„Tekintsétek, miként könyörög Istenhez, hogy küldjön el valakit, aki megváltja mindettől a kegyetlenségtől és barbár gyalázattól. Nézzétek, mennyire kész egy zászlót követni, csak legyen, aki felemelje.”

Niccolò Machiavelli: A fejedelem - 1513

 

Egy ország erőforrásainak megszerzése – bármilyen meglepő is – egyszerű dolog: csupán néhány dolog kell hozzá… És persze a szilárd elhatározás, hogy meg akard azt tenni! Most összefoglalom neked tíz egyszerű és könnyen követhető pontban, hogy mit kell tenned.

 

1.

Határozd el, hogy megszerzed az ország minden lényeges erőforrását. Ahhoz, hogy ezt megtehesd, szerezd meg a politikai hatalmat, mert ahhoz, hogy megszerezd egy ország erőforrásait, az ország feletti hatalmat kell előbb megszerezned. Ahhoz, hogy megszerezhesd a hatalmat az szükséges, hogy sokan vágyjanak arra, hogy a hatalom a tiéd legyen. Éppen ezért: elengedhetetlen a tömegbázis – tömegbázist pedig csak egy szervezett-fegyelmezett szervezet képes kiépíteni, majd azt rendszerként, céljai érdekében üzemeltetni. Ezért építs tömegpártot – és mivel a tiéd kell, hogy legyen a legnagyobb tömeg, pártod populista kell, legyen, hiszen minél nagyobb embertömeget akarsz magad mellé csábítani, annál több igen egyszerű gondolkodású embert kell, hogy befogadj. Ha hatalmat akarsz – és ha az a célod, hogy ők is akarják a hatalmadat – akkor többre fogsz menni, ha nekik hazug, de egyszerű és pozitív dolgokról beszélsz, mintha összetett és/vagy számukra negatív igazságokat mondasz. Mert az egyszerű és egyszerűségükből következően többnyire sikertelen emberek szép és jó szavakra vágynak – és arra, hogy legyen, akiben és amiben bízhatnak, hogy a jövőjük kevésbé lesz nyomorult, mint amilyen a múltjuk és a jelenük…

 

2.

A tömegpárt alapja mindenek előtt néhány olyan ember, akivel céljaitok közösek és akik egyetértenek veled mindazokban az eszközökben is, amelyeket majd fel kell használnotok a célok eléréséhez. Jobb, ha önző és erőszakos társakat választasz, mintha nagylelkű és toleráns emberekkel vennéd körül magad – hiszen a legerősebb ösztönző erő a hatalom megszerzéséért, majd pedig a valóságos célért, az erőforrások megkaparintásáért folyó harcban az önérdek, az önzés és a legtöbb hasznát a kíméletlen erőszaknak fogod venni. Igaz, sokak szemében az önzés és az erőszakosság utálatos tulajdonságok, de egyrészt e tulajdonságok elleplezésére ott a média (amelyről alább még írok), másrészt pedig valójában maguk is önzők és céljaik érdekében akár erőszakot is készek lennének alkalmazni – ha az önzést önmaguk és a közösségük előtt tiszteletreméltóságnak, az erőszakot pedig szükségszerű önvédelemnek mutathatják be.

 

3.

Ha megvannak a társak, akkor oszd fel közöttük a teendőket. Itt ne a szaktudásra, hanem a lelki hajlamokra és a személyiségükre légy tekintettel – mert a tudás megszerezhető (ha máshonnan nem, felbérelt emberek fejéből), viszont ha az illető lelkében nincs hajlam azt elvégezni, amit rábíztál, akkor nem számíthatsz részéről igazi odaadásra. Ha kiosztottad a területeket, akkor bízd rájuk a további toborzást és az alkalmas emberek kiválogatását – de tudasd velük, hogy személyükben felelnek neked minden egyes, általuk kiválasztott, vagy a későbbiekben az ő választottjaik által verbuvált emberért. Ha azok hibázni fognak, vagy árulókká lesznek, akkor te és a többiek személyesen őt, a te emberedet fogjátok hibásnak, vagy árulónak tartani – és ekként bántok majd vele. A szervezetedet tartsa össze az irántad érzett lojalitás, a benned való hit és az esteleges hibázást követő megszégyenüléstől való félelem.

 

4.

Ha a tömegre támaszkodva megszerezted a hatalmat, igyekezz azt korlátlanná tenni - ám ennek során törődj azzal, hogy ne építs direkt, felismerhető és rádbizonyítható diktatúrát! Őrizd meg a demokratikus intézményrendszert - csak éppen töltsd fel egzisztenciálisan tőled függő (mert a szabadpiaci közegben való sikerre, boldogulásra képtelen/alkalmatlan) embereiddel. Azzal ne törődj, hogy a pozíciókban, amelyekbe helyezted őket, nem fognak jól teljesíteni: nem a teljesítményükre van szükséged, hanem az adott pozíció által birtokolt, irányított, vagy felügyelt vagyonra, erőforrásra. Azzal sem okoznak számodra nagyobb gondot, hogy a rájuk bízott területet, szervezetet hamar lezüllesztik, mert neked nem a társadalom számára hasznos és szükséges működés a fontos, hanem a hatalom – legalább addig, amíg megszerzed és bebiztosítod mindazt, amit eredetileg elterveztél.

 

5.

Működtesd úgy az általad birtokolt hatalmat, hogy mindig a számodra (céljaid szempontjából) kedvező döntések szülessenek. A teljes szakapparátust állíttasd át embereiddel így. Ha pénzforrások odaítéléséről, vagy állami vagyon értékesítéséről, használatba adásáról van szó, legyen a rendszer úgy felépítve, hogy bőséges tered legyen a szubjektív értékelésre. A nyilvánosságot lehetőleg tartsd távol – ehhez hivatkozz a piacgazdaságban magától értetődően fontos üzleti titok fogalmára. Ha mégsem tudod majd megkerülni az ügyek felülvizsgálatát, akkor segíteni fog az, hogy a felügyeleti szerveket, fórumokat és magát a teljes igazságszolgáltatást is te tartod a kezedben, így félnivalód nem lesz.

 

6.

Mivel lopásra készülsz, ezért nagyon fontos, hogy megszerezd az igazságszolgáltatás teljes rendszere feletti ellenőrzést és döntési jogot. Ha ezt elmulasztod, véged: amit megszereztél magadnak, elveszted, ráadásul végtelen megaláztatás is vár rád. Azért, hogy mind ellenségeidet, mint híveidet állandó bizonytalanságban tarthasd, jól teszed, ha az igazságszolgáltatással időnként produkáltatsz néhány kirakatügyet: olyanokat, amelyek vagy tele vannak bizonytalansággal, (ahol a jogszabályok nem egyértelműek – vagy ahol akár te magad alakíttattad úgy a jogszabályokat, hogy azok ellentmondásosak legyenek), vagy olyanokat, amelyeknek alapja ugyan valóságos, ám az ítélet vagy nagyon eltúlzott, vagy (egy-két esetben, gondosan megválogatott vétkesek esetében) feltűnően enyhe. Mindennek az lesz a haszna, hogy bárki, aki valamibe bele akar kezdeni, eleve szoronghat, hogy akár a bizonytalan szabályok akaratlan megsértése esetén, akár pedig azért, mert valamilyen módon az államod ellensége, igen könnyen pórul járhat. Ez a módszer hamarosan passzivitásba merevíti az egész társadalmat, benne az üzleti életet is: mindenki a hatalom kegyeit keresve-bebiztosítva igyekszik majd élni, cselekedni és pláne üzletet kötni!

