2012.04.17. 15:48 Szerző: Đđ

Kormányyoutube

„Mint gyermek, aki már pihenni vágyik

és el is jutott a nyugalmas ágyig

még megkérlel, hogy: "Ne menj el, mesélj" -

(igy nem szökik rá hirtelen az éj)

s mig kis szive nagyon szorongva dobban,

tán ő se tudja, mit is kiván jobban,

a mesét-e, vagy azt, hogy ott legyél:

igy kérünk: Ülj le közénk és mesélj.”

József Attila: Thomas Mann üdvözlésére - 1937. jan. eleje

 

Kormányunk újabb kezét nyújtotta ki az állampolgárok felé. Nyugi: most nem a „Jobbkezét” és a zsebünk irányába (az tegnap volt – meg persze holnap is lesz!) – nem: beindította a Kormány.hu Youtube-csatornája (https://www.youtube.com/user/kormanyhu/feed). Fontos ez, hiszen ezáltal nem csupán a közmédiumokban, szabott műsorrend szerint örvendezhetünk kormánynagyjaink látásának-hallásának, hanem 7/24-ben, kedvünk szerint!

Amikor e posztot írom, harminc körüli kisvideó szerepelt a kínálatban: csupa olyan forró téma, amely országunk, nemzetünk sorsa, múltja, jelene és jövője szempontjából elsőrendű fontossággal bír. Itt is tapasztalható, hogy a kormány a legnagyobb dolgokban is maximális partnerségre törekszik, és hogy „realtime” és „online” akar lenni lehetőleg minden magyar állampolgárral (hiszen mi másért is szervezte volna meg a TEK-et is?), hogy azok első kézből, a virtuális első sorban ülve – és persze ingyen – azonnal tájékozódhassanak.

Csak néhány példa a nemzetsorskérdés-témákról, amelyeket a kormányyoutube-on találunk:

·          "Devictus vincit" -"Legyőzetve győz"  (Mindszenty József életútja tele van szimbólumokkal.)

·          A kormány hadat üzent a spekulánsoknak (Elfogadta a kormány a Vidékfejlesztési Minisztérium illegális földvásárlásokra vonatkozó jogszabály-előterjesztését.)

·          Földhaszonbérleti szerződéseket adtak át a Művészetek Magtárában

·          A következő húsz év felértékeli Albániát

·          2012: a külhoni magyar óvodák éve

·          Vesd bele magad! 2012-ben is  (Szeretnénk, ha a gyerekek felfedezhetnék a saját maguk által ültetett, gondozott és betakarított zöldségek zamatát, valamint a kertészkedést.)

…Hát igen! Látható, hogy a kormány valóban a teljes közéleti és politikai transzparenciára törekszik. Nem csupán egy alig 37 éve halott pap dolgaiba enged bepillantást, hanem Albánia jövőjébe, de még a gyerekek kiskertjeibe is! (Az alsóneműjük alá még nem – de lehet, hogy hamarosan bővül a szolgáltatás…)

Bizonyára részben az anyagtorlódás miatt, részben pedig a témák sokadrangúságára való tekintettel nem találhatni még néhány kisvideót, pl. az alábbi témájúakat:

·          Miért mindig a Közgép? (Simicska Lajos részletesen ismerteti a Közgép Rt. személyes és üzleti kapcsolati hálóját.)

·          „Száz stadiont, ezeret!” (Mi a f…-ért kezd egy csóró ország stadionépítési programba?)

·          Ügynöksztriptíz (18 éven felülieknek!) (A kormánypárt ügynökmúltú prominensei saját jelentéseikből olvasnak fel, miközben szemérmüket csupán a beszervezési nyilatkozataik eredeti példányával takarják el.)

·          Államcsőd-2012 (Magyarország, amint az ősi maya átok éppen megfogan.)

·          Az ember, aki sohasem hazudott (Orbán Viktor meghajlítja a téridőt.)

Mivel pedig kormányunk megingathatatlan szilárdsággal áll a demokratizmus talaján, ezért hamarosan nem csupán kormánypárti videók lesznek a megadott linken elérhetők: teret kapnak az ellenzék témái is. Néhány várható kisvideó ezek közül:

·          „Valljon hát, uram!” - a rendezői változat (Gyurcsány Ferenc kínvallatása a Legfőbb Ügyészség pincéiben - Budai Gyula hangalámondásával, miután a vallatott szavai kivehetetlenekké váltak az üvöltésétől.)

·          „Atomzöld” (Riport arról, hogy az LMP mögött az orosz atomlobbi pénze áll.)

·          Vona, a pedofil (A Jobbik-elnök és ismert ex-SZDSZ-esek tiniorgiái.)

·          Bajnai, a véres sakter (A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány és a tiszaeszlári Solymosi Eszter halála közötti összefüggések.)

Ismerve kormányunk már-már szinte beteges készségét a valódi társadalmi párbeszédre, nyilván készséggel fogad egyéb, az állampolgárok felől érkező témajavaslatokat is – és azokat is hamarosan elérhetővé teszi a portálon! Ezért mindenkit csak bíztatni tudunk: javasoljanak új témákat!

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr964456989

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem vak az a ló, csak bátor ... 2012.04.18. 13:31:13

Most jön az IMF vagy nem? Tárgyalunk vagy nem? Van esélyünk hitelre, vagy úgy teszünk, mintha akarnánk, de valójában nem akarjuk? Fejjel megyünk a falnak vagy csak bátrak vagyunk és irány előre, unorthodoxia? A külföldi elemzők szerint hazánk ...

Trackback: Matolcsy és a forintválság 2012.04.18. 13:30:43

A Kormány és a Nemzetgazdasági Minisztérium végre látványosan, félreértelmezhetetlenül döntött - semmibevéve az Európai Központi Bank által a múlt héten közölt, a jegybanktörvénnyel kapcsolatos aggályokat ugyanazt a javaslatot nyújtották be megtá...

Trackback: Lottó szelet tuti ötössel 2012.04.18. 12:56:21

Ha azt kérdezi bárki, lehet-e Magyarországon tisztességesen boldogulni, azt kell válaszolni: mi az, hogy? Sőt, nagyon is! Mi sem példázza ezt jobban, mint a Közgép Zrt., amelynek tavalyi évi nyeresége közel hárommilliárd forint volt. Ahelyett, hogy jó ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

épészmérnök 2012.04.17. 22:57:23

Óriási a képaláírás... és a tapsvihar...
süti beállítások módosítása