2010.08.18. 16:31 Szerző: piefke

Szent István

A Progresszív Blog ünnepi vezércikke

Mivel az Úr köztudottan és mindenki által elfogadottan elsősorban A Magyarok Istene, ezért mindenkor különös figyelemmel kíséri Kivételezett Népe sorság és dolgait. Ünnepek idején pedig fokozottan ügyelni szokott arra, hogy odalenn – azaz nálunk – minden a legnagyobb rendben menjen.

Így történt, hogy augusztus 20-a közeledtével – ami köztudottan és új Kormányunk felállása óta különösen Szent István királyunk ünnepe - az Úr lenézett az Egek Magasságaiból – és mit látott? Csupa olyan dolgot a Kárpátok Ölén, amit az Isten se ért… De sebaj: ott vannak a szentjei – ők éppen azért lettek kitalálva, hogy szükség esetén hozzájuk lehessen fordulni. Igaz, elsősorban az embereknek, de amit az ember megtehet, azt még inkább megteheti az Úristen: tehát ő is minden magyar szentek legelsőbbikéhez fordult: magához Szent István királyunkhoz.

¾      Te, Pista, gyere már! Látod mit művelnek a magyarjaid odalenn? Megint kész gáz egy a nép! Annak idején, ezer éve, már azt hittem, hogy te meg a faterod gatyába ráztátok egyszer s mindenkorra ezt  a bandát és legalább miattunk nem kell, hogy fájjon a fejem: szépen belesimulnak Európába, felhagynak azzal, amit ők „kalandozásnak” neveznek, beleszoknak a munkába és le lesz róluk a gondom… Most meg elszabadult megint a Pokol!

¾       Ja, Uram, tényleg gáz! A múltkor már Gizim is szólt, hogy aszongya: Vósz für ón vircsaft gét dó úntn? (Tudod: bajor a lelkem!) Szóval, hogy mi a fasz folyik otthon? Meg az Öregem is… Tudod: Géza bácsi, aki csak felesben komált téged, mert félig még az Öregistent imádta a fehér lovával együtt és ezért minden másnap a Pokolban van… Mondta, hogy újabban sorra mennek a fiatal magyar diplomások dolgozni a Pokolba, azt mondják, ott is sokkal inkább van számukra perspektíva, mint Magyarországon. Állítólag mind az új kormányt emlegetik… Hogy már az előző se volt semmi, de ez most végleg beteszi a kaput!

¾       Ide figyelj, Pistám! Neked egyszer már sikerült a mutatvány, nem próbálnád meg még egyszer? Leküldlek egy második bevetésre – ezt az amcsi filmekből tanultam: ott is mindig sikeres a Hős újabb küldetése.

¾       Ok, Uram, megpróbálom – de nem ígértem semmit! Támassz fel, lemegyek!

¾       Kösz, Pistám, tudtam, hogy haver vagy!

Másnap hajnalban a budapesti Szent István bazilika sekrestyésére a sikító frász jött rá, ahogy elkezdte tisztogatni a Szent Jobb ereklyetartóját: a homályból előlépett maga Szent István. Kicsit még túlvilági szaga volt, amiből a derék egyházfi azonnal megértette, hogy a Király feltámadt!

¾       Jó fiam, siess tüstént kegyes Püspök Atyádhoz s jelents meg néki, hogy a Király kívánja látni őt s szólani véle! Mert az Úr külde le engem, országos dologban, szólani A Magyarok Miniszterelnökével…

Régen, István idejében a püspök egy pillanat alatt a király előtt állt volna, de ma, a modern telekommunikáció és a még modernebb hivatali hierarchia korában egy órába tellett a dolog. Telefon a plébánosnak, ő hívta a kanonokot, ő meg a püspököt… De ez egy MAGYAR püspök volt – ezért bolond lett volna az Úr Felkent Szentjének engedelmeskedni: inkább hanyatt-homlok rohant Semjén Zsolthoz.

