2012.04.20. 00:13 Szerző: piefke

A fiúk háborúba mennek?

„Ne erőltesd! Ne erőltesd, mert olyan háborút kapsz, hogy el sem hiszed! Add fel! Add fel!”

Rambo – 1982

 

Hm… Szóval a jobbikos fiúk polgárháborúzni szeretnének? „So sei es!” – „Hát legyen!” – ahogy legnagyobb idoljuk, bizonyos Adolf mondta annak idején, London bombázását bejelentendő*

Egy háborút nagyon könnyű elkezdeni… De háborúban igazán győzni – az baromi nehéz dolog! Ugyanis a háborút az nyeri, aki a győzelem után képes a békét is megnyerni!

Minden igazi katona – és igazi hadvezér – utálja a háborút és nem tekinti azt hülyegyerekek játszóterének. Azok, akik „imádnak háborúzni”, kb. a kocsmai verekedők, vagy a futballhuligánok szintjén állnak: a békében nem boldogulnak, mert ahhoz vagy ostobák, vagy lusták, vagy tanulatlanok, vagy szerencsétlenek – és úgy érzik, „Majd a háborúban..!” Ott megmutatják, kik is ők valójában és mire képesek…

…És általában meg is mutatják… Róluk így írt Nemeskürty István Rekviem egy hadseregért című könyvében:

Sok volt… a nemzetiszocializmus híve, …az a típus ez, aki a békeévekben semmire se vitte, s most a hadsereg számszerű bővítése jó alkalom a fix állás, fix fizetés megszerzésére, "egzisztencia" megteremtésére, a kispolgárságból a középosztályba való felkapaszkodásra. Nem kell döntenie, gondolkozik helyette a kincstár és a felettes parancsnoka. …a katonai hivatás érzése éppúgy nem élt bennük, mint a rájuk bízott emberek iránti felelősségérzet. Váratlan helyzetekben csődöt mondtak, fogalmuk sem volt róla, mi a teendő.

…Körülbelül ilyenek lehetne-lehetnének a Jobbik-sereg tagjai is – mert ugyan ki a fene álmodozik polgárháborúról a XXI. századi Európa közepén? Azok, akik nem boldogulnak ezzel a modern Európával. Hiszen tehetséggel, tudással és kitartással annyi lehetőség adódik az érvényesülésre, a sikerre – és ha itthon valamiért végképp nem, akkor hát az EU-ban! Viszont: ugyan miféle „hadisikerek” érhetők el tehetség, tudás és kitartás híján? Azok a frusztrált alakok, akik most arról ábrándoznak, hogy egy „mindent megtisztító” polgárháborúban majd „le kell darálni” a számukra nem kívánatosakat, vajon tényleg elhiszik azt, hogy győzhetnének? És ha győznének, akkor nekik jobb életük lenne? Mit kezdenének a győzelmükkel? Tudnák-e működtetni, fejleszteni a világot? Hiszen éppen attól váltak frusztrálttá, hogy eddig nem voltak képesek erre.

O.K.: agyonvertük a „cigókat”, elzavartuk, kinyírtuk a „zsidrákokat”… És? Mi lesz azután? Vajon a Jobbik-sereg derék, győztes katonái tudnak-e világszínvonalú produktumokat előállító vállalkozásokat felépíteni és működtetni? Ja, azért kell, hogy a cucc világszínvonalú legyen, hogy arra vevő legyen a világ – különben nem lesz több erőforrás, ha pedig nem lesz több, akkor jobb, „gazdagabb” élet sem lesz itt!

…Értem én: nem is ebben gondolkodnak ezek a magukat hősöknek képzelő alakok: ők abban gondolkodnak, hogy ha győznek, akkor elveszik azokat a javakat, vállalkozásokat, miegymást, amit már készen találnak. De hát ez ugye nem „gazdaságfejlesztés”, hanem csupán egyszerű, primkó rablás! Aztán a rabolt holminak egykettőre a nyakára hágnának – „Éljünk jól egy kicsit végre már mi is!”-alapon… és itt állnának, legalább olyan szegényen és szerencsétlenül, mint „győzelmük” előtt, egy lerabolt, szétdúlt országban… Valahogy nem ez a kép él bennünk a „nemzeti hős” fogalmával kapcsolatban.

…Persze amiről a gyöngyöspatai Juhász és elvbarátai egymást fűtve dumálnak, az csak fantáziajáték. (Ebben - az ábrándozásban - egyébként valóban nagyon „magyar”, amit művelnek!) Lehet, hogy egy kiélezett helyzetben meg is próbálná a szélsőjobb megvalósítani ezt a forgatókönyvet – pl. ha bekövetkezne az államcsőd. És ideig-óráig – de valóban csak órákig – el is érhetnének „sikereket”, de aztán…

…Aztán kapnátok olyan háborút, amilyet a poszt bevezetőjében Rambo ígért: profit, hidegfejűt, gyorsat, XXI. századit. …És a „polgárháborús hőstetteknek” pillanatokon belül vége lenne, a főkolomposok pedig mennének Hágába

Igen, fiúk: tőlünk kapnátok ezt a számotokra elképzelhetetlenül profi háborút. Mi tudunk termelési folyamatot, céget, kutatási projektet, városfejlesztést, társadalmi és gazdasági stratégiákat tervezni-szervezni – miből gondoljátok, hogy (ha muszáj), akkor éppen hadsereget és hadjáratot ne tudnánk? És ti? Mit szerveztetek eddig? Pártot, „gárdát”, hőzöngőkből, hőzöngésre? Gratula’: nagy teljesítmény! Sokra mennétek azzal az emberanyaggal, ami abban van!

…Mert nézzük csak azt a mancsaftot: ha végignézzük egy gárdaavatási fotósorozaton azokat a derék magyar leventéket, akik ott feketéllenek, azt látjuk, hogy a legtöbbjük egy sima katonai sorozáson sem menne át: van ott kövér öregúr, van vasággyal 40 kilós kiscsávó - és hát vannak olyan figurák is, akikről első pillantásra látható, hogy „valami nem stimmel odafent”. Aztán: ha valaki úgy néz ki, mint egy hentes (bocsesz a tisztes szakmától!), az sem biztosíték arra, hogy az illető valóban jó katona lenne, sőt… Na és a vezérek? Köztudott, hogy az igazán tehetséges és sikeres hadvezérek mind-mind kimagasló szellemek voltak – lennétek szívesek egy hasonlót a ti soraitokban megnevezni?

Aztán, tudjátok, fiúk, a háború nem az, ha egy csomó fekete, vagy épp terepszínű fantáziajelmezbe bújt fószer flangál egy süppedt-nyomorult falu utcáin és közben ágrólszakadt cigányokat riogat. Az igazi háború az, ahol az ellenségnél is fegyver van és bizony: célzott lövéseket ad le a szép árpád-sávos sapkarózsás csákótokra – amelyben véletlenül ott a kis, buta kobakotok is! Vagy, fiúk, el tudjátok képzelni azt a hangot, amit egy felétek több mint 1000 km/órás sebességgel repülő lövedék hallat, az előtt fél másodperccel, hogy megöl benneteket? Fiúk, az a háború, ahol úgy halsz meg, hogy nem is számítasz rá – és közben csak annyi időd van, hogy miután eltaláltak, még összefosd-összeokádd magad a rémülettől, hogy most bizony nyomorultul meg fogsz dögleni! Ülsz, nézed a szétszakadt hasadat – és tudod, hogy nincs az az árpád-sávos, turulos nemzeti Magyarok Istene, amely megvédene a perceken belüli megdögléstől, itt, a saját mocskodban, és közben üvöltesz, mert olyan fájdalmat érzel, amit azelőtt el sem tudtál képzelni…

…És közben elátkozod az összes rohadt szélsőjobbos barmot, aki belevitt ebbe a marhaságba téged.

…Hága szép kis holland város – higgyétek el, jobbikos fiúk, jobb, ha turistaként – vagy éppen tanulni! – mentek oda! És higgyétek el: ha úgy érzitek, hogy ebben a békés világban nem jut nektek esély, akkor egy háborúban még ennyi esélyetek se lenne!

 

 

* Ld.: Battle of Britain (Az angliai csata), 1969 - https://www.youtube.com/watch?v=o-BJ2EKtbUA&feature=relmfu, 4.02-nél

 

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr964462123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci0011 2012.04.20. 08:05:57

Ha tudtok profik gyorsak 21-ik századiak lenni akkor mire is vártok?Nem volt elég időtök a rendszerváltás óta???

Clonex 2012.04.20. 08:28:30

1000 km/h-val közlekedő lövedéket nem hallunk meg, mert az gyorsabb a hangsebességnél. Az egész írás ugyanezt a túlzó színvonalat képviseli. Jobb is lehetett volna ennél. Inkább a félelem jelenik meg benne számomra egyfajta gőgös felsőbbrendűséggel vegyítve.

taknyos zsiráf 2012.04.20. 10:24:34

Minden megy a maga útján az eltervezett cion forgatókönyv szerint...
Sokak még csak a szereposztáson meresztgetik a szemüket, mikor a végjáték lapjai régen le vannak osztva!
Birka és parasztvakítás a "bűvészek" feladata. Csak kaftán a bűvészköpeny a cilinder alatt meg ott a kipa!

piefke 2012.04.20. 11:06:56

@Clonex:

A hang terjedési sebessége tengerszinten, 15°C-os levegőhőmérséklet esetén 1225 km/h (340 m/s).

A terjedési sebesség (alapvetően) a közeg (a levegő) hőmérsékletéstől függ (és páratartalmától is, de annak növekedlse csak növeli a terjedési sebességet). Mivel a hőmérséklet a meghatározó és annak csökkenésével csökken a hangsebesség is, ezért (mivel ahogy egyre feljebb emelkedünk, általában egyre hidegebb a levegő), a magasság növekedésével csökken a hang terjedési sebessége - ám az még a Föld legmagasabb pontján is kb. 1100. km/h.

...Így bizony meghallod azt a lövedéket!

Noone 2012.04.20. 11:11:35

@laci0011:

Egy dologban egyetértünk. Én sem tudom, mire várunk.

Van ebben az országban fegyver elég. Ha nem mind nálunk, el lehet szedni a TEK-től, első halálos lövésre el fogja dobni mind. 1956-ban kevesebbért volt balhé, 1848-ban még annyiért sem. Egyre birkább ez a nép?

Ez már nem vicces annyira. De ha egyáltalán elmegy a humorérzékünk, akkor azon igyekezz leginkább, hogy ne találjunk meg. Lámpavas van elég.

Noone 2012.04.20. 11:25:21

@piefke:

Engem még nem találtak el, de volt, akit igen.

Az egyik történet arról szólt, hogy 56-ban úgy járőröztek, hogy 5 szovjet katona, egy magyar. A magyar kapott az orvlövésztől tüdőlövést, az oroszok meg kicsit szitává lőtték a barmot.
A magyar azt mondta, nem hallott semmit, és nem is érzett fájdalmat, csak egy furcsa ütést, és kialudtak a fények. Aztán kórházban tért magához... egy idő után.

Ugyanő mondta, hogy egy másik alkalommal sötétben járőröztek, és egy sorozatot kaptak... volna, ha ezek tudtak volna bánni automata fegyverekkel.
Elkapták őket, fiatalok voltak mind. Megkérdezték, mi volt a cél.
Az nem volt, a parancs úgy szólt, hogy minden mozgó célpontot kilőni. Ha az esetleg gyerekkocsi, és tudnak célozni, azt is szétlőtték volna. Ehhez tudniuk kellett volna, hogy minden automata fegyver felfelé hord.

Én tudok bánni mind az automata, mint a mesterlövész fegyverekkel. Arisztokrata vagyok származásilag, és fehérgárdista, tehát komcsi, az nem vagyok.
Viszont a narancssárga komcsikat ideje lenne kilikvidálni, eddig is túl sok kárt okoztak.

Tényleg, mire várunk? Ha lőni kell, már indulok is.

piefke 2012.04.20. 11:30:28

@Noone:

"Arisztokrata vagyok származásilag..." - barátom: egy igazi arisztokrata soha-soha nem fogalmazna úgy, hogy "származásilag" - úgyhogy lófasz vagy te, nem arisztokrata!

Egy erőszak- és fegyverimádó ökör vagy - és mint ilyen, nincs helyed a kommentezők között, ezért kitiltunk!

SoloNightwing 2012.04.20. 12:11:16

@piefke:

Szóval pofa be, narancsszínű komcsi?
Könnyű megoldás.

Tudod, azon a helyen az arisztokratákat többnyire legyilkolták. Nagyapám tisztnövendék volt, és ő volt arisztokrata és fehérgárdista. Elveszítette az egyik csuklóját a polgárháborúban.
Én csak származásomat tekintve lehetek a szellemi utódja, komcsi, te viszont egyáltalán nem tudni, ki a ló vagy. OVI után szabadon talán a disznóólhoz értesz a legjobban, és ott is végzed.

Viszont a becsületembe gázoltál, a fantáziádra bízom a jövődet. Ha már fegyverbuzi vagyok, ahogy állítottad.

Helyedben nem nagyon mernék erre válaszolni. Cserébe megígérem, hogy nem írok ide többet. Mást nem.

piefke 2012.04.20. 13:13:20

@SoloNightwing:

Mindenek előtt: köszönöm, hogy megvilágítottad, miért szeretne a magadfajta polgárháborút: te is el akarod veszteni csuklóból a kezedet, mint a grószfater! Mondd: nem lenne egyszerűbb, ha fognál egy baltát és elintéznéd a dolgot magadnak? Minek ebbe másokat belevonni - hát ennyire sem vagy önálló nagyfiú?:-)))

Te is azok közé a seggfejek közé tartozol, akiknek van néhány nickjük és ha rájuk jön a roham, azok mögött sunnyogva kommentezgetnek egyet... És te is azon nyommerek közé tartozol, akik soha, de soha nem mernek szemtől szembe állni azokkal, akikről véleményt mondanak! Te is elmerültél valami idióta fantasyvilágban (erre utal ez a nicked is), mert nem találod a helyedet az igaziban.

...Ennyi a diagnózis.
Jav.: keresd fel a kerületi szakrendelőt és mondd el a problémáidat hozzáértőnek...:-)

épészmérnök 2012.04.20. 14:13:06

Piefke, ez nagyon odaütött. Rögtön azután olvastam a cikket, hogy kirakta a gép, azt gondoltam, ezer hozzászólás lesz, mire megint idekeveredek nyolc órával később. De nagy a csönd...

glazserbozso 2012.04.20. 16:14:24

Szia Piefke.

Talán három hónapja fedeztem fel a progresszív blogot, és ha minde szavával nem is értettem egyet, és bár sok blog van, és sok okos dolgot lehet olvasni, de számomra a progresszív blog volt az egyik legnagyszerűbb, amit volt szerencsém olvasni, nagyon sok írást meg is osztottam a facebookon, és küldtem el másoknak is. Nem olyan széles a látóköröm, mint a tietek, blogszerzőké. De nincs itt egy kis ellentmondás a mai írásotok, és egy nem olyan régi másik írásotok között, a hogyan csináljunk forradalmat címmel?? Ha teljesen következetesek akartok lenni, akkor azért akad némi ellentmondás nem?

piefke 2012.04.20. 16:58:04

@glazserbozso:

Nincs ellentmondás.

Feltételezem, hogy az általad hivatkozott poszt alábbi mondatával érezted az ellentmondást:

„A „forradalom” szót is nem „erőszakos felfordulásként” használjuk.”

Bizonyára úgy gondoltad, hogy akkor a békés, most pedig a „háborús” utat propagáltuk – de ez nem így van! Továbbra sem (mi) akarunk „polgárháborúval” változást elérni. A mostani írás „figyelmeztetésként” született a szélsőjobb radikálisok felé: vegyék tudomásul, hogy egy „háborúban” semmi esélyük a gőzelemre az ország legfelkészültebb és legtetterősebb polgáraival szemben. Mi nem akarunk harcot, de ha harcolni kell, sokkal jobb és eredményesebb harcot tudunk vívni náluknál.

Ludwig78 2012.04.20. 16:58:17

Sziasztok!

Azért azt ne feletsétek el, hogy itt példáloztok a német náci pártal meg adolf hitlerrel...
viszont azt lehet nem tudjátok, hogy 1926 körül hasonló helyzet volt a németeknél mint nálunk......munkanélküliség, hatalmas adók stb.
Majd amikor a német náci párt hatalomra került a munkanélküliséget visszaszoritották 1%alá és felfejlesztették a gazdaságot alig 2 év alatt.
Szerintem nálunk is vannak olyan emberek akik véghez tudják vinni a gazdasági fejlődést...mégha szélsőjobboldali eszméket is vall.

de azért tisztázzuk mit jelent a nacionalizmus szó = nemzeti őnérzet

és ebben így magyarra fordítva semmi kivetnivaló nincsen ha nem társul fajgyűlölettel!

piefke 2012.04.20. 18:05:12

@Ludwig78:

Lieber Ludwig Achtundsiebzig,

nem „példálóztunk” Hitlerrel, hanem ironizáltunk vele.

Mi tudjuk, hogy mi volt Németországban 1926 körül – illetve 1929-től kezdődően – te viszont kommented szerint nem tudod, hogy a náci rezsim milyen eszközökkel szorította vissza a munkanélküliséget és milyen célzattal fejlesztetett gazdaságot. És bár nyilvánvaló abból, amit írsz, hogy szimpatizálsz (legalábbis egyes területeken) Hitlerrel és a nácikkal (no-no, ne tagadd már a nyilvánvalót, mint Juhász Oszkár a saját felvett szavait!), és hogy nemigen akarsz a te „világképedet” és „ismereteidet” telibe verő tényekkel és összefüggésekkel találkozni, mi azért mégis teszünk egy kísérletet…:-)

Szóval. Hitler kiegyezett a német nagytőkével, hogy:

1. Eliminálja a balos ellenzéket.
2. Megfékezi a saját „szocialista szárnyát” (ne feledd: a párt neve „nemzetiSZOCIALISTA” volt és ez komoly mögöttes tartalmat jelentett a ’20-as években és a ’30-as évek elején náluk is). E „megfékezés” a gyakorlatban az SA elleni fellépést jelentette, a hosszú kések éjszakájával kezdődően.
3. Legfőképpen pedig: hatalmas állami beruházásokkal beindítja a gazdaságot – ennek fedezete pedig a későbbi háborús győzelem lesz. A beruházások ui. hitelből történtek, a 30-as évek végére a német állam óriási adósságot halmozott fel. A számlát pedig a háború vesztesei fizették volna…
Mármost: akik nálunk (vagy bárhol a világban) szélsőjobbos nézeteket vallanak, azok nem szoktak olyan intellektuális képességekkel és olyan komplex tudással rendelkezni, amely lehetővé tenné, hogy ők sikerrel vezessenek egy modern (azaz: nagyon bonyolult) társadalmat és gazdaságot. (…Azt ne hozd fel érvként, hogy pl. Henry Ford is „náci” volt, amellett pedig kimagasló képességekkel is rendelkező, sikeres üzletember, mert ő és a hozzá hasonló „sikeremberek” a náci eszmékben a saját üzleti érdekeiket a nagy tömegekkel szemben erőszakkal érvényesítő hatalmi eszközt láttak – ekképp pedig nem a társadalom fejlesztése volt a céljuk.) Ergo: azok száma, akik „véghez tudják vinni a gazdasági fejlődést” (fuj, micsoda magyartalan fogalmazás!) ÉS ugyanakkor „szélsőjobboldali eszméket vallanak”, tart nullához…:-)))

Nacionalizmus jelentése: nem, barátom, az nem a „nemzeti önérzet”-et jelenti! (Pláne nem az „önérzet” szót hosszú ő-vel írva…) A nacionalizmus egy ideológiai, társadalmi és politikai elképzelés-rendszer. Ha többet akarsz erről tudni, akkor számos, a témával objektíven és tudományos alapossággal foglalkozó forrást találhatsz – de ezeket ne az ún. „nemzeti” fórumokon keresd…:-)

A nacionalizmus humánetológiai alapja az ember, mint csoportalkotó lény örökletes késztetése a „saját csoportjához” való kötődésre, az ahhoz tartozókkal való érzelmi azonosulásra, valamint arra, hogy velük közös célok érdekében közös tevékenységet folytasson. E témával kapcsoltban ajánlom Csányi Vilmos: Az emberi viselkedés c. kitűnő munkáját (www.libri.hu/konyv/az-emberi-viselkedes.html)

...Ha vannak további kérdéseit, tedd fel és válaszokkal fogunk szolgálni!

laci0011 2012.04.20. 18:09:10

@Noone: Szerintem elértetted a mondandómat,a cikk íróját próbáltam megszólítani,mire is várnak,nem a jobbikot kell basztatni, hanem megoldani a problémákat amit felvet!De ha valaki 1 párhuzamos valóságban él az azt hiheti azzal van a gond aki látja a gondot és tenni is tesz valamit ellene,azzal van a gond aki azt hiszi a cigánybűnözés megszünik ha a cigány szót leveszi az elejéről...

glazserbozso 2012.04.20. 20:44:07

Kedves Piefke.

Mondanék, kérdeznék valamit. Kinek kellene itt forradalmat csinálni?
Egy kis statisztika: Forradalmat elvileg úgy 22 és 50 év közötti férfiak csinálnak. Akadhat esetleg néhány nő is, de elsősorban férfiak.
Namost: Mennyi ilyen korú férfi élhet ma Magyarországon?
Akármennyi is, egy részük, jelentős részük, Viktor halálraítéltjei között van, akik köznunkákból, alkalmai munkákból tengetik keserves életüket a létezés peremén, vidéki falvakban és olykor nagy városokban, maximum tévét néznek, ha néznek, abból kapják is a kormánypropagandát. Netezni nem neteznek, politikailag tájékozatlanok, ha netán mégis érdeklődnek, vagy tüntetnek, mennek az első hangadó után, teljesen mindegy lévén, ki is az.
A következő lépcsófok, a még nem teljesen lecsúszott hétköznapi ember…meséljek róla neked? Tudod gyújtöttem aláírást az LMP-nek, de én nem pult mögött álltam, hanem az utcákat jártam, kocsmák, borozók, cukrászdák pékségek, irodaházak, egyetemek, céges telephelyek, álleteledel boltok, virágosok, hentesek, autómosók, kölcsönzők…nem sorolom fel mindet.
Kedves Piefke, elsírnád magad, ha látnád, mennyire fogalma sincs egy mai embernek, ezeknek az embereknek arról, mi történik valójában az országban, a politikában…
És akkor mi marad?
Az értelmiség? Amik netezik is, olvasgat is, sejti is mi van, ha csak úgy nagyjából is??
A nagy részül elhagyta az országot, élnek szanaszét, Londonban, Németországban, az olaszoknál, az íreknél, a spanyoloknál, valamelyik földközi tengeri szigeten, szóval szanaszét a világban, még az USA-ban is sokan.
Akik maradtak azok egy része vagy Fidesz párti, mert vagy jól jár az egykulcsos adóval, ezzel köti magához a Fidesz, vagy csak elvakult.
Más részük a megrohadt és életképtelen Puch-Mesterházi féle szoci hívő, a maradék pedig Jobbikos. Sok esetben nem is azért, mert egyetért a Jobbikkal, hanem azért, mert bennük legalább valami olyasmit lát, aki képes elüldözni Viktor és sleppje eszetlen és borzalmas diktatúját.
Mi a maradék? A maradék egy része LMP szimpatizáns, én is közéjük tartozom, de nem vagyok párttag, csak őket legalább konszolidált, értelmes és kultúrált embereknek látom. De amint a népszavazás is mutatta, nem lehetett megmozdítani az embereket. Én 2 napig gyűjtöttem aláírást, 200 aláírásom lett. Ha csak 1000 ember megtette volna ugyanezt, Viktor arca már igencsak le lenne törve. De nem tette meg. Senki sem emelte meg a seggét, nem derogált kimenni az utcára, tenni a jó ügyért. Csak nekem van majdnem 400 ismerősöm, akinek a fele utálja a kormányt, mégsem emelték fel a seggüket, hiába kértem őket, nem tettek semmit, pedig ők netező, félig meddig aktívan politizáló emberek, mégsem. Ismétlem, ezer ember 2 napos aktív mászkálása megnyerte volna az ügyet, ennyit nem lehetett megnyerni egy jó ügynek…én a Facebookon több csoport tagja is voltam, több száz aktívan politizáló embert próbáltam megmozgatni, és ezeken kívűl írtam a Millának is, és sok mindenki másnak, moccanjanak, de nem tették. Még ennyit sem!! Akkor hogyan lehetne forradalomra rávenni őket, ha ennyire sem képesek?? A szakszervezetek sem szálltak be komolyan, a Szolidaritás sem segített, illetve csak egy keveset. A szakszervezetek most sírnak, hogy jajj, csorbulnak a munkavállalói jogok. Amikor könyörögtem nekik, hogy segítsnek aláírást gyűjteni, akkor bezzeg nem nagyon törték magukat. Most sírnak.
És akkor mi van azokkal, akik teljesen távol tartják magukat a politikától???
Szóval kinek kellene itt forradalmat csinálni, ha a 22-50 közötti férfiak száma eleve kevés, a zömük Fidesz-Szoci párti, és ami marad az Jobbik-LMP- semmilyen, inaktív, nem érdeklődő??
Kinek kellene forradalmat csinálni szerintetek? Komolyan kérdezem. Abban egy hullámhosszon vagyunk, hogy a kormány az borzalmas, diktatórikus. A szocik, Puch Lászlóval az élen, még borzalmasabbak. Mi marad?
Kivel lehetne itt forradalmat csinálni??
Kíváncsi vagyok a válaszotokra.
Nagyon.

billy reed 2012.04.20. 23:20:51

@taknyos zsiráf: " Csak kaftán a bűvészköpeny a cilinder alatt meg ott a kipa!"

Mi van, te hős? Nem mersz nyíltan zsidózni? Csak így sunnyogva, mint az elvbarátaid? /Amúgy nem világos, hogy jön ez a poszt tartalmához, de hát felétek nem az értelem a meghatározó./
Tudod, van az a mondás, hogy az intelligens ember nem lehet antiszemita. A többieknek meg tilos!
Szóval neked tilos!

Egyébként a Btk. 269. paragrafusa értelémében a rasszista, idegengyűlölő tartalmak nagy nyilvánosság /pl. internet/ előtt való közzététele bűncselekménynek minősülhet.

@Ludwig78: "Majd amikor a német náci párt hatalomra került a munkanélküliséget visszaszoritották 1%alá és felfejlesztették a gazdaságot alig 2 év alatt."

Városi legenda.
Nem két év alatt, hanem a harmincas évek végére. És mivel? A hadiiparral /lásd II. vh./, meg azzal, hogy sok millió fiatalt hívtak be az újjáalakított Wehrmachtba - ez is csökkentette a munkanélküliséget.
Ennyi volt a nagy tudomány.

Ludwig78 2012.04.24. 16:16:24

@billy reed: én nem a városi legendákban hiszek, hanem azoknak az embereknek akik átélték...tehát első kézből tudom!

volt egy ismerősöm aki német állampolgár és ott volt az afrika hadtestben.....
azért írom hogy csak volt ismerősöm mert már meghalt 2004-ben. 22 évesen üzemanyagszállító volt észak afrikában a második világháborúban.

én elsőkézből tudom ezeket a dolgokat, mint írtam.
mert nagyon sokat beszélgettünk, annak idején, és nem csak vele hanem sok barátjával.....
ennyi volt a nagy tudomány?
a világ legelső autopályáját érdekes módón a nácik építették, amit ha jól emlékszem csak 1990-körül aszfaltozták újra.

Rudi-bácsiról meg annyit, hogy neki szerencséje volt mert tobruknál esett hadifogságba és azonnal angliába vitték majd később a háború után még két évet volt az egyik amerikai hadifogoly táborban
Ő is csak egy állampolgár volt és sohasem volt náci .....csak követte a parancsot (ahogy bármelyikünk megtenné háborúban)

de te nyugodtan elhiheted amit a történelem könyveid írnak!

"a történelmet mindig a győztesek írják"

piefke 2012.04.24. 16:27:53

@Ludwig78:

Az első autópályákat a Weimari Köztársaság tervezte és kezdte el építeni - a nácik csak "ráültek a projektre". (Az első autópálya egyábként nem is Németországban, hanem Angliűban épült.) Felújítani pedig már az '50-es évektől kellett a pályákat és a teljes átépítésük is megtörtént a '60-as-'70-es évejben, ui. a rági pályaszerkezet dilatált betonlapokból állt (mint a régi M=-es), ezért a nagyobb sebességű autóforgalomra alkalmatlan volt, ráadásul leállósávok sem épültek eredetileg. (Salzburg és az Inn folyó rosenheimi hídja között a mai napig sincs!)

Ludwig78 2012.04.24. 16:37:53

@piefke: igen szerinted.....hol volt európában először menetrend szerinti folyami gőzhajó járat?

ha már mindent ilyen jól tudsz...gondoltam megkérdezlek.

piefke 2012.04.24. 16:48:39

@Ludwig78:

A világon először menetrend szerinti gőzhajó-járat New York és Albay között, 1807-ben közlekedett - Európában nem tudom!

Még az autópálya-témához, mert azt írtad, hogy "...szerintem" - nos, az első német autópálya Köln és Bonn között került átadásra, 1931-ben (másfél évvel Hitlen hatalomra kerülése előtt) és Konrad Adenauer, a későbbi NSZK-kancellár, akkor Köln főpolgármestere adta át.

piefke 2012.04.24. 16:49:56

@Ludwig78:

...természetesen FOLYAMI gőzhajójáratra gondoltam, hiszen arra kérdeztél rá!

Ludwig78 2012.04.24. 17:01:25

@piefke: ezt nem tudod?

milyen magyar vagy te?

1837-ben elkészült Árpád nevű gőzös Magyarország, Duna, Gróf Széchenyi István
Menetrend szerint Pest-szentendre-visegrád-dömös

Látod! a lexikális tudásod mellett elkerüli a figyelmed, hogy az első világháború előtt.......Magyarország volt európa vezető országa....nem véletlenül történt így trianon, ahogy történt......nem kell részletezni....(habsburg sógor is kapott egy jókora szántót, erdőt, hegyet...stb)

és nem véletlen az sem, amit írnak a könyvek és ahogy írják

piefke 2012.04.24. 17:08:36

@Ludwig78:

Hú, vazze: "az első világháború előtt.......Magyarország volt európa vezető országa" - ez igen!!!

...Nagy-Britanniáról, Németországról és Franciaországról még sosem hallottál???

...De közben rákérdeztem egy ismerősömnél: Németországban az 1820-as években rendszeres gőzhajó-járat közlekedett a Rajnán és az Elbán is (ez utóbbit a Laeisz hajóstársaság üzemeltette).

Trianon: erről aztán beszélgethetnénk...! De félek, hogy téged nem a valóság, hanem csupán a nézeteid igazolása érdekel...

Ludwig78 2012.04.24. 17:26:38

@piefke: szerinted nekem milyen nézeteim vannak?

neonáci vagyok? képzeld nem!
nacionalista? képzeld az sem!
cionista? képzeld az sem!

ha megkérdezik milyen nézetet vallok......

csak anyit mondok...Magyar vagyok!

Tudod, az a baj ebben az országban....az emberek fele kinyalja az unió seggét a másik fele meg egy kibaszott nacionalista .....
megy a veszekedés mert mindenki félreért mindent ( ahogy te is azt hiszed rólam, hogy nekem akármilyen nézeteim vannak)

nem! talán fel kéne ébredni és magyar a magyarral összefogni... kicsi lett az országunk de attól még a miénk...
a határainkon belül kéne gondolkodni először

a gőzhajózásról meg annyit hogy menetrendszerinti személyszállítás nem áruszállításról volt szó....!

piefke 2012.04.24. 17:30:25

@Ludwig78:

Igen, személyszállító járatok voltak.

A magyarság pedig nem nézetrendszer (vagy ha az, akkor az nacionalizmus), hanem nyelvi és kulturális közeg.

Ludwig78 2012.04.24. 17:47:22

@piefke: nem is mondtam hogy nézet....

népcsoport vagy nemzet a magyar, nem pedig nyelvi és kulturális közeg...de igen végül is már annyi az idegen közöttünk , hogy lehet így is nevezni....

ha már annyira unió párti vagy nézz meg egy országot pl német, francia, angol...sorolhatnám!
hogy viselkednek?

elöbb a saját nemzetük érdekei, anyagi , történelmi, kulturális stb.
majd csak aztán...komoly anyagi viszonzásért cserébe segítjük az új tagokat felzárkózni....

Ludwig78 2012.04.25. 11:57:03

@piefke: alaposabban utánna néztem, az első dunai gőzhajó a carolina 1820 junius 16 indult útjára pest és budát kötötte össze a margitsziget érintésével de csak pár hónapig üzemelt mert drága volt és kevés az utas.

mivel működött és szállított utasokat menetrend szerint, ezért az első menetrend szerinti járatnak tekinthető

1820 körül zajlott németországban a mezőgazdasági és ipari forradalom közvetlen a napóleoni csaták után, azokból még a monarhia jót profitált.
a németek viszont a béka segge alatt sem voltak
süti beállítások módosítása