 

7.

Szerezz felügyeletet a média felett – ez lehet tulajdonlás, de lehet állami ellenőrzés is, amely persze a te kezedben van. A maradék független médiumot pedig már jó előre hiteltelenítsd el, legalábbis azok szemében, akik mint szavazók, a hatalmad fenntartására kellenek neked. Azért hagyj néhány kisebb független médiumot – ők majd jól jönnek, ha az EU erősebb államai basztatnak azzal a bizonyos médiaszabadsággal. Akkor majd rámutathatsz erre a néhány, tengődni hagyott túlélőre, hogy „Lám, ezek is folyton engem kritizálnak!

 

8.

Ne feledd: azokkal szemben, akik már eleve az ellenfeleid voltak, nem tartozol semmiféle felelősséggel. Mivel ők átlátnak rajtad és szándékaidon, így a legtöbbjüket semmiféle kedvezménnyel nem állíthatod őket magad mellé. Hasonló a helyzet azokkal is, akik annyira gyámoltalanok, annyira tudatlanok és tájékozatlanok, hogy képtelenek ellened fellépni. Nyugodtan hagyd őket tengődni – a nyomor egy szintjén már az emberek úgyis megszerzik maguknak azt a keveset, ami elég ahhoz, hogy kibírják a következő hónapot is. Legfeljebb sanyargasd kissé őket és persze tartsd félelemben – de azt is jól teszed, ha felcsillantod előttük a (természetesen nem valós) kiemelkedés lehetőségét. Ez utóbbi azért jó, mert mondhatod, hogy „Aki valóban akar, az kiemelkedhet, hiszen vannak erre programjaink!” – és így a kiemelkedni mégsem képes tömegek ellátatlansága miatti elvi felelősséget elháríthatod, mondván: „Lusták, nem érdemelnek jobbat!” …Ne félj: az amúgy is szorongó, egzisztenciájukért remegő „középrétegek” örömest fognak e hamisságodhoz asszisztálni! Hiszen lesznek, akikhez képest fölényben érezhetik magukat – és ez nagyon fontos a kisembereknek! Sokan közülük (mint apparátusod alsóbbrendű végrehajtói) önként, lelkesen és nagy meggyőződéssel fognak neked segíteni a legalul élők repressziójában!

 

9.

Ne feledd: hatalmad nem fog örökké tartani – ezért ne feledkezz meg a túlélésedet és a bukásodat követő időkben majdan a jólétedet garantáló lépések megtételéről sem! A leghasznosabb, ha te magad szervezed meg a bukásodat – mert a spontán folyamatok mindig kockázatokat rejtenek magukban! Ki tudja? Akár még tisztességes és igen-igen tehetséges emberek kezébe is kerülhetne utánad a hatalom – ha nem kutatnád fel és semmisítenéd meg az efféle alakokat már idejében! (Erre jó, ha az illetőt, aki túlságosan tehetséges, túlzottan bátor és magabiztos és ráadásul még vezetői képességei, karizmája is van, külföldre kényszeríted. Ott, megízlelvén a szabadságot és a jólétet, nagy valószínűséggel el fogja veszíteni a motivációit, amelyek itthon ellened sarkallják…)

 

10.

Építs ezért jó előre és nagy gondossággal magadnak ellenzéket, hogy a majdan téged leváltók/elkergetők” is valójában a te kreatúráid legyenek. Ha már látod, hogy közeleg hatalmad vége, akkor tereld úgy a közhangulatot, hogy „ellenzéki” kreatúráidban lássa a nép a lehetséges alternatívát. Arról persze gondoskodj, hogy az általad kreált ellenzék kulcsfigurái valamiképpen kompromittálhatók legyenek: erre a célra a magánélet ugyanúgy megteszi, mint egyes múltbeli bűncselekmények, melyeket te eltussoltattál a hozzád lojális igazságszolgáltatással, vagy akár az, ha az illetők korábban épp a te rendszered hasznos embereiként tevékenykedtek.

 

…Ha a fenti tanácsaim szerint fogsz eljárni, nagyon valószínű, hogy sikeres leszel egy olyan országban, mint amilyen például a XX. század végi–XXI. század eleji Magyarország volt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr254495263

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A kommunista Keresztapa 2012.05.09. 07:31:20

    "Orbán Viktor és Csányi Sándor kézfogása a bankvezetőkkel való találkozáson. Orbán az összes bankárral csak kezet fogott, a meghajlás csak Csányinak járt...."          "amikor a kormány p...

Trackback: A Fidesz-jelenség esszenciája 2012.05.08. 14:10:44

A győri önkormányzat tudatosan szeg jogszabályt, ráadásul azt a jogszabályt, amit néhány hónapja fogadott el a fideszes országgyűlési többség, soraikban a győri polgármesterrel. A fideszes vezetésű önkormányzat a plázastop-szabályozás szándékos figyelm...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.05.08. 11:53:10

Egy évnyi szociológus gyakornoki szakmai gyakorlata van, 24 éve megélhetési politikus, aki 1990 óta ki se tette a lábát a Parlamentből, hogy körbenézzen a magyar valóságban. Szónoki képességei rendkívüliek, a politikai marketing és a tömegmanipuláció t...

Trackback: Papot hívott Orbán az országhoz: lelkészéből csinált minisztert 2012.05.08. 11:50:58

Balog Zoltán betanított esztergályosból lett református lelkész az új nemzeti fejlesztési miniszter, életrajza lentebb olvasható. Hamarosan az első keresztelő is meglesz: a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot keresztelik át Emberi Erőforrások Minisztéri...

Trackback: Szinte szavanként vághatta össze a Hír TV az iskolaigazgató szavait Gyurcsány plágiumbotrányához 2012.05.08. 11:47:27

A vágásokról árulkodik a fény-árnyék váltakozása, és hogy a vágásoknál a férfi mintha levegő után kapkodna. Az arc ki lett takarva, így nem tűnik fel, hogy nincs folyamatos arcjáték az összevágott mondatfoszlányok alatt. (Videó a poszt végén.) * Az isk...

Trackback: Egy hollywoodi pszichológus megfejtette Orbán Viktor Áder horgonyságával kapcsolatos szavait 2012.05.08. 11:07:28

Mit is jelent, ha valakire azt mondják, hogy horgonyszemélyiség? Stabilitást nyújt a személye? Biztonságot ad a viharos tengeren hánykolódó hajónak, a hajó legénységének, az utasoknak? Egy hollywoodi pszichológus szavai egészen új értelmezési lehe...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

delano 2012.05.08. 11:33:36

@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember): Árad a szavaidból a keresztényi szeretet...

Ha az Szdsz okozott X forint kárt, akkor a mostani kormány vhol 10000 X környékén járhat. 3000 milliárdot mikor mert volna valaha lenyúlni egy mozdulattal a fidesz előtt? Szerintem soha, senki.

