2011.02.08. 08:37 Szerző: Dr. Evet

Értéktelen évek

 

Tisztelt Miniszterelnök úr!

 

Túlzás lenne azt állítanom, hogy életem jobbra fordulásának bejelentését vártam az Ön tegnapi beszédétől, de arra nem gondoltam, hogy épp azokban az órákban, amikor Ön nyomja a sódert a semmiről, kapom éppen kézhez az új „Átsorolás közalkalmazotti jogviszonyban” című értesítést a munkahelyemen. Mindez pedig annak tükrében érdekes, mert Ön tegnap (a sok semmi és demagógia között) arról is beszélt, hogy aszongya: „a sikerre és boldogulásra vágyó fiatalok elmennének innen. Az kell, hogy jöjjenek vissza azok is, akik elmentek. Itthon kell tehetségünket kibontakoztatni. A holnaputánra is kell gondolni.

Miniszterelnök úr, elmegy maga a picsába! Én – összes fellelhető dokumentumaim alapján – épp azok közé tartozom, akiknek itthon marasztalásáról beszélt tegnap. De kérdem én: miféle „sikert és boldogulást” találhat a magamfajta itt, az Ön országában, amikor én orvosként, két szakvizsgával, Ph.D.-fokozattal, immár elérvén „kategóriám csúcsfizetését” havi 198.533 Ft (bruttó) „garantált illetményre” tarthatok igényt és az értesítés szerint a „következő magasabb fizetési fokozatba lépés várható ideje: 2014. 01.01.”?

Miniszterelnök úr, tegnap nem kellett volna esetleg arról is szót ejtenie, hogy vajon mit „garantál” nekem és társaimnak ez a „garantált illetmény?

Nem „lopok tyúkot”, nem élek segélyből – viszonyt dolgozom: napi 12 órát. Ezek szerint én vagyok az álomállampolgár! De nekem ez az Ön által (ki tudja már, hogy merre) vezetett ország rémálom!

Miniszterelnök út! Mit fog tenni azért, hogy itthon tartson? Tud-e, akar-e egyáltalán valamit tenni? Mert, tudja, azok, akik felfognak valamit a való világból – és nem csupán a Valóvilágot nézik a TV-ben – és akik éppen ezért az ország erejét adják, már nem érik be szöveggel és szólamokkal. Miniszterelnök úr: ez a valóság. Ha valamit tényleg akar ezzel az országgal, ami pozitív, amitől jó lesz itt élni, akkor jöjjön elő azzal: tényekkel, logikus, hihető és ésszerű tervekkel – valahogy Bajnai-Oszkó stílusában, de semmiképp sem Matolcsy-módra!

Tudja, a világ, Európa és a hozzám hasonlók nem azt várják egy miniszterelnöktől, amit Ön tegnap produkált. Ön tegnap „évet értékelt” – de úgy néz ki: az Ön évei bizony értéktelen évek lesznek…

Tegnap Ön tudtommal komoly emberek körében beszélt: meglep, hogy e komoly emberek között egy sem akadt, aki felállt volna és nyíltan az Ön szemébe mondta volna, hogy ebből elég már. De ha ők nem tették ezt meg – ki tudja, miért? – akkor én most megtettem. Annak a társaságnak, amely előtt Ön beszélt „Magyar Polgári Együttműködés Egyesület” a neve – kérdem én: ki a lófasz a magyar polgár, ha én nem? Ekképpen úgy érzem, „ott lett volna a helyem”, ezért szóltam most: a (valódi) magyar polgárok nevében.

Várom Miniszterelnök úr érdemi válaszát – és tetteit!

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr252646086

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miniszterelnök szerepálma 2011.02.09. 07:52:07

Egy évértékelő beszéd után szokványos színjáték, hogy az ellenzék képviselői elmondják, hogy miért volt borzasztó a beszéd (meg itt), míg a kormánypárti politikusok azt magyarázzák, hogy miért volt ugyanaz telitalálat és tökéletes leírása az orszá...

Trackback: Igazság, beszéd 2011.02.08. 14:20:02

p { margin-bottom: 0.21cm;No nem, a Miniszterelnök Úr mai országértékelője még nem az. De megindult az ahhoz vezető úton. Egyfajta hangulat-előkészítés volt. A megszorításokra. A reform szó helyett az „átalakítás”, a „változ...

Trackback: Magyarország, szegényország 2011.02.08. 13:17:24

El kell döntenünk, hogy szegénységi bizonyítványt, esetleg bárcát, netán diliflepnit igényeljünk az EU-tól. Mindháromból bőven lehetne osztogatni mind az elmúlt húsz év döntéshozói, mind pedig a szavazópolgárok között az arra érdemesek számára. "...

Trackback: Sértődés ne essék! 2011.02.08. 13:16:26

Ötvenszer szólt be 12 perc alatt az Európai Parlament képviselőinek Orbán Viktor. Hogyan fordította volna le üzeneteit egy igazmondó tolmács? Hogyan szól ugyanaz az üzenet az Európai Parlament épületében és hogyan szólna egy falusi kocsmában? Párhuzam...

Trackback: Orbán Viktor generátor 2011.02.08. 13:15:29

Hogyan írjunk bele 100 + 1 bullshitet egyetlen húszperces felszólalásba? "Az elmúlt 20 év legnehezebb éve előtt áll az Európai Unió" - mondja Orbán Viktor a lentebbi videón 03:31-nél. Na itt volt az, hogy kiköptem a reggeli kávét :) Aki ed...

Trackback: Orbánértékelő 2011.02.08. 12:10:13

Nehéz volt konkrétumot találni Orbán beszédében. Pedig most, kilenc hónap után talán el lehetne kezdeni érdemben kormányozni. Könnyű a most befizetők jövőbeli nyugdíját "nyugdíjvédelem" címszóval eltapsolni. Könnyű egy Schmitt Pált kinevezni,...

Trackback: Mit kezdjünk Orbán beszédével? 2011.02.08. 12:03:50

Orbán 2011 legfontosabb feladatának az alkotmányozást tartja. Ez kifejezetten rossz döntés: egy új alkotmány szükségessége biztosan nem fér rá Magyarország 50 legégetőbb problémájának listájára. (Fotó: Index) Orbán Viktor tegnapi évértékelője megl...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NewWay 2011.02.08. 12:14:42

Megpróbálom magyarra fordítani, amit a posztoló írt:

1. Orvos vagyok, szart se keresek, elmennék
2. Orbán arról beszélt tegnap, hogy anyagilag is jobban meg kellene becsülni az orvosokat, engem.
3. A fizetésem várhatóan csak 2014-ben emelkedik valamit, addig ez a szar marad.
4. Elégedetlen vagyok.

Én, mint állampolgár, pedig el tudom mondani a posztolónak, hogy ha nem akarok órákat várakozni az orvosi rendelőben, akkor el kell menjek magánrendelőbe, ahol ki kell csengetnem a 8-10 ezer Forintot. Érdekes, hogy a magánrendelőben nem panaszkodik az orvos, hogy jajj, de sokat kell kérjek magától, pedig maga adózik is!

Ha családtag vagy rokon kórházba kerül, akkor rögtön dugni kell a 10-20-30 ezreket az orvosok zsebébe. Az ellen se láttam még orvost, aki tiltakozott volna.

Liquid_Night 2011.02.08. 12:15:18

Kedves Posztoló!

Mint szintén egészségügyis, de csak közfeladatot ellátó személy, a következőt ajánlom önnek:

Vegyen ki legalább 2 szabad napot a lehető legközelebbi időpontban a munkahelyéről, és este üljön le otthonában egy, vagy 2 üveg tetszőlegesen választott töménnyel, és gondolkodjon el azon, hogy Önnek megéri-e maradni, mik a kilátásai, lehet-e egy polgári élete. Ne felejtse, bármikor visszajöhet :)

Szavazzunk lábbal...

fotóska 2011.02.08. 12:16:49

hát kérem

A posztoló is egy SEGG

meg az első kommentelő is egy SEGG

egy medikus

fotóska 2011.02.08. 12:18:06

@fotóska:

hát kérem

A posztoló is egy SEGG

meg a második kommentelő is egy SEGG
(az első meg egy spammer)

- egy medikus

fotóska 2011.02.08. 12:19:03

@Csezmiczei Vitéz János:

és ki nem sz@rja le a szociSEGGbebújt

blogod

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.02.08. 12:25:06

A levél jó példa a következőre:

1. reformokat akarunk, tessék lefaragni a kiadásokat, stb, stb,
2. de az én fizetésemet, ugyan tessék már megemelni!

:-)

szellemnyulszellem (törölt) 2011.02.08. 12:26:14

Van aki napi 12 órát dolgozik minimálbérért, hát baszódj meg.

Satrafa 2011.02.08. 12:29:15

@fotóska: Fotóska a visszavágás nagymestere!Szocik seggek, seggek is mind szocik, meg a posztolók és a hozzászólók.
Hát ezzel a vitatkozzon a balliberális csőcselék, hogy a hollók játszadozzanak a szemükkel, amit kapzsiságukban még magukból is kiloptak!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.02.08. 12:30:04

Talán írhatott volna konkrétumot a szerző.
Egy évértékelő az értékelésről szól, ennyi.

Sajnos az ország problémái nem egy perc alatt keletkeztek, és nem pár év alatt oldhatók meg.
És nem csak a kormány által, hanem mindenki által.

Tulajdonképp még a kormány a legkevesebb; ha mindenki tenné a dolgát, és nem élősködne, akkor azér valamilyen szinten jobban menne a szekér; és ha mindenki szarik a szabályokra, akkor tök mindegy, mit csinálnak fent, akkor sem fog menni.

ettől függetlenül természetesen a kedves kétharmadunk intézkedéseinek a fele szerintem is marhaság, és káros, ám vegyük észre, hogy a maszop-kormány alatti se előre-se hátra vegetálásnál még talán ez is jobb.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.02.08. 12:32:38

@szellemnyulszellem: Én 12 órát dolgozok egy 50-essel kevesebbért, mint a postoló. És nem is valószínű, hogy fizuemelésem lesz mostanában, örülök, ha ki nem rúgnak.
Ennek ellenére elég jól megélek a fizumból. Persze, jó lenne több, de szerintem egy szavam nem lehet, max. az háborít fel, hogy nem látszik, hogy milyen k*va sok adót fizetünk. Hova lesz az a lóvé még mindig, miután a tolvaj bandát kirúgtuk?!

sisszi 2011.02.08. 12:32:39

@szellemnyulszellem: majd mondjad neki hogy "baszódj meg" mikor a műtőasztalon fekszel....

midnight coder 2011.02.08. 12:34:19

Az a helyzet, hogy nem csak az orvosok vannak így. Az informatikusok is kevsebbet keresnek itt mint Pl. bécsben egy takarítónő. És még kismillió más szakma, az agysebésztől a hajléktalanig - vannak EU-s országok ahol a hajléktalan segélykét többet kap kézhez mint itthon az átlagfizetés. Aki itt marad az nem azért marad itt mert errefelé kevés munkával sok lét markol az ember.

kewcheg 2011.02.08. 12:36:54

Értsd már meg, nem tud mit tenni, hiszen vannak az alábbi KÖTELEZŐ kiadásai az államnak:
- fogvatartottak napi normatívája
- segélyek
- rokkernyuggerek
- korengedményes rendőrök
- magasabb kormányzati, önkormányzati illetve állami tényezők kötelező juttatásai, úgymint Audi, egészségbiztosítás, bónusz etc.
- ingyenes illetve 90%-os utazási kedvezmények
- ingyenes illetve csekély juttatásért gyógyszer
- sokszázezer olyan "állampolgár" egészségügyi ellátása, aki az életben semmilyen közterhet nem viselt(megjegyzendő, ugyanazon a színvonalon mint a közteherviselők)
- növekvő létszámú önsorsrontók (alkohol, drog, depi, öngyilk.)gyógyítási költségei
...és még sorolhatnám

Ezek után szerintem józan, hideg fejjel átgondolva egy "közteherviselőnek" ép ésszel nem éri meg ittmaradni..:(

DarthVader 2011.02.08. 12:37:13

Kedves posztoló. Ha a kommentek után neked még van kérdésed ehhez a társasághoz (a "Nemzethez", inclusive Orbán Viktor), abban a korban, amiben vagy, és nem kötöd fel a nyúlcipőt, akkor nemes egyszerűséggel hülye vagy. Engem csak a közel 80 éves szüleim tartanak vissza, én is mennék, pedig már ötven elmúltam.

midnight coder 2011.02.08. 12:38:58

@ColT: a két ciklus alatt felhalmozott államadósság nem tűnik el máról holnapra. A PPP-ben épült dolgokat továbbra is fizetned kell. Az önkormányzatok által az elmúlt két ciklusban felhalmozott adósságokat fizetni kell.

Az egészségügy átalakítása is felhalmozott egy rakás adósságot. A kapaciásstoppal ugyan átmenetileg csökkentették a kifizetéseket, viszont lettek szép hosszú várólisták. Akik ezeken rajta vannak - kivéve azokat akik közben meghalnak - előtt-utóbb kezelni kell, és ez is pénzbe fog kerülni. És még kismillió ilyen van. Itt nem lesz 2 nap alatt mennyország 8 év elkúrása után. Jó ha 20 év múlva lesz, bárki is vezeti az országot.

midnight coder 2011.02.08. 12:41:21

@DarthVader: Ezzel a legtöbbünk hasonlóképp van. Ha valakit ideköt a család, az nem megy el. Akit nem köt ide, az hülye ha marad - vagy fél a változásoktól, az idegen nyelvű környezettől, honvágya van, stb. Azért nem könnyű átköltözni a világ túlsó oldalára.

Axum 2011.02.08. 12:42:19

Az orvosok miért nem sztrájkolnak sohasem? Néma gyereknek nincs hazája!

mrgumby1 2011.02.08. 12:42:41

@szellemnyulszellem: pusztán azért baszódjon meg, mert ilyen képesítéssel, ennyi tanulás után jobban mer keresni, mint egy minimálbéres?

az ilyen irigy, gusztustalan fröcsögő emberekre borítanék negyven tonna betont.

elnézést az offtopicért, szerzőt nem ismerem, nem rokonom, csak ez a hozzáállás mindig felbassza az agyam.

ZmanUK 2011.02.08. 12:44:53

Az ember azert megy el, mert mashol jobbak a lehetosegek, egyszerubb az elet, tobb a penz, biztosabb a jovo. Majd ha Magyarorszag az osszes feltetelbol versenykepes alternativat tud nyujtani, majd visszamegy mindenki.
En nem ertem azokat akik azt mondogatjak hogy "pont meg tudunk elni ennyibol", vagy "szukosen, de beosztjuk" de ennek ellenere sem lepnek es probalnak meg valtoztatni a helyzetukon. A vilag kinyilt, senki nem kenyszeriti az embert hogy benne maradjon a rosszban ha esetleg mashol jobb elete lehet. Es itt nem a fizetes nagysagat kell nezni feltetlenul hanem ezernyi mas korulmenyt, amiben Magyarorszag mind alulmarad. ...

Dr. Evet 2011.02.08. 12:47:36

@Droli:

Droli!

A reformok és a kiadások lefaragása (én inkább úgy mondanám: átgondolása és ésszerű átalakítása) egy dolog. És egy másik dolog, hogy miképpen fizeti meg a társadalom azok munkáját, akik az átlagosnál sokkal többel járulnak hozzá a közösség fenntartásához – vagy úgy, hogy sok „értéktöbbletet” termelnek, vagy úgy, hogy segítenek jó karban tartani mások egészségét, hogy azok munkára képesek legyenek és ne kelljen őket rokkantnyugdíjasként eltartani.
Ha én jól kezelek egy beteget, akkor az ő munkaképessége évekkel, akár évtizedekkel is megnő. Ha ő ezt a kezelést nem kaphatja meg, mert mondjuk én már egy külföldi kórházban gyógyítok és a magyar egészségügy nem tudja pótolni az évi sok-sok száz orvost, akik elmennek, akkor ez az ember a betegsége következében sokkal korábban fog kiesni a munkából. Szóval: minden egyes „rám költött” forint sokszorosan térül meg, ha itthon maradok és gyógyítok – ez egyszerű üzleti befektetés.

Nem arról van szó, hogy „a Zállam emejje meg a fizumat!”, hanem arról, hogy fektessen be a jövőbe.

A poszt pedig arról szól, hogy semmiképpen sem sikerülhet a „Nagy Magyar Felvirágzás”, ha a képzett emberek elviszik a tudást az országból, mert itt képtelenek megélni.

BenőBá 2011.02.08. 12:47:43

A kedves posztoló nagyon egyszerűen látja a dolgokat: Ő bruttó 198000 Ft-ot keres, tehát a jelnelegi miniszterelnők egy barom, ellentétben az előzővel. Ennyi a poszt értelme, de ezt igen kár volt leírni, dolgozzon inkább helyette, hátha még egy pár ezrest össze lehet szedni valahonnan.

kewcheg 2011.02.08. 12:48:10

@midnight coder: Jó de akkor a 8 év alatt elkúróknál miért késik a tarkólövés..?

endre69 2011.02.08. 12:48:33

nem értem az elkeseredő hangnemű kommenteket. Szerintem örülni kellene, hogy nem Zimbabwebe, vagy Szudánba születtünk. Azok mit szóljanak? Ott 10000 emberre jut egy orvos.

BISMARCK 2011.02.08. 12:49:32

"valahogy Bajnai-Oszkó stílusában"

Akkor bújjál ki te is a közteherviselés alól vagy lopj libát és kergess öngyilkosságba több embert, majd tárd szét a kezed és mondd, hogy "nem értettünk hozzá"
Ez jobb lenne?

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.02.08. 12:52:50

@midnight coder: aztapicsa! Sikerült egy kommentbe beletenni a nyócév elkúrását meg az önkormányzatok által az elmúlt két ciklusban felhalmozott adósságokat. Tájékozttatlak, hogy 2006-ban szénné nyerte magát a fidesz az önkormányzatin.

De biztos ezért is a gyurcsányahibás, mert nem adott több pénzt Esztergomnak. Egyszerű a te világod.

szellemnyulszellem (törölt) 2011.02.08. 12:53:12

@mrgumby1: Senkit nem becsülnek meg, miért ne baszódnál meg te is, betonozó barátom?

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.02.08. 12:59:40

@Dr. Evet: igazad van. Még hozzátenném, hogy bár minden szimpátiám a tied, abba azért gondolj bele, hogy miért keres kevesebbet Mo-n egy tanító vagy egy tanár, mint egy segédmunkás. Nem dolgozik kevesebbet, diplomája, nyelvvizsgája van, és merem állítani, az sem mindegy a jövő építése szempontjából, mennyire lelkiismeretesen végzi a munkáját, az oktatást/nevelést: mégis be kell érnie nettó 90-nel. Annyiért én betonkeverő mellé nem találnék lapátolót!

Vagy felteszem másként a kérdést, ezúttal már mindenkinek: a betonkeverőtöket ugyanannyiért bízzátok rá egész napon át valakire, mint a gyermekeiteket?

Axum 2011.02.08. 13:00:40

@kewcheg: Értsd már meg, nem tud mit tenni, hiszen vannak az alábbi KÖTELEZŐ kiadásai az államnak:
- fogvatartottak napi normatívája

Vissza a halálbüntetést!

hehe64 (törölt) 2011.02.08. 13:01:00

A tisztelt kommentelők, és persze kormányunk szerint a lefaragás érintheti:

A nyugdíjakat.
A béreket.
A hajléktalanokat.
A munkanélkülieket.
Az egészségügyet.

De sehol egy büdös szó nincs a felesleges szakhatóságokról(több mint 50 azért nem hiszem hogy létszükséglet).
Sehol egy büdös szó nincs a főhatóságokról.
Sehol egy büdös szó nincs a túlméretezett, és munkáját ellátni képtelen állami közigazgatásról.

Ha csak az általam említett dolgokat tennék rendbe, már az 800-1000 milliárdot jelenthetne évente.

De úgy látszik, egyszerűbb és könnyebb azoktól elvenni, akik a legkiszolgáltatottabbak, és legszegényebbek.
Hiszen az ő hangjuk nem hallik elég erősen.

piefke 2011.02.08. 13:01:02

@BISMARCK:

Ha "névadód" annyi valóságérzékkel lett volna megáldva, mint te, Fiam, akkor nemhogy a német egységet nem hozza össze, de még egy kert rendben tartásához se lett volna elég esze...:-)

Azt a kedvelt jobbos tételt, miszerint Bajnai a felelős a Hajdú-Bét csődjéért, számos alkalommal megcáfolták. Pl. a Wikipédia így ír erről, a forrásokat is megjelölve:

" A több mint száz, a Wallis csoport tulajdonában lévő cég közül ebben az időben ment tönkre – a megmentésére tett többszöri tulajdonosi próbálkozás ellenére - a Hajdú-Bét Rt. (Bajnai Gordon a Hajdú-Bét megvásárlásakor még nem volt a Wallis vezetője.) A víziszárnyas-piac 2003-as összeomlása miatt tönkrement Hajdú-Bét beszállítóinak jelentős része szenvedett nagy veszteségeket (egyikük emiatt öngyilkos lett[3]). Maga a Wallis csoport 10 milliárd forint veszteséggel szállt ki a befektetésből.

A média több hullámban foglalkozott az üggyel, amelynek során számos valótlan állítás látott napvilágot Bajnai és a Hajdú-Bét kapcsán. Későbbi bírói ítéletek több médiumot helyreigazításra köteleztek. Hamisnak bizonyult például az a feltételezés, hogy a céget nem fejlesztették és csak a pénzt vették ki belőle."

További helyreigazítások (direkt "jobbos" médiumokból):

www.mno.hu/portal/735425/

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=341203&_intl=us&_src=sbc&_done=&_challenge=tND0b3Md7Sc9_gORoCS72m6G83sT&_md5=1/

BISMARCK 2011.02.08. 13:01:47

@piefke:

Védjed csak, de ezt még pl. Karsai is nehezményezte.
A pofátlanság amúgy abban volt ,h még akkor is vittek el libákat, amikor a vezetők már tudták, h tönkre mentek.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.02.08. 13:02:32

@piefke: kösz, hogy összeszedted, már régóta sejtettem, hogy ez a bajnaizás nem kóser, csak lusta voltam utánanézni.

szellemnyulszellem (törölt) 2011.02.08. 13:02:58

@sisszi: Most épp nem ő zsarol engem a műtőasztalán, hanem a miniszterelnök mindannyiunkat a terepasztalán. Ne keverjük.

Friedman 2011.02.08. 13:05:21

@ColT: Elég naív vagy, ha azt hitted, hogy tényleg a "tolvaj banda" lopta el a pénzt, és most, hogy elmentek és már nem lopnak többet, most minden happy lesz. Elárulom, hogy hova megy az adód: nyugdíjfizetés, rokkantnyugdíj, egészségügy, agrártámogatások rendkívül kifinomult rendszere, MÁV, BKV, oktatás.

Az egészségügy, már csak a poszt miatt is kiemelendő. Keveset keresnek az orvosok, mégis nagyon drága. Az egész rendszer pazarló, na meg kevesen tartjuk el.

Csak egy példa; az én éves befizetett egészségügyi járulékomból közel 4 ember számára lehetne olyan piaci biztosítást kötni egész évre (napi díjjal számítva - nyilván éves szinten ennél olcsóbb is lenne), aminek segítségével a világon bárhól jár a kórházi kezelés 30 millió forint limitig. Ebből tehát magánkórházi ellátásra is futná, az orvosok tisztességes fizetést kapnának, és nem kellene hálapénzeket dugdosni a zsebekbe.

Akkor kérdem, mi lenne a megoldás? Szerintem elég egyértelmű, de egyszer az ország ezt már népszavazással leszavazta. Szóval még csak nem is fogható a politikusokra. Csak magunkba kell nénzni.

szellemnyulszellem (törölt) 2011.02.08. 13:07:29

@GG84: Akkor e szerint a logika szerint vissza kéne hozni a "tolvaj bandát".

szellemnyulszellem (törölt) 2011.02.08. 13:09:57

Egyébként meg, azért nyünyörögni, mert két évvel később jön össze a hullagyárban az A8-as ára, kicsit szánalmas...

közgi 2011.02.08. 13:11:12

Posztíró szidja szeretett főnökünket és vezérünket???!!!
A NEMZET NEMZETJÉNEK LEGNAGYOBB NEMZETI ISTENI VEZETŐVEZETŐVEZETŐVEZETŐJÉT?????

Na majd jól feljelentem a pornórovatos ismerősömnél, mer annak valami hatósága van, meg majd szólok a kurucos srácoknak is.....há itt az én isteni pinokkijómat szidni....há aztatat nem lehet.
Igenis nagyon nagyon jó beszéd volt, pont ezek miatt a beszédek miatt szavasztam rá. Igazi magyar ember ő, én is szeretnék ilyen lenni. Nem pedig hazaáruló, mint a posztíró. Majd az alkotmány jól kigyomlálja az ilyeneket a nemzeti összefogásunkból.
Köszönöm, mára ennyi,
jó szurkolást magyarok, vagy mi....

Friedman 2011.02.08. 13:12:02

@szellemnyulszellem: Na ezt melyik mondatomból szülted le? Mert, hogy ilyet nem írtam az biztos, de mégcsak nem is gondoltam (nem is tenném).

Friedman 2011.02.08. 13:12:48

@GG84: bocsánat, szűrted le... csak az egészségügyhöz ez a szó jobban passzolt :)

olduser 2011.02.08. 13:14:28

@NewWay: az állam miért nem fizeti ki azt a magánrendelőnek amennyire taksálja a magánorvos vizsgálatát, amennyit állami helyre fizet ugyanazért a vizsgálatért? Neked meg csak a különbözetet kellene fizetned. Ki járna rosszul? Nem így kellene ezt? És akkor valszeg az állami helyen sem kellene annyit várnod, ha lenne ilyen lehetőség. Tehát, gyorsan írj az illetékeseknek, hogy ezt vezessék be. És akkor a magánorvosnak kifizetett pénzek is kifehérednének. A posztoló meg ne csak itt írogasson, hanem írjon egy rendes levelet a miniszterelnöknek. És utána írja meg, hogy mit válaszolt. Vagy úgy véli, veszthet valamit? A nevetséges fizetését?

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.02.08. 13:14:56

@Dr. Evet: Abszolút értem, amit írsz, csak az a gond, hogy ez nemcsak az orvosokra igaz. Elmondhatná ugyanezt pl. egy pedagógus, hogy rajta múlik a jövő, hiszen ő tanítja a jövő felnőttjeit. Elmondhatja ugyanezt pl. az autópályaépítő, hogy ahol ma ő utat épít, holnap oda befektető érkezik, tehát ő ott is a jövőbe fektet be az ember. Sőt, elmondhatja ugyanezt a politikus is, hogy ha ő szar törvényeket hoz, akkor annyi az országnak a jövőben. Tessék befektetni a politikusokba, mert különben a normálisabbjai elmennek! :-)

És ezzel szemben ott áll a költségvetés, meg a kormány, amelyre óriási nyomás nehezedik, hogy ugyan, hajtson már végre valami reformot, és borítékolom, hogy pl. az IMF addig nem fog megnyugodni, míg a kormány nem ér el jelentősebb bérmegtakarítást. Hogy ezt milyen formában teszi, pl. kirúg embereket (akkor többet fogsz dolgozni), vagy egyszerűen általános bércsökkentést fog végrehajtani, nem tudjuk. Ha nem teszi meg, akkor viszont megnézhetjük magunkat, a "gazdasági szabadságharc" nem hülyeség, de be kell tartani pár nemzetközi játékszabályt, azt jól mutatta az elmúlt fél év.

Szóval ez a klasszikus "járni jár, csak nem jut!" eset. Nagyon jól tudom, milyen nehéz az orvosoknak, van ott ismerős, elképesztő, mennyit dolgozik milyen röhejes pénzért, de ha most a kormány más prioritást határozott meg (adósságcsökkentés - az is befektetés a jövőbe, mert majd kevesebb kamatot kell fizetni később, több juthat pl. az egészségügyre), akkor nincs mit tenni.

Sőt, most vonnék egy erős párhuzamot, pl. a varrónőnek azt mondják, hogy dolgozzon minimálbérért napi 12 órát, mert ha nem, a pakisztáni boldogan el fogja vállalni - ugyanez várható az orvosoknál is, azt fogják mondani, hogy ha nem vállalod, semmi baj, jön a pakisztáni orvos, és boldogan elvállalja ennyiért. Mert a "nyugatra vándorlás" működik kelet felől is... hogy ez jó, vagy nem jó, az már más kérdés, szerintem nem jó, de ez már egy más tészta, és messze túlmutat az Orbán-évértékelőn.

BISMARCK 2011.02.08. 13:15:17

De ami a posztot illeti.
Egy orvos fél éves képzési költsége mennyi is? Kb. 500e ft.
12 fél év az úgy min 6millió.
Na, mehet ahova akar, ha ezt leszurkolta.
Persze, ez sem teljesen így van, mert adott esetben leveszi annak a helyét aki ennek - az alacsony fizetésnek - ellenére mégiscsak itt maradna.
Ha egy orvos rinyál - amúgy még talán jogosan is - akkor pl. egy marós is megteheti (ők sem keresnek annyit mint kint)
Lánczi András mondta pár hónapja az Infórádióban, hogy miért van az, hogy a németek mindig abban a helyzetben találják magukat, hogy a fél világ az ő segítségükre szorul? Meg is válaszolta. Azért, mert nem elégedetlenkednek, hanem mindig ott nyújtják a legjobbjukat ahova az élet - kényszerből vagy akaratból vagy szeretetből - vezérelte őket. Ilyen egyszerű ez.

Friedman 2011.02.08. 13:17:46

@olduser: Én úgy tudom, hogy van valami ilyesmi, amit írsz, de nem tudom pontosan. De ha nincs, az ötlet már régen megvan, és szükség is lenne rá.

Mellesleg kíváncsi lennék Neked mennyi a fizetésed (bruttó), mert elég sokan élnek annyiból, amit Te szánalmas kis fizetésnek nevezel (történetesen ekörül mozog az átlag bruttó bér Mo-n).

Friedman 2011.02.08. 13:20:01

@BISMARCK: A SOTE-n 1,5 millió / félév a költségtérítés, szóval inkább 18 millió a teljes képzés...
Ha viszont az orvosokkal kifizettetjük, akkor mindenki mással is ki kéne, közgazdászok, mérnökök, jogászok. Bár ezek a képzések jóval olcsóbbak, de sokkal többen is vannak.

mediainspector 2011.02.08. 13:21:26

@szellemnyulszellem: Még csak kedd van, de sztem ez a hét kommentje... :)

Hozzá Szóló 2011.02.08. 13:21:40

@NewWay: Első soroknál azt hittem még, hogy valami kishivatalnok, de nem, egy orvos... sajnos tényleg az van, amit írsz. Engem nem is az bosszant, hogy az állami intézményeknél is fizetni kell mindenért, hanem az, hogy az orvosoknak nincs felelősségük. Ha valamikor hanyag munkát végeznek, egyértelműen durva műhibát ejtenek, ahogy pl esetemben is történt (Heim Pál kórház, sebészet) akkor akárhová fordulhat az ember, nem történik SEMMI.

Én szívesen emelném a fizetését az orvosoknak, de CSAK AKKOR ÉS CSAK AZ UTÁN, HA EZEN VÁLTOZTAT VALAKI.

BISMARCK 2011.02.08. 13:21:52

@GG84:

Ez egy kényes kérdés.
Mert pl. azzal a tanárral aki nem kap állást mint tanár, miért fizettetnénk ki?
Az közgazdász, mérnök, jogász nem közszférás állás (többnyire) ezért megint más kategória.

GG81 2011.02.08. 13:23:51

@kewcheg: tökkéletesen egyetértek, sajnos ez a szomorú valóság...

Friedman 2011.02.08. 13:25:17

@BISMARCK: Hát, csak ha külföldre megy csak akkor. Az orvosnál ugyanez a szitu.

Amúgy pedig kapnak állást, tévhit a tartós diplomás munkanélküliség. A felsőfokú végzettséggel rendelkező 24-30 éves kategóriában 97% a foglalkoztatottság (forrás: KT elemzése). Bár vsz. a 3%-ot többnyire bölcsészek teszik ki.

A probléma, hogy a képzetlenebbek nem kapnak munkát, vagy nem hajlandók dolgozni.

BISMARCK 2011.02.08. 13:27:44

@GG84:

Miután én történész vagyok (ami bölcsész) ezért innen vannak információim. Én spec több állástalan töritanárt is ismerek, akik még 4 órásként is szívesen dolgoznának, de nem tudnak.

Akos75 2011.02.08. 13:29:15

Németek: pénzből a legkönnyebb pénzt csinálni, márpedig nekik sok pénzük van.

Orvosok: ha túl sok orvos akar majd elmenni, akkor észbe kapnak és lesz fizetésemelés, addig nem, minek.

Posztoló: bizony, a magánpraxis nem hülyeség, lehet korrekten-tisztán csinálni, és ott pénzt keresni.

Egy dolgot nem lehet: rinyálni és nem dolgozni, mert abból nem lesz semmi.

szellemnyulszellem (törölt) 2011.02.08. 13:29:39

@GG84: Stílusos a szülés, semmi gond. Ha mindegy, hogy tolvajék dolgoznak vagy nem, mert így is úgy is ugyanolyan szar, miért ne lehetne visszahozni őket?

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2011.02.08. 13:29:55

@fotóska: Kellő indoktrinációval még egy medikus is teljesen elégedett lehet a hazai egészségügyi állapotokkal, látjátok? Nem több pénz kell ide, hanem szilárdabb elkötelezettség és rendíthetetlen hit, elvtársak!

Friedman 2011.02.08. 13:31:21

@BISMARCK: Igen, én is így gondoltam, valószínűleg a bölcsészek között van a legtöbb munkanélküli. De hát mit lehet tenni, egyre kevesebb a gyerek, egyre több bölcsészt képeznek. Közgazdászból ugyanez lesz pár év múlva. Egyszerűen nem kell ennyi. A bankfiókok tele vannak pl. közgazdásszal, holott oda nem is kellene diploma. Megoldás: felsőoktatási keretszámok drasztikus csökkentése (felezése), kamu egyetemek/főiskolák felszámolása. Ehhez persze senki nem elég tökös, hogy meglépje.

Sanz 2011.02.08. 13:31:59

A posztolóhoz csatlakozom abban, hogy bizony, el kell menni, nincs más lehetőség. Erre az országra a sötét középkor vár ismét... mert ezt érdemlik az itteni zemberek...
Én ebben nem vállalok sorsközösséget, sajnálom, a posztoló se tegye.

szellemnyulszellem (törölt) 2011.02.08. 13:32:08

@BISMARCK: Ez az utolsó mondat telitalálat. Mindjárt ki fog derülni, hogy mik vogymuk ha ilyen rádiót hallgatsz, én meg fejet hajtok a gondolat előtt.

BISMARCK 2011.02.08. 13:33:00

@GG84:

Igen ez nehéz kérdés.
Én már egy ideje - amiért többször nem sokon múlt, hogy megverjenek :D - "kiváló feleség képzőnek" neveztem a töriszakot.
A kérdés az, hogy ezt kell-e, lehet-e állami pénzen finanszírozni?

Friedman 2011.02.08. 13:33:29

@szellemnyulszellem: Azért, mert neadjisten megint jön egy Medgyesi, aki úgy gondolja, jó ötlet elosztogatni az adófizetők pénzét, megköszönvén ezzel a választási győzelmet. Én Matolcsy-tól is ezért félek, benne is van egy ilyen hajlam. Szerencsére most beszól az EU és az IMF, ha 7%-ra próbálnák felpörgetni a hiányt.

gorillka 2011.02.08. 13:33:51

csak egy dolgot tennék hozzá
amikor nyert a Fidesz, örültünk a 2/3-nak, mert ezáltal nem kellett a "konstruktív ellenzék"-re számítani, hanem végre megmutathatta, hogy mit tud, hogyan tudja az elképzeléseit megvalósítani, hogyan tudja az országot kivezetni ebből a mélyrepülésből (képzavar, tudom)
Az elmúlt 8 évben voltak gyenge próbálkozások, de rendre elbuktak szavazáskor, sőt, amilyen hülyék voltak a szocik, beszálltak a népszerűség-hajhászó bizniccbe, adtak boldog-boldogtalannak, csak mindenkinek jó legyen (kivéve azt a kevéske, hivatalosan is dolgozó és jól kereső réteget)
ez utóbbiak száma elenyésző, szavazáskor nem tényező, érdekképviselettel nem rendelkeznek
A strukturális átalakítások rendre elmaradtak.
Aztán tavaly végre eljött az idő.
De mit látok?
Semmi érdemi változás.
Kivéve talán a jól kereső réteg megsegítése az egykulcsos adóval, de gyaníthatóan csak a saját embereinek megsegítése a reálbér jelentős növelésével. Költségvetést jelentősen nem befolyásolja...

HaCS 2011.02.08. 13:34:01

@GG84:

"A felsőfokú végzettséggel rendelkező 24-30 éves kategóriában 97% a foglalkoztatottság"

Na ja!

És arról szól a fáma, hogy hányan dolgoznak a szakmájukban? Vagy egyáltalán felsőfokú képesítést igénylő állásban?

hirokin 2011.02.08. 13:34:31

Úgy tűnik, hogy még senkinek nem tűnt fel, hogy a nyugdíjrendszer és az egészségügy fordított arányosságban van egymással: ha jó az egészségügyi ellátás, akkor sokan sokáig élnek, ergo sok nyugdíjat kell kifizetni, ezért minden dolgozótól sokat vesznek el, és minden nyugdíjasnak kevés jut. Ha viszont az egészségügyet lezüllesztjük, akkor a nagy többség bekrepál 50-60 évesen, így csökkenthető a nyugdíjjárulék, és ezzel együtt nőhetnek a nyugdíjak az életben maradottaknak.

Ez az, amiért a kedves posztoló nem lesz megfizetve rendesen. Növelje az átlagéletkort másutt. A jó nyugdíjrendszer és a jó egészségügy kizárja egymást.

Friedman 2011.02.08. 13:34:43

@BISMARCK: Szerintem nem, de ez egy egész ország döntése. Na pl. erről népszavaztatnék, hogy maradjanak-e a mai keretszámok a felsőoktatásban (jelenleg több, mint a potenciális jelentkezők száma).

HaCS 2011.02.08. 13:35:01

@HaCS:

Már lassan ott tartunk, hogy egy sima banki ügyintézőnél is elvárják a diplomát!!!

olduser 2011.02.08. 13:36:44

@GG84: tudom, hogy mennyi körül mozog az átlagbér Mo-n, de én elhiszem amit a posztoló írt magáról és kéremszépen azért a nevetséges összegért amit ő mint orvos, 2 szakvizsgával és PhD fokozattal kap az ő bérét lehet szánalmasnak nevezni. NEm ennyit kellene kapnia, szerintem ötször annyit legalább. Ennek persze egy nagyfokú számonkérhetőséggel is társulni kell, hogy perelhetőek legyenek minden kis geciségért amit elkövetnek.
Én 10 évvel ezelőtt kezdtem 200 bruttóval.

szellemnyulszellem (törölt) 2011.02.08. 13:36:53

@Sanz: Így van, mindenki aki teheti, menjen oda ahol jobb körülmények, fejlődési lehetőség és méltó elismerés várja, és ne akarja felemelni a középkorból azt az országot, ahová valami rossz tréfából, méltatlan tévedésből született. Elnézést a kellemetlenségekért. Igazán bosszantó. A manóba.

gorillka 2011.02.08. 13:37:32

@hirokin: ez jó

@HaCS: már egy jó pár éve ott tartunk

jogi diplomával lehetsz titkár/titkárnő

bölcsész diplomával bármilyen manager asszisztens :-)

Friedman 2011.02.08. 13:38:30

@HaCS: Ez egy másik kérdés. De ha akar dolgozni, tud. Itt vissza jutunk abba a témakörbe, hogy egyre több a töritanár, és egyre kevesebbe a diák. Mi ilyenkor a megoldás? Szerintem az átképzés, illetve más szakma választása.

Pl. mit szólhattak a telefonos kisasszonyok a 20.-dik század közepén, amikor a munkájuk megszűnt az automatizált telefonközpontok miatt? A világ mai hozzáállása alapján be kellett volna tiltani a telefonközpontokat, és jól bebörtönözni azt, aki kitalálta. Mit is képzelt; embereket éhhalálba taszítani?

gorillka 2011.02.08. 13:38:38

posztírótól kérdezem: mi a véleménye a vizitdíjról, ügyeleti díjról?

nyomasek 2011.02.08. 13:40:58

Amíg az egészségügy finanszírozói oldalát (a zembereket) azonos minőségű ellátás illeti meg, függetlenül attól hogy az egy fillérjébe vagy épp milliójába kerül, addig pontosan ez a megérdemelt béred.

BISMARCK 2011.02.08. 13:41:56

@GG84:

Nehéz kérdés.
Egyrészt, kiművelt emberfőkre szükség van, még akkor is ha nem a tanult szakmájában helyezkedik el.
Mert akkor talán kihalnak az ilyenek:
www.youtube.com/watch?v=K8F2BERdhOc

Másrészt, ennek költsége van, nem tudom, hogy mennyi, de van, számottevő.

olduser 2011.02.08. 13:42:54

@gorillka: szerintem a vizitdíat kár volt megszüntetni, kevesebben voltak a rendelőkben (pedig szvsz senkit sem vágott földhöz az az összeg), és egyes orvosok még személyzetet is tudtak fizetni belőle. De hát istenem, Mo-n senki sem hajlandó normálisan fizetni, csak az orvosoknak zsebbe...

kvadrillio 2011.02.08. 13:44:19

Mit lehet erre mondani ?
Azokat az orvosokat, akik a miniszterelnök urat és sleppjét kezelik nagyon jól, kiemelten megfizetik. Occt ennyi.:)

ja...és az országból adómenetesen offshore cégeken keresztül kisíbolt milliárdokat a kurmány ADÓAMNESZTIÁJA SE HOZZA TÖBBÉ HAZA ! :o)

BÚZÁNKAT, TAKARMÁNYUNKAT EXPORTÁLTUK, EZÉRT DRÁGÁBB LESZ A KENYÉR A BEHOZOTT AMERIKAI BÚZÁBÓL !

..nu lehet elrugaszkodni, megújulni, felemelkedni és lebegni, lebegni a sok ganéj fölött !

:DDDD

HaCS 2011.02.08. 13:44:38

@BISMARCK:

Az emberfők kiművelésének szerintem a középiskola a helye.

olduser 2011.02.08. 13:44:40

@nyomasek: na meg ez, eléggé szépen fizetek a közösbe, és ha a munkaadóm nem fizetné a magánorvosi ellátást, akkor ugyanannyit kapnék mint az aki egy kanyi vasat sem fizet.

olduser 2011.02.08. 13:45:44

@olduser: ja igen, egyszer fizetek én a közösbe, másodszor meg a munkaadóm... Hajrá magyarok, hajrá Magyarország!

Rui Blaaz 2011.02.08. 13:47:32

amíg percenként egynél több komment van, felesleges hozzászólnom
:-)

Friedman 2011.02.08. 13:47:37

@BISMARCK: Azért szertintem 12 év oktatás elég kéne legyen ennek elkerülésére :) Legalábbis remélem. Legyen az a 12 év olyan, ami tényleg számít, és az érettségi ne vicc legyen. Nyilván bankfiókba is csak olyat vesznek fel, akinek diplomája van, mert az érettségi már semmit nem ér.

nyomasek 2011.02.08. 13:48:10

@olduser: A magyar egészségügy mottója:
Azt kapjátok amit megérdemeltek, bazmeg!

tururú 2011.02.08. 13:56:22

@Dr. Evet: Hasonló cipőben járok, mint te. Én beláttam, hogy két dolgot tehetek (tehetünk):

Az egyik, hogy sértődötten várom tovább a csodát, amiről tudható, tudom (és látom, te is tudod), hogy nem jön el. Egyrészt pontosan olyan beszédet hallhattál, amilyet 10, 20, 30, 50 éve hallhatsz az aktuális főelvtárstól. "Nemsokára jobb lesz, átalakítás, növekedés, bullshit". Másrészt nincs igazad, MI NEM VAGYUNK POLGÁROK. Nem ez az a réteg. A mai polgár minimum önkormányzati képviselő, vagy annak a haverja vagy annak az ún. tanácsadója. A mai polgár a könyöklő tahó. Értsd meg, NINCS RÁNK SZÜKSÉG. Annyira van, amennyire megbecsülnek. Semennyire. Ez van, ez volt, és 21 év után látszik, hogy tuti, hogy ez is lesz. Nem, nem 2014-ig, hanem sokkal tovább. Lehet tehát várni a csodát, van rá egy életed.

Vagy van egy másik megoldás, amit én is választottam: nem megsértődve várok, hanem erőt kovácsolok ebből. Ugyan miért szeressek ott élni, ahol nem szeretnek, mert "hitvány" szakmát választottam? Miért legyek ott az, ami vagyok, ahol annak nincs értéke? Ahol nincs szükség egészségügyre? Kinek és miért dolgozzak, ha nem a családomnak, a családomért? Mit keresek én ott, ahol csakis komcsi/rohadék/zsidó/nemmagyar/stb. lehetek, ha nem tapsolok ennek a beteg embernek?

Semmit. Olyan 2006-8-ig hittem, hogy MAJD. MAJD lesz valami. Aztán beláttam, elmegy így az életem, és lépnem kell. Felfogtam, hogy én már az a nemzedék vagyok, akinek nem Magyarország, hanem Európa a hazája, ha fel tud hozzá nőni. Te fel tudsz. Ennyi. Nem búsulok, hanem előre nézek, gyakorlom a nyelveket és apránként gyűjtöm a tőkét, hogy mehessek családostul. Nem tartozom senkinek munkaszolgálattal 10 év eü. után, a legkevésbé az utánam rúgó, fröcsögő honfitársaimnak, akik szerint vissza kéne fizetnem a "taníttatásom". Nyugodjanak meg, vissza fogom én azt fizetni a gyerekeimnek és a szüleimnek.

Kedves barát, ne keseredj el, nézz előre, nem tartozol senkinek munkaszolgálattal, és 5-10 órás autóútra innen már jó lehetőségek várnak. A minden napi elkeserítő hír/beszéd nekem ma már bátorítás. Biztosabb vagyok egy-egy ilyen után abban, hogy jól döntöttem.
Bocs a hosszú rizsáért. Üdv.

navan 2011.02.08. 13:56:41

Pelda: a nyugdijpenztaras huzas sarkos volt, konkret, pikk-pakk, hatarido, kesz. Masik pelda: alkotmanyvaltoztatgatas? Nosza: hetfon ejjel torvenyjavaslat, kedd reggel szavazas, szerda estere mar meg is van.
En azt nem ertem, miert nem trivialis mindenkinek (min-den-ki-nek), hogy (kulonosen a fentiek fenyeben) ELFOGADHATATLAN, hogy a kozos eletunkre vonatkozo strategiat nem osztja meg a kormanyzat az allampolgarokkal. ELFOGADHATATLAN az a lozung es bullshit-halmaz, ami pl tegnap elhangzott.
Jogom/jogunk van tudni, mi keszul tortenni velem/velunk. Ertelmesen, konkretan, reszletesen.
Es mivel magyarul beszelunk, attol sem kell felni, hogy a kanaan-epites kopirajtjat majd jol lenyuljak a versenytars fejlodo orszagok.

francia999 2011.02.08. 13:57:02

ha csak ennyit keresel - es persze beszelsz egy idegen nyelvet - akkor miert nem mesz ki kulfoldre par evre?

en megtettem - kozgazdaszkent, most havi 10 ezret keresek (euroban) napi atlagban het orat melozom

Dr. Evet 2011.02.08. 14:05:42

@gorillka:

Vizitdíj: támogattam, támogatom!

Ügyeleti díj: ezt a kérdést nem értem. Arra vonatkozik, hogy kell-e az ügyeteli díj, vagy arra, hogy (esetleg) keveslem-e, vagy arra, hogy azzal kiegészülve (szerinted) már kellően magas az orvosok jövedelme?

De általában az orvosi jövedelmekről, hálapénzről, stb. egy korábbi posztomban is találsz érdekességeket: progressziv.blog.hu/2010/06/11/halapenz_5

magichorse 2011.02.08. 14:05:46

Fáj a szívem Magyarországért, mert nagyon jó hely is lehetne. De a helyzet az, hogy az EU-csatlakozás bedobta a mélyvízbe, ahol bizony kemény a verseny. Lassúak a folyamatok, még nem látja mindenki, merre tart a szekér, de valójában már rég megkezdődött az országok közötti verseny, amiben Magyarország folyamatosan veszít.

Az okosabbak, alkalmazkodóképesebbek, több kezdeményezőkészséggel megáldottak bizony már el is mentek. Folyamatosan követik őket a picit lassabbak, bátortalanabbak.

És ki marad? Akit erős érzelmi kötelékek kötnek ide. Illetve aki egyszerűen nem olyan jó a szakmájában. Nem tud nyelveket. Nem tud alkalmazkodni. Vagy már kiment, és rájött, hogy nyugatabbra bizony nagyobbak a követelmények, és nem bírta tartani a lépést.

Az okosabbak ÉS vállalkozó szelleműek közül csak azok maradnak, akik direkt a zavarosban akarnak halászni, vagy akik ugyan szakmailag gyengébbek, ámde a riválisok kifúrásához, a sógorkoma alapú kontraszelektált befolyásgyűjtés művészetéhez jobban értenek.

Aki pedig Nyugatra ment, és megállta a helyét, miért jönne vissza? Hogy ötödannyit kereshessen? Hogy újra veszekednie kelljen a hivatalban, amiért harmadszor küldik fölöslegesen oda vissza két osztály között? Hogy olyan főnökök alatt dolgozzon, akik feleannyira sem értenek a munkájukhoz, mint ő, és akik a pozíciójukat értelmetlen szabályok felállításával és erőltetésével próbálják megvédeni?

Esetleg még azért jöhetne vissza a Nyugaton edződött szakember, hogy a kint szerzett pénzzel és tapasztalattal vállalkozásba kezdjen. De miért pont itt? Ahol sokkal magasabbak az adók, százszor annyi az adminisztráció, a bosszúság, és ahol a fogyasztók 99%-át nem érdekli, hogy jobb legyen, amit kap, csak az, hogy olcsóbb?

Ha tényleg jó, akkor már jobban jár, ha Nyugaton vállalkozik. Ki fog mégis Magyarországon vállalkozni? Aki tudja, hogy Nyugaton nem állná meg a helyét, de Magyarországon talán még igen.

Hova vezet ez? Magyarország lassan, de biztosan olyan lesz, mint egy falu egy hátrányos helyzetű régióban.

De a magyarok színe-java jobb körülmények között, nagyobb szakmai tudással, boldogabban fog élni, csak nem a Kárpát-Medencében, hanem Európa Amerikájában, a lassan alakuló közös EU államban, a nagy metropoliszok körül.

2011.02.08. 14:08:21

Kedves cikkíró, ne gondolkodj, gyere angliába! Havi másfél misi nettó körül sokkal több a kisimult ránc, és a jövő is rózsásabb :D

Dr Kangörény 2011.02.08. 14:10:30

A szocik loptak? Naná! Mint az állat.

Börtönben lenne a helyük.

Ahogyan a fideszes bűnözőknek is, akik 3000 milliárdot loptak el úgy, hogy ez miatt 30 év múlva garantált lesz vagy a nyugdíjrendszer csődje, vagy az országé.

Ezekhez képest a szocik piti zsebtolvajok voltak.

Dr. Evet 2011.02.08. 14:10:48

@Én a blogger:

A Bajor-Alpok is szépen kisimítja a ráncokat:-)))

Közöd???? 2011.02.08. 14:11:02

faszt rinyálsz itten? ha megteheted menj el, itt már fű úgysem nő. orbán hablatyával még kár foglalkozni...

Közöd???? 2011.02.08. 14:12:04

@Kangörény_: 30? nem vagy teljesen beszámítható, kb 3-4 év és vége, újra megválasztják orbánékat és addigra kb elfogy a pénz

olduser 2011.02.08. 14:12:22

@magichorse: Amit írtál teljesen egyetértek. Csak én már rég nem szurkolok ennek az országnak.

ostvan 2011.02.08. 14:13:15

@kewcheg: Nagyon igazad van. Ide kívánkozik az Indexről egy cikk:
index.hu/gazdasag/vilag/2011/02/08/europa_nem_ker_a_germanizalodasbol/
Feuropa_nem_ker_a_germanizalodasbol%2F
Persze, hogy nem kér (mi aztán főként nem!), mert az nagyon kellemetlen, nehéz és fárasztó. De annyit keresni, mint a német orvos, vagy melós, az mindenkinek jó lenne.
Egyébként meg a 2008. márciusi hülyenépszavazás óta az orvosok fogják be a pofájukat! Ha akkor, amikor ott volt előttük a pénz, nem emelték fel a szavukat, hogy igen, kell az a (sokszor)300 Ft, akkor most ne rinyáljanak.

olduser 2011.02.08. 14:14:12

@magichorse: tetszik amit írtál, jól látod. Csak én már régóta nem szurkolok ennek az országnak, pont azért mert igaz amit írsz.

Közöd???? 2011.02.08. 14:14:13

@magichorse: ez a magyar zsidósors, közben a kárpát medencéből pedig kihal,
meg is érdemli, aki máig nem bánta meg a holokauszt elkövetését

abaka 2011.02.08. 14:15:36

@szellemnyulszellem: Es az is tanult annyit, amennyit egy orvosnak kell?

Dell78 2011.02.08. 14:16:11

@hehe64: "Sehol egy büdös szó nincs a túlméretezett, és munkáját ellátni képtelen állami közigazgatásról.

Ha csak az általam említett dolgokat tennék rendbe, már az 800-1000 milliárdot jelenthetne évente."

Hát itten érintett vagyok, mivel a közigazgatásban dolgozom, már 11 éve. Az a probléma, hogy itt mindenki azt gondolja, hogy mi - települési szinten - százezreket keresünk, ahogy a minisztériumok és a többi állami irányítás alatt álló szervek köztisztviselői. Pedig ez nem igaz! Én szintén 10 órát dolgozom és ez nem aktatologatást jelent, mint ott fennt, és hiába van meg minden dolgozónak a maga szakterülete, itt mindenhez kell érteni ahhoz, hogy napi szinten boldoguljunk a ránk bízott feladatokkal. Ja, és mindezt bruttó 115 e/Ft-ért eltérítéssel együtt!!! Szóval apám ne rajtam akarj spórolni!
Itt a világ legtermészetesebb dolga pl. az, hogy ha a 16.00 óráig tartó munkaidő után 17.30-kor megyek haza, akkor megkérdezi a jegyző, hogy csak nem hazamegyek?! De, bazd meg! Csak maradnom kell, ha nem akarom megszívatni magam a folyamatos határidős munkákkal.
De ugyanezen a ponton említsük már meg a mi derék pedagógusainkat egy percre, ha már egyszer közpénzről beszélsz. Ők ugyanis reggel 7.30-ra mennek dolgozni, de 13.00-kor ballagnak haza, mert hát letelt a kötelező óraszám. Amikor pedig egyik-másik beteget jelent, akkor horribilis összegű helyettesítési pótlékokkal, rendkívüli munkavégzés díjával, osztályfőnöki pótlékkal, kiemelt munkáért járó keresetkiegészítéssel és még ki tudja mivel tömik ki a saját zsebüket, ami összességében majnem megduplázza a bérüket! Ezért nem ritka a bruttó 380 e/Ft-os fizetés sem. Az önkormányzatok meg gazdálkodják ki a fedezetét úgy, ahogy akarják. Az oktatás sínvonala meg olyan amilyen...ezen nem szeretnél spórolni? Ezt csak azért tartottam érdemesnek megemlíteni, mert hát ők köztudottan nincsenek megfizetve, ahogy ezt hangoztatják ők is, meg az érdekvédelmük is.
Köztisztviselőket láttál már sztrájkolni? Az a baj, hogy nem, pedig azt kellene! Csak hát ugye már az sem úgy megy, mint a Gaskóék esetében.
És ehhez a nyomorúságos bérhez hozzátartozik az is, hogy nem szedek kenőpénzt, sem hálapénz, sem túlórapénzt, sem helyettesítési díjat, sem borravalót, sem semmit! Nekem ebből kell(ene) megélnem. Tudom, hogy a 13. havi bér elvételével megváltottuk a világot (bár nem látom az eredményét!). És valóban, én sem tartottam jogosnak! Sőt! Mondtam is, hogy nincs rá szükség! 12 hónapra kell megfizetni a dolgozót úgy, hogy az abból meg tudjon élni!
Nagyon szép gondolat, hogy a miniszter urak maximalizálták a jövedelmüket 2 M/Ft-ban!!! Ezért a fennmaradó részt prémiumként kell nekik kifizetni. Nem szeretnél inkább ezen spórolni? Vagy mondjuk ott van a költségtérítés, amit számla nélkül lehívhatnak. Ezzel rendszeresen élnek. Ne tessék összetéveszteni, ez nem a helyi önkormányzatok többletkiadása! Ezen szintén lehetne megtakarítani, nem gondolod?!
Szóval a lényeg az, hogy ne általánosíts olyan dolgokról, amikről fogalmad sincs! Mi ugyanis ezért az apróért maximálisan ellátjuk a feladatunkat. És az, hogy ha te nem kapod meg időben a tulajdoni lapot, vagy az építési engedélyt, hatósági igazolást vagy bármi mást az nem azért van, mert nem dolgozunk, hanem mert az aktuális vezetés által teremtett feltételek ezt teszik lehetővé. Ez viszont nem a mi hibánk!

