2011.01.12. 15:13 Szerző: Đđ

Magyarország – Szabadország

Mostanában számos külföldi és belföldi fórumon kap Magyarország kritikákat amiatt, hogy nem tekinti elég fontosnak a szabadságot. Bevallom, nem tartom ezeket a kritikákat megalapozottaknak!

Hol azt írják, hogy a magyar sajtóban jellemző véleménykorlátozás és az öncenzúra. Hol azt, hogy az emberek nem mernek őszintén megnyilatkozni. Azt is állítják, hogy a kormány minden eszközt bevet a vele elégedetlen, vagy más véleményen lévő csoportok ellen.

Emlegetik azt is, hogy a készülő új alkotmány jogokat fog korlátozni és meg fogja nehezíteni, hogy az ország lakosságában kisebbséget alkotó közösségek hallathassák a hangjukat.

Ehelyett mit mutatnak a tények?

Valójában Magyarország a legszabadabb ország egész Európában. Olyanok is lehetségesek – sőt: a magyar élet szerves és integráns elemei – melyek a minket leckéztető Nyugaton elképzelhetetlenek lennének. Például, a magyarok körében semmiféle megbotránkozást nem kelt, ha valaki – aki egyébként akár jól nevelt, kulturált européer is lehet – mondjuk a cigányok, vagy a zsidók „megrendszabályozását” tartja szükségesnek… Szintén elképzelhetetlen lenne másutt az is, hogy ezek az emberek komoly társadalmi támogatottságot magáénak mondható szervezeteket alkothassanak, melyek egyike pl. a Köztársasági Elnöki Palota erkélye alatt tehessen esküt. Pl. abban a nagyképű és fölényeskedő Németországban sem tehetik meg az ország állítólag szabad polgárai, hogy ünnepélyesen tegyenek hitet a régi jó náci eszmék mellet az ottani köztársasági elnöknek otthont adó Belvedere-palota előtt… Nagy-Britanniában pedig az „ultrákat” már lassan a stadionokba se engedik be, hogy legalább ott hódolhassanak szenvedélyeiknek – ellentétben Magyarországgal, ahol jelen (s reméljük, örökkön örökké regnáló) Kormányunk hősöknek járó elismeréssel adózik azon – hasonló közegből kikerült – polgártársainknak, akik annak idején a TV-székházba is behatoltak, míg a velük szemben fellépő rendőröket maga az államhatalom tekinti bűnözőknek! Lám-lám: hiába irkál a Times és az Economist: náluk korlátozzák az állampolgári cselekvés szabadságát, nem pedig Magyarországon!

Na és Amerika! A „szabadság hazája”… Ott lassan már meztelenre vetkőztetik az utasokat a reptereken és zseblámpával kutatnak a testüregeikben „bomba” után… Igazi rendőrállam! Bezzeg nálunk, Ferihegyen: olyan barátságos és laza az ellenőrzés, hogy ezt a közelmúltban még a Nemzetközi Légyügyi Hatóság szigorú ellenőrei is kénytelenek voltak deklarálni!

És nem csak az emberek hétköznapi életében van teljes szabadság: így működik a magyar gazdaság is. Míg Nyugaton mindenféle állami ellenőrök és hatóságok zaklatják és számoltatják el centre azokat a szegény cégeket, állami szerveket, amelyek közpénzeket költenek, addig Magyarországon gyakorta még bíztatják is e vállalkozásokat és intézményeket, hogy „Vegyél csak a Közösből, telik arra nekünk, hiszen haver vagy!” Annál pedig mi sem természetesebb – és egyben a Nemzeti Összetartozás szép bizonyítéka is – hogy e cégek hálájuk kifejezéseként e szabadságért jelentős támogatásokat nyújtanak Kedves Állampártjuk részére.

Hasonló a magyar oktatás helyzete is: vajon elképzelhető lenne-e Olaszországban, hogy a dél-tiroli osztrákok szabjanak új kereteket az itáliai oktatásnak? Nálunk ez a fajta kisebbség-szabadságjog is megvalósulhat – hiszen épp egy olyan párt alakíthatja át tetszése, szája íze és ideológiája szerint az egész magyar iskolarendszert és tananyagot, amely számarányát, társadalmi bázisát és támogatottságát tekintve sokkal csekélyebb kisebbségét képviseli a mai magyar társadalomnak, mint Olaszországban a dél-tiroliak!

És itt a hazai egészségügy, amelyben szintén teljes körű a kisebbségi érdekek maximális figyelembe vétele: a legfeljebb párezer „hálapénzben érdekelt” (fő-)orvos szabhatja meg és működtetheti a teljes magyar egészségügyet – az Állam abba bele nem szól!

Ebben az országban még az is szabadságjog, hogy a hülyék és alkalmatlanok kormányozzanak, szövetségben a felkészületlenekkel. Természetesen a választás szabadsága is adott: immár húsz éve szabad a választás, hogy most épp a pszichopatákat engedi-e a Jónép hatalomra, vagy lecseréli őket a gazemberekkel?

…Javaslom a Kormányzati kommunikáció felelőseinek (…ha vannak ilyenek), hogy országimázsunk helyreállítása és a szarházi, nagypofájú Nyugat helyretétele céljából a fenti szabadságtényeinket sürgősen kezdje el kommunikálni!

Az eredmény nem lehet kétséges…

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr462579040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása