2012.04.27. 15:06 Szerző: piefke

Tökéletes illesztések

„Perfektion auf jeder Fuge!”

(„Tökéletesség minden illesztésnél!”)

Plakátfelirat egy német autógyárban

 

Az alábbi poszt 1.) nem reklámoz egyetlen autómárkát sem 2.) nem azért született, hogy a Totalcar.hu-t népszerűsítse. A poszt kifejezetten magyar belpolitikai-kormányzástechnikai és állam- és gazdaságszervezési kérdésekkel foglalkozik!

 

Azt javaslom, hogy Magyarország soron következő kormányát állítsuk ki német autógyáraktól elcsábított mérnökökből! A javaslat alátámasztásául az alábbi írást linkelem ide, kérem elolvasni!

http://totalcar.hu/magazin/technika/2012/04/27/miert_nem_birok_audit_venni/

…Nos, ugye mindannyian szeretnénk egy ilyen gonddal tervezett-működtetett országban élni? Tessék mondani: mikor érik el ezt a szintet a nálunk forgalomban lévő politikusok?

Na, ezért a javaslat a német autómérnökökkel! Ha már egyszer úgyis „alaptétel”, hogy „Hazánkat külföldről irányítják!”, akkor talán az úgynevezett „nemzeti oldal” is inkább elfogad majd országirányítókként német autómérnököket, mint (…tudjukmilyen) spekulánsokat.

Tudjuk jól: Magyarország össze-vissza tákolt, hogy úgy fogalmazzak: korántsem tökéletesek itt az illesztékek – ráadásul sok politikusunk a múltban, a jelenben és vágyai szerint a belátható jövőben is így hagyná az egészet, ahogy van. Mert amíg „tökéletes illesztések” helyett árkok szabdalják az országot és a népet, addig jó nekik!

Sem a tudás, sem az érdek, sem a szándék nincs meg tehát a saját politikai elitünkben arra, hogy polgárai számára „csúcsminőséget” produkáljon. Ami itt folyik (már jó ideje…), az az országvezetés és a politika Trabantja: büdös is, zajos is, lassú is, kényelmetlen is, ráadásul kurvára zúzza a környezetünket!

Higgyék el: sokkal jobban járunk azokkal a német mérnökökkel! És még fizetésben sem kérnek sokkal többet, mint egy magyar kormánytag: 7-8000 euróból kijönnek fejenként…

…Hogy a német autómérnök nem ért a politikához? Ez ellen két érvem is van:

1.     Németországban sosem választottak volna meg több mint kétharmaddal egy Fidesz-szerű pártot. (Mielőtt valaki kommentet ragad: Hitlert sem választották meg: Hindenburg kinevezte!)

2.     A magyar politikusok sem értenek hozzá – csak ők semmi egyébhez sem.

Akár ne is írjunk ki 2014-ben választásokat – ehelyett adjunk fel álláshirdetést a vezető német médiumokban: „Ein mitteleuropäisches Land sucht…*

Az is igaz, hogy az „országkomfort” lényeges emeléséhez az is kell, hogy az ország lakói saját ügyeikben-életükben is igyekezzenek „audizálódni”. Mert mi haszna, ha a termelésirányító mérnök megfeszül, de a szakik közben seggrepacsit játszanak. …De bízom benne, hogy ha a magyarok maguk felett, kormányszinten végre rendezettséget, szervezettséget, ésszerűséget és hozzáértést fognak tapasztalni, önmaguk is elkezdenek ezek szerint élni. Senki ne mondja, hogy „Magyarországon ez lehetetlen, mert a magyarok nem ilyenek!”, hiszen Magyarországon is van Audi (meg Mercedes is), ahol ezerszámra dolgoznak ugyanígy, ugyanilyen alapossággal magyarok is. A magyarok többsége azért nem dolgozik-viselkedik még így, mert sem nem ezt a példát látta-látja maga körül, sem pedig nem ilyen szemléletmód uralkodik az ország-, társadalom-, gazdaság-, stb. szervezésben.

…Persze ha mindez mégsem tetszik és basztatná a nemzeti érzéseinket, akkor odaadhatjuk az országot Vonának is – vagy épp hagyhatjuk Orbánnál. Csak ha az ő tákolmányukban fogjuk megtenni az előttünk álló igen-igen hosszú utat, akkor ne várjunk el útközben német luxusautó-szintű feelinget!

…És mi legyen a munkahelyüket vesztett magyar politikusokkal? Hát…, úgy hallom, a német autóipar nagyon beindult, vannak szabad állások - elmehetnek talán a politikusaink oda dolgozni. Hátha ragad rájuk némi munkakultúra…

 

 

*Közép-európai ország keres…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr794476636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.28. 02:39:46

"Mielőtt valaki kommentet ragad: Hitlert sem választották meg: Hindenburg kinevezte!"

Hogyne; mert Hitler volt az NSDAP vezetője, amely párt az 1932-es novemberi választásokon a legtöbb szavazatot (33,09%) szerezte. Kit kellett volna kineveznie, Otto Wels-t, az SPD vezetőjét (20,43%) vagy Ernst Thälmann-t, a Kommunisták vezérét (16,86%)?

Arthur Dent 2012.04.28. 07:50:41

Megszavaznám ezt a választási programot, elég volt a magyar politikusok"sajátos" észjárásából, na meg a szájuk jártatásából is.

Kelly és a szexi dög 2012.04.28. 08:55:43

Zu risiken mit packungs bei henken
ja meine herren, mit kindergarten
alles klar fischer, zum beispiel mutter
schuster, filter, und Brockhauser
ich habe schwarzsprechen
Safhausen und mein mann, Jürgen
Bayern München
Wenn ist das neue kindehumt
get um Sotomayor
forsicht nicht bayor
ja, das ist rap
null-hundert-dreizig-acht-und-fünfzig-null-null
Absolute megasupermann
sprechen sie mikrophon
was ist los?
was ist hocken sie fahrenhit
vater, kommen sie Magenheim!
kommen sie etwas?
das ist eine jäger-manschaft
kapitan ist Beckenbauer
oh, tschüss Möller
auf wiederseh'n, Biedermeyer
kommen sie schnell, schprizzel

pukancs 2012.04.28. 09:05:38

Végre 1 cikk író aki felismerte a mérnök és a mérnöki gondolkodás jelentőségét.

A kedves választópolgárok el se tudják képzelni mekkorát lendítene az országon ha a parlamentben nem politikusok, jogászok ugy nevezett közgazdászok ülnének, hanem mérnökök.

piefke 2012.04.28. 09:28:08

@Kelly és a szexi dög:

"forsicht nicht bayor":

Doch, tis is a boårischa Liådl und koa "Belga":

Toans hockn beim Deandl, toans kårtn, toans tånzn und kegln gråd gnua,
will liaba an Hirschn derwårtn und birschn drauf spåt oder fruah.
Dahoamtn, då måg i net bleibm, will drauß'tn mi umanånd treibm!
Mei Musi san d'Vögal im Wåld, de måcha mir auf, wia's ma gfallt.

...Tis gfoit mia liaba!:-)

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.28. 14:08:48

@pukancs:

Mi akadályozza meg a mérnököket abban hogy parlamenti képviselői pozíciókra pályázzanak a választásokon?

piefke 2012.04.28. 14:25:16

@neoteny:

Sokakat (mérnököket, közgazdászokat és másokat is) az akadályozza meg abban, hogy képviselői pozícióra pályázzanak, hogy:
1. Nem találnak olyan pártot, amelynek a szellemiségével, a programjával szívesen vállalnának közösséget.
2. A létező pártok, politikai csoportosulások így vagy úgy, de „zárt klubokat” alkotnak: nem igazán kíváncsiak az objektív, megalapozott, szakmai érvekre, véleményekre és nem fogadják be a komoly tudással és képességekkel rendelkezőket, tartván attól, hogy akkor egykettőre ők lennének az illető politikai erőben a hangadók – és a jelenlegi establishment menne a levesbe. (Ez még azokra a politikai csoportosulásokra is igaz, akik látszólag nagyon is nyitottak; próbálj csak meg akár a DK-ban, akár a Szolidaritásban a szakmaiságoddal érvényesülni!)
3. Egyéni jelöltként nincs esélyük sem indulni (kopogtatócédula-gyűjtés), sem bejutni.
4. Általában komoly, a teljes aktív idejüket kitöltő, összes energiájukat lekötő munkájuk van.

épészmérnök 2012.04.28. 14:39:26

@piefke: no, meg a többségük szélsőjobbos.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.28. 14:43:19

@piefke:

Akkor nincs megoldás arra, hogy csak/túlnyomórészt mérnökök üljenek a Parlamentben; teljesen felesleges arról álmodozni, hogy milyen jó lenne.

Arról nem is beszélve hogy közel sem biztos hogy annyira jó lenne: a politika nem egzakt (alkalmazott) tudomány, és egy mérnök is lehet autoritariánus, hataloméhes ember.

