2011.06.19. 23:47 Szerző: Đđ

A menet

Az útvonalat már jó előre lezárták, biztosították, hogy a menet zavartalanul vonulhasson. Így van ez már hosszú évek óta. Már jó ideje, hogy egyre harsányabban és magabiztosabban mutatkoznak meg ezek az emberek.

A menet elindult. Az élen élénk színekbe öltözött, csipkeruhás, szoknyás pasik haladtan, nyakukban hatalmas, identitásukat kifejező bizsukkal. Bezzeg a nők! Közöttük sokan voltak, akik meg éppenséggel arra törekedtek, hogy ne is nézzenek ki nőként…

A menetben haladók színes zászlókat lobogtattak, énekeltek, szemmel láthatóan élvezték, hogy mindenki őket bámulja – ez talán még valami fensőbbség-érzéssel is eltöltötte őket. „Lám, milyen bátrak vagyunk! Megmutatjuk ország-világnak, hogy mit gondolunk magunkról, a világról, hogyan élünk és mit tartunk helyesnek!

A járókelők bámulták a vonulókat – és közben elgondolkodtak, csendesen beszélgettek:

-           Vajon ha ezek az alakok gyerekeket nevelhetnek, akkor mi lesz?

-           Biztosan belenőnek majd ebbe az identitásba!

-           És akkor ők is ilyenek lesznek?

-           A vége meg az lesz, hogy ők lesznek majd a „többség”!

-           És akkor majd ez lesz mindenkinek a kötelező identitás?

-           Talán nemsokára azok lesznek hátrányosan megkülönböztetve itt, akik nem olyanok, mint ezek!

A tömeg közben bejárta a tervezett útvonalat, elérte célját – és bevonult a Bazilikába.

…Így zajlik egy katolikus körmenet.

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr482998947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.06.20. 19:34:39

Telitalálat! Valóban ettől retteg a fél ország: semmi bajom a keresztényekkel, csak ne tegyék kötelezővé...

A kereszténység/keresztyénség terjedése ugyanis borzasztó veszélyekkel jár: 1. kevesebb tündi-bündi magzatot gyilkolunk meg; 2. nem akarunk folyton a közösség kárára kiteljesedni; 3. életünk mennyisége helyett a minőségére helyezzük a hangsúlyt; 4. kenyér és cirkusz mellett lelki értékekre is igény tartunk; 5. gátlástalanság helyett önmérsékletet gyakorolunk, és a végén még boldogabbak is leszünk. Félelmetes lehetőségek ezek, tudod mit? Imádkozzunk együtt: a keresztények nyilaitól ments meg, Uram, minket!

Đđ 2011.06.20. 20:47:42

@Vértes László:

A poszt nem a kereszténység ellen íródott; iróniával mutatta be azt, hogy a „természetes” („istentől teremtett?”) férfi és női szerepeket propagáló keresztény (főként a katolikus) egyház bizonyos jelenségei legalább annyira furcsák mondjuk egy „független megfigyelő UFO” szemével, mint a melegek és leszbikusok – és a felvonulásaik is mutatnak hasonló megnyilvánulásokat.
A keresztyénség – vagy bármely vallás – személyiség- és társadalomformáló hatásáról (vagy hatástalanságáról) talán külön lenne érdemes írni.

(Ja: A magazt nem emberi lény! ...Vagy ha az, akor a spontán abortusz, amely sokkal előrehaladottabb terhességeknél is előfordul, mint ameddig az abortusz elvégezhető, nyilván "öngyilkosság", amit az Egyház tanai szintén elítélnek!))

legeslegujabbkor 2011.06.20. 21:19:54

@Vértes László: Azt, hogy gátlástalanság helyett önmérsékletet gyakorlunk, Semjén Zsoltról, Orbán Viktorról, vagy melyik Fideszesről írtad? A kenyér és cirkusz mellett lelki értékekre is igényt tartunk azt jelenti, hogy a vekkertüntetés után virágot szedtetek? Az életünk mennyisége helyett a minőségre helyezzük a hangsúlyt azt jelenti, hogy akinek nincs semmije, az annyit is ér?

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.06.20. 23:14:13

@legeslegujabbkor: Igen, az önmérsékletről Semjén Zsolt és Orbán Viktor is eszedbe juthat. Az önmérséklet itt kategórián belül értelmezendő, mondjuk, Lendvai Ildikóhoz és Gyurcsány Ferenchez képest. A Fidesz a rendszerváltás óta az első közösségben gondolkodó kormány, azaz a választók fenntartható jövedelemnövelésével, a társadalom kohéziójának fokozásával, a közösség összetartozásának erősítésével foglalkozik.

Ha a nem keresztény vezetők is ezeken dolgoznának, rég itt lenne Kánaán. Sosem késő, kövessétek a keresztény/keresztyén példát.

@Đđ: A keresztyénség hatásairól valóban szívesen olvasnék, ha a kritika nem svácisapkatrükk. A magzat az én álláspontom szerint ember, fő érvem, hogy egyedi DNS-sel rendelkezik, azaz biológiai személyazonossága van:
verteslaszlo.blogspot.com/2010/07/az-abortusszal-kapcsolatos-legfontosabb.html

hallohallo · http://britesite.blogspot.com/ 2011.06.24. 20:11:45

@Vértes László: "A magzat az én álláspontom szerint ember" akkor kérlek, vállald személyesen a nem kívánt gyermekek felnevelését.

EMU 2011.06.25. 10:33:40

Úristen, Vértes László... Ennyire elvakultan bepucsítani egy pártnak, annak vezetőinek, ezért tart itt ez az ország, mert nem gondolkodnak az emberek. Miféle önmérséklet az, ahol a saját zsebük dagasztására módosítanak adórendszert úgy, hogy annak teljes abszurduma miatt azóta is a költségvetést foltozgatják kizárólag a szegényebbek rovására? Miféle önmérséklet az, ahol az alkotmányt kényük kedvük szerint módosítgatják a szerint, hogy éppen milyen abszurd döntésükhöz mire van szükség? Miféle közösségben gondolkodás az, ahol speciális iskolákat, egészségügyi intézményeket zárnak be (emlékezzünk már, mit habzott ez a kurzus az ilyesmiről még pár éve ellenzékben), de tizenmilliárdokért stadiont építenek a havernak, meg a szeretett vezér szórakozására? Vértes úr, ne erőlködjön, a térítés nem pártpolitikai műfaj, akinek meg szeme, füle, és emlékezete van, azt nem fogja megetetni soha ezzel a fideszes maszlaggal, bár maga már jóllakott vele, az látszik.
süti beállítások módosítása