2013.08.09. 22:10 Szerző: Cincinnatus

Papír, vér és vas

Elméleti győztes.jpg

„Barátaim, rómaiak, földijeim,
Figyeljetek rám.”

William Shakespeare: Julius Caesar - 1599

 

Ellenzékiek, bloggerek, publicisták!

…Vannak emberek, akik mélyen hisznek abban, hogy egy repülőtér különb hely egy vasúti pályaudvarnál – holott valójában mindkettő csak arra szolgál, hogy szervezett keretek között és szabott időpontokban felkapaszkodhass valami furikra… Ugyanezek az emberek gondolják azt is, hogy az elmélet(ek), az írás, a publicisztika, meg az egyetemek, a katedra, az valami nagyon emelkedett dolog: valami központi és meghatározó dolog a társadalomban…

Szokás „a katedra hatalmára” példaként felhozni Luther esetét, aki ugyebár egyetemi prof volt. Ám a protestantizmusnak csak az ideológiai máza született az egyetemen – de ettől az még nem lett volna sikeres és nem mozgatta volna meg (jóval több mint) fél Európát. A protestantizmust a „gyakorlati Luther” azzal vitte győzelemre: azzal, hogy nem az egyetemnek szónokolt és nem a profkollégákat akarta meggyőzni, hogy ő mekkora fej csávó, hanem fogta magát és kiszegezte a téziseit a templomkapura – mai szóval élve „mediatizálta” azokat. (És a későbbiekben is röpiratokon terjesztette az elképzeléseit, nem pedig „a szellemi elit” zárt, levegőtlen közegében…)

A protestantizmus azért győzött, mert a gyakorlatban épp azt adta a német népnek, ami már hosszú századok óta benne volt: a közösség mondja meg, hogy legyen és nem a felsőbbség… Luther és társai nem csak leírták egymásnak, hogy mit és hogyan gondolnak, hanem fogták magukat és (a maguk barbár, cizellálatlan germánságával) egyszerűen megcsinálták.

…Ezt kéne ma is, itt is tennünk, emberek!

Ha az ember szétnéz a magyar online sajtóban, akkor azt látja, hogy a kifejezetten a Fidesz kezéből etetett médiumokat kivéve mindenki a pokolba kívánja az Orbán-rendszert. Az a helyzet, hogy ma Magyarországon értelmes, a dolgok között alapvetően eligazodni képes ember nem támogatja a kormányt: úgy várja annak bukását, mint a zsidók a Messiást.

Ezt tapasztalva egyszerűen érthetetlen, hogy mégsincs olyan ellenzék, amelytől a víz verné ki a Fidesz-fiúkat: háromnegyed évvel a választás előtt egyre magabiztosabbnak érzik magukat és ezért egyre inkább gátlástalanok. Levonták az elmúlt bő három év tapasztalatát: ezzel a birka magyar néppel akármit meg lehet csinálni! Minek fognák vissza magukat, amikor nincs erő, amely megállíthatná és számon kérhetné őket – igaz rájuk Marx mondása: „A lét határozza meg a tudatot.

A magyar nép úgy él, mintha a világon se lenne az összefogás – és ami még értelmetlenebb: az értelmiség is így él. Persze, megvannak ennek a maga történelmi okai – de most ne ezzel foglakozzunk, hanem emlékeztessük ezt a drága magyar ellenzéki értelmiséget, hogy itt az idő stratégiát váltani!

…Na, ja: hogyan is fogna össze és cselekedne együtt és hatékonyan ez a mi ellenzéki értelmiségünk, amikor mintha fontosabbak lennének kinek-kinek a maga elképzelései, mint a közösen elérhető győzelem? A Fidesz csak röhög rajtunk, ahogy egymásnak esünk minden apróságért – amit persze mi „a világ legfontosabb dolgának” hiszünk – és körömszakadtáig foglalkozunk egymással, ahelyett, hogy egymás meggyőzése helyett Orbán legyőzésével foglalkoznánk. Véleményem szerint most azért nem szabad vitatkoznunk a részleteken, hogy később legyen lehetőségünk megvitatni azokat. Mert ha mi most vitatkozunk, akkor nem jut időnk, erőnk visszavenni a Fidesztől a közhatalmat – és akkor agyő vita! Nem az a kérdés most, hogy pontosan milyen legyen Magyarország, hanem az, hogy demokratikus legyen, ahol szabad, észérvekkel vívott vitákban győzhet a legjobb megoldás és a legjobb vezető.

Erre most közületek sokan azt fogjátok mondani, hogy elvtelen együttműködésbe nem szabad belemenni – és ez így is van. Azonban elég egyetlen elvet leszögezni az együttdolgozáshoz: legyen a következő kormány tevékenysége teljesítményelvű és transzparens. Ha ezt minden együttműködő vállalja, akkor nagyobb baj – és nagyobb disznóság – nem történhet, akkor lesz idő és mód arra, hogy legközelebb ennél „elvibb” alapokon mérkőzhessenek meg a demokraták egymással a négyévekre kiszabott hatalomért.

Sajnos úgy látom, ezt az egyszerű igazságot valamiképpen nem tudják képviselni a létező demokratikus pártok. Ki tudja – lehet, hogy egy-kettő közülük nem gondolja komolyan a Fidesz-ellenes tirádákat és lélekben arra készül, hogy egyszer majd ő terpeszkedhet bele a Fidesz által szinte korlátlanná tett hatalomba? Nem tudom, de nem is érdekel! Engem nem az érdekel ma, hogy mit tenne ez vagy az egy jelenleg számára elérhetetlen hatalom birtokában, engem az érdekel, hogy mit tesz majd az elkövetkező háromnegyed évben.

Az biztos, hogy a mai ellenzéki erők egyszerűen képtelenek magukhoz édesgetni azt az egymillió szavazót, akik nélkül nem lehet győzni. Ennek az egymillió embernek kell egy párt még. Kell, aki őket képviselje és aki egy „visszautasíthatatlan ajánlatta” áll a mai ellenzéki erők elé: „Ha elfogadjátok a mi elvi és együttműködési alapjainkat, akkor hozzásegítünk titeket a győzelemhez – ha pedig nem, akkor ki se rakjátok a plakátjaitokat!

