2013.04.27. 21:56 Szerző: piefke

Anonymus: az ismeretlen diktátor?

Anonymus.png

„Tegnap éjjel az angolok bombákat dobtak Berlinre. Hát legyen így! Ezt a játékot játszhatják ketten is! És ha a brit légierő két-, vagy három, vagy négyezer kilogramm bombát dob le, akkor mi egyetlen éjszakán százötven-, száznyolcvan-, kétszázharminc-, háromszázötven-, vagy négyszázezer kilogrammot dobunk le!”2

Részlet Adolf Hitler London bombázását bejelentő beszédéből – 1940. augusztus vége

 

Illő posztomat a legdiktátorabb diktátor fenti szavaival felvezetnem, ugyanis itt most egy bizonyosfajta újmódi diktatúráról fog szó esni – ráadásul egy olyan diktatúráról, mely épp legdemokratábbjaink körében igen népszerű! Ebből következően nyilván lesznek, akik vitatni fogják az alábbiakat – éspedig a demokrácia és a szabadság nevében és védelmében.

…De mindenek előtt: az alábbi posztban nincs semmi személyes – itt kizárólag elvekről és az elvekből következő lehetséges gyakorlatról lesz szó!

Van ugye most az az eset, hogy a Nemzeti Érzelmű Motorosok vezetőjéről az Anonymus nyilvánosságra hozott ezt-azt… Ezzel tartották célszerűnek őt a közéletből eltávolítani…

…Hát. Ami azt illeti, vannak itt ezzel bizonyos bajok!

Anonymusék: az akcióitok alapján attól kell tartanom, hogy valójában ugyanolyan személyiségű emberek vagytok, mint az általatok kritizált „mindenható hatalom” birtokosai – világbankárok, Orbánok, stb. – csak nektek (még?) nincs formális hatalmatok. Azonban éppúgy tojtok a jogra, arra, hogy egy szabad társadalmat csakis arra és nem a „népítéletre” alapozva lehet fenntartani. Éppúgy nem bíztok a saját érveitek, érvelésetek erejében, társadalmi hatásában, mint „diktátor ellenfeleitek” és ezért éppúgy kerülitek a vitát, amelyben esetleg alulmaradnátok és kiderülne: nem is a ti álláspontotok az igazság. Éppen ezért („diktátorékhoz” szintén hasonlóan) ti is „megfellebbezhetetlen”, „autoriter” – azaz: totalitárius – döntéseket hoztok – és éppúgy nem választjátok egy egymástól a törvényhozást és az igazságszolgáltatást, ahogy Orbán forrasztotta eggyé a „több mint kétharmadot” és Handó Tündét/Polt Pétert.

Anonymusék: hát tényleg nem látjátok, mit csináltok? Hogy UGYANAZT CSINÁLJÁTOK? És azt is valószínűnek tartom, hogy közben ugyanúgy élvezitek is a hatalmatokat és a hatalmatok következményeit: az „általatok uraltak” a ti akaratotoknak – nektek - való alávetettségét, mint „diktátortársaitok”. Van nem? Dehogynem…

…És ti, kedves népítélet-pártiak: hát nem látjátok, hogy az egyik, a formális diktatúra helyett egy másik, ráadásul még arctalanabbat éljeneztek meg? Simicskát legalább ismerjük – de Anonymusék még a nevüket sem vállalják fel. Forradalmároknak képzelik magukat… De hát Orbán, Pol Pot, Lenin, Sztálin is mind annak tartják-tartották magukat!

Lehet, persze, lehet forradalmat hirdetni – de a forradalom: nyílt dolog. Ebben különbözik a terrorizmustól. A forradalom megtartja a formális jogot – még ha új jogelveket hoz is szükségképpen. A formális jogot – a védekezés és fellebbezés jogával egyetemben – csak a terroristák iktatják ki.

A közszereplőnek is vannak személyiségi jogai – még akkor is, ha „közellenségeknek” tartják őket egyesek - és ezeknek a személyiségi jogoknak semmi közük az illető közéleti tevékenységéhez. Egy szabad társadalomban még ahhoz is van joga valakinek/bárkinek, hogy álságos, a saját életével nem igazolt, Tartuffe-féle nézeteket hirdessen a közéletben. Ez ugyan szemét dolog, az efféle ember egy halom trágya – de joga van hozzá! Van, hogy én is megtettem/megteszem – szégyellem is magam utána és remélem, hogy a szégyenérzet legközelebb már visszatart ettől. De: a bennem lévő rosszérzés tartson vissza, ne pedig a külső félelem – vagy ti, Anonymusok a félelem társadalmát akarjátok?

Anonymusék, képzeljétek csak el a következőket: ha ti jogot formáltok arra, hogy behatoljatok bárki számítógépébe (azaz: az otthonába és a személyes életébe is), aki nem tetszik nektek, akkor – gondolom, viszonossági alapon – nektek sem lenne kifogásotok az ellen, ha valaki a ti kis titkaitokat-takargatnivalótokat ismerné meg. Hiszen – ahogy a bevezető idézetben is áll - „Ezt a játékot játszhatják ketten is!”… És ha másoknak éppen a ti viselt dolgaitokkal szemben vannak averzióik, akár politikai, akár nézetbeli, akár általánosan vett „emberi minőség” terén, akkor majd ők is szépen kiposztolják ezeket… Nem tudom, mit fogtok szólni, ha mindenki megtudja (például) azt, hogy valaki közületek a való életben esetleg csupán egy gyáva, nyeszlett kispöcs, aki nem mer a lányokhoz közeledni, ezért a „magányos örömök hódolója”… Vagy: álnaivul elhívlak vitorlázni és szépen felveszem-kiposztolom, ahogy behánysz-beszarsz-behugyozol, amikor többméteres hullámok „ringatják” a hajót egy szép, átlagos nyári éjszakán – az Északi-tengeren…

…Szerencsétek, hogy nekünk az efféle dolgokhoz sem kedvünk, sem a világfelfogásunkkal nem vágnak össze. Mi a közszabadságban és a köznyilvánosságban, valamit a szellem és az érvek erejében hiszünk – ezért most szépen meginvitálunk titeket egy nyilvános vitára - amelyet, természetesen, az internetek élőben is közvetítünk, továbbá feltöltünk a világhálóra is! Ott megbeszélhetünk mindent, amit e posztban említettem: a formális és az informális hatalom, a jog, az igazság (benne a társadalmi igazság) dolgait. Persze, vitában meggyőzően és megalapozottan érvelni nehéz: komoly tudást és bizony személyes kiállást is megkövetelő dolog. Jóval több kell hozzá, mint szellemi divatokat követni és titokban dönteni mások dolgairól. De aki valódi társadalmi hatásra törekszik, aki valóban jobbítani akar a világon, a közéleten és az embereken, akkor annak nem a legjobb módja, ha terrorista módszerekkel él, legyen bármilyen frusztrált is a világ és a maga dolgai miatt! Mert a jó és szabad közélet, bizony, nem a saját frusztráltságunkról szól – ez kifejezetten a zavart lelkű diktátorok szokása… A közélet nem a saját komplexusaink kiélésére való – arra ott van például a rúdtánc a swingerklubban!

Megértem, hogy sokan indulatosak és kétségbeesettek és sokan érzik magukat eszköztelennek, kiszolgáltatottnak – és emiatt sokan hajlamosak arra, hogy a saját álláspontjukat, érdekeiket ne csak a jogállam eszközeivel próbálják meg képviselni. Sokan gondolják azt is, hogy „Ha a hatalomnak/az ellenségemnek szabad, akkor szabad nekem is!” – azonban ez a diktátorok és terroristák logikája. Ebből közszabadság és sikeres társadalom még sohasem származott, ilyenre nincs példa a történelemben!

…Mindenki gondolkodjon el a fentieken, Anonymusok, Anonymus-fanok - és minden polgár, aki szabadságot és tisztességes közviszonyokat akar! A hatalom gyakorlóit – vagy azokat, akik aspirálnak a hatalomra – nem a magánéletükkel kell „sakkban tartani”, hanem létre kell hozni és fenn kell tartani egy átlátható államot. Akkor látjuk, ki mit tesz, és hogyan teljesít a pozíciójában – de ahhoz semmi közünk, hogy szabadidejében mit csinál, amíg az törvényt nem sért.

Ti pedig, Anonymusok, ha élni szeretnétek az általunk felajánlott lehetőséggel és megvitatnátok „közös dolgainkat”, csak küldjetek nekünk egy (természetesen anonim) e-mailt! A többit megbeszéljük – de ha nem vagytok benne a vitában, hát… Az is egy válasz!

 

 

1 A képen szereplő szöveg a Hobo Blues Band Hajtók dala c. dalából származik.

2 Az eredeti német szöveg: „Gestern Nacht haben die Engländer bomben auf Berlin geworfen. So sei es! Dieses Spiel können auch zwei spielen! Und wenn die britische Luftwaffe zwei-, oder drei-, oder viertausend Kilogramm Bomben wirft, dann werfen wir in einer Nacht einhundert fünfzig-, einhundert achtzig-, zweihundert dreißig-  dreihundert fünfzig-, oder vierhunderttausend Kilogramm!

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr855250197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kuszkusz1 2013.04.28. 17:52:57

@Makkasz:

Nem, látom, hogy nem sikerül. Teszek még egy bágyadt kísérletet.

Én pl. nagyon utálom a Viktort. Elképzelni sem tudod mennyire. Fogalmad sem lehet róla. Namármost: mindeme utálat dacára soha nem adtam hangot az érzéseimnek obszcén szavakkal, ordenáré kifejezésekkel. Nem mintha nem érdemelné meg őket, vagy ne lennének olyan kifejezések igazságosak reá nézve amitől egy szolídabb sörösló is elpirulna.
Igaznak igaz lenne.
Viszont saját magammal lennék elégedetlen ha ilyesmihez folyamodnék. Hát szükségem van nekem erre?
Hát nem tudom én kifejezni magamat másképp? Le kell adnom a színvonalat? Hát nem! Én igenis tudok finoman anyázni, képes vagyok randa kifejezések nélkül elküldeni melegebb éghajlatra a delikvenst. Képesnek kell lennem!
Tehát nem a Viktorról szól a dolog, hanem énrólam. Nekem fontos, hogy ne legyenek randa szavak a szövegemben, nem a Viktort kímélem általuk hanem a saját szövegem színvonalát igyekszem megóvni.

