2010.09.15. 23:56 Szerző: jeremyclarkson

Meddig marad Orbán?

Manapság sokan morognak. Morognak, pl. hogy „Orbántól többet vártunk!

Divat ma a fikázás. Különösen fiatal, felsőfokú végzettségű nagyvárosi hímek között. Ezeknek semmi sem jó, a világon semmi sem csihol ki belőlük elismerő szavakat – legfeljebb a legújabb kedvenc informatikai kütyük.

Persze, tudom: szoronganak, ezért fikáznak. Azért szólnak le mindent és mindenkit, mert semmiben és senkiben nem bízhatnak… Legfőképp a saját jövőjüket illetően vannak tele bizonytalansággal…

Mostanában a politikusok és maga a politika a kedvenc fikacéltábla. Úgy beszélnek „egyedeink” erről  a témáról, mintha ők egy, a magyar valóságon kívül és persze felül álló szuperlények lennének, akiknek semmi kötődésük „ehhez az egész kócerájhoz”. Úgy „viszonyulnak” ehhez, mintha a politika és az azt „létrehozó” politikusok minősége semmilyen hatással sem lenne rájuk. Fikázták a Maszopot, a Szadeszt, most fikázzák a Fityeszt. Kurcsány Fletó faszfej volt, most meg Orkán Vektor a főgeci… Mondom, úgy beszélnek, mintha fiatal, nyegle arisztokraták kocsiznának végig a szegénynegyeden – lesajnálva és egyben fölényeskedve az ottani „droidok” viselt dolgain, bumfordiságain.

El kell húzni innen a pecsába, vazze!”, „Itt a fű se fog nőni sohase!”, „Orbán bebetonozza magát.”– ez a hozzáállás. Közben persze ők is kezdik érezni a „terheket”, az „árfolyamot”… De csak 1 dolog jut eszükbe: fikázni.

Kedves Fiatalok, tennék néhány „geci” megjegyzést!

Tudjátok-e, hogy miért lehetnek ilyen politikusaink? Hát azért, mert ti szartok bele. Pedig minden ott van a fejetekben, ami egy jó országhoz kellene – kivéve azt az egyet, hogy közösen cselekedjetek.

Orbán addig fog maradni, amíg ti csak fikáztok. Senki mást nem hibáztathattok azért, mert „ekkora a szar”, csakis saját magatokat! Igen, tudom: „a szüleitek kúrták el”, - de azóta ti már felnőttetek és az Úristen se tudná megakadályozni, hogy kitakarítsátok és végre-valahára rendbe rakjátok ezt az egész kócerájt, nemhogy Orbán, vagy bárki élő ember.

Persze: fikázni könnyebb. Ma. És holnap? És 5 év múlva?

És ne higgyétek, hogy mind el fogtok húzni innen! Nyugaton nincs ehhez elég hely, fiúk! Bizony, fiúk, a legtöbben közületek itt fognak maradni (igen, te is!) és szívjátok tovább ugyanazt a faszt, amelyet most még a szüleitek szívnak – és ők is azért, mert nekik sem volt az ösztöneikben az összefogás és az együtt cselekvés.

Ez lesz fiúk – egészen addig, amíg a szokásos fikázások alkalmával egyvalaki közöttetek el nem kurjantja magát, hogy „Szarjunk bele a ventillátorukba!”, szervezzük meg az a kurva Váltópártot (akár lehet is ez a neve…)

Fiúk: 10 ember kell egy párthoz – persze csak akkor változik itt gyökeresen „az egész elbaszottság”, ha az a 10 a legjobb 10 lesz… 100 ember kell (majd) az ország központi kormányzásához és még néhányszáz az egész ország „tehetségesekkel való teljes lefedéséhez”…

Ne mondjátok, hogy közöttetek ne lenne ott ez a kb. 500 ember! …Mert amíg az az 500 nem lép elő, éspedig egyesült erővel, addig marad nektek Orbán – vagy az elhúzás illúziója.

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr282299409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Billy01 2010.09.16. 08:23:42

Na és szerinted mit ígérjünk a köcsög népnek? Amelyik megválasztotta orbánt.

jeremyclarkson · http://progressziv.blog.hu/ 2010.09.16. 11:39:14

@Billy01:

Nem "annak a nép(ség)nek" kell ígérni - hanem azoknak, akik vagy el sem mentek szavazni, vagy kínjukban még az MSZP-re, vagy épp az LMP-re szavaztak.
Azt kell ígérni, hogy modern, célszerű, logikusan vezetett országot csinálunk - és nem csak ígérni kell: meg is kell csinálni!
Azt kell KÉRNÜNK ezektől, hogy adjanak tudást ehhez a munkához, mert nélkülük ez nem fog menni!

gono 2010.11.13. 21:58:14

Nem tudom, hogy gondolja a kedves posztolo, mrthiszen ezzel a portekaval ott nyomult a bokros, oszt mégsem kellett senkinek.
??
süti beállítások módosítása