…De kik csinálják meg ezt a pártot? Szerintem azok, akik az orbánizmus legkeményebb kritikusai – és a leghitelesebbek is: azok a publicisták, bloggerek, akik már 2010 előtt is leírták, elmondták, milyen lesz ez a Fidesz-éra, és akik ezt nem valamely politikai párt érdekében tették meg, hanem csak úgy, az igazságért.

Van egy felirat a csehek zászlajában, mely szerint az igazság győz – hát, ha ti szeretnétek az igazság győzelmét az orbánizmus felett, akkor ne csak egyenként, külön-külön írogassatok, sokszor egymással dühödtebben vitázva, mint a közös ellenséggel, hanem immár együtt, összefogva és összedolgozva… Mert ha erre nem vagytok képesek, akkor csak elméleti, szódemokraták vagytok – hiszen a valódi demokrácia éppenséggel a gyakorlati együttműködés.

Kell most minden ember, aki ki akar kerülni az Orbán-csávából – mert egyenként bizony benne fogtok maradni!

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr655454368

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.08.10. 11:13:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Ózdi modell. Másolnád? 2013.08.10. 09:44:25

A vízbotrány nem a takarékosságról szólt, hanem a cigányok, mint "eredendően és kollektíven bűnös népcsoport" megregulázásáról. Csakúgy, mint az összes eddigi fideszes "modell", ami mind arról szólt, hogy ha már nem lehet az elesetteket az út szélén ha...

Trackback: Meggyilkolt kisgyerek sírjánál pózolna Mesterházy Attila 2013.08.10. 09:42:05

Ez már a legalja a populista ellenzéki demagógiának, vagy lesz még durván lejjebb? Braun Róbert, az MSZP monori elnöke gondolt egyet, és megvilágosodott: tenni kell az indulatok megfékezéséért, méghozzá közösen. Helyre kell állítanunk az ország egység...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

savanyujóska 2013.08.10. 07:42:32

A protestantizmus nem azért győzött, mert Luther tökös gyerek volt és jó volt a sajtója, hanem mert a Róma felsőbbségével és az egyházi adókkal elégedetlen, meg az egyházi vagyont lenyúlni akaró német választófejedelmek melléje álltak. Ne úgy általában a magyar értelmiségnek szónokoljatok, hanem mondjuk Csányinak és Demjánnak, ha nem akartok úgy járni, mint a szintén tökös gyerek Husz János.

Cincinnatus 2013.08.10. 07:51:54

@savanyujóska:

A protestantizmus esetében az a helyzet, hogy a választófejedelmek azért álltak mellé, mert az anyagi és a hatalmi érdekeik ezt diktálták nekik. DE ez nem lett volna még elég, hiszen pl. ez lett volna az itáliai fejedelemségek érdeke is a pápasággal szemben. Itt kellett az a német társadalmi hagyomány is, amelyben mindig komoly súlyt képviselt az "önkormányzó" modell.

Ami a két "oligarchánkat" illeti: ők szőröstő-bőröstől a régi Magyarországhoz tartoznak, semmi dolgunk velük!

farcsika67 2013.08.10. 08:37:21

nyugi benne is maradunk. összefogásnak esélye nincs, szerintem a pártok csak szavakban akarják leváltani. mit is kezdenének a lepukkant országgal? lenne utána hídfoglalás, és az első sikertelenségre áder feloszlatná a parlamentet. ilyen környezetben semminek nincs értelme.

farcsika67 2013.08.10. 08:40:20

@savanyujóska: az egész ellenzék átvitt értelemben Husz sorsára fog jutni. vesztenek és szét fog esni atomjaira, még betiltani sem kell őket. és után 12 év nyomor következik. na nem orbán haverjainak, hanem a többségnek

savanyujóska 2013.08.10. 09:01:36

@Cincinnatus: Szerintem nem vagytok abban a helyzetben, hogy válogassatok az oligarchák között. Ha Simicska Lajos bejelenti, hogy mellétek áll, kalaplevéve és kézcsókkal kell fogadni. Az „önkormányzó modellnek” itt semmiféle hagyománya nincs, ha lesznek változások, azok nem holmi tömegmozgalomból fognak kiindulni, hanem a központi kormányzással elégedetlen kiskirályok palotaforradalmából. Nem a magyar értelmiség -ha, ha, ha...- fog fellázadni, pláne nem az ucca népe, hanem Csányi és Demján -legkézenfekvőbb nevek, tetszés szerint behelyettesítők másra-, ha rájönnek, választott uraik tehetségtelen kóklerek, akiknek az ostobasága már az ő bizniszüket is veszélyezteti. És ezt szerintem már kezdik kapiskálni. Elsősorban nekik kellene alternatívát nyújtanotok, nem a közmunkásoknak.

CSENDES 2013.08.10. 10:03:13

@savanyujóska: Már miért lenne elégedetlen Simicska, mikor csak tavaly 9 milliárd osztalékot fizetett a KÖZGÉP, 3 milliárd volt a médiabirodalma osztaléka?

magyar ember teli szájjal 2013.08.10. 10:06:37

Nem a vita a bajok oka hanem a vastagon megbukott, hiteltelen pofák tucatjai, akiknek még te se hiszed el komolyan a váltás képességét.

burakefendi 2013.08.10. 10:17:20

szerintem nagy szereptévesztésben van a cikkíró. nem hinném, hogy a társadalom jelentős szeletét szólítanák meg az ellenzéki blogok ideológusai. akiket megszólítanak, azok meg egyébként is többségében biztos szavazók.

grani 2013.08.10. 10:18:15

Az igazság győz!!! Ha meg mégsem, akkor nem az igazi igazság :) Mert ugye, az igazságból is többféle van...