Ugyanez a párhuzam vonatkozik arra is, hogy mit helyes nyilvánosságra hozni politikai ellenfelünket illetőleg és miről tanácsosabb inkább hallgatni.

A szerelő 2013.04.28. 17:53:37

Kedves Anonymus tagok! Csak elismerésemet szeretném kifejezni. Azért itt, mert gondolom, jönnek ide közületek néhányan röhögni és akkor olvassátok ezt is :) Remélem hallunk felőletek még sok szépet és jót :)

rágógumó 2013.04.28. 17:55:55

Hmmm, ennek a poszt tipikus esete annak, hogy jó lett volna ha egy értelmes ember írja, mert a téma valóban érdekes, de mivel nem egy értelmes ember írta és gyakorlatilag minden mondata hülyeség így vita helyett csak sajnálkozni lehet azon, hogy miért mindig az ilyen emberek blogolnak. Vajon tényleg ennyire hülye a posztoló, vagy valamilyen érdektől vezérelve hazudik, mos össze dolgokat és csúsztat? Szerintem inkább az első, egyszerűen buta és tudatlan, és nem rosszindulatú, vagy érdektől vezérelt.

piefke 2013.04.28. 17:56:05

@szorokin:

Válaszom:

1.) A Bush-rendszer belső logikája és arra épülő doktrínája-stratégiája valóban igen közel állt a terroristákéhoz. Ennek oka, hogy ez is (t. i. a Bush-rendszer) egyfajta, magát „ostromlott várnak” és „a sötét oldal által támadottnak” érző (vallási) fundamentalista-konzervatív közegből nőtt ki. Érdekes maga a téma – de sajnos nem fér bele egy válaszkommentbe. Ígérem, hamarosan lesz terep ezt megbeszélni!

2.) Jó, hogy olyan három történelmi példát hoztál, amelyeket magad cáfoltál meg.:-) Mind a három ellenállás (spanyol köztársaságiak, francia ellenállók, ill. Tito partizánjai) nyilvános, ismert arcok és ideológiák mentén folyó harc volt (igen, még a franciáké is), konkrét, klasszikus territoriális ellenséggel szemben. Ráadásul mindhárom háborús közegben működött.

A „nagy ember” történelemformáló szerepét most nem taglalnám – elég csak annyi, hogy ha azt elfogadjuk, hogy a tudományban-művészetben-filozófiában-vallásban lehet egy-egy nagy újítást, lépést egy-egy konkrét személyhez, az ő szellemi „konstrukciós képességéhez” kötni, akkor vajon miért ne lehetne a társadalom történetében? (Persze, igaz az is, amit Newton mondott: „Azért láthattam messzire, mert óriások vállain álltam.” – a nagy ember gyakran egyfajta „szintetizálója és kimondója” kora világának. De ezt most ne nyissuk ki!)

A sajtó, média, stb. hatalomkontroll-funkciója, amellyel a tisztességes és törvényes közéletért küzd, csak addig mehet el, amíg maga is nem kezd el törvénytelen eszközöket használni a „sikere” érdekében. Szerintem jobban tesszük, ha olyan államért küzdünk, ahol az egyes törvényes fórumok valóban teszik a dolgukat és nem a politika marionettjei, mintsem hogy feladjuk a jogot, mondván: gazemberek ellen mindent lehet! Mert: ki mondja meg, ki is a gazember? Szerintem az Al Khaida. Szerintük én, az európai hitetlen. És akkor mindketten elkezdhetünk hitünk szerint gyilkolászni?

Hidd el: a betartott és az állammal is (az állampolgárok jó választása által) betarttatott jognál nincs célszerűbb megoldás…

Kolompar Indapass (törölt) 2013.04.28. 17:58:32

Magyar Anonymus? LOL
Nézd meg légy szíves a facebook oldalukat, kocsog Orbán, kocsog Fidesz, kocsog nácik, és ezek kulonbozo variációi. Ez a Magyar Anonymus. Látsz ott értelmes onálló gondolatokat, látsz ott két mondatnál hosszabb értelmes gondolatokat? Építo jellegu kritikát, vagy bármi mást, ami arra utal, hogy nem tizen-huszon éves hulye gyerekek gyulekezete ez a bagázs?
Képek kulonbozo "testvér" oldalakról, hírek kulfoldi Anon megnyilvánulásokról, sot, még cicás kép is van.
Feltornek oldalakat? LOL
Azt "torik" fel amelyiket fel tudják, és nem azt amelyiket akarják, ez nagy kulonbség. Ha jobban beleásod magad a sztoriba láthatod tele a net fórumokkal ahol lépésrol lépésre, sorszámozva leírják, hogyan kell hibás weblapokat felkutatni, majd "feltorni" azokat. De ha lusta vagy, ezt egy szofver is elvégzi helyetted, mármint a keresést. De ha nagyon-nagyon lusta vagy vannak komplett listák +100 weblappal amit már más felkutatott. Pl. éttermek, auto alkatrész forgalmazók,kisboltok stb.
Ezeknek mi kozuk bármihez is?
A magyar anon nem létezik, csak egy csoport frusztrált maki, akik meglovagolva az Anon hisztériát blogolnak a facebookon. Ennyi, nem tobb. Csak nézd meg kik szólnak hozzá a posztjaikhoz..."amilyen a kozonseg, olyan a zenekar"
Majd ha elkezdenek értelmes posztokat írni, amin el lehet gondolkodni, talán megváltozik a véleményem, de amíg csak képeket lopkodnak innen onnan, meg kiposztolják az általános Index-es seggfájást, "kocsog Orbán, kocsog Fidesz, kocsog nácik" addig csak rohogni tudok rajtuk.
Ráadásúl az eredeti elképzelés szerint, anon politikailag semleges, szerinted ok azok?
Ez a képes torténet meg, a csupasz faszu vitézrol, hááááát ki nem szarja le? Most jobb, hogy megjelent? Változott vmi? Igen, csak így tovább? Még tobb faszt a netre? Ahogy a posztoló is írta, érvek bmg, érvek, nem pedig meztelen képek egy csávoról. Vitatkozni akarsz értelmesen? Hozz magaddal pár meztelen fotót pl. Orkánról, had rohogjunk egy jót, mert másra nem jó!!!

Makkasz 2013.04.28. 18:01:56

@kuszkusz1: Elég bágyatag, még előzőekhez képest is. Nyílván fáradsz. Ne add fel, ahogy kiadod magadból, küzdesz, fejlődsz.

"Randa kifejezések":))) Ezen a részen gondolkodni kell. Szerelmi légyott, szeretkezés, koitusz, baszás, kefélés, kéjmámor...
Mindenk megvan a helye, a használata leírja érzéseidet, pontosítja a tartalmat.

Amit te próbálsz védeni, azok a személyiség jogai valakinek. Ugyanakkor nehezen tudom elképzelni, hogy egy hatékony drogrendőr esténként jól beszívjon haverjaival, utána mikor ezt nyílvánosságra hozzák, azok a hibásak akik ezt megteszik.

A kerék ott akadt el nálad, kimozdíthatatlanul, hogy szerinted a rúdtáncolás valamiféle rossz, elítélendő szerinted "obszcén".

Szerintem semmiről nem érdemes hallgatni. Az Anonymus nem taktikázik a népszerűséh érdekében mint a politikusok, nem akar választást nyerni, ezért ez a mondatod végtelenül lagymatag, bágyadt:

"Ugyanez a párhuzam vonatkozik arra is, hogy mit helyes nyilvánosságra hozni politikai ellenfelünket illetőleg és miről tanácsosabb inkább hallgatni"

Lehet hogy te nagy pofabefogás, titolózás, taktikázás híve vagy, én nem.
A finomkodás leányneveldébe való.

Jeszy_ 2013.04.28. 18:03:11

Mivel itt meglepően értelmes hozzászólásokat látok (a többi bloghoz képest mindenképpen), gondoltam illendő beköszönnöm a résztvevőknek.

Hátha még beszélgetni is tudunk...

Üdvözlettel,

a "sajátos érzelmű motoros"

kuszkusz1 2013.04.28. 18:14:03

@Makkasz:

Feladtam.
Vedd úgy, hogy föltartott kézzel gyáván elmenekültem!

kuszkusz1 2013.04.28. 18:17:31

@Jeszy_:

Szóval mi van azzal a gázzal amit adni kell?!

És mi köze van ennek a nemzethez?

Makkasz 2013.04.28. 18:19:23

@kuszkusz1: Nem, úgy veszem ahogy van. Nincsenek érveid, csak saját magadnak saját magad által állított korlátaid. Valamiért szeretnéd, mások hasonlóak legyenek, ugyanazokkal az erős, ámde felesleges gátakkal. Lélekben öreg vagy.

A politikai váltógazdálkodás, az orbán kormány népszerűsége katasztrofális tevékenysége ellenére a hozzád hasonló szolgalelkek miatt lehetséges.

Joaquin 2013.04.28. 18:19:58

Szerintem csak arról van szó, hogy az Anonymus tagjai közismerten nagyon fiatalok, én személy szerint a politikai nézeteiket is naívan ostobának találom. Ez az akció is elég gyerekes volt, ha szabad tippelnem a 25+ korosztályban nem is aratott nagy sikert.
Sajnos gyakran megesik, hogy vki, aki egy dologban jó (pl. ők a hekkelésben), azt hiszi máshoz is ért. Nem gond, majd kinövik, bár lép a helyükre másik gyerek. Az akció végrehajtója maga is szégyellni fogja a tettét pár év múlva szerintem.

Makkasz 2013.04.28. 18:20:37

@Jeszy_: Szerinted van valami rossz a rudtáncban, tangában, nyílvánosságban?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.28. 18:22:18

A "magyar" Anonymous tagjaira is ráférne már egy tolerancia-tréning.

röhögő 2013.04.28. 18:23:01

Az egyik blogon írta valaki.
Közszereplő. Jogunk van az arcába nyomni a szondát, ha vizet prédikál és közben dülöngél. Ha törvénytelenül is, de derüljenek ki róla ezek a dolgok, inkább mint hogy politikusként zsarolják vele.
Hajrá Anonymus!

