2010.07.14. 18:12 Szerző: piefke

Viktor fiam, mit csinálsz?

Drága Viktor fiam!

Nemrég írtam neked – és lám :  János bátyádnak megint tollat kell ragadnia! Gábriel arkangyal nem is érti, miért kell szinte hetente feláldoznia egy-egy szárnytollát (tudod, itt egy kicsit elavult viszonyok vannak, az öreg Bíró a golyóstollával valami adminisztrációs hiba miatt a pokolra került…).

Most megint írok neked, mert maga az Úr üzen neked általam. Először persze Semjénre gondolt, de hát mégse bízhat az Isten fontos dolgot hülyére! És különben is : az ilyen bizalmas dolgokat jobb családon belül intézni…

Szóval, fiam, az Úr küld neked egy fotót a Jövődből: a képen te vagy, 2014-ben, amint épp őrizetbe vesznek :

…Hogy juthatsz ide? Hát úgy, ahogy a héten elkezdted!

Azt hittem, megvan a magadhoz való eszed – de nem! Figyelj, fiam, én se képzeltem Magyarországot a Szovjetuniónak és magamat se Sztálinnak - te viszont szerintem minimum azt hiszed, hogy te vagy a Harmadik Birodalom, méghozzá ereje teljében!

Mit kell látnom? Magadra haragítod egyszerre az IMF-et és a EKB-t! Úgy beszélsz velük, mintha a seggedből rántottad volna ki őket. Még jó, hogy hadat nem üzentél a NATO-nak! Hát mi vagy te :  az ordító egér? Szerinted mi lett volna, ha én is ezt teszem a Szovjetunióval? Vagy ha beintek a KGST-nek? Akkor, fiam, visszajöttek volna a kemény komcsik, akiktől te olyan őrülten félsz – pedig haj, hol vannak már azok a régi elvtársak! (Na azért néhány még él – és épp a te kormányodban ülnek, de most nem erről akarok neked írni…)

Szóval, Trichet megrántotta a zabládat, az IMF-esek meg telekiabálták a világot, hogy nálad még a bazaltszikla is rugalmasabb – de hogy okosabb, azt meg én mondom! Fiam :  az ország az intenzíven vagy, oxigénpalackon, mint Brezsnyev. Kell az neked, hogy Strauss-Kahn elzárja a csapot? Elhiszem, fiam, hogy téged is zavar ez a sok burzsuj, de hát mit van mit tenni :  övék a lóvé, tiéd a lófasz! Én is virtigli proligyerek voltam, mégis moderáltam magam Bonnban, vagy éppen Rómában, a pápánál, hát te se viselkedj úgy, mintha Eperjes Karesszal rejszolnál a fociöltözőben!

Fiam, én elhiszem, hogy tökös legény vagy (nemhiába van annyi gyereked), de ne úgy bizonyíts, hogy a bálterem közepén előveszed a farkadat!

Aztán mondd csak, fiam :  te tényleg ennyire be vagy szarva Ferkótól? Mi a fenének kell őt cseszegetned? Figyelj, fiam, még én se úgy kerestem főügyészt, hogy „- Legények, ki hajlandó Nagy Imrét felkötni?!” Egy ügyésznek nem az a dolga, hogy a te ki tudja miért-bosszúidat elintézze – férfiember ezt lerendezi kettesben a kocsmaudvaron. Vagy hívd el focizni, oszt rúgd jó tökön, úgyis biztos valami nő megfarkalásán kaphattatok össze ennyire még annak idején! De lecsukatni?! Fiam, itt akit a Hatalom sittre vág, az csak hős lehet! Akarsz belőle Táncsicsot csinálni? Alapítványa már van hozzá! …Te annak idején állandóan a „polgári társadalomról” beszéltél úton-útfélen – szegény Berecz elvtársék néha már azt se tudták, éppen melyik beszédedet rakták elém, olyan egyformák voltak. Hát mondd meg, fiam, polgári erény fogatlan oroszlánra vadászni falkában?

...Fiam, térj észre! Családod van, gyerekeid. És persze van egy országod is, amiért te vagy a felelős. Mondd, mit szólsz majd, ha te is kikerülsz a hatalomból – mert előbb-utóbb ki fogsz kerülni! – és elővesznek? Akkor neked nem pár sukorói hektárt kell majd leülnöd, mint Gyurcsánynak és Bajnainak, hanem az egész 93 ezer elkúrt km2-t! …Na, ekkor fog készülni az a bizonyos fotó!

Fiam, rádrozsdál a lakat!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr502151828

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Aki fizet, az petyegtet 2010.07.17. 01:21:51

Előbb-utóbb most már csak visszavesznek a nagy mellényből a fiúk, mielőtt hatalmas zakó nem lesz belőle. Előbb-utóbb csak rájönnek, hogy azt a nemzeti együttműködéses maszlagot meg a fedezetlen ígérgetést, azt komoly publikum már nem veszi be. Azzal le...

Trackback: Kockafejűek a kerekasztalnál 2010.07.14. 18:56:38

Akárhogyan is keresi az ember, a brüsszeli Berlaymont-épület bejáratánál nincsen még kifüggesztve a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata. És nincs díszhelyre kitéve az Európai Központi Bank frankfurti toronyépületének bejáratánál sem - pedig milyen jól m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Cica75 2010.07.14. 20:52:06

Istenem de szep lenne most is latni, ahogy elviszik a rendorok... Azzal a kulonbseggel, hogy most mar okuk is lenne ra.

apukaaa 2010.08.01. 08:54:00

ez az országot nem,csak a fidesz,hanem,még Antal Józsi tette ravatalra az elkapkodott ruszkik haza szlogenjével,pedig ami itthon senkinek nem kellett az a ruszkik örömmel vásárolták azonkívűl az itt állomásozó ruszkik senkit nem zavartak be voltak zárva a mátyásföldi ungvár utcai bázisukra,ott álltunk sorban banánért és pick szalámiért,mert,csak ott volt kapható
süti beállítások módosítása