logikusan@ · http://logikusan.blogspot.hu 2013.08.10. 10:19:38

Szeretnék olyan országban-környezeteben élni, ahol:
1 - az emberek kedvük és tehetségük szerint, azonos feltételekkel juthatnak munkához, vállalkozhatnak a gazdaságban, vehetnek részt a közügyekben, és ezt törvények és állami intézmények garantálják. Ahol nem csak egy szűk elit juthat hozzá a jól fizető állami megrendelésekhez, zsíros állásokhoz, nem kell mindenhez ismeretség, protekció.
2 - a jövedelmemmel szabadon rendelkezhetek, nem vonják el annak 70-80 %-át jövedelmi adó, szociális adó, általános forgalmi adó, telefonadó, kamatadó, gépjárműadó, ingatlanadó, jövedéki adó, stb. formájában. Ahol felelősen kezelik az állami vagyont, nem csipegetnek el belőle, és ahol nem vernek adósságba olyan szinten, hogy még az unokáim is egész életükben törleszthetik azt.
3 - ahol felnőttként kezelnek, nem próbálnak a médián keresztül hülyíteni, nem sulykolnak újabb és újabb a hazánkat fenyegető kitalált veszéllyel, nem fosztanak meg a lehetőségtől, hogy szükség esetén fegyverrel védjem meg magam, nem akarnak mindent hivatalosan szabályozni csak azért, hogy a bürokraták igazolják saját létjogosultságukat.
4 - ahol az emberek kedvesek, mert elégedettek, nem gyűlölködnek, nem akarnak átverni, vagy bántani, nem kell tapasztalnom a megsebzett önbecsülésük miatti gonoszkodásokat, nem ütnek le a pénzemért, nem lopják el a tyúkjaimat.
Mindazonáltal szeretnék ott élni, ahol felnőttem, ahol az anyanyelvemen társaloghatok a saját kulturális közegemben. Vagyis szeretném, ha Magyarországon valósulnának meg a fenti elképzelések, és ennek érdekében tenni is hajlandó vagyok. Ha van olyan párt, vagy választási szövetség, aki hajlandó vállalni a fenti elveket, és az eddigi tevékenysége nem mond ellent ezeknek, akkor kérem, jelentkezzen a szavazatomért 2014. március 30-ig!

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2013.08.10. 10:19:52

"Ha az ember szétnéz a magyar online sajtóban, akkor azt látja, hogy a kifejezetten a Fidesz kezéből etetett médiumokat kivéve mindenki a pokolba kívánja az Orbán-rendszert. Az a helyzet, hogy ma Magyarországon értelmes, a dolgok között alapvetően eligazodni képes ember nem támogatja a kormányt: úgy várja annak bukását, mint a zsidók a Messiást."
1. nem a magyar online sajtó választ, ezért teljesen irreleváns, hogy ez a kör éppen kit és hova kíván
2. nem hiszem, hogy a pártpreferencia határozná meg, hogy ki tartozik az értelmes, dolgok között alapvetően eligazodni képes emberek csoportjához
3. minden ellenzéket támogató blogból süt az elitizmus, a másokkal szembeni vélt szellemi fölény hangoztatása - nem hiszem, hogy a választópolgárok többségét ilyen hangnemben kell megszólítani.

moloy 2013.08.10. 10:22:44

A saját 'harcostársak' lelkesítésére jó lehet ez az írás. Kár (mármint Nektek kár), hogy az igazság odaát van! A nép (a szavazók) által elfogadott vezéretek nemrég ment el; a karizmatikus vezéretek hiteltelenítésében, ellehetetlenítésében pedig Ti többet tettetek, mint az ellenzéke. A szavazók többsége, így lassan, de rá lett vezetve, hogy az ország érdekei szerint szavazzon. És ezt már az ellenzéki szavazók is így látják, így érzik. Ha majd egyszer, talán, lesz az ellenzéknek egy olyan vezetője, mely az ország vezetésére alkalmasnak, sőt alkalmasabbnak látszik, akkor talán lesz váltás. (Bár van egy olyan mondás, hogy a járt utat a járatlanra NE...) Addig is - a sok hiba ellenére - az ország vezetésére a jelenlegi kormányunk az egyedüli szóbajöhető.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2013.08.10. 10:35:44

Azért nincs ellenzék(i erő) mert hiteltelenek, ugyanúgy mint a bloggerek, publicisták akitől csodát vár a poszter.Nagyképű, gőgös elvtelen , pénzhajhász banda, ezek fogják leváltani a szintén zenész kurmánykát, na persze.

savanyujóska 2013.08.10. 10:44:33

@CSENDES: Merőben elméleti felvetés volt, realitása természetesen nincs.

