2012.05.01. 22:48 Szerző: Đđ

A következő halott

„Szomszédimat, igaz,
Agyonverém már mind, de hasztalan,
Mindég kerülnek újak”

Madách Imre: Az ember tragédiája - 1862

 

Május elsején illik megemlékezni a baloldalról – ha már létezni nemigen látjuk manapság. Néhány méretében és társadalmi hatásában egyaránt elhanyagolható szélsőbalos-kommunista csoportot (no meg a most párttá alakuló 4K!-t, valamint a „magasetudjamilyen” LMP-t) leszámítva két erőről beszélhetünk: az MSZP-ről és a DK-ról.

Illetve: a DK sorsa most kérdőjeles, hiszen, ha kihullik belőle Gyurcsány, akkor már csak a Szűcs Erika-féle őserő, valamint Molnár Csaba eredetisége képes azt fenntartani…

…Marad az MSZP.

Úgy tűnik, az MSZP egyre inkább kezd (megint) beletörődni abba, hogy a következő ciklus is a Fideszé lesz. Igen, megint - mert volt már ilyesmi: 2001-ben és 2007-’8 környékén is. Előbb nem hittek abban, hogy 2002-ben menni fog Orbán legyőzése. Nem is vágtak bele igazán teljes szívvel, hiszen a miniszterelnök-jelöltjük is egy „szerződtetett külsős” lett: Medgyessy – közben meg Kovács és Puch igyekeztek a háttérben szépen, csendben kiegyezni Simicskával… (A történelem – vagy annak az ura – azonban másként hozta/akarta: 2002-ben a légy befingotta az MSZP-t és az SZDSZ-t a hatalomba – és innentől egy új fejezet kezdődött a magyar politikai közgyűlölségek történetében… De ezt most ne nyissuk ki!)

Aztán 2007-ben sem akaródzott vállalni a szociknak a „mindent bele!”-harcot. Pedig – emlékezhetünk – 2006-ban egy rettenetesen legatyásodott, demoralizálódott Fidesz mászott el négykézláb, miután egy bizonyos Gyurcsány Ferenc személyes erejével (és persze kampánystábja kreativitásával, no meg nem csekély gazdaságihelyzet-elhallgatás árán) felmosta Orbánnal a TV-stúdiót. Szóval: volt egy semmiképpen sem rózsás helyzetű Fidesz – és egy bő évvel később már mégis az övé volt minden: az utca, a politika és a társadalom tematizálása, mindenki bennük látta a leendő kormányerőt, és ha kedvük tartotta, még kordont is bonthattak. …És: mintha minderre egyszeriben pénze is lett volna megint ennek a 2006-os kampányában tönkrement, eladósodott pártnak! Ha van „magyar gazdasági csoda”, hát akkor a Fidesz 2006-’7-es anyagi talpra állását kell annak tartanunk… Ám én, megcsontosodott materialistaként és harcos ateistaként nem a csodában keresem a rejtély kulcsát…, hanem esetleg egy másik párt kasszakulcsában – de ez most, öt évvel később már legfeljebb legenda és adoma… A lényeg: a szocik vezérkara tudhatta jól, hogy mi fog következni – és mégsem küzdöttek! A „70-30”-ért? Vagy most már a puszta túlélésért? Ki tudja?

…Ott tartottunk, hogy mind 2001-ben, mind 2007-ben nyilvánvalóan lemondott győzelem érdekében folytatandó harcról az MSZP – és hogy most is ennek a jelei kezdenek mutatkozni! A szocik között sem mindenki hülye – legalábbis nem a saját érdekeiben – ezért csak arra gondolhatunk, hogy mérlegelve a remélhető hasznokat és a vállalandó erőfeszítéseket, úgy számították ki, hogy jobb, többet ér, ha nem tesznek fel mindent a győzelemre. Nem egészen két évvel a választások előtt még mindig nem csinálnak semmit, amiből győzelem lehetne – pedig egy komoly párt ilyenkor már javában „fegyverkezik”, de legalábbis van egy győzelemre esélyes/képes vezére…

A szociknak Horn óta egy, a maga „legszebb éveiben” (legalábbis nyíltan) megkérdőjelezhetetlen vezére volt: Gyurcsány. És bár neki mind az általános, a magyar választópolgárok előtti, mind pedig a szoci pártapparátusbeli elfogadottsága, támogatottsága már jó ideje nagyjából a nullával egyenlő, ennek ellenére sok-sok „mezei” szoci szavazó szemében még mindig ő „a vezető”. Szerintem, ha valami perverz csoda folytán holnap megint ő lenne az (újraegyesült) MSZP elnöke, sok nyuggerszoci fakadna sírva/perdülne táncra örömében… De a csodákról fentebb már megírtam, hogy nem foglalkozom velük!

Az régóta nyilvánvaló, hogy „fejben” még mindig úgy gondolkodnak az MSZP vezetői, hogy az ő pártjuk a magyar politikai paletta egyik megkérdőjelezhetetlen és elvitathatatlan pólusa. Hiába állnak most alig több mint 10 %-on, még mindig úgy viselkednek, mintha háromszor ennyin állnának. „Nagyhatalmi játékot” játszanak a Fidesszel: egyfajta kényes „adok-veszekben” gondolkodva. Két szempont vezeti őket:

1.       Lehetőleg ketten maradjanak (a Fidesszel) komoly, a dolgokat eldönteni képes politikai tényezőként a porondon.

2.       Lehetőleg a saját oldalukon ne legyen konkurensük.

Gyurcsány pedig (legalábbis a szemükben és néhány százalék erejéig) konkurensük lehetett volna. Ezért aztán fogalmazzunk úgy, hogy most nem vérzik a szívük, ha a szakdoga-affér miatt távozni kényszerülne a közéletből. Ne feledjük: 2006-ban az őszödi beszéd kapcsán, majd 2007-’8-ban is már kihátráltak mögüle jól tudván, hogy ezzel a Fidesznek tesznek jót. (Hiszen ha az ellenségem ellenségét gyalulom, akkor azzal végső soron az ellenségemnek szolgálok…) Ha például én szocikorifeus lennék a régi, Gyurcsányt egyszer (kétszer) már eláruló gárdából és véletlenül meg lett volna valahol a páncélom mélyén egy bizonyos 1984-es szakdoga a pécsi egyetemi irattárból… Nos, akkor lehet, hogy „odaőszödizáltam” volna a „megfelelő kezekbe” azt. Lehet ezért, hogy ismét feltámadt az a szélfuvallat, amely 2006 nyarán Balatonőszöd felől fújdogált a Fidesz-székház irányába. (Hiszen mi a valószínűbb: az, hogy a Fidesz berkeiben volt belső infó a szakdoga-ügyről, vagy az, hogy az egymás szarjáról oda-vissza annyi mindent tudó maszoposok körében?)

Bár nagyon más indíttatásból, de mind az MSZP-nek, mind a Fidesznek „aktuális volt már” Gyurcsány eltemetése. Mert hiába ítélik el Sukoró ügyben (ami szinte kizárt), a végén még akár lehetett volna hasznára is: „mártírt” csinálhatott volna magából, jóval több ember szimpátiáját kivívva ezzel, mint a napi DK-skodásával... De egy plágium, az vitathatatlan. Nincs „relatív plágium”, Schmitt esete jól megmutatta, hogy abba csak beledögölni lehet.

Így a szocik megszabadulhatnak a konkurenstől, a Fidesz pedig terelhet ismét egy jót, hetekre. Amíg mindenki Gyurcsányt tépi, addig ők csendben átírhatják az EU által kifogásolt törvényeket – vagy éppen nem, és tovább szédíthetik a világot a „HamarosanmegyegyezünkazIMFfel!”-szöveggel. A lényeg: nem rájuk figyelnek belföldön, vagy legalábbis nem csak rájuk, ezért lecsökken a közegellenállás.

…Örülhet tehát mind az MSZP, mind a Fidesz – de innentől megint változnak az érdekek. A szocik, ha nem is hisznek a 2014-es győzelemben, de azért növelni szeretnék a táborukat – ehhez pedig mégiscsak kell valaki, aki vonzóbb a potenciális szimpatizánsi körökben, mint Mesterházy Attila. Ilyen arc jelenleg egy lehet: Bajnai. Az persze kérdés, hogy ő hajlandó lenne-e úgy adni az arcát, hogy eleve tudja: nem a győzelem a cél, hanem csupán a befolyás-növelés… De a Fidesznek már annyi is elég lehet ahhoz, hogy valakinek a politikai halálát kívánják, hogy az illető képes lehet növelni a „nem-fideszesek” táborát. Míg az MSZP „kétpólusú” stratégiában gondolkodik, addig a Fidesz a „centrális erőtérben”, ezért számára egy „növekedni képes MSZP” a saját stratégiájuk sikerét veszélyezteti – ezért a „növekedtető tényezőt” előbb-utóbb ki kell majd iktatni.

…Lehet, hogy már keresik Bajnai sírásóit?

És ha őt is sikerül „leölni”? Azzal győzött-e végleg a Fidesz? Nos, nem – mert bár a manapság a magyar iskolarendszert markában tartó hoffmanista-fundamentalista keresztény klánnak nagyon nem szimpatikus az evolúció-elmélet, de az annak ellenére még működik. És jól tudjuk: „élőhely nem marad üresen”: a legmasszívabb dínók is a nyakukba kaphatnak a semmiből egy, a politikai ökoszisztémát alapjaiban átrendező „deep impact”-et.

…És akkor a Fidesz-rendszer lesz a következő politikai halott.

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr594483196

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vezéráldozat: Gyurcsány 2012.05.02. 12:38:20

A szocialista párt ennél többet sem remélhetett volna. Schmitt Pál plágium ügye kapcsán sorban nézik végig a politikai élet szereplőinek végzettségét, az ezeket igazoló papirokat és a diplomamunkákat. Amire már tényleg nagy szükség volt egy ideje. Nem ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

troll ellenpólus · http://trollhitvallas.blog.hu/ 2012.05.02. 00:40:33

Sokan kívánták már a Fidesz halálát az elmúlt húsz évben, és lám, a Nemzeti Együttműködés Rendszere az ereje teljében van, hosszas alkudozás és a fél világot felforgató viták után lassan az IMF-fel is sikerül megegyezni úgy, hogy a világ összes országa közül egyedül nekünk nem kellett lemennünk kutyába. Orbán Viktor soha nem volt még ilyen erős, semmi félnivalója sincs sem a törpepárt félkegyelmű, plagizátor vezérétől, sem attól a libás üzletembertől, akinek a nevét, mivel az országot talán még Gyurcsánynál is hatékonyabban tette tönkre, inkább nem írnám le.

De azért a szerző csak álmodozzon nyugodtan tovább a Fidesz bukásáról és a ballibbant intervenciósok nagy visszatéréséről.

Flúgatlan 2012.05.02. 00:52:11

"Ne feledjük: 2006-ban az őszödi beszéd kapcsán, majd 2007-’8-ban is már kihátráltak mögüle jól tudván, hogy ezzel a Fidesznek tesznek jót. "

Mi van? Kik hátráltak ki Gyurcsány mögül Öszöd után? Az MSZP-n ezt nem vettem észre... 2007, az már más, de Öszöd után szégyenteljesen asszisztált az MSZP a dolgokhoz. (Az én szememben az, hogy 2006 őszén maga az MSZP nem dobta ki Gyurcsányt, végleg lenullázta az egész MSZP tagságot. Bár ez nem sokakat érdekel...)