Makkasz 2013.04.28. 18:23:05

@Kolompar Indapass: Szerintem nem vicces egy meztelen orbán vagy motoros. A rúdtánc tangában más.

Lássuk be, nagyon szép húzás volt, és időszerű, a tervezett rendezvény kapcsán.

röhögő 2013.04.28. 18:24:06

@Negyvenértelmiségi: Rád is rád férne. Pl tolerancia a zsidósággal szemben. Sok tréningre lenne szükséged, nácikám!

inebhedj - szerintem 2013.04.28. 18:24:06

@Tyreo:

"Az Anonymus ezen akciója valóban megkérdőjelezhető volt. Ugyanakkor egy olyan országban ahol gyakorlatilag mindenki tisztában van vele, hogy a fejünk felett 23 éve nyúlják le a közvagyont, ott bizony szükség van rájuk."

Ezzel egyet is értenék, de sajnos - legalábbis hozzám eljutott információkban kutakodva - nem hallottam olyan Anonymus akcióról, amely a legcsekélyebb mértékben is összefüggésbe hozható lett volna azzal, ami miatt "népítélet" szintjén indokolt lenne egy ilyen - liberális/polgári demokratikus jogi értelemben - terrorszervezet. Nem látom a nagy leleplezéseket, az elmúlt negyedszázad gazdasági és politikai grémiumainak, frontembereinek és szürke eminenciásainak megszégyenült távozását, stb.

Egyelőre én úgy látom, hogy hol néhány "jobboldali" igazságérzettől fűtött ifjú "hacker", hol néhány "baloldali" igazságérzettől fűtött ifjú "hacker" hoz (olykor) Anonymus néven nyilvánosságra magánszférába tartozó információkat másokról, úgy gondolván, hogy ezek lejáratják a nekik nem szimpatikus figurákat vagy világnézeteket.

Gondolom, hamarosan "ugyanez" az Anonymus mondjuk Bajnai gimnáziumi osztálytársának gépéről "hackel" fel néhány kompromittáló képet, ahol a civil miniszterelnök 17 évesen egy liter Csaplárosnéval a pocakban cikájozik, aztán kontra, és megint, in aeternum.

(A Csaplárosné-s történet a képzelet szüleménye, a valósággal való bármilyen azonosság vagy hasonlatosság kizárólag véletlen műve, nem akartam azt sugallni, hogy az, vagy annak egy részlete megtörtént, meg fog történni, vagy megtörténhetett volna.)

Mindeközben az elmúlt 23 év és a következő 23 (figyelembe véve a körvonalazódó "demokratikus" ellenzéki összefogás minőségi és hitelességi mutatóit) köszöni szépen jól volt, jól van, jól lesz.

Jeszy_ 2013.04.28. 18:24:28

Kuszkusz1:

Természetesen arról is szívesen beszélek, hidd el közel sem olyan rettenetes dolog, mint ahogy azt a sajtó tálalta :)

De itt most a magyar anonymousról volt szó, akik - mint a legfőbb érintett - biztosíthatlak, nem törtek fel semmit!

Legjobb esetben is "kaptak " egy anyagot, hogy csináljanak úgy, mintha feltörték volna a gépem. Nyilván így a sajtónak kényelmesebb volt hivatkozni rá, jobban hangzik mint a "befújta a szél a postaládába".

Attól persze még a képeket ellopták és a közlésük jogellenes, de nem ők és nem most.

Jeszy_ 2013.04.28. 18:29:24

@Makkasz: "Szerinted van valami rossz a rudtáncban, tangában, nyílvánosságban? "

Ez attól függ, hogy mikor, milyen környezetben. Ahol megtörtént szerintem nincs. Nyilvánosan viszont van!
Privátban a "senkinek semmi köze hozzá" kategória, így arról nincs mit beszélni.

És pont ezért nem etikus nyilvánosságra hozni. Csak nehogy már a "gaz nácinak" kelljen etikáról és tisztességről beszélni. :)

Joaquin 2013.04.28. 18:29:49

@röhögő: Tényleg úgy gondolod, hogy a közbeszédnek erről kellene szólnia? Ez blikk színvonal alulról. Engem a politikusok magánélete sem érdekel, és lenézem azt, akinek ez számít. Szerintem szánalmasak, akik észérvek alapján nem tudnak dönteni, így ilyen dolgokra hagyatkoznak, vagy csak szeretnek sárdobálni (ha bort iszik és vizet prédikál az persze más dolog, ha valaki a házasság szentségéről prédikál és közben... de itt nem erről van szó).

kuszkusz1 2013.04.28. 18:30:26

@Jeszy_:

Mint már mondtam, helytelenítem az indiszkrét belemászást mások magánéletébe.

De a gáz az érdekel. Az itten lényeges.
Nem tudom, hogy a sajtó mit bírhatott ezen másképp tálalni.

röhögő 2013.04.28. 18:35:17

@Joaquin: De itt pont erről van szó. A jobbikosok állandóan basztatják a homoszexuálisokat, na meg a szerintük szexuálisan deviánsokat. Buzik, cigányok, zsidók, liberálisok. Ez az ellenségképük. A tangában rúdtáncolás és magához nyúlás az ezek szerint a konzervatív világkép etalonja?

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2013.04.28. 18:36:46

Az anonymousnak ehhez nem fűződött semmilyen érdeke, nem Ők voltak. Nem kell mindent elhinni ami megjelenik a sajtóban.

kpityu2 2013.04.28. 18:39:56

Formális okoskodás.

Jeszy_ 2013.04.28. 18:40:20

@röhögő: "Közszereplő. Jogunk van az arcába nyomni a szondát, ha vizet prédikál és közben dülöngél. Ha törvénytelenül is, de derüljenek ki róla ezek a dolgok, inkább mint hogy politikusként zsarolják vele."

Tisztázzunk valamit: nem vagyok közszereplő. Persze ha az lennék, akkor sem magyarázható a közzététel.

Azt írják, hogy "jogunk van", majd, hogy "törvénytelenül". Nincs joguk. Persze attól megtehetik, de ne mondjanak marhaságokat.

Nem terveztem politikusi pályát, de nem hiszem, hogy zsarolhatnának vele, mert most se tagadtam, bevállaltam.

Azt pedig, hogy vizet prédikálnék és bort innék azért körbe kellene járni.
Összekevernek másokkal. Ez csak egy alaptalan feltételezés, úgy, hogy bárki ismerne!

A dolog meg már az alapvetésnél is megbukik, mert nem vagyok se náci, se antiszemita. Ciki lehet sokaknak, de így van.

Pont azért kell engem lejáratni, mert felborítom a klisét a "bunkó primitív jobbikosról".

És ne felejtsétek el, a bíróságon nyertem Orbánnal, a belügyminiszterrel és a budapesti rendőrfőkapitánnyal szemben.

Csoda hogy én lettem a patás ördög?

Félreértés ne essék, senkit nem akarok meggyőzni semmiről. Csak elmondom a véleményem, és lehetőséget adok kicsit elgondolkodni.

Jeszy_ 2013.04.28. 18:46:15

@röhögő: " De itt pont erről van szó. A jobbikosok állandóan basztatják a "

No, itt a bibi! "A jobbikosok"...

Nem lehetséges, hogy nem minden jobbikos egyforma? Nem lehetséges, hogy 15 ezer jobbikos között vannak eltérések?

Én nem szeretem az általánosításokat - és igyekszem nem tenni.

Gondolom abban is megállapodhatunk, hogy én nem vagyok egy "átlagos" jobbikos, legalábbis bízom benne hogy nem gondoljátok, hogy minden jobbikos rúdon táncol :))) (Na jó, én se rendszeresen, csak brahiból.. hehehe)

Makkasz 2013.04.28. 18:47:39

@Jeszy_: Szerintem jó húzás volt, fricska a motorosnak, fricska a prüd társadalomnak és figyelmeztetés a maffizó politikusoknak.

röhögő 2013.04.28. 18:48:00

@Jeszy_: Nem arról volt szó hogy te szervezted az Adj gáz tüntetést? Bocsi, de akkor közszereplő lettél!
A náci jelzőt sem biztos hogy le tudod mosni magadról.
El tudnád mondani mi lett volna a tüntetés célja?
Tudod nekem az apám még látta amikor a zsidó osztálytársait vagonokba rakták 44-ben családjukkal együtt és sosem jöttek vissza. Szóval szerintem az Adj gázt! gusztustalan. Megérdemled.

kuszkusz1 2013.04.28. 18:49:15

@Jeszy:

"...nem vagyok se náci, se antiszemita."

Aha. Ezek szerint az "Adj gázt!" szlogen kifejezetten Schweitzer József kívánságára került bele a repertoárba.

Ki hitte volna?

Makkasz 2013.04.28. 18:49:33

@Jeszy_: Ami nem világos, hogy miért jobbikosokról kerülnek ki folyton ilyeb fajta fotók (kivéve egyszem fideszest). Igazából a pornózás, kicsit ritkábba szexjátékok, gruppen KDNP-s politikus esetén lenne menő.

röhögő 2013.04.28. 18:52:10

@Jeszy_: Valóban nem minden jobbikos egyforma, nem szervez motoros tüntetést a zsinagóga elé és nem rúdtáncol a többség. Én balliberális vagyok és katolikus. Meg vagyok keresztelve, katolikus egyházi esküvőm volt, apám anyám úgyszint, a fiam is meg van keresztelve. És az én gépemen max Bálint Antónia képeket találnának. A neten rólam pedig semmilyen fotó sincs.

Jeszy_ 2013.04.28. 18:54:05

@kuszkusz1: "Nem tudom, hogy a sajtó mit bírhatott ezen másképp tálalni. "

Ó, hidd el, elég kreatívak! :))) Én megtapasztaltam.