Mr. Waszabi 2013.08.10. 10:46:23

Rosszul közelíti meg a ma embere a témát, de ez is csak a politikusok mérgező gondolkodásmódja, amelyet sikerrel ültettek el a fejekben.
Ez a 4. többségi parlament és kormány itt, s immáron jól látszik, hogy a többségi hatalom nem jó. 1998 óta nem jó. Csak a korrupció, a törvényesített lopás hatalmasodott el ezalatt, meg a populista, semmire se jó intézkedések, amelyeknek aztán egyre nagyobb rábaszás lett a vége. Tehát nem jó az a megközelítés sem, miszerint milyen többség tudja leváltani a jelen többségi hatalmat. Le tudja azt váltani több párt is, a lényeg, hogy a fidesz kisebbségbe kerüljön. Már 49%-kal se fognak tudni semmit sem csinálni, illetve el lesznek foglalva az egymással való hadakozással a parlamentben. Az élhető országhoz elég, ha nem maradnak hatalmon jelenlegi formában és másnak sem sikerül ilyet elérni. Nekünk, választóknak meg az a jó, ha megosztott hatalom uralkodik, ha egyiknek se lesz többsége. Felőlem lehet a fidesznek 40%a a parlamentben, nem érdekel, ha a másik 60-%kal birkóznak. Elég, ha nem minden hivatalban az ő embereik ülnek, s így nem tudják ellopni az összes létező közpénzt haveroknak, miközben a megszorító csomagok kiszámíthatóbban érkeznek, mint menetrend szerinti vonatok a MÁV-nál.
Az is látszik a korábbi másfél évtizedből, hogy 2 nagy párt elég könnyen köthet hallgatólagos egyezségeket, ám 4 vagy 6 már sokkal nehezebben. Jelenleg az a gond, hogy Mesterházyék egyértelműen semmin nem akarnak változtatni, ami miatt megbuktak. Pedig az volt az elbaszások forrása, tehát újból az lesz csak. Az igaz, hogy a jelen kormányt alulmúlni már nehéz lenne, de ne feledjük, hogy az előtte levőt meg azért váltották le az emberek, mert nem volt elég jó.
Szóval, ha mi osztanánk meg őket tavasszal, akkor nem az emberek marakodnának, hanem a politikusok egymással.
Nem az számít, ki lesz hatalmon, hanem, hogy mi lesz az országban. Gondolom, a fidesz fanokat sem vigasztalja, hogy Orbán és társai milliókat keresnek havonta a közpénzekből, miközben a szemükbe hazudnak a kánaánról, amelyhez nem hogy közelebb kerültünk volna az emútt4évben, de távolodtunk, nem keveset.
Jelen kormány és parlament ténykedéséből azt is megtanulhattuk mára, hogy tán jobb, ha egyes törvények a pártok marakodása okán inkább fév-év év késéssel születnek meg, mintha a nagy bazi egységben 48 óta alatt születhetnek. Nem véletlen, hogy a demokrácia nem azonos egy ember uralmával, legalábbis a világ normálisabb társadalmaiban nem azonos.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2013.08.10. 10:52:08

@Mr. Waszabi: Ez tök jó csak kifelejted a Jobbikot :D, minimum 15% .

tamas11 2013.08.10. 10:53:07

@moloy:
az ország vezetésére alkalmas ellenzéki vezető MEGJELENÍTÉSÉRE, kellően széles körben és idő alatt (2014-ig) nincs mód.
A médiatúlsúly önmagában lehetetlenné teszi, a blogszféra pedig eleve alkalmatlan a tömegek hangolásán túli önszerveződésére.
Amikor ezt "várod", lehetetlent javasolsz, halni küldöd a véleményes köznépet. az ország vezetésére bármely más kormány szóbajöhető, azonnal jobb lenne, igazi egységet átstruktúrálódást kínál. A tömegeket felemelni kész és képes, a jósorsúak úgyis átmentik magukat, az át-meg túlpolitizált elitekért pedig nem kár, sőt, le kéne pattintani őket (megint).Most nem jön Gorbacsov!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.08.10. 11:01:00

észre kéne venni nem MÉG egy párt kellene, hanem az , jhogy EZEK húzzanak a vérbe - mind - és akkor esetleg 5-6 év alatt lehetne építeni egy hiteles balos váltóerőt.
de sipánkával, mesterházival, a libással, bokrossal a szárszói múmiahaddal nem lehet
ezt kéne már megérteni.
de ha nem, hát nem.
úgysem szavaznék rájuk:)))

tamas11 2013.08.10. 11:03:13

@Mr. Waszabi:
ez nagyon mezei megközelítés, de helytálló, eltekintve attól, hogy Mesterhy ma már nem juthat egyedül a tűzközelbe, Bajnai világa pedig más. Ha elküldik a fideszt akkor lesz harmadik erő is. Vitatható pontok mindig lesznek, de bárki alkalmas arra, hogy frissítsen. Ahogy a blogjegyzet is kalkulál.

hogyne,persze,igazad van! 2013.08.10. 11:06:15

A fideszt sosem fogja senki leváltani.Ha gond van, összeáll a jobbikkal, és újra 2/3-ad.
Felesleges ezen agyalni, nem lesz váltás.

Mr. Waszabi 2013.08.10. 11:06:52

@Mojzes Pál: nem felejtem ki. A magyar szavazók egy elég jellegzetes és permanens körét tudhatják maguk mögött, akik korábban az FKGP, MIÉP szavazói voltak. A FIDESZ azt gondolta, ha bedarálja ezeket a kis pártokat magába, akkor majd felszívhatja a szavazó táborukat is, de ez jól láthatóan képtelenség, ha azok nem érzik képviselve értékrendjüket. Ezért jöhetett létre a Jobbik. Nem az a kérdés, hogy a szélsőséges, sokszor agyament, irracionális nézeteik jók-e vagy sem, hanem hogy ez milyen helyet foglal el a palettán. Jelenleg úgy látom, hogy korábban rendjén volt egy kis liberális, egy kis szélsőjobb is a magyar parlamentben, jobb, mint a 2010 óta kialakult totális teljhatalom.
Leveleket küld a kormányfő? Adósarcokat vet ki negyedévente, bármiféle társadalmi egyeztetés nélkül, aztán a beszedett pénzből elsőbbségi, színes-szagos levelet küld nekem, amiben magyarázza, hogy miért nem megy a szekér? (FIDESZ retorikában a szavak mindig az ellenkezőjét jelentik. Siker = kurva nagy szar van. Mások elbasztak valamit = mi még annál is jobban el fogjuk. Etc. etc.)

vkaresz6 2013.08.10. 11:08:52

@moloy: " A szavazók többsége, így lassan, de rá lett vezetve, hogy az ország érdekei szerint szavazzon."
Orbánék nem az ország élete hanem a parlamentünk az ország rákja. A szavazók pedig nem arra lettek rávezetve hogy Orbánék egy megfelelő alternatíva hanem arra hogy nem létezik ma Magyarországon semmiféle alternatíva.

