2010.12.09. 16:50 Szerző: piefke

Enyém? Tiéd? Kié?

Még ma is sokan azt gondolják Magyarországon, hogy ez az ő saját megtakarításuk. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy ezt a pénzt az emberek nem használhatták fel bármikor, bármire.” - jelentette ki Rogán Antal az InfoRádió Aréna című műsorában…

Nos, mielőtt belemennénk Rogán Antal állításának részleteibe és összefüggéseibe, mindenek előtt kijelentem, hogy Rogán Antal nem képezi a tulajdonomat!

...De beszéljünk komolyan - ha már Rogánt nem lehet komolyan venni! Most az van, hogy a Nép a Fülkeforradalomban ugyebár Teljes és Mindenre Kiterjedő Felhatalmazást adott a Kormánynak, márpedig ha „mindenre kiterjed” ez a felhatalmazás, akkor a pénzünk és az afelett való rendelkezés is benne foglaltatik a nagy büdös „Minden”-ben! Rogán logikája (ú, micsoda szókapcsolat!) tehát a Fidesz által érvényesnek hirdetett viszonylatrendszerben helytálló: „Itt minden a miénk – vagy az lehet -, kapjátok be!

…Azért van néhány polgári megjegyzésem Tónihoz.

Attól, hogy valamit „nem használhatok fel bármikor, bármire”, még lehet az a valami az enyém. Pl. a fejszém is az enyém, noha nem használhatom bármikor bármire – pl. ostobaságokat nyilatkozó Fideszes politikusokat sem apríthatok fel vele, legalábbis polgári körülmények között nem. (Ezért is lenne érdemes nekik is megőrizniük ezeket a bizonyos „polgári viszonyokat”!) A magánnyugdíj-számlákon lévő befizetések pedig igenis „saját megtakarítások”-ként funkcionáltak (volna…), hiszen azokból senki más nem kaphatott (volna) nyugdíjat, csak a befizetőjük (, vagy annak örököse, de hát ez is tök normális a polgári világban…)

Az elég nagy gáz, ha egy már második ciklusát töltő kerületi polgármesternek ennyire „képlékeny” a magántulajdon-fogalma, pláne, ha az illető egyébként eredetileg pénzügy-szakos közgazdász lenne. Mert mondjuk, mi lesz, ha egyszer az V. kerületi Önkormányzat birtokában lévő üzletek árukészletét kezdi „nem saját tulajdonként” kezelni, arra hivatkozva, hogy az üzlethelyiség nem a tulajé, tehát ami benne van, az sem képezheti a saját tulajdonát. Vagy ha a közterületen parkoló kocsiknak kezdi el „vitatni” a tulajdonjogát?

…Azt mondjátok, hülye vagyok? Hogy képtelenségeket beszélek? Nyilvánvalóan – és magam sem gondolom komolyan, hogy a Fidesz egyik, még viszonylag jó állapotban lévő prominense valóban kirabolná a boltokat és ellopná a kocsikat az utcáról.

…De akkor a magánnyugdíj-pénzeket vajon miért „lopta el” azzal, hogy megszavazta ezt az Országgyűlésben?

Én valahogy nem szeretem azokat a politikusokat, akik alapvető polgári fogalmakat képesek „rugalmasan” értelmezni, attól függően, hogy mit követel meg tőlük a politikai lojalitás. Mert ha a lojalitás válik elsődlegessé a döntésekben, akkor nagyon elszakadhatunk a polgári világtól!

…Addig is: talán küldök Rogánnak egy Sztálin-képet, hogy akassza fel az irodájában!

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr662504731

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem úgy van az! 2010.12.09. 20:34:19

A befizetés nem személyes megtakarítás A magán-nyugdíjpénztári vagyon ügyéről Rogán Antal úgy nyilatkozott: még ma is sokan azt gondolják Magyarországon, hogy ez az ő saját megtakarításuk. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy ezt a pénzt az em...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyittlakó (törölt) 2010.12.09. 19:39:18

"ezt a pénzt az emberek nem használhatták fel bármikor, bármire.” - jelentette ki Rogán Antal"

Köszönjük, Tóni... fantasztikus megállapítás.
Az emberek nem is akarták bármire és bármikor felhasználni ezt a pénzt. Vagy nem tudod miről beszélsz, vagy egyszerűen hülye vagy. Ha pedig megrendelésre beszélsz, akkor szánalmas vagy.

pdani 2010.12.10. 10:41:53

@egyittlakó: Tóni nem hülye, sokkal nagyobb a baj annál. Minket néz hülyének. És nem minden ok nélkül, elvégre 2/3-ot kaptak...
süti beállítások módosítása