De hogy Öszöd után az MSZP kihátrált volna Gyurcsány mögül... Egy másik Univerzumban élünk, azt hiszem.

Flúgatlan 2012.05.02. 00:59:05

"hoffmanista-fundamentalista keresztény klánnak nagyon nem szimpatikus az evolúció-elmélet, ..."

Valamit nagyon kever a kedves szerző ismét. Az evolúció tagadása nem része a magyar történelmi egyházak tanainak. Ez inkább az olyan, amerikai indulású kisebb egyházak repertoárjában van benne, amik épp csak második körben tudták az állami elismerést elérni.

És hogy az "élőhely nem marad üresen"-hez hogy jön a meteor? A meteor talán valami ökoszisztéma-rést töltött be a szerző szerint? Elég erőteljes képzavar, de a fő pontok érthetők: oldalvást rúgni egyet a keresztényeken, ebből lendületet venni egy látványos hasonlathoz, aminek a végén az áll, hogy a Fidesz meg fog bukni, mert elsöpri valami egyelőre ismertelen, de feltartóztathatatlan baloldali erő.

OK, megértettem, hogy a szerző ezt szeretné és csak ilyen összedobált gondolatmenettel jut el hozzá.

Đđ 2012.05.02. 01:00:22

@Flúgatlan:

Az MSZP felsővezetésének meghatározó, "erős emberei" már az őszödi beszéd elmondása előtt elkezdték Gy. F. pozícióját - khm... - "erodálni" a párton belül. Tették ezt (többek között) azért, mert nem akartak egy olyan erejű pártelnököt, aki nélkülük és akár ellenük is politizálhatott volna.

Đđ 2012.05.02. 01:14:08

@Flúgatlan:

Q. egyszerű: az evolúcióból (mint a tervezetlen véletlenek során alapuló szelekció által létrehozott folyamatból) az következik, hogy "nincs tervező", nincs isten. Ezt egy keresztény sohasem fogadhatja el - hiszen az hite alapját semmisítené meg.

A katolikus egyház "aktuális álláspontja" az evolúció kapcsán kb. az, hogy "O. K., nem 6 nap alatt - de azért a Jóisten tervezte a folyamatot!" Na, ez minden, csak nem az evolúció lényegének az elfogadása...

A "politikai evolúciós gondolatmenet" felfejtése: mivel jelenleg (és már hosszú ideje...) üres a racionális és következetes, szakszerű politizálás "élőhelye" Magyarországon, ezért az ország és a nép érdekei előbb-utóbb betölttetik ezt az űrt. Meg fog jelenni egy ilyen erő, átveszi a közélet tematizálását (azzal, hogy értelmesen beszél a dolgainkról) - és ez lesz a "Fidesz-dínó" politikai kihalását elindító folyamat.

tundrazuzmo (törölt) 2012.05.02. 01:19:53

MINDENKIT feljelent, aki plágiummal meri gyanúsítani. A kutyafáját!

Dance, Feri!

Ja, és mutasd a szakdolgozatodat, mert ha már valakit feljelentesz rágalmazásért, akkor neked kell bizonyítanod, hogy valótlant állít! :)

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2012.05.02. 01:31:01

@tundrazuzmo: Nem, a rágalmazás miatt feljelentettnek kell bizonyítania, hogy az állítása igaz volt.

Pobjeda Rezső fémipari TMK-s 2012.05.02. 01:38:31

Gyurcsány Ferenc a legjobb magyar vezető, ő az egyetlen reménysugarunk a sötét náci éjszakában.
A munkás bére az égre kiált!

sanyix 2012.05.02. 01:50:36

azon azért felröhögtem amikor a saját tisztességéről beszélt :D vagy önmagát parodizálta?

Hozzászólóóó 2012.05.02. 02:35:00

@Đđ: Az evolúció önmagában csak annyiit mond, hogy bizonyos körülmények hatására az élőlények változáson eshetnek át, és így új faj jöhet létre. Ez csak az első látásra (számunkra megjelenő) "hogyanra" ad választ, a mélyebb "hogyanra" pláne a "miértre" egyáltalán nem. Tulajdonképpen abszolút véletlen metafizikailag nem létezik, aki már programozott valaha, tudhatja, hogy az is valamilyen algoritmus, vagyis törvényszerűség alapján "kalkulálódik".

Lásd még:

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=103136498&t=9037171

mek.niif.hu/07800/07883/html/hitvedelem1.htm#_Toc250387326

flazz 2012.05.02. 02:49:02

Dd: ne feledd! Nekik az evolucio=istentagadassal. Mindig csak olyan messze latnak, amennyie az erdekuk kivanja es az aktalaban eleg rovid latast igenyel...

neoteny · http://word.blog.hu 2012.05.02. 04:26:50

@Hozzászólóóó:

"Tulajdonképpen abszolút véletlen metafizikailag nem létezik, aki már programozott valaha, tudhatja, hogy az is valamilyen algoritmus, vagyis törvényszerűség alapján "kalkulálódik"."

A pszeudo-véletlenszám generátorokat összekeverni a kvantumfizikán alapuló véletlen eseményekkel nem helyes.

De még a determinisztikus algoritmusok is tudnak olyan véletlen adatsort generálni, aminek tetszőleges tagját nem lehet képlettel kiszámolni, hanem csak úgy lehet az értékét megkapni hogy a "program" szekvenciálisan "futtatásra" kerül amíg elő nem állítja a kérdéses értéket: pl. ld. sejtautomaták és a (Wolfram-féle) 30-as szabály által egy "sejtből" előálló mintázat középső oszlopa.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2012.05.02. 05:25:25

a poszt a baloldali hiszekegy. ámen!