Azon lehet vitatkozni, hogy a névválasztás szerencsés-e, de azokat a szándékokat mögé tenni, amit a sajtó leírt teljesen alaptalan. Az meg végképp fel sem merült, hogy az Élet menetét meg akarnánk zavarni. Aki pontosan megnézi a részleteket, annak ez ki fog derülni.
Erősen túl lett lihegve a dolog, annak ellenére, hogy tavaly is ez volt a neve és semmi gond nem volt, és idén készek voltunk változtatni, sőt még szinte elnézést is kértem - habár igazából nem nagyon lett volna miért.

röhögő 2013.04.28. 18:55:25

@Jeszy_: Akkor írd le hogy mit akartál az Adj gázt! tüntetéssel a zsinagóga előtt!
Miért ez a cím?

Jeszy_ 2013.04.28. 18:59:06

@Makkasz:

Egy fricskával a prűd társadalomnak és a maffiózó politikusoknak semmi bajom nem lenne. De én egyik se vagyok, továbbá ez egy kicsit azért több a fricskánál. Ez az én tönkretételem. És az is elgondolkozhat magán, aki ezen élvezkedik.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.28. 19:00:04

@röhögő:

Én nem törtem be sehová, szemben a védenceiddel.

Éppen ezért nem nekem van szükségem tolerancia-tréningre, hanem az Anonymous "demokrata" betörőinek.

Makkasz 2013.04.28. 19:03:40

@Jeszy_: Nem így gondolom. Egyrészt mert nincs miért szégyenkezned, mindenki úgy csinálja amíg másnak nem árt, ahogy akarja.
Ha lejáratásnak érzed, azért lehet, mert saját politikai közösséged is képmutató. Igazából reklámnak kéne használnod, soha nem voltál ennyire ismert.

Jeszy_ 2013.04.28. 19:05:37

@röhögő:

Az Adj gázt! motoros felvonulást ( tüntetésnek nem biztos, hogy helyes nevezni) egy egyesület szervezte, aminek én vagyok az elnöke. Civil szervezeti vezető vagyok, nem közszereplő! De szinte lényegtelen, mert közszereplővel se lehetne ilyet csinálni.

A náci jelzőt biztos nem tudom lemosni magamról. Ez egy kabátlopási ügy lesz.

A rendezvény célja motoros évadnyitó lett volna, csatlakozás az "összefog a nemzet" rendezvényhez 21-én a Hősök terén, kiállni a devizahitelesek és a magyar föld védelme érdekében. 4 óra és 10 km távolságra az Élet menetétől!

Az én nagyapám nem nézte a bevagonírozást, Ő bújtatott zsidókat. Rá is mászott a Gestapo emiatt. Persze ez nem ment fel engem semmi alól, de nem "nyilas" családból származom, mint írták egyesek...

röhögő 2013.04.28. 19:06:26

@Jeszy_: Az Adj gázt!-ra a magyarázatot még mindig nem látom. Most elkúszok, de még benézek.

Jeszy_ 2013.04.28. 19:08:05

@Makkasz: "Ami nem világos, hogy miért jobbikosokról kerülnek ki folyton ilyeb fajta fotók"

Nekem világos. A Fidesz és az MSZP gyakorlatilag egy brancs, egyetlen ellenzékük a Jobbik és közelednek a választások is.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.28. 19:08:21

Közben olvasom, hogy elhatárolódik az Anonymous az esettől.

De akkor miért hazudott megint a bolsi sajtó, és miért kóstolta be az Anonymoust? Nem hangzik túl logikusan.

kuszkusz1 2013.04.28. 19:08:24

@Jeszy_:

Igen, hát engem is nagyon érdekelne az "Adj gázt!" szlogen jelentése a zsinagóga előtt, mert én is hajlamos vagyok a sajátságos érzületű motorosok e címszó alatti vonulását félreértelmezni.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.28. 19:09:40

@röhögő:

Ha ez ennyire zavar, javasolnék neked is egy tolerancia-tréninget.

Makkasz 2013.04.28. 19:12:11

@Jeszy_: Inkább a jobbik és az LMP nem kompromittálódott eddig korrupcióval, és nincsenek összekötve ezer szállal (nagyprojektek).

Mindenesetre a jobbik vállalhatatlan kisebbségekkel "elvei", magyarul baromságai miatt, LMP meg baloldali, ami egy életképtelen, emberi tulajdonságokataz írigységen kívül figylemen kívül hagyó, bukott politikai irányzat.

Jeszy_ 2013.04.28. 19:16:05

@röhögő: "Akkor írd le hogy mit akartál az Adj gázt! tüntetéssel a zsinagóga előtt!
Miért ez a cím? "

Adj gázt!: motoros felszólítás az indulásra. Ennyi.

Lásd: Die Ärzte - Gib Gas Lieber Michael Schumacher

www.youtube.com/watch?v=cjKub5076zc

A zsinagóga előtt semmit nem akartunk. A program szerint a Wesselényi utcán jöttünk volna végig megállás nélkül, rendőri felvezetéssel és kisérettel, vasárnap délelőtt egy szinte üres városban. Az eredeti rendőrségi bejelentésben a Wesselényi utca nem is szerepelt, csak mivel a rendőrség nem engedte, hogy szabálytalanul a nagykörútról balra nagyívben a Rákóczi útra kanyarodjunk (a Petőfi híd felől), ezért lett ez a kerülőút! Körútról jobbra lóhere, Wesselényire be.) A cél az Andrássyn végigmenetel volt, ezért kellett a Deák térre jutnunk.

Mondd, mi a fészkes fenét tudtunk volna csinálni sisakban, motoron ülve 40 km/ó-val, rendőrökkel körbevéve? Elhaladni és kész!

Raziel Anarki 2013.04.28. 19:16:18

a hasonlat jó is lehetne, csak ott sántít h az anonymous nem egy csapat, hanem sok száz/ezer kissebb főból álló, sokfejű decentralizált "hackerkolónia"

kuszkusz1 2013.04.28. 19:18:33

"A rendezvény célja motoros évadnyitó lett volna, csatlakozás az "összefog a nemzet" rendezvényhez 21-én a Hősök terén, kiállni a devizahitelesek és a magyar föld védelme érdekében. 4 óra és 10 km távolságra az Élet menetétől!"

Egen. Csak azt tudnám, hogy egy motoros felvonulás mely hatással bír akár a devizahitelesekre akár a magyar földre.

(Szegény Gyurcsány jut az eszembe aki annak idején sétált a rasszizmus ellen, amely sétától a rasszizmus nyomban frászt kapott.)

inebhedj - szerintem 2013.04.28. 19:19:28

@röhögő:

Én meg közben kicsit összezavarodtam.

Most akkor a jobbikosok vagy a motorosok nácik, fasiszták, nyilasok vagy konzervatívok?

És ha mondjuk nácik, akkor azért kellene kiirtani őket a "közéletből" bármilyen eszközzel, mert a nácik (egy része) tömeggyilkos volt?

És ha igen és végeztünk a jó mulatsággal, utána mi lesz mondjuk a baloldaliakkal, a marxistákkal, teszem azt mondjuk Tamás Gáspár Miklóssal, hiszen a marxisták (egy része) szintén tömeggyilkos volt?

Joaquin 2013.04.28. 19:20:35

@Negyvenértelmiségi: Az Anonymus szervezetlen, nincs központi hatalom (ellenőrzés), csak kisebb csoportok, amelyek bizonyos akcióikat Anonymus néven hajtanak végre, azokat, amelyekről úgy gondolják, egyezik a többiek véleményével, esetleg meg is beszélik. Egy csoport (személy) végrehajthat valamit a többiek jóváhagyta nélkül is.
Amúgy mókás a kicsit maffiaszerű felépítésük de ez már nem ide tartozik...

Jeszy_ 2013.04.28. 19:20:48

Heller Ágnes filozófus az Élet menetén nyilatkozott valamelyik TV-nek.

Ebben azt mondta, hogy a "Több gázt!" arra utal, hogy még több zsidót akarnak a motorosok elgázosítani.

Ha nem lenne végtelenül szomorú a dolog, elröhögtem volna magam.

Az ég szerelmére, miféle "Több gázt!"???

Moszkvában Mercédeszeket osztogatnak.....

Jeszy_ 2013.04.28. 19:23:11

@kuszkusz1: "Egen. Csak azt tudnám, hogy egy motoros felvonulás mely hatással bír akár a devizahitelesekre akár a magyar földre."

Közvetlenül semennyire. De szolidaritást vállalunk és csatlakozunk. Felhívjuk mi is egy problémára a figyelmet, elvisszük a rendezvényre a motorosokat. Pont annyi a szerepe, mint egy gyalogos vonulásnak az antiszemitizmus elleni harcban.

Jeszy_ 2013.04.28. 19:28:17

@Makkasz: "Mindenesetre a jobbik vállalhatatlan kisebbségekkel "elvei", magyarul baromságai miatt,"

Ezzel nem értek egyet, ami sokszor a sajtóban megjelenik, az valóban vállalhatatlan lenne, de sajnos amit a sajtó ír legtöbbször nem igaz.

Ezt én most nagyon keményen tapasztalom...

Csak egy példát kiemelve, a Jobbik NEM foglalkozik a homoszexuálisokkal! Otthon egymás közt a magánügyük! Amit ellenez, az a nyilvános reklámozása és a közterületi melegfelvonulás. DE magát a homoszexualitást annyira magánügynek tekinti, egyáltalán nem foglalkozik vele. Se nem ellenzi, se nem támogatja, mert MAGÁNÜGY.

Tessék elolvasni a törvénytervezeteket, programokat, stb. Én megtettem.

jpmjpm 2013.04.28. 19:28:34

csak a lényeg mellett mentetek el. az anoymus nem politikai párt. nem fog részt venni a kormántzásban. semmi küöze gyurcsányékhoz, bajnaiékhoz, mesterházyékhoz, orbánékhoz.

csak tele van a faszuk a geci emberekkel, mint ahogy sokakanak.

Jeszy_ 2013.04.28. 19:32:44

@Joaquin: "Az Anonymus szervezetlen, nincs központi hatalom"

Annyira szervezetlen, hogy egy nyilvános fájlmegosztóra "guest"-ként feltölteni BÁRKI tud, és attól hogy odaírja, hogy én az Anonymous vagyok, akár még a Zorró is lehet :)

alterina 2013.04.28. 19:33:32

A posztíró a kapitalizmus egy ideológusa, semmit sem ért a forradalmiságból, az anarchizmusból. A jobbosokhoz hasonlóan megpróbálja elfedni azt, hogy osztályharc folyik és hogy ellenségeink (a sztálinistákat is beleértve) hány millió proletár testvérünket mészárolták le, börtönöztek be vagy terrorizáltak.