Most 31 éves vagyok. Már régen tudom, hogy nem a közigazgatásban fogok megöregedni! Csak ezzel a szakmával elég nehéz elhelyezkedni külföldön bárhol.

Szóval...amikor a túlméretezett, munkáját ellátni képtelen közigazgatásról beszélsz legyél mindig konkrét, és még csak véletlenül se általánosíts!!!

szellemnyulszellem (törölt) 2011.02.08. 14:17:58

@abaka: A kérdés nem ez, hanem hogy tanult-e annyit, mint a bírált miniszterelnök?

Dezsőjóska 2011.02.08. 14:18:49

@BISMARCK:
Lánczi András mondta pár hónapja az Infórádióban, hogy miért van az, hogy a németek mindig abban a helyzetben találják magukat, hogy a fél világ az ő segítségükre szorul? Meg is válaszolta. Azért, mert nem elégedetlenkednek, hanem mindig ott nyújtják a legjobbjukat ahova az élet - kényszerből vagy akaratból vagy szeretetből - vezérelte őket. Ilyen egyszerű ez.

Tudod ez csak neked ilyen egyszerű. Te vagy az aki megelégszik lőzungokkal.

Dr. No 2011.02.08. 14:19:20

Én minden nap egy órával korábban kelek, mint ahogy lefekszem, és heti ötezret fizetek azért, hogy a malomban dolgozhassak (fizetés nincs). Egy cipősskatulyában lakom tizenkettedmagammal az országút közepén, és az apám minden este meggyilkol hidegvérrel, aztán meg táncol a síromon.

A posztoló komcsi!

Nekem igenis tetszett Orbán Viktor Miniszterelnök Úr Őkegyelmességének Évértékelő Beszéde!

BISMARCK 2011.02.08. 14:21:12

@Dezsőjóska:

Jaja.
Lánczi nyilván egy idióta, lózunggyáros. Én meg elhiszem neki. Ez van.

fotelozófus (törölt) 2011.02.08. 14:21:22

Értéktelen percek órák ezek itten.

gorillka 2011.02.08. 14:21:27

@Dr. Evet: ügyeleti díj alatt, a hétvégére, ünnepnapra eső ellátásért beteg által fizetendő díjat értem
pl. olaszhonban vizitdíj 4 euro, ügyeleti díj 24 euro és addig szóba sem állnak veled, amíg be nem fizeted

abaka 2011.02.08. 14:21:33

@szellemnyulszellem: Tekintve, hogy a posztiro orvos, orban meg jogasz, igen, tanult. Joval tobbet is.

hehe64 (törölt) 2011.02.08. 14:23:17

@Dell78: Állami közigazgatásról írtam, és nem önkormányzatiról. Ha félreérthető lett volna, akkor bocs.

Közöd???? 2011.02.08. 14:24:12

@Dezsőjóska: ökörség, a németeket úgy kellett a padlóba döngölni, hogy békén maradjanak végre.

abaka 2011.02.08. 14:24:37

@magichorse: Hat szerintem egy kicsit pesszimista vagy. Magyarorszag ugyanonnan indult, mint a tobbi kornyekbeli orszag. Senki nem beszelt nyelvet (max oroszt), semmi versenyszellem, tartson el/vedjen meg az allam, mert az nekem jar, stb. Megis siman alulteljesitettuk a regiot pedig eleg jo helyrol startoltunk. De a pelda ott van elottunk, hogy nem lehetetlen, sot most mar az is, hogy kell csinalni (Szlovenia, Szlovakia).

Közöd???? 2011.02.08. 14:27:09

@szellemnyulszellem: haha, ez jó, végre meszólalt az igazi MAGYAR szellem! már úgy hiányoltam

indapass90210 2011.02.08. 14:27:28

@szellemnyulszellem: "Van aki napi 12 órát dolgozik minimálbérért, hát baszódj meg."

De fogadjunk, hogy az sem agysebész :)

egerészölyv 2011.02.08. 14:29:54

Kedves posztoló, hja, tetszenél inkább piacképesnek lenni, nem itt rinyálni, és akkor nem a te nyakadba zúdulna az, amit képzetáttétellel Orbánéba álmodtál írásod élén. Éééérdekes: az elmúlt 8 évben nem szidalmaztad a kormányodat sanyarú helyzetedért (amibe kis blogoláska mindenesetre belefér...). Gyurcsánytól viszont megtanulhattad volna: el is lehet innen menni! Malacka (H. Ágika) is egyetértett ezzel.

indapass90210 2011.02.08. 14:30:01

@Dell78: "Itt a világ legtermészetesebb dolga pl. az, hogy ha a 16.00 óráig tartó munkaidő után 17.30-kor megyek haza, akkor megkérdezi a jegyző, hogy csak nem hazamegyek?! De, bazd meg! Csak maradnom kell, ha nem akarom megszívatni magam a folyamatos határidős munkákkal.
De ugyanezen a ponton említsük már meg a mi derék pedagógusainkat egy percre, ha már egyszer közpénzről beszélsz. Ők ugyanis reggel 7.30-ra mennek dolgozni, de 13.00-kor ballagnak haza, mert hát letelt a kötelező óraszám."

Ez az! Ugrasszuk egymásnak az embereket! Mindenki vágja el a szomszédja torkát!

egerészölyv 2011.02.08. 14:30:53

@Dövan: legalább is nem a magáét sebzi...

Dell78 2011.02.08. 14:30:58

@hehe64: ezzel csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy - ezek szerint akkor rajtad kívül - nagyon sokan összemossák a kettőt. És hát hallhattad: mi vagyunk azok, akiket mostantól indoklás nélkül, bármikor, két hónap felmondási idővel kirakhatnak az utcára, ha úgy tartja kedvük, mindegy, hogyan teljesítesz. A leépítés ugyanis majd ebben a szektorban lesz és nem fenn! Csak ez olyan pitiáner kiadás csökkentést fog eredményezni, hogy az érintetteken kívül senki nem fogja észrevenni. Szóval ezzel nem fog megoldódni semmi!

egerészölyv 2011.02.08. 14:32:33

@Dr. No: nevessünk? Olyan vicces kezdesz lenni, mint az a tojásos Dániel dokens.

egerészölyv 2011.02.08. 14:33:59

@francia999: ilyen primitivitással? Robogok külföldre :)

szellemnyulszellem (törölt) 2011.02.08. 14:34:26

@abaka: Akkor posztíró milyen alapon ugatik bele a nagyok dógába?

Dezsőjóska 2011.02.08. 14:35:52

@Közöd????: Neked elgurult a gyógyszered?

egerészölyv 2011.02.08. 14:36:06

Ajrópa meg kezdi szépen betapasztani a saját száját: köll az neki, hogy Párizsban azza jöjjenek a megélhetési magyarok: hiszen ti magatok mondtátok, hogy nálunk odahaza diktatúrcsi van, akkor most fogadjatok is be szépen bennünket?!

hehe64 (törölt) 2011.02.08. 14:37:08

@Dell78: Hát tudod, ebben az országban divat összemosni a dolgokat.
Mindettől függetlenül, a nagyvárosokban bőven lenne mit racionalizálni, urambátyámék ejtőernyősein.

abaka 2011.02.08. 14:37:14

@szellemnyulszellem: funckionalis analfabeta barom (nem a posztiro, te)

paráznabillegető 2011.02.08. 14:37:27

@Dell78: "ezzel a szakmával elég nehéz elhelyezkedni külföldön bárhol."

lol. beszélsz nyelvet? hajlandó vagy fizikai munkát végezni?
mert csak ez a két korlát van. azt ugyanis elfelejtheted, hogy magyarként majd akármelyik államigazgatásban is kapsz bármi lehetőséget... persze... maximum takarítóit! :p

Kivlov 2011.02.08. 14:38:44

Igaza van OV-nak: Fel kell számolni a segélyhegyeket, és azt is, hogy 40 felett az emberek egyetlen célja a nyugdíjbamenés legyen.
„..aki nem dolgozik, ne is legyék…”

egerészölyv 2011.02.08. 14:39:31

@paráznabillegető: havi 10 ezer Euróért viszont bármikor moshatsz hullát éjszakai műszakban.

egerészölyv 2011.02.08. 14:40:28

@Kivlov: igen, de ez kevés.
Fel kell göngyölíteni a csalárd rokinyuggerek millióinak bűnbandáját.

paráznabillegető 2011.02.08. 14:40:40

@egerészölyv: na. és ahhoz még csak beszélned sem kell a nyelvet!

Dezsőjóska 2011.02.08. 14:40:45

@Dell78: Össze ne sírjam magam, hogy most már titeket ki lehet rúgni! Mit gondolsz minket(adó fizetőket) nem lehet azonnal kirúgni?

Tudod szülőfalumban 17 ember dolgozik az önkormányzat épületében! Se okmányiroda, se építési hatóság, se semmi! 2-3 ember el tudná végezni. Ne rinyálj nekem itt! Menj el a sorra dolgozni!

szellemnyulszellem (törölt) 2011.02.08. 14:40:52

@abaka: Szottyadt faszú selejtes alkesz vén tróger. Nem te, apád, mikor megcsinált.

egerészölyv 2011.02.08. 14:41:20

@paráznabillegető: mi több, jobb behúzni olyankor...

Orvosként Németországba · http://www.facebook.com/nemetorvos 2011.02.08. 14:42:19

Dr. Evet, ha szeretnél a németeknél dolgozni, keress meg!

egerészölyv 2011.02.08. 14:43:05

@Orvosként Németországba: táncolni is kell esténként? Mert akkor vállalom.

paráznabillegető 2011.02.08. 14:43:57

@Orvosként Németországba: félreértés... de evet nem németországban szeretne dolgozni, hanem több pénzt és megbecsülést vár el! :)

abaka 2011.02.08. 14:44:43

@szellemnyulszellem: Na latom sikerult arra a szintre sullyednem, ahol mar kepes vagy kommunikalni. Ne haragudj, hogy feljebb probalkoztam, az olyan mertekben megborult hulyeknel, mint te eltart egy darabig, amig belovom, mit kepesek felfogni es mit nem.

Dell78 2011.02.08. 14:45:09

@Dövan: ezek tények! Lehet őket nézni jobbról is meg balról is, de a lényegen nem változtat. Nem hangulatkeltésnek szántam, csak párhuzamot vontam.

Kivlov 2011.02.08. 14:45:29

@egerészölyv:
egyértelmű.
+ ingyenes utazgatás eltörlése, közszférai leépítés, MÁV-BKV és társaik stb, stb…

egerészölyv 2011.02.08. 14:45:45

@abaka: kulfoldon lettél ennyire ejrópéer? :D

szellemnyulszellem (törölt) 2011.02.08. 14:46:23

@abaka: Egy ilyen funckionalis dikszlexiással eszem ágában sincs kommunikálni. Menj anyádba inkább, barom.

NewWay 2011.02.08. 14:47:15

@paráznabillegető:
"azt ugyanis elfelejtheted, hogy magyarként majd akármelyik államigazgatásban is kapsz bármi lehetőséget"

Az orvosokat, nővéreket, ápolókat tárt karokkal várják külföldön!

Tehát nekik igazán adott a lehetőség, csak ki kell nyújtani a karjukat!

A nyelvtanulás se lehet gond, azon fél-egy év alatt túl lehet tenni, pláne egy orvosi intellektussal (aki már amúgy is tanult latint).

egerészölyv 2011.02.08. 14:47:27

@Kivlov: rengeteg nyamvadt, lappangó kiváltság nyomasztja a költségvetést. Ha Orbán elég elszánt ezek felszámolására, akkor HAJRÁ! Különben meg legyen az a sorsa, mint a hetente százharmincakat ide-oda ténfergő Gyurcsánynak.

moncayo 2011.02.08. 14:47:30

@BISMARCK: Az orvos 8+4+6+5=23 minimum képzi magát (0 jövedelem mellett), hogy Te ne dögölj meg, ha beteg lennél. Szóval ne gyere a "fizesse meg"-gel. Vagy igazad van, "fizessem meg " az X millát (ez a befektetés) viszont akkor az is piaci alapon legyen, hogy annyit kérhet a betegtől (Töled pl.) amit akar, hiszen ez is piaci alapon menne. Nos, jobb lenne. A haláltól való félelmedben az utolsó filléred is odaadnád. Fel kellene már fogni, hogy a tanulás/tudás befektetés!

moncayo 2011.02.08. 14:49:04

@BISMARCK: Az orvos 8+4+6+5=23 minimum képzi magát (0 jövedelem mellett), hogy Te ne dögölj meg, ha beteg lennél. Szóval ne gyere a "fizesse meg"-gel. Vagy igazad van, "fizessem meg " az X millát (ez a befektetés) viszont akkor az is piaci alapon legyen, hogy annyit kérhet a betegtől (Töled pl.) amit akar, hiszen ez is piaci alapon menne. Nos, jobb lenne. A haláltól való félelmedben az utolsó filléred is odaadnád. Fel kellene már fogni, hogy a tanulás/tudás befektetés!

