2010.07.17. 11:30 Szerző: piefke

Jövök, fiam!

Illusztris levelezőnk, Kádár János ismét páratlan, az ország jövőjébe bepillantást engedő levelet bocsátott a Progresszív Blog Szerkesztőségének rendelkezésére, íme:

 

Kedves Viktor fiam!

Úgy látszik, tényleg nincs más hátra :  megint át kell vennem az országot! Tegnap szólt az Úr: mivel ő alapvetően a Magyarok Istene, és minden népénél inkább a szívén viseli a magyarok sorsát, ezért le fog küldeni a Mennyekből engem – azt mondja : bejött ez annak idején a szovjeteknek is vagy 30 évig… Hamarosan fel fogok támadni - persze előbb vissza kell kapnom a koponyámat és azt egyelőre az Isten se tudja, hol lehet – azt mondja, szól majd a Pintér Sanyinak :  aki akkora közbiztonsági csodákat ígért, mint ő, az biztosan ebben is tud majd segíteni!

Fiam, azért döntött így az Úr – egyébként döntéséhez kikérte Hruscsov elvtárs tanácsát is – mert te előjöttél ezzel a Nemzeti együttműködés-dolgoddal. No, ezzel akasztottad ki végképp az Urat – mint Rákosi elvtárs a szovjetek, mikor nem tanult a XX. kongresszusból! Tudod, fiam, az Úr mindent lát – látta azt is, hogy te nyolc évig azon gyúrtál éjjel és nappal, hogy lekerítsd magadnak a nép negyedét, ha már az egészet nem tudhattad a magadénak. Gondold meg, fiam :  milyen az, ha egy tízmilliós kis országban két és félmillió ember nem működik együtt a többiekkel, ha munkatársak, családtagok néznek a többiekre úgy, mint „nettó hazaárulókra”, akiktől a legokosabb lenne megszabadulni! Egyébként nem lep meg, hogy ennyien lépre mentek neked :  ’56-ban Mindszenthynek is tömegek hittek. Itt mindig van piaca annak, aki a butákat bujtogatja!

Az Úr szerint – ahogy az ő Egy Fia mondja a Szentírásban – „nem lehet egy szájból hideget és meleget egyaránt fújni”. Én pedig mindig is azt mondtam az elvtársaknak, hogy egy vezetőnek kell, hogy legyen hitele a nép előtt – mint jó részegnek a kocsmában. Mármost :  aki egyszer ezt, másszor meg azt dumál, a pillanatnyi helyzete, érdekei szerint, az nem kap hitelt! Hát azt hiszed, hogy ha én, csak azért, hogy simábban beléphessünk a Világbankba, elkezdem a kapitalizmust hirdetni, a nép jött volna utánam? Fenét! Azt mondták volna: az Öreg megbolondult!

Rólad is ezt beszélik, fiam! Tudom én, hogy nehéz volt neked az illegalitásban :  úgy érzed, mindenki rád vadászik, minden ellened megy. Keményen kell küzdeni, hogy egyben tartsd a Pártot, hogy ne legyen frakciózás – mert ha van, az a Vég, láthattad ezt a szociknál is! És persze finanszírozni is kell közben a Pártot – te pedig mégsem rabolhattál bankot, mint 1917 előtt a szovjet bolsevikok. De az is kemény és veszélyes, hogy mindenféle kétes alakokkal kell egyezkedni – például bankvezér fináncoligarchákkal. Persze, hogy kikattanhat a legerősebb ember is!

De aztán a hatalomba kerülsz, akkor pedig már nem ágálni kell, hanem dolgozni. Azt meg csak higgadt fejjel lehet, fiam! Az Úr pedig innen úgy látja, hogy te az Istennek se tudsz lenyugodni. Olyan vagy, mint egy megkergült melós :  állsz a futószalag mellett és sorra gyártod a selejtet! Mármost :  ha egy melós elront egy biciklikormányt, az is veszélyes lehet, de ha egy ország kormányát cseszed el, akkor csak két választás marad :  vagy te mész a fenébe, vagy az ország a bajba. Fiam, az Úr az első megoldást választotta…

Az ország demokratikus fordulatként fogja megélni a visszatértemet :  pl. csak Munkásőrség lesz, de Magyar Gárda nem és nem fogja zavarni a dolgozók nyugalmát a munkahelyeikre rárontó MFB-kommadó sem. Így lesz vele az EU is :  jövőre mi leszünk a soros elnökök, arra pedig még jól emlékeznek azok a burzsujok is, hogy velem évtizedekig egészen jól kijöttek, veled viszont örökké csak a bajuk van! Na és az IMF: Fekete Jancsi szépen beszélt velük, ha vele egyezkedtek, sosem kellett a köpéseket törölgetniük a drága öltönyeikről… Tudod, fiam, ezek az emberek Európában vannak otthon, te pedig a focipályán – és ez óriási különbség! Más a stílus :  nem véletlen, hogy a bankárok nem viselnek sípcsontvédőt.

Szóval :  az Úr levette rólad a kezét… De ne félj, fiam, rólad azért gondoskodni fog, a szokott szocialista módon „felfelé fog buktatni” téged :  hamarosan jössz ide a helyemre a Politikai Túlvilágra!

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr992157065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

islander77 2010.07.19. 11:59:36

Kedves Piefke!
Ez zseniális írás, pedig én nem szoktam a dícséretekkel dobálózni!
:-)))))
süti beállítások módosítása