ellenség.jpg

„Csak egy szabad, egy nem fél: a vitéz,
Nem ijeszti a halál szeme sem, belenéz.”

 

Eddig minden, a posztjainkat felvezető idézet után közvetlenül ott állt a forrás – de most várjunk ezzel egy mondat erejéig! Aki azt hiszi, hogy a fenti harci dalt valami vérgőzös agyú militarista szerezte, bizony téved: az írója nem más, mint a kifejezetten érzékeny lelkületű és az emberi szabadság eszméje iránt abszolút elkötelezett Friedrich Schiller1. Nem véletlen, hogy a fenti két sort az alábbiak vezetik fel, mintegy megindokolván, miért is kell a vitézség és hogyan függ az össze a szabadsággal:

Korcs lett a világ; csupa szolga meg úr,
Odalett a drága szabadság,
A gyávaság szepegve, remegve lapul,
A sötétben győz a ravaszság.

Igen, „odalett a drága szabadság” – és nem hinném, hogy „a jelen urai” [Fidesz] csak úgy, harc nélkül visszaadnák. Az érdekeik merőben ellentétesek ezzel: ha visszakapná a nép a hatalom feletti kontrollt, akkor mind a teljesítmény és munka nélküli jólét, mind pedig a következmények nélkül elkövethető gazságok világa elveszne számukra. Se pénz, se hatalom, se büntetlenség nem lenne többé – így az érdekeik a végsőkig és mindenáron való kitartásra ösztönöznek.

Elvileg ott lennének még az erkölcsi és szakmai inspirációk is – ha lennének. Ám a trafikpályázat-ügy legújabb kacskaringójából, a szekszárdi polgármester ügyéből teljesen világos, hogy hiába minden szó és szakmai-erkölcsi érv, okfejtés: ezt a rendszert nem dönti meg! Ahogy ott kicsiben, úgy országosan nagyban működik ez így: ez a hatalom úgy és addig megy előre, tovább és tovább, amíg nem kerül elő olyan ellenfél, amely szinte „fizikailag” állítja meg. Hangsúlyozom: fizikailag, a léte és tevékenysége által – mert érvek, kérlelés, tények és az igazság ehhez messze nem elegendők.

Normális társadalmakban (megjegyzem: nem túl sok ilyen van!) nem szokás addig-addig facsarni-faragni a jogrendszert, amíg csak az nem kezdi el készségesen és engedelmesen szolgálni - "vak komondorként" - az erőszakos gazdáját. De ez, most, itt nem egy normális társadalom. Ezért mindenki, aki úgy tesz, úgy gondolkodik és úgy akarja leváltani a Fideszt, mintha az egyik szerencsés Normáliában élne, szükségképpen van vereségre ítélve.

Itt a hatalom jelenlegi birtokosai úgy mennek át a jogi és erkölcsi érveken, hogy nem is érzékelik azokat – hiszen azok az ő világukban és az ő lelkükben nem is léteznek. Valahogy úgy megy ez, mint az Erik a vikingben Haralddal, a hittérítővel, akinek az egész viking hitvilág egyszerűen nem létezett: míg Erikék ott toporogtak a Walhalla zárt kapuja előtt, addig ő, nem is látván-érzékelvén azt, simán jön-megy azon keresztül2.

Sok demokrata, liberális, civil, stb. ember képzeli itt átjárhatatlannak-áthághatatlannak a csupán a saját lelkükben, mentalitásukban élő demokrata, liberális, civil, stb. szabályokat. Nem tudom, hogy belegondolnak-e ezek az emberek, hogy mit csinálnak? Belegondolnak-e abba, hogy ők, a civilek, egy szervezett-felfegyverkezett hadsereggel állnak szemben. Ők erőltetik a civil szabályokat – egy háborúban.

Emlékeztetni szeretném mindazokat, akik nem és nem akarnak szervezett-elszánt seregként harcolni, hogy az ellen nem állás sohasem győzte le az agresszort és azt nem űzte el3.

Arra is szeretném felhívni a „civilkedők”, a „poroszos fegyelemmel szervezetett-vezetett” ellenzéki mozgalommal szemben ellenérzéseket táplálók figyelmét, hogy a Fidesz-rezsim gyakorlatilag semmi lényeges tulajdonságában nem tér el egy az országot megszálló idegen hadseregtől. Ugyanúgy a saját hasznára működteti a „meghódított tartományt”, ugyanúgy nem az ottani lakosság érdekei alapján hozza meg a döntéseit, ugyanúgy nem engedi a hatalom közelébe a „bennszülötteket”, stb. Az pedig ugye természetes még a legbékésebb civileknek, a megrögzött pacifistáknak is, hogy ebben a helyzetben csak két lehetőség van: vagy beletörődünk a szabadság elvesztésébe – vagy: harcolunk a „hódító” ellen! Még a legelméletiesebb alakoknak is be kell látniuk, hogy aki nem vállalja a (fegyelmezett stratégia szerinti) harcot, az legalábbis kollaboráns: az ellenség hatalmát segít prolongálni.

…Így a tétlensége és a „pacifizmusra” most nincs felmentés – ez nem érdem ebben a kivételes helyzetben, hanem csupán a gyávaság, vagy a konformizmus, esetleg a szabadságra, annak megteremtésére-kiharcolására való totális alkalmatlanság következménye lehet!

Igen: el lehet menni vendégelőadónak a Sorbonne-ra – néhány embernek. Vagy lehet választani a kibekkelést: majdcsak jobb lesz, majdcsak elmúlnak ezek az idők fölülünk és majdcsak lehet úgy továbbegzisztálni, mint eddig: visszahúzódva a magam kis, civil közegébe, elméleti népboldogító programjába – csak épp egy „ledominált” és egyre szűkülő anyagi forrásokkal rendelkező társadalomban ugyan hogyan tartja fenn magát egy-egy, a hatalom szemében egyáltalán nem kedves kisközeg, program, vagy „független értelmiségi”? …Ki tudja, mikor kapnak pl. a zöldmozgalmak is egy „Magyar Művészeti Akadémiát”? Tudom, tudom: a magyar társadalomban komoly hagyománya van az egyénileg, visszahúzódva túlélésnek – de hát ez lenne a civilközegekben/humánértelmiségi körökben oly sokat emlegetett szabadság?

Aligha! Higgyétek el: nem pálya „hazájában elnyomott szellememberének” lenni – kurvára égő! Lehet választani: a művelt, demokratikus Nyugat szimpátiamorzsáit akarjátok felszedegetni – vagy a saját országotokban alkotni jól működő társadalmat?

…Hogy egy „magyar Schillert” idézzek: „Ez a kérdés, válasszatok!

 

 

 

1 Friedrich Schiller: Wallenstein tábora, "Fel, bajtársak, lóra!", a katonák kórusa (ford.: Áprily Lajos) - 1798 (https://www.youtube.com/watch?v=sArBMkLVHPs) A poszt címe a dal kezdő sora: „Wohlauf, Kameraden, aufs Pferd, aufs Pferd!

2 A jelenetet ld. itt: https://www.youtube.com/watch?v=Se2-P3J8-m8 – 1:17:00-tól 1:17:46-ig

3 Aki itt most Gandhiékra hivatkozik, azt emlékeztetem az első világháborúnak a Brit Birodalom anyagi erejére gyakorolt pusztító hatására! Aki pedig Kutuzovot és az orosz kitérő stratégiát emlegetné példaképpen, azzal szívesen elbeszélgetek a korai XIX. század technikája, a korabeli logisztika és a távolságok összefüggésrendszeréről…

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr635294433

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Először és utoljára 2013.05.11. 15:22:31

  Mielőtt teljesen idiótának néznél megnyugtatlak: nem én vagyok az idióta, hanem azok, akik azt gondolják, hogy háborút csúzlival is meg lehet nyerni. Főleg akkor, ha az ellenfeled nem a Pál utcai fiúk közül szabadult, hanem olyan vércse, akinek...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kuszkusz1 2013.05.11. 09:19:08

Remek!

Ez idáig maga az általam oly fájdalmasan nélkülözött lényegi gondolkodásmód, kéretik az elemzést tovább vinni!

Azaz rámutatni azokra a hibákra - konkrétan - amelyeket a mi búbánatos ellenzékünk elkövet, hogy legalább tisztán lássunk!

Azután lehetne arról beszélni, hogy mi a túrót lehetne/kéne csinálni és kikkel és hogyan.

bolondok közt viktor a király 2013.05.11. 09:45:58

@kuszkusz1: Egyszerű a válasz Ezekre az orvosság vaslapát baseball ütő, és addig ütni őket, amíg az országhatárt el nem érik. Az már most világos, hogy itt 2014-ben nem lesznek választások. Ezek nem fogják a hatalmat átadni csak erőszakkal. Minél jobban süllyednek a ganéba, annál jobban vergődve igyekeznek mindent ellehetetleníteni. Már kezdik azt is belátni, hogy a választási szabályok folyamatos faragcsálásával sem lesz biztos a nyerésük, ezért még a maradék lehetőségeket kihasználják, bebetonozzák magukat, majd a végén bejelentik, hogy itt nincs szükség választásokra. A folyamatos közvélemény kutatások manipulálása miatti eredménnyel magyarázzák, hogy a lakosság nagyon nagy többsége őket akarta eddig is hatalmon látni, a gazdasági érdek meg azt kívánja, hogy a választásokra ne költsenek és ne legyenek választások. Ezek a velejéig romlott emberek mindent elkövetnek a hatalomért.

kuszkusz1 2013.05.11. 10:28:31

@bolondok közt viktor a király:

Ha így adódik én hozom a sufniból a kisebbik baltát.

Moin Moin 2013.05.11. 10:43:49

@bolondok közt viktor a király: @kuszkusz1:

A poszt NEM vaslapátos-kisbaltás erőszakra mozgósít: a rendszert kell koncepciózusan, szervezetten, közös erővel megváltoztatni. Ennek első eleme egy, a jelenlegi (a társadalmon kívül álló) pártstukrúrától független mozgalom lesz...

félázsiai nagymagyar 2013.05.11. 12:37:55

" társadalmon kívül álló .. pártstukrúrától független mozgalom lesz"

Ilyen állat nincs.

A társadalomnak kell megváltoznia. Kérdés mitől fog. Gyanús, h ez egy lassú tanulási folyamat.

kuszkusz1 2013.05.11. 12:47:20

@Moin Moin:

Hajlandó vagyok lemondani a kisebbik baltáról, ámbár fájó szívvel....!

Lássam már azt a mozgalmat!!!!

Moin Moin 2013.05.11. 13:24:13

@Moin Moin:

Félreértetted: nem a mozgalom lesz "a társadalmon kívül álló", hanem a mai politikai pártok állnak a társadalmon kívül, az ő céljaik függetlenek a társadalom céljaitól és a(z általuk meg sem fogalmazott) közjótól.

KnockKnock 2013.05.11. 14:25:44

@Moin Moin:

Konkrétumokat kérünk, olyan egyszerűen elmagyarázva, hogy a békemenetes is értse, hogy miért lesz jobb neki, ha nem OV-t, hanem az új irányt választja. Ugyanis a megvezetett egyszerűek szavazataira is szükségünk lenne.

KnockKnock 2013.05.11. 14:29:25

Egyébként 2014-ben lesz válsztásnak álcázott tevékenység. Cska épp teljesen le lesz minden lehetősg nullázva arra, hogy az ellenzék nyerhessen. Továbbá, az ellenség jelenleg egy impotens nagypapára hajaz, aki csorgó nyállal arról beszél, mit is kezdene a 20 éves Andikával a szomszédból. Szóval, ahhoz, hogy ütőképes ellenzék legyen, jó lenne egy dinamikus, ütőképes képet kialakítania az ellenzéknek. Mielőtt valaki azt gondolná, hogy fidesznyik lennék, nem, nem vagyok az, sőt, nagyon szeretném, ha OV eltakarodna a kispajtásaival együtt a retekbe.

Szociknak vége 2013.05.11. 14:33:37

/Ásít/

A haza is majdne odalett, amíg el nem küldtük a picsába a liberális szabadságharcosainkat..:)

KnockKnock 2013.05.11. 14:47:17

@MetroGoldwinMayer:

Miért, most épp "megvan" a haza? Én úgy látom, hogy pont most rabolja le OV és kis különítménye a maradékot. De az eddigi legpofátlanabb és becstelenebb módon. Hozzájuk képest az SZDSZ-MSZP rablóbandája kezdő elsőbálozó. A FIDESZ mindent visz.

Szociknak vége 2013.05.11. 14:48:58

@KnockKnock: Na persze.

- dohánybiznisz forgalma évi 400 mrd, 4% árrésnél 16 mrd az éves haszon, ha nincs ktg és alkalmazott, sem bérleti díj, és mind az 5000 trafikot ellopja a fidesz.

Összehasonlításképp - maszop moszkvai követség mutyi 13 mrd, maszop autópálya km-enként 2 mrd(x400). Aki számol komcsikra nem szavaz.

midnight coder 2013.05.11. 14:49:23

@KnockKnock: A megvezetett egyszerűek a baloldalon vannak. Azok akiket nem zavart, hogy miután az MSZMP csődbe vitte az országot, a belőle a pár hithű komcsi kiválása után keletkezett MSZMP szétlopta azt a keveset is ami maradt. Ébresztő elvtársak! Fletó, aki 7 éven át volt a baloldal ikonja, egy privatizálásból megtollasodott milliárdos. Bajnai sem hólapátolásból szedte meg magát. És ami még inkább lényeges, az az egész mögött álló maffia. Ami amúgy szvsz nagyjából átfedésben áll a FIDESZ mögött álló maffiával. A sok hülye birka meg életét és vérét adná azért, hogy a maffia kezén lévő egyik bábut leváltsa a másik.
A legjobbak egyébként ebből a szempontból az ellenzékiek. Akik jönnek a nagy semmiből, de óriásplakátokon hirdetik, hogy majd ők együtt leváltjuk a korrupciót (gyengébbek kedvéért: a helyesírási hiba szándékos). Az egyszerű polgár meg nem is gondol bele, hogy vajon mennyibe kerül egy ilyen óriásplakát. És ennek árát ugye a legyek hordták össze, és nem a maffia...

Moin Moin 2013.05.11. 15:07:19

@MetroGoldwinMayer:

Ismerős neked a "Közgép" szó?

Ha netán nem: www.vg.hu/vallalatok/ipar/miert-csak-a-kozgep-401178

A trafikhaszonról pedig itt találsz számítást:

m.origo.hu/dwap/obea/24/20130506-lazar-janos-bombabizniszt-csinalt-a-nemzeti-dohanyboltokbol-a-trafikpalyazaton.dw

Ami az általad írt "4%-os árrést" illeti: az a Lázár-féle haszonkulcs-módosítás után bizony 10%!!!

polipo 2013.05.11. 15:10:50

Az mszp sem volt semmi,de a nokiás doboz és a közgép között van némi különbség. Ami viszont a legfélelmetesebb,a bődületes mindenki mást levegőnek néző @midnight coder: hatalomvágy,amit nem tudom milyen szemmel néznek az ilyen fidesz-drukkerek,mert ennek veszélyét aki nem látja az tényleg egyszerü. Ébresztő ! fideszdrukkerek

2013.05.11. 15:15:35

@MetroGoldwinMayer: csanádpalota-nagylak autópálya 65 mrd/23 km = 2,83 mrd/km, átadás 2014
számolok és tényleg nem szavazok a komcsikra

tlvajferi 2013.05.11. 15:17:43

a fideszt kb. annyi választja el az mszp-től, hogy még nem lőtték ki a tüntetők szemét

hogyha ez bekövetkezne, semmi különbség nem lesz köztük

tlvajferi 2013.05.11. 15:20:26

@polipo:
azért volt más is a nokiás dobozon kívül, pl. hogy nevezik a közgépetmszp-s szótárban?
STRABAG
esetleg Ciprusi offshore, vayg virgin szigeteki offshore, stb
.-)

2013.05.11. 15:23:06

@tlvajferi:
első orbán kormány: lelőtt autótolvaj, második orbán kormány: kihallgatáson agyonvert ember,
ezt hasonlítsd két kilőtt szemhez

fidesz = házmesterek pártja 2013.05.11. 15:24:49

@polipo: nem feltétlenül ostoba. Belőle simán kinézem, hogy a fidesz maffiából él.

Buga.Jakab 2013.05.11. 15:25:14

fidesmaflaálam...

szerintem szükség lesz még a halál büntire...

polipo 2013.05.11. 16:02:25

@fidesz = házmesterek pártja: ez rendben van,de aki nem profitál belőle és fideszdrukker ,annak mi lehet a fejében ? Na engem ez aggaszt,mert sokan vannak.

Buga.Jakab 2013.05.11. 16:03:00

@pocakos focista: szerintem a fides nem lop...

ne legyünk szerények!

ez a kifejezés nem takarja csak nagyon kis részben !

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.05.11. 16:06:28

@tlvajferi: Pontosan melyik mszp-s politikus lőtte ki tüntetők szemét? Pontosan hány tüntető szemét lőtték ki?

smartdrive 2013.05.11. 16:12:53

tudatosítani kell minden talpasban, hogy Orbit ugyan védi a TEK, de őket nem

szétvert arccal, eltört térddel hiába lesz akkor már ő az erkölcsi győztes

grani 2013.05.11. 16:15:45

Legyen polgárháború!!! Ki az utcára, fegyverbe, barikádokat emelni. Harc a végsőkig!!! Proletárdiktaturát! Vagy esetleg balliberálisat? Mindegy, csak legyen forradalom és eltüntetni őket. Belelőni minden FIDESZ tagot a Dunába. Aztán meg azokat, akik rájuk szavaztak. Aztán meg azokat, akik nem a ballibcsikre szavaztak... Elvégre háború, vagyis polgárháború van, vagy mi.
Normálisak vagytok?

2llkedő 2013.05.11. 16:22:47

@grani: A vágyaidat írtad le?

ob.szerver 2013.05.11. 16:58:07

A maffidesz hadüzenet nélküli háborút indított a nemzet szabadsága, jóléte és európaisága ellen.

Egy olyan választási győzelem nem elegendő, amely érintetlenül hagyná a maffidesz összerabolt több ezermilliárdos anyagi bázisát, mert ennek birtokában, beláthatatlan ideig dominálnák a hazai gazdasági életet, és ezáltal döntő befolyásuk lenne a politikai életre is.

A maffidesz háborús bűnöket követ el a nemzet ellen, azért az elszámoltatásuk adekvát formája egy nürnbergi típusú eljárás lehetne, amely egyúttal lerombolná a maffidesz anyagi bázisát is.

Fullánkos Algol 2013.05.11. 17:21:51

Ideje megtanulnotok hogy kik vagytok narancskomcsikáim:
Rogán - Rákosi
Szájer - Ágoston Péter mek.oszk.hu/00300/00355/html/img/7b.jpg
Orbán - Kun Béla
Pintér - Garbai filmhiradok.nava.hu/watch.php?id=5227
Kövér - Tisza István
(Ilyen az amikor egyesek a saját bűneik miatti felelősségüket a saját örököseik nyakába próbálják varrni.)
Gyurcsány meg a Klebelsberg volt, előtte meg a Metternich

paradicsomleves betütésztával (törölt) 2013.05.11. 17:30:04

Itt az idő, nincs mit tenni,
Most bizony szart kell enni.
De megy ez nekünk magyaroknak,
Mert minket seggel kormányoznak!

biobender 2013.05.11. 17:33:29

@grani: Te normalis vagy? Honnan veszed ezt a rakas hulyeseget?

polipo 2013.05.11. 17:35:08

@ob.szerver: sajnos igaz. Nürnberg,vagy más,de megoldás kell,mert elvérzik a szabadságérzetünk

Éhes_ló 2013.05.11. 17:37:19

El vagytok itt magatok között, de ha kinéztek az ablakon, akkor jól látható, kevesek vagytok, mint macisajtban a brummogás:
hvg.hu/itthon/20130506_Median_egymillios_rejtozkodo_tomeg_donthe

De azért jókat röhögök rajtatok nap nap után, köszi!

biobender 2013.05.11. 17:38:45

@MetroGoldwinMayer: Ja, ha mar osszehasonlitas: eloszor egy torvennyel elvettek a jelenlegi tulajdonostol a mit is? A ket km autopalyat ? ja, azt nem. A moszkvai szekhazat ? Nem.

Hoppa! A trafikokat loptak el es osztottak ki a csokosoknak. Szoval ne nezz senkit hulyenek,

Ja, ha nincs jobb erved mint hogy " a szocik is" akkor jobb ha nem is irsz - harom ev fityiszes lopas es rablas utan ez mar a hulyeknel is kiveri a biztit.

grani 2013.05.11. 18:13:28

@biobender: Hát ebből a blogból. Meg a történelemből.

tlvajferi 2013.05.11. 18:27:51

@h.kovacs:
úgy érted, hogy a "lelőtt autótolvaj" előbb kinyilvánította, hogy nem a védett személyt kívánja bántani és csak utána nyúlja le az autót?
szerinetm a védő helyesen cselekedett, az autótolvaj, ÉRTSD BŰNÖZŐ, aki lehetett volna akár a most divatos TERRORISTA, NEM HALLT BELE...

II. Izsáki agyonvert ember esetében a tetetseket azért lecsukták, legalábbis előzetesben, ugye? és nagy valszínűséggel el is ítélik őket

a 2006-os szemkilövetős, kartörős, ujjtörős tetteseket pedig személyesen a gyurcsányi és bandája dícsérte meg és tüntette ki, mint az akkori MUTYIORSZÁG-MUTYIKORMÁNY védelmezőit
AZÉRT VAN EG YKI KÜLÖNBSÉG!!!

tlvajferi 2013.05.11. 18:29:35

@pocakos focista:
hát, h aegyet sem láttál, akkor vak(majm) vagy
:-)

2013.05.11. 18:52:18

Jó poszt, a frontvonalat kibővíteném a teljes politikai elitre, a zászlóra pedig Krassó György nevét tűzném ki.

KnockKnock 2013.05.11. 18:55:13

@MetroGoldwinMayer: @midnight coder:
Hűha, majd' mindig ugyanazokkal a hamis érvekkel találkozom.

Nem arról vitatkozunk, hogy ki rabolt nagyobbat, ha értőn olvastátok volna el a kommentjeimet, akkor láthattátok volna, hogy előttem az MSZP-SZDSZ sem áll meg. Ahogyan a FIDESZt is egy utolsó, aljas rablóbandának tartom. De, azért hadd jegyezzem meg, hogy a FIDESZ nem csak a trafikmutyiban sáros. Vannak kérem szépen stadionépítések, van egy Közgép nevű cég is ebben a lángoktól öleltben, valamint voltak földpályázatok, és vannak egyéb, egyenkét kisebb nagyságrendű, de összesen milliárdos ügyek. Úgyhogy, kérem szépen, ne tessék itt csak a trafikmutyival hasonlítgatni az előző - hangsúlyozom, szintén mocskos - kormányok tevékenységét. Továbbá, ha emlékeim nem csalnak, mintha egy Dávid Ibolya nevü, azóta már a reflektorfényből kiekrült politikus egyszer arról beszélt volna, hogy a nagyberuházások kenőpénzei milyen arányban oszlanak meg a MINDENKORI kormány és ellenzék között. Szóval, az MSZP érában sem lehettek a Fityesz fiúk ártatlan bárányok. Továbbá, mit várhatunk attól a párttól -FIDESZ-, ha már az MSZMP neve is felmerült, aki a székháza eladásából az egyik pártvezető -OV- édesapja számára vásárol bányát? Mit várhatunk attól a miniszterelnöktől, aki egy Kft. "nemtaggyűlésén" arról is beszélt, regnáló miniszterelnökként, hogy a pályázaton, ahol a Kft. indul, ami jelentős részben családja résztulajdonában áll "majd ne mi nyerjük a legtöbbet". Ezeket csak azért ajánlom figyelmetekbe, hogy, ha hajlandóak vagytok gondolkozni, észrevehessétek, hogy egyik kutya, a másik meg mégannyira. Ezért is teljesen új elgondolásra van szükség, hiába tűnik szánalmasnak a jelenlegi ellenzék, akkor is csinálni kell valamit, mert ettől a politikai elittől nem várhatunk semmit. De, annyit még éremesnek látok hozzátenni, ha már választani lehet, inkább Bajnai Gordon, mint OV. Mintha, 2010-ben OV is elismerően szólt volna BG válságmenedzseri tevékenységéről, melyet a választásokat megelőző másfél évben végzett.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.05.11. 18:56:44

@tlvajferi:

A szemkilövés csak véletlen. Gumilövedék pattog, aztán kész.

Viszont a szántszándékkal agyonverés,
és utána az egész megmagyarázása

betegséggel,
székről leeséssel,
meg rendőrre támadással,

hát az az Orbán átszervezett rendőrségének a tervszerű kezemunkája.

Mert ezek az orbánék egy bűnöző banda.

A tolvaj meg nem védett személyt támadott, ugye.
Hanem egy autót lovasított meg.

De már akkor is vért akart ontani az Orbán,
azért ki is tüntette a járókelők között a nyílt utcán éleslőszerrel lövöldöző "bébiszitterét".

Baszki, ennek a bűnözőnek már a gyerekeit is gyilkosok nevelik.

2013.05.11. 19:06:00

@KnockKnock: Felesleges érvelés. Akiknek ezt próbálod leírni, egy struktúrában képesek gondolkodni, vagy fogyatékosság miatt, kisebb valószínűség szerint anyagi haszon miatt. A jobboldal és ballibsi szembenállás struktúrából ha ki akarod mozdítani akkor az önmagát jobboldalinak meghatározó egyén ballibsizni fog téged, az önmagát felvilágosult liberálisnak meghatározó pedig le fog nácizni. Tisztára olyan mint egy népmese, a sárkány tudatmódosító ködöt varázsolt az országra.

KnockKnock 2013.05.11. 20:16:14

@dr kotász:
Doktor úr, tudja, én még naív vagyok, azt gondolom, hogy aki nem bér-troll, annak lehet egy kisebb bogarat a fülébe ültetni. Persze, azt, hogy ki az, ki nem, nem tudhatom.
Egyébként, mintha magáért kiabált volna valaki az imént az udvaron...

Moin Moin 2013.05.11. 20:54:38

@reszeg tengeresz:

Te elolvastad a belinkelt cikket? Mert az egyáltalán nem a Fidesz-kormány "tündérmeséjét" igazolja, hiszen ezzel a két fekezdéssel zárul, összegezve a helyzetet:

„Az írás azt is felidézi, hogy a jelenlegi 4,75%-os magyar alapkamat viszonylag magasnak mondható, miközben a világ nagy jegybankjai tartósan a zéró szinten tartják irányadó rátájukat. Ebben a helyzetben pedig Magyarország úgy csillog a befektetők térképén, ahol érdemes parkoltatni pénzt. A kiválóan sikerült e heti diszkontkincstárjegy aukciók is ezt bizonyítják.

Mások ugyanakkor arra hívják fel a figyelmet, hogy a carry-trade (hozamvadász) stratégiák nem elegendőek ahhoz, hogy hosszan kitartson a forint szárnyalása. A mostani erősödés inkább arról szól, hogy a befektetők feladják a forint elleni pozícióikat - vélekedett Peter Attard Montalto, a Nomura londoni elemzője. Korábban a befektetők nagyon negatívan ítélték meg a forint kilátását és most zárják pozícióikat, mert túl költséges lenne fenntartani. Ezért a mostani erősödés mögött szerinte nem az áll, hogy a befektetők sokkal optimistábbak lettek Magyarországgal kapcsolatban.

Közben azért folytatódhat a magyar kamatcsökkentés, elemzők szerint valahol 3,75%-nál állhat meg a jegybank monetáris tanácsa.”

...Magyarán: akik „parkoltatják a pénzüket” a magyar állampapírokban, szó szerint KIZSÁKMÁNYOLJÁK a magyarokat, Magyarországot – hiszen ezt (a nemzetközi szintet messze-messze felülmúló) kamatot NEKÜNK kell majd kifizeti a KÜLFÖLDIEKNEK!
…Te, az nem hazaárulás, ha elzálogosítja egy kormány (a mostani) az országa jövőjét, csak azért, hogy ő (a jelenlegi kormány) továbbra is maradhasson az ország élén és tovább zsigerelhesse azt? Belegondoltál már abba, hogy mekkora éves növekedés kellene ahhoz, hogy ezt a kamatot kifizethessük?
Továbbá: a Nomura elemzője ugyebár ezt mondja: „a mostani erősödés mögött szerinte nem az áll, hogy a befektetők sokkal optimistábbak lettek Magyarországgal kapcsolatban.” – Ez sem a Fidesz-propagandát igazolja, hogy t. i. „Magyarország jobban teljesít”(ene)…

2013.05.11. 21:16:43

@KnockKnock: Szombat van, ma nem dolgozok. Ráadásul mindenféle jött-ment gátőröket pedig nem akasztok fel csak úgy, mert ő azt akarja. Micsoda világ ez...

KnockKnock 2013.05.11. 21:45:23

@dr kotász:
Jól van, már nem hallani semmit kintről. Ja igen, micsoda világ. Azt észrevetted, hogy már nem azzal kezdte valamelyik "hívő", akinek válaszoltam, hogy nem lenne trafikmutyi, hanem elkezdte relativizálni a mutyi mértékét az MSZP/SZDSZ-hez méricskélve?
Szerintem innen már nincs lejjebb. Már nem is tagad, csak igyekszik kisebbnek láttatni a rablást, amit a főnökei elkövetnek épp. Jó, hogy már nem vagyok otthon. Így is gyomorgörcsöm van néha az otthoni hírek hallatán.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2013.05.11. 21:51:00

A 90-es években sokak kaptak vérszemet a szabad rablás során. Egyik kedvenc példám, amikor az egyik nagyokos egy halott néni kárpótlási jegyeit váltotta be. Nem volt rokona a néninek. De ez semmiség az igazán nagy bűntettekhez mérten.
Nem gondoljátok, hogy alapvetően a bajok gyökere bennünk van? Úgy lettünk szocializálva, hogy ügyeskedjünk a túlélés érdekében. Azonban a politikusaink az ügyeskedést új szintekre emelték.
Nem lesz ennek jó vége. Aki teheti, "meneküljön".

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.05.11. 22:55:29

@tlvajferi: Ez nem válasz, hanem terelés. Általában ennyire futja.

Bognár Attila · http://kulsohaz.blog.hu 2013.05.12. 17:25:37

Érdekes (mondhatni tematikus) alternatívát állít (csúsztat) a szerző itt:
"aki nem vállalja a (fegyelmezett stratégia szerinti) harcot, az legalábbis kollaboráns: az ellenség hatalmát segít prolongálni.
…Így a tétlensége és a „pacifizmusra” most nincs felmentés"

Tehát aki MÁSHOGY harcol, az pacifista lenne?!

Továbbá, ha:
"a Fidesz-rezsim gyakorlatilag semmi lényeges tulajdonságában nem tér el egy az országot megszálló idegen hadseregtől"
- akkor az lenne a megoldás, hogy egy MÁSIK (korábban az országot megszálló) idegen hadsereget hívjunk be a fideszes kikergetésére?!

Én inka hallgatok az épp ilyen korban élt (és halt) József Attila intésére:
"... úgy szabadulsz, ha kényedül nem raksz magadnak olyan házat, melybe háziúr települ."

Bognár Attila · http://kulsohaz.blog.hu 2013.05.12. 17:38:58

Az is csúsztatás, hogy a civilek a "fegyelmezett stratégia szerint" harcoló, "„poroszos fegyelemmel szervezetett-vezetett” ellenzéki mozgalommal szemben" táplálnának ellenérzéseket...
Gyurcsányt idézve: Ló(tu)szt Mama!
Éppen csak a POFÁTLAN mutyit nincs kedvük sokaknak a korábbi "szemérmes" mutyira (vissza)cserélni!

A "fegyelmezett stratégia" pedig EDDIG IS a győzelem záloga volt - mármint az "EGYÉNI" körzetekben mindig is az a PÁRT-jelölt nyert, aki(nek a pártja) képes volt megalkudva elérni a 3. helyezett megalkuvó visszalépését!!!

(a jelen változás csupán csak annyi, hogy most ez az ALKU nélkülözi az eddigi első forduló választói akaratának ismeretét is)

Bognár Attila · http://kulsohaz.blog.hu 2013.05.12. 17:47:43

@Moin Moin: "Ennek első eleme egy, a jelenlegi (...) pártstukrúrától független mozgalom lesz..."
Van már két ilyen "független" mozgalom is:
Milla és Szolidaritás...

Csak hát ugye a posztban is leíródott:
"aki nem vállalja a (fegyelmezett stratégia szerinti) harcot, az legalábbis kollaboráns: az ellenség hatalmát segít prolongálni."
Vagyis:
Minden ilyen "független, civil mozgalom" választhat, hogy KIVEL akar "kollaborálni":
- a megszálló ellenséggel, vagy a megszálló barátokkal...
((elvégre "baráti tűz" által elesni mennyivel kellemesebb;))

Moin Moin 2013.05.12. 17:58:13

@Bognár Attila:

Te csúsztatsz - na további 2 kommentedben is - ui. itt szó sincs semmiféle "korábbi megszállók" hatalomba való visszahívásáról - mint ahogy a pofátlan mutyit a korábbi szemérmes mutyira való cseréről sem.

A Milla és a Szoli éppen azért váltak teljességgel érdektelenekké és esélytelenekké, mert sem nem elég tehetségesek, sem nem elég koncepció-alapúak, sem nem elég fegyelmezettek.

...Félreértéseidet eloszlatandó: a poszt nem az MSZP-t és nem is Bajnait támogatja/ajánlgatja - és természetesen nem is Gyurcsányt hívja vissza.:-)

Bognár Attila · http://kulsohaz.blog.hu 2013.05.12. 19:12:24

Nos, én hiszek neked...
De kár, hogy ez magából a posztból nem derült ki. :-(
Jó lenne, ha linkelnél nekem egy olyan (korábbi) írást innen, amiben világosan benne is foglaltatik, hogy ez az itt emlegetett "fegyelmezett stratégia" nem az általam (félre)értett "közös" (avagy "egyeztetett") ellenzéki jelöltet (t)akarja...

Moin Moin 2013.05.12. 19:34:23

@Bognár Attila:

Írd csak be ide, a blog keresőjébe a Bajnai (vagy: Mesterházy, vagy Gyurcsány) nevet - és látni fogod, hogy nem sok keresztvíz maradt rajta-rajtuk!:-)

Bognár Attila · http://kulsohaz.blog.hu 2013.05.12. 19:52:03

Oké, rosszul fogalmaztam... :P
Akkor hát helyesebben:

- Jó lenne, ha linkelnél nekem egy olyan (korábbi) írást innen, amiben világosan benne is foglaltatik, hogy ez az itt emlegetett "fegyelmezett stratégia" MIT is takar...

((az én stratégiám meg nyílt titok: a "Külsőház":))
süti beállítások módosítása