Kíváncsi lennék mi történne extrém alacsony hazai és extrém magas határon túli részvétel mellett.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.08.10. 11:10:30

...az a helyzet, hogy amíg ilyen hangvételű cikkeket ír a nagyérdemű blogszféra, addig megnyugtatással tölt el, hogy lövésük sincs a dolgokról.
végül is mindenki értetlen birka aki nem akar váltást
"értelmes, a dolgok között alapvetően eligazodni képes ember nem támogatja a kormányt: úgy várja annak bukását, mint a zsidók a Messiást."

tehát aki nem várja az nem értelmes és a világ dolgaiban nem képes eligazodni.
hát hajrá. lássuk mire visz ez az attitűd...
az pedig a legmélybb antidemokratizmus, hogy az ellenfeleimet nem tartom demokratának, csak magam.
a legszebb viszont ez:
"és ami még értelmetlenebb: az értelmiség is így él. Persze, megvannak ennek a maga történelmi okai – de most ne ezzel foglakozzunk, "
hát persze, ne foglalkozzunk vele, hógyne. kedves blogger, az a helyzet, hogy az ember a nagy összefogás előtt azért elmereng, kikkel us kéne összefogni. a fent említett mélyen antidemokratikus, 1000X leszerepelt ellenzéki bohóc csapatnak meg kéne értenie, a váccsukleorbánt nem program.

tamas11 2013.08.10. 11:11:46

@FILTOL:
fontos ezek jelenléte, mert túl azon, hogy léteznek (egy maradvány szín a palettán), tőlük különbözve pozícionálhatja magát bármely új erő. És persze Orbánék világától elhatárolódva.Aki a váltásról álmodik, nem hagyhatja ki a létező erőket a számolgatásból...

Mr. Waszabi 2013.08.10. 11:12:27

@hogyne,persze,igazad van!: dehogynem. Legfeljebb nem jövőre, hanem 2018-ban.
De azt a verést, amit az ország elszenved egy általad vázolt forgatókönyv megvalósulása utáni 4 évben, nos, megérzi a bőrén minden magyar, s egyik sem teszi zsebre.

Melyik magyar szavaz arra, hogy a gyereke rabszolgasoron dolgozzon egy gyárban, csak mert Orbánnak az elképzelése, bár az ő gyerekei tanulnak, azért mieink még se tanuljanak, hanem karistoljanak 100 rugóért élethossziglan, a hasznot meg elosztják szépen a nagy urak egymás között? Mi van itt, Horthy rendszer vagy mi a franc?

tobeor 2013.08.10. 11:15:34

A fidesz fog nyerni, ami a 2015-re várható összeomlás miatt nem is baj.

Ennek az országnak nincs jövője, és az elmúlt három évben a lecsúszás sebessége csak nőtt. Az ország fiatal elitjének többsége már elhagyta az országot, a maradék épp most csomagol. Tehát nálunk nincs meg az a réteg, amelyik minden országban húzza magával az országot, amelyik képes megérteni reagálni a gyorsan változó világra.

Ettől még lehetnénk Németország összeszerelő-üzeme, ami túl felemelő, betanított-melós szint, de a Fidesz dilettantizmusa, magát megfékezni képtelen kapzsisága, hogy állandóan pusztítják az országot a saját hasznukra, ez még ezt az opciót sem hagyja meg.

Cudar idők jönnek. Meg már vannak is. Ez egy élhetetlen szar ország. Három év alatt a maffiakormány eljátszotta a külföldi tőke bizalmát is, tőkebeáramlás történelmi mélyponton, a recesszió még 3 évig garantált. A társadalmi feszültség csak nőni fog, pedig most is magas.

A Fidesz a hatalma megtartása érdekében még többet és még hangosabban és még agresszívebben, gátlástalanabbul fog hazudni mint valaha, a különböző iparágak lenyúlása sem marad abba, a lopás a vérükben van, nem bírnak leállni. A jogbiztonság az anyagi biztonsággal együtt tovább fog romlani, a kivándorlás fokozódni fog.

Az ország összességében eljátszotta azon erőforrásait, azon erőforrásainak minimumát, küszöbértékét, amely szükséges lenne ahhoz, hogy meglegyen az az erő, az a kritikus szintű erő, hogy lehessen ezeken változtatni. Se humán tőke, se anyagi tőke, se bizalmi tőke, se értékrendi tőke, se szakmai tőke. Nem csak külföldön, itthon sincs bizalom. Nem csak az országot kirabló, belülről gyarmatosító politika és oligarchákkal szemben, de az egyszerű átlagemberek szintjén sem.

A nyugathoz való felzárkózás egyetlen útja, előfeltétele lenne a nyugati értékek átvétele. Bizalom, felelősség, teljesítmény, tolerancia, kiszámíthatóság, együttműködési képesség, versenyzésre való bátorság, fejlődési ambíció, igényesség, stb. Ezek nélkül nem megy. És nem is megy. Mint látható.

Orbán egyébként tudja ezt. Jobban mindannyitoknál. Nem is titkolja, ki is mondta, hogy félázsiai népségnek tartja a magyarokat. Orbán tehát már régen lemondott Magyarországról. Nem is nagyon törődik vele, 3 év alatt semmilyen érdemi reformot meg se próbált, még szándéka, ötlete, terve sem volt. Mivel az országról lemondott, így maradt a kirablása, meg a saját hatalmának bebetonozása, erre koncentrált, és ezt sikeresen meg is csinálta. Attól, hogy az ország selejtes, és egyre rosszabb, attól még egy szűk fideszes elitnek jó sora lesz itt mindig, érdemes megnézni a fehérorosz, vagy argentínai példákat, nincs az az összeomlás, elszegényedés, lecsúszás, ami közben a felső 1% ne tudná növelni a vagyonát.

hogyne,persze,igazad van! 2013.08.10. 11:16:38

@Mr. Waszabi: Az nekünk már túl későn lesz.Addigra már rég kirúgnak minket az eu-ból, és kialakul a mi kis törpeállamunk, zárt határokkal.
Persze, nekem nem világos, hogy a 2 pártból melyik fog lefeküdni a másiknak.A fidesz veszi fel a szélsőjobbos retorikát, ezzel köpve szemen a saját táborát, vagy a jobbik, aki eddig támadta a fideszt , ugyanúgy mint a többieket, megszelídül?