Leevanclif 2012.05.08. 11:35:01

@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember):
"Erről kellett volna cikket írni, drága barátom. "

De te még írhatsz,azt is ilyen odaadással fogjuk olvasni.
Persze ne hagyd ki gyurcsányt se belőle,mert anélkül sz@rt sem ér az egész!
Na és te hátha megválaszolod nekünk a nagy kérdést:mit keres oszkó a wíz-érben?

2012.05.08. 11:36:11

Az Alkotmány-tákolmányba is beszavazhatta volna a 2/3-ad.
Igy legalább több és nagyobb joguk lett volna arra, hogy ha már politikus lett a barom, akkor lophat nyakra-főre.
De nem baj fiuk, zengjen a rablás, lopás, hazudozás közben a hajrá Magyarország és a hajrá Magyarok!

Egyasokkozul (törölt) 2012.05.08. 11:41:29

Szép volt, tiszta beszéd.
Kár, hogy a szavazók ostoba tömege ezt nem érti.

kirsten 2012.05.08. 11:57:19

@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember): stefi bácsi te sem keresztény sem ember nem vagy csak egy simlis droid.

lavór 2012.05.08. 11:58:30

Mindösszesen az a bajom ezzel, hogy oda-vissza érvényes az elmúlt 60 év pártjaira. Ha ennyire egyszerű, átlátható, gyakorlatilag egymás után ismétlődő kérdéskörről van szó, akkor adódik a kérdés, vajon egy ország értelmisége miért is asszisztál ennek? Netán mert hűbérese a mindenkori (párttól függetlenül)hatalomnak? Nem kibúvó, hogy a "buta tömegek", az értelmiség meghatározó szerepet játszik egy társadalom gondolkodásmódján, értékrendbeli megítélésén. A "nevükben" hordozzák a felelősségüket. Tudom, hogy mutogatni, fröcsögni egyszerűbb, mint felvállalni a nehezebben járható utat: tenni, gondolkodni, nem uralkodni, irányítani.

Kedves Loránd · http://hajnalvilag.hu 2012.05.08. 12:07:49

Hmm... milyen ismerős gondolatok. Csak nekem volt egy hátsó csavar is a listámon: mindez, amit ma látunk, csak egy bulldózer egy, a megfelelő pillanatban színre lépő "megmentő" előtt, aminek pont az a célja, hogy a létrejött diktatúra-infrastruktúra élére állhasson egy, a mostani balfék-garnitúrát a törvényszerű államcsőd küszöbén össztársadalmi egyetértéssel eltakarító "vevő". Lásd: hajnalvilag.blogspot.com/2011/12/kell-egy-orszag.html

Ezt a trükköt továbbra sem tudom kizárni, sőt, a mai hatalmi arroganciát, (amely minden mérés és józan ész ellenére figyelmen kívül hagyja az őrületes elutasítottságot) el tudom képzelni egy a vezetőknek szóló tudatos félrevezetés jeleként.

dr. Bubó 2012.05.08. 12:09:04

nagyon jóóóó írás...

én is elteszem magamnak...

gondolkozok egy párt alapításán a kassza mexerzésére ;)

Atrox 2012.05.08. 12:10:55

@sárkányfő: "Úgy látszik hazánk az olasz típusú maffiaállam felé tart." Sajnos még csak ezt sem mondhatjuk el. Mondok egy példát: pár évtizede a maffia érdekszférájába tartozott az dél-olasz autópálya építés. A tendereket valahogy mindíg az ő érdekszférájukba tartozó cégek, csoportok nyerték el, mindenki tudta, hogy le van az egész zsírozva, elment némi pénz erre-arra. Azonban a végeredmény a következő lett: pontosan, határidőre megépült, kifogástalan minőségű, több évtizedes garanciavállalással elkészült autópályák. Mindössze annyi történt, hogy lényegében a maffia mondta meg, hogy ki épít, és bezsebelt kb. 25%-ot a teljes költségekből. De a munka KITÜNŐEN el lett végezve. Mert egyik építési vállakozó sem gondolta azt, hogyha a maffia segítségével megszerezte a munkát, akkor már szarhat az egészbe, nem számít határidő, minőség, és szétlophatja az építkezést (a maffiától lopni?). Nyílván ők is inkább élni és meggazdagodni vágytak. Ezt most hasonlítsuk össze a magyar autópálya építési biznisszel...

is 2012.05.08. 12:14:34

@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember): komolyan? elmebetegek képzelgéseiről kellene posztokat írni?

Elijah_Baley 2012.05.08. 12:15:51

@lavór: szerintem a nyolcas pont a megoldás erre, valszleg nem létezik a hatalomtól független értelmiség... legalábbis gondolom, nem igazán láttam még olyat h valaki magának végez szellemi munkát, hanem egy ilyen jellegű tevékenységet igénylő nagyobb volumenű szervezet, az meg általában állami intézmény.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.05.08. 12:19:52

@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember): na most én az szdsz legjobb tettének azt tartom hogy megszűnt, de azt vidékiként mondom, hogy nem igaz, hogy vidéken nem is létezett. Persze ez részben az mszp miatt is volt, de voltak vidéken is szdsz-esek bőven.

Az analógiával meg óvatosan, mert a fidesz most durván 20-25%-os valós támogatottságnál áll, és ezt az ország teljes felhatalmazásának tekintik.

bruhahahahihihi 2012.05.08. 12:24:40

EZZEL A FIDESZ BANDITÁKKAL , ÉS ORBÁN ÉS BANDÁJÁVAL NEM ELSZÁMOLNI KELL MAJD, HANEM LESZÁMOLNI, DE KEMÉNYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NEM VÁRNI 2014 IG GYERÜNK EMBEREK !

Marcangoló Korelnök 2012.05.08. 12:24:58

A poszt terjengős és színvonaltalan.
De hogy néhány seggnyalonc itt csacsenolja, az még rosszabb.

ravnagad 2012.05.08. 12:25:14

@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember): Arról mi a véleményed, hogy manapság egy gakorlatilag kimutathatatlanul alacsony támogatottsággal rendelkező kereszténypárt (ne féljünk kimondani a szót akármilyen undorítóan is hangzik) adja a miniszterelnök-helyettesi posztot is?
Rátették a mocskos keresztény mancsukat a kultúrára, az oktatásra, a gazdaságra, a médiára, s bár 2010-es országgyűlési választásokon semmilyen eredményt nem értek el, még mindig uralmuk és befolyásuk alatt tartják ezeket kulcsfontosságú területeket.

Marcangoló Korelnök 2012.05.08. 12:26:25

@sárkányfő: folytatod az őrültségeidet? Ha valaki Hitlerről beszél, az Antallt akarja kimosni? Ennyire nyamvadt idióta még te sem lehetsz...