Az Anonymousban olyanok vannak, akik túlléptek azon a szinten, hogy egyik politikust a másikra akarják lecserélni, bár sajna kissé zavarosak és következetlenek.

thinkingandrioting.blogger.hu/

jpmjpm 2013.04.28. 19:34:14

@Jeszy_: "Ez az én tönkretételem."

ez csak azért lehetséges, mert álszent, képmutató emberek közé próbáltál beférkőzni, álszent, képmutató módon.
adj gázt = mentál zéró.
saját magatok minősítése a szarral dobálózás.

próbálj normális emberek között érvényesülni, mert nekik nem számít, hogy lefotózták a faszodat 6-8 éve. igaz, ahhoz neked is normálisnak kellene lenned. fog menni?

Jeszy_ 2013.04.28. 19:37:02

@jpmjpm: "csak tele van a faszuk a geci emberekkel, mint ahogy sokakanak. "

Megnézve a facebook oldalukat, elég nyilvánvalóan rendelkeznek politikai elkötelezettséggel.

Ha pedig a "geci embereket" nem kellő alapossággal választják ki, hamar lejáratják magukat. Téves önbíráskodás nem menő...

Még egyszer leírom, a rólam készült képeket NEM az anonymous szerezte meg!
Semmit nem törtek fel! Kaptak egy anyagot, hogy tegyék közzé. Megtették. Ennyi.

kuszkusz1 2013.04.28. 19:39:20

@Jeszy_:

Az antiszemitizmus ellen nem lehet harcolni, ez marhaság. Legalább akkora mint amikor a Gyurcsány sétált a rasszizmus ellen.

Az Élet Menete nem harcról szól, hanem az emlékezésről. A gyászról.

Ezen a napon semmiféle gázzal kapcsolatos dolgot nem lehet, nem szabad hirdetni, ilyen címszó alatt nem lehet vonulni, mert a gázkamrákkal való asszociáció azonnali, megelőzhetetlen, kiiktathatatlan és elsöprő.

De hát mindezt tudjuk, nemde?
Lehet úgy tenni mintha sejtelmünk se lenne róla...hogy nekünk eszünkbe se jutott ilyesmi...hogy ez túl van reagálva...
Hát, nem éppen.
És a Viktornak igaza volt amikor beintett. Ritkán van nekije igaza, de most volt.

Jeszy_ 2013.04.28. 19:41:55

@jpmjpm:

Normális emberek között vagyok. :) Nem férkőztem én sehova.

Ismét egy általánosítás, ami nem egészséges.

Ha sikerülne agy koncepciótól kicsit elrugaszkodni, lehetséges lenne átlátni a valós helyzetet.

jpmjpm 2013.04.28. 19:43:27

@Jeszy_: "Még egyszer leírom, a rólam készült képeket NEM az anonymous szerezte meg!
Semmit nem törtek fel! Kaptak egy anyagot, hogy tegyék közzé. Megtették. Ennyi. "

jujujjjjj, apa, kezdődik! :)

anyadmajma 2013.04.28. 19:44:10

Drága kedves posztoló.

Az van, hogy a náci portál, nevezetesen a kurucinfo pont azért működhet, mert vannak olyan emberek, akik tovább látnak mint te, és ezáltal szélesebb spektrumban figyelik a világot, mint az orrnyergük.

Egyébként van ráció abban amit írtál, csak hát tudod minden forradalom anarchista csőcselékként kezdte.

jpmjpm 2013.04.28. 19:44:56

@Jeszy_: "Normális emberek között vagyok. :)"

akkor nem is vagy tönkretéve, örülhetsz. :)

Jeszy_ 2013.04.28. 19:48:21

@kuszkusz1:

Rendben, az álláspontodat akár el is fogadhatnám. Ugyan az Adj gázt! egy motoros szólás (tavaly is az volt), de rendben, intelligens emberek vagyunk, megváltoztatjuk és nem megyünk a Wesselényi utcában. Így rendben leszünk?

(Ugyanis mi ezt a lépést megtettük, de ez se volt elég.)

Az asszociáció meg nem egyértelmű, számos ellenpélda van. Annak, aki nem is tud arról, hogy mikor van az élet menete (nem a holokauszt emléknapon) abszolúte nem jut eszébe egy motoros felvonulás szlogenjéről a gázkamra.
Tényleg nem.

nincs1itt 2013.04.28. 19:52:46

@Jeszy_: elolvastam, nem vagy okosabb, mint az átlag jobbikos(maradjunk a jobbikos körökben használt, "Tarsolyos bunkó" terminológiánál). Sikerült ismét valamit lejáratni, marhaságokkal megtölteni a "szolidaritás" és a "melléállás" fogalmakat. Remek munka, ahogy megszokhattuk a sötét gyökér jobbiktól...
Kár magyarázkodnod, milyen "bevállalós gyerek vagy", szerintem egy eccerű bugris, aki szokásához híven többet ivott keletinél, ez jött ki belőle. Annyi bizonyos, hogy rólad már tuggyak, akit érdekel, hogy nem sok mindenre vagy alkalmas... Ez is eredmény!

anyadmajma 2013.04.28. 20:00:25

@nincs_itt: Mit vársz egy olyan bandától, akinek "nagymagyarként" egy Habsburg-bérenc Horthy a példaképe. Meg egy Székely Mőzes nevű erdélyi fejedelem zászlójára verik a nyálukat.
Kicsit vicces ez önmagában is.:)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2013.04.28. 20:02:17

@piefke:

1, nem a Bush rendszer sajátossága volt.

Mivel azóta sem számolták fel ezen intézményeket...
tessék egy friss tömeges éhségsztrájkos hír: inforadio.hu/hir/kulfold/hir-559360

kiemelném ezt: "A kubai területen 166 embert tartanak fogva, többségüket úgy, hogy vádat sem emeltek ellenük."

érted ? vetted ? cáfolva vagy.
--------------------------------

2, nos, te azt mondtad, hogy: "sokan hajlamosak arra, hogy a saját álláspontjukat, érdekeiket ne csak a jogállam eszközeivel próbálják meg képviselni. Sokan gondolják azt is, hogy „Ha a hatalomnak/az ellenségemnek szabad, akkor szabad nekem is!” – azonban ez a diktátorok és terroristák logikája..."

ezt egy példával lehet cáfolni, írtam 3-at.
mik a feltételek, melyekről beszéltél:
i, mindháromra igaz, hogy nem a jogállam eszközeivel próbálták megoldani
ii, ha a hatalomnak szabad, nekem is
i, & ii, kipipa mind3 esetben.

ennyi.

a bekezdés/kérdés másik felénél sem arról volt szó, amiről te beszéltél, hanem a következőről: "Ebből közszabadság és sikeres társadalom még sohasem származott, ilyenre nincs példa a történelemben!"
Amire ott fent érdemben reagáltam
+ kérdéseket tettem fel.
(erre a részre nem reagáltál, sehogy)

Te pedig válaszként nem az eredeti feltételeket tekintetted, (ld feljebb i, + ii, kritériumok), hanem ezeket:
"Mind a három ellenállás ([...]) nyilvános, ismert arcok és ideológiák mentén folyó harc volt ([...]), konkrét, klasszikus territoriális ellenséggel szemben. Ráadásul mindhárom háborús közegben működött."

Tehát annyit tettél, hogy
kicserélted a kritériumokat/feltételeket.

Ez olyan mint, ha egyszer azt kérem számon valamin, hogy piros (A halmaz), aztán, ha valamiért nem tetszik, azt kérem számon rajta, pl hogy "de ez nem pumpa"
azaz új feltételekről (B halmaz) kezdek el beszélni...
és egész véletlenül elfelejtem, hogy a kérdés A-ra vonatkozott...

vajdasagi 2013.04.28. 20:12:51

@Jeszy_: Tisztelt Uram,

sokért nem adnám, ha tudhatnám, hogy Ön valóban az illető felvonulás szervezője volt, vagy csak troll. De induljunk ki abból, hogy valóban Ön az :-)

Fenti esetben azt kell mondjam, hogy Ön rendkívül logikusan érvel, ergó intelligensnek tűnik. Ebben az esetben azonban két bajom van.

a) Hogyhogy nem érzi/érezte azt egy intelligens ember, hogy az Adj Gázt provokatív, káros, és mint olyan alkalmatlan? Máskor, és vagy máshol felőlem motorozhattak volna, de aznap és ott, és ilyen szlogennel - ez vagy politikai vakság (ökörség), vagy provokáció. Jobb országokban egy ilyen után a szervező végleg ellehetetlenül a politikában - elszigetelődik. Sajnos nálunk nem így van. Hát ehhez az ellehetetlenüléshez most majd hozzásegít egy kicsit ez a fényképcsoport. Ilyenformán az Anonymous betölt egy társadalmi funkciót - egy hiányt pótol. De érdekelne engem, hogy Ön hogyan gondolhatta, hogy ez az akció hasznos lesz?

b) A magyar föld védelme és a devizahitelesek védelme nehéz témák - de hogy nem motoros felvonulással kell ezt tenni, abban egészen bizonyos vagyok.

Nagyon érdekelne, mi az Ön véleménye a fenti két témában.

Tisztelettel,
Vajdasági

Makkasz 2013.04.28. 20:14:43

@Jeszy_: Hidd el a felvonulásokat kisebbségi fenyegetésként éli meg, a többség vígan henceg erejével. Beteg dolog ez. Ez a fő összetartó erő a jobbikban.

Nemzetközi politika esetén ugyanilyen vállalhatatlan az irredenta magatartás.

Szép dolog hogy kiállsz most ide, becsülöm, a jobbik hiába próbálja a jobboldalisággal, korrupciómentességgel (Szegedi Csanád ügy:)) hívei számát növelni, józanul gondolkodó ember zsidó, cigányellenességet nem fogadhatja el.

Igazából a fotóknak ehhez tényleg semmi köze.

