2011.10.25. 00:55 Szerző: Đđ

Új alkonyat

 

„Ausztria győzelme latrinákból mászott elő…  A háborús dicsőséghez vezető útnak ez volt a receptje: este hatkor a katonák krumplis gulyást kapnak, fél kilenckor a legénység kikakálja magát a latrinán, és kilenckor aludni tér. Ilyen hadsereg elől rémülten menekül az ellenség.”

Jaroslav Hasek: Švejk

 

Előző írásunkban (Hány köztársaság kell még? - http://progressziv.blog.hu/2011/10/24/hany_koztarsasag_kell_meg) megfogalmaztunk bizonyos aggályokat a párttá alakulását tervező 4K Negyedik köztársaság mozgalommal kapcsolatban – most pedig a már párttá is vált Demokratikus Koalícióról kell néhány komolyan kétkedő szót ejtenünk, épedig egy tőlük ma érkezett meghívó apropóján.

Ma meghívást kapott Blogunk a frissen alakult Demokratikus Koalíció Párttól, az általa rendezendő előadás-sorozatra. A meghívót mellékeljük, kérjük, mielőtt továbbolvasnátok a posztot, legyetek szívesek alaposan áttanulmányozni! (Csinálunk egy kis látszólagos ingyenreklámot a DKP-rendezvények – de meglátjátok: nem sokat fog ebből a DKP profitálni.)

Íme a meghívó:

 

M E G H Í V Ó

 

2011. október 26. 17 óra

Új, nyugatos, polgári balközép párt

Előadók: Lendvai Ildikó és Vadai Ágnes

2011. november 9. 17 óra

Az új párt neve Demokratikus Koalíció

Előadók: Varjú László és Szűcs Erika

2011. november 16. 17 óra

Demokratikus Koalíció a szabadság és a szolidaritás pártja lesz

Előadó: Gyurcsány Ferenc

A rendezvények helyszíne: Vasas Művelődési Ház, Budapest. VIII. Magdolna utca 5-7.

 

Mindenek előtt: köszönjük a meghívást a három rendezvényetekre! Ennyivel tartozunk a küldőknek…

Mi ugyebár egy „polblog” vagyunk és így feladatunk nyomon követni a magyar politikai közélet dolgait. Ezért logikus lenne elmennünk a meghívóban felsorolt rendezvényekre is, hogy első kézből szerezhessünk tapasztalatokat egy új, saját megfogalmazása szerint „nyugatos, polgári balközép párt” életéről – azonban jelen pillanatban úgy látjuk, hogy egy párt nem lehet sem nyugatos, sem polgári (és talán emiatt balközép sem), amelynek prominensei között Szűcs Erika-félék vannak. Talán elég, ha az egykori Rákóczi Bank nevet leírjuk… (Emlékeztetőül: http://www.origo.hu/itthon/20080616-szucs-erika-munkaugyi-miniszter-rendorsegi-ugyei-es-a-rakoczi-bank.html?pIdx=1)

Ez gáz… De van itt még más is!

Az sem értelmezhető számunkra a „klasszikus polgári párt”-lét keretein belül, hogy mit keres az „új, nyugatos, polgári balközép párt”-ról beszélő előadóként Lendvai Ildikó, aki az épp csak otthagyott MSZP egyik vezető tisztségviselője (legalábbis országgyűlési honlapja mai állása szerint: http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_adat?p_azon=l267) Arról nem is beszélve, hogy az ő személye mekkora vonzerőt és mobilizáló tényezőt tud képviselni azok számára, akik valós társadalmi bázisai lehetnének egy igazi nyugatos, polgári balközép erőnek…

Bazmeg: valóban ezekkel a figurákkal kellene-lehetne alapjaiban megújítani a magyar politikát és közéletet? Valóban ők lehetnek azok a fejek, amelyekből „új, nyugatos és polgári” gondolatok sora fog majd kipattanni, új, dinamikus pályára állítandó az országot?

Ha bő egy évvel ezelőtt Gyurcsány Ferenc kiállt volna a jónép elé és azt mondja: „Az MSZP-vel végeztem, mert én komolyan gondoltam és gondolom a nyugatos, polgári Magyarországot, ők meg nem!” és ezzel kilép a pártból, visszaadja (a, mint láttuk, Orbán ellen amúgy se sokat érő) képviselői mandátumát, akkor lehetett volna még hitele a nyugatos Magyarország hívei szemében. És akkor lettek volna támogatói, akikből egy új, nullkilométeres párt arcai és szellemi erőforrásai simán összeálltak volna… Ez pedig nagyjából-egészéből azt jelenthette volna, hogy Gyurcsány Ferenc az Orbán utáni politikai élet tekintélyes figurája lehetett volna – nem beszélve arról, hogy akár Orbán (ismételt) legyőzőjeként emlegették volna a nevét…

…De így? Ki a fene fog odaállni közéjük azok közül, akiknek fejében a sikerhez nélkülözhetetlen friss gondolatok ott vannak? Ki égeti „ezekkel” magát? Ki hiszi el, hogy egy Sz. E. „megújul és megújítja Magyarországot is”? És ha nem állnak oda közéjük a friss, felkészült erők, a fiatalok, akkor mi lesz tovább? De fordítva is meg lehet fogalmazni a kérdést: mit tudnak az új pártban most az „élvonalat” alkotók? Szereztek-e már munkatapasztalatot a nyugati versenyszférában? Tudják-e vajon, hogy mit jelent a nyugati munkakultúra – az, ahol tartalmatlan dumákkal legfeljebb egy gyors felmondást lehet elérni...

Feri: ebből nem „nyugat” lesz, hanem alkonyat

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr613327783

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Feri levele 2011.10.28. 12:02:03

Kedves Anyukám!Megint tudok írni neked levelet, nem csak a "arckönyv"-ön levelezhetünk.Barátommal, a Csabikával úgy döntöttünk, hogy kilépünk az őrsünkből.Csaba megkérdezte, hogy miért, hiszen jó itt nekünk, én őrsvezető voltam, ő meg rajpara...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGAZ MAGYAR 2011.10.25. 08:45:25

Progresszív ....? Mitől? Egy nagy lószar! Seggnyalás! Nem Progresszív!

Đđ 2011.10.25. 08:50:09

Hm... Mármint: kinek a seggét is és mivel?

asteridoda 2011.10.25. 17:11:06

@Đđ: sztem az IGAZ MAGYAROKÉT teljes odanyalással......

Đđ 2011.10.25. 17:17:41

@asteridoda:

Hmm... Ezek szerint aki jogos, megalapozott problémákra mutat rá a DKP háza táján és nem "abszolút Gyurcsány-fan", az csak elhomályosult agyú mélymagyar lehet?

Érdekes hozzáállás és világlátás!:-)))
Válasz erre Moderál

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.10.29. 20:44:30

@Đđ: Gratulálok, az én szememben hiteles ez a poszt. Az eddigiek alapján úgy hittem, Gyurcsány úr lesz számotokra a progresszió. Most látom, hogy mégsem -- ha mégsem.

Előbb-utóbb kéne találni egy általatok is progresszívnek tekintett figurát, aki vállalható, és politikailag is tud valamit. Kíváncsian várom a nagy coming-out-ot.
süti beállítások módosítása