Gest anyó férje 2012.05.08. 12:27:01

Aki tudja az csinálja, aki nem az meg tanítja. A blog írója az utóbbi csoportba tartozik. Kár hogy nem sok újdonság van benne, ugyanezt megírhatta volna 5 vagy 50 évvel ezelőtt is

lavór 2012.05.08. 12:27:18

@De gustibusaut bene, aut nihil:

Szerintem ne szóljon senki egy szót sem, ha önmagát teszi zsarolhatóvá. Emellett az "értelmiség" gyakorlatilag nem működteti a "társadalmi szervezet" intézményét. Látszólagosan, ímmel-ámmal, mintha létezne. De mivel zsarolható, így a dolog holtvágányra érkezett. Pont úgy, mikor az MSZOSZ vezetője beült az akkor aktuális párt és kormány közé a Parlamentbe. Micsoda érdekképviseletet lehetett elvárni... :D Ez a rendszer pont olyan, mint az állandó növekedésre kényszerített gazdaság. Mesterséges és hosszú távon működésképtelen.

Marcangoló Korelnök 2012.05.08. 12:27:58

@kirsten: nem, egy felmérést szerkesztő tudatos provokátor. Tegnap próbaképp leeszdéeszeseztem, erre rögtön rááll az SzDSz-témára, mert tart tőle, hogy más is át fog látni rajta.

Marcangoló Korelnök 2012.05.08. 12:29:36

@bruhahahahihihi: egyelőre egyedül vagy, a millások meg szétolvadtak.

Gest anyó férje 2012.05.08. 12:36:22

@Egyasokkozul: "Szép volt, tiszta beszéd.
Kár, hogy a szavazók ostoba tömege ezt nem érti."

Ha értené mi lenne? Vissza, Gyurcsányt, Medgyessyt vagy a Bajadért?

A mostani kormány jórészt az ellenzéknek köszönheti a hatalmát, mert nagyjából mindenki számára nyilvánvaló, hogy ennél csak rosszabb lenne

Đđ 2012.05.08. 12:36:56

@Marcangoló Korelnök:

Méghogy egyedül lenne? Hm... A legutóbbi pártpreferencia-adatok egészen mást mutatnak! A teljes választókorú lakosságban mindössze 21% az a bizonyos "több mint kétharmad".:-)

Ld.: www.tarki.hu/hu/news/2012/kitekint/20120425.html

Jelenleg már nagyobb a választani akarók, de pártot még nem találók száma, mint ahányan a Fideszt támogatják - és ahol kereslet és igény van, ott lesz kínálat is, ne félj!:-)

Marcangoló Korelnök 2012.05.08. 12:38:43

@Đđ: te ma kiírnád az előrehozott választásokat? ;)
Nem azt írtam, hogy a Fidesszel szemben kritikus tömegek elhanyagolhatók. Hanem azt, hogy a gyűlölettől okádó vadállatok.

Marcangoló Korelnök 2012.05.08. 12:45:18

Orbánnak a 2/3 azt a történelmi lehetőséget adta meg, hogy erejénél fogva az ellenkezőjére változtassa azt a nagyon rossz képet, amely az 1998-2002-es kormányzása alapján kialakult róla. Csakhamar kiderült, hogy szó sincs efféle ambíciókról. Sikerült köbre emelnie magát, mi több, amatőrebb is lett. Távozása közérdek - akkor, ha akad nála hitelesebb erő. Abban a minutumban. De NEM ELŐBB.

Kedves Loránd · http://hajnalvilag.hu 2012.05.08. 12:56:45

@Marcangoló Korelnök: akkor a te véleményedre különösen kíváncsi lennék ezzel az írásommal kapcsolatban, bocs az ismétlésért: hajnalvilag.blogspot.com/2011/12/kell-egy-orszag.html

Egyrészt, mint "Fidesszel szembeni", hol a vadállatság benne?

Másrészt, hogy ennek fényében is elég-e a "hitelesebb erő"? Mert szerintem nem!

Az a kérdés, hogy MI képesek vagyunk-e önmagunkat hiteles erővé formálni, és működésünket megszervezni, felismerve azt, hogy a jelenlegi világképünket egyszerűen kudarcra ítélik saját alaptörvényei. Ez a kudarc ebben a pillanatban zajlik, és akárhová nézünk akár az országban, akár Európában, akár a világon: nincs recept a megoldására. Ez szerintem nem lehet véletlen, inkább annak bizonyítéka, hogy a hiba az alapokban van.

Đđ 2012.05.08. 12:57:13

@Marcangoló Korelnök:

Khm... Nem igaz, hogy addig nem mondhat le egy rossz kormányfő, amíg nem alakul az övénél jobb párt - hiszen 2009-ben Gyurcsány is lemondott...

Lenne most is lehetőség arra, hogy (most nem egy, hanem két évre) egy válságmenedzsment-kormány jöjjön.

Azza egyetértek, hogy a végleges megoldás csak egy modern, célszerűen politizáló politikai erő kormányra kerülése lehet. Ennek érdekében kell cselekednünk!

Marcangoló Korelnök 2012.05.08. 13:04:20

@Kedves Loránd: kösz. Ebben semmi vadállatiság nincs, mégis feleslegesen durva. Miért van erre szükség? Orbán bűnei elég látványosak, nincs szükség ilyen dübörgő felerősítésekre.
Egy felhatalmazás nélküli pártformáció demokráciákban nem juthat hatalomra.
Ja, igen, szhervhezhődjhünk, éphítkhezzhünk alhuhlhrhól... Jól ismerjük ezeket a madárfüttyöket, aztán nézd meg, mi lett a millából.

Marcangoló Korelnök 2012.05.08. 13:06:58

@Đđ: Orbánnak természetesen megvan a lehetősége a lemondásra, mint ahogy akkor is meglenne, ha jól haladnának a dolgok.
De Orbántakaroggyozni látható alternatíva nélkül merő önpusztítás.
És a "ne beszéljünk, hanem cselekedjünk" szövegnél még nem találtak ki távolabbi dolgot a cselekvésnél.

notib 2012.05.08. 13:08:33

Dd: hát ha nehezen is, de felébredtél....

észre vetted, hogy az MSZMP, utódpártjai ( MSZP, FIDESZ, MDF, SZDSZ, LMP, DK,stb.)révén, átmentette a hatalmát, egész véletlenül, a gazdasági (így a politikai)hatalom is a kezükben maradt...

a világ rajtunk röhögött és röhög, hogy a kommunisták leváltják a kommunistákat, "rendszert váltanak"...

de így történt ez máshol is, Merkel mama
is megérne egy misét...

Marcangoló Korelnök 2012.05.08. 13:09:56

Ha Hitler rosszabb a vérfarkasnál, akkor hibát követ el az a filmgyártás, amelyik őt vérfarkasnak ábrázolja.

Ennyit a harsogó gyűlölködés hasznáról és értelméről.

Rostos 2012.05.08. 13:16:27

"Mert az egyszerű és egyszerűségükből következően többnyire sikertelen emberek szép és jó szavakra vágynak". Szóval ennyi a sikeresség vagy sikertelenség záloga? Egyszerűség? Nem gondolod, hogy inkább a tisztességes, dolgozó emberek a sikertelenek, és a gátlástalanok a sikeresek? Ennek semmi köze az egyszerűséghez.De persze Te sikeres vagy, és akkora lángész, hogy tudod, hogyan kell egy országot lopni. 10 pont kell hozzá bizony. Hát ennél populistább írást :D Az előttem kommentelők most legalább úgy érezhetik, hogy ők biza nincsenek megvezetve, mert ők már korábban látták ezt :D Így éreztek, kedves hozzászólók?

dr. mesterséges színezék 2012.05.08. 13:18:31

@Marcangoló Korelnök: A mindenkori kritika létjogosutsságát tagadod, hiszen nincs az a kritika, ami mindent vissza képes adni a kritika tárgyából.
Mintha a csillagászt ejnyebejnyéznéd, mert nem tud fekete lyukat csinálni, csak löki az unalmas adatokat a Cygnus X-1-ről.

