzményeit, mint a 2006-os zavargások, egy az egyben a társadalom elé kellett volna tárni – hogy a társadalom alkothasson véleményt az abban résztvevők szerepéről. Aki kicsit is belegondol ebbe, az rájön, hogy „Őszödnél” és utána a budapesti utcákon nem a bal- és jobboldaliak, nem az MSZP és a Fidesz, de még csak nem is az „idegenszívűek” és a „nemzeti érzelműek” álltak szemben egymással, hanem a teljes hazug politikai elit az általuk konzekvensen és szisztematikusan átvert, megvezetett szegény magyar néppel.

…Amikor majd április 6-án szavazni mentek – vagy: nem mentekerre gondoljatok! Utána pedig arra, hogy ha majd egyszer nem Ukrajnában, hanem Európában akar élni a magyar nép (és nem csak azok, akik kivándorolnak), akkor ahhoz létre kell hozni néhány európai mentalitású politikai pártot is, a maiak helyett…

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr765828403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása