2010.12.11. 10:25 Szerző: Đđ

Sötétség és szabadrablás

Mi a kormányzás célja?

Az-e, hogy a nép zömét jobb, sikeresebb jövő felé vezesse, vagy az, hogy egy szűk, hatalmi ambícióktól és/vagy saját anyagi érdekeitől fűtött csoportot megtartson pozícióiban?

Elvileg mindkettő lehet – csak az utóbbi sokkal kellemetlenebb az embereknek. És ha valamit megtanulhattunk a történelemből (ha tetszik: a Történelem Urától) az az, hogy aki sokáig kellemetlenkedik az embereknek, azt az emberek előbb-utóbb elhajtják.

Ezzel szembe kell néznie a jelenlegi kormányunknak is. Ha nem csak állapotokban, hanem folyamatokban lennének képesek gondolkodni – ami a jó kormányzás tulajdonképpeni alapja – akkor látniuk kellene, hogy a politikus hosszú távú érdeke egybe kell, hogy essen a nép hosszú távú érdekeivel – ez már csak egy ilyen szimbiózis… Ehhez neki jól kell kormányoznia - éspedig a valóságban, nem pedig csupán a saját maga által generált médiahírekben.

Igen, hát persze: az új médiaszabályozásról - és annak valóságos okairól - van szó. Ezzel a tervezettel ugyanis Orbán Viktor a nyilvánosság előtt levetkőzött meztelenre (ezek szerint épp ő sérti meg elsőként a saját csapata által elképzelt médiaerkölcsiséget…): megmutatta, hogy egyáltalán nem bízik a saját igazában, a saját elképzeléseiben, azok eredményre vezető voltában és ezért – saját komfortérzetét biztosítandó – kritikátlan sajtóra tart igényt. Megmutatta, hogy úgy látja: még nyugodtan sem képes átgondolt, célszerű döntéseket hozni, hát még ha az a rohadék, mindent kibeszélő médianyilvánosság folyton stresszelni őt, amikor napról napra szembesíti a saját hülyeségével.

Viktorunknak jó lenne ránézni a naptárra és a térképre: ő most nem a XVIII. században és nem egy aprócska német fejedelemségben van, ahol az egyedüli „médiafelület” a „Höfische Zeitung”, hanem 2010-ben és az Európai Unióban, valamint az internet globalizált világában. Egyszerűen érthetetlen, hogy miért vállalja a nyilvános megszégyenülést amiatt, hogy valami nyilvánvalóan lehetetlent akar ráerőltetni a valóságra egy nyilvánvalóan eredményhiányos, viszont erősen „csoportérdekű” kormányzás leplezése végett?

Igen, a nyilvánosság tud mindkettőről: arról is, hogy egy kapkodó, nem felkészült és a realitásokat folyvást megerőszakolni akaró kormányzás nemigen hozhat komoly, tartós pozitívumokat és arról is, hogy valójában „a két kezünkön meg tudjuk számlálni” azokat, akiknek érdeke ez a fajta kormányzás. Akik ettől a kormányzástól – ettől a kormánytól és ettől a kormányfőtől – nagyon komoly anyagi előnyöket remélhetnek, illetve akik a saját szakmai-emberi téren „kontraszelektált” mivoltuk „túlkompenzálását” kaphatják meg ettől. Igen, a Csányi és Pintér nevű Sándorokra, a Hoffmann nevű Rózsákra, a Semjén nevű Zsoltokra (is) gondolunk. Meg a Vitézyekre… És kérek mindenkit, hogy elő ne jöjjön azzal, hogy „…de a komcsilibsik is nyomták-hozták a saját embereiket!”. Mert: az egyik gazember társaság leváltása nem azért kellett, hogy megtörténjen, hogy egy másik, még gátlástalanabb és gazembersége mellett még az egészséges önkontrollját is vesztett társaságé lehessen itt minden, ami ér valamit…

Igen: a sajtó- és véleményszabadság korlátozása az a „sötét éj”, amely a „tolvajoknak” kedvez – és veszélyezteti a polgárok vagyonbiztonságát. Tudom: sokan, nagyon sokan vannak ebben az országban „nem polgárok”, akik „fentről várják” a megoldást az egész többé-kevésbé elcseszett életükre. De lassan ők is a fejükhöz kaphatnának, hogy vajon miféle „megoldások” fogják őket érni egy sötétségbe rejtőzködni akaró rablóbandától?

Leírtuk már itt a Progresszív Blogon, hogy véleményünk szerint a szabadság nem „önmagában vett érték” és nem önmagáért való. A szabadság csupán eszköz arra, hogy „világos legyen” a társadalomban és ne lehessen az embereket a sötétben simán kirabolni.

 

 

surveys & polls

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr802508466

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A kuss szabadsága 2010.12.12. 03:52:13

Ha egy ország kormánya erős hatalmi dominanciával bír a többi hatalmi ág rovására, a kormányerőnek nem illik beleszólnia a demokratikus ellenőrző mechanizmusok személyi és szerkezeti kérdéseibe.Az utóbbi évtizedek médiatevékenysége persze valóban komol...

Trackback: Sötétség és szabadrablás 2010.12.11. 15:57:14

Mi a kormányzás célja? Az-e, hogy a nép zömét jobb, sikeresebb jövő felé vezesse, vagy az, hogy egy szűk, hatalmi ambícióktól és/vagy saját anyagi érdekeitől fűtött csoportot megtartson pozícióiban?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyittlakó (törölt) 2010.12.11. 16:44:27

@Hari R. Seldon: "kommunista rezsim"

Most is az van, nemzeti köntösben...

Amúgy a sok fidesz droid hiába szidja a szocialista rendszert. Igaz, hogy kussolni kellett, de Kádár idején kiszámítható volt az élet, a biztonság és rendesen odapakoltak a bűnözőknek (volt halálbüntetés is). Volt magyar ipar és biztos munkahely. Ráadásul fel kellett építeni egy háborúban szétrombolt, lebombázott országot, amely két világháborúból került ki vesztesen a dicső jobboldalnak köszönhetően.
Nem látom azt a jobbos elképzelést, amely hasonló jólétet tudna teremteni. Nem vagyok a szocializmus híve, de a tények azok tények. Az elmúlt 20 évben Orbán Viktor egy méter autópályát sem épített, pedig normális befektető csak oda megy, ahol lehet közlekedni, fuvarozni. Az elmúlt évek fejlesztései pénzbe kerültek, korrupció is volt bőven, de akkor is haladtunk. A mai tolvajok ellenzékből folyamatosan akadályoztak mindent és mindenre tolvajt kiáltottak. Most pedig folyik a dolgozók és rendszeres adófizetők jól megtervezett kirablása. Hiába, az alma nem esik messze a fájától: az utóbbi 90 évben nem tudtam olyan cselekedetet találni a történelemben, amire a jobboldal büszke lehetne.

Archenemy 2010.12.11. 16:48:09

@egyittlakó: "A mai tolvajok ellenzékből folyamatosan akadályoztak mindent és mindenre tolvajt kiáltottak"

Jaja, szerintem is a túl erős ellenzék miatt nem tudtak haladni a korábbi kormányok a jólét felé! Szerencsére most egy kicsit észbe kaptak az emberek, és végre nem olyan erős az ellenzék, mint volt!

szürke_tag 2010.12.11. 16:52:08

@légycsapó: De okos vagy és gonosz, amikor én elvesztettem akkor még deviza hitel se volt. Egyébként se vettem fel soha hitelt. De sebaj mellé ütöttél. Én nem a másikat vádoltam ha elolvastad. Csak a rabló kommunistákat, ja te is az vagy? Akkor vár a sitt.

Netuddki. 2010.12.11. 16:56:42

@légycsapó:
"Tavaj ötezer milliárd feketejövedelem keletkezett."

Majd szépen államosítják a feketejövedelmeket is...

szamarhegy 2010.12.11. 16:57:40

@hunocska: Különösen érdekes ez a kormányzati levelezés és annak költsége, annak tükrében, hogy az Mnyp-k pár tévés reklámjára sokan fejeket követeltek, hogy 'elverik az emberek pénzét', a PSZÁF azonnal vizsgálatot indított. Az Államnak viszont minden belefér, vizsgálat, kritika csak itt a blogok világában....
Orbán és Selmeczi egymást licitálva aggódtak az Mnyp-k tőzsdézése és az elvert pénzek, a 3 millió Mnyp tag megtakarítása kapcsán, de ha a 3 millió Mnyp tag már adófizető, aktív munkavállalóként (3,8 millió aktív 80%-a) kell, hogy az Állam karácsonyi kampányát kifizesse, akkor az teljesen rendben van....

dr kíváncsivagyok 2010.12.11. 17:00:09

@szürke_tag: Ekkora demagóg baromságot rég olvastam .... még hogy csak a komcsik lopnak....hol élsz ?!

Laciii 2010.12.11. 17:01:31

@hunocska:
Igen, mind a 3 millió levelet egyesével adják fel a postán.
Ha komolyan érdekel mennyi kerül nézz utána RENDESEN, kérj árajánlatot a postától vagy mit tudom én, de ne 100 soros baromságokat irkálj.

dr kíváncsivagyok 2010.12.11. 17:02:20

@hunocska: Viszont megígérték, hogy ennyivel kevesebbet fognak lopni....., de meg telik a Manyup pénzből....

Húsleves 2010.12.11. 17:02:40

Kér valaki egy tonna "Új Magyarország" reklámot? Amit még az előző kormánytól kaptam.

szürke_tag 2010.12.11. 17:03:01

@kíváncsivagyok: Nem csak a komcsik de azok nagyüzemileg. Kezdték 60 éve és abba se hagyták. Kleptomániások.

Netuddki. 2010.12.11. 17:03:20

@egyittlakó: '90-től csak annyi változott, hogy szabadon lehet pofázni (de majd viktor tesz róla, hogy ne). Szétlopták a gazdaságot, ami maradt azt is szétkúrták.
Viszont az emberektől ugyanúgy elszedik a munkabérüket, még nagyobb a korrupció, urambátyámság. Ugyanúgy a középszerűség a cél, nehogy valaki jobb legyen a kapcsolatok útján pozícióba került mitugrásznál...

dr kíváncsivagyok 2010.12.11. 17:04:10

@egyittlakó: magyarország államformája : Nemzeti Kommunista.....jó , mi ?! A Fidesz meg Nemzeti Radikális Kommunista Párt....

dr kíváncsivagyok 2010.12.11. 17:05:30

@szürke_tag: Szelektív memóriád van ??? Nem rémlik valami 98' - és 2002 között ??

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.11. 17:12:45

@Archenemy: Csak nehogy rátok gyújtsák a vesztesek a pártházat.

szamarhegy 2010.12.11. 17:13:54

@egyittlakó: Tegyük ehhez hozzá, hogy a Kádár rendszer a növekvő (kemény devizás) importot generáló fogyasztás növekedésbe bukott bele, illetve abba, hogy a korszerűtlen, rossz hatékonyságú, gyenge minőséggel működő, alig fejlesztő szocialista nagyipar kemény devizás, nyugati export piacai drasztikusan beszűkültek, miközben a szovjetektől kapott energia ára a világpiacihoz közelített és kemény valutával kellett érte fizetni. A helyzet nem sokat változott, csak most a gyártásukat (vevői, beszállítói kapcsolatrendszerüket!) ide áthelyező multik cégek biztosítják az import fogyasztás és az import energia ellensúlyát és hogy ne a forint 5-600 Ft./Euro árfolyama 'szűkítse' a fogyasztást. Multi gyártó és külföldi vevőiknek exportáló cégek nélkül nincs életképes Magyarország, a jelenlegi politika nem is burkolt multi ellenessége, az extra adók kivetésének határidejének lebegtetése, az ad hoc gazdasági döntések aláássák Mo. működőképességét.

szürke_tag 2010.12.11. 17:15:41

@kíváncsivagyok: Ha olvasol is nem csak írsz, akkor azt írtam, hogy nem csak ők lopnak,
csak ők nagyüzemileg folyamatosan.

dr. trafik nomac 2010.12.11. 17:19:01

@szürke_tag: Na jo, de most a kommunistak nyertek, akkor mi van ?

szürke_tag 2010.12.11. 17:21:51

@nomac: Megint én vesztettem. Így jártam.

Id. Lencsés István 2010.12.11. 17:22:52

@szamarhegy: A 3 levéllel elvernek 1 milliárdot, micsoda dolog ez? Felháborít! Honnan veszik, ezt a pénzt utalják törlesztésre, ne az esőerdők írtásában vegyenek részt.

Leterhelik a postát, Nyugdíjfolyosítókat. Remélem öntapadós drága borítékok lesznek és a Nyugdíjfolyósítos munkatársakat, dolgozókat nem kénszerítik több mint 9 millió nyalásra. Kitelik tőlük. Én nyalatnék Orbánnal, Schmittel, Selmeczinek mást ajánlanék, ő ne nyaljon!

Id. Lencsés István 2010.12.11. 17:26:15

@kovi1970: Sokan nem tudják nem 3000 milliárdot lopnak, hanem ennek a 3000 milliárdnak a jövőbeni hozamait, a jövöbeni befizetéseket és annak hozamait is lopják. Több 10 000 milliárdot lopnak néhány év alatt.

szürke_tag 2010.12.11. 17:30:01

Tudjátok kis hazánkban utáljuk a gazdagokat, de nem a Rubikot, vagy Zwack urat, stb. Mert azok tisztességesek, adakozók, stb. Hanem a tolvaj mások vagyonából gazdagodó kommunistákat. Azokban emberi érzés sincs ők nem adakoznak csak ha nagyon hasznukra van. Bezzeg nyugaton más a helyzet, csakhogy azok dolgoztak is érte

Spanish VVax 2010.12.11. 17:35:41

Na most ez az egy milliárd semmi a háremezhez képest.

A 89-es igazi orbán viktor úgy szétrugdalná a mostani seggét hogy azt öröm lenne látni. Vissza kéne menni az időben más megoldás nincs és levetiteni neki egy pár mai hiradót, meg parlamenti közvetitést. Azt hiszem önként lőné főbe magát és belátná hogy ezzel tesz igazán jót magyarországnak.

Archenemy 2010.12.11. 17:50:55

@Hari R. Seldon: Az erőszak a gyengék fegyvere!

Bergeroth 2010.12.11. 17:51:48

Az alkotmánybíróság korlátozása azért kellett, hogy gátlástalanul tudjanak olyan pofátlan törvényeket hozni, hogy még egy tükör is elrepedne ha belenéznének. Ebből következően a médiatörvény azért kell, hogy akiknek esetleg még ezután is lenne ellenvetése, azt a saját maguk által kreált törvényre hivatkozva elhallgattathassák és megbüntethessék. Így pedig máris belefér az, hogy a magánnyugdíjpénztárakban tárolt vagyonokat ellophatják, hiszen megcsinálták, saját maguknak.
Aki ezeket az összefüggéseket nem látja, az egész egyszerűen nem tudja felfogni ép ésszel ezt az egészet, ami itt politizálás címszó mögé rejtett szabadrablásként működik.
(Pedig én még hallottam valami olyat is, hogy "a fidesz felkészült a kormányzásra". Úgy látszik az ember, aki soha nem hazudott, már megint maga ellen beszél. orbán viktor egy teljesen más dimenzióban létezik, mint az átlag magyar állampolgárok, és egyszerűen képtelen ésszel felfogni, hogy a valóság az egy teljesen más dolog, mint ahogy ő azt elképzeli.)

Kíváncsian várom mi lesz a következő, Banki számlák megadóztatása?
Házhoz kijáró behajtótisztek általi vagyonelkobzások mer' kell a közösbe?
Havi szinten X ideig azonnali jelentkezés közmunkára természetesen ingyen és bérmentve?

Ha így folytatják és 2014-ben még lesznek szabad választások, akkor ezek akkorát fognak bukni, amekkorát még politikai párt nem bukott ebben az országban. Ebben 1000%-ig biztos vagyok. Hacsak idő előtt nem a népharag fogja őket elkergetni.

Az elmúlt 20 év legeslegnagyobb hibája volt, egy kommunista mentalitású, érzelmi alapon politizáló, magát népvezérnek és mindenek felett állónak gondoló, egoista és öntelt embernek és a pártjának 2/3-ot adni.
Mindenki aki ebben érintett, az nézzen a tükörbe és mélységesen szégyellje el magát.

namkuzu 2010.12.11. 17:52:18

O.V. szavai: "egy nemzet annyira lehet tisztességes, mint amennyire a vezetői tisztességesek"
Ezek után ő a mini miniszter, Palibá a Sándorból kémleli a tájat, Pintér belügy, Polt legfőbbügy.
Most akkor van min csodálkozni?! Kim Jong-ék már bejelentkeztek egy jó kis csapatépítő tréningre

Id. Lencsés István 2010.12.11. 17:54:31

@szürke_tag: Szerintem, mindenkinek vannak kommunista vonásai. Gondolom a Zwacknak is van. Zwack például reggel ébred éjjel alszik. Általában az emberek teljesen egyformák, 1 fej, 1 orr, 1 nyelv, 2 láb, 2 kéz.

A nagy baj, hogy egy kissé megakadtunk.
Régen a bárókat, grófokat, hercegeket bántották, na meg cárokat, királyokat. Most akkor mi is van?

Éltették Hitlert, Sztálint, Orbánt is éltetik.

Várúr 2010.12.11. 17:55:17

Szavazzon valaki erre a hiperokos Progresszívre. Vagy arra a csomó faszra, akik itt osztják az észt. Csupa profi politikus, közgazdász, aranytollú publicista, stb.

Id. Lencsés István 2010.12.11. 17:55:51

@Bergeroth: Én az egyik hibás vagyok! Il mio culpa!

gipsz1234 2010.12.11. 17:56:15

@szürke_tag: Magáról mintázta a az IHM a Negró című számát. Tudja egyáltalán maga hogy mi az hogy kommunista? Mi a kommunista típusu vezetés ismérve?
Dehogy tudja. Maga csak egy szerencsétlen kis lúzer akinek ezek szerint (egyetlen?) örömforrása hogy valakiket lecsuknak. Rossz hírem van: Ugyanolyan sikertelen kis senki marad mint ami jelenleg.

Húsleves 2010.12.11. 17:56:42

@Bergeroth:
Igazad van, én a jobbikra szavaztam. Azok már kitakarították volna az MSZP-t.

Joaquin 2010.12.11. 17:59:30

Nézd Oroszországban már a börtön felé tartanál egy ilyen kép miatt, az index pár prominens emberével egyetemben. Reméljük nem jutunk el oda...

szamarhegy 2010.12.11. 17:59:47

@Spanish VVax: Elég durva, hogy nemrég hallottam Pozsgay Imrét a Fidesz alkotmánytervezetének azon pontja mellett érvelni, amely a népszavazás korlátozását jelenti. Azaz az MSZMP Központi Bizottságának volt tagja, a Kádár rendszer volt minisztere támogatja a Kádár rendszer megbuktatásán dolgozó egyik 1989-es rendszerváltó pártot 2010-ben, a demokratikus jogokat szűkítő tervezetében...

Isaac Clarke 2010.12.11. 18:00:01

Nyomulnak, már nyomulnak, a Dobozi csávók
Buli van Egy Valakinél, bemegyek hozzájuk
Túrós rétes, mákos rétes, meg káposztás rétes,
De te néked Egy Valaki, csak is a sörétes!

nilak 2010.12.11. 18:05:47

Jobb lenne, ha megköszönnék a kormányfőnek, hogy elvállalta ezt a katyvaszt, amit a szoclib kormány hátrahagyott. 80%-ék adósság, üres kassza,mindenki a markát tartja. Az IMF hitel visszafizetését is erre a kormányra hagyta az előző vezetés. A szocik úgy értettek a kormányzáshoz, hogy még embert sem találtak a pártban, aki elvállalja a miniszterelnökséget.

Húsleves 2010.12.11. 18:06:37

@gipsz1234:
Azt elfogadod a kommunista definíciójának, hogy kommunista az, aki demokráciára tanítja (korábban népi demokráciára tanította) az embereket, de nem hajlandó elfogadni az emberek döntését? Korábban nem engedte őket választani, most a választókat hibáztatja az eredményért. Úgy emlékszem, hogy a Marxizmus hibája pontosan ez volt. Azt állította, hogy az emberekért van, és amit ők kitaláltak az tökéletes, csak a tökéletlen emberek miatt nem működik.

gipsz1234 2010.12.11. 18:11:22

@Húsleves: De szép is lenne. Pl: Zagyva Gyula belügyminiszter, Pörzse Sándor oktatási miniszter ( vagy államtitkár)
@nilak: Nagyon köszönöm neki. Láttam rajta idén tavasszal, milyen nehezére esett elvállalni.

Mindfield 2010.12.11. 18:17:56

"Mi a kormányzás célja?"

A kormányzás maga a cél! Pont.

gipsz1234 2010.12.11. 18:20:27

@Húsleves: Elég zanzásított definiálás. Bár egy ilyen felület nem igazából alkalmas teljes körű meghatározásra. De azt még hozzátenném hogy az állam mindenható szerepe is része volt az ideológiának. A termelőeszközök állami tulajdonba vétele (tartása) ugyancsak. Sajtó és szólásszabadság korlátozása szintúgy.
Én mostanában egyre inkább retrohangulatba kerülök. Egyre inkább visszaköszönnek a 70-es, 80-as évek.

Bergeroth 2010.12.11. 18:20:59

@nilak:
Nagyjából 1-1.5 éve azt hallgathattuk szinte mindenhonnan, hogy "a fidesz felkészült a kormányzásra".
Akkor hogy is van ez?

red shield rapresentative 2010.12.11. 18:22:34

@Húsleves: Most nem az MSZP a feladat közlegény!

FIDESZ-MSZMP ezt a szövetséget kell megbontani.

Bergeroth 2010.12.11. 18:24:16

Azt még nem írtam, hogy a poszt minden egyes szavával maximálisan egyetértek.
Mindemellett pedig, a jelenlegi politikai felhozatal közül, nincs olyan párt, amelyiket szívesen látnám kormányváltó pártként.
De mindezek mellett úgy gondolom, hogy a fidesz szintúgy alkalmatlan erre a posztra. Alkalmatlanok arra, hogy ezt az országot vezessék.

gipsz1234 2010.12.11. 18:24:43

@Bergeroth: Az unokaöcsém is az mondta tavasszal hogy alaposan felkészült a német nyelvvizsgájára. Oszt mégis sikertelen lett.

szamarhegy 2010.12.11. 18:26:55

nilak, Diktatúrákban, vagy ahhoz hasonló országokban köszöngetnek, hálálkodnak az ADÓPÉNZEDBŐL ELTARTOTT embereknek. Utólag persze értékelem magamban, de momentán a több ezer min. 10%-os korrupciós pénzt elkérő polgármestert, a gazdasági stratégia teljes hiányát, egy közgazdaságilag fogalmatlan Matolcsyt, a demokratikus intézmények korlátozását, leépítését, a közeli emberek benyomását, a magánpénzek államosítását, az oligarchák (Csányi, Demján, Milton, Simicska) soha ilyen erős állami kapcsolódását látom. Növelték a parlamentbe, a politikába jutás küszöbének magasságát, korlátozták a népszavazás lehetőségét. Polgári demokráciában, adófizetőként alapból se, de a fentiekre tekintettel a hála az utolsó, ami eszembe jut.

Bergeroth 2010.12.11. 18:28:37

@gipsz1234:
A fidesznek ráadásul még készülnie sem kellett semmiből, hiszen mint látható, halvány fogalmuk sincsen, hogy miként lehetne kihúzni ezt az országot a szarból. Még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy most megszedik magukat amennyire csak lehet, aztán hagyják magukat elbukni és lelépnek ebből az országból örökre. Simán kinézem belőlük, simán.

Id. Lencsés István 2010.12.11. 18:33:28

@MAGYAR KATONA: Van valami igazságod! Orbánék KISZ titkárok voltak, Orbán, Rogán, Kövér. Nem tudni volt-e egy paktum, de úgy néz ki Orbán KISZ-es párttársai befogadták az MSZMP kiválóságait, az új hullámosokat, sőt azok kerültek hatalomra. Háttérből Pozsgai írányít.

Matolcsy, Martonyi, Pintér ezek mind a Pozsgai MSZMP holdudvarban. Ne feledjük Csányit, Demjánt. Összeáll a kép. Új fiatal a FIDESZ-ben nincs, vajon miért adósították el őket a diákhitellel?

gipsz1234 2010.12.11. 18:48:10

@Bergeroth: Csak már lépnének le. De egyelőre csak a demokratikus jogállam lépésről lépésre történő felszámolását látom.

igényes 2010.12.11. 18:50:26

@hunocska: @MAGYAR KATONA: "Van valami igazságod! Orbánék KISZ titkárok voltak, Orbán, Rogán, Kövér. Nem tudni volt-e egy paktum, de úgy néz ki Orbán KISZ-es párttársai befogadták az MSZMP kiválóságait, az új hullámosokat, sőt azok kerültek hatalomra. Háttérből Pozsgai írányít.

Matolcsy, Martonyi, Pintér ezek mind a Pozsgai MSZMP holdudvarban. Ne feledjük Csányit, Demjánt. Összeáll a kép. Új fiatal a FIDESZ-ben nincs, vajon miért adósították el őket a diákhitellel?"

Nagyon érdekes felvetés, hozzátehető még a nagy amerika ellenesség, orosz ellenesség, kínai kapcsolatok keresése.

Furcsa módon Gyurcsányt börtönbe kívánja, Horn Gyulát kórházban tartatja.

gipsz1234 2010.12.11. 18:50:57

Ráadásul igazi kommunista alkotmányt terveznek. Milyennek nevezhető az az alkotmány melyből kihagyják a magántulajdonhoz való alkotmányos jogot.

Lacdelo 2010.12.11. 19:11:37

@gipsz1234:

Hacsak kommunista lenne azzal nem lenne annyira nagy baj.Ezt a Fidesz meg leakarja onteni kereszteny mazzal.

1. Magzat vedelme=abortusztilalom

2. a homoszexualisok kikozositese --> csalad=ferfi+no

Bergeroth 2010.12.11. 19:17:51

@Lacdelo:
+3. a gyereked csak akkor mehet "normális" iskolába, "normális" fiatalok közé, hogyha a bevizsgáló biztosok azt úgy ítélik meg.

Lacdelo 2010.12.11. 19:22:31

@Bergeroth:

Ezt nem is tudtam. Ez a Fidesz egy nagyon galad tarsasag. Semmi szocialis erzekenyseguk sincs. Moralis, etikai valsagban szenvednek.

Valoszinuyleg OV-nak egyik gyereke se fogyatekos, ha az lenne akkor jobban at tudna erezni ezt a problemat. Valoszinuleg akkor nem kerulne be ez az alkotmanyba, ha az egyik az lenne. A szegregacio az nem megoldas.

Húsleves 2010.12.11. 19:23:18

@gipsz1234:
Akik nem csak szélsőségekben tudnak gondolkozni, azoknak az állam mindenható szerepére nem a piac mindenható szerepe lett volna a válasz, hanem mérlegelés kérdése, hogy mi legyen állami és mi piaci. Ugyanez vonatkozik a termelőeszközökre is, ugyanazok, akik azelőtt nem engedtek beleszólást az államosításba, azután nem engedték megkérdőjelezni a privatizációt, és privatizáció címén a valós értékének nevetséges töredékéért saját maguknak játszották át az állami vagyont.
A sajtó- és szólásszabadsággal kapcsolatban: örülök, hogy végre feloldották a besúgók kutathatóságának korlátozását, meg is lett rá a válasz: relativizáló műsor az ATV-n Havas Henrik vezetésével, kb. egy órán keresztül magyarázták, hogy miért nagy baj ez. Ugyanígy érdekes, mennyire magyarázzák a liberálisok a WikiLeaks elleni fellépés létjogosultságát (például a Véleményvezér blogon, amit korábban belinkeltem - meg egy csomó másik blogon, amit nem linkeltem be). Itthon egyébként az SZDSZ kezdte el a sajtószabadság nyirbálását azon a címen, hogy "a szabad véleménynyilvánítás nem sértheti mások jogait". Eleinte nehezen ment, mert Fodor Gábor hallani sem akart ilyen dolgokról, amíg meg nem fúrták. Hogy hogyan mentek ott a dolgok, azt például Kóka Janika csalással nyert megválasztásából is tudjuk. A "nyilvánosság nem sérthet másokat" elvben egyébként van is igazság, a probléma csak az, hogy mindenki mást ért jogos sérelmeken. A blogokkal kapcsolatban például én a magam részéről nem engednék semmiféle korlátozást. Más a helyzet viszont az Index újsággal, amelyik a saját értékrendjét fejezi ki az általa összeválogatott blogok belinkelésével, ezért én azt gondolnám, hogy felelős az általa belinkelt blogok tartalmáért (ha az például személyeket, vagy csoportokat sért). Tudtommal volt is erről szó a médiatörvény kapcsán, de aztán ez a rész kikerült. További probléma a blogokkal a kommentek moderálhatósága. Ha nem engeded a moderációt, akkor benne van a pakliban, hogy a kommentelés elveszti eredeti célját, és nem látszanak a vélemények a fröcsögéstől. Ha engeded, akkor ezzel viszont éppen a "lokális" cenzúrának engedsz szabad utat. Ami nem is lenne baj, ha feltételezzük, hogy minden szerző a blog színvonalát védi, viszont ez nem mindig így van. A megnyirbált kommentfolyam azt a látszatot keltheti, hogy általános véleményt lát a blogon az olvasó (különösen, ha nem ismeri a blogok világát, csak az indexról rákattint a linkre), pedig valójában meghamisított képet lát. Úgyhogy sok szempont van, sokféle csapdával. Az MSZP-SZDSZ koalíció például nagyon fontosnak tartotta a holokauszt-tagadás büntethetőségének törvénybe foglalását, viszont rendkívül leleményesen felülemelkedett a kommunizmus bűneit tagadók büntethetőségén.
Szóval ennyit a nyilvánosságról, amiért most az MSZP sipákol.

Bergeroth 2010.12.11. 19:34:05

@Lacdelo:

index.hu/belfold/2010/12/03/kozoktatasi_torveny_vitaanyag/

"A sajátos nevelési igényre és a különleges bánásmódra való jogosultságot szakértői bizottságok állapítanák meg, amelyek - mint korábban megírtuk, diagnosztikai buszokkal mennének el a településkre, hogy a gyermekeket helyben viszgálják."

Ez azért elég kemény. Sőt, inkább gyomorforgató.

igényes 2010.12.11. 19:36:24

@gipsz1234: @hunocska: @MAGYAR KATONA: "Van valami igazságod! Orbánék KISZ titkárok voltak, Orbán, Rogán, Kövér. Nem tudni volt-e egy paktum, de úgy néz ki Orbán KISZ-es párttársai befogadták az MSZMP kiválóságait, az új hullámosokat, sőt azok kerültek hatalomra. Háttérből Pozsgai írányít.

Matolcsy, Martonyi, Pintér ezek mind a Pozsgai MSZMP holdudvarban. Ne feledjük Csányit, Demjánt. Összeáll a kép. Új fiatal a FIDESZ-ben nincs, vajon miért adósították el őket a diákhitellel?"

Nagyon érdekes felvetés, hozzátehető még a nagy amerika ellenesség, orosz ellenesség, kínai kapcsolatok keresése.

Furcsa módon Gyurcsányt börtönbe kívánja, Horn Gyulát kórházban tartatja.

A Fiatal Demokraták Szövetsége, ma már nem felel meg a valóságnak. Pont a fiatalokat üti veri lehetetlenné teszi számukra a biztonságos jövőt.

Diákhitelesek cserbenhagyása, nincs munkahely diploma után!
Devizahitelesek cserbenhagyása, bejelentéseik növelik a terheket a fiatal családok részére!
Fiatal MNYP tagoktól elorozzák a pénzt!
Fiatalokat nem engednek a hatalomba.
65-70 év felettieknek biztosítanak 3. 4. kereseti lehetőséget.
Nyugdíjasokat megtévesztik!
Dolgozó nőket megtévesztik!
Károsultaknak még a polgároktól kapott adományokat sem juttattják el, pedig aki gyorsan ad az kétszer ad.
Hatalmukat családjuk boldogulására használják. A hét vezéregyéniség a Pápánál.

Bergeroth 2010.12.11. 19:37:25

@Húsleves:
Nem az mszp sipákol, hanem azok sipákolnak, akik féltik a demokratikus szabadságukat.
Az, hogy ezek között több az meszp-s mint a fideszes (ha vannak fideszesek egyáltalán), azt betudom a hatékony fidesz-féle agymosásnak.
De ne aggódj, neked személy szerint ennél rosszabb már nem lesz. Hiszen mint látható, a rajtad elvégzett sikeres agymosás engem igazol.

Lacdelo 2010.12.11. 19:38:50

@Bergeroth:

Ez Magyarorszag a XXI. szazadban. Szanalmas. Ha ez a Fidesz 4 ev mulva is kormanyon marad mindezek ellenere, az a sajat magunk szegenysegi bizonyitvanya lesz. Akkor nem is erdemlunk jobbat. :(

igényes 2010.12.11. 19:40:18

@Bergeroth:

"A sajátos nevelési igényre és a különleges bánásmódra való jogosultságot szakértői bizottságok állapítanák meg, amelyek - mint korábban megírtuk, diagnosztikai buszokkal mennének el a településkre, hogy a gyermekeket helyben viszgálják."

Ez azért elég kemény. Sőt, inkább gyomorforgató.

A kupecek is ezt csinálták!Megvizsgálták a lovat nagyon keményen, majd lemondtak róla, ha valami hibádzott.

Taigetoszt fognak hírdetni!

gorcsev54 2010.12.11. 19:41:49

@hunocska: A nagy büdös ló....szt közjogi méltóságok.Csak saját maguk nevezik annak magukat, én egész másnak nevezem őket.

Húsleves 2010.12.11. 19:42:55

@Bergeroth:
"a rajtad elvégzett sikeres agymosás engem igazol"
Nem, ez azt igazolja, hogy érveid nincsenek, ezért a másik személyét (akit nem is ismersz) próbálod kikezdeni. Feleslegesen próbálkozol, nem fogsz belevinni a fröcsögésbe. Akik olvassák a kommentedet, levonhatják a következtetést.

Bergeroth 2010.12.11. 19:46:59

Magyarul, az állam mindenek felett.
A saját gyerekedről is ők akarják eldönteni, hogy alkalmas-e arra, hogy a társadalom része legyen, hogy jó pártkatona válna-e belőle.
Ez nem nevelés, ez egész egyszerűen megaláztatás, nyilvános agymosás, a gyereked egész életének a tönkretétele már 6-7 éves korában, a szemed láttára, a szülők előtt. Csak engem emlékeztet ez arra, amikor a nácik a zsidókat válogatták?
Férfiak jobbra, nők és gyerekek balra?
...
Ha ezt a kormányt nem váltjuk le 2014-ben, vagy nem zavarjuk el őket örökre még 2014 előtt, mielőtt még több olyan törvényt hoznának, amik nyíltan szembemennek a demokrácia és az egyén szabadságának eszméjével, akkor ez az ország és ez a nép, pusztulásra van ítélve.
Mark my words.

torró 2010.12.11. 19:48:09

Nem kellett volna egy kicsit korábban figyelmeztetni ilyen vehemenciával az MSZP -SZDSZ koalíciót hogy tisztességesen vezessék az országot.Hogy ne lopják szét a vállalatok pénzét hogy ne legyenek trükkök százai hogy ne legyenek nokiás dobozok hogy ne hazudjanak reggel nappal és este? Mert ők tehetnek arról hogy ekkora arányban szavaztak a FIDESZ-re! "Most már késő kis öreg".Egyébként, ilyen leveleket minden kormány küldözgetett. Akkor itt miért nem vezettétek le ilyen frankón?
Egyébként meg csináljátok csak hátha lesz értelme. De,úgy szól egy régi közmondás hogy:kutya ugatás nem hallik az égig!Na jó éjt.

Bergeroth 2010.12.11. 19:49:29

@Húsleves:
Konkrétan az a baj, hogy jobb illetve bal oldalban gondolkozol és ezektől nem tudsz elvonatkoztatni.
Ezért írtam, hogy te is 1 vagy azok közül, akinek a megnyilvánulása engem igazol. De hidd el nekem, ezt minden rossz szándék nélkül mondom, és csak remélni tudom, hogy majd egyszer ráeszmélsz a dolgok mikéntjére.

igényes 2010.12.11. 19:54:15

Két zsebkendőt sírtam tele. Orbán Viktor
miniszterelnöknek nincs még egy Trabantja sem, de még motorja, kerékpárja sem. Van egy fél lakrészecskéje, amelyet most sajnos ott kellett hagynia, lakatlanul fűtetlenűl. Van neki adósága több 10 millió forint. Gyűjteni kellene, mert látom néha már nyakkendőre sem tellik. Gyűjtsünk neki!
Lassan már utazásait sem tudja fizetni. Alig tudott vásárolni 3 db aranyérmét a Pápának.

gorcsev54 2010.12.11. 19:56:34

@nilak: Köszönje meg az aki akarja. Orbánt az előző nyolc évben (a gyerek csináláson , és a munkahelyétől való távolmaradáson kívül)is csak az az egy gondolat éltette, hogy lesz ö még miniszter.Állítólag az Orbán Gyurcsány vita után kezelésre szorult Bécsben, annyira kétségbe ejtette az akkori rossz minősítése.A 80 % adósságban ö és az általa vezetett ellenzék is benne volt van, ha mással nem akkor a semmit tevéssel, meg egy pár milliárd közpénz lenyúlásában is.Itt a köznép azt várja ,Gyurcsányt mikor küldi a hős Viktor börtönbe, a naiv nép azt hiszi,hogy ez meg fog történni,lehet de,hogy abba belebuknak ők is arra mérget veszek.Aki azt hiszi ,hogy Ferenc nem rendelkezik olyan információk tömkelegével ami a Fidesz szar kiborulásához vezet az téved.Tudnak ezek egymásról mindent a többi csak parasztvakítás.

Lacdelo 2010.12.11. 19:56:39

@torró:

A Fidesz is addig ugatott ellenzekben amig meg nem szerezte a szavazatok 52%-at. Az ellenzeknek se szabad most birka modjara hallgatni. Ha sok kutya ugat az bizony felhallik az egig.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.11. 20:01:39

Olyan hülye egyik kormány sem lesz, hogy a leírt Gondalatokat GONDOLATBÜNKÉNT üldözi és cenzúrázza. Az egyéni blogok cenzúrázása ez lenne. Ez pedig a kormány végét jelentené, legyen az bármelyik.

Ha meg tévednék és ennyire hülyék, akkor néhány év puha Kádár és Acél elvtárshoz hasonló diktatúrát nekem és sokaknak megér, hogy aztán többet soha se legyen ilyen. Tehát én és sokan nem teszünk ellene semmit. A diktatúra hadd tombolja és gáncsolja el saját magát.

igényes 2010.12.11. 20:06:27

@gorcsev54:

Egyetértek! Már most is CIA, MOSZAD, FSZB, BND bögyében lehet Orbán.

Emlékeztető!Demján Sándor egyébként- ha már szóba került- tudtával vagy tudtán kívül, kötődik a KGB-hez, mivel Mogiljevics pénzeit forgatta a Tri-Gránitban és az építkezéseken. Közel egy hónapja, talán a KGB utasítására, a Tri-Gránit megjelent a moszkvai tőzsdén, az orosz KGB jogutódja így kivehette a patyolattiszta pénzét, s ott már senki nem ellenőrizheti, hogy a mi örményünk kinek, mit ad el.

gorcsev54 2010.12.11. 20:06:43

@igényes: Hiába minden pénz"elmegy "nagy a család, de majd most több marad a borítékban.Neki! Én átveszem szívesen
a 10 millás adóságát ö meg vegye át az én 1 millásomat és cseréljünk fizetést( jövedelmet) is visszamenőleg 20 évre(a visszamenőleg az náluk nem jelent problémát)és majd én megmutatom neki ,hogy a fél lakrésznél kicsit többet tudnék felmutatni.Ha ez igaz lenne akkor inkább ne szóljon bele a gazdaságba ,hanem próbálja meg otthon rendbe tenni a kiadás bevétel oldalt.

Bergeroth 2010.12.11. 20:08:36

@torró:
Mit gondolsz, meddig marad hűséges egy éhező kutya?

Id. Lencsés István 2010.12.11. 20:09:20

Jó helyre tett eurómilliókat Demján Sándor. Abban az Oroszországban van több megaprojektje, ahol a téli olimpiát és a 2018-as foci vébét rendezik.
Felpörgeti az orosz ingatlanpiacot az, hogy két világesemény is lesz ebben az évtizedben az országban - írja az ingatlanmenedzser.hu. Mint ismeretes, Szocsiban 2014-ben rendezik a Téli Olimpiát, csütörtökön pedig kiderült, hogy a 2018-as labdarúgó világbajnokság is ott lesz. Mindebből sokat profitálhat a Demján Sándor vezette TriGranit.
A magyar többségű ingatlanfejlesztő cég, élén a főtulajdonos Demján Sándor elnökkel Szocsitól nem messze, Krasznodarban egy hatalmas vegyes hasznosítású beruházást készít elő. Több ezer lakást, irodákat és üzleteket akar építeni és nem kizárt, hogy az infrastrukturális fejlesztésekbe is beszáll.
(hvg.hu)

Húsleves 2010.12.11. 20:10:20

@Bergeroth:
Nem értettelek félre, nyilvánvaló hogy nem rossz szándék vezet, amikor azzal "érvelsz", hogy aki nem ért veled egyet, az agymosott. Tudod pont ez a baj a kommunistákkal is, hogy el sem tudják képzelni, hogy ne lenne igazuk, ezért nem érdekli őket az emberek véleménye. Én is azért írom le amit írok, mert hozzád hasonlóan azt gondolom, hogy igazam van, de másképp érvelek mint te, mert aki olvassa a kommentemet, azt nem fogja meggyőzni az az "érv", hogy azért van igazam, mert én okos vagyok, te meg nem.
Mindenesetre biztató, hogy látsz lehetőséget arra, hogy "majd ráeszmélek a dolgok miértjére". Mutatja, hogy mennyire fontos neked a vélemény (aminek a azabadságát félted) és a demokrácia, ami Sólyom László előadása szerint végső soron az emberek (a többség) véleményének, akaratának képviselete.

gorcsev54 2010.12.11. 20:19:23

@Húsleves: "A demokrácia olyan mint egy zsibongó kávéház a véleményeket nem lehet meghallani a zsibongásban, és én nem is hallom." Nem biztos , hogy pontosan idéztem ,de megpróbáltam a Nagy Vezír szavait. Ebből ostoba aki nem ért.Nekem ez a véleményem

Húsleves 2010.12.11. 20:24:24

@gorcsev54:
Igen, csak erre lehet válaszul azt mondani, hogy Gyurcsány azt mondta: "hazudtunk reggel éjjel meg este", és erre is lehet mondani, hogy ostoba, aki ebből nem ért. Az megoldás az ilyen dilemmára az, hogy normális emberek nem egy bites skálán gondolkoznak, hanem tisztában vannak azzal, nincs tökéletes választás, csak preferenciák.

Húsleves 2010.12.11. 20:25:58

@gorcsev54:
De azért próbálkozzál még, mert látom mindenképpen úgy szeretnétek bizonyítani az igazatokat, hogy aki nem ért veletek egyet, az ostoba és antidemokratikus.

Id. Lencsés István 2010.12.11. 20:39:02

Ez azért nagyon érdekes, Orbán nem cáfolta napokon át.

Mi van itt?

A honvédelmi minisztérium szerint nem igaz, hogy Orbán Viktor miniszterelnök személyes közbenjárására maradhatott volna Horn Gyula a tárcához tartozó kórházban, ahol három éve ápolják. A tárca szerint soha fel sem merült, hogy hazaküldjék a volt kormányfőt.

Bergeroth 2010.12.11. 20:44:20

@Húsleves:
"...aki nem ért veled egyet, az agymosott."

Tévedsz. Aki nem látja hogy mi történik, maximálisan elvonatkoztatva jobb és bal oldaltól, azaz agymosott.
Ma ebben az országban nincs alkalmas párt és ember az ország vezetésére, aki ezt nem látja azaz agymosott.
Aki azt képzeli, hogy majd a viktor és a fidesz elhozza a kánaánt, azaz agymosott.
Én emberekben hiszek és nem pártokban, vagy a pártok ideológiáiban.

Bergeroth 2010.12.11. 20:47:41

ez lemaradt:
A jelenlegi klientúrában nincs olyan ember, aki benne van azokban, akikben hinni lehet. A jelenlegi klientúrából senki nem tartozik azok közé az emberek közé, akik megérdemelnének akár csak 1 minimális bizalmat.

venszivar 2010.12.11. 20:50:30

@Bergeroth: Jól nyomod!!Mivel szerintem sincs a láthatáron EMBER! Nos akkor mi lesz VELÜNK ??

Bergeroth 2010.12.11. 21:09:04

@venszivar:
Szerintem azt kellene tenni, hogy hagyni viktorékat. Viszont folyamatosan el kellene számoltatni őket, mondjuk (hasamra ütök) 3 havonta. Számlákkal, kivonatokkal, bevallásokkal, szerződésekkel, hogy mit, miért, hogyan, minek és miért csináltak.
Ne a pápával beszélje meg az országunk sorsát, hanem velünk, akiknek a hatalmát köszönheti. Vagyis akik rá szavaztak, én nem.
Üljön le egy civil fórumon, terítse ki a kártyáit, mondja el, hogy mit szeretne, hogyan, vázolja fel a lehetséges terveket, lehetőségeket, aztán vitassuk meg.
Nem vagyok ellensége senkinek, de gyűlölöm azokat, akik elfelejtik, hogy honnan indultak és kinek köszönhetik a hatalmukat.

Lacdelo 2010.12.11. 21:11:01

@Húsleves:

"De azért próbálkozzál még, mert látom mindenképpen úgy szeretnétek bizonyítani az igazatokat, hogy aki nem ért veletek egyet, az ostoba és antidemokratikus."

Ezt nem kell nagyon bizonygatnunk.
Azt altalaban a Fideszes kommentelok bizonyitjak magukrol a kommentjeikben (tisztelet a kivetelnek).

Lacdelo 2010.12.11. 21:20:46

@Bergeroth:

Ehhez OV keves. Nem szeret a nyilvanossag elott nyilatkozni, improvizalni, politikai vitat folytatni mert akkor kiderul milyen bargyu is o. Fel attol, hogyha az emberek jobban megismerik akkor elfordulnak tole. Nem veletlenul nem allt ki Bokrossal es mas politikussal vitatkozni a valasztosok elott, mivel csak felmostak volna vele a padlot, mint ahogy Gyurcsany tette azt 2006-ban. Azota csak felolvas.

De ugy latszik a magyarok felolvaso esteket preferalnak vitak es megmerettetesek helyett. Igy nem fogunk ebbol az erkolcsi mocsarbol kikecmeregni es csak sajat magunknak koszonhetjuk.

Goompah 2010.12.11. 21:21:06

Nem tudom, volt-e már ez a hír:

index.hu/belfold/2010/12/11/biztonsagi_tartalekkent_kezelik_a_karmento_alapot/

Ebben már az is pofátlanság, hogy a kormány sajátjaként kezeli az adományokból összegyűjtött pénzt, holott az adományozók egész biztosan nem állami tartalékalapnak akartak adakozni. Egy ínyencség a cikkből:

"A döntés alapján 200 ezer forint egyszeri támogatást nyújtanak azoknak a kisvállalkozásoknak, amelyeknek a katasztrófa következtében legalább harminc százalékkal csökkent a forgalmuk. Tili becslése szerint legalább hetven ilyen vállalkozás van a két településen."

Kíváncsi lennék, vajon hány adakozó szánta a pénzét vállalkozások megsegítésére. Miközben itt a tél és sok károlsultnak még nincs fedél a feje fölött.

Bergeroth 2010.12.11. 21:22:27

Természetesen azért írtam, hogy hagyni kell őket, mert a nép választása 4 évre szól, és ezt tiszteletben kell tartani. Itt kezdődik a demokrácia, függetlenül attól, hogy ők sem alkalmasak a posztra.
A mai magyar politikából egyetlen dolog hiányzik, a becsületességen és a gerincen kívül. Ez pedig az alázat a választópolgárok, az ország lakosai felé.

Id. Lencsés István 2010.12.11. 21:27:40

@Lacdelo: Felolvasó és levelező az Orbán.

Orbán, Schmitt, Selmeczi december végég 9,5 millió leveleket küldenek ki, 1 milliárd értékben nekünk.

Kérdésem elolvassák majd a 9 millió választ, ha lesz?

Ha már ilyen jó a kapcsolat attól félek családlátogatás is lesz. Zárhatjuk a spájzot és értékeinket.

gorcsev54 2010.12.11. 21:28:23

@Húsleves: Én nem próbálkozok egyáltalán semmivel(és még mielőtt bárki megvádolna nem vagyok Gyurcsány imádó sem)és azt sem mondtam ,hogy aki nem ért velem egyet az ostoba és antidemokratikus (és velem egyet kell érteni) csak leírtam , hogy szerintem Orbán mikor hogyan értelmezi a demokráciát és minden mást.Sajnálatos módon 89 -ben se tízen éves voltam és 98-2002ig sem tehát azt hiszem ebből adódóan Gyurcsány (az ö szavairól is meg volt a véleményem) ténykedése és Orbán első, és második ténykedése sem okoz okozott meglepetést számomra én már egy keveset tapasztaltam mindenből a 89 előttiből is, és azzal is tisztában vagyok ,hogy nincs tökéletes választás,de véleményem lehet ugyanúgy ahogy 89 előtt is volt,és akkor is voltak olyanok akiknek más volt a véleményük.

Lacdelo 2010.12.11. 21:32:16

@hunocska:

:)

A valaszlevelek mennenek a kukaba automatikusan, megha az a Fideszes szavazoktol jott volna is. Nem erdekli oket semmi, csak a hatalom es a penz.

szamarhegy 2010.12.11. 21:45:51

@Goompah: Felháborító, hogy a vörösiszap károsultaknak nem osztották gyorsan szét az adományozott pénzek legalább felét, valami gyors arányosítás (négyzetméter, családtagok, károsodás mértéke) alapján. Elvesztették mindenüket, albérletet kell fizetniük, ki tudja meddig pereskedni, itt a tél és az Állam meg biztonsági tartalékot képzett az egyéni adományokból. Ki a fene hatalmazta fel az Államot, hogy visszatartsa a pénzeket?

egy maréknyi dollár 2010.12.11. 21:46:23

@hunocska: Én csak a nyugdíjasoknak szánt levelek költségét számoltam ki hozzávetőlegesen;kb. annyi jött ki, mint neked.
Ne aggódj:minderre futja a Kármentő (K)Alapba eddig összekalapozott 1,5 milliárd forintból.Úgy sem tudnak mit kezdeni vele.Eddig kb. ötven milliót osztottak belőle a két vörös településnek.

Bergeroth 2010.12.11. 22:04:59

orbán viktor az a fajta politikus, akinek nincsenek elvei, csak céljai. Mindig ahhoz az oldalhoz tartozik, amelyik épp megfelel az elvárásainak. Öntelt, beképzelt, lenéző és arrogáns, a legrosszabb fajta.

egyenlítő 2010.12.11. 23:17:35

@IGe: "Olyan hülye egyik kormány sem lesz, hogy a leírt Gondalatokat GONDOLATBÜNKÉNT üldözi és cenzúrázza. Az egyéni blogok cenzúrázása ez lenne."

"Egresi név alatt rágalmazó, a Fideszt lejáratni próbáló hozzászólások
jelentek meg augusztusban a sonline.hu internetes portálon -
tartalmazza a közlemény. - A Fidesz kaposvári elnöke, Dér Tamás
feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. A rendőrségi nyomozás
megállapította, hogy az a számítógép, amelyről a hozzászólásokat
beküldték, Sőregi Zoltán szocialista képviselőjelölt ügyvédi irodaként
is funkcionáló lakásában található."

borzzz 2010.12.12. 01:30:50

@Goompah: Igen, ez engem is kiakasztott. Nem adtam sokat (mert nem volt miből), de dühít, hogy hónapokkal később kiderül, nem oda ment a pénz, ahová szántuk, hanem parkoltatják, meg alap lesz belőle, aminek a maradékát szétosztják majd bizonyos szervezetek között stb.
Részemről utoljára adakoztam az államon keresztül, legközelebb egy olyan jótékonysági szervezetnek adakozom, amelyikben megbízom.

Id. Lencsés István 2010.12.12. 08:04:29

Az NSV-hez érkező pénzt öt karitatív szervezet, az Ökumenikus Szeretetszolgálat, a Magyar Karitász, a Baptista Szeretetszolgálat, a Vöröskereszt és a Máltai Szeretetszolgálat között osztják szét.

Itt a Nemzeti segélyvonalhoz érkező pénzek egy pluszt jelentenek, hát ezek sem számoltak el.

Van a Kármentő alap, ami nem fizet és van az NSV, mely ugye átadja a pénzt karítatív szervezeteknek.
A kormány október 9-én hozta létre a Magyar Kármentő Alapot, ahová eddig közel félmilliárd forintnyi felajánlás érkezett. Mivel sokan tartanak - és sajnos nem minden alap nélkül - attól, hogy az adományok nagy része nem jut el az érintettekhez, a kormány létrehozott egy bizottságot, amely a pénz felhasználásáról dönt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pedig létrehozott egy koordinációs központot, ahol a legnagyobb karitatív szervezetekkel közösen szervezik meg az adományok felhasználását. A koordinációban részt vevő Magyar Ökumenikus Segélyszervezet több mint 50 millió forintot gyűjtött, a Magyar Vöröskereszt pedig több mint 200 milliót.

Érdemes megnézni: www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20101019-mennyi-adomanyt-gyujtottek-eddig-a-kolontari-vorosiszapkatasztrofa-karosultjainak.html

Nagy valószínűséggel bőven 2-3 milliárd között mozog a beérkezett pénzösszeg.

Furcsa, hogy a Biztosítók által lakossághoz érkező pénzekről nem ejtenek szót, nem életszerű, hogy nem volt biztosítás a környéken. Vajon van-e arrrafelé állami tulajdonban lévő föld, melynek helyreállítására nem az adózásunkból, hanem adományunkból kerül sor.

belekotty 2010.12.12. 08:59:12

Én is max a Máltainak meg a Baptistának adakozok, az államon keresztül soha. A többire oda sem figyelek.

IP gyűjtögető 2010.12.12. 09:31:12

@egyittlakó: " Az elmúlt 20 évben Orbán Viktor egy méter autópályát sem épített"
degeneráltságod méretére nincs mértékrendszer. (csak fél éve vannak kormányon) a továbbiakban ignore

Id. Lencsés István 2010.12.12. 09:56:16

@iZ, a patkány 1 szoci állat:

Szerintem Orbán Viktor idejében is készült autópálya 20 kilométernyi. Nem kell felháborodni ezen kedves Patkány!

Vannak szerződések, melyek talán közzé is vannak téve valahol, nem találom.

Tudod, hogy Orbán Viktor nem fukar, ad pénzt akár 10-13 milliárdot Kósa Lalinak is. Ez az autópálya projekt nem illik az elképzeléseibe, van ilyen!

Lehet egyébként az is, hogy nem szeretné, ha a dolomit bányák látókörbe kerülnének. Értelmes ember vagy, tudod a választ, miért is nem épít Orbán autópályát? Nagyon kiváncsi vagyok mi a véleményed? Jó lenne, ha megírnád azt is, miért nem vehet részt a politikában Fidesz keretében az értelmes ifjúság, miért nem kap lehetőséget az Orbánnál 20 évvel fiatalabb, devizahitelt már felvett tehetséges fiatalok tömegéből legalább 5 fő. Rokonokat hagyjuk ki. Vitézyt nem akarom bántani.

red shield rapresentative 2010.12.12. 11:19:22

@iZ, a patkány 1 szoci állat: "degeneráltságod méretére nincs mértékrendszer. (csak fél éve vannak kormányon) a továbbiakban ignore"

Kedves Patkány! Ma 2010. december 12 van. Szerinted július 12-től vannak kormányon orbánék, vagy a naptárt változtatták meg visszamenőlegesen pápai jóváhagyással. Gergelynek nem tetszene! (tudod ki volt Gergely?)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.14. 11:59:12

Ezzel a törvénnyel, ha a bloggerek szabad irászabadségát is korlátozzák, akkor a kormány attól a naptól megbukott.

Az az után következő időszak már csak a maradék szavazminimalizálás időszaka lesz.
süti beállítások módosítása