2011.03.22. 10:15 Szerző: Đđ

Ezentúl a Kormány…

A Földrajzinév-bizottság helyett ezentúl a kormány dönt a hivatalos földrajzi nevekről, ha ehhez kiemelt közérdek fűződik, tartalmazza a Magyar Közlöny hétfői számában megjelent kormányrendelet.” (http://index.hu/belfold/2011/03/21/foldrajzi_nevek_ezentul_a_kormany_dont/)

 

…Na, ettől meglódult az agyunk!

Mert mi mindenhez fűződik – fűzhető – „kiemelt közérdek” Magyarországon? Vegyük sorra!

Itt van mindjárt – ha már a névadásnál tartunk – az újszülöttek névadása. Miniszterelnökünk március 15.-i beszédében világosan megmondta, hogy nekünk ugyan senki se diktáljon és ne akarjon befolyást gyakorolni honi dolgainkra! …Itt van pl. az ország elnevezése is: senki és semmi sem kényszerítheti a magyarokat (és az azzal a fülkeforradalom óta ekvivalens kormányt) arra, hogy országukat „köztársaságnak” nevezzék. A köztársaság idegen találmány, soha a magyarság magától ilyen államformát ki nem fejlesztett volna, Emese álmától egészen IV. Károly apostoli királyunkig… És bizony, a Magyarországon (ma még) anyakönyvezhető nevek zöme sem a magyar fejlődés virága. Legtöbbjük idegen: germán (Berlin, fújjj!), szláv (Moszkva, fújjj!), vagy éppen héber (…!)…

A Kormány ezt nem tűrheti, sürgősen meg kell állítania ezt a kulturális imperializmust, mely élősködőként fonja körül a magyar néplelket – ez nyilvánvalóan kiemelt közérdek! Ennek érdekében a Kormány a maga hatáskörébe emeli az újszülöttek névadását: ezentúl a várandós kismamák a terheskönyvvel együtt kézhez fogják kapni leendő újszülöttjük (garantáltan magyar) nevét is. (A nem megállapítására szolgáló magzati ultrahang-vizsgálat ingyenes lesz – annak aki dolgozik, a többieket hamarosan úgyis ki fogják miskárolni…) A névhez jár a Miniszterelnök és a Köztársasági Elnök dedikált, életnagyságú fotója (ez utóbbin a dedikációt átfuttatják helyesírás-ellenőrzésen), melyeket a szülők kötelesen születendő gyermekük ágya fölé elhelyezni.

Kiemelt közérdek fűződik ahhoz is, hogy oktatási rendszerünk jó magyarokat neveljen, akik az Alkotmány és a Nemzeti Együttműködés Rendszerének szellemében nőnek fel. Ennek érdekében a Kormány a maga hatáskörébe emeli a gyermekek nevelését. (Az első lépésről már hallhattunk: az iskolafenntartás tervezett állami kézbe helyezése kapcsán.) Hamarosan kormányküldöttség utazik Spártába, hogy tanulmányozza az ottani oktatási rendszert. (A Taigetosz a szociális válság és mélyszegénységben élő, leszakadó rétegek újratermelődésének felszámolásában fog minden valószínűség szerint szerepet kapni…) A Leonidász-programnak elnevezett új oktatási reformcsomag részleteinek kidolgozása nagy erőkkel folyik a KDNP bugyraiban. (Jelenleg arról folynak parázs műhelyviták e körben, hogy miképpen hagyhatók el a programból a klasszikus spártai nevelésben fontos szerepet betöltő „férfiszerelmek”…)

…És mivel szintén kiemelt közérdek a születésszám növelése és a magyarság fogyásának, omlásának és pusztulásának  megállítása, ezért a Kormány a maga hatáskörébe emeli a gyermeknemzést is. Ennek jelei már ma is tapasztalhatók: a Kormány máris ott baszogat minket, ahol csak tud!

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr452761514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2011.03.22. 13:02:07

Tisztelt Idelátogatók!

Segítsetek rajtam!
Nagyon szeles vagyok (lennék), de nem merek pukizni.
Hol és kitől kell engedélyt kérnem, vagy ha még nem engedélyköteles, akkor hogyan tudnék narancsszínűt ereszteni, hogy retorzió ne érjen?
Minden segítséget szívesen veszek!

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: ha kijön és véletlen darabosra sikeredik, azt felajánlom a kormánynak...

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.03.22. 17:05:44

@anonymand: nagyon helyes :) hiszen a fing pontosan olyan, mint a kormányok: egyikben sem lehet megbízni.

a Viktor viszont latin eredetű név... nem lesz ebből baja a miniszterelnöknek? vagy nekünk?
"A legjellemzőbb zsidó nevek azonban olyan összetételek, amelyeknek egyik tagja az isten jelentésű szó..... Mihály (Mikaél)=istenhez hasonló; ki olyan, mint az isten " - tehát nem sokára várható, hogy Orbán Mihály néven avatnak új urat... (jaj, ne!)

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.03.23. 08:00:50

Nem lennénk a Nobel-díjasok országa, ha nem lenne ennyi eszünk. De ha már van, megkérdezem: a Liszt reptér összetétel melyik tagja földrajzi elnevezés? Mert hogy abból indult ki ez az egész bizottságosdi-kirugdosósdi. Na mindegy.

Határozottan tiltakozom a voluntarista baromságok ellen (akit érdekel: verteslaszlo.blogspot.com/2011/03/ujramorgas.html), de attól még nem gondolom, hogy a kormány ne dönthetne saját hatáskörben középületek/objektumok nevéről. A veszély nem nagy: legfeljebb 3 év múlva újra visszanevezik őket. Tök vidám társasjáték ez, Gazdálkodj gyepesen-nek nevezném. Így sikerül majd az országot ebek +30-járól ebek -30-adjára juttatni, majd megint +30, aztán -30, stb. Addigra persze nem az lesz a kérdés, hogy Köztársaság vagy Magyarország, hanem hogy melyik szomszéd állam annektál majd bennünket. Most még válogathatunk. Szerintetek melyik legyen?
süti beállítások módosítása