Örülök hogy ki lettél iktatva, fair vagy nem fair módon, az elgázosítással való fenyegetés sem fair.

nincs1itt 2013.04.28. 20:24:51

@Jeszy_: csak annyit még, hogy aki egy kicsit is figyelemmel kísérte a jobbik "történetét", az előtt világos, hogy a valamire való embereket, az elsők között tették tönkre. Maradtak a Hozzád hasonló, zsarolható, deviáns és/vagy korrupt tagok. Akik naponta bizonyítják, hogy semmire nem jók, az állami támogatás elosztásán kívül. Esetleg a pfujjabelemjönki EU-tól kapott pénzek risztelésében.

röhögő 2013.04.28. 20:36:02

@Jeszy_: És miért kell zsinagóga előtt Adj gázt! jelszóval elvonulni? Apám elmesélte hogy legjobb barátját vitték el 44-ben, 14 évesen, az apjával együtt aki asztalos volt, apám pedig nála volt inas. Egy tisztességes iparos volt, akit elvittek fiával, 8 éves lányával, feleségével, anyjával együtt. Mert zsidók voltak. Te ennek az emléknapján akartál motorozni a zsinagóga előtt, Adj gázt jelszóval. Remélem az Anonymus csoport tönkre vágja az életed, megérdemled.
Mellesleg én ismerek olyan profi informatikust, aki szerintem több mint ezer nickkel van/volt fent a neten, de képet egyet sem találsz róla, a neve is csak egy nemzetközi szabadalom tulajdonosaként kerül elő. Balek vagy már azzal hogy tangabugyis kép készült rólad. Rólam sincs egy arckép sehol. Már az is ostobaság, hogy a neten ideállsz vitázni, már ha az vagy akinek mondod magad, mert a nickedet hamisítani kb 60 másodperc és még jobban lejáratnak.

Jeszy_ 2013.04.28. 20:36:30

@vajdasagi: Tisztelt Vajdasági,

Nem vagyok troll.

b) Természetesen nem gondolom, hogy a földkérdést és a devizahitelesek problémáját mi meg tudnánk oldani. Az elmúlt években sokszor csatlakoztunk más rendezvényekhez, abból az elgondolásból, hogy ha többen vagyunk ott, talán eredményesebb lesz, amihez csatlakoztunk. Lehet hogy ez nagyon kevés, de ha csak ennyit tudunk tenni, az is talán több a semminél. Mi legalább felállunk a billentyűzet elől.
Motorosként ezt tudjuk tenni.

a) No ez egy nehéz és összetett kérdés, nem hiszem hogy tudnék teljesen kielégítő, megfelelő választ adni. Sok szubjektív szempont játszik szerepet, a tavalyi probléma mentes rendezvény, az hogy teljesen más szemszögből közelítjük meg a kérdést, nem kötöttük a holokauszt áldozataihoz, stb.
Én inkább a problémát ott látom, hogy egy ilyen esetben az intelligens megoldást kellett volna választani. Én erre kész voltam, sajnos a másik fél egyből olyan hangnemben nyitott, ami eleve ellehetetlenítette az intelligens megoldást.

Mi felajánlottuk a rendőrségnek a rendezvény módosítását (április 8-án reggel), készek voltunk együttműködni, de erre sajnos nem kerülhetett sor, mert a Miniszterelnök úr az egyeztetés helyett (ami a törvényes eljárás), a törvénytelen betiltatást választotta.

Üdvözlettel,

Jeszenszky Sándor

Jeszy_ 2013.04.28. 20:39:43

Köszönöm mindenkinek a beszélgetést, további szép estét.

piefke 2013.04.28. 20:41:53

@vajdasagi:
@röhögő:

Jeszy valóban "az a Jeszenszky": a blognál bejelentkezett és egyértelműen azonosította magát.

...A többit vitassátok meg vele!:-)

röhögő 2013.04.28. 20:49:01

@piefke: Oszt hogy azonosította magát? Max ha fizetős email címe van, pl t-online-os. Na én azzal az email címemmel nem regisztrálok sehová! :-))
Jeszy_ nicket pedig seperc alatt csinálok egy cirill e betűvel.
De elhiszem hogy ő az, mert pont akkora butaság, mint főszervezőként ilyen buliban lenni, amikor valakiknek vannak tangás képei rólunk.

röhögő 2013.04.28. 20:50:46

@piefke: Különben korrekt dolog névvel vállalni ezt a dolgot és kiállni a netes nyilvánosság elé. Csak éppen butaság.

piefke 2013.04.28. 21:02:31

@röhögő:

Pontosan ezt tette - csak nem a magán-, hanem a szervezeti e-maillel.

...És tényleg korrekt dolog - ami pedig a butaságot illeti: a történelem tele van buta hősökkel.:-))) Pl. 1849-ben a szolnoki csatát is egy buta, ráadásul részeg román dobos nyerte meg a honvédseregnek...

...Persze ezzel nem azt akarom írni, hogy akár "Jeszy", akár a motorosok, akár a rúdtáncosok hősök lennének és bármit is megnyernénk általuk a Hazának!:-))))))))))))

[Amúgy a szolnoki sztori, röviden: A szolnoki csatát az döntötte el a magyarok javára, hogy amikor „a cs. kir. csapatok egy hatfontos lovasütege... tüzet nyitott az előnyomuló 3. honvédzászlóaljra, mire a zászlóaljparancsnok „félre húzódj”-ot vezényelt. A zászlóalj dobosa azonban a reggeli pálinkaosztásnál kétszer állt sorba, s olyannyira feltámadt benne a bátorság, hogy visszakiáltott parancsnokának: „én nem retirálom (nem vonulok vissza), én verem sturmot” (rohamot); mire a zászlóalj szuronyszegezve szemből megrohanta az ágyúkat, amelyek sietve felmozdonyoztak, s elhagyták állásukat. A honvédek ezután benyomultak a városba.”

Id.: Hermann Róbert: A szolnoki ütközet – a Rubicon folyóirat cikke, http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1849_marcius_5_a_szolnoki_utkozet/]

Kolompar Indapass (törölt) 2013.04.28. 21:06:58

@Makkasz: ja-ja, igazad van! Megláttam a képet majdnem sokkot kaptam, hogy ez egy jobbikos,....és nem egy fideszes. Most akkor így, hogy fogom szídni Orbánt meg a fideszt? Vakartam is a fejem, hogy most mi legyen, de aztán a haverokkal kitaláltuk, hogy biztos a Viktor fényképezett (ezen hangosan nevettunk), és tuti buz...melegek. De várjunk nem jó, mert így azonnal nácikká változunk, vmi más kell,....ahhha, nem melegek ok, hanem biztos a Lendvainak akarták el kuldeni (ne ezen már visítottunk, mint a malacok). De ez sem jó f*szom, mert most meg Fidesz bérencé fogunk változni, más kell vmi nagyon más.
Nos mivel nem tartozunk az értelmiség kozé, egyikunk sem járt bolcsészkarra, és nem szívunk minden nap fuvet nem jutottunk semmire.
Ráadásul az országot sem akarjuk elhagyni, és itt bizony már rezgett léc megintcsak,...kétség kivul láttuk egymáson a Fidesz bérencesedés jeleit, de aztán arra a megállapításra jutottunk, hogy minden este lefekvés elott 10 mocskos Fidesz/Orbán/nácik, és akkor majd megtisztulunk.
Szóval a vége az lett, hogy nyakunkba akasztottuk a kolompokat, és egy hangos Hajrá Anonymus kiáltással lehúztuk a maradék sort. Majd azzal a boldogíto tudattal fekudtunk le (egymástól távol eso helyeken), hogy végul is most az osszes maffiozó teleszarta a gatyáját, és az osszes politikus, de foleg a Fideszes/Jobbikos csapat a rémulet egy felfoghatatlan szintjét élték át az Anonymus miatt, hogy jól dontottunk, mikor az Anonymusra tettuk a voksunk.
Az persze nem zavart bennunket, hogy olyan embereket éltetunk akiknek nem csak a maganéletuket nem ismerjuk, de az arcukat sem.
Hogy miért? Mert legalább a Jobbikos csákót ismerjuk, és tudjuk, hogy van farka, meg gatyája, meg barátnoje, és ez lássuk be elég felháboritó! A politikai hovatartozása nem érdekel, mert az Anonymus párt seml....ja, hogy az az eredi Anon?...le van szarva, utálom a Jobbikot és kész, meg a fideszt is, Orbánt is!
Hajrá Anonymus!

ui.: "Adj gázt" a zsinagóga elott tényleg nem túl szerencsés szlogen.

Viszont van nekem egy terepszinu nadrágom, nem piaci, jó fajta márka, jo fajta árral,...kérdezném tisztelettel, hogy felvehetem még, vagy csak arra figyeljek, hogy a zsinagógát és kornyekét keruljem el jo messzire?

röhögő 2013.04.28. 21:15:16

@piefke: Szép dolog, de ha az ágyúk kartáccsal lettek volna töltve, akkor most nemzeti sírhely lenne ott. Az internet ordasai pedig kartáccsal tüzelnek.

röhögő 2013.04.28. 21:18:14

@Kolompar Indapass: Arra figyelj, hogyha rajtad van, ne posztold ki a képedet a fácséra! :-)

piefke 2013.04.28. 21:27:38

@röhögő:

Röhögő, röhögyni fogsz: azzal voltak töltve! De a roham közelről történt, ezért az ütegek nem látták azt biztosítottnak, hogy elegendő ideig maradnak tűzképesek ahhoz, hogy a támadókat megritkítsák... Így inkább elhúztak.

...Persze ettől '48-'49-et még a schwarzgelbek nyerték. És aligha lett volna itt kiegyezés, ha '66-ban a poroszok Königgrätznél nem adnak a sógoroknak(www.youtube.com/watch?v=j5BcF79rlwM). Lám: akkor sem a nemzeti érzelmű motorosoknak köszönhette az ország a szabadságot, hanem azoknak a szemét németeknek!:-)

Makkasz 2013.04.28. 21:41:33

@Kolompar Indapass:
Fura, én fotók előtt is tudtam volna, hogy van farka meg gatyája. Nem változott a véleményem, ahogy mondtam inkább + mert bevállalós.

Orbán, fidesz, politikai elit tényleg mocsok. Minél több bizonyíték napvilágot lát, annál egyszerűbb megérteni hétköznapi embereknek is.

