2011.02.24. 15:33 Szerző: Đđ

Az új csatatér

Orbán Viktor átköltözött a korábbi, 70 m2-es miniszterelnöki dolgozószobából a 180 m2-es Nándorfehérvári terembe – ez lesz az új irodája.

Vajon mi indokolta a cserét? Hiszen 2006-ban a régi dolgozószobában akkora hely volt, hogy ott szó szerint „táncolni lehetett” – Gyurcsány ki is használta ezt a lehetőséget. (Emlékeztetőül: https://www.youtube.com/watch?v=rLsihMji9t4&feature=related)

A sajtó természetesen illendően érdeklődött – de sem a Miniszterelnökségtől nem tudhattunk meg közelebbit a mögöttes okokról, sem pedig Orbán szóvivőjétől, Szijjártó Pétertől, aki csak annyit mondott: „…ez még így is olcsóbb, mint ha a miniszterelnöknek a Parlamenten kívül kerestek volna helyet, amit egyébként az európai hagyományok megkövetelnének.

…Kénytelenek vagyunk magunk meglelni a valódi okokat! Az afféle aljas és közönséges dumáknak nem adhatunk hitelt hogy az új, nagyobb helyre azért lett szükség, mert Viktornak már akkora az arca, hogy a régi szobában el se fér… A leghelyesebb, ha az ismert tényekből indulunk ki és azokat illesztjük össze, hogy felfedjék a költözés miértjeit.

Nos, a tények. Mit cserélt a miniszterelnök? Dolgozószobát. És min dolgozik mostanában Magyarország miniszterelnöke, miféle tevékenységnek kellett új terepet találnia? Nos, alapvetően két dolgot csinál mostanság:

1.     Szabadságharcol

2.     Megpróbálja vitorláinkba fogni a „Keleti Szelet”

És lám: máris előttünk a válasz! Hát elférhet egy szabadságharc csatatere a régi, vacak kis 70 m2-en? Hiszen ott még a Matolcsy-féle alternatív közgazdaságtan nehéztüzérsége sem férne el, nemhogy a most alakuló reformcsomag dragonyosrohama – vagy épp az újabb és újabb egyéni képviselői indítvány-muníciókat a frontvonalba fuvarozó Lázár- és Rogán-szekerek! És az is egyértelmű, hogy a magyar gazdaságot és az egész új társadalomberendezkedésünket támogató keleti szelet befogó vitorlázatnak is hely kell…

Így már az is érthető, miért titkolózott a Miniszterelnöki hivatal és Szijjártó Péter: hiszen nem szokás kikotyogni a haditervet, hogy t. i. hol lesz a csatatér!

További indok, hogy az új helyen, a Nándorfehérvári teremben egy nagy előddel, a szintén a magyarságot  hősiesen védelmező Hunyadi Jánossal szemezgethet a másik Nagy Győző. Alkalomadtán, éjjelente akár harci tapasztalataikat is megoszthatják egymással. Ez egyébként egy igen költséghatékony módszer a miniszterelnöki tanácsadói rendszer megreformálására, hiszen nyilvánvaló, hogy egy freskóhős jóval szerényebb tiszteletdíjjal beéri, mint egy hús-vér tanácsadó. Lehet, hogy ez már a Matolcsy-reform előszele?

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr652687655

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Új munkahelyek és költségcsökkentés 2011.02.24. 17:35:04

  Öles léptekkel haladunk az egymillió új munkahely megteremtése felé. 290 hely már biztosan megvan. Az engem egy cseppet sem zavar, hogy ez a 290 munkahely a kormányzatnál van. Na jó, volt ugyan olyan ígéret, hogy olcsóbb államot hoznak létr...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása