2012.04.22. 01:22 Szerző: Đđ

Dölyfölgetük, dölyfölgetünk…

Sohse hull le a vörös csillag:
Nap, Hold, Vénusz lehullott régen
S ő dölyföl a keleti égen.

Ady Endre: A csillagok csillaga - 1907. augusztus 25.

 

…Bár most éppen a nyugati ég felől, Strasbourgból villantotta fel az Európai Emberi Jogi Bíróság azt a bizonyos vörös csillagot – és a magyar kormány dölyföl: a bíróság ítéletével.

Történt ugyanis, hogy a nevezett bíróság hozott egy ítéletet (http://cmiskp.echr.coe.int/tkp197/view.asp?action=html&documentId=894707&portal=hbkm&source=externalbydocnumber&table=F69A27FD8FB86142BF01C1166DEA398649), amely szerint a magyar államnak összesen 6.400 eurót kell fizetnie egy bizonyos Fratanolo Jánosnak, mivel a magyar állam megsértette az illetőnek a szabad véleménynyilvánításhoz való jogát. Történt ui., hogy János még 2004 tavaszán a zakóján egy veres csillagot viselt… és ez Magyarországon 1993 óta büntetendő. János ezért a Btk. 269/B. § alapján meg is baszták… Az Európai Emberi Jogi Bíróság/Strasbourg szerint emberijog-ellenesen. Mivel pedig Magyarország még 1992-ben csatlakozott az emberi jogok európai egyezményéhez, a strasbourgi ítélet kö-te-le-zőőő!

…De persze nem az Orbán vezette Magyarországra nézvést! Nekünk senki se diktáljon, se Brüsszelből, se más, nyugati, a rendes magyar ember számára leírhatatlan és kimondhatatlan nevű városokból! Meg aztán: hogy is nézne ki az, ha a folyton komenyistázó kormány épp egy komenyistának perkálna ekkora hihetetlen összeget, a magyar adófizető polgárok nehezen megkeresett és belőlük még nehezebben kisajtolt pénzéből! Erre nem adunk ki pénzt – kell az másra: Matolcsy lyukainak befoltozására (…ó, bár csak már látnánk, ahogy befoltozzák a lukát!), no meg másnak is, t. i. a Közgép Zrt.-nek, azaz Simicska „Ténylegestulajdonos” Lajosnak…

Mit üzen ezzel a dölyföléssel a kormány? Nem mást, mint hogy lehet kedvünk szerint válogatni, mely bírósági ítéleteket tartjuk be és melyeket nem. Ez pedig kb. nagyjából-egészéből a jogbiztonság és a jogállamiság vége…

…Arra azért befizetnék, hogy mit szólna a kormány, ha valaki Handó Tünde főfőfőbírónő megfellebbezhetetlen verdiktjére mondaná, hogy „…De én leszarom!”? Mert hát igen: ha nem kell tartania a magyar államnak magát egy olyan bíróság ítéletéhez, amelynek joghatályát maga a magyar állam ismeret el korábban, akkor a magyar állampolgártól ugyan miféle alapon várná el ez a saját maga által vállalt kötelezettségét megszegő állam a jogkövető magatartást?

Handót – annyi más Fidesz-kinevezetthez hasonlóan - nyilvánvalóan azzal a szándékkal ültették pozícióba, hogy a pozíciója adta eszközökkel védje-szolgálja a Fidesz-hatalmat. Ám mit sem fog érni ez az egész hatalomba helyezés, ha egyszer maga a kinevező, a magyart állam deklarálja, hogy a bírói hatalom tulajdonképpen nem is érvényes… Aki dölyföl a joggal, az ne csodálkozzon, ha mások éppen vele fognak dölyfölni!

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr444465805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jenőke 2012.04.22. 04:20:14

"jogbiztonság és a jogállamiság vége…"
A vég már régen bekövetkezett, többek között a visszamenőleges hatályú jogszabályok megalkotásával, végső soron a joguralom megszüntetésével.
Jelenleg uralkodnak a jogon.

épészmérnök 2012.04.22. 04:20:16

A magyar államért nem jön a rendőr éjszaka, hogy bevigye a börtönbe.

kzoltana 2012.04.22. 07:24:25

Sokat tesznek az ország elbunkósításáért.

Ha egyetértünk Orbán Viktorral abban, hogy „az élet most nem az új színházak építéséről szól”, akkor tisztességgel azt is ki kell jelentenünk, hogy Magyarországon az élet most nem az új stadionok építéséről szól.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2119_latinovits_stadion
Latinovits Stadion
süti beállítások módosítása