Hohó60 2012.05.02. 06:58:39

Szerintem aFidesznek nem érdeke Gyurcsány eltűntetése. Nála hatékonyabban senki sem tudja összerántani a Fidesz szavazótáborát. Minden borzalmas megszólalása azt sugallja az esetleg elbizonytalnodó fideszes választónak, hogy ez következik, ha nem tart ki.

Szóval, kell Gyurcsány a Fidesznek. Minél többet szerepel, annál biztosabb a Fidesz újabb győzelme.

nu pagagyí 2012.05.02. 07:20:47

Nem kell még leírni Gyurcsányt. A szakdolgozata körüli szarkeverés egyelőre csak a szokásos gyurcsányozás. Bizonyíték híján hitkérdés, nem befolyásolja támogatottságát. Aki eddig se szerette, ezután se fogja. Mindenesetre, ha van valami, akkor álljon elő vele a Hír Tv, mert még rá fog visszaütni a dolog.

Az igazi kérdés, hogy a Fidesz ostoba gazdaságpolitikáját képes lesz-e ellensúlyozni az ezzel párhuzamosan létrehozott embertelen és félelemkeltő rendszer. Ha nem a válasz, akkor a kisebb-nagyobb haszonélvezőknek szedni kell majd a nyúlcipőt, hogy még időben sikerüljön eltűnniük az ellenállók sűrűjében.

Mateahos 2012.05.02. 07:29:35

@Hohó60: Egyetértek.Jelenleg nincs nála jobb antireklám a baloldalnak.

dr. Bubó 2012.05.02. 07:34:11

lexarom ferit meg a többi bohócot...

a mafiaormányzás félidejéhez érkezett...

atv.hu/cikk/video-20120430_keri_laszlo

dr. Bubó 2012.05.02. 07:34:59

de mit keres oszkópéter a vízerben ?

Idefyt · https://www.facebook.com/ElegAPolitikaiAmokfutasbol 2012.05.02. 07:36:15

Ideje lenne észrevenni, hogy az egyszerű embernek mindegy, hogy orbán vagy gyurcsány van hatalmon, ugyanis mindkettő velejéig romlott, tolvaj, hazug és korrupt. Addig, amíg az elmúlt 22 év politkai elitjét nem zavarjuk el, semmi sem fog változni. Ők degeszre keresik magukat, megtömik a haverok zsebeit is, az emberek pedig nyomorognak, éhenhalnak.

Zavarjuk el őket a fenébe. Cscatlakozz, hozzánk a facebookon, ha egyetértesz.

nemecsek ernő áruló 2012.05.02. 07:44:27

Feri, mint halott, mi? Ehhehehehe! Ez csak akkor fog végre bekövetkezni, ha nem foglalkoztok többet vele. Nosza! Rajtatok is múlik, de úgyse bírjátok ki.

masszőz · http://kmdholding.com/hun062p 2012.05.02. 07:49:16

Szerintetek mi nem vagyunk már eltemetve? Szerintem igen!!

marosy 2012.05.02. 07:54:09

A gyurcsányista judeobolsevizmus napjai meg vannak számlálva.

TheSaurus62 2012.05.02. 07:58:49

Szenzációs új hír:
Horn Gyula szakdolgozata is plágium!
Kiszivárgott, hogy Horn Gyula 1971-es szakdolgozata szóról szóra megegyezik Felvinczy Ervin fideszes (azelőtt KDNP, azelőtt FKGP, azelőtt MDF) honatya 2002-es szakdolgozatával. Horn Gyula nem kívánt reagálni megkeresésünkre, Felvinczy úr azonban így nyilatkozott:
-Nyilvánvaló, hogy Horn úr annak idején hozzájutott az időgéphez, gondolom, valamelyik gurulódollárhitelből fizetett kém lopta el számára egy nyugati kutatóintézetből. A kommunistákra jellemző önző szűklátókörűséggel nem bocsátotta ezt a vívmányt a társadalom rendelkezésére, még a lottószámokat se nézte meg, hanem saját egyéni boldogulásának útját próbálta egyengetni. Azonban az igazság győz, a hamisság porba hull...

Ad Dio 2012.05.02. 07:59:31

A poszt levezetése tetszik, egyet tudok vele érteni. Az evolúció-kereszténység kapcsolatot még javaslom tanulmányozásra. Amit annak kapcsán állít az nem állja meg a helyét.

nu pagagyí 2012.05.02. 08:10:56

@Idefyt: Amíg az egyszerű ember saját magától nem törekszik jobbra, addig hiába terelgetik ide-oda semmi nem fog változni. Ez a kormány elhitette vele, hogy nem érdemes takarékoskodnia, nem kell a hiteleket visszafizetnie, talált neki nála szánalmasabbat, akit bátran lehet rugdosni. És egyelőre ez a nép kitart a mostani tolvajok mellett.

M_Runcájsz 2012.05.02. 08:17:15

Szerintem ez a Progresszív nevezetű blog nyugodtan megszűnhet, a nevéhez méltatlan.

DurvaPisti 2012.05.02. 08:25:28

ez miez?
Ferit nem bántani, mert feljelent! Értve vagyok4
És aki a feljelent szót hazsnálja, az is plagizál. Mert az Ferijé!
És az a szemét LMP Bandi. Na, az meg a Ferit jelentette fel. Valami Sukoró ügyben. Az mi az?
Gyurcsánynak már annyi. Jöhet Gordonka...