Kedves Loránd · http://hajnalvilag.hu 2012.05.08. 13:21:19

@Marcangoló Korelnök: a kiemelés éppen nem Orbán felelősségre vonásáról szól, hanem arról, hogy mindez értelmezhető egy magasabb rendszerben, ahol ő is csak báb, és éppen minket távirányítanak (hajszolnak megosztásba, dühöngésbe) vele.

Pont a "butaságok" a leginkább gyanúsak az egész játékban, mert szerintem ha "neki" súgnának, akkor kommunikálhatná ugyanazokat a történéseket jobban is, és figyelhetne jobban a hatásokra. Ehelyett tényleg nevetséges hibákat láthatunk tőlük, ezért gyanús, hogy "ellenük" megy a súgás. Ekkora bakikat ilyen számban nem követhet el egy marketinges gárda. Szerintem.

A Milla témát mondhatni elég közelről néztem, mindent megtettem egy értelmes kommunikáció érdekében, mert szerintem LEHETETT VOLNA belőle komoly játék is - nyugodt lélekkel vállalom minden hozzászólásomat (kigyűjtve: hajnalvilag.blogspot.com/search/label/eln%C3%B6k ).

Te hol voltál akkor?

dr. mesterséges színezék 2012.05.08. 13:23:57

@Rostos: "Szóval ennyi a sikeresség vagy sikertelenség záloga? Egyszerűség? Nem gondolod, hogy inkább a tisztességes, dolgozó emberek a sikertelenek, és a gátlástalanok a sikeresek?"

A kettő nem zárja ki egymás, sőt a kettő együtt kell: gátlástalanul ismételgetni a primitív üzenetet.
80 éve Goebbels őstehetségként alkalmazta, azóta hallhatsz róla már az első marketingalapozón is.
Persze szegmentálni muszáj - ez a 3. pillér.

notib 2012.05.08. 13:27:20

@Đđ: ez így nem teljesen igaz, ugyanis a megválasztott miniszterelnök Meggyesi volt, akit megfúrt Fletó, és Fletót a kutya se választotta meg, az MSZP kongresszusán fű alatt tűnt el, Bajnaira hagyva a szar eltakarítását....

Itt korrekt lemondás Meggyesi részéről történhetett volna, Őt az MSZP, erőteljes SZDSZ-es nyomásra szintén fű alatt váltotta le....

Fletó nem lemondott, hanem elsunyított a p...ba, mindig is gerinctelen volt...

mim 2012.05.08. 13:27:51

@Rostos: Igen. Kérlek fejtsd ki bővebben mennyire ostoba, aki belátja a topikos model hozzávetőleges helyességét.
Amúgy a legtöbb bonyolult dolog egyszerű részekből áll össze.

nincs kanál?

futuretech 2012.05.08. 13:28:49

A szavazati jogot egy ingyenes 2-3 hónap alatt elvégezhető alapszintű államháztartási és költségvetési ismeretek tanfolyamhoz kéne kötni.

Aki minimálisan sem tudja, hogy miről van szó és hogy működik az ne szavazzon az adott témában!

Ezt a Demokrácia 1.0 -ás verziót ami most van, sürgősen fejleszteni kellene.

Valami ilyesmi vagy hasonló változtatás nélkül sosem lehet kiiktatni a szakértelem hiányos vagy kifelé populista de valójában saját érdekeket szolgáló hatalom megszerzési és gyakorlási mechanizmusokat.

notib 2012.05.08. 13:29:38

@dr. mesterseges szinezek: na azért Lenin, Sztálin és Rákosi se volt kismiska
ebben a témakörben....

notib 2012.05.08. 13:31:42

@futuretech: nem kívánsz egy kicsit túl sokat, ezen az alapon szerinted hány országgyűlési képviselő szavazhatna ma a 386-ból ?????

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.05.08. 13:35:02

Winston Churchillt idézve:

1.ponthoz
A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval.

de azért lehet még rosszabb is:
A demokrácia a legrosszabb kormányzási forma - nem számítva az összes többit, amellyel az emberiség időről időre megpróbálkozik.

dr. mesterséges színezék 2012.05.08. 13:37:03

@notib: Persze, nüansznyiak a különbségek (bár Sztálinnak és Rákosinak hülyítésre már nem volt szüksége, elég volt a megfélemlítés, és az autohülyeség). A lényeg az, hogy a dolog működik.

sárkányfő 2012.05.08. 13:38:56

@Marcangoló Korelnök: már megint égeted magad? és miért nem a régi nickeden ámokfutsz? vagy azt már szégyelled? vagy kitiltottak mindenhonnan?

Kedves Loránd · http://hajnalvilag.hu 2012.05.08. 13:41:53

@morgás joga mindenkit megillet: akkor bedobom ide is... Szerintem alapvetően megváltozott a mai világ ahhoz képest, amelyben az "emberiség eddigi történelme" lejátszódott, ezért ma képesek lehetünk egy új önszervezési módszer kialakítására - amennyiben képesek vagyunk ennek belátására, egyéni szinten elfogadva lehetőségeinket és korlátainkat. hajnalvilag.blogspot.com/p/globalis-agy.html

Vagy belepusztulunk. hajnalvilag.blogspot.com/2012/03/erdekes-es-erdektelen.html

Elég tiszta a képlet szerintem.

dany82 2012.05.08. 13:49:29

szegény, "progresszív", "liberális", "értelmes" barátaink mennyire utálják ezt a hülye demokrácia nevű dolgot.

A hülye pór nép dönt fontos kérdésekről, (nyilván populistán) miközben ők, a "kiválasztottak", a "bölcsek", a "haladók" sokkal, sokkal többet tudnának tenni az országért, ha hagynák őket.

Mint ahogy "elitként", "szakértőként" tettek is sokat az elmúlt 60 évben az országért... diktatúrában, demokráciában, nekik aztán mindegy volt. építettek ezek kommunizmust, szocializmust, kapitalizmust, nyugati demokráciát, cenzúrát, sajtószabadságot, amit épp kellett... büszkék lehetnek a teljesítményre.

Mi pedig, a pórnép még csak meg sem köszönjük... Pedig szerintem az 56os módszer nem biztos, hogy olyan rossz lett volna hálánk kifejezésére. mondjuk nem mondanám, hogy az túl "progresszív" volt, dehát a nép már csak ilyen.