hogyne,persze,igazad van! 2013.08.10. 11:19:56

@tobeor: Azért elég rendesen csúsztatsz.
2012-ben volt a legnagyobb a működőtőke-beáramlás az országban, elérte a 78milliárd eurót.
A jelenlegi kormány tényleg egy vicc, de ezt a soxart, hogy diktatúra van, meg menekül a tőke, nos ezeket senki se szopja be, csak kontraproduktív, és elijeszti az embereket.
A külföldi munkavllalás, nos, szerintem akik kimennek, a nagy részük hamarosan jöhet vissza, ha megszűnikaz eu-s tagságunk.

is 2013.08.10. 11:23:08

@poszt: ezt a pártot már háromszor megcsinálták: Kupa - Centrum, Bokros - MDF, Bajnai - Együtt. a magyar menthetetlen, posztíróval egyetemben, a FIDESZ kottájából játszik még az is, aki azt állítja, hogy nem, mert mind a hármat sikerült bedönteni. az Orbán-ellenzék jelenlegi viselkedése:
- lesajnáljuk Bajnait
- lesajnáljuk mindazokat, akik Bajnait mégiscsak támogatják (lásd Szárszó)
- ilyen posztokban várjuk a következő messiást, szakállunkat tépkedve, hogy de most már tényleg, a legközelebbi Jézust nem feszítjük keresztre.

Karinthy Frigyes: Barabbás.

Prof. Dr. Simon Templar 2013.08.10. 11:24:06

@Cincinnatus: "Ami a két "oligarchánkat" illeti: ők szőröstő-bőröstől a régi Magyarországhoz tartoznak, semmi dolgunk velük!"

Csak a miheztartás végett:
"Ha Hitler megtámadná a Poklot, én szövetséget kötnék a Sátánnal" (Winston Churchill)

tobeor 2013.08.10. 11:24:12

index.hu/kultur/media/2013/08/10/betett_az_ujsagosoknak_a_trafiktorveny/

Nem csak a kinyírt trafikok, és a kisboltok, vegyesboltok, de már az újságosok is kezdenek tönkremenni a fideszmaffia rablóhadjárata miatt.

Sokat tenni a maffia ellen nem lehet. De legalább emlékezzünk az áldozatokra.
Javaslom hozzuk létre a Fideszmaffia Áldozatainak Emléknapját.

Már csak a napot kellene kijelölni, erre jöhetnek ötletek, pl. Orbán vagy Simicska születésnapja, valamelyik nemzeti (tehát nem fideszes) ünnep, esetleg a dohányrabló-törvény elfogadásának napja, de jöhet több ötlet is.

tamas11 2013.08.10. 11:25:22

@FILTOL:
miért, Orbán talán színezte tartalmi jegyekkel, egy igaz jövőképpel a gyurcsánytakarodj-ot?
A korrupciót eltörölte? (hatványra emelte). Teremtett munkahelyeket? (a vállalkozókra lökte - hiába..)
Kezeli a legkevésbé is a tömegek lecsúszását? Átlátható a javak pl termőföld, trafik stb újraelosztása? A félmillió kivándorolttal kezdett valamit?

is 2013.08.10. 11:25:59

@Mr. Waszabi: "Melyik magyar szavaz arra, hogy a gyereke rabszolgasoron dolgozzon egy gyárban"

Csak egy kicsit fogalmazom át a kérdést: hány olyan magyar van, aki szerint urak mindig is voltak és lesznek; ő egyébként is elismeri, hogy buta, és neki az úgy megfelel, hogy befogja a pofáját, ha cserébe adnak neki létminimumot, és békében hagyják, nem baszogatják? Látod, ez kb. ugyanaz a kérdés, és te is tudod, hogy a válasz:70%. itt a baj.

is 2013.08.10. 11:28:57

@Cincinnatus: szerintem is irtsuk ki a régi Magyarországhoz tartozó 8 milliót, meg még akkor egy füst alatt az 1 millió cigányt, csapjuk hozzá az 50 ezer zsidót, és mi 900 ezer új magyarországi magyar vágjunk bele a modern, európai Magyarország építésébe.

tobeor 2013.08.10. 11:29:43

@hogyne,persze,igazad van!: LOL. Diktatúrát nem írtam, javaslom tanulj meg magyarul. A tőkebeáramlás meg csak papíron volt sok, a bankok külföldi anyabankjai kényszerből feltőkésítették a magyar leányaikat, hogy ne menjenek csődbe, de ebből még egy csavart nem vett senki, ezek a csődelkerülésre mentek csak, és a bankok bezmobultak, lefagytak, túlélésre játszanak, na nem mintha olyan sok vállalkozó kérne tőlük hitelt, mert ebben az országban már csak a bolond vállalkozik a semmire, a szegénységre, a nem létező belső keresletre, és különben is ha egy cégnek sikerülne csodát tenni és nyereségessé válni, akkor a végén a fideszmaffia lerabolja, lásd dohány, lásd takarékok, vagy éppen energiaszektorban E-start hogy tették tönkre, vagy a tankönyvpiac, stb., nézzél már szét, etetni kell az egész fideszes bandát az ország összes sarkában, és soha nem telik meg a hasuk. A termelőberuházások meg történelmi mélyponton.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.08.10. 11:30:04

@hogyne,persze,igazad van!: Ja, ennek a 78 milliárdnak a harmada a bankok tőkepótlása volt, további negyede korábban idetelepült multik beruházásai -- na és tudod-e, mennyi volt a magyar tulajdonú kis-és középvállalatok beruházása? A GDP 1,5%-a? Erre varrj gombot.

is 2013.08.10. 11:31:29

@hogyne,persze,igazad van!: "Azért elég rendesen csúsztatsz.
2012-ben volt a legnagyobb a működőtőke-beáramlás az országban, elérte a 78milliárd eurót."

Azért elég rendsen csúcstatsz.