Ixos 2012.05.02. 08:32:52

@nu pagagyí: Miket beszélsz? Ez a kormány, a 16%-os SZJA-val és a családi adókedvezménnyel nem csak pofázott az öngondoskodás szükségességéről, hanem végre megteremtette a lehetőségét a takarékoskodásnak.

Idefyt · https://www.facebook.com/ElegAPolitikaiAmokfutasbol 2012.05.02. 08:39:38

@Ixos: Ez a kormány a 16%-os szja-val csinált 500 milliárdos lyukat a költségvetésben, amit most újabb és újabb adókkal töm be.
Nyisd már ki a szemed ember, ugyanúgy ki vagy véreztetve, mint eddig, sőt egyre jobban...
Bár lehet, hogy te az a típus vagy, aki az éhhalál szélén is még azt fogod suttogni, hogy Viktor! Viktor! Viktor!, miközben a Kedves Vezető röhög rajtad és úgy úszkál a pénztengerben, mint Dagobert bácsi a Kacsamesékben...

Roy 2012.05.02. 08:44:01

@troll ellenpólus: Mikor sikerül megegyezni az IMF-el? Még időpont sincs a tárgyalásokra.
Másik, plágium csak akkor van, ha van mit összevetni.
Schmittnél volt mit, de Gyurcsánynál nincs.
Még valami. Egy doktori, és egy síma szakdolgozat között van némi különbség.
Látom te se látsz a szemed előtti narancsos ködtől.

Roy 2012.05.02. 08:48:00

@tundrazuzmo: A vádlónak kell bizonyítani a vádat, és nem a vádlottnak az ártatlanságát.
Amíg ezt nem tudja hitelt érdemlően bebizonyítani addig csak puszta rágalom.

ex Dr Kormányzó Dr. 2012.05.02. 08:52:44

@Ixos:
Ja-Ja!!!
Mint egykor az elhíresült festő
@dr. Bubó:
Oszkópéter,konkrétan elég jó pénzt keres a vizerben.

A temetéssel (bármilyen szimpatikus álom)talán várjunk, amíg a vádló előáll a/!/ bizonyítékkal.
Emlékszünk,a Nemzet Tolla esetében a Hvg,nem "eltűnt" dolgozatokkal operált,hanem bizonyított.
Szóval, még ne vegyük le a patkót a lóról./Írókéz-közmondás./

ex Dr Kormányzó Dr. 2012.05.02. 08:58:02

@Roy:
De még mekkora különbség van!
Ha kenyeret lopsz,megélhetési bűnöző vagy,ha országot,akkor politikus.
Öregem!
A lopás,az lopás!
Ellenben a vádló bizonyítson,vagy menjen a zannyába!

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.02. 09:03:17

"a manapság a magyar iskolarendszert markában tartó hoffmanista-fundamentalista keresztény klánnak nagyon nem szimpatikus az evolúció-elmélet"

Bár nem vagyok, a hívük, ezt nem hiszem.

A KDNP szinte kizárólag katolikus. Márpeidg a katolikusoknak nincs alapvető problémájuk az evolúcióval. Az evolúció mint teológiai probléma jellemzően az amerikiai újprotestánsokra jellemző. Magyarország ez az irányzat nem jelentős, legnagyobb képviselőjük a Hit Gyülekezete, mely nem éppen a KDNP-sek kedvenc felekezete.

párnalárva 2012.05.02. 09:20:38

Gyurcsányi egy igazi klasszis patkány. Nem elég hogy csalt, lopott, hazudott, korrumpált, vesztegetett, most még fenyegetőzik is.

Ixos 2012.05.02. 09:23:11

@Idefyt: 400 milliárd a különbség, aminek nagyrésze a családi adókedvezmény és nem az egykulcsos, csak a pontosítás kedvéért.
Más oldalról nézve ez a kormány a munkát terhelő adókat, a fogyasztást terhelő adók felé tereli, amelyet sokkal jobban szét lehet teríteni mindenkire, ellentétben a brutál magas SZJA kulcsokkal, melyet a tisztességesen SZJAt fizetők fizettek, mely mint tudjuk a társadalom kisebbségét álkotják.

laci_52 2012.05.02. 09:37:35

@párnalárva: Egyetértek! Nem is fog hiányozni, ha eltűnik a politikából.

laci_52 2012.05.02. 09:40:05

"Úgy tűnik, az MSZP egyre inkább kezd (megint) beletörődni abba, hogy a következő ciklus is a Fideszé lesz."

Azért törődik bele, mert nincs reális esélye nyerni két év múlva. Örülhetnek, ha nem lesz újra kétharmados többsége a Fidesznek.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.05.02. 09:40:24

Az amit kepviselne a DK, az nekem szimpatikus. Demokracia, liberalizmus, igen!
De _ahogy_ kepviselik, es _akikkel_ az mar nagyon nem szimpatikus. Tenyleg mielobb el kene huznia a rakba a magukat millioszor kompromitalt felnotasoknak, mert elszivjak a lehetoseget azok elol, akik _VALOBAN_ alternativat mutathatnanak a fidesz, es a feltorekvo nyilasokkal szemben.

belekotty 2012.05.02. 09:43:03

@troll ellenpólus: Jól adod! De már nem vesszük be.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.05.02. 09:43:42

@laci_52: teves premissa.
az elkovetkezo 4 ev eleje a jobbike, vagy esetleg a jobbik fidesz koalicioe lesz.
aztan ha belelendulnek a kisnyilasok az oszkari remalom megvalositasaba, akkor uj rendszervaltas jon.
Addigra kell osszeszednie magat itt az ertelmesebbeknek, mert kulonben tenyleg lehet visszamenni rovasirassal tarkitott ekeszarvat tolni az arpadsavos kozepkorba.