1) Tessék új/saját pártot alapítani.
2) Ez minden szervezetben igaz: mindenki a saját pozícióját védi, a mérnök is azon a cégen/szervezeten belül ahol dolgozik.
3) Ld. 1-es pont.
4) Akkor nem lesz mérnök képviselő, akármennyire is kívánatos lenne (és ahogy írtam volt, nem egyértelmű hogy kívánatos lenne).

Szóló Hozzá 2013.03.15. 16:10:29

@neoteny

A jelentős választási siker tehát nem volt elegendő Hitler hatalomra kerüléséhez, sőt politikai kudarcot jelentett. Hitlernek számítania kellett arra, hogy sikertelensége láttán híveinek egy része elfordul tőle. És valóban, amikor az állandósuló politikai patthelyzet miatt megint új választásokat kellett kiírni 1932 novemberére, az NSDAP kétmillió szavazatot veszített és csak a szavazatok 33,1%-át, 230 képviselői hely helyett 196-ot szerzett.
Hindenburg Kurt von Schleicher tábornokot nevezte ki miniszterelnöknek, aki részint a szakszervezetekkel akart konzultálni a válság kezeléséről, részint pedig az NSDAP-n belül Gregor Strasserrel tárgyalt, mivel ő a hajthatatlan Hitlerrel ellentétben hajlandónak mutatkozott elfogadni az alkancellári posztot. A helyzet rendkívül veszélyes lett Hitler számára: ha sikerül megszilárdítani a kormányzatot az ő részvétele nélkül, az a személyes politikai bukását jelentette volna. (Később, 1934-ben, a hosszú kések éjszakáján mind Schleichert, mind Strassert ki is végeztette.) Hitler azonban a párt vezetői előtt durván lehordta alvezérét, aki erre nyomban visszavonult terveitől és külföldre utazott. Schleicher így maga is kudarcot vallott és ellenlábasa, Papen kapott lehetőséget, aki azt javasolta Hindenburgnak, hogy nevezze ki Hitlert kancellárrá és ő alkancellárként majd kézben tartja. Így lett Hitler kancellár 1933. január 30-án (szöges ellentétben azzal a legendával, hogy szabad választásokon jutott volna hatalomra).

Szóló Hozzá 2013.03.15. 16:14:06

@neoteny:

A jelentős választási siker tehát nem volt elegendő Hitler hatalomra kerüléséhez, sőt politikai kudarcot jelentett. Hitlernek számítania kellett arra, hogy sikertelensége láttán híveinek egy része elfordul tőle. És valóban, amikor az állandósuló politikai patthelyzet miatt megint új választásokat kellett kiírni 1932 novemberére, az NSDAP kétmillió szavazatot veszített és csak a szavazatok 33,1%-át, 230 képviselői hely helyett 196-ot szerzett.
Hindenburg Kurt von Schleicher tábornokot nevezte ki miniszterelnöknek, aki részint a szakszervezetekkel akart konzultálni a válság kezeléséről, részint pedig az NSDAP-n belül Gregor Strasserrel tárgyalt, mivel ő a hajthatatlan Hitlerrel ellentétben hajlandónak mutatkozott elfogadni az alkancellári posztot. A helyzet rendkívül veszélyes lett Hitler számára: ha sikerül megszilárdítani a kormányzatot az ő részvétele nélkül, az a személyes politikai bukását jelentette volna. (Később, 1934-ben, a hosszú kések éjszakáján mind Schleichert, mind Strassert ki is végeztette.) Hitler azonban a párt vezetői előtt durván lehordta alvezérét, aki erre nyomban visszavonult terveitől és külföldre utazott. Schleicher így maga is kudarcot vallott és ellenlábasa, Papen kapott lehetőséget, aki azt javasolta Hindenburgnak, hogy nevezze ki Hitlert kancellárrá és ő alkancellárként majd kézben tartja. Így lett Hitler kancellár 1933. január 30-án (szöges ellentétben azzal a legendával, hogy szabad választásokon jutott volna hatalomra).

Szóló Hozzá 2013.03.15. 16:20:48

@pukancs: a parlamentbe kerülve mindegyik politikussá válik.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.03.15. 16:58:35

@Szóló Hozzá:

Persze hogy ment a szarkavarás; de a '32 novemberi választások (még mindig) az NSDAP-ot hozták ki elsőként.

öreg zsidó blogger 2014.01.24. 16:44:59

@piefke:
Nem szívesen mondok jót senkiről, de most kénytelen vagyok: bölcsen szóltál.
Csakhogy én a szocialista realizmus csöcsén nőttem fel, és az azt parancsolja, hogy a MEGOLDÁST is ismertetni kell.
Nos: az "Alaptörvény..."-c. blogomban ezt leírtam. Olvassátok el!
süti beállítások módosítása