Utolsó kommentek:

ArriMedes 2018.05.07. 12:12:37

"Magyarországon sosem volt feudalizmus, familiaritás a magyar rendszer neve
vs
Magyarországon nem volt nyugat-európai értelemben vett feudalizmus, és helyette volt a familiaritás.
Nem, annyit állítok - kórusban a teljes magyar középkorász történész gárdával -, hogy a középkori Magyarországon sosem volt feudalizmus, ld. definíció. Te a középkori Magyarországra alkalmaztad a feudalizmus fogalmát, ami, mint mondtam, gimiben is egyes.
pl., hogy nem volt feudalizmus a középkori Magyarországon, mert nem volt feudum, amit adott volna a hűbérúr a vazallusána
és mind gimiben, mind egyetemen egyest kapnál erre. Szerintem ne kösd az ebet a karóhoz, inkább fogadd el, hogy nagyon régóta axióma ez a magyar középkorkutatásban.
Csakhogy a feudalizmus azt jelenti, hogy a feudumra, azaz hűbérbirtokra épül ez a kapcsolati rend. Nálunk pontosan a lényeg, a feudum hiányzott ebből, ezért is használjuk a familiaritás fogalmát."

Kioktattam ebben a témában, megkérdeztem, honnan van az érettségije, hivatkoztam törvényre?"

érdekes volt így évekkel később olvasni, mit zagyvál össze az észosztó, miközben van empirikusan hamis, vagy jelentéstanilag-logikailag pontatlan mondatokkal operál, és nem látszik igazán érteni azt amiről beszél csak bemagolt egy csomó tényt...
és ő oktat ki valakit, LOL

Bejegyzés: Viktor, mi bajod a dédapámmal?

Pyrrhus 2017.06.17. 21:29:06

@Orkogo:
Aha. Természetesen ismerem a koncepciót, és pont ezért ellenzem.
Szóval akinek van jövedelme annak lófax, aki meg szarja a gyereket, és otthon döglik egész nap, annak meg alapjövedelem.
Úgy látom ennek a tervezetnek már a neve is hazugság: FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELEM.
Érted? FELTÉTEL NÉLKÜLI.
S már az eső sorban megcáfolják.
Te mennyire örülnél annak(példa),ha a havi százezres jövedelmedből hetvenezerre ráfogják, hogy ez az alapjövedelem, harmincezerért meg dolgoztál egész hónapban? A másik meg hetvenezerért hever egész nap és gyártja az újabb alapjövedelmet fialó gyerekcsapatot.
Ez így nincs ám jól kitalálva.
A társadalom alapja a munka, nem az élősködés, az ész nélküli szaporodás.
Ennek kellene lennie.
Azt elég nehéz lesz a dolgozó emberek fejéből kiverni, hogy el kell tartaniuk a semmire se jó élősködöket, akik egyre csak szaporodnak.

Bejegyzés: Alapjövedelem: tévedés, tudatlanság és felelőtlenség

screpes 2017.05.31. 21:27:13

a 2. vállalást problematikusnak látom, mivel ehhez, stratégikus elemként titoktartás társulhat.

Bejegyzés: Az ellenzéki politika anyagi alapjairól

Beer Monster 2017.04.08. 11:16:30

@gabiiii: A 2. pont egy hibás kritérium lenne, például a biológia legtöbb területe nem alkalmas pontos jövőbeli állapotok leírására, csak "utólag tud magyarázni", nélkülük viszont mégis egy bélhuruthoz papot hívhatnánk, és a köpölyözésnél meg a piócánál tartana a gyógyítás.

Bejegyzés: Diákmunka

gabiiii 2017.04.06. 00:20:16

@Moin Moin: 1. Ne vesszél el a részletekben, pontosan tudod mire gondoltam.
2. A CEU-n nem tanítanak relativitás elméletet, de a példád nagyon jó arra, hogy megítéljük a szakterületek hasznosságát. A relativitás elmélet segítségével nagyon pontosan lehet leírni jövőbeli állapotokat a jelen ismeretében. Minderre a politológia, szociológia, közgazdaságtan és a hasonló áltudományok nem képesek, csak utólag tudnak magyarázni. De vasárnap már én is tudom a szombati lottószámokat...
4. Itt ez a jó kis blog, szerintem ezen hosszan és érthetően tudnád bizonyítani az emlegetett szakterületek hasznosságát. Bőven lenne hely adatok, tanulmányok, stb. linkelésére. Lényegében másnap estig beszélhetnél. :) Érdekelne a dolog, ezért azt kérem, hogy amikor a jövőben ezt megteszed, válaszolj erre a hozzászólásomra, mert biztosan csak így fogok róla értesülni.