Nem termelő tőke volt, hanem a bankok feltőkésítése, amik a bankadó miatt veszteségesek voltak. 80%-a annak a 78 millirdnak halott, pénzügyi tőke volt a bankoknak. Valódi, termelő tőke a fasroban nem volt más évekhez képest.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.08.10. 11:33:14

@HaFr: JA és a 78 milliárd álom, 10,5 milliárd se volt, az arányok erre vonatkoznak..

tobeor 2013.08.10. 11:33:42

@Mojzes Pál: Függetlenül a Jobbik megítéléstől (neonácik), nagyot fognak bukni az új választási rendszer miatt, amely a nagy pártoknak kedvez, a kicsiket még szétfingatja.
Az LMP szívja meg legjobban, ha egyáltalán eléri a küszöböt, lesz vagy három listás képviselője, a jobbiknak meg talán tíz, ha mázlija van. Egyéniben csak a csodát lehet várni.

Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.08.10. 11:34:56

@Mr. Waszabi: "Melyik magyar szavaz arra, hogy a gyereke rabszolgasoron dolgozzon egy gyárban, csak mert Orbánnak az elképzelése, bár az ő gyerekei tanulnak, azért mieink még se tanuljanak, hanem karistoljanak 100 rugóért élethossziglan"

És vajon az ezen felháborodottak közül melyik magyar szavaz azokra, akik ezt nem is olyan régen ezt még megmagyarázták azzal, hogy ez a piacgazdaság, el kellene szakadni végre a kádárizustól? Az alacsony fizetést pedig azzal, hogy pont annyit kap, amennyit a munkája ér, sőtt még többet is, mert a magyar az lusta, nem dolgozik, követelőző, nem ért semmihez, stb... Ha megtalálnám, szívesen beidézném a fórumból azt a 2006-2007 körüli hozzászólást, amiben a ballibrális tag kifejti, hogy az lenne az optimáis, ha minden ember pont annyit kapna, hogy annyi kajára legyen pénze, másnap még éppen be tudjon menni a dolgozni. Hmm?

is 2013.08.10. 11:35:40

@FILTOL: a kergessükkelgyúcsányt az program volt a FIDESZbohóc csapattól? te is ott csápolsz a Vörösmarty téren a 2010-es videon? te is leszavaztad 2008-ban Magyarország egyetlen értelmes reformját, az egészségügyit? büszke vagy rá?

Sweet And Full Of Grace 2013.08.10. 11:37:59

@burakefendi:

"szerintem nagy szereptévesztésben van a cikkíró. nem hinném, hogy a társadalom jelentős szeletét szólítanák meg az ellenzéki blogok ideológusai. akiket megszólítanak, azok meg egyébként is többségében biztos szavazók."

Pontosan erről van szó. Az ilyen és hasonló amatőr kampányblogok, ugyanúgy, mint a hivatásos, magát függetlennek hazudó lakájsajtó kizárólag a legelkötelezettebb törzsbázisnak szól. Illetve törzsbázisoknak, mert ugyanez megy a jobboldalon is.

Az agyonmilitarizált, szélsőséges, és velejéig hazug propaganda azonban mélységesen taszítja a "választani nem tudó" szavazókat.

Elég lehet izgalomba tartani azokat, akiknek csak az unásig ismert mantrák sulykolására van igénye, de többségnek ebből már mindenféle oldalakról marhára elege van.

CGyakorlatilag a témamegjelölésből szinte teljes mértékben megjósolható,mit fog ítni például ez a blog. Ugyanazokhoz az ócska panelekhez próbál fésülni minden eseményt, addig csűrve-csavarva bármit, amíg sikerül beleszuszakolni amaga dobozába, abba az értelmezési keretbe, ami az ő nagy "igazsága".

Az azonosoldali agymosott lelkendezik, az ellenoldali agymosott hörög ... az épeszű többség pedig magasról szarik az egészre.

flort 2013.08.10. 11:38:23

Kellemes esős napot mindenkinek!
Attól tartok, a poszt csak az író álmait fogalmazza meg, a fideszt nem lehet legyőzni. Különösen nem addig, amíg (mondjuk a színfalak mögött, csendben) nem győzi meg valaki az mszp teljes idióta- és pojáca-karát, élen Mesterházy úrral, hogy ez nem az ő kaliberük. Lehetne egy Botka, vagy valaki más a kirakatban, aki saját, új és elfogadható embereket tud hozni és már vannak eredményei. És megvitatható elképzelései.

Tud tárgyalni és megegyezni Bajnaitól Bokrosig mindenkivel és nem az az első mondata, hogy "Nem, mert...".

De amíg ezek a pitiáner és kilátástalan faszkalapok ott vannak az első öt sorban, nem lesz kivel együttműködni. Mert az mszp mögött még mindig sokan annak.

Sweet And Full Of Grace 2013.08.10. 11:40:27

@is:

"a kergessükkelgyúcsányt az program volt a FIDESZbohóc csapattól?"

Pont ugyanannyira,mint most a kergessükeorbánt a maszopbohóc csapattól.

A mindenoldali hívek meg kergetőznek,mint a birkák a mezőn, és észre sem veszik, kívülről nézve ez mennyire szánalmas és silány.

lavór 2013.08.10. 11:42:25

"Kell még egy párt."

És mi a ráknak? Annyi párt van, mint égen a csillag. Ma sem a pártok száma tesz keresztbe az embereknek. El kell fogadni: a magyar egy önsanyargató búskomorságot szerető nép. A mai korban legalább megvan a lehetőség a távozásra. Jó sokan meg is teszik.

Józsi bá' · http://jozan-parasztok.blog.hu/ 2013.08.10. 11:51:11

A szokásos gőgös gondolkodásmód, kevés gondolatisággal, és rossz következtetésekkel.

Az egymillió szavazó, akiről a posztíró beszél, pont, hogy valamivel többet vár annál, mintsem hogy az "új párt" szintén - sokadikként - deklarálja, hogy az Orbán-rezsimet el kell pusztítani, mert nincs demokrácia.

Ez egyszerűen kevés. Olyan, mintha a P & G csinálna a Blend-amed fogkrém mellé egy tök ugyanolyan dizájnú, ízű, stb. márkát Mlend-amed néven. Az ilyen típusú ál-differenciálásnak még lehetne is értelme, ha birka módjára gondolkodó 1 millió emberről lenne szó.

De pont ez a réteg az, aki konkrét terveket, gondolatokat, valamint megvalósítható, reális, pragmatikus, helyenként kifejezetten fájdalmas, de céljait tekintve a küzdelemre érdemes programot vár.