belekotty 2012.05.02. 09:44:26

@tundrazuzmo: "Ja, és mutasd a szakdolgozatodat, mert ha már valakit feljelentesz rágalmazásért, akkor neked kell bizonyítanod, hogy valótlant állít!" - Nézz utána a rágalmazási perek kritériumainak! Meg fogsz lepődni.

laci_52 2012.05.02. 10:07:10

@DR. DR. DR. rasztaparaszt: Az azért nem valószínű, hogy a Jobbik nyer '14-ben, de biztosan erősödni fog. A Fidesz azonnal koalíciót köt velük, ha a kormányzáshoz szüksége lesz rájuk.

okostjás 2012.05.02. 10:12:28

@marosy: Drága, erre még ne hűtsd be a pezsgőt!
@párnalárva: mit, mikor, mennyit és hol lopott? Konkrétan számokkal, tényekkel dokumentációval hitelesítve az állításodat! Ha ilyen precízen tudatában vagy annak, hogy Gyurcsány Ferenc lopott, azonnal meg kell tenni a feljelentést, ellenkező esetben bűnpártolást követsz el! LOL

Farkantoán Chatpartner 2012.05.02. 10:17:47

@dr. Bubó: a genetikailag szolgalélek moslékzabáló disznókat.

Farkantoán Chatpartner 2012.05.02. 10:21:40

@Roy: ne hazudozz, Scherdán Józsefné bírálata bizonyító erejű.

lehet más a handa-banda 2012.05.02. 10:33:06

"1. Lehetőleg ketten maradjanak (a Fidesszel) komoly, a dolgokat eldönteni képes politikai tényezőként a porondon.

2. Lehetőleg a saját oldalukon ne legyen konkurensük."

És a legfontosabb harmadikat se felejtsük ki: lehetőleg ne haljon ki az elaggott szavatótáboruk addig, amíg be nem húzta az ikszet az MSZP neve mellé

Farkantoán Chatpartner 2012.05.02. 10:35:35

@Roy: "Schmittnél volt mit, de Gyurcsánynál nincs" - mármint a ti hagymázas, szikofáns agyatokban.

Roy 2012.05.02. 10:41:21

@Farkantoán Chatpartner: Na jó ebből a hülyeségedből elég.
Akkor bizonyísd be a plágium vádat.

Mária 2012.05.02. 10:41:34

@tundrazuzmo:

A Hírtévé bizonyítékaival jobb, ha vigyázol. A Hírtévé ugyanis EL SZOKTA VESZÍTENI az ellene indított rágalmazási pereket:

*

Pert vesztett a Hír TV Dr. Sós Tamással szemben

Dr. Sós Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője, a Heves Megyei Közgyűlés korábbi elnöke perelte be a Hír TV-t, a Célpont című oknyomozó műsor 2010. augusztusi adásában vele kapcsolatban elhangzottak miatt. A bíróságon az alperes Hír TV-t a cég ügyvédje képviselte, tanúként pedig Kisberk Szabolcsot, a Célpont műsorvezetőjét hallgatták meg.

A bíróság ítéletében kimondta, hogy a Hír TV megsértette Dr. Sós Tamás személyiségi jogait. Alaptalanul azt híresztelték, hogy a politikus megyei közgyűlési elnökként közreműködött a közpénzek jogellenes felhasználásában. A bíróság helyreigazításra és a perköltség megfizetésére kötelezte a televíziót, illetve eltiltották azt a jogsértő magatartás folytatásától.

www.heol.hu/heves/kozelet/pert-vesztett-a-hir-tv-sos-tamassal-szemben-433934

*

Pert vesztett a Hír Tv Gábor György és Geréby György filozófusokkal szemben

A Fővárosi Bíróság elsőfokú ítélete szerint Gábor György és Geréby György filozófus a Hír Tv állításával szemben nem részesült 180, illetve 89 millió forintos pályázati támogatásban - erősítette meg az MTI-nek a Népszabadság információját a Fővárosi Bíróság Sajtó- és Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya.
A bíróság közleményében az áll: a Fővárosi Bíróság kedden hozott elsőfokú ítéletet a G. György és társa által a Hír Tv Szerkesztősége és a Hír Tv Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zrt. ellen indított sajtó-helyreigazítási perben. A keresetnek részben helyt adó ítéletben a bíróság kötelezte a Hír Tv-t, hogy helyreigazító közleményt tegyenek közzé a Napról Napra című műsorukban - áll a közleményben.
A bíróság megállapította, hogy Gábor György és Geréby György a Hír TV állításával szemben nem részesült 180, illetve 89 millió forintos pályázati támogatásban. A bíróság azt is megállapította, hogy egyikük sem munkavégzés nélkül, hanem hároméves kutatómunka ellenértékeként kapott munkadíjat az MTA Filozófiai Kutatóintézetétől. A Hír Tv-t az ítélet annak közzétételére is kötelezte, hogy hamis színben tüntette fel Geréby György egykori miniszteri tanácsadói szerepét.

fn.hir24.hu/itthon/2011/03/09/pert_vesztett_hir_tv/

*

Pert vesztett a Hír TV Bajnai Gordon ellen

Helyben hagyta az elsőfokú ítéletét a Fővárosi Ítélőtábla és kimondta, hogy a Hír TV idén január 20-án valótlanságot közölt, amikor azt híresztelte, hogy Bajnai Gordon a Hajdú-Bét Rt. csődje kapcsán emberek haláláért lenne felelős. A Hír TV Pesty Lászlótól idézett, aki saját bevallása szerint is politikai célzattal, az áprilisi országgyűlési választásokra időzítve készített egy filmet.

Pesty László ellen rágalmazási eljárást indított a volt miniszterelnök. A bírósági döntés értelmében a valótlanságot állító Hír TV-nek a televízió internetes híroldalán helyreigazító közleményt kell közölnie. Bajnai titkárságának közleménye megjegyzi: immár sokadik alkalommal ad igazat Bajnainak a bíróság. Hamis állítások és valótlanságok híresztelése miatt a Magyar Nemzet ellen már ötször nyert helyreigazítási pert a volt miniszterelnök.

mandiner.hu/cikk/20120209_ismet_pert_nyert_bajnai

*

Pert vesztett a Hír tv az ORTT ellen

Az ORTT büntetését a bíróság is részben megalapozottnak találta, így a Hír tv-nek fizetnie kell, amiért elfogultan tudósított az MTV-ostromról. Az egymilliós büntetést félmillióra mérsékelték, mert nem látták megalapozottnak az alkotmányos rend sérelmével kapcsolatos keresetet.

A Fővárosi Ítélőtábla november 21-én helyben hagyta a Fővárosi Bíróság 2007. március 5-én hozott ítéletét, így a Hír tv jogerősen pert vesztett az ORTT ellen. A Hír tv azért fordult bírósághoz, mert tavaly ősszel az Országos Rádió és Televízió Testület egymillió forintra büntette, amiért elfogultan tudósított az MTV 2006. szeptember 18-ai ostromáról. A Hír Tv ezzel a büntetéssel nem értett egyet.
Nem tényszerű és tárgyilagos

A testület szerint a csatorna megszegte a törvényben megfogalmazott tényszerű és tárgyilagos tájékoztatás, valamint a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjének tiszteletben tartását előíró követelményét.

index.hu/kultur/media/hirtv6828/

Balt 2012.05.02. 10:42:30

@TheSaurus62: Horhgyufa rosztovi pártmunkás diplomája vélhetőleg saját "mű".

"Elemi iskolába Angyalföldön járt, de az ötödik osztály után már munkát kellett vállalnia. Előbb műszerész ipari tanuló volt, majd Rosztovban (Szovjetunió) közgazdaságtant tanult." (Wiki)

De mi a helyzet Bokros panamájával...?

Ludovikás Levente 2012.05.02. 11:01:17

@Đđ: "A katolikus egyház "aktuális álláspontja" az evolúció kapcsán kb. az, hogy "O. K., nem 6 nap alatt - de azért a Jóisten tervezte a folyamatot!" Na, ez minden, csak nem az evolúció lényegének az elfogadása..."

Úgy látom nem erősséged a téma. Kezdésnek javaslom a "Fides et ratio" című pápai enciklika elolvasását (vigyázat! a Fides itt kivételesen nem Orbán Viktor pártját jelenti!)

Ebből kiderül, hogy az evolúció elméletét alapjaiban elfogadhatónak tartja a katolikus egyház. Ami nem is meglepő, mert soha nem utasította el hivatalosan a lehetőségét. Mint ahogy Darwin se vágta el az ember számára megfoghatatlan távlatokba nyúló szálakat.

Farkantoán Chatpartner 2012.05.02. 11:10:25

@Roy: semmit sem tudsz, mégis ugatsz? Igazi gyurcsányista...

Roy 2012.05.02. 11:20:25

@Farkantoán Chatpartner: Te meg orbánista.
Ugatni meg a kutya, és te szoktál.
Különben se gyurcsányista, se orbánista , és semmilyen pártista nem vagyok. Útálom amiko még semmi nem bizonyított, és már előre itélkeznek.
Ez vonatkozott Schmittre is. Mindaddig ártatlannak kell tekinteni valakit amíg a bűnössége nem izonyított.
Ja és útálom a személyeskedést is, ha mást nem tudsz inkább kussolj.

pástétom 2012.05.02. 12:27:50

"Május elsején illik megemlékezni a baloldalról – ha már létezni nemigen látjuk manapság."

Ekkora baromságot is ritkán lehet blogban olvasni. M.o-n ma csak baloldali pártok vannak, hatásos baloldali szólamokkal, balos populista retorikával.

pástétom 2012.05.02. 12:30:03

@pástétom: És ha a pártokhoz még hozzáveszzük a manapság "nyomuló" szakszerveket és politizáló civil szerveket, akkor végképp' teljes a balos összhang.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.02. 12:35:33

Gyurcsány az mondta, hogy karakter-gyilkolja az ellen, és hitelteleníteni akarják, politikailag megölni.

Milyen kis aranyos, hogy azt hiszi, hogy vele lehet még ilyeneket tenni.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.05.02. 12:46:43

@doggfather: Karakter-gyilkolni nem sok magyar politikust lehet már, szerintem nem igazán van egyiknek sem 50% feletti népszerűsége.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.02. 12:47:22

"Lehet, hogy már keresik Bajnai sírásóit?"

nem kell keresni
a fidesz politikai strategiaja a sirasas masoknak. az egyetlen amit tudnak az masok kicsinalasa.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.02. 12:48:19

@doggfather: mondjuk ugy, hogy o az utolso aki meg ugy-ahogy all..

a tobbit mar legyilkolta a fidesz csurkatol davidig.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.02. 12:51:14

@online távmunkás: nem csak azt lehet karakter gyilkolni aki népszerű.

