Akinek még bizonyíték kellett, hogy miféle alakokra bíztuk magunkat áprilisban, az ma megkapta azt: a kormány úgy döntött, hogy azoknak, akik az eddig kötelező magán-nyugdíjpénztárak tagjai akarnak maradni, innentől kezdve az állam nem ad majd nyugdíjat. Hiába dolgozik és fizet, a magyar állam leszarja, hogy mi lesz vele öregségére.

Ugye, elképesztő? Hihetetlen! Ugye, ti sem találtok szavakat?

Hiába, hogy még a minisztérium számításai szerint sem igaz az, hogy a magán-nyugdíjpénztárak „rosszul gazdálkodtak” (http://www.ngm.gov.hu/data/cms2085419/MNYP_kulfold.pdf), hiába, hogy minden ésszerűség és nemzetközi tapasztalat azt mondja, hogy jobb a kettős nyugdíjrendszer, mint a tisztán állami: ha egyszer Orbán és Szent Jobbja, Matolcsy elhatározzák, hogy leszámolnak valamivel – ki tudja, miért? – akkor annak vesznie kell!

…Még jó, hogy a magánpénztáraknál maradni akarókat nem kiáltották ki hazaárulóknak – de még akár ez is eljöhet…

Kényszerítés, sikkasztás: csupa alvilágot és maffiát idéző kifejezés jut az ember eszébe arról, amit ezek tesznek. Hol van ehhez képest az a „kisipari világ”, amikor Hagyó Nokiás dobozokban kapta a pénzt. Hol vannak a régi, bumfordi, kisszerű szoclib korrupciós mutyikák! Istenem, ez az igazi Nagyüzemi Modernitás, ha az Állam tartja fenn magát így:  lopásból és megfélemlítés által. Úgy viszonyul ezekhez az alakokhoz Hagyó, mint falusi kozákpogrom az Eichmann-féle „halálgyárakhoz”….

Nem véletlenül emlegetek nagyüzemi halálgyártást: ha tényleg megvalósulna a Matolcsy-plán, akkor az nagyjából azt jelentené, hogy akiben van elég előrelátás és civil kurázsi, az öregkorában éhhalállal nézne szembe.

De ez még nem minden, mert itt nem csak a pénzünkről van szó. Mást is akar Orbán és csapata: többek között éppen arra is megy ki ez a játék, hogy eltörje az emberek gerincét, hogy elvegye a kedvüket az Állammal szembeni ellenállástól. Hogy úgy érezzék: ha ellenállnak az Államnak, akkor végük! Nem csak a 2700 milliárdunk kell nekik – persze az is – hanem az engedelmességünk is.

Ők meg közben nem törődnek olyan dolgokkal, mint „polgári jogrendszer”, „teljesítések és kötelezettségek”, stb. Viszont a hivatalos kormányprogram szintjére emelnek egy (vagy több?) súlyos bűncselekményt!

Jól értsük meg: hiába dolgozunk és hiába fizetünk magunk után (vagy: fizet utánunk a munkáltatónk) nyugdíjjárulékot az államnak és hiába keletkezne ezzel jogosultságunk az állam által folyósítandó nyugdíjra, minderre szarik Orbán, Matolcsi és az egész kormánybagázs: lófaszt se fogunk kapni, ha meg merjük azt tenni, hogy maradunk magán-nyugdíjpénztári tagok! Ha szembe merünk szegülni a Fidesz-diktatúrával és önálló, önmagunkról gondoskodni képes és gondoskodni is akaró polgárokként mi magunk kívánjuk eldönteni, mi a jobb és biztonságosabb nekünk, akkor ez a kormány megszívat minket és megbüntet ezért.

Ilyet ebben az országban még Kádárék sem mertek volna megtenni – ilyet legutóbb Rákosiék csináltak! Tudjátok: államosítás, „fordulat éve”, padlássöprés, meg ilyenek…

Merengjünk el egy kicsit: mi történne, ha egy „klasszikus nyugat-európai” országban lépne ilyet a kormány? Jó-jó, tudom én is, hogy ott kormányra se kerülhetnének olyan alakok, akiknek a fejében „akkora a rend”, hogy ilyesmi egyáltalán eszükbe jutna – de mégis: mi lenne ott ebből? Hát, az emberek ki az utcára, karöltve az összes szakszervezetekkel… Közben az ottani, erős Alkotmánybíróság soron kívül döntene az egész cucc azonnali eltörléséről. Nem kellene sok idő és egy ilyen kormány ott hamarosan örökre elbúcsúzhatna a hatalom ábrándjától is.

Nyilvánvaló: nálunk se marad ez így örökre, a következő – és remélhetőleg végre-valahára racionális – kormányunk (nagy anyagi áldozatok árán) visszaállítja az alkotmányos, törvényes és a józan emberi észnek megfelelő rendet: ha dolgozol és fizetsz, akkor kapsz is nyugdíjat. Azt pedig, hogy mi történik e mai „zseniális és forradalmi ötlet” kifundálóival, nem tudhatjuk – de lennének javaslataink!

Értelme persze nem lesz az egész ma kihirdetett trükknek: az elhappolt pénz el fog fogyni, a beígért gazdasági növekedés és munkahelyteremtés (amivel ezt az egész szemétséget megindokolták) pedig nem valósul meg – azokhoz ugyanis más út vezet, amihez Matolcsy & Co. kevesek…

…Majd jöhet a következő kormány és – ismét a mi pénzünkből – állíthatja helyre a normális viszonyokat. Közben meg évek telnek el, kihagyott lehetőségekkel. Csökken a közbizalom és odalesz a „tervezhető, biztos jövő”-be vetett állampolgári hit, amiből pedig úgysincs sok mifelénk…

Most eldől, hogy tényleg egy „birkanép” vagyunk-e, vagy képessé tesszük magunkat arra, hogy megállítsuk „őket” és a jó irányba forduljunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr222471602

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Horgas Béla - CIVIL KURÁZSI 2011.01.01. 10:48:43

Mindennapi tájaim egyike a budapesti Fény utca, Lövőház utca, Retek utca vidéke, a piac és a pék, a Mammut áruház a postával, ahol szinte naponta érzékelem a zsúfoltság közönséges gondjait. A három utcán egyenként 25-30 kocsi parkolhat, szabad hely csa...

Trackback: Magyarországon nincsenek vesztesek 2010.11.25. 15:22:51

 Úgy kezdődött, hogy a három legnagyobb közszolgákat tömörítő szakszervezet – a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, az Autonóm Szakszervetek Szövetsége és a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége – november 19-én bejelentették, ...

Trackback: A nagy hátraarc 2010.11.25. 15:22:43

 Egy régi emlék idéződött fel bennem. Egy-két évvel a rendszerváltás előtt történt, még boldog általános iskolás koromban, hogy az iskola közölte a szülőkkel és persze velünk is, hogy mostantól nem kötelező úttörőnek lenni, nem kell nyakkendőt hor...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Billy01 2010.11.25. 08:06:12

A többség birka.
De 2,7 millió biztos.

piefke 2010.11.25. 09:44:18

Egy tegnap este Matolcsy-ügyben érkezett e-mail:

"Ilyet csak úgy lenne szabad tenni, ha Matolcsy, Szijártó, Orbán, Varga meg a haverok vállalják, hogy 5 éven belül eltüntetik az államadósságot, felszámolják a feketegazdaságot és éves szintű kétszámjegyű gazdasági növekedést produkálnak és az adókulcsokat a felére csökkentik, úgy, hogy ha nem sikerül, akkor vállalják az előbb két vágásos, aztán lefejezős harakirit. Ez esetben szívesen lennék a segédjük. Komolyra fordítva a szót, Matolcsy egy kormányváltás után egy ilyenért szvsz ülhet is pár évet.

És ha 1,5 év múlva elfogy a pénz? Akkor viszik a lakást, kocsit, vagy a gyerekeket adják el szexrabszolgának????"

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.25. 13:37:56

@Billy01: Nem is erről van szó, mert birka, persze, hogy birka. A nyáj mindig és kizárólag birkákból kell, hogy álljon. Az igazán dühítő az az, hogy egy az egyben azokat a bűnöket követik el "ezek", amik miatt a komcsik el lettek zavarva (már formálisan), mindezt az erkölcs, amolyan "jó keresztényien szemforgató" percenkénti orrunkra koppintásával. Ergo, őket hatványozottan és nem formálisan kell elzavarni.

TallérossyZebulon 2010.11.25. 22:23:28

"Akiben van elég előrelátás(...)az öregkorában éhhalállal nézne szembe."

Ez a mondat a szerző logikai képességének komoly kihagyásával születhetett meg.

jeremy clarkson 2010.11.26. 10:28:20

Talléros kolléga, a poszt írójának logikai képességével nincs baj, a mondta mindemellett kissé hiányos, de a szövegkörnyezetből kiderül, mire gondolt a szerző. sztem helyesen így hangozna:
"...hogy akiben van elég előrelátás és civil kurázsi, és nem lép ki a magánnyugdíjpénztárak rendszeréből, az öregkorában éhhalállal nézne szembe.
süti beállítások módosítása