2013.08.24. 16:46 Szerző: Moin Moin

Ne várd a májust!

Jégkorszak.jpg 

„Ijesztő szelek fújnak, kedvesem,
Nem hoznak több tavaszt el fényesen.
Fejünkre hullanak a csillagok,
Rémülten ébrednek az álmodók.”

Zorán-Bródy: Ne várd a májust (a dal szövegéből 1981-ben betiltott versszak) – 1981

 

Nem hálás szerep a jövendőmondóé. No, nem azért, mintha nehéz lenne meglátni, mit hoz a „magyar jövő”. Nem: a jós dolga azért nehéz, mert igaza lesz és ezért utólag utálni szokás őt. Az emberek a sikeres jósban önmaguk korábbi butaságát, hitetlenkedését és az emiatti mai szerencsétlenségüket utálják valójában.

Ez a blog már sokszor, akár évekkel előre megírta azt, ami aztán bekövetkezett. Tehettük ezt azért, mert objektívek voltunk. Objektívek – és nem „elkötelezettek”, vagy „hívők”, sem pedig „reménykedők”. Ezzel sok ellenséget kreáltunk magunknak…

Most ezek számát fogjuk szaporítani ezzel a poszttal is, amelyben megírjuk, hogy ne várjátok a következő év májusát – mert az kudarcot, majd pedig nyomorúságot fog rátok hozni!

Nem sikerül majd leváltani a Fideszt – nem mintha az valóban olyan erős és hatalmas lenne, mint azt a legendák és félelmeik alapján az emberek általában gondolják. Nem: a Fidesz és hatalma, rendszere gyenge – csakhogy akik ellene vannak és akik le akarják váltani, egyszerűen képtelenek voltak néhány egyszerű dolgot megérteni és megtenni. Kényelemszeretetből? A személyes pozíció féltése miatt? Korlátoltságból? Vagy éppen egyfajta naiv hit miatt? Most már mindegy…

Arra kell felkészülni, hogy tovább folyik a Fidesz-kormányzás és tovább is durvul majd. Tovább fog tartani a recesszió is: ez a Fidesz-rendszer ugyanis képtelen maga iránt az ország legaktívabb polgáraiban bizalmat kelteni – az ő bizalmuk nélkül nem lehet fejlődés sem. Ha ők nem bíznak abban, hogy jó, szak- és ésszerű irányba viszi a kormány az országot, akkor passzivitásba vonulnak és elkezdenek defenzív stratégiákat követni: megóvni, amijük van és nem kockáztatni azt vállalkozásban, fejlesztésben. Hiszen a kormány bármikor gondolhat egyet szükségében vagy mohóságában és ráteheti a kezét – vagy a szektorális adóját – munkájuk eredményére. Ami elindult még 2010 őszén, a MAL Zrt. „állami felügyelet alá helyezésével”, az első látványos magáncég-eltulajdonítással, az mára gyakorlattá vált. Mindent „államosítanának” – és jól tudjuk, mit jelent ez, amikor az állam: ők maguk. Ha egész nemzetgazdasági ágazatok jövedelmezőségét rontják le „egyéni képviselői indítványok” egyik napról a másikra, ha rendszerré vált az, hogy a Fidesz-közeli vállalkozások a hatalom támogatásával szerezhetik meg mások egzisztenciáját, tulajdonát, létük alapjait, akkor akinek esze és tőkéje van, az nemhogy nem ruház be, hanem igyekszik kimenekíteni a pénzét az országból. Amikor olyan hírek jelennek meg, hogy a bizonytalanná tett magyar bankrendszerből érdemesebb a betéteket ukrán bankokhoz áthelyezni1, az már tényleg mindennek a legalja…

Nem várható tehát növekedés – hiszen nem lesznek beruházók. Emiatt nem erősödik a középosztály – tehát nem lesz társadalmi stabilitás sem. A Fidesz lerabolja, kimeríti az ország és a magyar emberek tartalékait. Nem érdeki a fejlesztés: neki csak a hatalom kell, eszközül – hogy továbbra is fenntarthassa önmagát.

Ebből baj lesz, pontosabban: addig-addig zsugorodik az ország, addig-addig húzzák össze magukat az emberek, amíg egyszer csak „kollabál” az egész - úgy jár az ország, mint az energiájukat veszett és emiatt zsugorodó csillagok: összeomlik, majd rögtön utána felrobban.

…És ahogy a csillagoknál, úgy Magyarország esetében sincs erő, amely megakadályozhatná ezt.

Ismerve a passzív, kiváró, lapuló, a kiutat kizárólag egyénileg keresni próbáló magyar közmentalitást, csak egy dolog lenne, ami megállítaná és megfordítaná ezt a folyamatot: egy erős ellenzéki párt. Olyan párt, amelyet nem Attilák és Gordonok – vagy éppen önmagukban is „összeomlott csillagként” létező Ferencek vezetnek, és nem is a halovány és örökké pislogó Schiffer-szerű „központi csillaggal” bíró LMP. Ez a párt nem tudott létrejönni az elmúlt három évben, mivel az emberek egyszerűen még nem voltak kénytelenek elhinni és belátni, hogy nincs más megoldás: csak ez az egyvalami mentheti meg az országot az elnyomorítástól. A sok kis, egyénileg helyezkedő magyar önmagát képtelen megvédeni: ehhez egy mögöttük álló külső, szervezett, magabiztos és offenzív erő kell.

Most már ne várjuk a jövő májust! Most már nemigen vannak, akiben él a múlt őszi illúzió, hogy „Jön Bajnai és meg leszünk mentve!” – mert Bajnai elcseszte. Elcseszte az egész ellenzék és elcseszték az kormányváltást akaró emberek is. A büntetésük brutális lesz: a pártok tovább fognak zsugorodni – mert nem voltak képesek bizalmat ébreszteni maguk iránt (itt érnek össze az ellenzéki pártok a Fidesszel: szinte egyformán rühellik őket az országot gyakorlatilag eltartó polgáraink), az emberek pedig a hiábavalóan őrizgetni próbált életszínvonalukkal fognak megfizetni a passzivitásukért és hitetlenségükért. Azért fognak fizetni mindannyian, mert az előre tudott veszélyek ellen nem tettek semmit, nem akartak hinni a veszélyben és inkább (rossz magyar szokás szerint) belekapaszkodtak az illúziókba.

Igen: már legalább 2009 óta folyamatosan halltatta, olvashatta minden értelmes magyar ember, hogy milyen is lesz a Fidesz-rendszer. Nem akarjuk magunkat fényezni, de ha az olvasó veszi a fáradságot és visszalapoz a 2010. tavaszi posztjainkra, ott azzal találkozik, ami ma körülveszi. Megírták ezt persze mások is, legfeljebb nem olyan „holisztikusan” és pontosan, mint mi.

Mondom: olvassák csak el a blogot indító néhány posztot – azért, hogy elhiggyék azt, amit majd ezek után fogunk írni és mondani. Olvassák el és lássák, hogy lehetet előre tudni – és ha akkor lehetett előre tudni, akkor most is tudható előre, hogy mi a teendő!

…Van még egy-másfél, talán két évünk addig, amíg majd elkezd bedőlni a Fidesz-birtokolta ország. Ezalatt kell felnőnie és kormányképessé erősödnie a Magyarországot a Fidesz-káoszból gyorsan és szakszerűen, de ugyanakkor a kellő merészséggel kivezetni képes pártnak. Ez a párt nem lesz baloldali: nem kell annak lennie, hiszen az ország erejét adó polgáraink fejében-lelkében nem a „klasszikus” balos ideák élnek. Ha az országot erőssé akarjuk tenni, akkor azok érdekében kell politikát csinálnunk, akiktől ez az erő származik.

Ha akarunk valamit várni, akkor ne 2014 májusát várjuk, hanem azt, hogy megjön az eszünk és végre-valahára elkezdünk hinni az igazságban. Bízunk abban, hogy aki közületek olvassa, hallja, látja, mi a helyzet, az mellénk áll – mert ha nem, akkor csak azt javasolhatjuk, hogy böngésszék szorgalmasan a fejlett országok álláshirdetéseit! Aki Magyarországon akar magyar lenni, mert ott érezné a legkomfortosabban magát és ehhez nem akarja vállalni a szegénység kompromisszumát, az vegye tudomásul, hogy vissza kell vennie az országát ahhoz, hogy megtarthassa a munkáját, bankbetétjét, vállalkozását – és persze azt a jelentéktelen valamit is, amit a szabadságának neveznek. A mi magunk alkotta közösségen, erőn kívül senki az égvilágon nem fogja ezt elvégezni: sem Attiláék, sem Gordonék – és senki más nem szerzi vissza helyettünk a mai tolvajoktól a szajrét sem!

…Persze, ki-ki dönthet úgy is, hogy még tovább idomul a Fidesz-világhoz: eltűri az előbb-utóbb őt magát is elérő váratlan gazdasági és jogi húzásokat, miközben járatja a hoffmannizált suliba a gyereket. De ha így dönt, akkor – a szerencsétlen Teleki Pál egykori miniszterelnököt idézve: „nekem aztán ne jajgasson senki!2

 

 ...Addig is: várjuk az előttünk álló "hosszú telet" ezzel a régi bajor dallal: https://www.youtube.com/watch?v=UUO9nI_xgt8

„Fahr ma hoam,
Fahr ma hoam von da Alma ins Tal!
Liegt da Reif vor da Hüttn in der Fruah schon allmal
und da Schneewind übern Kogel
wird scho rogl und blast,
lasst scho schneibm her
is koan Bleibm mehr,
guat ist s wenn ma s verlasst.”

(„Hajtsunk haza,/Hajtsunk haza a rétről a völgybe!/Dér ül a kunyhó előtt már mindahányszor reggel/és a havas szél a csúcs felett/fog örvényleni és fújni,/havat hullatva már ide/nincs többé menedék,/jó lesz elmennünk.”)

 

 

A posztot felvezető grafika a Jégkorszak c. rajzfilm egyik jelenetének felhasználásával készült.

1 Erről lásd: http://kiszamolo.blog.hu/2013/07/04/9_-os_eurokamat_nem_is_kell_messzire_menni

2 Teleki Pál miniszterelnök 1939-ben, kormányának programját ismertetve mondta ezt a mondatot, ez azonban nem került be a parlamenti napló által közölt, hivatalos szövegbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr375474939

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán butább verzióban 2013.08.28. 19:01:11

  Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt akar lenni. Abban talán reménykedhetünk, hogy tudja: miniszterelnök így nem lesz. Orbán kihívójának kicsit kevés. De a Bajnai és csapata bedarálását célzó akciója másról szól.   Az MSzP stratégi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.25. 17:15:42

@... zöld levelecske, ...:
és a 13. HallgatóiHállózat (bölcsésbohócok)
Bocs, hogy kifelejtettem őket.

Tessék 2022-re ezt összegyúrni három, inkább két szervezetté.

GiaMarie 2013.08.25. 17:37:32

@panelburzsuj: Te valami borzasztóan korlátolt vagy...NEM.A különbség: míg ő ténylegesen a másoktól elvett pénzből kap,amiért még 6-8 purgyét a világra ellik,addig aki ki tudja használni a három gyerek utáni adókedvezményt,abban a kegyben részesül,hogy nem harácsolják halálra,hogy ezt a sáska népséget eltartsák belőle.A családi adókedvezménnyel nem kapsz,hanem nem veszik el.Komolyan nem fogod fel?Alapvetően nagyon is pártolandó,hogy aki három gyereket szült,az eleget tett társadalmi felelősségvállalás címén,és nem kell "örökbe fogadnia" még 2-3 Lakatost...

Dzoltán55 2013.08.25. 17:43:09

@lavór: végre egy normális hozzászólás.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2013.08.25. 17:45:12

Jó írás, én próbálom a körülöttem lévőket -nem meggyőzni- hanem elgondolkodtatni, nehéz meg kell hagyni.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.25. 17:49:35

@... zöld levelecske, ...:

Az összes 1-2 %-os párt a legjobb esetben.

Kivéve:
Bajnai + millás drogosok + ex-LMP = 4-5 %
Gyurcsány = 3-4 %
LMP = 4-6 %
MSZP = 20-30 %

Aki kormányváltást akar, annak az MSZP-re KELL szavaznia.

Aki csak szeretné a Fidesz súlyának csökkenését, az választhat az MSZP és az LMP között.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.25. 17:52:12

@toportyánzsóti:

Belenéztem gyorsan, de már csúsztatás, hiszen végig euróról beszél, míg az autóhitelek 90 %-a és az egyéb hitelek 75 %-ban CHF-ben ment, nem EUR-ban.

ob.szerver 2013.08.25. 18:05:34

@GiaMarie:

"akik úgy rettegnek az MSZP-től,mint ördög a szenteltvíztől"

A bruttó 200-atokkal és egy gyerekkel ti egészen biztosan nem a rezsim nyertesei vagytok. Amitől leginkább rettegnetek kellene, az az, hogy még a saját érdekeitek felismerésére is képtelenek vagytok, ami alatt semmi mást nem értek, mint egyszerű matematikai műveletek elvégzésének képességét.

lavór 2013.08.25. 18:05:59

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

"Aki kormányváltást akar, annak az MSZP-re KELL szavaznia."

Pont akkora hiba, mint hatalmon tartani a FIDESZ-t. Minkét többször bukott pártnak lett volna lehetősége a korrekciókra, hogy kiköszörüljék a csorbát. Hiteltelenné váltak, semmi keresnivalójuk a politikai életben.

panelburzsuj 2013.08.25. 18:08:09

@GiaMarie:

És ha azt mondom, hogy márpedig az "én pénzemen" félállat purgyét se, de sóvár-képmutató alattvalót se szüljenek az arra kaphatóak - akkor hová sorolsz?

panelburzsuj 2013.08.25. 18:16:26

@GiaMarie:

Ugyanis vagy az államtól kapsz fizetést - azaz "100 százalék" kitartott vagy - vagy a piacról nem tudsz az "igényeidnek" megfelelő jövedelmet szerezni, és az állammal pótoltadnád ki a hiányzó hányadot.

Mert ha havi negyed-fél-egymillából fényesen elvannak a csemetéid - akkor nem tökmindegy, ha a többit "elveszik"?

Vagy a "jóléti határ" - a csillagos ég?

pánpéter 2013.08.25. 18:22:09

"A Fidesz lerabolja, kimeríti az ország és a magyar emberek tartalékait. Nem érdeki a fejlesztés: neki csak a hatalom kell, eszközül – hogy továbbra is fenntarthassa önmagát."

ez főleg annak fényében tűnik igazi ostobaságnak, hogy éppen ebben a ciklusban lett visszavásárolva a 25%-ois MOL pakett, éppen ebben a ciklusban lett visszafizetve az IMF hitel, éppen ebben a ciklusban csökken az államadósság, éppen ebben a ciklusban vállalták át az önkormányzati szektro adósságait, éppen ebben a ciklusban született kétszer is devizahiteles mentőcsomag, éppen ebben a ciklusban lett visszavásárolva az E-On a németektől, éppen ebben a ciklusban lett Richter gyógyszeripari- és a Rába gépjárműipari vállalatban szerzett tulajdonrészek, és a sor még hosszan folytatható.

úgy látszik, ezt a blogot is az MSZP központból írják. más értelmes magyarázat nem nagyon lehet arra a sok ostobaságra, ami a posztban leírásra került. mondjuk a szellemi színvonala megközelíti Török Zsolt nyilatkozataionak színvonalát, és kicsit alatta van az új MSZP videó színvonalának.
amíg a baloldali értelmiség ennyire képes (szapulni eszeveszettül, hazudni gátlástalanul) addig Orbán és csapata kormányon fog maradni. és ez így is van jól.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.08.25. 18:36:14

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Ezzel a magyarázattal az a baj, hogy nem igaz.

A liberális demokrácia működik az egykoron náci területeken is, működik abban az Angliában is, amely a földgolyó negyedét uralta zsarnoki mód egykoron, és működik mindenhol, ahol adnak neki esélyt, nem pedig pár évtized után kijelenteik, hogy nem működik, mert csak.

Csak azért szeretnéd azt hinni, hogy itt se lesz soha olyan, mert téged zavar, hogy elnézik a buzulást, meg a Egyház, amelyet annyira szeretsz, marginális benne.

Jól mondta itt valaki, van egy világ a fejedben, és köze nincs a valósághoz.

pánpéter 2013.08.25. 18:39:21

és akkor csak még egy apróság:
"Rózsás kilátásokat fogalmazott meg a magyar gazdaság számára legfrissebb elemzésében a Bank of America Merrill Lynch londoni közgazdásza. Raffaella Tenconi az erősödő fogyasztói bizalomra alapozva jövőre már 2,6%-os gazdasági növekedést vár Magyarországon. Ez pedig még a kormányzati előrejelzésnél is kedvezőbb.
Leginkább Magyarországon szembetűnő, ahogyan csökkennek a háztartások félelmei a jövőt illetően. Az elemző külön megemlíti a magyar foglalkoztatási alindex javulását, ami arra utal, hogy a magyar háztartások bíznak abban, hogy a kormányzati intézkedések eredményre vezetnek a munkanélküliség elleni küzdelemben. Mindezek a fejlemények megerősítik az elemzőt abban, hogy a konszenzushoz képest jobban fog teljesíteni a magyar gazdaság. Az általa várt idei 0,4%-os GDP-növekedés után jövőre 2,6%-os gazdasági növekedés jöhet."

no, hát így állunk.
egyébként az nem feltétlenül baj, ha egy kormánynak vannak ellendrukkerei, mint ez a blog is. a baj az, hogy hazudtok gátlástalanul.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.08.25. 18:44:26

@pánpéter:

"ez főleg annak fényében tűnik igazi ostobaságnak, hogy éppen ebben a ciklusban lett visszavásárolva a 25%-ois MOL pakett,"

VESZTESÉGGEL!!!

"éppen ebben a ciklusban lett visszafizetve az IMF hitel"

TARTALÉKBÓL ÉS DEVIZAHITELLEL KIVÁLTVA!!!

"éppen ebben a ciklusban csökken az államadósság"

NÖVEKSZIK!!!
xn--kk-lia.hu/object.c693e119-153c-49bc-bc3d-71f805d83db1.ivy

"éppen ebben a ciklusban lett visszavásárolva az E-On a németektől, éppen ebben a ciklusban lett Richter gyógyszeripari- és a Rába gépjárműipari vállalatban szerzett tulajdonrészek, és a sor még hosszan folytatható."

Érsd.: megvette a Fidesz, magának. Nem a népnek, a kétharmdanak.

"úgy látszik, ezt a blogot is az MSZP központból írják."

Ugyenezzel az erővel: látszik, hogy te is Fideszes bérkommentelő vagy, és Orbán tömi a zsebed, hogy ilyen hülyeségeket hazudj...

Nemde? Ha te faszságokkal vádaskodsz, akkor szólok, hogy az visszafelé is működik.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.08.25. 18:46:06

@pánpéter: "a baj az, hogy hazudtok gátlástalanul."

Bagoly mondja. Ember, bizonyítottan nem igaz, amit te állítasz, és mégis te vádaskodsz hazugsággal. (katt a linkre, amit az előbb kaptál)

Pár éve a kormány egyébként meg kifejezetetten hazugnak nevezte az ilyen elemzőket, most meg hirtelen szuper-hitelesek lettek, mi?

Nem érzed érvelése szánalmas mivoltát?

pánpéter 2013.08.25. 18:51:03

@stark (a fideszre szavaztam 2010ben):
- ettől függetlenül a tény tény marad: a szocik eladták a MOL pakettet, a fidesz visszavásárolta. neked abban lehet igazad, hogy ráfizetett az üzletre, ettől függetlenül nem visszavenni volt ősbűn, hanem eladni.
- az is tény, hogy amíg a szocikalista kormány az államcsőd elkerülésére IMF hitelt vett fel, addig a fidesz kormány visszafizette azt, hamarabb, mint kellett volna.
- az is tény, hogy a szocik eladták a gáz üzletágat, a fidesz meg visszavette.
- ha jól hallani, most a Dunaferr visszavásárlásáról megy a tárgyalás.

és csak hogy maradjunk a normális hangnemnél: nem azt mondom, hogy a fiúk mindent jól csinálnak, de az, hogy a f"fidesz lerabolja az országot" konkrétan nem állja meg a helyét.
az állami vagyon nőtt, nem privatizáció van, hanem reprivatizáció, nem hitel felvétel van, hanem visszafizetés, nem államadósság növekedés van, hanem csökkenés.

pánpéter 2013.08.25. 18:51:42

@stark (a fideszre szavaztam 2010ben):

" Ember, bizonyítottan nem igaz, amit te állítasz"

mi nem igaz, fejtsd ki kérlek.

Ad Dio 2013.08.25. 18:56:29

@stark (a fideszre szavaztam 2010ben):

A liberális demokrácia nagyon is erős idea. Szerintem félreérted Max-ot. Ő annyit állít, hogy átmenetileg gyengülni fog. Ez valószínűleg így is van - nem meglepő, válság idején mindig előjönnek az autokratikusabb formák. Neki ez egyébként nem tetszik.

E liberális demokrácia azonban még gyerek. Nem csak idehaza, "nyugaton" is. Óriási hibája, hogy nem veszi komolyan a saját alapját és ezért a saját minimumából maximumot próbál erőszakkal csinálni. Ezért nincs sem valódi tolerancia, sem valódi pluralizmus. Harc van. Pedig a nagy kulturkampf ideje lejárt, az ancient regime halott, le kell tenni a fegyvert és építkezni.

Hopp, bejött az ápoló a nyugtatómmal. Beveszem, aztán folytatom :-).

tamas11 2013.08.25. 19:09:05

@malanya:
sajnos egyetértek a látleleteddel, de egy megjegyzéssel. A kétoldalizás valóban beteg dolog, szörnyű rákfenéje a nemzet felépítáésnek, sikerének. Csakhogy ezért az egyik oldal szisztematikusan megdolgozott SIKERREL, a te pénzedből, és erre épít ma is. Ki kell fejtenem bővebben is?
(Néha beugatja most már az ellenkezőjét is)

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.08.25. 19:14:05

Írtam egy jó 4000 karakteres hozzászólást!

Hova tűnt???

2013.08.25. 19:18:50

A kesergés, amiatt, hogy miért nem tud összefogni az ellenzék teljesen felesleges. Az ellenzéki vezetők: Bajnai, Mesterházi és Gyurcsány dolgoztak együtt, jól tudják egymásról, hogy aljas, mindenre képes gazemberek. Miért fognának össze aljas, mindenre képes gazemberekkel?

Ad Dio 2013.08.25. 19:24:05

@stark (a fideszre szavaztam 2010ben):

Valld be: csak megkíméltél bennünket tőle :-D.

Bocs. Ha fontos volt, akkor sajnálom...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.08.25. 19:24:54

az egész poszt nem ér meg annyit, hogy a hazgságcunamit amit idetett cáfolja bárki is, de azért egy dologra felhívnám a figyelmet.
a MAL azért került állami felügyelet alá, mert Mo legkomolyabb ipari kataszrófáját okozták, a cél az volt, hogy ne meneküljenek csődbe, és ne bújjanak ki a felelősség alól. sok hüjeséget csinált a fidesz, de a mal féle maffiával példaértékűen bánt el.

unionista (törölt) 2013.08.25. 19:26:56

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
ennek a blognak az a célja, hogy a maga szerény eszközeivel a társadalmat németes teljesítményorientált meritokrata irányba vezesse. ez konjunkturális időszakban még úgy ahogy működik, de recesszióban a magyarok többsége a balkanizálódik, délkeleti irányba húz.

egyes városokban lehet szervezni angolszász munkáskerületeket. működő formáció lehet az osztrák-magyar burgenland tartományi szinteken. de az társadalom egésze sohasem fog ebbe az irányba orientálódni.

a liberális értelmiség azt nem érti, hogy önkormányzati szinteken kell nagyon erős pozíciókat szereznie. és egy sikeres kulturális mintázatot kell adaptálnia egy-egy agglomerációra.

budapesten azt kellene mondani, hogy a város befizet egy bizonyos összeget a kincstárba (egy szolidaritási alapba), amivel a leszakadó térségeket segíti. cserébe önállóságot kap. a döntések 80%-át a helyi önkormányzati szinteken kell meghozni, és csak 20%-ról döntsön a központi kormányzat. ez ma fordítva van.

budapestnek hasonló stadtstaatenprivileg kellene, amivel berlin is rendelkezik. vagy még erősebb. és ennek érdekében utcára lehetne vinni 100 ezer embert. független képviseletből álló valódi önkormányzatiságot budapestnek.

és ezen a ponton mozdulnának meg a nagyobb vidéki városok. és ez mozgatná meg a járásokat.

persze ez az egész egyetlen pártnak sem lenne jó. de nem is pártoknak kell jól járni. ha én progresszív lennék, akkor egy óriás molinóval mennék a parlament elé, amire ez van írva: MITTELEUROPA. egy másikkal, amire ez van írva: BUNDESREPUBLIK. egy harmadikra, amire ezt írják fel: BUDAPEST STADTSTAAT. a főváros polgárságnak a történelmi zászlók alatt vonulva kellene a szabadságot kivívnia. BUDA MEGYÉT és PEST MEGYÉT szervezni, és egy belső SZENT ISTVÁN KERÜLETET. tehát nem a társadalmat kell átformálni. hanem megszervezni a várost. és ha a parasztok nemzetieskedni akarnak vidéken, akkor azt hagyni kell.

Tyreo 2013.08.25. 19:27:00

@pánpéter: áá megint MAJD, JÖVŐRE lesz siker?
A poszt tetszik, csupán egy kérdésem lenne. Azért nem hiszem, hogy csak hülyék ülnének a Fideszben. Ahhoz pedig valóban nem kell látnoknak lenni, hogy lássa az ember, hogy ebből baj lesz. Vajon nem próbálják majd menteni magukat, a helyzetet?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.08.25. 19:27:18

@panelburzsuj: jó lenne máséból élni mi? kis prolim...hát mehetsz dolgozni a prolitársaiddal és élvezheted az alacsony szja-t.
nem megy? akkor vissza a helyedre.

homosapiens (törölt) 2013.08.25. 19:32:46

Sajnos,sem a ma hatalmat birtoklóknak,sem az ezelőttieknek nem lenne helyük a mai közéletben! Tiszta lelkiismerettel ki az az ember, aki bármelyik oldalnak is adna akárcsak egy szavazatot is?Tudomásul kell venni,hogy amíg a két oldal egymást szidja,mert sajnos csak ennyire tellik, addig nem lesz sem előre haladás sem béke az országban! Kinek vagy kiknek jó ez? A választ mindenki keresse önmagában!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.08.25. 19:33:39

@unionista: és ha a parasztok nemzetieskedni akarnak vidéken, akkor azt hagyni kell."
jézusom, te beteg vagy basszus. teljesen.

panelburzsuj 2013.08.25. 19:38:51

@unionista:

Tévúton jársz: Magyarországon az mozgatja meg a zembereket, hogy a jóságos (párt)állam "átvállalta" a saját helyi (párt)lerakatai által csinált (párt)adósságot.

Ez a náció tud igazi emberevő csudamalmot fabrikálni, nem a lájtos-ködös finnek...

toportyánzsóti 2013.08.25. 19:43:36

@Lindalinda: Kevered a narancsvezérkarral őket,fajtáddal ez az alapvető gond narancsbolsi droid.

unionista (törölt) 2013.08.25. 19:45:54

@FILTOL:
mi ezzel a probléma? hagyni kell, hogy a népek magyarkodjanak. a liberálisoknak meg kell szervezni az agglomerációkat. ez a dolguk. ezekere a területekre kell koncentrálni.
www.ksh.hu/docs/teruletiatlasz/agglomeraciok_nagy.png
és a sok landkreis meg majd eldönti, hogy akar-e ezekhez tartozni, vagy sem. nem kell foglalkozni azzal, hogy mészáros lőrinc óriás földterületeket felvásárol. a liberálisoknak város érdekeit kell szem előtt tartani. a parasztok majd magyarkodnak egy kicsit. aztán majd megoldják ezt az egészet. nem kell nyugatos megoldás vidékre. azt el kell felejteni.

panelburzsuj 2013.08.25. 19:49:06

@FILTOL:

(Na, most őszintén, magunk között: te tényleg hiszel abban, hogy a "célszemélyt" illetően tökéletesen vaksi-tudatlan beszólogatásod a méla undoron kívül bármi mást is kivált a "megszólítottból"? Hogy az ilyen süket mantrákkal csakis önmagadat, meg az általad preferált "szellemi vezetőket" pozicionálod valahova a kádárista talponálló és az esztéká-köpőcsésze közé?)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.08.25. 20:06:04

@unionista: a probléma a vidék megvetése ami az írásaidból süt.

@panelburzsuj: aha, mondja az, aki elmondja másnak mennyi elég, és a többit adózza le, hogy az irigy élhetetlen prolinak/ingyelélők csimotáinak többet lehessen osztogatni?

dr kíváncsivagyok 2013.08.25. 20:19:09

Ha kell , a rücskösfaszú öregördögre is szavazok , csak ne a Fidesz-Jobbik koalíció nyerjen !

Ugathattok amit akartok...

tamas11 2013.08.25. 20:19:38

@Mária:
Az veled is a probléma, mint a közelmúlt történelmének botcsinálta konstruktőreivel.
Igazolva látod a közelmúlt alapvető társadalmi mozgásait, amit az önzés, jövőképhiány, és hatalmi harc motívált. Ha azt mondod, nincs egyenlőség, nincs szolidaritás, akkor a silányabbak jó szelet fognak, helyeselnek. De kizárólag addig, amíg a nyerő oldalon vannak , vagy oda várják magukat.A szelekciót utasítják el. Aztán jönnek a vulgárideológiák, hogy ez volt a népakarat.

panelburzsuj 2013.08.25. 20:21:03

@FILTOL:

Éppenhogy nem húztam határt, hanem megkérdeztem - mégis mennyi az "elég"?

A kérdezett erre fölszívódott - de jöttél te a süket falmelléki rizsáddal.

Ez fönt-lent típusú "kommunikációban" talán néha működik - oda-vissza helyzetben szimplán röhejes.

dr kíváncsivagyok 2013.08.25. 20:21:30

@Tyreo:
"Azért nem hiszem, hogy csak hülyék ülnének a Fideszben. Ahhoz pedig valóban nem kell látnoknak lenni, hogy lássa az ember, hogy ebből baj lesz. Vajon nem próbálják majd menteni magukat, a helyzetet? "

Több mint 3 éve mentik magukat : 9 éves kinevezések , az ország szétlopása , trafik és föld-einstand, stb. !

dr kíváncsivagyok 2013.08.25. 20:24:17

@FILTOL:
"a MAL azért került állami felügyelet alá, mert Mo legkomolyabb ipari kataszrófáját okozták, a cél az volt, hogy ne meneküljenek csődbe, és ne bújjanak ki a felelősség alól."

Hibás meglátás !

Amiatt nem kellett volna állami felügyelet , mert azonnal zárolták a vagyonukat...

Barnalány 2013.08.25. 20:28:46

@dr kíváncsivagyok: Heló, itt az ördög titkársága: a Főnök alkut ajánl neked.

Ha elintézi, hogy ne legyen Fidjobb koal, akkor húzogathat-e téged az egész négyéves ciklusban?:-)

(Magyarán: te, személy szerint azon kívül, hogy ikszelx, mit vagy kész felajánlani, megtenni azért, hogy ne a Fidjobb fusson be '14-ben?)

Barnalány 2013.08.25. 20:41:05

@Tyreo: A Fideszben nem hülyék ülnek, hanem gazemberek. Nekik a "mentés" azt jelenti, hogy támadhatatlan rendszert kiépíteni, amiben megtarthatják az ebül szerzett jószágot.

Ez persze csak ideig-óráig megy majd. A legjobb sanszuk az lehet, ha utánuk valami kompromisszumkész barom társaság jön, akik nem kérik rajtuk számon az eltelt éveket.

KergeK@csa 2013.08.25. 20:42:19

Kurva jó poszt, csak sajnos semmi jósolás nincs benne, ezek tények.

Arra lennék kíváncsi, ha valaki meg tudná mondani, hogy mi a kiút.

Az alábbi sarokpontok fontosak:
- Ne fidesz.
- Ne mszp.
- Ne jobbik.

Ezt kéne valakinek megoldani, hogy a fenti három sarkalatos pont betartásával teljesüljön a sikeres kormány- és irányváltás.
Pl. tök jó lenne egy tényleges kisebb állam. Ehhez képest mind a három fenti párt nagyobb rezsicsökkentést, nyugdíjat, sőt, az mszp mindenkinek alanyi jogon járó jövedelmet akar.
Retardált bagázs.

dr kíváncsivagyok 2013.08.25. 20:48:57

@Barnalány:
"(Magyarán: te, személy szerint azon kívül, hogy ikszelx, mit vagy kész felajánlani, megtenni azért, hogy ne a Fidjobb fusson be '14-ben?) "

Pl. itt ugatok...és a fele fizetésem !

dr kíváncsivagyok 2013.08.25. 20:55:10

@KergeK@csa:
"
Az alábbi sarokpontok fontosak:
- Ne fidesz.
- Ne mszp.
- Ne jobbik."

Az már látszik , hogy magában egyik se tud...
De a Fidesz-Jobbik koalíció helyett bármi elfogadható !
( A Fidesz-Jobbik koalíció - a gyengébbek kedvéért - már több mint 3 éve működik : a Fidesz osztogat nékik : kegyeket , színházat , stadionokat ,utcaneveket , tananyagot és nem mellékesen hallgatólagos támogatást - és kap érte nyugalmat : nem gyújtják fel a náci focihuligánok a fél várost , nem tüntetnek ellenük , csak halkan bírálgatják , mint aki beszart ...)

unionista (törölt) 2013.08.25. 20:59:05

@panelburzsuj:
nem az "embereket" kell megmozgatni, hanem a polgárságot. ehhez a szabad királyi városok hagyományát kell elővenni. neked elvben az érdeked az, hogy viszonylagos önállóságot kapjon kaposvári és a szekszárdi agglomeráció. és utána dombóvár kitalálja: hogyan lehet a két város között egyensúlyozni úgy, hogy két ne felemelkedjen és ne kerüljön a padlóra.

a megyejogú város úgy lesz önálló ha budapesten 100 ezer kimegy a térre, hogy ő bécs és berlin mintájára önálló akar lenni.

a lau1 és lau2 szintekre le kell osztani a pénzt. (local administration unit). ez nagyjából azt jelenti, hogy a budapest a jövedelmek egy része automatikusan lekerül a járásokba. a megyejogú városok pedig nagyjából arról a pénzről rendelkezhetnek, amit helyben előteremtenek.

a költségvetés 20%-a maradhatna a kormánynál. és 80% kerülhetne az önkormányzatokhoz. ahonnan a párt alapszervezeteket kiteszik. elsőként a fővárosból. mert a polgárság ott ezt kiköveteli magának. úgy, hogy kimegy a térre. körbeveszi a parlamentet és azt mondja, hogy addig nem mennek el, amíg a törvényt nem írják alá. és akkor a pártok b vonala léphet elő. ők alakulnak át civilekké. és persze megjelenhetnek a valódi függetlenek.

nem szanyi tibor fog rendszert váltani. a szocik ahhoz kellenek, hogy a lehető leggyengébb, de még alkalmas miniszterelnököt tolják a be. erre mondom, hogy andor lászlót. és ki kell menni a térre. vonuljon együtt szörényi és bródy. szerintem ez nem illúzió. ennek van akkora realitása, mint 88-ban követelni a változást.

jogalany 2013.08.25. 21:12:20

Mit lehet tenni mint választó?
A választó nem csak a szavazó fülkében van egyedül, hanem mindig. Látjuk a mutyit, de magánemberként semmit nem szabad csinálni, nem nyomozhatsz s így a feljelentéseket sorban elutasítják, mert nem tudod megadni a dönthetetlen bizonyítékot, s anélkül meg csak vádaskodsz és hamis vád hatálya alá esel.
A kapitalizmus bürokráciáját nagyrészt átvette a szoc időszak államkapitalista rendszere, s erről már Trockij is megírta - Mexikóban - hogy az igazi ellenség a bürokrácia. Így a vádhatóság és nyomozó hatóság is az aktuális hatalom alá van rendelve, de tudják, hogy a hatalom változó, ezért az előzőt soha nem bántják, mert visszajön. Lásd a Sukoró ügyet, a Malév ügyét stb.
A Lottó ügyben én cégnek vetettem fel gyanúmat és a szóvivő a TV híradóban üzent vissza, nincs szükség az adatok netre kitételének, mert 3 zárral védett szobában őrzik a CD -t amin az adatok vannak. Válaszoltam, hogy viszek egy szakembert aki képes 20 -25 perc alatt egy önmagát kitörlő progit írni, ami átrendezi a halmazt és abban már az Ő szelvénye mint nagynyertes fog megjelenni, az egyébként nyerőt meg kitörli. CD -t meg újraírom én magam. Egy sima nyomtatón csinálok szelvényt, ez is menne. Csak adják oda a CD -t.
Nos ezután nyert a híres Smidhtelő egy szombaton és hétfőn már be is jelentette, hogy lemond a neki járó 200 milliós házról.
Nos mit tehetsz, mikor mind akikre szavazhatnék ilyenek: korruptak, csalfák, hazugok, öncélúak...
Antal azt mondta: tetszettek volna forradalmat csinálni, 2010 -ben volt fülke forradalom és ez sem volt elég

hot-spot (törölt) 2013.08.25. 21:12:32

@dr kíváncsivagyok: A jobbiknál mostanában még egy ugrópók is aktívabb és agresszívabb.Az már biztos.
Mondhatnánk,hogy a jobbikot leszedálták egy rakás lovettával.PP

hot-spot (törölt) 2013.08.25. 21:15:36

Egyébként.....nekem olybá tűnik,mint ha az egész ellenzéket leszedálták volna,egy rakás lovettával....
És bőszen visszaállt volna az egypárt rendszer az 1975-ös egyen bérekkel együtt.SSS

hot-spot (törölt) 2013.08.25. 21:17:25

@KergeK@csa: Nincs kiút,majd jön egy Lenin mutáns és lesz végre új alternatíva.
De őt még meg kell szülnie a nyomornak.

unionista (törölt) 2013.08.25. 21:18:22

@FILTOL:
nem vetem meg a vidéket. csak azt gondolom, hogy a falvak, községek többsége sohasem lesz nyugatos. és nem is kell nyugatossá válnia.

felőlem a népek ópusztaszeren alapítsák meg a nagy-magyar szultánságot. ott a makovecz-ház sevillában. van rajta félhold, toronyóra lánccal. pont olyan, mint egy nagy szultánsátor. van sok basáskodó oligarcha, és elég sok efendi. válassza meg a dicsőséges nagyvezírt. ha egyszer erre van igény. máshol a lakosság szülessen bele a turulba. engem az sem zavarna, ha egyes helyeken óriás totemoszlopok jelölnék az ősmagyar rezervátumok határát. ha egyszer erre van igény. a népek járjanak állatbőrben, mint frédi és béni. a jobbikosoknak ez a hóbortja. legyen kurultaj. ősmagyar népgyűlés. és akkor ott kössön vérszerződést vonó gábor és pörzse sanyi. novák előd meg ordítson a megafonba.

a gyerekek rovásírással vésett tankönyvekből tanuljanak. ha ők úgy gondolkodnak, hogy nem kellenek az írásrendszerbe a lágy vonalak, akkor ne legyen. véssenek mindent fatáblába. szuper. csak ne akarják már ezt mindenkire kényszeríteni. érthető?

nem vetem meg ezt. csak nehogy már ez az egész ungabunga kötelező legyen.

panelburzsuj 2013.08.25. 21:33:05

@unionista:

Mi az, hogy Dvár "ne kerüljön a padlóra"?!

Az egymást torkát/tökét markolászó nagyfiúk közt mi leszünk a puszták népének Brasíliája, az alsópannon Canberra!

De minimum Sváb-Törökország Bonn-ja...

(Lásd:

hu.wikipedia.org/wiki/Bonnya

:)

Egyébként meg nem nagyon tudok más felfelé-kifelé vezető utat elképzelni Európának, mint a hellén világ valamiféle posztmodern kiadását: magas kultúrájú poliszok hálózata, amely szépen, komótosan a despotikus perzsákat és egyiptomiakat, a vallási fanatikus zsidókat, de még a "katona-barbár" rómaiakat is képes megemészteni és a maga javára "metabolizálni".

Barnalány 2013.08.25. 21:43:14

@dr kíváncsivagyok: Tehetsz mást, többet is - mert az általad is vágyott dolog csak akkor jöhet össze, ha sok hozzád hasonló ember közösen tesz ezért. Láthattad, hogy az ellenzékre sajnos nem számíthatsz.

Tyreo 2013.08.25. 22:10:41

@dr kíváncsivagyok: @Barnalány: De, ha feltesszük, hogy nem csak hülyék ülnek ott, akkor azt is látniuk kéne, hogy egy összeomlás esetén (ami felé szerintem is tartunk) ezek a pozíciók nem jelentenek valódi menekülési utat. Én még várok egy Gyurcsány-féle haláltáncot a végére.

tamas11 2013.08.25. 22:18:57

@pánpéter:
Ez a londoni közgazdásznő véleménye. De én NEM FOGOM emiatt kétségbe vonatni, csak továbbidézem, amit indoklásként hozzáfűz (és te is, őt idézve):
" az erősödő fogyasztói bizalomra alapozva..." (teszi meg jóslatát).
Szerinted jövőre az első félévben, a választásig erősödhet fogyasztói bizalom? És azután? Ha az "egyik" győz, akkor elvesztik hívei a fogyasztói bizalmukat. A másik oldal várományosa felépítheti - talán, lassan, nem az év hátralévő részében.Ha változatlanul mennének tovább a dolgok (elméleti lehetőség!) akkor ugyanaz a fogyasztói bizalom és aktivitás prognosztizálható. Az talán optimizmusra ad okot?
Akkor ki hazudik itt? Elég tévedni is, megvezetve lenni.
Ez a közgazdűásznő nem látja hogy választás lesz, és hogy mi a tétje.

tamas11 2013.08.25. 22:32:10

@FILTOL:
te tudod, részletekbe menően, hogy mi lett ott a végkifejlet?

Paul Summers 2013.08.25. 22:33:41

Moin Moin!
Te geciszopó, téged fizet valaki ezekért a firkálmányokért?

unionista (törölt) 2013.08.25. 22:55:35

@panelburzsuj:
a településnevekkel is lehet játszani a szavakkal:
[seksɑːdiː] lehet valamilyen alkoholos ital. vö. martini/campari/bacardi. kitenni a tesco akciós polcaira a brit tiniknek. aztán lehet, hogy nem vennének egy darabot sem. de biztos jobb lenne ez annál, hogy figyeljél már james és jessica ez itt: "MAGYAR". kábé mint a vietnámi papucs/kenőcs, vagy az albán konyak. [seksɑːdiː] szerintem elég jó márkanév. ha a disney nem védi, akkor a "dumbo" is lehet egy áruféleség vagy termékcsalád gyerekeknek.

birkakhoz 2013.08.25. 23:09:58

Ha a fidesz nyer nagy gaz lesz, ha mas nyer nagy gaz lesz mivel fideszes orban vegrehajtok ulnek meg sok ideig fontos poziciokba akik nyilvan azt fogjak csinalni amit a felcsuti sotet parasztember mond nekik azaz sakk matt lesz mindenkinek ! SAJNOS ORBAN TIPUSU EMBEREK MIATT TORTEK KI HABORUK ES EZ FUGGETLEN JOBB ES BALOLDALTOL,EZ NEM PART REFERENCIA KERDESE BAR EZT EROLTETI RANK A MEDIAJUK DE ERROL SZO SINCS A KERDES CSAK AZ MIKOR EBRED FEL A MAGYAROK ONTUDATA MIKOR NEZNEK TUL AZ OLDALAKON , EGYERTELMIEN LATSZIK ORBANT AZERT ERDEKLI A HATALOMMERT IGY GAZDAGITJA MAGAT ES A CSALADJAT IGAZ RAFINALT ALJAS MODON DE LASSAN ESZREVESZI MINDENKI SIMLICSKA CSAK VEGREHAJTOJA A PARASZT KIRALYNAK AKI ENGEDI RABOLNI TERMESZETESEN NEM VELETLENUL NEM ORBANT IRANYITJAK OT UGYANIS MEG SENKINEK SEM SIKERULT PEDIG 50 eves igaz dolgozni meg nem sikerult neki eddig de mindenbe beleszol mintha szakerto lenne ! MINDENHEZ ERT ES MEGSEM ERT SEMMIHEZ! EGYETLEN VALOS MOZGATOJA VAN A PARASZTJANAK A HATALOMMAL ELERHETO PENZEK SEMMI TOBB! mielott vmi veresszaju fideszes megvadolna nem vagyok balos soha sem voltam ! NALAM JO AKARATU TISZTESSEGES EMBEREK VANNAK , VAGY TISZTESSEGTELEN ELVTELEN GAZEMBEREK !FIDESZBEN UTOBBIAK VANNAK TOBBSEGBEN DE AZ MSZP IS BOVELKEDIK DE AZ EGESZ MAGYAR POLITIKAI NEM ELIT IS GAZEMBEREKBEN ! EZERT NINCS FEJLODES MAGYARORSZAGON NEMA VALASAG MIATT ILLETVE A VALSAGOT OK IDEZTEK ELO EGYUTT KOZOSEN 23 ev kellett hozza hogy tonkre tegyek az orszagot meg az embereket !! SIKERREL TETTEK , TESZIK MA IS , ONKORMANYZATOKNAL MINISZTERIUMOKBAN ALLAMI VALLALATOKNAL UGY HERDELJAK APENZUNKET MINTHA LENNE BELOLE ROGYASIG!!!!! UNDORITO AZ EGESZ KOZTORVENYES SLEPP JARKALNAK AUDIKKAL , SOFOROKKEL , VESZIK FEL A LAKAS BERLESI HOZZAJARULASOKAT, KOLTSEGTERITESEKET ,premuimokat, a NEP MEG MEG MINDIG CSENDBEN TURI!! MEDDIG??????????

monddazigazatmar 2013.08.26. 00:08:02

@birkakhoz: Amig az ilyen magadfajta külföldi lázítgató balfaszok nem ruháznak be egy kibaszott magyar billentyűzetre legalább.

öreg zsidó blogger 2013.08.26. 05:58:47

Íme az első (?) tévedés: valamirevaló párt létrejöttében reménykedni naivság.
A pártokba másod-harmadosztályú emberek lépnek be, kapcsolatok, támogatás szerzése végett. Érthetőbben szólva "vattaemberként" beállnak valaki mögé, akivel együtt szavaznak (piszkos előnyökért cserébe).
Tehát a pártokban nem a jobb, rátermettebb érvényesül, hanem akinek több vattaembere van.
Ezért látunk siralmas középszerűséget ott, ahol Hunyadi Mátyás- félékre lenne ma is szükség.
Hogy mit kellene tenni azt az "Alaptörvény..."-blogomban írtam le.

Ha a tévedéseitekért nem is, de a helyes ítéleteitekért elismeréssel illetem a munkátokat.

BKV reszelő 2013.08.26. 06:18:31

@röf: És a tiéd melyik kategória? ...no, ne is menjünk bele, már bezárták a helyet, ahonnan te jössz.

BKV reszelő 2013.08.26. 06:21:10

@Paul Summers: Lazíts viktor/gordon/attila! Nyugodj meg!

BKV reszelő 2013.08.26. 06:25:55

@birkakhoz: Nos, addig kénytelen tűrni, amíg nem tudja kifejezni magát, az elégedetlenségét. Aki nem tudja kifejezni magát, azt eltapossák. Mondok egy példát. Aki azt írja, hogy "...EZ NEM PART REFERENCIA KERDESE..." azt kiröhögik, mert tudják, hogy nem egy adott párt referenciájára gondolt, hanem a választók PREFERENCIÁJÁRA, de mivel hülye a saját anyanyelvéhez, kiröhögik, ignorálják, ....és elveszik amilye van, mert segítségért sem tud kiáltani hatékonyan. :D

felcsutisuttyo 2013.08.26. 06:38:38

Én nagyon várom a jövő évi műjust!!! A Nemzeti Szarok úgyis elcsalják a választást...a Gazember Kormány ellen szavazók KINYÍLVÁNÍTJÁK, HOGY érvénytelen a szavazás....a Nemzeti Szarok nem tudják és nem engedik az ellenőrzést...és nagy lesz az arogáns pofájuk. EKKOR A NÉP BEVEZETI A LÁZ-ADÓ-t és "kitör" a gyors LESZÁMOLÁS!!!

BKV reszelő 2013.08.26. 07:20:52

@felcsutisuttyo: Semmi nem fog kitörni. Gyáva népnek nincs hazája....és ezután az igaz mondás után tessék felütni a történelemkönyveket a magyarok történelmét taglaló részeknél.

anyahajókabinajtóhajtogató 2013.08.26. 08:23:02

Szépen elmegy mindenki szavazni és ha úgy gondolja, hogy nem a fidesz akkor nem a fideszre szavaz aztán majd kiderül mire elég ez. A lényeg, hogy nem szabad otthon maradni.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.08.26. 08:36:11

Minden napra jut egy ilyen blog. Azzal kezdi, hogy a fidesz egy büdös kaka, de a zellenzék viszont hülye mer nem fog össze, de ha összefogna minden jobb lenne.

VT Man 2013.08.26. 08:57:33

Az a legnagyobb baj, hogy az ellenzék még a jó lépéseket se akarja folytatni. (Nem mintha nagyon sok lenne)

Pl. egykulcsos adó -- a Fideszt leváltani akarók mind el akarják törölni az egykulcsost, hogy helyette újból megnyomorítsák az embereket brutális SZJA-val.

Miért nem lehet azt mondani, hogy az egykulcsos adó jó, egy ilyen országban, mint a miénk, ahol rengeteg pénz megy zsebbe, borítékba, aki pedig rendesen adózik, azt nem büntetni kell, hanem elismerni!?

Miért nem lehet azt mondani, hogy a sok gyerek utáni segély nem vezet előre, helyette adókedvezmény legyen, ami munkára ösztönöz?

Ezzel, és ilyenekkel, sok választót lehetne nyerni.

VT Man 2013.08.26. 09:00:54

@Wind Callman tér:
"Minden napra jut egy ilyen blog. Azzal kezdi, hogy a fidesz egy büdös kaka, de a zellenzék viszont hülye mer nem fog össze, de ha összefogna minden jobb lenne. "

És ebben igaza is van részben.

A Fidesz elég rossz. De a mondat másik része helyesen: de az ellenzék még rosszabb.

Így nem lehet kormányt váltani!

Misi56 2013.08.26. 09:27:53

@GiaMarie: Mert ugye a devizahiteles paneles, nem jó ember, neki nem kell szaporodni??? Jól értem??? Szánalmas!!!

Misi56 2013.08.26. 09:43:52

@GiaMarie: A " rohadt rasszistával" egyetértek!

horgi1 2013.08.26. 10:08:57

@birkakhoz: Minden gondolatoddal egyetértek.A nép először tűr,amikor már mindent elvettek tőle és nem csak az anyagi javait,a boldogulás lehetőségét,hanem a méltóságát,az oktatási törvénnyel a gyerekei nevelésének lehetőségét....stb..tehát kellőképpen kiskorúsították a törvényeikkel,akkor elege lesz, nincs már veszíteni valója. Itt szúrja el a figyesz! Orbán a falig megy és szereti a háborús hangulatot,ez élteti,lételeme.A baloldal,főleg Mesterházi nem is akar megegyezni. Hiszen az elmúlt 3 évben is tetszhalott állapotban tartotta a pártját.Mesélhetnék arról, hogy milyen állapotok vannak a kórházakban, miközben maguknak- ami pénzünkből- VIP kórházakat rendeznek be! Nagyon sok adót fizetek, de megdögölhetek egy koszos közkórházban, míg az én adómból ők kiemelt ellátást kapnak. Ez demokratikus? Legfeljebb erkölcstelen.Sokadik amerikai utasom szenved ebben a szezonban Budapesten balesetet. A mostani sérült leírhatatlan körülmények között fekszik az egyik kórházban. Kértük, hogy legalább egy 3 ágyas kórterembe tegyék át,KIFIZETI A KÖLTSÉGEKET, üresen állnak a kórtermek. Azt mondták ez nem pénz kérdése és nem teszik át.Volt aki azonnal Bécsbe vitette magát..,de a közterek szépülnek....a stadionok épülnek...
Valami mégis nagyon elromlik;Magyarország egy élhető országból, élhetetlenné vált.

tamas11 2013.08.26. 10:54:22

@VT Man:
olyan, mintha igaz lenne.. De ha holnaptól az a "képtelenség" adódna, hogy Bajnai és Mesty már kormányzati szerepben marakodik, (+ bénáz (?), akkor beleugathatnánk, és korrekciókényszerük lenne, eleve kontroll alatt születnének, érvelniök kellene a nyilvánosság előtt. Ma, szerinted ez a kívánatos állapot fennáll?

tamas11 2013.08.26. 11:00:32

@Wind Callman tér:
Így van, sőt az egész közéletet áthatja ez a gondolat.
vajon kik és miért írnak minden nap ilyeneket?

tamas11 2013.08.26. 11:10:07

@lavór:
de hát nagyon itt vannak, és a híveik is.Tavasszal így kell lejátszani a választást, és aztán a némileg vagy alaposan felfrissülő közéletet is.

felucca 2013.08.26. 11:18:21

@KergeK@csa: "...Arra lennék kíváncsi, ha valaki meg tudná mondani, hogy mi a kiút.

Az alábbi sarokpontok fontosak:
- Ne fidesz.
- Ne mszp.
- Ne jobbik...."

Nem lehet megválaszolni egy mondatban, túl összetett a feladat.

Először is a Jobbik nem tényező és nem is lesz. Marad a másik kettő. Az MSZP-n kívül más reálisan nem lehet, sajnos. Az MSZP a következő négy évben leamortizálja magát, eltűnik a színpadról, helyette létrejön valami más, választható alternatíva. Ezt ráérünk meglátni 2018-ban.
Jó kérdés, hogy a Fidesz miért nem jön vissza 2018-ban. Először is öreg lesz már a Vezír és nem is biztos, hogy kiengedik a grazi klinikáról, ahová még 2014-ben került. Másodszor, ha valami csoda folytán a zemberek annyira felébrednek, hogy 2014-ben elzavarják, 2018-ig annyira nem fognak bealudni, hogy visszahozzák.

Tehát többlépcsős javítás lehetséges csak.
2014-ben semmi sem dől el, csak annyi, hogy melyik párt megy előbb a süllyesztőbe. A Fidesznek halvány gőze nincsen, hogy egy 2014-ben megnyert választás után hogyan kerülheti el az összeomlást. Nem is fogja kihúzni 2018-ig.

andraszuzu 2013.08.26. 11:25:45

Irigylem az iro jovobeli optimizmusat.

lavór 2013.08.26. 11:36:48

@tamas11:

Ha maradnak a régi pártok, mitől frissülne a közélet?

tamas11 2013.08.26. 11:45:02

@lavór:
Azé' az orbánizmus újszerű, nagyon kemény "termelési tapasztalat".
Ha kiléphetünk belőle, az reveláló,olyan, mint egy friss szél. Igaz, azt is el lehet szúrni majd. De okosabban fogunk figyelni, reagálni, és szabadabban. Vagy te nem?

lavór 2013.08.26. 11:48:48

@tamas11:

Eddig is figyeltem, mire is jutottam vele? :) Nálam már sajnos hitelét vesztették a volt és mostani kormánypártok, pártok. Több lehetőségük volt, mégsem éltek vele. Konkrétan már azt sem hiszem el, amit kérdeznek.

tamas11 2013.08.26. 12:10:45

@lavór:
Nézd, Mesty nem őskomcsi, Bajnai sem. Ne feledd: ez ami most van, MÉG A HAZUGSÁGÁT ELTÁNCOLÓ Gyurcsány alatt is ELKÉPZELHETETLEN volt. Ment a Hagyózás - de 800 millióról volt szó nem a korrumpált megvett államról! ... Én sem bízom az őskáderekben (én már negyven éve sem bíztam), hanem a konszenzuskényszerben. Az meg nyilvánvalóság.

Elijah_Baley 2013.08.26. 12:12:07

monnyuk, nem igazán értem, mitől dőlne be az ország, de nem is számít, a lényeg, h jövőre újra lehet nyomulni a húsosfazékhoz, a helykért tülekedők listája nyilvános, ám felettébb lényegtelen, míg a húst mi adjuk bele :)

felucca 2013.08.26. 12:17:43

Azé’ egyet mondjon meg nekem egy hozzáértő. Nekem az orbánizmus legérthetetlenebb momentuma, hogy néhány emberkéről van szó, akik most kényük-kedvük szerint alakítják a dolgokat, a többség meg szenved. Egy ország az nem egyemberes dolog, mint katonaságnál a vaságy cipelése. Hol van az a hátország, ami aládolgozik, pontosabban: hogyan lett ez a hátország? Mitől működik ez az egész rendszer 3 éve másképpen, mint ahogyan 4 éve működött?

lavór 2013.08.26. 12:17:52

@tamas11:

A rendszerváltás utáni kormánykoalíciós felállások csak kárt okoztak az országnak. Politikai ámokfutások, zsarolások... stb. Kisgazdák, SZDSZ, most KDNP. hiába nem őskomcsik az előtérbe tolt "arcok", akik mögöttük állnak, azok. Konszenzus meg kompromisszum egyiküket sem érdekli, csak addig, míg elérik céljukat. Jelen pillanatban a hatalom visszaszerzése.
Nem látok különbséget ha valaki egymilliót vagy 1 milliárdot tesz törvénytelenül zsebre. Mindkettő lopás. Egy ügyvéd majd leírja neked, mik a halmazati jelzők. :)

tamas11 2013.08.26. 12:19:36

@lavór:
Visszatérve a korábbi pártok szereplésére, elmulasztott lehetőségeire:
Az emúttnyocév képtelenségében tövig benne volt az ellenzék , a megosztottság. Az önkormányzatok hetven százaléka már fideszes volt akkor is, az orbáni propaganda médiafölényt vásárolt illetve teremtett, és szembevezette a társadalom egyik felét a másikkal, azért, hogy a győztes oldalon lehessen. Nem reális össztársadalom eredményeit summázni, amikor szegmensei, egymás kioltásával vannak elfoglalva. Most is így lesz majd, csakhogy újraszületnek az arányok. Orbánnak pl erős jobboldali ellenzéke IS lesz!

tamas11 2013.08.26. 12:21:24

@felucca:
nagyon jó kérdés. Olvasd el, amint imént LAVOR-nak írtam. Mit szólsz hozzá?

lavór 2013.08.26. 12:26:28

@tamas11:

Értem én, amit írsz. Csak azt nem értem, a magyarok miért nem a kiutat keresik? Zsákutcából zsákutcába hajtani nem perspektíva. Ráadásul úgy, hogy már voltunk többször a kérdéses zsákutcában, tehát tudjuk, mi vár ránk ott. Sőt, lassan csukott szemmel elmondjuk, mi hol van benne. :) Már egy éve el kellett volna kezdenie a civil szervezeteknek, az értelmiségeknek, a blogoknak egy olyan politikai erőt létrehozni, ami valódi kiutat jelent az állandó körforgásól. De mivel megvásárolhatóak, zsarolhatóak, így ez nem történt meg. Tehát: nagy valószínűséggel marad minden a régiben; hol ez lopja ki az ország szemét, hol az. A lényeg: mindegyikük röhög, hogy mennyire átverték a megosztott magyar társadalmat.

tamas11 2013.08.26. 12:26:42

@lavór:
- JEAN, adjon friss vizet a halaknak!
- De GRóf úr, még a régit se itták meg!

felucca 2013.08.26. 12:35:49

@tamas11: Értem. Arra célzol, hogy eddig is hajszálon múlt, hogy így működjön az ország, most elszakadt ez a hajszál, ugye?

De akkor sem tudom, hogy hogyan lett a semmiből ez az erő? Orbáni propaganda? Egy semmi kis pöcs ripacskodása!

Na jó, most abbahagyom, fájóan erősek az 1933-as német párhuzamok...

Moin Moin 2013.08.26. 12:57:08

@felucca: A kérdésedre a részletes választ megtalálod egy két és fél évvel ezelőtti posztunkban: Mi a Fidesz? - progressziv.blog.hu/2011/04/21/mi_a_fidesz

gigacherry 2013.08.26. 15:20:14

@jogalany: Ezzel vitatkoznom kell - bár egyáltalán nem vagyok fideszes - havi 200 egyáltalán nem olyan sok pénz. Főleg, ha bruttó. Nekünk rezsi - telefonnal, mindennel együtt - havi 110, hitel havi 66, életbiztosítás havi 40 és akkor még nem ettünk. Ha csak egyikünk kapna havi 200-at, eladósodnánk, aztán éhen halnánk. Nem tudom, hogy lehet havi 75-ből megélni. Nekem biztosan nem sikerülne.

tamas11 2013.08.26. 22:37:25

@felucca:
Nem akarlak félrevezetni, mert nekem túlsúlyos, maszek dilim (szakmám) hogy a propagandának (kommunikációnak) hatalmas, döntő jelentőséget tulajdonítsak. Döntsd el, mennyit fogadsz el belőle.
Szóval.
Ha elég idős voltál már 2002-től megfigyelhetted, mi történt e tekintetben az emúttnyóccévben. 2002-ben minden bizonnyal megfogalmazták valahol, valakik, hogyan lehet legyőzni Medgyesyéket, (visszaszerezni a hatalmat). Wermer András leköszönő spindoctor nyilván stratégiává fogalmazta. Rögtön utcára is mentek, lásd Kossuth téri nagyon nagy gyűlés, különvonatokkal hozott polturistákkal. Aztán a folytatás, tucatnyi stációval, és végül a győzelem, a fülkeforradalomnak nevezett választási többség....
Amúgy meg olvasd el amit Moin Moin ajánlott itt imént.

felucca 2013.08.27. 11:48:32

@tamas11: Értem, már elég idős voltam 2002-ben:). Szóval a propaganda valóban egy fejet-agyat öblítő csudaszer? Lehet, hogy rám is hat?

Most viszont - ha igaz - a többség (még ha sokfelé húz is) kormányváltást szeretne. Ebben a közegben hogy hat a propaganda. Hiszen a többség elutasító vele szemben?

Szerinted, szerintetek van-e a Fidesznek startégiája a 2014-es győzelmen túl?

tamas11 2013.08.27. 18:55:00

@felucca:
teszteld magad!
Jobboldalinak érzed magad?
Minek alapján?
Vagy elutasítod ezt a mércét? Miért?
Vagy: elégedett vagy? Látod e azt, hogy a többiek miért nem azok?
süti beállítások módosítása