Rostos 2012.05.08. 13:53:03

@mim: Már ne haragudj meg, de ha ez ilyen egyszerű lenne, már régen a progresszív blog uralná a világot.Ez a "modelL" csak egy bírálat a kormány intézkedéseiről, semmi több. Párhuzamosan egy másik blogban megjelenhetne úgy, hogy "hogyan veszítsd el a hatalmat 10 lépésben", alig kellene átírni. Ezzel a logikával írok egy jól hangzó útmutatót bármiről...

dr. mesterséges színezék 2012.05.08. 13:56:44

@Kedves Loránd: Sajnos az önszerveződési képességek növekedésével az ellenőrzési képességek is adottak, csak ürügy kell a kiaknázásukra (index.hu/tech/2012/05/07/az_egesz_internetet_lehallgatna_az_fbi/)

Persze az tényleg jó, hogy - bár még többen várják el, hogy szép szavakkal átverjék őket - a politikus átlagos dörzsöltsége és az ezerfejű átlagos szitán átlátó képessége közelít egymáshoz.

Idefyt · https://www.facebook.com/ElegAPolitikaiAmokfutasbol 2012.05.08. 13:57:58

Ennél jobban nehéz összefoglalni, mit is csinált a jelenleg hatalmon lévő kormánypárt....
De idővel meglesz ennek a böjtje, mikor a többség felébredt a hagymázas révületéből, börtönbe küldi ezt a mocskos, hazug, tolvaj, korrupt bandát...

Ébrresztő emberek, ezek az életeteket is ellopják!

Csatlakozz a facebookon, ha eleged van ebből a korrupt, tolvaj, hazug bandából...

dr. mesterséges színezék 2012.05.08. 14:00:02

@dany82: Hú de fiatal vagy, ha még képes vagy ezt ilyen polarizáltan látni, és ilyen sekélyes iróniával tálalni... '82?

Mindenesetre örvendetes, hogy most a pórnép kíván magának kapcsolási és csekkadót. Szép az öntudatos pórnép.

hattyú 2012.05.08. 14:01:29

Szerintem ez jó kis összefoglaló, de van egy nagy hibája, ami az egészet negálja, mégpedig az, hogy tudatosságot tételez fel, ami szerintem tévedés. Ezek mögött a lépések mögött semmiféle tudatosság nincs, egyszerűen csak arról van szó, hogy a Magyarországon szocializálódott és tanult értelmiség bárhogyan is viselkedik, az eredmények és módszerek ahhoz fognak hasonlítani amit ez a blogbejegyzés is taglal, de csakis azért, mert ez a hagyomány, csak ezt ismerik, ezt látták az elődöktől és ha érvényesülni akarnak, akkor ezt várja tőlük az ún. Nép/Szavazó/Társadalom stb., ahogy tetszik... Képzelj el egy embert, aki másképpen viselkedik és hatalmat akar... mennyi lenne az esélye Magyarországon? Megsúgom: NULLA.

dr. mesterséges színezék 2012.05.08. 14:06:15

@hattyú: Megvan az igazságod, de az igazságszolgáltatás egészének lenyúlása nem egy spontán privatizáció eredménye. Annak megvolt a poltos-simicskás próbája, az ábés-népszavazásos nyitása, a zalaptörvényes orgazmusa és a handós utójátéka.
És ez az alapja mindennek, mi lopható.

dr. mesterséges színezék 2012.05.08. 14:07:27

@dr. mesterseges szinezek: (Pintér jardbizniszbe bevásárlását méltatlanul kifelejtettem)

Kedves Loránd · http://hajnalvilag.hu 2012.05.08. 14:13:14

@dr. mesterseges szinezek: miért állsz meg itt? A telefonos cellainformációkból például tudható, mikor hol voltál; a logokból visszakereshető, hogy mikor olvastál el egy email-t, és így tovább, persze. És akkor mi van? Nem terror hálózatot kell szervezni és a "gonoszokat megbüntetni", hanem végre az élet törvényeinek megfelelően használni a lehetőségeinket. És oké, ha a "rendszer" ezt nem teszi lehetővé, akkor ellene - de nem emberek, csak az általuk eljátszott "szerepek" ellen.

Nem "még" várjuk el az átverést, hanem folyamatosan ebben reménykedünk, mert a valóság sokkal kellemetlenebb. Politikusaink, meg az egész általunk létrehozott álomvilág ezt az igényünket testesíti meg. A "szitán átlátó képesség" nem több, mint a józan ész alkalmazása a "gonoszok" ellen, és ez édeskevés.

Amikor végre saját ábrándjaink ellen fordítjuk ezt a józan észt, és hajlandóak leszünk elfogadni, hogy mekkora őrültséget csinálunk "hétköznapinak" tartott életvitelünkkel, soha meg nem valósuló jövőképünkkel, és keresni kezdjük végre önmagunkban ennek forrását... na akkor el lehet kezdeni beszélgetni a megoldásról.

És imádkozni azért, hogy ne legyen túl késő, mert sok minden nem rajtunk múlik. Viszont jó irányban állva, legjobb tudásunk szerint helyes célokért együtt küzdve elbukni is jobb, mint ostobaságokért lelkesedve vagy nyafogva, nem? ;-)

dany82 2012.05.08. 14:13:53

@dr. mesterseges szinezek: ja, progresszív agyba nehezen férhet bele, hogy a pórnép hogy lehet olyan buta, hogy a populista politikai erőt, amely populizmusának köszönheti populizmusát hogy favorizálhatja továbbra is akkor, amikor anti-populista politikát folytat, amelyet a "progresszív", "lliberális" és "bölcs" ellenzék populistán támad.

A választ én sem tudom. Érthetetlen. de ha így marad, akkor vagy újabb kék-cédulás választás vagy valami jó kis megszálló hatalom kell, hogy ezt a népet újra visszavezesse a "progresszió" "helyes" útjára...

futuretech 2012.05.08. 14:16:06

@hattyú: +1

És nekem van egy olyan elméletem hogy a (egyszerűen fogalmazva)széles látókörű úgymond bölcs embereket nem érdekli a hatalom megszerzése sem a gyakorlása.

Ők maguktól nem tesznek semmit ez irányban és ha ritkán vezetési pozícióba kerülnek akkor is mások tolják oda őket.

Kedves Loránd · http://hajnalvilag.hu 2012.05.08. 14:26:03

@futuretech: mert a "bölcs" emberek több ezer éve mondogatják, hogy a mások fölött gyakorolható hatalom MÉREG. Van néhány kivételes személyiség, aki képes neki ellenállni (lásd pl Marcus Aurelius - mek.oszk.hu/00600/00606/00606.htm ), de ez nem örökíthető.

Az egyetlen kérdés az, hogy TE vajon hajlandó vagy-e átvenni a hatalmat SAJÁT életed fölött, vállalva az ezzel járó felelősséget, és a valóság megismerése után elkerülhetetlen lemondásokat a jelenben és a jövőre vonatkozóan egyaránt? Vagy megszokottabb és kényelmesebb egy bizonyíthatóan élet-ellenes rendszer "elnyomottjaként" haragudni "rájuk" (gonosz vezetők, ostoba nép)?

mim 2012.05.08. 14:36:24

@Rostos: Kérlek tedd azt! Örömmel olvasnék egy "Miképpen válljunk töltelékpárttá, avagy értekezés a politikai világ lajháriaról" bejegyzést.

Mellesleg ez egy emberi szempontból természetes reakció. Ha valaki bíráskodik, akkor elkerülhetetlenül felette is bíráskodni fog a bírált fél.

dr. mesterséges színezék 2012.05.08. 14:40:48

@dany82: Rendben, hogy fiatal vagy, de annyira nem, hogy szalmabábuval játsszál nagy nyilvánosság előtt.

