2010.09.22. 13:56 Szerző: piefke

Hát ezt bekaptátok!

Itt van ez az Orbán gyerek – aki „mindent jobban tud”. …Oszt közbe’ meg lófaszt se’! Láttatok már tőle „adekvát cselekvést”, valódi, aktuális problémákra adott megoldásokat? Van ennek a fejibe’ olyan terv, amely köszönőviszonyban van a valósággal?

…És még ő "böszméztette" Gyurcsányt, "hazaárulóztatta" Bajnait! Tudod, Viktor: mások helyére pályázni csak akkor szabad, ha te sokkal jobban tudod utánuk csinálni – de úgy látjuk, nem tudod! Bizony, néha még rosszabbul is csinálod – pl. nézd csak meg, Bajnai és Oszkó hogy hagyta ott neked a forintárfolyamot és hová juttattátok ti Matolcsy haveroddal? (…És ami most is csak az erősödő euró, tehát a külvilágból jövő hatás miatt kezd javulni.)

Mára világossá vált, hogy téged nem az ország érdekel, csak a hatalom. Hogy minek az neked, jól tudjuk, írtunk róla, nem ismételjük… De a te bajaidba minimum nem illik belerángatni az országot. Ha éppen szöveggel akartok túlkompenzálni nektek fájó dolgokat azzal a te 2,7 millióddal, akkor szervezzetek, mint az elmúlt években, „milliós” rendezvényeket, énekeljetek, táncoljatok, lobogtassatok piros-fehér-zöld, vagy akár csak piros-fehér zászlókat, „magyarkodjatok” – csak ne avatkozzatok egy XXI. századi ország dolgaiba! Ugyanis semmi nem utal arra, hogy értenétek ahhoz!

…Vagy pl. valóban azt hiszitek, hogy 90 évvel ezelőtt dolgokkal való foglalkozás hozza el a sikeres és magabiztos Magyarországot? Viktor, ugyan már!!!:-)

Nézd: mi nem akartuk a Maszop lopkodásait, nem akartuk a Szadesz szabadságeszmével takart korruptságát - és most nem akarjuk a Fidesz nagyképű, de semmivel sem tisztában lévő „centrális hatalmát” sem!

…Gyerekek, miért adnánk 15-20 „kötcsei évet” Orbánnak, aki az alapvető ok-okozati összefüggésekkel sincs tisztában, sem itthoni dolgainkat illetően, sem a nagyvilágban? Nem akarjuk, hogy elpazarolhasson egy egész generációnyi időt a magyar történelemből.

Ma a kormányzati szájak tele vannak a „több, mint 2/3-os legitimitással”… Legitimitást csak a teljesítmény adhat. Az nem legitimitás, ha az ország legnaivabb lelkei beszavaznak egy programját titkoló – vagy azzal nem is rendelkező – pártot, igazi, erős ellenfél híján. A legitimitás alapja a siker, a siker alapja pedig a tények és az összefüggések ismerete. (Orbán meg közben a „realitás” és a „valóság” viszonyában ténfereg, szegény…) A tények pedig makacs dolgok – ahogy azt már egyesek megmondták. Vagy jólét van itt, vagy sem. Vagy a teljesítményeikre méltán büszke és ezért megalapozottan magabiztos polgárok élnek itt, vagy  szorongó – és ezért bárkiben/bármiben hinni képes - „kisemberek”…

Tőlünk teljesítményt várnak el, nem lózungokat - az Állam is, mert adózni a teljesítményük alapján vagyunk csak képesek. Nos, mi is teljesítményt várunk ezért el – joggal – az állam élére állóktól, nem pedig süket dumát! Ha mi nem tudunk teljesíteni, ha össze-vissza kapkodunk, akkor kirúgnak – joggal. És mi mit tegyünk egy hónapok óta csak rögtönző, össze-vissza beszélő, de semmi érdemlegeset nem tévő, ugyanakkor beképzelt és 15-20 évre berendezkedni akaró miniszterelnökkel és „kollégáival”? Jó lehet-e az országnak – a zembereknek – ha ők irányítanak? Ha olyanok vezetnek, akiknek fogggalmukkk sincs, mi a bajaink oka, akik keresik a „magyar igazságot”, de nem ismerik a magyar valóságot.

Nem emléktörvények és proklamációk kellenek ide, hanem tudás és teljesítőképesség. Ezeket pedig csak tanult és a valóságban tapasztalt, magabiztos és szorgalmas emberek körében lelhetjük fel – azok körében, akik a legtöbbet veszíthetik személyesen is, ha itt szarul mennek a dolgok. Így együtt van náluk az alkalmasság és az érdek, hogy belépjenek az ország ügyeinek intézésébe. Ha ezt nem teszik meg, ha megmaradnak szüleik, nagyszüleik társadalmi és politikai passzivitásánál – ha „maradnak a kaptafánál” – akkor a politika tönkreteszi körülöttük a társadalmat és előbb-utóbb kaptafa sem fog jutni nekik.

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr72315176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Billy01 2010.09.22. 15:38:14

"orbán meg fog bukni. Az a kérdés mi lesz utána."
Gyurcsány Ferenc.

:)

legeslegujabbkor 2010.09.22. 17:36:14

@Billy01: Ennyire ne legyél konzervatív. Nem kell ragaszkodni a régi dolgokhoz, ha azok nem váltak be.
süti beállítások módosítása