Semjén elgondolkodott. Hm. Szent István! És hogy fontos dologban küldte le az Úr. No, ez nem semmiért jöhetett le, ha az Isten akaratából van itt – de mit fog szólni ehhez Viktor? Lehetséges lenne, hogy az Isten mást akar, mint Orbán??? Kényes ügy: itt van egyrészt maga Szent István, akinek tetteire és különösen a koronájára naponta minimum hússzor hivatkoznak, másrészt viszont ha komolyan vesszünk a Szentkorona-tant, akkor ugyebár a Király az első…

…Orbán elképedt. Már azt hitte, sínen van és senki sem fog belepofázni a dolgokba, még az a rohadt IMF is megvert kutyaként oldalgott el… Tutira meglesznek az önkormányzatok is és akkor jöhet az a nyugis, tutibiztos 15-20 év, amit Kötcsén tervelt ki! Erre betoppan ez az István… Basszameg! És még csak le sem kommunistáztathatja Kövérrel… Ez az István épp olyan, mint Merkel: azt se lehetett kikerülni! …Na jó, essünk túl rajta – ez se lehet rosszabb, mint a 2006-os vereség…

¾       Viktor, az Úr üzenetét hordozom (, ja és Kádár János bátyád is üzeni, hogy ölel!): úgy találja, hogy az Ő Kivételezett Népét rossz útra tereled, az országban nő a káosz és a bizonytalanság. Ha jót akarsz a népnek – és ha jót akarsz magadnak majdan a Túlvilágon – akkor sürgősen változtass!!!

¾       Öregem, ti ott fenn nem értetek semmit: én itt most szabadságharcot vívok!

¾       És ki ellen, fiam?

¾      Akik ellen mindig is küzdöttünk: Európa le akar minket igázni, különösen azok a rohadék németek! Na, azok mindenbe belepofáznak!

¾       Hát, fiam, furcsa nekem, amit beszélsz: én annak idején mindent megtettem, hogy mi is Európa lehessünk, a németektől pedig igyekeztem mindent eltanulni. Hidd el: ők tudnak szervezni és ez nagyon ráfér egy magyar-féle nomádlelkű népre! Ezek, ha nincs szervezés és fegyelem, azonnal szétszaladnának! Európa pedig a modernitás: ha annak idején én nem indítom el ezt a népet Európa felé, akkor most te sem lennél miniszterelnök: maximum valami számadó juhász lennél egy jurtafaluban, akit a teuton turisták fényképezgetnek…

¾       A teutonok menjenek a picsába! Merkel is hogy kioktatott, mint egy szaros suhancot!

¾       Merkel? Ő most a teuton lovagok Nagymestere?

¾      Ja, lovagina! Elvárta, hogy fényesre nyaljam Berlinben a Bajnai meg az Oszkó seggét. Hát rohadjon meg ő is: majd én megmutatom nekik, hogy megleszünk mi itt magunkban is!

¾      De ha hazakülditek a teuton lovagokat, akkor ki fog megvívni Koppányékkal és a maradisággal? Tényleg: igaz, hogy új vezérük van a pogányoknak? Valami Vonát átkoznak mostanában a Magasságos Mennyekben…

¾      Nézd öreg, a dolog most nem ilyen egyszerű. A te idődben voltak még eszközök a kezedben: egyszerűen négybe vágattad és kész. Én most legfeljebb csak két pofont ígérhetek be nekik és talán még azt se mérhetem ki. És tudod, hogy miért? Épp a teutonok, meg a többi nyugati szemét miatt: rögtön sivalkodnának, hogy a demokrácia, meg hogy visszaélek a hatalmammal… Pedig ugyan mi másra kellett nekem a hatalom, mint hogy utána jól visszaélhessek végre vele! Mert hát lásd be: kurvára vissza kell vele élnem, ha meg akarom tartani: ha nem az enyéim ülnek az összes pozícióban, akkor napok alatt végem! Kiderül, hogy semmit sem tudok, csak improvizálgatok és a végén még leváltanának 4 év múlva.

¾       De Viktor, ha a király rosszul uralkodik, akkor a nép előbb-utóbb úgyis elűzi, mint Orseolo Pétert, utánam…

¾       EZ A NÉP??? Ugyan már! Ezek már nem a büszke pusztai lovasok: a legtöbbjük betoji kisember, lapítanak a jelzálogos kecóikban és örülnek, ha bérrabszolgák lehetnek. Egyébként is: épp most fogom röghöz kötni őket. Aki nem tudja fizetni a bankjának a hitelt, annak a kecója a Nemzeti Eszközkezelőbe kerül, ő meg maradhat bérlőként – és akkor csak merjen ugatni az Állam lakásában! Úgy rúgatom ki, hogy a lába nem éri a földet!

¾       Hm… Viktor: de akkor az a sok magyar mind az ellenségeddé lesz és felkél!

¾       Ne aggódj, öreg: Pintér majd rendet tart itt!

¾       …Jól van Viktor, te tudod… De én szóltam!

¾      Azért ne mondd öreg, hogy tök potyára jöttél le: meghívlak az augusztus 20-i ünnepségre, kapsz egy V.I.P.-jegyet! Elvégre az a te napod: körmenet, tűzijáték, miegymás… Még hasznos is lesz nekem, így az önkormányzati kampányban, hogy Schmittpali, Egérke és Kokó mellett te is ott virítasz majd mögöttem… Tudod, a nép csípi a celebeket!

¾      No, azt már nem: én annak idején majd’ 40 év alatt egy működő országot csináltam itt, nem pedig egy bohóciskolát. Ha te az utóbbit szeretnéd, csináld csak magad! De figyelmeztetlek: rám és a koronámra többé ne hivatkozz – és az Úr is leveszi rólad áldó kezeit!

…Ezzel felemelkedett a Mennyekbe.

¾       No, Pista, mit végeztél odalent? – kérdezte a Jóisten

¾      Semmit, Uram! Ez sokkal rosszabb, mint Koppány volt. Vége, passz, ennyi volt, „finis Hungariae”. … Tudod, Uram, az az egészben a legrosszabb, hogy én kúrtam el: annak idején hagynom kellet volna, hogy a német császár meghódítsa az országot. Sok magyar épp azért panaszkodik, hogy akkor most mennyivel jobb lenne nekik! Tényleg, nem tudnál TE valamit csinálni?

¾      Hát, Pistám, jól van, legyen! Itt tényleg már csak a csoda segít: leküldöm a Mennyei Seregeket, csináljanak rendet…

…Augusztus 20-a reggelén hiába keresték a Bazilikában a Szent Jobbot: eltűnt… A tököli reptéren pedig leszállt egy angyalokból álló kommandó, lángpallosokkal és megkezdte a stratégiai pontok elleni támadást… Orbán kétségbeesve hívta Hendét:

¾       Csaba, hogy-hogy nem vettétek észre őket, mielőtt leszálltak?

¾       Tudod, Viktor, épp pár napja fúrtuk meg a NATO-radart a Tubesen. Vakok vagyunk: az repül be és száll le, aki akar!

¾       Azonnali ellentámadást! Intézkedj!

¾      Viktor, hm… ez sajnos lehetetlen: a Magyar Honvédség mindkét biciklijének lapos a gumija, nem tehetünk semmit! Még az Őrezredet sem vethetjük be – tudod: azt épp te kergetted szét!

¾      …Akkor végünk…! Megyek a Rádióba és elmondom, hogy „Csapataink harcban állnak, a Kormány a helyén van…” – hátha beveszik ezt is a zemberek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr422230938

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: FIDESZ anno: A nagymama beiglije 2010.08.19. 15:12:22

A holnapi tűzijáték low budget lesz az árvízi összefogás okán, de nem volt ez mindig így. Sokan emlékezhetnek rá, hogy minden idők legdrágább augusztus 20-ái az előző Orbán kormányhoz köthetőek. Talán nem árt felidézni, hogy miképp is történtek akkor a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

legeslegujabbkor 2010.08.18. 21:22:40

Jóisten elég türelmetlen. István után rögtön seregek? Jónás vagy egyéb figyelmeztetések már nincsenek? Hátha van még pár igaz ember.

piefke 2010.08.18. 21:31:44

@legeslegujabbkor:

A Jóisten az igazak tekintetében biztosan a franciaországi Le Puy egykori püspökének álláspontjára helyezkedett, aki az eretnekek ellen készülő lovagok kérdésére, hogy miképpen fogják tudni megkülönböztetni az eretnekeket a hithű ektől, azt felete:
- Vágjátok le mindet, Isten majd kiválogatja az övéit!

legeslegujabbkor 2010.08.18. 21:47:41

@piefke: A végén a rádióba bemondott szöveg már változott. Most az van: Mégis lesz tűzijáték!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.20. 10:53:10

Szent Isván 1693-as szentté avatási mutyija
2010.08.18. 08:35 IGe

Lipót nyomására avatták hivatalosan szentté I. István királyt 1693-ban egy politikai mutyi melléktermékeként és egy földbirtokért cserébe? I. István királyunk szent volt-e, vagy inkább véreskezű és családgyilkos?

piefke 2010.08.20. 11:03:37

@IGe:

Nem, Istvánt 1083-ban, I. (Szent) László király kezdeményezésére avatták szennté.

Szerintem nem az a kérdés, hogy "gyilkos volt-e, vagy szent", hanem az, hogy végrehajtott (apjával együtt) egy sikeres társadalmi stratégiaváltást, amely nélkül a magyarságnak nem lett volna esélye a továbbélésre.
süti beállítások módosítása