Anonymus fontos, civil kontroll fontos. Fura ez a beröccsentés a gatyába, mikor senkinek nem ártottak, nincs is hatalmuk. Csak az információ miatt:)))

Ez a stílusú írás humoros volt 15 éve a neten, mára megkopott a varázsa.

Olyan gatyát veszel fel, ott ahol akarod amilyet jónak látsz. Nincs beleszólásom.

Ha turult tetováltatsz a seggedre, az sem érdekel.

Ebből a részből egy szót sem érdek, valamit gúnyolsz? Mit?:
"Megláttam a képet majdnem sokkot kaptam, hogy ez egy jobbikos,....és nem egy fideszes. Most akkor így, hogy fogom szídni Orbánt meg a fideszt? Vakartam is a fejem, hogy most mi legyen, de aztán a haverokkal kitaláltuk, hogy biztos a Viktor fényképezett (ezen hangosan nevettunk), és tuti buz...melegek. De várjunk nem jó, mert így azonnal nácikká változunk, vmi más kell,....ahhha, nem melegek ok, hanem biztos a Lendvainak akarták el kuldeni (ne ezen már visítottunk, mint a malacok). De ez sem jó f*szom, mert most meg Fidesz bérencé fogunk változni, más kell vmi nagyon más.
Nos mivel nem tartozunk az értelmiség kozé, egyikunk sem járt bolcsészkarra, és nem szívunk minden nap fuvet nem jutottunk semmire.
Ráadásul az országot sem akarjuk elhagyni, és itt bizony már rezgett léc megintcsak,...kétség kivul láttuk egymáson a Fidesz bérencesedés jeleit, de aztán arra a megállapításra jutottunk, hogy minden este lefekvés elott 10 mocskos Fidesz/Orbán/nácik, és akkor majd megtisztulunk"

Ahogy mondtam, erotikus fotók leginkább KDNPsekről lennének érdekesek, persze azok sem túlzottan. Mondjuk ahol pénzt ad kiskorúnak hogy vetesse el közös gyermeküket, érdekes lenne, de ilyenről nem tudok.

Tulajdonképpen mi a bajod? Mitől tele a gatya?

Hajrá Anonymus!

camilló 2013.04.28. 21:53:58

@piefke: Nem megölni kell őket emberi gyarlóságaikért, hanem megváltoztatni a gondolkodásukat.”)
Komolyan ilyen naiv vagy?

piefke 2013.04.28. 21:59:22

@camilló:

Gandhi volt ilyen naiv - és mégis győzött...:-)

Egyébként egy kérdés hozzád: ezek szerint te a megölésüket tartanád jó, célszerű, eredményre vezető megoldásnak? Te meghúznád a ravaszt/kötelet? Vagy elegánsan másra bíznád? ...És hol állnál/állnátok meg a gyilkolásban, mit tekintetétek "győzelemnek"?

Kolompar Indapass (törölt) 2013.04.28. 23:13:36

@Makkasz: most tényleg magyarázzam el amit írtam? :D nem ér annyit ez az egész torténet.
De menj fel a magyar anon facebook lapjára, és nézz szét. Napi 2 mondat fideszezés, Orbánozás, nácizás, majd képlopkodás más anon oldalakról, mert ahhoz is hulyék, hogy legyártsanak maguknak napi szinten vmi szart, és kulfoldi hirek kulfoldi anonokról. Ez valóban nagyon fontos, tényleg, így jutunk ám elobbre nyilván.
Civil kontrol, ja, majd 2325-ben talán, addigra meg már hol leszel...

A gatyát meg pont az olyanok miatt írtam, mit te. Te azt mondod nem érdekel ha turult...miért pont turult?
Ugye-ugye

A gúnyolodás meg anonak szólt, olvass kommenteket a fb lapjukon, kabaré az egész. Ha nem értesz veluk egyett vagy a rajongóikkal akkor bizony te náci vagy, fidesz bérenc, vagy egyszeruen csak letiltanak, ok mint a szólásszabadság harcosai. A hozzaszólások szinvonala meg zseniális! Szted tenyleg ok kellenek, fontosak?
Értelmes emberek kellenek otletekkel, nem betépett frusztrált makik.

Anonról ennyit...hajrá makik!

Makkasz 2013.04.28. 23:30:30

@Kolompar Indapass:
Nem tudom kik facebookoznak Anonym facebookon, valahgoy nyílvánvaló hogy nem anonymusok, max. fanok.

Miért turul? Felőlem fehérfejű sast is tetoválhatsz, az sem érdekel, vagy fehér kócsagot. Azért turult írtam, mert egy másik blogon Makoveczről vitázunk, és valaki turulról beszélt, az volt a fejembe. Egyébként mint jobboldali művészeti irányzat, jobbikról szó sem volt.

A civil kontrollt legelőbb kell kezdeni, minden eszközzel.

A képek közzététele kevésbé frusztrált mint a hadovád.

Ha nácinak látnak, fidesz bérencnek, mi lehet az oka? Ez a te érzékelésed a szemükben. Lehet nincs igazuk, de miért gondolják ezt?

Nem értem, ha csatlakozol egy nyíltan ordas eszméket valló csoporthoz, mások azonosítanak téged az ott nyíltan vallott zsidó- és cigányellenességgel, mi a probléma?

Tyreo 2013.04.28. 23:32:03

@inebhedj - szerintem: Ebben egyetértünk. Valóban nem produkáltak még olyan dolgot amivel túl sokat segítettek volna. Ugyanakkor az esély megvan rá, hogy előbb vagy utóbb felnőnek az ilyen feladatokhoz is. Az eredeti hozzászólásom amire reagáltál az pedig inkább a létjogosultságuknak szólt nem az eredményeiknek.

Prof. Dr. Simon Templar 2013.04.28. 23:40:02

@piefke: "Egyébként egy kérdés hozzád: ezek szerint te a megölésüket tartanád jó, célszerű, eredményre vezető megoldásnak? Te meghúznád a ravaszt/kötelet? Vagy elegánsan másra bíznád? ...És hol állnál/állnátok meg a gyilkolásban, mit tekintetétek "győzelemnek"?"

Na, akkor...néhány hívószó: CIA, Abu Ghraib...ezt csak így lehet

Ja, és éppen nézem a Homeland-et, éppen CIA-sok kihallgatják a szaudi diplomatát, aki egy terroristának dolgozott és közlik vele, hogy vagy átáll vagy a homoszexuális fotóit nyilvánosságra hozzák...ez így működik.

Igen, Churchill mondta, hogy lehet, hogy a demokrácia rossz, de egyelőre nem találtak fel jobbat nála.

Namost: 9.11. után megértette a világ, hogy vagy megvédi ezt a demokráciát BÁRMILYEN ÁRON, vagy a világ barbárságba süllyed...

Itt tartunk...ez a valóság

Kolompar Indapass (törölt) 2013.04.29. 01:07:57

@Makkasz:
"Nem értem, ha csatlakozol egy nyíltan ordas eszméket valló csoporthoz, mások azonosítanak téged az ott nyíltan vallott zsidó- és cigányellenességgel, mi a probléma?" ezzel semmi probléma ha nem nekem címezted.
Ha igen, írtam én vhol olyat, hogy csatlakoztam? Nem, nem írtam! Akkor meg mi a f@szról beszélsz?!
Azt meg kérdezd a haverjaidtól, hogy miért leszek azonnal náci egy terepszinu gatyától, mert én nem tudom.
De azt is megkérdezheted toluk, miért leszek azonnal Fidesz bérenc ha nem állok be a csordába Orbánozni, mert ezt sem tudom.
Magasról szarok a politikára, a jobbikra is, fideszre is, az Anon miatt jottem ide, mert némi fényt láttam a sotétben felvillani.
Nem, nem te voltál az, legelj tovább nyugodtan.
És hát ez a finom próbálkozás, ez a leereszkedo hangnem, mulatságos vagy tata, a mai fiatalok nem vevok rá, én sem. Talán próbálkozz vki mással a saját korosztályodból, lehet (biztos) találsz pár hulyét aki ugrik rá, hisz ez adja meg azt a kis pluszt, ami hiányzik az életetekbol. Nem igaz tata?

Ne fáradj a válasszal, hidd el leszarom amit mondasz. Most az egyszer bízz bennem, és próbálj az elotted lévo napra koncentrálni, mert biztosan lesz majd olyan cikk ahol ismét helyt kell majd állnod. Sztem nem lehet konnyu így élni, ezért sok sikert, kitartást, és egészséget kívánok neked.

Hajrá makik, hajrá tata!

Makkasz 2013.04.29. 01:18:34

@Kolompar Indapass: Próbálj meg lehiggadni, és tanulj meg olvasni: "Nem értem, ha csatlakozol egy nyíltan ordas eszméket valló csoporthoz". HA, érted "ha". Ha nem csatlakozol mit rinyálsz?
Nem tudom miért lennél náci a terpszínű gatyától, és nem is érdekel ha azt viselsz. Nakem nem barátaim az Anonymus.
Fizetett csordája orbánnak van, esetleg más pártoknak. Sokan egyszerűen látják mi történik. Lopás és a hatalom bebetonozása. Ez nem tetszik.

Tata:))))). Ilyen hisztit mint te, 10 éevesen se csináltam volna:))))

NNem értem az egész nyivákolást, hisztit aamit művelsz. Nekem is van álcaruhám, hhorgászom, vadászom. Itt másról lehet szó. Ebből a nagy hisztiből az jön ki, hogy valamelyik flúgos sereg tagja vagy, nemes célok érdekében, de lehet tévedek.

Stílusod magáét beszél.