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.02.08. 14:49:07

@gorillka: Na, de ez kit érdekel? Kell az állás: elfogadod. Nem kell: keresel jobbat. És ez nem újkeletű. Amikor 13 éve idejöttem a mukahelyemre, az interjún elmesélték, hogy mi a mnka. Erre megkérdeztem, hogy oké, de ez nagyrészt technikusi munka, minek kell ide mérnök? Mire azt mondták, hogy azért, mert ennyi pénzért kapunk azt is. Igazuk volt, kaptak, azóta is itt dolgozom.

Dell78 2011.02.08. 14:50:07

@paráznabillegető: igen, beszélek nyelvet, és igen: nem félek a fizikai munkától sem! Csak hát nem ezért tanultam/tanulok!

abaka 2011.02.08. 14:50:22

@szellemnyulszellem: Hat a helyedben en sem eroltetnem, sulyos kudarcelmennyel fenyeget a dolog. Meg roppant kiabrandito, hogyha felteve, hogy en atlagos szellemi szinvonalon vagyok, neked meg ra kell jonnod, hogy te meg mennyivel alatta.

paráznabillegető 2011.02.08. 14:50:36

@NewWay: igazad van. de ez dell78-on nem segít! ő ugyanis se nem orvos, se nem nővér, se nem ápoló...
neki tudsz valami okosat tanácsolni? szerencsétlennek bruttó 115ezer, az annyi mint 365 font / 425 euró... másfél heti szar munka kint... nyolcórában!!!
de ő egy jellem, inkább tíz órában vállalja ennyiért egy hónapig.

ezért tart itt ez az ország. :)

paráznabillegető 2011.02.08. 14:51:51

@Dell78: hahaha, ugyan ki nem szarja le, miért tanultál? azért tanultál, hogy 115ezerért tízórázzál???
ez esetben nem tanultál semmit, hallod... :/

egerészölyv 2011.02.08. 14:51:59

@moncayo: nagy baj lenne általános rohamot indítani az orvosok ellen, mert pl. senkinek semmi baja nem lesz, ha néhány léhűtő filozófust Budai s-be rúgja, de az orvosainkat ne engedjük! Sokba' vannak nekünk.

egerészölyv 2011.02.08. 14:53:54

@fotelozófus: van fogalmad, mennyibe kerül egy orvos képzése???

Dell78 2011.02.08. 14:54:15

@Dezsőjóska: valóban? Figyu! Bármennyire is hihetetlen, de képzeld: én is adófizető vagyok! Itt a jogbiztonságról van szó! Fogd már fel!

Ha szabad megkérdezni: szülőfalud lélekszáma? Ugyanis ennek (is) függvénye - elvileg - a dolgozói létszám.
Látod! Erről ugatok! Dolgoztál már valaha közigazgatásban? Természetesen nem! Mert akkor nem beszélnél ekkora marhaságokat!

fotelozófus (törölt) 2011.02.08. 14:54:37

@egerészölyv: Viszont egy filozófus holtáig tanul. Ha buddhista, azon is túl.

fidesz = házmesterek pártja 2011.02.08. 14:56:29

Nem ezt az orbán nevű tetvet kellene szidni... hanem azt a sok, agymosott birkát, akik rájuk szavaztak. És közülük sok, a mai napig támogatja ezt a szarkupacot. (tágabb családban van egy ilyen... ha éhendöglik családostul az új kommunista párt "reformjainak" köszönhetően, ő akkor is tapsol hozzá...)

abaka 2011.02.08. 14:56:46

@egerészölyv: Mar ne haragudj, de nem en csesztem szet egy ertelmesnek indulo diskurzust par tok ertelmetlen kommenttel. Szoval roviden nem, nagyon szivesen vennek egy szinvonalas tarsalgast, csakhat szellemnyul mashova lotte be a szinvonalat.

Dell78 2011.02.08. 14:58:05

@paráznabillegető: na csak hogy egy kicsit jobb legyen a közérzeted: rákényszerül az ember, hogy tanuljon. Ja, mondjuk ész is kell hozzá...ebben a szférában nem működik a teljesítmény-értékelés, ezért van az, hogy bár fél év múlva sem fogok tudni a mostaninál többet dolgozni, viszont meglesz a diplomám, ezáltal a fizu 3x lesz.
Most jobb? Hát ezért tanul az ember!

HaCS 2011.02.08. 14:58:06

@Dezsőjóska:

Nem tudom hol dolgozol, de ha téged azonnal és indoklás nélkül elbocsáthatnak, akkor elég szar munkaszerződésed lehet.
Esetleg közszolga vagy.

szellemnyulszellem (törölt) 2011.02.08. 14:58:06

@abaka: Büdös köcsög vagy, ha nem veszed észre az analógiát.

abaka 2011.02.08. 14:58:59

@szellemnyulszellem: Te tudod, mi az a funkcionalis diszlexia (egyebkent igy irjak)? Egyaltalan tudod, mi a kulonbseg az analfabetizmus es a diszlexia kozott? Csak mar ha a tevkepzeteknel tartunk.

fidesz = házmesterek pártja 2011.02.08. 15:00:09

@Kivlov: és mondd csak, te istenverte, antiszociális vadbarom! Mégis honnan, miből adnál ennyi embernek munkát? Kibaszott nagy a pofátok, hogy menjen mindenki dolgozni (amilyen mocsok, kommunista csürhe vagytok, még a KMK-t is be akarnátok vezetni), épp csak arra nem gondol egyik ilyen seggfej sem, hogy valahonnan munkát is kellene adni, valamiből azt is meg kellene fizetni. Bár ahogy a fajtádat ismerem, ti elvárnátok, hogy ingyen dolgozzanak az emberek (lásd, kötelező társadalmi munka pl. az érettségi megszerzéséhez)

szellemnyulszellem (törölt) 2011.02.08. 15:00:21

@abaka: Idézlek, betűzd: "funckionalis analfabeta barom (nem a posztiro, te)"
Megbaszhatod magad, gyökérarc.

paráznabillegető 2011.02.08. 15:00:37

@Dell78: ó... diploma = 3x bér!
aztamindenit. tudod te most, mit írtál? :)
ugyanazt a haszn... szaros melót fogod végezni mint most, ugyanilyen hatékonysággal, csak háromszorennyiért!!!

és adófizetői forintokból fizetünk...
és diplomád lesz.
kész.

inkább nem kérdezem, miféle...

fidesz = házmesterek pártja 2011.02.08. 15:00:59

@egerészölyv: miért? Mert unom a nyilas pofátokat, meg a kormányra került komcsik agymosott éljenzőit?

dr kíváncsivagyok 2011.02.08. 15:02:30

9 hónap drasztikus kormányzás után elmondható : nem változik semmi ,....csak az előjelek ! Eddig a szocik loptak,....most a Fidesznyikek . ÉRDEMI TERVEK, VÁLTOZÁSOK NINCSENEK . Mindkét fiam külföldön dolgozik, (egy - két év itthoni keserves próbálkozás után, é s eszük ágában sincs hazajönni.....de mire is jönnének ? Hogy megint 70 ezer ft - ot keressenek 10 óra napi munkával , a mostani 480 - 680 ezer helyett ? SEMMI FÉNY AZ ALAGÚT VÉGÉN.......

fidesz = házmesterek pártja 2011.02.08. 15:03:03

@szellemnyulszellem: anyád is tripperes lehetett, amikor meghúzta a sarki rendőr... attól lettél ilyen szellemi toprongy...

abaka 2011.02.08. 15:04:45

@szellemnyulszellem: De eszrevettem. En probaltam erdemben hozzaszolni a poszthoz, te pedig szettrollkodtad. En legalabbis igy latom.

Közöd???? 2011.02.08. 15:05:54

@Dezsőjóska: ennyi? enniy tudsz erre válaszolni? igen is elgurult a gyógyszerem bazmeg mert elegem van abból, hogy ez a kibaszott nép több mint egy évszázada a kibaszott germánok szaros picsájából lóg kis és élvezi hogy szaros a szája. utolsó csatlós trianons vesztes volt már a germánok miatt és mégis javíthatalanul nyalja a büdös segget mindhalálig.

abaka 2011.02.08. 15:07:26

@szellemnyulszellem: En is idezlek: "Egy ilyen funckionalis dikszlexiással eszem ágában sincs kommunikálni"

Ezert kerdeztem, tudod-e mi a kulonbseg a ketto kozott. De elnezest kerek, ez igazabol egy beugratos kerdes volt. Nincs olyan, hogy funkcionalis diszlexia (ergo meg egy jel, hogy hulye vagy). Olyan van, hogy funkcionalis analfabetizmus, ami azt jelenti, hogy fel tudsz olvasni egy szoveget, de a tartalmat nem erted meg. Pont, mint nalad.

Dell78 2011.02.08. 15:07:34

@paráznabillegető: borzasztóan irritáló az, amikor megpróbál valaki megélni a munkájából? Nem az állam és nem a te pénzedből tanulok, mint azt teszik sokan és bocs, ismételten hangsúlyozom, én is fizetek adót, szóval nehogy már megsértődj nekem, hogy adót kell fizetned. Amúgy itt a lehetőség: gyorsan szaporodj el, aztán nem kell fizetned adót!
Hát apám, ahogy nézem olyan, amilyen neked soha.

szellemnyulszellem (törölt) 2011.02.08. 15:07:53

@abaka: A te hozzászólásod érdemleges. Ahogy te látod, úgy is van. Hápersze. Fogsz még csodálkozni, ha tényleg így gondolod.

Dr.Evet 2011.02.08. 15:09:16

@egerészölyv:

„Tetszenél inkább piacképesnek lenni…” – Két szakvizsgával, Ph.D.-vel és kiváló idegennyelv-tudással az vagyok.

„az elmúlt 8 év…” – Nem unjátok még ezt a szöveget? Én épp azt hiányoltam Orbántól tegnap (is), hogy a KÖVETKEZŐ 8 évünkről nem tud semmi konkrétat mondani, nincs rá programja.

„…el is lehet innen semmi!” – Igen, és akkor te, meg a családod itt maradnak vagy ellátatlanul, vagy nálamnál sokkal kevésbé képzett orvosok kezeire utalva, akik ennyi pénzért is kénytelenek itt dolgozni, mert az ő szaktudásuk valóban nem „piacképes” Nyugaton! No, ez jó lesz neked-nektek? Vagy neked mindegy, csak takarodjon mindenki az országból, aki tehetségesebb nálad és hagyja rád és a hozzád hasonlókra ezt az országot?

szellemnyulszellem (törölt) 2011.02.08. 15:09:26

@abaka: Te egy gyökér vagy. Nem is figyelsz arra amit mondok, baszol betűzni, észre sem veszed, hogy írni se tudsz. Melyikünk analfabéta?

Rive 2011.02.08. 15:09:50

[szarkazmus]

Tök jó, hogy ennyi orvos megy külföldre. Bárhova megyek, lesz ellátás magyarul.

[/szarkazmus]

[realizmus]

Hamarabb kellett volna indulnom: kint egyre erősebb a verseny, minden országban, minden szakmában.

[/realizmus]

[irónia]

Végülis tökmindegy: ha igy megy tovább akkor itt is, ott is magyarokkal kell veszekednem a fizetésemért.

[/irónia]

abaka 2011.02.08. 15:10:58

@szellemnyulszellem: "Te egy gyökér vagy. Nem is figyelsz arra amit mondok, baszol betűzni, észre sem veszed, hogy írni se tudsz. Melyikünk analfabéta?"

Te, szerintem kicsit fogjuk vissza a sertegetest, sajnalom, hogy belementem. El tudod mondani (de komolyan) mire is gondoltal ezzel a kommenttel?

szellemnyulszellem (törölt) 2011.02.08. 15:12:13

@Dr.Evet: "Vagy neked mindegy, csak takarodjon mindenki az országból, aki tehetségesebb nálad és hagyja rád és a hozzád hasonlókra ezt az országot?"

Látsz reális esélyt arra, hogy hipp-hopp elismerjék a másoknál tehetségesebb tehetségedet ebben az országban? Olyan mértékben, hogy azt mondd, "na jó, akkor maradok"? Hülyéskedsz? Mert akkor úgy fogom fel.

piefke 2011.02.08. 15:16:07

szellemnyulszellem kitiltva: minősíthetetlen és személyeskedő stílusa és trollkodás miatt!

dr kíváncsivagyok 2011.02.08. 15:17:46

A tegnapi beszédet , kis archaizálás után , nyugodtan felvállalhatná Rákosi Mátyás is..... Harcolni , harcolni és harcolni....de ki , mi ellen ? Nem kéne már megbékélni ? A magam részéről békében sokkal jobban tudok dolgozni , mint harcban a vélt ellenséggel...mert Orbán szisztémája : ellenséget keresni MINDENÁRON . Ellenség a Multi, a Bank , a Pénzember,.....és mindenki aki nem tapsol demagóg , uszító beszédének.....és nem tekinti bibliájának a Nenyit....

2011.02.08. 15:17:53

Új Politikai erő kell ide, nem kell foglalkozni a sok szemétdombra való ingyenélővel. Olyan erő, olyan kormányzat, amelyet olyanok alkotnak, akik DOLGOZTAK IS MÁR ÉLETÜKBEN, nem úgy mint Orbánék, Szájerék, akik a kommcsi segítséggel megszerzett diplomájuk után semmi mást nem tettek, mint nyomták a mantrájukat-Olyanok kellenek, mint Te, vagy Te ott hátul, vagy akár én:)
Alakítsuk meg ezt a politikai erőt. De ne úgy, mint a CM, mert az nem ért semmit úgy, hogy nyüzsögtek benne a Szadeszosok, bukott Maszposok, narancsosok. Van 3 évünk, hogy előkészüljünk az ország vezetésére. A Fidesznek ugyan volt nyolc, de nem csináltak semmit: mi látjuk a hibákat, semmi mást nem kell tenni, mint egy olyan programot megalkotni, ami ezeket elkerüli. Igenis finanszírozhatóbb az egészségügy, ha van egyfajta alapdíj, amit ki kell fizetni, igenis jobban működik az oktatás, ha az strukturált, és nem a szabadpiac alapján működik. Hamarosan indul a blogom ebben a témában...

abaka 2011.02.08. 15:20:08

@piefke: Kar, pedig kivancsi lettem volna, tudja-e mi a kulonbseg a diszlexia es az analfabetizmus kozott. No mindegy.

tölgyes 2011.02.08. 15:21:20

Kedves cikkíró!..vagy lopjon szalámit mint a Settenkedő...azzal még rangot is szerezhet magának.

MekkMester 2011.02.08. 15:23:03

A poszt (sajnos) nagyon ott van! Igen, rólunk szól, és borzastó, hogy a fiam, aki most végez az egyik elég híres és nívós egyetemen, máris "kifelé2 kacsintgat, mert nem hülye, és látja, hogy itthon nem terem neki babér. :(((((((

dr kíváncsivagyok 2011.02.08. 15:24:07

@Dr.Evet: A választások előtt a láthatárra festette az Édent....(10 év = 1 millió munkahely ) ...most , hogy szinte korlátlan hatalmat kapott, kezdi átfesteni a sokszínű palettát és narancsszínűre változtatni az államapparátust....aki meg nem akar beleolvadni,....az ellenség NEM ELLENZÉK, ellenség. Förtelmes és félelmetes...

fotelozófus (törölt) 2011.02.08. 15:24:33

@abaka: Tényleg nem tudsz értelmezni, funkcionális és nem funckionális, ahogy te írtad. Valamint ha szerinted az a véleménynyilvánítás alapja, hogy kinek mennyi ideig tartott a képzése, akkor piefke sem fejthetné ki nézeteit, Orbán miniszterelnök úr kétségtelenül magasabb szintű képzettsége - vagy ha úgy tetszik "tehetsége" - miatt. Javaslom a kíváncsiságod kielégítéséhez az MÉKSz és Google barát rendszeres igénybevételét.

fotelozófus (törölt) 2011.02.08. 15:28:09

@Add_tovább: És honnan gondolod összetrombitálni egy ilyen intakt politikai erő képviseletéhez a társaságot? Ennyi hegyi remete nincs az országban!

Dezsőjóska 2011.02.08. 15:29:47

@Közöd????: És szerinted hova kéne orientálódni? Amíg a kontinentális lemezek mozgását nem tudjuk érdemben befolyásolni, azt hiszem adott a helyzet.
Talán még ott van Oroszország, de elég friss az emlék, abból köszönöm nem kérek.

abaka 2011.02.08. 15:30:10

@fotelozófus: Hat nezd:

1. Le tudnad irni legyszives mi az, amit nem tudtam ertelmezni? Tehat kivancsi lennek egy idezetre plusz arra, hogy en azt hogyan ertettem felre. Koszi!

2. Valoszinuleg nem olvastad az osszes kommentet. Szerintem nem az a velemenynyilvanitas alapja, hogy ki hany evet tanult. Ezt szellemnyul hozta fol ("@abaka: A kérdés nem ez, hanem hogy tanult-e annyit, mint a bírált miniszterelnök? "). Az o velemenye volt, hogy ha nem tanult annyit "@abaka: Akkor posztíró milyen alapon ugatik bele a nagyok dógába?"

3. Milyen kivancsisagomat kellene a google-lel kielegitni?

Kabbe (törölt) 2011.02.08. 15:32:58

Az az ember(orbán) beszél munkáról és tisztességről, aki éveken keresztül mást sem tett csak kivonult a munkahelyéről?....bár legtöbbször bennt sem volt.
Orbán aztán szétdolgozta magát az évek során:::)))

fotelozófus (törölt) 2011.02.08. 15:34:52

@abaka: Összegezve, én csak az itteni első kommentedre való reagálásként értelmeztem a történteket, úgy vélem, nem tévedtem. Maradok barátsággal, s térjünk végre vissza a poszt amúgy érdekes témafelvetéséhez.

2011.02.08. 15:35:34

@fotelozófus: Nos, nem kell újabb 10 ezer olyan, aki csak bólogat, ha a Nagy Vezér mond valamit, néhány száz SZAKEMBER kell, akik képesek ÖNÁLLÓAN GONDOLKODNI,ebben az országban élnek, itt dolgoznak, ismerik az itt élő emberek, és az itt működő KKV-k és nagyobb cégek gondjait is, és már gondolkoztak a megoldásokon is. Ne mondja nekem senki, hogy nincsenek ilyenek Magyarországon!?!?

fotelozófus (törölt) 2011.02.08. 15:43:57

@Add_tovább: De igen, éppen most léptek le a politikai porondról, hogy holmi lájkolással múlassák az időt a kitaligált pénzek maradékának eldorbézolása közben. Vagy légy szíves fejtsd ki a különbséget a szakértő és a szakember között, meglátásod és ráérő időd szerint.

abaka 2011.02.08. 15:44:30

@fotelozófus: Hm, szerintem a tortentek nagyon gyorsan mguk mogott hagytak azt, amirol az elso kommentem szolt (ami egyebkent szomoru).

De csak hogy felfrissitsem, szellemnyul velemenye szerint "Van aki napi 12 órát dolgozik minimálbérért, hát baszódj meg." (marmint itt meg a posztiro).

Erre reagalt az elso kommentem "@szellemnyulszellem: Es az is tanult annyit, amennyit egy orvosnak kell?".

Hogyha innen neked aztan vegulis az jott le, hogy szerintem a velemenynyilvanitas alapja az, hogy ki mennyit tanult, akkor valoszinuleg valahol tevutra futott a gondolatmeneted a sok sertegetes kozott. Amit persze megertek, mert utolag nehez lekovetni pontosan hogyan is zajlott egy vita, amiben te nem vettel reszt.

abaka 2011.02.08. 15:47:12

@fotelozófus: Esetleg egy B lehetosegkent, talan te azt gondolod ez volt az elso kommentem:

"@szellemnyulszellem: funckionalis analfabeta barom (nem a posztiro, te)"

Mert teny, hogy innentol indultak lefele a dolgok, de ez azert mar javaban a dolog kozepen volt. Igy volt?

Dr. Anus 2011.02.08. 15:50:34

Jó írás, teljes mértékben meg tudom érteni. Én a könnyebb utat választottam, 2005-ben eljöttem otthonról. Még Ferencet sem vártam meg, hogy azt mondja, akinek nem tetszik el lehet menni. Sajnos lassan 6 év távlatából egyre valószínűtlenebbnek tartom, hogy valaha is hazamenjek.... PhD-m van, de nem orvos vagyok:)

fotelozófus (törölt) 2011.02.08. 15:50:52

@piefke: Nem érzed-e úgy, hogy miniszterelnök úr picsába küldése - akár a megidézett holnapután árnyékként ránk vetülő felelősségére gondolva - ellentmondásos, kissé túlzó számonkérésnek hat, az egészségügy jelenlegi helyzetébe való taszítottsága miatt, melyről nagy valószínűséggel a most ellenzékbe kényszerült előző színtársulat tehet?

ampelmann 2011.02.08. 15:54:44

posztíró egy barom.

2011.02.08. 16:07:33

@fotelozófus: A szokásos bullshit dumát nyomod, ahelyett hogy valóban gondolkodnál. Eszemben sincsen a volt MSZP-sekben, vagy Narancslelkületűekben gondolkodni. Akikre én gondolok, azok most éppen a versenyszférában dolgoznak, mérnökök, közgazdászok, orvos-igazgatók, egyetemi adjunktusok... Ha hiszed, ha nem, vannak még ebben az országban olyanok, akik sem nem vörösek, sem nem narancsosak (mint a kacsa, de finom is az...). Nem mondom, hogy nincsenek a szakmáik szakértői a Fideszben is, vagy éppen az MSZP-ben, de nem valók a nép szolgálatára, mert már leszerepeltek, nem kicsit, nagyon. Konstruktivítást könyörgom, z obstrukcióból elég van-volt a Parlamentben.

macskaorr 2011.02.08. 16:13:28

Kivlov! Tiszta szívemből kívánom Neked, hogy minél előbb a csalárd rokinyuggerek táborát bővítsed, és nagyon betegen tehetetlenül nézzed az ablakból, hogy milyen könnyedén rohangálnak mások dolgozni, és nem azon izgulnak, hogy ki tudja e az életmentő gyógyszerét váltani! És még ezek után valaki még potyautasnak mondjon! És netalántán 25 éves közszolgálazi múlttal a hátad mögött betegen 15 évi rokinyugdíj utánegy tolvonással elintézzék hogy még a gyógyszerre se legyen pénzed, mert közben valaki kitalálja, hogy mégis egészséges vagy, minden indoklás és vizsgálat nélkül.

safranek 2011.02.08. 16:41:06

@Dell78: "De ugyanezen a ponton említsük már meg a mi derék pedagógusainkat egy percre, ha már egyszer közpénzről beszélsz. Ők ugyanis reggel 7.30-ra mennek dolgozni, de 13.00-kor ballagnak haza, mert hát letelt a kötelező óraszám. Amikor pedig egyik-másik beteget jelent, akkor horribilis összegű helyettesítési pótlékokkal, rendkívüli munkavégzés díjával, osztályfőnöki pótlékkal, kiemelt munkáért járó keresetkiegészítéssel és még ki tudja mivel tömik ki a saját zsebüket, ami összességében majnem megduplázza a bérüket! Ezért nem ritka a bruttó 380 e/Ft-os fizetés sem."

Ja! Mennek haza dolgozatot javítani, készülni a másnapi órákra, stb.

Én még nem hallottam ilyen horribilis összegekről. Osztályfőnöki pótlék, meg hasonlók, max havi pár ezer forint. Egy érettségi dolgozat javítása - nem cak pipálni kell!!! - kb 1000Ft bruttó.

Billy01 2011.02.08. 16:59:31

@piefke:

Tudtam, hogy itt is megjelennek a nyilasok! Hehe.

Billy01 2011.02.08. 17:02:38

De inkább arról kéne beszélni, hogy az elrugaszkodás évétől számítva mikor kell 13-at ellenie a malacoknak! :)

regress 2011.02.08. 17:24:25

azévértékelőre nam voltak meghivva,tisztességes magyar állampolgárok/el se mentek volna/csak hiénák és dögkeselyűk,gerinctelenek,és seggnyalók.és viktor élvezett..

BISMARCK 2011.02.08. 17:58:41

@moncayo:

Kicsit hazudós vagy.
A rezidens már kap fizetést.
Az a biológia v fizika v kémia tanár aki nem tanul kevesebbet mint te (bár lehet,hogy te felsőbbrendűségedben ezt gondolod) 8+4+5 évet tanul és csak br. 129500ft kezdőfizetést kap.
Sztem ő is szívesen oktatott vna téged piaci alapon, de akkor hacsak a szüleid nem milliomosok nem lett vna belőled orvos.

Dell78 2011.02.08. 18:03:40

Amiről én beszélek az egy szimpla általános iskola, semmi érettségi dolgozat javítás meg ilyesmi. A plussz összegek a fix és rendkívüli helyettesítésből állnak jórészt, de a munkáltató ettől még eltérhet, saját döntése alapján adhat (és ad is - ahogy néztem a csókosoknak)további kereset kiegészítést.
Én meg hallottam róluk, hidd el! Olyannyira, hogy én utaltam át.
Dolgozat javítás és felkészülés meg a stb., aham. Hááát...erről nem vitázok.

fotelozófus (törölt) 2011.02.08. 18:18:36

@Add_tovább: Gyakorlatias vagyok, az idealista elméleti bullshitet akkor már inkább te nyomod... :-)
Jelenleg nincs olyan ismert politikai közszereplő, különösen az újonnan pártot alapítottak között, aki ne szerepelt volna már le. Talán pont a bullshitek miatt?

moncayo 2011.02.08. 18:20:54

@BISMARCK:
1./Nem vagyok orvos, sőt már a családomban sincs orvos.
2./Kívánom, hogy soha ne legyen nagyobb fizetésed, mint egy rezidens cca. 90-100 Ft-os fizetése.
3./Szóba se hoztam, hogy a tanáártól kellene elvenni, ők is pont olyan szomorú helyzetben vannak.

Érzek benned némi áhítatott a kommunista eszmék iránt. Végül is nem baj. Ezt az országot már magatoknak csináljátok. Azt eszitek, amit főztök. Én már megelőztem a post íróját, már külföldön élek.

2011.02.08. 18:40:48

Sajnos sokan még nem értik,vagy nem akarják megérteni a lényeget,de ez a tényeken mit sem változtat. 20 éve megy a mellébeszélés,a szavakból nem élünk meg sem mi,sem a gyerekeink!

BISMARCK 2011.02.08. 18:47:02

@moncayo:

Ami pedig a "viszont akkor az is piaci alapon legyen, hogy annyit kérhet a betegtől (Töled pl.) amit akar, hiszen ez is piaci alapon menne" illeti.
98-ban megműtötték a szívem, csak a szívsebész kapott 100e forintot (meg még az altató orvos, meg a nővérek vmennyit), ugye, ekkor kb. 68e forint volt a bruttó átlagbér.
2001 és 2009 között született 4 gyerekem. 70 és 100 ezer között volt mindegyik szülés plusz a havi vizsgálatok 7e forintért alkalmanként (persze mindegyikről kaptam számlát, vicceltem, nem kaptam)
Úgyhogy annyira nem sajnálom őket (talán ha majd kapok orvostól számlát (nem azért mert kérem, hanem mert becsületes és magától adja)

Dr.Evet 2011.02.08. 19:00:27

@BISMARCK:

Ajánlom figyelmedbe ezt a korábbi posztomat:

progressziv.blog.hu/2010/06/11/halapenz_5

...Talán megérted belőle, hogy mi a valóságos helyzet, amivel szembe kell néznünk: orvosoknak, betegeknek, politikusoknak egyaránt!