Bejegyzés: Diákmunka

Moin Moin 2017.04.05. 21:11:24

@gabiiii: 1.) Tőmondatnak azt nevezzük, ha egy mondat csupán alanyból és állítmányból áll – nem pedig azt, ha röviden és lényegre törően fogalmazunk. (Ha röviden és lényegre törően fogalmazunk, akkor azt úgy nevezzük: rövid és lényegre törő…)
2.) A CEU-féle oktatás megtanít arra, hogy vannak témák (sok) és összefüggések (sokféle), amelyekről nem lehet anélkül sem tőmondatokban, sem pedig röviden beszélni, hogy akár csak alapvonalakban is érthető lenne. Jó példa erre az az eset, amikor Einsteint, az USA-ba érkezvén, megkérdezte egy bulvár-újságíró, hogy el tudná-e neki és olvasóinak magyarázni az általános relativitás-elméletet fél oldalban. Erre Einstein így válaszolt:
- Nem!
Röviden és lényegre törően pl. egy hosszabb tanulmány absztraktjában szokás fogalmazni – azonban ez nélkülözi a részletes bizonyítást (ami kérésed lényege lenne), csupán állításokat tesz – ez viszont téged nem elégítene ki. A CEU-féle oktatás pedig épp arra is tanít, hogy ne fogadj el és ne hirdess igazságokat kellő és megalapozott bizonyítás nélkül! Emiatt pedig éppen hogy nagy szükség van erre az oktatás- és gondolkodásmódra!
3.) Én magam sosem jártam a CEU-ra – még az épületében sem, sőt, soha nem is láttam élőben azt az épületet. (Ahová én jártam, az a Műegyetem, ill. a HSU* – egyik sem az a kimondott bölcsész-humánértelmiségi tanoda…)
4.) Ja, ha „másnap estig” beszélhetek, akkor én is képes vagyok neked résztelesen megokolni és bizonyítani, miért is fontosak az emlegetett szakterületek!:-)

*www.hsu-hh.de/hsu/index_o5vXYOAt7HRzTJFK.html

Bejegyzés: Diákmunka

gabiiii 2017.04.05. 19:24:40

@Moin Moin: Ha jól értem, akkor nem sikerül mellébeszélés nélkül, közérthetően elmagyarázni a CEU-féle tudományok hasznosságát. (A tőmondat nem azt jelenti, hogy röviden, hanem azt, hogy lényegre törően.) Ha a CEU-féle oktatás erre sem képes, akkor tényleg nincs rá nagy szükség. Kérdezz meg egy bármilyen mérnököt a saját szakterülete fontosságáról, másnap estig fog neked beszélni.

Bejegyzés: Diákmunka

Moin Moin 2017.04.05. 17:52:06

@gabiiii: Tőmondatos válaszokat csak populista demagógoktól kaphatsz - de azokal nem mész sokra... A komplex összefüggések megértéséhez türelem, munka és figyelem kell. Ha ezt is kész vagy befektetni, légy szíves, keress meg privátban!

Bejegyzés: Diákmunka

gabiiii 2017.04.05. 17:08:54

@Moin Moin: Köszi, várom a magyarázatot! De mivel én tök hülye vagyok, ezért légyszi tőmondatokban és ellenőrizhető adatokkal alátámasztva tedd. A szokásos libbant hablatyolást hagyjuk az esti tüntetésre (Ugye ma is lesz tüntetés? Olyan jó volt látni jövőnk zálogait!).

Bejegyzés: Diákmunka

2017.04.05. 14:11:21

Szerintem osszuk ki a fegyvereket és lőjön már végre egymásra szabadon a két oldal. Úgyis meg akarjátok ölni egymást az ország csendesebbik része végre megszabadulhatna tőletek meg imádott politikusaitoktól. Túl sok a humanoid errefele, 5 millió épp elég lenne belőletek, végre nem lenne tömegnyomor a bkv-n.

Bejegyzés: Diákmunka

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.05. 14:10:01

Diáksztájk? Nem jó ötlet. Ha nem tanul a fiatal, akkor buta marad és a végén még fideszes lesz. Pont ez a fidesz célja.