Kabbe (törölt) 2012.05.08. 14:43:37

itt keleten mindig is ez volt. földesurak és jobbágyok. te hova tartozol?:)

futuretech 2012.05.08. 14:45:34

@Kedves Loránd: Jól látom, hogy személyes szintre akarsz levinni egy általános rendszervitát, eszmecserét?

Mindenesetre az úgynevezett valóság vagy még inkább valóságok megismerése az egy folyamat vég nélkül.
Kijelenteni befejezett módban az tévképzetekhez vezethet.

Marcangoló Korelnök 2012.05.08. 14:57:54

@dr. mesterseges szinezek: neked az a "kritika", amit Föld S és Dániel bömböl? Mert akkor nagyon tévesek a fogalmaid :(

Marcangoló Korelnök 2012.05.08. 14:59:15

@Kedves Loránd: sehol nem voltam, mert az első pillanattól fogva büdös volt nekem, hogy tizenkét dühös ember millióvá tupírozza fel magát.

2012.05.08. 15:28:32

Hoppá, túl sokat beszéltem a blog motor szerint - és igaza van, elnézést, ez az utolsó, csak azért, hogy ne hagyjam válasz nélkül az utóbbiakat.

@futuretech: Pontosan! :-D

Ugyanis ez az EGYETLEN dolog, amellyel VALÓBAN hozzájárulhatsz a történethez, az összes többi üres rizsa. Vagy így jobban tetszik? "Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban." (de a többi se rossz: hu.wikiquote.org/wiki/Mahatma_Gandhi - folytatásként az önéletrajza is ajánlott olvasmány, "hogyan kell tenni valamit" témakörben).

Valóság egyetlen van, nézőpont sok, az enyém is csak egy a sok közül. A látás minősége azonban komoly munka, személyes odafordulás és áldozatok árán fejleszthető (és természetesen így "folyamat"), de véleményem szerint adott pillanatban már a megnyilatkozások stílusán, tartalmán, fókuszpontjain könnyen felmérhető (ha már "bölcsességről" beszélünk). Ezen sarokpontok között van nálam (csak említésként) az egyértelmű személyesség (felelősségvállalás), a közösség vállalása és a megértés szándéka a kritika megfogalmazás során. Vagy mondjuk a kérdések végiggondolása és megválaszolása. ;-)

Én elég sok munkát fektettem a dologba, talán ezért nincs senkinek türelme néhány rövid odamondáson túl követni. Ez nem akadályoz abban, hogy néha időt áldozzak újabb kavicsok tóba dobására - hátha valamit felkavar. Ennyi.

@Marcangoló Korelnök: de legalább megpróbáltak valamit.

Te is hozzátehetted volna a saját véleményedet, esetleg elmozdíthattad volna a történetet - szerintem valami ilyesmi lenne a demokrácia, elméletben. Nélküled kevesebb esély volt arra, hogy valami értelmes süljön ki belőle, végül nem is sikerült, és utólag (bizonyára sok hozzád hasonló gondolkodású emberrel együtt) jogosnak érzed, hogy távol maradtál.

Én pedig (magánvéleményként) nem értek egyet ezzel a hozzáállással, és hasonló ellenérzéseim dacára megtettem mindent, amit tudtam. Nyilván kevés volt, de sokkal nyugodtabban gondolok erre a "vesztes csatára", mintha kívülállóként adnék igazat magamnak.

Logoff, és elnézést a sok beszólásért.

sárkányfő 2012.05.08. 15:29:51

@halihó, gábor, szemétkedsz?:
Még annyi gógyid sincs, hogy olyat hazudj, amit nem lehet cáfolni? Tessék, linkeld már be amire hivatkozol, ha pedig nem tudod linkelni akkor kussolsz szépen.

sárkányfő 2012.05.08. 15:41:21

@halihó, gábor, szemétkedsz?:
na, mutasd már meg hangemberke, hol írtam én olyat hogy lenne még nikkem? :D
és melyik nikk az? :)))

Anti Anyag (törölt) 2012.05.08. 16:03:48

Az SZDSZ és MSZP módszere, bár max. 2 ciklusig sikerült úgy, hogy a másodikban már át is kellett Gyurcsányéknak baszni a választóikat.

Szvsz., ez hosszútávon nem megy, Orbánéknak sem fog.

Azzal együtt ez azért annyira nem kifogásolható, mert ellentétben az előzőekkel, itt végül legalább történik tevékenység, továbbá 8 ált. végzett fasziknak nem kell kukázniuk.

Az nyilvánvaló, hogy az adott kormány haverjai kapják a munkát, ez mindig is így volt és így is lesz.

Balance Of Power 2012.05.08. 16:31:18

Zseniális, de nem Orbánról szól, hanem a politikáról, sőt akár egy nagyvállalat vezetéséről is. A hatalomról. Ez így megy a világon mindenütt, de legalábbis erre törekszenek mindig.

Le kellene védetni a szöveget, lefordítani több nyelvre és terjeszteni :) Ugyanis a tömegek nem tanulnak a saját hibáikból.

Putyilov gyári melós 2012.05.08. 16:41:34

@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember):

Keress már magadnak egy méretes bránert, te szerencsétlen beteg nő!

dr. mesterséges színezék 2012.05.08. 16:44:13

@Marcangoló Korelnök: Igen, nekem az IS kritika. Meg egy vonatkozó vicc, egy plakát, egy falfirka, ha van alapja.
Legfeljebb értékén kezelem, ha túlzó.

peti6 2012.05.08. 16:49:12

@Idefyt: Véletlenül nem a korábbi 6-8 évre gondoltál? Csak sajnos az a mocskos banda, még nem a börtönben ül...
De helyesen írtad, ott az igazi helyük....

dr. mesterséges színezék 2012.05.08. 16:52:22

@Balance Of Power: "Zseniális, de nem Orbánról szól, hanem a politikáról, sőt akár egy nagyvállalat vezetéséről is. "

Egy nagyvállalat szinte sosem demokratikus, ott a max. a környezet jogrendjére lehet alapozni, a belsőt kellő helyről bármikor ki lehet fordítani. Not applicable.

A leírt politikai machinációk tökélyének megakadályozására demokratikusnak elgondolt országokban pont azok a fékek és ellensúlyok vannak kitalálva és működtetve, amelyek itt pártzsebbe kerültek.

Szóval ez lehetNE akár általános hatalom/maffia howto is, de csak szűk körben alkalmazható maradéktalanul.
Mi így jártunk.

Balance Of Power 2012.05.08. 17:08:16

@dr. mesterseges szinezek: Nagyrészt igaz az írás pl. az USA-ra is, ott talán kicsit álszentebben próbálják fenntartani a demokratikus látszatot és legalább magánkasszákból finanszírozzák pl. a sajtójukat. De a törekvés a "boldog" országokra is igaz, hiszen semmilyen hatalom nem szereti, ha pofáznak ellene, legfeljebb pr-célból eltűri.