De Gy se nem népszerű, se nem hiteles, se nem számottevő, se nem reális ellenfél, semmi.

pástétom 2012.05.02. 12:57:14

"De Gy se nem népszerű, se nem hiteles, se nem számottevő, se nem reális ellenfél, semmi"

Akkor minek kell foglalkozni vele, mire föl a mostani págiumügy, na?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.02. 12:58:53

@pástétom: mert a hírtv csak nem foglalkozhat skiccpalival. ;)

mese1 2012.05.02. 13:03:33

@Roy: Ja az egyiknek van diplomája (mert az kell a doktorihoz) a másiknak meg nincs, azért mese szerű, hogy pont az övé hiányzik nem?

mese1 2012.05.02. 13:05:57

@Mária: Ja arról a bíróságról beszélünk ami a Cosma- gyilkosságnál, kabarébüntetést osztott ki, Dávid Ibolykáékat meg felmentette...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.02. 13:09:08

@pástétom: nicns mas

a tobbi - schiffer - behodol a fidesznek, a jobbik a fidesz pitbullja, az mszp beszamithatatlan, puccslaci a hatterben boltolgat simlicskval kozos grillezesek kozepette..
oszko, bajnai - okosan - nem dugjak ki az orrukat sme a tuzvonalba.

jelenleg fleto az egyetlen aki ha hangyafasznyit is, de veszelyesztetheti az orban dinasztia teokraciajanak kiepiteset. mindenki mas halott. o az utolso, aki csipi a fidesz szemet. aki totalisan elutasitja a fideszt es semmi szin alatt nem hajlando semmifele kompromisszumot kotni.

orbanet szemelyesen is, leven o 25 eve konstans be van szarva tole.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.02. 13:12:25

@mese1: 18 ev kabarebuntetes?
csak azert, mert a blikk mmegaszonta, hogy milyen enyhe, igaz?:-)

az emberoles buntetesi tetele 5-15 ev, minositett esetben - rendor, gyerek ellen pl - 10-20 ev.

ertem en,hogy bosszuvagy, meg harag, meg gyulolet. de ne bontsuk mar le a jogallamot. emberolesert ez jar. es a ciganynak is annyi jar, mint a magyarnak. es cosma megolesert is annyi jar, mint barki megoleseert. mert a torveny elott minden ember egyenlo kell legyen ugy halalaban, mint eleteben.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.05.02. 13:13:44

@doggfather: Azt hittem, hogy a karaktergyilkosságnak az a lényege, hogy végérvényesen elveszítse hitelességét, így sose lehessen népszerű. Aki nem népszerű, arra nem szavaznak, szóval azt felesleges gyilkolni.

A jelenlegi állás szerint a teljes magyar politikai elit karakter-harakirit követett el az elmúlt 12 évben. Az emberek kétharmada semelyik politikust sem látná szívesen vezető szerepben.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.02. 13:18:04

@online távmunkás: ezt alkalomadtan meg fogjuk meg orban viktornak koszonni..:-)

hogy kiirtotta amagya rkozeletet es elvette a polgarok jogallamisagba es demokraciaba vetett hitet a legrosszabb, legalantasabb erzelmeik manipulalasaval...

bar az is meger egy miset, hogy micsoda nemzet az, amelyik ekkora orbant szar a szonyegre?:-DDD

erdemel-e mast mint egy monarchikus diktaturat, amit orban es szervezett bunozoi csoportja kiepit?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.02. 13:18:52

"Azt hittem, hogy a karaktergyilkosságnak az a lényege, hogy végérvényesen elveszítse hitelességét, így sose lehessen népszerű. Aki nem népszerű, arra nem szavaznak, szóval azt felesleges gyilkolni."

én se írtam mást, GyF mondta azt, hogy őt karaktergyilkolni akarják.

Erre írtam, hogy őt? minek?

teknős 2012.05.02. 13:22:40

@Mária: Vajon mitől kattantál be?

Valamikor értelmes embernek tüntél, aki tud különbséget tenni jogi és politikai igazság között. Kár, hogy lesüllyedtél a droid szintre.

Vagy csak otthagytad a géped és valamelyik demenciával küzdő rokonod él vissza a nickeddel?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.02. 13:52:36

@doggfather: "Erre írtam, hogy őt? minek? "

mondom

o az egyetl;en aki ugy-ahogy meg all. a tobbiek mar fekszenek, vagy elbujtak. ezen kivul gyurcsany szimbolum, orban kudarcainak szimboluma.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.02. 13:53:46

@teknős: ilyen droidok azok, akik minden korulmenyek kzoott a jogallamisagot tartjak elorebb valonak. fontosabb, mint gyurcsany mmegbunhodese vagy orban megdicsoulese.

Roy 2012.05.02. 14:58:09

@mese1: Nem csak az övé, hanem a volt sógoráét se találják.
Ez valóban valakinek az érdekében állhatott.

Szélmalomharcos 2012.05.02. 15:29:30

@Roy: Azért nem találják a sógorét, mert azt adta be a Feri egy új borítólappal. A második feléből meg közben tábortüzet gyújtott a KISZ táborban, így aztán kimaradt a szakdógából

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.02. 15:49:56

@Roy: mindenesetre az is erdekes osszefugges, hogy...

app.pte.hu/tk/egyseg.php?id=264

http://varosatyak.hu/hun/s_!kepviselok/i_pecs_48/i_lengvarszky_attila_30/t_Lengv%C3%A1rszky%20Attila/index.html

"Jelölő szervezet: FIDESZ"

Roy 2012.05.03. 08:04:39

@Szélmalomharcos: Ezt most komolyan írtad vagy csak viccnek szántad?

DFK 2012.05.03. 10:49:23

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Az, hogy a másodrendű vádlott, akár 2 év múlva szabadulhat az bizony vicc. Az üzenet egyértelmű, a délsvédeknek szabad ölniük, legfeljebb néhány évet ül (semmiképp se életfogyt). És a 18 év is bohóckodás, mert Marian Cosma-t csak úgy hirtelen ötlettől vezérelve megölték; és még ez sem életfogyt. Szóval ezt a "kulturális" szokást nem lehet tolerálni semmilyen népcsoporttól.
Láttad, hogy örömködtek a gyilkosok hozzátartozói az ítéleten? Nekik ez egy felmentés volt.
süti beállítások módosítása