Bejegyzés: Diákmunka

Ballib Cenzúrázók Réme 15a 2017.04.05. 14:02:28

Elnézem ezeket az SZDSZ-es fejformájú álértelmiségi lázadó pubikat és meg kell állapítanom, hogy ha valódi étlmiségieket akarok látni, akkor csak a Fideszben és a hazai nagyvállakozókban találom meg őket.

Orbán Viktor, Kövér László, Kósa Lajos, Mészáros Lőrinc, Tiborc István, na ezek a valódi értelmiségiek!! Németh Szilárdot meg L. Simont már meg se említsük, mert maz ő eszük mellett egész Okszfordot be lehetne zárni!

Ráadásul ezek a fideszes értelmiségiek magyarok is, nem úgy mint ezek az Amerika által pénzelt ceus diákok.

Bejegyzés: Diákmunka

pamut 2017.04.05. 13:53:27

kérdés a komcsikhoz, hátha válaszol rá legalább egy:

Most hogy az orbánmaffia, élén Orbán "egyetempusztító" Viktorral, már NYÍLTAN HAZAÁRULÓ lett, és csak úgy, merő gonoszságból lerombolja a legjobb magyar egyetemet, a magyar oktatás legjavát, nemzeti büszkeségünket, direkt kárt okoz az országnak, ráront nemzetére, szóval ezek után van még egyáltalán ezen a bolygón olyan ember akinek van bőr a mocskos pofáján felvállalni hogy ő fideszes?

Na, ki vállalja fel nyíltan hogy a színtiszta öncélú pusztítás mellett áll?
Na, ki vállalja fel nyíltan hogy egy rühes patkány kollaboráns hazaáruló fideszes?

Bejegyzés: Diákmunka

Pilotax 2017.04.05. 13:46:56

Nem a bölcsészet és a humán tudományok jelentik az értelmiséget, sőt!
Ezt csak a bölcsészek állítják!

Bejegyzés: Diákmunka

Moin Moin 2017.04.05. 13:42:11

@gabiiii: Készséggel elmagyarázom neked, mi a felsort szakteületwk kézzelfogható anyagi és társadalmi haszna, ill. milyen közvetlen károk származnak abból, ha nem vesszük teki tekintetbe e tudományágak eredményeit...

Bejegyzés: Diákmunka

konrada 2017.04.05. 13:17:25

Ezekkel a diákokkal akarsz te sztrájkoltatni, politikai dzsemborikat szervezni???

...szerencsétlen oktató meghirdette a hídzárat reggel 8 órára, de senki nem ment el (kivéve a sajtót, meg a rendőröket), mert korán volt és esett az eső....

Bejegyzés: Diákmunka

gabiiii 2017.04.05. 13:04:09

@Moin Moin: A minőségi felsőoktatással nincs baj, viszont a minőségi genderológia, szociológia, politológia teljesen felesleges, miként a minőségi tudományos szocializmus is az volt. Aki hobbiból akar ilyen marhaságokkal foglalkozni nyugodtan tegye, de ne ez legyen a felsőoktatás mércéje!

Bejegyzés: Diákmunka

Moin Moin 2017.04.05. 12:47:01

@Nagyorrú Barbi: Fel kell hívmom a figyelmedet arra, hogy a diákok tanulnának, és ha mégis sztrájk lesz, abbak célja éppen a minőségi magyar felsőoktatás megvédése a kormány kártékony beavatkozásaitól...

Bejegyzés: Diákmunka

pamut 2017.04.05. 12:46:30

hé, hazaáruló komcsik.

ugye élvezitek, hogy nem csak egy kiváló, nemzetközi hírű egyetemet romboltok le, de egyben megfosztjátok a magyarokat attól, hogy itt Magyarországon világszínvonalú oktatásban részesüljenek?
ugye élvezitek hogy emigrációba kényszerítitek azt aki CEU-szinten akarja magát képezni?

Bejegyzés: Diákmunka

Nagyorrú Barbi 2017.04.05. 12:30:38

És akkor sztrájk lesz, meg sörözés órára járás helyett, meg buli. Tök jó lesz.
Én meg kizárnám ezt a sok hülyegyereket az egyetemről, mondván, ha nem tanulni jöttél ide, hanem hőbörögni, akkor hess pics!
"Kassa buli, haláli jó buli, hülye krapek, aki nem érti eztet".

Bejegyzés: Diákmunka
süti beállítások módosítása