A "fékek és ellensúlyok" mit is takar pontosan? Mert sztem nagy kamu az is. A látszat fenntartására szolgálnak. Számonkérés? "Nem ezt ígérte!" - a legnagyobb vicc. Magadon kérd számon, hogy egy szavát is elhitted.
(persze talán cinikus vagyok, de elég végigtekinteni a történelmen és rájön az ember, hogy semmi de semmi nem okozhat meglepetést)

qwertqwert · http://szexpina.com 2012.05.08. 17:12:58

lófasz lesz itt 2014 maximum,az országot eladósító komcsi szélbal csürhe is szabadlábon van és jól elvannak a fityisszel,kéz kezet mos

dr. mesterséges színezék 2012.05.08. 17:19:21

@Balance Of Power: A fék és ellensúly VOLNA az AB, a KE, a nem rendelésre foltozott alkotmány, az ombudsman... ha nem vágták volna zsebre, vagy ürítétték volna ki.

Hogy mennyire nem kamu, ha tisztelik, azt láthattuk a Bokros-csomag esetén.

Számonkérésre és ígéretre vonatkozó részt tőlem nem olvashattál - ami persze nem jelenti azt, hogy elégedett volnék a CSAK politikai felelősség deklarálásával.

vénkujon 2012.05.08. 17:32:52

@Putyilov gyári melós: szerintem van neki.

@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember): jelenleg a fidesz a komcsi. igy te is az vagy. sajnos ez van. baszod.

zw007 2012.05.08. 17:41:01

Az a helyzet, hogy a pszichopata vezetőnk, nem szorul ez ügyben tanácsra. :(

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.05.08. 17:58:38

56 éves vagyok.Magas vérnyomásom,2x trombózisom volt.3x műtötték már a lábam.2x voltam a bizottság előtt,de csak rehabilitációs járadékot állapított meg.Évek óta 27 ezer ft-ot kapok!Ha a fiam nem segitene éhen halhatnék.36évet dolgoztam ,sajnos ezek a betegségek közbe jöttek.Nem tudtam dolgozni! Munkahely nincsen!!!!!Nyugdij korhatárig a fiamra kell számitani!! De vajon ő is meddig tud majd segiteni??!!Özvegy vagyok 34 éves koromtól.Két gyereket felneveltem,tanitattam,dolgoztam éjjel-nappal!! Szerintem az 50 éven felüliek nagyon kiszolgáltatott helyzetbe vannak!Nem kellünk senkinek,nem törödnek velünk!!!Nagyon szeretném tudni 27 ezer ft-ból hány miniszter tudna meg élni!!???
A felbérelt fideszes orvosok jó pénzért pillanatok alatt rúgják ki a rokkantakat.
"Köszönjük" O.Viktor!

Cylon Brother Six 2012.05.08. 18:04:50

Nos, ezt a post-ot én szerettem volna megírni, de a szerző megelőzött.

Így nekem már csak a szomorú, bosszús egyetértés maradt.

popocatepetl 2012.05.08. 18:43:37

@Mentsétek meg a rokkantakat az öngyilkosságtól!: Miért nem dolgozol ülve? Ne lógj a nyakunkon! Dolgozz! Lusta dög.

popocatepetl 2012.05.08. 18:45:01

@Putyilov gyári melós: Olyat amilyet anyáddal együtt szopikáztok esténként? Kié is az? Apádé vagy a trágya bátyádé?

popocatepetl 2012.05.08. 18:45:43

@sárkányfő: Nem a budostetuhintasbuzerancs a másik nikked?

popocatepetl 2012.05.08. 18:46:49

@pirimogyoró: Kedves cikkíró! Nem kell álneveken magadat dícsérgetni.

popocatepetl 2012.05.08. 18:48:52

@bruhahahahihihi: Csak agyvérzést kapsz elöbb-utóbb, te barom.

Đđ 2012.05.08. 20:23:42

@popocatepetl:

Neked is adok egy tanácsot, amelyre a kommentjeidet (itt és másutt is) elolvasva igen-igen nagy szükséged van:

www.sote.hu/intezetek/betegellatas/?inst_id=45&page_id=28

Itt kezeltetheted a személyiségzavarodat!

Válaszolnod pedig felesleges - inkább keresd fel a belinkelt intézetet!:-)))

Idefyt · https://www.facebook.com/ElegAPolitikaiAmokfutasbol 2012.05.08. 21:15:11

@peti6: Az elmúlt 22 év összes mocskos, hazug, tolvaj, korrupt politikusára gondoltam, orbántól gyurcsányig. Mindnek börtönben a helye...

igazmondó.juhász 2012.05.09. 02:57:37

@popocatepetl: azért nem dolgozik mert nem tud elhelyezkedni, és nem is nagyon lehet már abban a korban! szemben a faszszopó kurva anyáddal aki remekül megél a strichelésből, te baromarcú állat!!!!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.05.09. 07:37:17

Azért hagyj néhány kisebb független médiumot – ők majd jól jönnek, ha az EU erősebb államai basztatnak azzal a bizonyos médiaszabadsággal. Akkor majd rámutathatsz erre a néhány, tengődni hagyott túlélőre, hogy „Lám, ezek is folyton engem kritizálnak!”
---

nincsen most független média így sajtószabadság sincs, ne legyünk naivak már, orbán kritizálói a népszabisok, gyurcsány kritizálói a nemzetesek, van "sajtószabadság"? van.

ghalleck 2012.05.09. 11:52:21

@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember): A gengszterváltás idején az SZDSZ eléggé nagy bázissal rendelkező párt volt, igaz, jobbára az urbánus értelmiség pártja. Erodálása az MSZP-vel kötött koalíciójával vette kezdetét. Amikor látszott, hogy az MDF vezette jobbos koalíció végképp befuccsol, és minden előrejelzés a szocialisták nagyarányú győzelmét hozza - de talán már előbb is -, nem egy párt kereste meg az MSZP vezetését, egy esetleges koalíció megkötésének reményében. Az SZDSZ beszállt ebbe a versengésbe - ÉPPÚGY, AHOGY A FIDESZ IS! Az SZDSZ lett a befutó, Orbán hatalmasan csalódott, mert úgy érezte, kifúrták a hamarosan potyogó zsíros falatokat tartalmazó üst körül tolongók közül. Ezért esett neki később a FIDESZ akkora vehemenciával az SZDSZ-nek, és a Horn vezette szocialistáknak. Na, erre varrjál gombot, barátocskám!

ghalleck 2012.05.09. 12:09:43

@popocatepetl: Ó, hogy téged még nem hánytak kardélre a konkvisztádorok!!!!

tamas11 2013.08.04. 14:15:49

@Gest anyó férje:
a nettó aktualitás, ami izgalmassá és igazzá teszi.

tamas11 2013.08.04. 14:20:04

@Gest anyó férje:
nem, nem. A mostani kormány annak köszönheti hatalmát, hogy betűre azt tette, amit itt tanácsként leírtak nekünk az országlopásról.

tamas11 2013.08.04. 14:25:11

@hattyú:
nem, sajnos nem... Wermer András zseniális volt, és TANÁCSADÓKÉNT beadhatta a fentieket (kiegészítve módszertannal) Orbánnak. Akinek abban van a tehetsége, hogy meg tudta fogadni, símán, és végigjátszotta.
Egy szekeres, vagy Szanyi például elhajtotta volna, ugyanezt a tanácsadót, fölényeskedve. De csak példálózom.
süti beállítások módosítása