2013.06.14. 14:48 Szerző: Becsületes brigantik

Bűnpárt

Narancsmotívum.jpg

„Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a te szíved a te ifjúságodnak idejében, és járj a te szívednek útaiban, és szemeidnek látásiban; de megtudd, hogy mindezekért az Isten tégedet ítéletre von!”

Prédikátor könyve XII.1, Károli Gáspár fordítása - 1589

 

 

Lám: Csehországban elvitték a fél kormányt...

Bezzeg nálunk…! Van most ez, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség nem nyomoz a trafikmutyi ügyében, mert szerinte „a hivatali visszaélés, a vesztegetés és a befolyással üzérkedés bűncselekményének gyanúját a feljelentés-kiegészítés nem támasztotta alá, így e vonatkozásban nem rendeltek el nyomozást”. Nyomoznak viszont „személyes adattal visszaélés vétsége” miatt, tudniillik az ellen az önkormányzati képviselő ellen, aki borította a szekszárdi bilit…

…Szép! Akinek volt kétsége afelől, hogy miért is kellett megszállni az igazságszolgáltatást, bíróságostól-ügyészestől, akkor most már tudhatja: ezért! Hogy amit lopnak, meg is tarthassák, zavartalanul és úgymond „jogszerűen”. Na, ja: a jogszerűség! Erről alább még lesz szó!

Az alaptörvényükkel kinevezgették ezeket a fő-igazságszolgáltatókat 9 évre, ráadásul úgy, hogy azután is csak kétharmaddal lehessen lecserélni majd őket. Volt mindez azért, hogy bőven meglegyen majd az elkövetni tervezett bűncselekmények elévülése. Az ötlet jó, de mi van, ha mégsem ez a forgatókönyv valósul meg? Mi lesz, ha ezek a fő-igazságosztók mégsem tölthetik ki a mandátumukat – mert jön ez a szemét, briganti magyar nép és azt mondja: na, ne már! Magában már ezt mondja a nép jókora többsége, nem tudhatni, mennyit kell még lopnotok ahhoz, hogy ne csak magukban mondják, hanem együtt is. De ha elkövetkezik ez a pillanat, onnantól jó, ha 8 mp alatt futjátok a százat, vagy van egy előre megváltott repülőjegyetek egy olyan országba ahonnan nincs kiadatás. Különben sitt lesz!

Most persze azt hiszitek, hogy úgysem lehet majd semmit sem rátok bizonyítani. Mekkorát tévedtek! Ti azt gondoljátok, hogy nincs senki a közeletekben, aki valójában utálja azt, amit csináltattok vele? Vagy lehet, hogy eleinte szerette, mert azt hitte, kell ez ahhoz, hogy „azok” (a „komcsik-libsik”) ne jöhessenek vissza, de akiben azóta megmozdult a lelkiismeret, vagy csak egyszerűen elkezdett a dolgaitoktól és az álszent pofátoktól undorodni. És akár lelkiismeret, akár undor, nektek egyre megy, hogy miért kezd el spájzolni, bizonyítékokat, ellenetek. Persze, ti azt gondoljátok, hogy óvatosak vagytok és megtettetek minden óvintézkedést, ám ismét csak tévedtek. Védekezni sehogyan sem tudtok a fejekben végbemenő változások ellen.

És onnantól, hogy utál benneteket, már ott is arra a sansz, hogy ő is becsületes brigantivá válik. Persze nem mindenki, de néhányan, elegen, bizonyosan.

…Hogy kik a brigantik? Sosem tudhatod! Sosem tudhatod, ki van velünk, az országért és ki dolgozik ellened. Tudni majd talán csak akkor tudod meg, ha te már nem miniszter, főhivatalnok, pártoligarcha, stb. leszel, hanem „vádlott”, és akkor majd belép a terembe a briganti, akiről korábban nem tudtad ezt - és akkor őt éppen „tanúnak” fogják hívni… És elmondja rólad, mekkora gazember voltál, hogyan és hányszor forgattad ki a törvényt, vagy forgattál ki másokat a vagyonukból. Teszi pedig ezt a lehető legtörvényesebben, hiszen minden állampolgárt kötelez a törvény, hogy ha bűnt lát, tegyen ellene! Te pedig eközben majd félsz, mint még sosem életedben.

És ha a te feleséged felhívja a haverod feleségét, akkor azok majd aggódva kérdezgetik egymást, hogy a sitten épek-e még vajon a záróizmaitok?

Nem tehettek semmit a brigantik ellen, mert a brigantik az ország többsége. Nektek nincs hová menni, mert mindenütt ez a ma még hallgató többség vesz titeket körül - talán csak a Békemenet szorosra zárt tömegét kivéve. De nem lehet egy életet leélni békemenetekbe rejtőzve. Tudjuk, kik vagytok: ti vagytok azok, akik a törvényesség helyett „jogszabályi környezetet” alakítottatok ki itt. Hivatkoztok is lépten-nyomon arra, hogy amit tesztek, az „jogszerű” (ahogy fentebb írtuk). De mi emlékszünk még a törvényességre, arra a törvényességre, amely ott él minden többé-kevésbé ép lelkű emberben és amely azt mondja, hogy nem lehet önző érdekek miatt másokat, vagy épp egy országot tönkretenni. Ez a bennünk élő törvény azt mondja, hogy nektek végetek – mert vagy nektek kell végetek legyen, vagy vége lesz itt az élhető életnek.

…Aki ügyész lesz, az pályáját az ügyészi eskütétellel kezdi. Ennek szövege az alábbi:

Én XY ügyész esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz hű leszek, az Alkotmányt és a jogszabályokat megtartom, és ügyészi munkám során megtartatom, hivatali kötelezettségemnek legjobb tudásom szerint eleget teszek. Az állami és szolgálati titkot megőrzöm. Törvényes kötelezettségeim teljesítése során elfogulatlanul és részrehajlás nélkül járok el. (Az eskütevő meggyőződése szerint) Isten engem úgy segéljen!1

No, igen: „a Magyar Köztársasághoz” és nem az alaptörvényesített „Magyarországhoz” és annak bitang, semmirekellő elrablóihoz. Nem azt mondja az eskü, hogy lehetek részrehajló, ha a főnököm, vagy annak a főnökei azt várják el tőlem. Aki ügyész, az kutyaköteles megvizsgálni, éspedig esküje szerint „elfogulatlanul”, ezt az egész trafikügyet és minden mást is, ahol felvetődik, hogy valami nem a Magyar Köztársasághoz hűen történt. Aki erre megesküdött és mégsem teszi meg, az nem ügyész többé - legalábbis a törvény szerint, hiszen az esküszövegnél már említett 2011. évi CLXIV. törvény IV. fejezet 16. pontja 34 §-ának n) pontja szerint: „A legfőbb ügyész által kinevezett ügyész ügyészségi szolgálati viszonya megszűnik… e törvényben előírt eskütételi kötelezettség megszegésével”.

Az illető, onnantól, hogy megszegi az esküjét és nem nyomoz, már bűnpártoló – és konkrétan egy bűnpártnak, a Fidesznek a szolgája, nem pedig a Magyar Köztársaságé.

Ügyészek – és egyéb Fidesz-szolgák: most még választhattok!

 

Előző posztunk a témában: A kiáltó szó (http://progressziv.blog.hu/2013/06/13/a_kialto_szo

 

* A kép a Becstelen brigantyk c. film egyik jelenetéből származik. A szöveg magyarázatát ld. ebben a jelenetben: https://www.youtube.com/watch?v=pE4hEMBYbTI

1 Az eskü szövegét a 2008. évi XXVII. törvény egyes közjogi tisztségviselők esküjéről és fogadalmáról írja elő, a 2011. évi CLXIV. törvény a legfőbb ügyész, az ügyészek és más ügyészségi alkalmazottak jogállásáról és az ügyészi életpályáról III. fejezet 16 § (3) pontjában foglalt kiegészítéssel.

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr575361415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blickfang 2013.06.26. 11:55:12

"No, igen: „a Magyar Köztársasághoz” és nem az alaptörvényesített „Magyarországhoz”..."

Nem vagyok Fidesz-fan, de a "Magyarország" fogalma nagyságrendileg mélyebben gyökerezik a magyar történelemben és kultúrában, mint a "Magyar Köztársaság"-é, és ennek megfelelően nagyságrendileg erősebb érzelmi kötődést és érzelmi reakciókat indukál. Sok-sok embernek (engem is beleértve) eszében sincs utcára menni a "Magyar Köztársaság"-ért, míg "Magyarország"-ért ezt örömest és büszkén megtennénk. Hogy ki, mikor és hogyan használja hívószónak a "Magyarország"-ot, az már teljesen más lapra tartozik, ebbe azért is nem mennék bele mélyebben, mert időnként bizony valóban elkeserítő. De egyvalami biztos: ha valaki a "Magyar Köztársaság" jelszavával próbál tömegeket megszólítani, indulati és érzelmi reakciókat kiváltani belőlük, akármilyen médiakampánnyal körítve, akkor az illetőnek fogalma sincs a mai valóságról. A "Magyar Köztársaság"-nak, mint közösségi szimbólumnak, az égvilágon semmi mozgósító ereje nincsen, mivel nagyítóval kell keresni az olyan embert, aki érzelmileg azonosul vele.

borzimorzi 2014.03.24. 10:05:59

@Blickfang: Ebben igazad van. Plusz az államformát elég az Alkotmány szövegének elején leszögezni, hogy az köztársaság. Nem szükséges beletenni az adott állam hivatalos nevébe. Tehát bőven jó, ha az állam neve Magyarország, de az Alkotmány első bekezdéseinek egyikében ott van, hogy az államforma: köztársaság. Ezen nem fogunk összeveszni.

Viszont ugyanilyen erővel leszögezhető az is, hogy az Alkotmány igencsak komoly mozgósító erővel bíró szó, míg az Alaptörvény nulla azonosulást vált ki. Olyan is... Nem véletlen becézzük Tákolmánynak azt, amit a Fidesz összegányolt.

Ami viszont a poszt lényegét illeti, az igaz. A fél baráti köröm jogász, de akik bíróságon, ügyészségen dolgoztak kezdetben, már mind otthagyták. Köztük olyan is, akinek a családjában Mária Terézia óta mindig, minden generációban legalább egyvalaki bíró vagy ügyész volt.

Tisztességes ember nem viseli azt el, amivé a bíróságokat és az ügyészségeket züllesztették.

Üdv:
b
süti beállítások módosítása