BISMARCK 2011.02.08. 19:27:41

@Dell78:

"De ugyanezen a ponton említsük már meg a mi derék pedagógusainkat egy percre, ha már egyszer közpénzről beszélsz. Ők ugyanis reggel 7.30-ra mennek dolgozni, de 13.00-kor ballagnak haza, mert hát letelt a kötelező óraszám. Amikor pedig egyik-másik beteget jelent, akkor horribilis összegű helyettesítési pótlékokkal, rendkívüli munkavégzés díjával, osztályfőnöki pótlékkal, kiemelt munkáért járó keresetkiegészítéssel és még ki tudja mivel tömik ki a saját zsebüket, ami összességében majnem megduplázza a bérüket! Ezért nem ritka a bruttó 380 e/Ft-os fizetés sem"

Hát persze!
A tanárok nyáron júl.1-aug 15-ig vannak szabin, ami ugye 6 hét=30 munkanap, nem pedig 4 hónap! Igaz a tanítás befejeződik jún. 15-én, de utána jön csak az igazi munka (beiratkozások, vizsgáztatás, érettségiztetés, bizonyítványok,tanmenetek, törzslapok, személyiségfejlődési lapok, naplók írása, stb. Nem beszélve a leltárról, tantermek festéséről és a többi, számtalan feladat van, csak a kivülállók nem is tudják ezeket.) Augusztusban pótvizsgák, tanév előkészítése, iskolaszerek vásárlása és még millió teendő. Ja és év közben nem mehetnek szabira, amikor csak akarnak. A nyári 6 hétben pedig táboroztatás, napközi ügyelet, fillérekért.
Egy nap AKTÍVAN legalább annyit dolgoznak, mint egy átlag polgár. napi 5-6 óra tanítás + adminisztráció, órákra felkészülés= 8 óra simán kijön. Ja és közben nincs idő facebookozni, játszani, csevegni,. Az óraközti szünetekben pedig folyosó ügyelet van. Lukas órán helyettesítés.
Egy átlag tanár netto bére kb: 120000 Ft (80000-160000)

Callidus 2011.02.08. 19:38:10

6 eve hagytam el az orszagot. 220 ezret kerestem akkori axeleronal.
Most 500 fontot keresek havonta. Reszmunkaidoben.

Nem a penz motivalt akkor sem most sem. Nem is az uzott el otthonrol.
Hanem az a beszukult keseru acsarkodo irigykedo kontraszelektiv gusztustalan tarsadalmi berendezkedes ami akkor sem kikerulheto ha annyi targyat halmozol magad kore hogy nem csak a szomszed de az egesz "varos" irigy lesz rad.

A fejekben kellene valtozasnak lenni.

Lehet elkezdeni ennek a kommentfolyamnak az elemzesevel. A legtobben meg erteni sem ertitek mi a baj ezzel a hozzaallassal. Meg akartok nyerni valamifele kommentversenyt, pont ugy mint barmelyik masik magyar forumon. Kozben meg az alapveto problemakra nemhogy megoldast nem talaltok, de maga a problema is eltunik valahol a nagymagyar buszkeseg, az "en tudom", es a "mindenki hulye" haromszogben.

Mit nyersz vele ha meggyozol valami vadidegent itt? Buszke lehetsz magadra nehany percig? Vagy mi a fene hajtja otthon az embereket hogy egymast basztassak a valodi problemak megoldasanak KOZOS keresese helyett?

Ezt mondjatok meg.

Callidus 2011.02.08. 19:50:13

Szamolgatjatok a masik fizeteset. A tanarokra mutogattok, meg az orvosokra.

Az senkit nem zavar hogy azok az emberek akiket ti hagytok magatokon eloskodni, azok akik nem 8, nem 12 de tobb mint 50 eve jatszak nektek ezt a babeloadast azok legalisan(!) milliokat visznek haza, plusz a korrupcios penzek?
Es semmifele felelosseget nem vallal egyikuk sem. Semmiert. De meg azert sem ha reszegen elut valakit. Csiribiri haknicelebekkel etetnek benneteket, azok eljatszak a menot, s kozben kiderul az egyik feluk kurva a tobbi meg ehezik.

Cinikusan ez a brigad mutogat nektek csorgoorat meg ebresztot, s kozben intravenasan kapjatok a lejart szavatossagu mashonnan lopott olcso nepbutitast, oszt' mentek miatta egymasnak. Csak angolul kellene megtanulni mindenkinek, azonnal tudnatok mi zajlik a valo vilagban, es azt is mi a kovetkezo lepes. De most a nacionalizmussal meg ennek a felismereset is kinevelik beloletek.

A legmegdobbentobb az az amatorizmus ami az egesz magyar "elitet" jellemzi. Olyan igazi balkanstyle. Kajan vigyorral halandzsaznak az arcotokba, mondjak a semmit, es tudjak nektek ez is eleg. Ugyis egymasnak mentek miatta, eleg feletek ulni, es venni egy csomag szotyolat. Ez latszik ma az orszagon. Szerintem.

piefke 2011.02.08. 19:56:08

@Callidus:

Igazad van!!!

Ajánlom figyelmedbe a "magyar nacionalizmussal" foglalkozó alábbi posztunkat:

progressziv.blog.hu/2011/01/27/nemzeti_oldal

Orvosként Németországba · http://www.facebook.com/nemetorvos 2011.02.08. 23:48:58

@Dr.Evet: Valójában, kedves Evet, de neked elsődlegesen magadra és a családodra kell gondolnod, nem másra és más családjára. Nyilván a magad szempontjából. Rajtunk is csak akkor segíthetsz, ha nincs szar kedved a munkától, nem nehezedik rád iszonyú nyomás, ráadásul szar fizetésért, kb. 0 megbecsüléssel. Szóval én sem agitálnék a külföldi munkavállalás mellett, ha meg lenne becsülve az orvostársadalom.

Azt is hozzá tenném, hogy ha veszélyes méreteket öltene az orvosok elvándorlása, talán nagyobb hidegzuhany lenne a fenti gárdának, mint bármi más. Úgyhogy igen, legyen szar, mert annál hamarabb térnek észhez. Vagy annál hamarabb üldözik el őket a fenébe. Remélhetőleg.

BISMARCK 2011.02.09. 06:11:17

@Callidus:

"Csak angolul kellene megtanulni mindenkinek, azonnal tudnatok mi zajlik a valo vilagban, es azt is mi a kovetkezo lepes. "

Nyilván ez azonnali megoldást hozna a bicskei parasztgyereknek akitől a Tesco 10-15ft között veszi át a tojást.

leone007 2011.02.09. 08:17:05

@fotóska: ROFL, a nagytudású, nagy élettapasztalatú medikus megpróbál leosztani egy 2 szakvizsgás orvost. Leendő értelmiségihez méltó módon még világosan érvel is.

Callidus 2011.02.09. 12:34:20

@BISMARCK: Pontosan.

Bicskereki parasztgyereket sokkal nehezebben lehetne olyan helyzetbe hozni hogy 10-15 ft kozott kelljen a tojast eladnia a Tesconak.

Kilatna a falubol, es nem csak a kozelben levo tesco lenne az egyetlen otlete a tojaseladasra.

BISMARCK 2011.02.09. 12:50:27

@Callidus:

Megadom a címét, majd ha - valaha - haza jössz, oszd meg vele a bölcsességedet, hátha okul belőle.

Callidus 2011.02.09. 16:01:49

@BISMARCK: Add neki a szamitogepedet, es kottesd be hozza a netet. 2 ev mulva nem ismersz majd ra.

6. alabardos · http://hatodikalabardos.blog.hu 2011.02.09. 19:45:07

Kollégám tizennégy év közszolgálati múlttal megalapozott jövedelmet tett a mérleg egyik serpenyőjébe. A másikba egy hollandiai cég betanított munkásaként elérhető jövedelmet.

Nem lesz tizenötödik közszolgálatban töltött éve.

yu2 (törölt) 2011.02.09. 21:10:07

Helló mindenkinek.Beleolvastam a beszélgetésekbe.Nagyjából 4 éves korom óta beszélek folyamatosan magyarul és értem mi tőrténik körülöttem.Most múltam 60 éves és ugyan azt a süket dumát hallom az aktuális hatalomtól mint gyerekkoromban.Ezt a rengeteg indulatot és energiát amit az irásotokba adtok nagyon becsülöm,de ha javasolhatom ne egymást b@gassátok,hanem az aktuális hatalmat azt az emberi hulladékot akik politikusoknak mondják magukat.Mi is lázadtunk annak idején,látjátok az eredményt semmit sem értünk el.Üdv

Greg_ · http://kereszturi.tumblr.com 2011.02.10. 01:35:47

@Callidus: ez az. pontosan. s ez teszi a mostani kormanyt teljesen egyenlove az elozovel: nincsenek erkolcsok. Lehet hazudni. A populista demagogia viszont - sajnos - a demokracia velejaroja.
Amiben viszont nagyot leptunk elore az elmult nehany evben szerintem, az a kovetkezmeny-nelkuliseg felszamolasara tett kiserletek. Egyre tobb minden derul ki, egyre tobb bunti van melle. Nehol mar at is estunk a lo masik oldalara (magancegek allami iranyitas ala vetele), de alapvetoen a sok szar mellett ez az irany jo.

@Dr.Evet: Nagyon szar ez a dilemma. Gimis osztalyombol heten lettek orvosok, oten kulfoldon vannak. Nem jokedvukbol, hanem mert magukra, a csaladjukra gondoltak. S faj a szivuk az orszagert. Megertem.
Nagyon sok ballaszt van a kozigazgatasban, az oktatasban es az egeszsegugyben is. Senki nem beszel arrol, hogy keves orszag van, ahol annyi fizetett szabadsag jar, mint nalunk. Ugyanigy nagyon keves hely van, ahol ket evig jar GYES. Ezek csak apro peldak. Egy szegeny orszag ne akarjon joleti allam lenni. A nagy kerdes, hogy a Fidesz fel fogja-e szamolni a kivaltsagokat, lesz-e hozza batorsaga, illetve szakertelme, hogy durvan piacositson, reszben fizetosse, s ez altal hatekonyabba, olcsobba tegyen, s igy rakja rendbe a koltsegvetest. Amit eddig lattam, az alapjan a nemre fogadnek.
Szerintem te arra a kerdesre keresed a valaszt, hogy szamithatsz-e az allamra abban, hogy ezeket hamar megoldja, hogy ez altal jobb megelhetest biztositson neked. Dontsd el.
Tenyleg lenyegesen kevesebb stresszel jar, ha nem az alapveto megelhetesen kell tornod a fejed a szabadidodben, hanem mondjuk valami szakmai probleman, vagy a csaladod dolgain. Ezt mashol megengedheted magadnak, otthon sajnos most nem. Magyarorszag szegeny orszag. Sajnos.

hópapa · http://siorultek.blog.hu 2011.02.10. 01:56:51

Igazság szerint nekem az a bajom ezzel az egésszel, hogy most pont az az értelmiségi réteg puffog a rossz körülmények miatt (megjegyzem: teljesen jogosan), aki buta módon, beszopva az üres frázisok és ígérgetések tömkelegét, amelyet éveken keresztül a Fityisz beadagolt, szépen elment 2/3-ot szavazni.
Ezek után még tapsol annak az embernek, aki nadrágszíj megvonás címszó alatt 32 darab országzászlót tesz ki folyamatosan a háta mögé.
Nem akarok cinikus lenni, de 1 zászló már nem képviseli az országot? Na, mindegy.
Amúgy meg az a helyzet, hogy egy orvosnak most könnyű váltani, mert ha nem bírja cérnával az itthoni szitut, felül a repcsire, és egy hét múlva már ketyeg az 5-10ezer eurós fizu, ha ügyesen helyezkedik.
De kérdem én: hová menjenek azok, akik nem bírnak idegen nyelveket, nincs nyugaton könnyen eladható szakmájuk, és mondjuk életkori adottságaikból adódóan egyszerűen csak dolgoznának úgy, mint eddig, és élnének boldogan a családjukkal? Vagy csak egyszerűen nem akarják elhagyni ezt kis porfészket?
Talán előrébb lennénk, ha a fiatalság agyába egy picivel több tudást tudnánk erőszakolni a mostani szintnél.
Ez az egyetlen esélyünk arra, hogy az európai (és most már kőkeményen ázsiai) versenyben valamelyest életben maradjunk.
Amíg a munkamorál, a lopási, kummantási minták, a bűnnel szembeni megengedő hozzáállás nem változik meg ebben az országban, addig mindenkinek azt javaslom, hogy menjen ki nyugodtan külföldre, és ne kergessen hiú ábrándokat.
Sajnálom Dr.Evet, de az hogy blogokban anyázunk Ovival, szerintem kevés.
Ezt mindenki elolvassa, aztán megy minden tovább a maga útján.
Ha tényleg sz@r van a palcsiban, akkor fel kell állni, és ki kell menni arra a Kossuth térre, ahová máskor mindenki kimegy, amikor koronázni kell a királyt, vagy jópofizni neki.
Mert az a baj, hogy népnek már nincs igazi hangja.
Ez is mutatja egyfajta birkaságát, ami miatt nem érdemes túlságosan bízni benne.
A taxis-blokád óta nem hallottam ezt a népet zúgolódni, és ez nem jól van így, mert ettől gyakrabban kellene kimenni az utcára, sajnos.
Példa: ha nem tetszik, hogy az állam elveszi a magánnyuddíjakat, akkor nem át kell állni az államiba, és szidni a kormányt, hanem ki kell menni az utcára, és hangot kell adni a felháborodásnak. Ha ezren vannak a téren, az nem jelképezi a nép hangját, de ha kimegy 5-600ezer ember, akkor annak már lehet értelme.
De itt most pl. az a gond, hogy az állam lenyúlta zsét, a nép kussol, és Selmeczi Gabika meg széles vigyorral bejelenti, hogy milyen qrva sikeres volt a nyugdíjam megóvási programja, és a kényszerintézkedést úgy tálalja, mintha én milyen qrva boldog lennék most ettől.
Nos, ameddig az ilyen bugyuta show-műsoroknak balettozva tapsikolunk, addig nem fog itt változni semmi!

pirimogyoró 2011.03.04. 19:50:03

Teljességgel hihetetlen, ami itt folyik. Olyannyira undorító és megalázó, hogy ha valakit bíztatni kell, hogy vigye ki a testét külföldre, ahol megbecsülik anyagilag és erkölcsileg, vegye úgy, minden itt eltöltött nap fokozza a megaláztatásait és az anyagi ellehetetlenülését és ha teheti, pattanjon meg! Aki hajlandó becsületesen és odaadóan dolgozni, bárhol másutt jobban meg fogja találni a számításait.
Ha magam fiatalabb lennék és jobb egészségi állapotban lennék, nem haboznék kirongyolni innen.

Nem az a legnagyobb bajom, hogy egyre rosszabb anyagi körülmények közé kerülök, hanem az a sok maszlag, amivel etetnek azok, akik legálisan meglopnak. És még csak dumálni sem lehet arccal előre, mert az ember elveszíti a szeretett és általa megbecsült munkáját, amiért egyre kevesebb pénz üti a markát. Szánalmas az egész.
süti beállítások módosítása