Nekem a munkahelyemen kell helytállni, csak szórakoztat, hogy így elborul az eelméd azon, hogy mások valami szarsággal azonosítanak valamiért.

camilló 2013.04.29. 05:20:48

@piefke: A második világháború után elbújt nácik, ha olyan közegbe kerültek, rögtön ott folytatták, ahol abbahagyták, Szerinted egy úgy szocializálódott ember megváltozhat egy átnevelés során? Ahhoz, hogy az ember jelleme megváltozzon, valami nagy traumának kell történni. Persze volt már ilyen, de nem ez a jellemző. Ha harc, akkor igenis tudomásul kell venni, hogy vannak áldozatok. Azt hiszem, ha arra kerülne a sor, valahogy úgy járnék el, mint ahogy az a Háború művészetében leírva. Jellem változásra nem lehet számítani, legfeljebb el fojtod bennük az eszméket. Azzal a szarakodással amit látni, ha valahol polgárháború, vagy háború van, (gondolj akár az afrikai etnikai tisztogatásokra, vagy csak a bosnyák eseményekre) nem lehet eredményt elérni, csak ártatlan emberek akár ezrei is meghalhatnak. Miért lenne lelkiismeret furdalásom, ha olyan embert kellene lelőnöm, mint pl Dirlewangen.

kuszkusz1 2013.04.29. 06:40:18

Hát ez érdekes volt.

Még sohasem trafikáltam sajátságos érzelmekben dúskáló motorossal aki tudtommal a Jobbik önkormányzati képviselője valamelyik kerületben, valamilyen bizottsági tagsággal vagy azt hiszem elnökséggel.

Meglepően szelíden trafikáltunk egymással. Bár a trafik szónak mostanában erősen negatív zöngéje van.

Namármost: ha nem emlékeznék videofelvételekre amelyeken jobbikosok az ő összejövetelük után Vona-Morvai: "Mocskos zsidók, mocskos zsidók!" című kórusművét adták elő, üvöltve, végig Budapest utcáin. Ha nem jutna eszembe Morvai úrhölgy a magunkfajta és a magukfajta különbségének szemantikai elemzésével. Ha nem bukkanna fel az emlékezetemben Bayernek a medencével kapcsolatos munkássága (a fideszes szimpatizánsok is buzgón zsidóznak, csak a vezetőség nem engedi meg magának az effélét nyilvánosan). És még egy csomó más élmény ezzel kapcsolatban.

Két dolog lehetséges: a csodálatos érzésekkel bíró motoros vihog rajtunk, hogy megesszük azt amivel etet minket. A másik lehetőség, hogy tényleg hiszi amit mond, ebben az esetben az öncsalás remekbeszabott példányával állunk szemben, ami azért nem ritkaság.
Megjegyzem, ez azért egy daliás példány!

Huh!
Még a végén kiderült volna, hogy a Jobbik környékén nincs is zsidózás, esetleg még Csurka sem volt az, sőt maga Adolf Hitler is buzgó filoszemita volt, Auschwitz pedig gyógyüdülőként funkcionált gyöngélkedő zsidók számára.

Hát mindegy. Találkoztunk és mindenki megy tovább arrafelé amerre eddig is ment.

Tyreo 2013.04.29. 17:22:33

Kicsit a párbeszédtől eltérő téma ugyanakkor a poszthoz mégis erősen kötődik:
index.hu/belfold/2013/04/29/sotetedik_az_uvegzseb/

Pártunk és kormányunk mindent megtesz az Anonymus legitimálásért..

Jeszy_ 2013.05.06. 12:46:46

@kuszkusz1:

Természetesen nem értek egyet az ilyen megnyilvánulásokkal, habár én is csak ezt a cikket olvastam most, nem tudok az ügyről semmi többet.

Jó lenne nem összemosni a "Jobbikosokat", mert semmivel sem különb tett, mint a "zsidók" összemosása.

Viszont megállapítható, hogy a gyűlöletkeltés ide vezet, és ezt a gyűlöletet nem a nemzeti oldal kelti.

Az is biztos, hogy vannak sokan a nemzeti oldalon, akik ugranak minden provokációra és hasonló módon próbálnak "válaszolni".

Én pont nem ezek közé tartozom, ezért is voltak elég bántóak számomra azok a támadások, amit mindkét oldalról kaptam.

kuszkusz1 2013.05.06. 13:27:42

@Jeszy_:

Uff! Le vagyok nyűgözve! Igen érdekes logika, nem mondom.

Még nem tértem egészen magamhoz ezért csak egyetlen mondatba kötök bele.

"Jó lenne nem összemosni a "Jobbikosokat", mert semmivel sem különb tett, mint a "zsidók" összemosása."

A jobbikosokat kivel nem illendő összemosni? A többi jobbikossal?

És hogy jönnek ide a szerencsétlen zsidók? Amely rasszhoz születik aki születik, mint egészen kis csecsemő nem igazán tehet róla. Aztán meg mindenféle ember lehet belőle, pocsék alaktól kezdve zseniális tudósig bezárólag.

Nade jobbikosnak lenni? Az választás eredménye. Az egyed úgy dönt, hogy ő ehhez a párthoz vonzódik, ezzel ért egyet, vagy legalábbis ezt érzi a saját nézeteihez közelinek.
Azt készséggel aláírom, hogy nem minden jobbikos egyforma. Sőt, nem minden motoros sem. De azért olyan égbekiáltó különbségek sem lehetnek mert különben nem jobbikolnának, illetőleg motoroznának együtt.

Szóval nagy vonalakban egyet kell érteni. A zsidózás pedig arrafelé markáns jelenség - mint ahogy az idézett cikkből is kitűnik.

Egyszer majd fel fogom tenni azt a kérdést is, hogy mitől 'nemzeti' az az oldal. Már szegény Torgyán is nemzeti érzelmű volt - hát az biztos, hogy a nemzetet nem kérdezték meg efelől.

Jeszy_ 2013.05.06. 13:53:19

@kuszkusz1:

Természetesen van olyan terület, amiben a "Jobbikosok" egyetértenek. És van olyan is, amiben nem igazán.

Ami számomra a közös pont az a nemzeti érdekek képviselete és védelme. És ebben nincs megkülönböztetve SENKI sem származása vagy vallása alapján.

Súlyos tévedés, hogy a Jobbikot a gyűlölet tartaná össze. Még kevésbé igaz, hogy a jobbikosok antiszemiták lennének. Nyilván akad közöttünk pár ilyen is, de nem ez határozza meg a Jobbikot, hanem az építő munka - ami kisebbségben elég nehéz feladat.

Azt viszont egyik jobbikos sem szereti, ha az országunkat szétrabolják.

Senkinek nem az ellenfél származásával vagy vallásával van baja, hanem a politikai nézeteivel és gazdasági tevékenységével. Azok pedig választhatóak.

Tessék eljönni Jobbikos rendezvényekre, és tapasztalni fogd, hogy az elsöprő többség sem nem rasszista, sem nem antiszemita.

Ezt már sokan felismerték, ezért nő rohamosan a Jobbik támogatottsága és pont emiatt válik egyre szűkebbé a túlzott szélsőségesség a párton belül.

Ez az a folyamat, ami a Jobbikot erőteljesen fejlődő párttá (mozgalommá) teszi.

A "nemzeti" kérdést akár most is megválaszolhatom. Attól nemzeti, hogy a
magyar érdekeket előbbre helyezi a nemzetközi, globális érdekeknél. Ezért valljuk, hogy az EU-nak a mostani központi irányítás helyett az önrendelkező államok szövetségének kellene lennie, előre sorolva a nemzeti érdekeket.

És itt jutunk el oda, hogy gyakorlatilag már nincs bal és jobb oldal. Nemzeti és Globalista van. Ezért van az, hogy akármilyen vicces, programjában a Jobbikhoz a Munkáspárt áll a legközelebb. Tessék előszedni az 2010-es programokat és jókat derülni!

A Munkáspárt a kapitalizmus ellenességével pont a helyi, nemzeti érdekeket képviseli és a globális (pénz)hatalommal száll szembe.

kuszkusz1 2013.05.06. 15:00:40

@Jeszy_:

Az a baj, hogy ugyanazokon a szavakon mást és mást értünk.pl. nemzeti érdek alatt én nem érthetek elszigeteltséget, mert ezer szállal kötődünk Európához. Aki jó viszonyt akar ápolni velük az nem nemzetellenes. Aki össze tudja és akarja egyeztetni az ország és Európa érdekeit az teljesen rendben van.
Viszont ha egy vagy több hivatalnokot, kormánytisztviselőt megvesztegetnek külhoni cégek, vállalatok, akármik a nekik nyújtandó előnyök miatt az ország érdekeinek rovására az mocsokság, aljasság.
Ilyesmi azonban minden kormány alatt volt és van, tehát nem jobb, liberális vagy baloldalfüggő.

De sajna a fent körülírt 'nemzetellenesség' - amit és simán mocsokságnak nevezek - ma sokaknál pártokhoz és oldalakhoz vannak kötve. Innen kezdve nehéz bármiről is beszélni mert eleve nem érthetünk egyet.

Ahol a baloldal a hazaárulás szinonímája ott nehéz csevegni. Illetve nem nehéz, csak eredménytelennek tűnik.

Jeszy_ 2013.05.06. 15:47:52

@kuszkusz1:

Úgy látom egyetértünk. Az EU-ra szerintem a jelenlegi formájában nincs szükség (így kifejezetten káros, lásd deficit kérdése), viszont szükség van helyette egy rendes, a nemzetek azonos jogú együttműködésén alapuló szövetségre. Az EU úgysem lehet egységes, mert a tagállamok nem azonos szinten vannak.
Egyetértek, nem szabad elszigetelődni, de nem is ez a Jobbik célja. Sőt! Nem csak az EU-val, hanem a kelettel is szorosabb együttműködésre van szükség.
(Akik nekünk lehetnek piacunk.)

Számomra a baloldal nem a hazaárulás szinonimája - mert ahogy kifejtettem én az oldalakban sem hiszek. Sajnos a jelenleg baloldalinak mondott pártok vezetői nagyon lejáratták magukat. De jobboldali vezetők is ugyebár... :)

Nem a balos vagy jobbos szavazókkal van a baj. Csak addig tudnak az urak nyugalomban lopni, csalni, hazudni, amíg a táborok egymással vannak elfoglalva, egymásnak tesznek keresztbe.

kuszkusz1 2013.05.06. 16:38:06

@Jeszy_:

Megjegyzem, én baloldalinak tartom magam, de hontalan baloldalinak.
Rossz véleményem van mindegyikőjükről, nem annyira és nem okvetlenül tisztességtelennek, mit amennyire hülyéknek tartom őket.

A színvonal elkeserítően alacsony mindenfelé. Szerintem kivétel nélkül.
süti beállítások módosítása