2010.07.14. 21:04 Szerző: piefke

Sturmabteilung „Orbán”

Magyarország polgárai! Ismét büszkék lehettek magatokra: miénk a világ első Demokratikus Rohamosztaga!

Igen, az állami intézményeket sorra elfoglaló „MFB-kommandóra” gondolok.

Eddig a „demokrácia” és a „kommandó” egymást kizáró fogalmak voltak – Magyarország azonban átírta ezt az ósdi forgatókönyvet! Mitől demokratikus egy kommandó? Attól, hogy a Fidesz állította fel – és ugye amit ők csinálnak, az természetesen csakis demokratikus lehet!

…Illetve dehogyis! Most jut eszembe: hiszen itt forradalom volt! Aha, akkor minden rendben van: minden rendes, valamirevaló forradalomnak szokott lenni saját rohamosztaga!

Csak egyvalamit nem értek: az előző kormányok ugye komcsik voltak? Igen! A komcsik ugye forradalmárok? Igen! De akkor hogy a fenébe nem volt nekik intézményeket megszálló rohamosztaguk? Nagy itt a zűrzavar még a fejekben, kérem!

…De nézzük csak ezt a rohamosztag-témát! Gyurcsányék is vetettek be - többször is - rohamosztagot: akkor, amikor (ne legyünk álszentek) egy MINDENFÉLE RENDET utáló randalírozó, részben fasisztoid csőcselék tört-zúzott, ezzel fejezve ki „felelős állampolgári és demokrata nemtetszését”. Olyanok ellen vetették be a rendőrség kommandósait, akik nyilvánvalóan a szervezett, normális polgári léten kívül álltak. És nem a semmiből, mindenféle jogalap híján felállított „rohamosztagokat”! Ezek a bevetések sem voltak hibátlanok, de legalább legitim, jogszabályok által körülírt szervezet hajtotta végre azokat…

Elmondható-e ez a „normális polgári léten kívül állás” azokról az alkalmazottakról, akik a mostanában „lekommandózott” állami cégeknél, intézményeknél végezték előírásszerű munkájukat? Vajon mitől érzi ez a kormány feljogosítva magát arra, hogy olyan embereket korlátozzon szabadságukban és munkájuk végzésében, akik ezt éppen az állam által hozott jogszabályok alapján, az állam által felállított intézményekben teszik? Vajon honnan veszik a merszet ahhoz a kommandó felállítói, kiküldői és tagjai, hogy eleve bűnözőnek tételezzék fel ezen intézmények összes dolgozóját: hogy úgy lépjenek fel velük szemben, ahogyan egy jogállamban (emlékszel még erre a szóra, Viktor?) csak  komoly bűncselekményeket elkövető bűzözőkkel szemben szokás és jogszerű?

Úgy lép fel ez a kommandó, mintha nyilvánvaló lenne, hogy a megszállt intézmények egy-egy maffiaszervezet főhadiszállása… És például mi történne, mi történik, ha egy alkalmazott nem hajlandó munkáját abbahagyni az általa nem ismert, semmiféle, az adott intézmény működési rendje szerint szükséges felhatalmazással, kinevezéssel nem rendelkező és ellenségesen viselkedő idegenek „parancsára”? Megbilincselik? Tudtommal ehhez csak a Rendőrségi Törvényben meghatározott szerveknek van joguk, szigorú szabályok szerint!

…Vagy már nem érvényesek a törvények? Elég a hatalom?

A most kormányzók azt állították: ők polgárok – hát tesz ilyet polgár? Ez a mentalitás és viselkedés – mondjuk – a Józsefvárosi piacot uraló bandákra jellemző; lehet, hogy onnan szivárgott át az állam eszköztárába?

Most szólok: a megszállt intézmények dolgozói NEM BŰNÖZŐK! Ha vannak egyesek ott, akik nem szabályszerűen jártak el (sok pénz mozgott ott, biztosan vannak…), megvannak a felelősségre vonásuk törvényes lehetőségei, ezeket is nagyon hatékonyan lehet működtetni – persze akkor nem nyílik lehetőség a kommandó „gazdáiban” 8 év alatt felgyülemlett keserűség és frusztrációk látványos és demonstratív kiélésére!

De: jó-e az nekünk, ha az országot olyanok irányítják, akik már annyira „készen vannak”, hogy észre sem veszik, ha átlépik  a jogállam határait?

..És akkor még nem is szóltam a korábbi Fidesz-magánvéderő és vezetői államivá avanzsálásáról! Mi szükség volt erre? Miért nem bízhattak a korábbi, hosszú időn át jól és kifogások nélkül működő hivatásos biztonsági szervezetben?

…Csak nem titkolnak valamit?

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr122152121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2010.07.16. 01:24:40

Jajajaj...
Először is: "Gyurcsányék is vetettek be - többször is - rohamosztagot: akkor, amikor (ne legyünk álszentek) egy MINDENFÉLE RENDET utáló randalírozó, részben fasisztoid csőcselék tört-zúzott". Hát, a 2006-os rendőri brutalitásokat így leírni, finoman szólva sem menő.
Másrészt ez a kommandó afféle újságírói szóvirág. Az, hogy megjelentek és berendelték a szolgálati kocsikat, és elvették a céges telefonokat nem jogsérelem (ismerve az állami cégek gazdálkodását az elmúlt nyolc évben nem is zárható ki, hogy valaminek nyoma vész:D).

piefke 2010.07.16. 01:37:19

@aesculus:

Szarok rá, mi a "menő" - engem az érdekel, mi az igazság!

Figyu: ha Orbán lett volna a miniszertelnök és Pintér a belügyminiszter és egy horda megrohanja a várost, a TV-székházat, stb., akkor legalább úgy szétverették volna a csürhét, mint az áldott emlékű Gyurcsányék. Ne legyünk már álszentek, a szentségit! Ki vagy te? Morvai Kriska?:-)))

Ami pedig a "kommandókat" illeti: ne mondd már, hogy pár korrupt gazember miatt meg kell szállni egy egész intézményt: "lélek az ajtón se be se ki..."
A céges autók, telefonok, stb. átadás-átvételének van normális módja - tudod: POLGÁRI!!! Azért pedig mert ESETLEG "valaminek nyoma vész", nem indokolt MINDENKIVEL SZEMBEN úgy fellépni, mintha az illető "nyilvántartott tolvaj" lenne! Ez egyszerűen nem normális emberi viselkedés: csak nagyon frusztrált személyiségek viselkednek így. (Ui. az emberben normális állapotban az agresszió, az agresszív fellépés IGEN ERŐS gátlás alatt áll...)

...Amit az előbb egy másik kommentre írtam: ezért kell ismernünk az emberi viselkedést, hogy "a helyére tehessük", az egyes megnyilvánulásokat.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2010.07.16. 01:44:38

@piefke: hm, azért kíváncsi lennék, hogy 1050 rendőr miért nézte tétlenül a Nádor utcában, hogy ostromolják a székházat. És az is érdekes, hogy egy Kossuth téri rendezvényt hogy sikerülhetett "rászorítani" egy Astoriánál zajló rendezvényre. Az sem mellékes, hogy hogyan lehet, hogy többszáz rendőrnek leesett az azonosítószáma. Vagy hogyan fordulhatott elő, hogy szemmagasságban lőhettek gumilövedékkel. Hogyan lehetett, hogy mikor a szélsőséges csoportok befutottak egy Rákóczi úti étterembe, akkor a kommandósok az egész helyiségben mindenkit előállítottak.
Már az Amnesty és a Tasz is úgy látja, hogy akkor nagyon komoly jogsértések történtek, és ők igazán ritkán szóltak be az előző vezetésnek.

Ez az egész kommandós sztori pedig egy felturbózott városi legenda. Az átadás-átvétel pedig hogy zajlana másként, minthogy a munkatársak átadják a céges kocsit és a céges mobilt?

piefke 2010.07.16. 01:59:00

Azért vazze, metrt itt (hál'istennek, vagy a tutyimutyiságunk miatt) '56 óta élő rendőr tomboló tömeget nem látott! A vezetőik se, élükön az alkalmatlan Gergényivel.

Tudod: egy "bevetési egység" jó működéséhez a gyakorlat, a rutin is kell - amit valóságos viszonok közt lehet csak valóban megszerezni.

Gyakorlatan emberek, szar vezetők, beszart politikusok = a látott "eredmények". Célozni egyébként gumilövedékkel nem lehet: rugalmas lövedék+speciális lőelemképzési tulajdonságok... Kb. 10 m után "akármerre" repülhet...

Átadás-átvétel: te, ha mutatsz nekem pl. egy németországi esetet, amikor kormányváltás után így "adatták át" a céges cuccokat az alkalmazottakkal egy állami intézmánynél, akkor megígérem neked, hogy azonnal belépek a Fideszbe és kirakom itthon a "Nyilatkozatot" is!:-) Arról nem beszélve, hogy az alkalmazottak zöme marad, csak a vezetőket cserélték le, de a maradó alkamazottak mobiljait is elvették a "razzia" időtartamára" - vannak ismerőseim az ITDH-nál... Értesüléseim tehát nem "legendás sajtótermékekből" származnak! Az "eksön" után este felhívtak és kérdezték, hogy mit tettem volna én a helyükben, amikor jöttek vadidegen alakok és azt mondták, hogy azonnal adják át minden (még a saját) telefonjukat. Én mondtam, hogy azonnal kihívtam volna a rendőrséget, hogy rablás történt:-)

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2010.07.16. 02:10:13

@piefke: ez nem magyarázat a székház mögött várakozó egész tömeg rendőrre, akik "nem beavatkozni" parancsot kaptak.
Ráadásul az "ostromlók" nem voltak sokan, többet szerintem ismertek is látásból a rendőrök-a b-középről...
Egy lövedék irányát azért eléggé meghatározza a kilövési magasság is, hamár... Azonkívül: a felvételeken is látható visszaélések (pl. a földön fekvő tüntető rugdosása) sehogyan sem magyarázható, ahogyan a kapitányságokon történt visszaélések (újj-eltörések, megaláztatások, stb.) sem.

Ha elvették a saját telefonját, miért nem tett feljelentést?
süti beállítások módosítása