2012.11.19. 18:58 Szerző: ROZ

Ha én civil lennék…

kilencedszer.jpg

„Miért halad így a történelem? Hogy az emberiség derűsen váljék meg a múltjától.”

Karl Marx – XIX. sz. 2. fele

 

 

Ha én most civil lennék, mármint valódi civil – mondjuk millás, vagy szolidaritásos –, akkor bizony lenne dolgom ezzel a BKV-buszokon virító hirdetéssel:

http://www.vasarnapihirek.hu/friss/egyutt_tettek_tonkre_az_orszagot_bajnai_es_gyurcsany_buszra_kerult?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201211

Az eset teljesen világos – mint egykor Švejké volt a törvényszéki elmeorvosok szemében: állami pénzből finanszíroz a kormány(párt) egy, az ő pozícióit-hatalmát 2014-ben talán veszélyeztető politikust, Bajnai Gordont és rajta keresztül a nemrég indult Együtt 2014-mozgalmat is. Márpedig ennek a mozgalomnak két „vércivil” tagja is van: a fent felsorolt kettő – és jól tudjuk, hogy ők, ketten éppen a protesztakciókban tudnak erősek lenni.

Ha én civil lennék, ha én lennék a felsoroltak közül valamely szervezet vezetője – és ha láttam volna a ma a Hammer Blogon megjelent, a Fidesz-fan „civilszervezet” által készíttetett hirdetésre született „válaszplakátot”, vagyis ezt:

https://m.blog.hu/ha/hammer/postimage/valaszplakat_1353256158.jpg,

akkor (megszerezve a szerzői jogokat – nem úgy, mint annak idején a Szolidaritás név és logó esetében) már javában nyomtatnám-sokszorosítanám ezt a bizonyos válaszplakátot – aztán pedig riasztanám az aktivistáimat és felülragaszttatnám a „kormányzati civilek” hirdetését. […És hogy csökkentsem a szabálysértés/vétség/bűncselekmény (pl. „rongálás”?) „tárgyi súlyát” és majdani, szinte bizonyos (büntető)jogi következményeit, a felülragasztást az eredeti plakát anyagát nem károsító ragasztóanyagot használnák – van ilyen, bárhol beszerezhető, mindeni ismeri.]

…Hogy mi lenne az akció eredménye? Nos, hatalmas médiavisszhang, továbbá annak szemléletes demonstrálása, hogy az igazi civil társadalom nem nyeli be, ha a saját pénzén (adóforintok, tudjátok!) a saját maga által megválasztott kormány politikai-hatalmi önérdekből megpróbálja hülyíteni és manipulálni. Mert ugye, onnantól kezdve, hogy egy, a társadalom egy részének véleményét és érdekeit megtestesítő pártból az egész nép valódi érdekeit képviselni köteles kormány lesz, onnantól már nem tehet hazugságot közhírré közpénzből, még akkor sem , ha „több mint kétharmada” van és ha nagyon fél is azoktól a „cudar időktől”, amelyek a kormányhatalom elvesztése után várnak e (már megint csak sima) párt vezetőire és oligarcháira „holdudvarára”.

Az akció további eredménye lenne, hogy az egész ország – aztán néhány órán-egy-két napon belül az egész világ a mai kormányon röhögne, ahogy csúfosan bebukott és ahogy a valódi civilek szellemesen és nem kis merészséggel ellenük fordították a „nagy ötletüket”.

Mindezt pedig úgy hívják, hogy „politikai tőke” – az, amire baromi nagy szükségük lesz mindazoknak, akik végig akarják harcolni Orbánék ellen a következő másfél évet.

…Már ha akarják!

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr44915214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Husz_János_Puszita 2012.11.19. 21:23:29

Nem kell hozzá más, mint egy nyomtató, fénymásoló, olló és indulhat a szórólapozó brigád bedobni a postaládákba. Meg lehet oldani occsóba. Meg is fogom csinálni a kampány alatt.

ROZ 2012.11.19. 21:28:35

@Husz_János_Puszita:

Csak szólok, hogy a kampány már javában folyik!

Husz_János_Puszita 2012.11.19. 21:44:08

@ROZ: Másfél év van addig, az emlékezet rövid. Nem késtünk még el semmivel.

ROZ 2012.11.19. 21:47:42

@Husz_János_Puszita:

"az emlékezet rövid" - Goebbels épp ezért taláta ki a folyamatos, napi többszöri megerősítő sulykolást!:-)))

Husz_János_Puszita 2012.11.19. 22:22:24

Most akkor mi is sulykoljunk éjt nappallá téve másfél évig? Elég volt a hisztériából. Bajnai védje meg magát, én meg megyek majd segíteni a kampányban. Munkamegosztás.

zipe moha 2012.11.20. 08:05:30

...ROZ ...civil is vagy.... mi tart vissza,hogy a nettó terméktelenség és az azt alkalomadtán felváltó fikázás HELYETT a tettek mezejére lépj?......ne felejts el tudósítani arról, hogy Te mit TETTÉL az általad fontosnak tartott ügyekben... a mindenki hülye, sz@r az egész álláspontjai leprüttyögése mára már nem teljesítmény

Tricera bácsi 2012.11.20. 15:42:10

A hirdetés egyszerű tükrözése helyett pupu blogja néhány emlékeztető mondatot javasol a "tönkretétel" éveiből: 800 KM AUTÓPÁLYA. BUDAPESTI SZENNYVÍZTELEP. MALÉV. NÉGYES METRÓ. MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁRAK. SCHENGENI CSATLAKOZÁS. ROKKANTNYUGDÍJAK. MEGYERI HÍD. DUNAÚJVÁROSI HÍD. SZEKSZÁRDI DUNAHÍD. AUDI - BERUHÁZÁS. MERCEDES – BERUHÁZÁS. stb.

ha az volt a tönkretétel, akkor ma mi van?

www.pupublogja.hu/2012/11/a-vasarnapi-hirek-kepe-vegulis.html
süti beállítások módosítása