Nem "közös demokratikus mércét", nem a gonosz patás eltávolítását, és a 2010 előtti komámasszony, egyhelyben totyorgó kormánypolitika folytatását várják ezek az emberek, hanem olyan üzeneteket, amivel végre azonosulni tudnak. Az én esetemben ez például a következőt jelenti: jóval kisebb állam, amihez nyilván rendkívül fájdalmas intézkedéseket kell hozni (pl: nyugdíj összegének maximálása 120.000 Ft-ban, vonatjegy-kedvezmények teljeskörű megszüntetése, fizetős EÜ és felsőoktatás, stb.)

Valódi konzervatív párt kell. De PROGRAMMAL. Egyébként mért hinném el, hogy egy homlokegyenest más programokkal induló koalíció majd valóban tud normálisan kormányozni, és nem csak a közpénzeket a saját zsebük felé irányítani - ahogy az elmúlt 20 évben történt?!

Amadeus62 2013.08.10. 11:53:54

orbán röhög a markában. Ilyen balfasz ellenzéke még nem volt az országnak 23 év óta. Meg ilyen gyáva, ostoba népe sem persze. De mint tudjuk, a népet nem lehet leváltani. orbánék annyit harácsolhatnak, lophantak amennyit akarnak, meg a hülye magyar örül a párszáz forintos nyugdíjemelésnek meg a "rezsicsökkentésnek" . A gazdaság állapotát, a mutyikat meg leszarják.

is 2013.08.10. 12:02:58

@tobeor: figyeld meg, az LMP minden balos körzetben el fog indulni, a billegőkban éppen nem fog tudni jelöltet állítani, a listán megkapja az 5%-ot a beépített FIDESZesektől (ezt ne tudná kiszámolni Kubatov? megkapták a főpolginál is 2010-ben a szükséges csodálatos kopogtatókat), és hát Schiffernek az éppen elég. kapnak elég szakértői megbízást, háttérirodát, fenntarthatnak párszáz fős apparátust. egyetlen feltétel van: bomlasszák a FIDESZ-ellenzéket. teszik is.

is 2013.08.10. 12:05:33

@Józsi bá': na, ha te így látod, akkor neked marad Orbán, aki röhög is, teli pofával, hogy a hülye birkái mellé még ilyen támogatókat is kapott. mert ugye az neked is világos, hogy ezzel a hozzáállással (nyomatékosan: tekintve, hogy nem nevezel meg egy pártot sem, hogy kit kellene támogatni!!!!!!) orbánt támogatod. csak akkor nem támogatod Orbánt, ha valamelyik másik párt mellé odaállsz. amíg nem állsz oda, addig Orbánt támogatod.

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 12:06:02

@is: ebben teljesen igazad van.A fidesz nem a jobbikkal, hanem az lmp-vel fog koalíciót összehozni.Akár kormányozni, kár ellenzékből segíteni!

is 2013.08.10. 12:09:26

@Sweet And Full Of Grace: nem olvasol, az enyém volt a reakció, nem a felvetés, nem kell visszareagálni rá. te nem kívülről nézelődsz, hanem te passzívan Orbánt támogatod mindaddig, amíg nem állsz oda bármelyik másik párt mellé.

te csak gőgösen felhúzod az orrod, és csak magadnak magyarázod, hogy a kívülállásod az felülállás. ha nem haragszol én ebben a játékodban nem veszek részt. áltasd csak magad magad, hogy te felül állsz. tényszeren Orbánt támogatod passzívan, és egyébként pont olyan kiszámíthatóan (számít is rád Orbán) mint a birkák aktívan.

is 2013.08.10. 12:11:56

@Sexual Harassment Panda: na, azért az LMP nem lesz tényező, tényleg 3 képviselője lesz max. se nem oszt, se nem szoroz, esetleg a kétharmad múlhat rajta, de abban Orbán mindig számíthat a Jobbikra is, alkalmilag.

Józsi bá' · http://jozan-parasztok.blog.hu/ 2013.08.10. 12:12:16

@is: A francokat támogatom ezzel Orbánt.

Viszont nem tudnék jól aludni, ha egy ködös, alapvetően OV-hez hasonlóan populista-baloldali program-kezdeménnyel induló, bizonyítottan korrupt, lejáratott bandára adnám le a szavazatomat.

Ne haragudj, de nekem a "mentsük meg a demokráciát", aztán majdcsak lesz valami mentalitás nem jön be.

Orbánt pedig nem utálom zsigerből, csak annyira, mint Mesterházy-t meg a többi paprikajancsit. A patás leváltása nem okozna nálam eufóriát sajnos. Bajnai korábban szimpatikus volt, de most, hogy "igen rugalmasan" elkezdte neo-konzervatív irányból populista-baloldali irányba tolni magát, már nem füllik ár a fogam.

Józsi bá' · http://jozan-parasztok.blog.hu/ 2013.08.10. 12:17:55

@is:

Ja, az kimaradt, hogy Orbán és a szocik (beleértve mostmár Bajnait is) "programja" (inkább elképzelések ezek, mintsem konkrét célok és eszközök) között egy különbség van jelenleg:

- a szocik további eladósítással tervezik megvalósítani a populizmus kiteljesítését, a fedezet nélküli osztogatást,
- Orbánék pedig a multik és egyéb nagy cégek megadóztatásával hozzák el a kánaánt.

Mindkét megoldás ugyanoda vezet. Azaz: sehova.

Jelenleg ennyi a különbség, a fasisztázó-kommunistázó ideológiai mázat leszámítva.

Fekete Pestis 2013.08.10. 12:19:16

@is:
"te is leszavaztad 2008-ban Magyarország egyetlen értelmes reformját, az egészségügyit? büszke vagy rá?"

Le bizony, és büszke vagyok rá.

És tudod hogy miért ?

Azért, mert új terhet rakott volna ránk, de a TBJ-t és egyéb adót/közterhet nem csökkentett volna.

De mondok én mást is.
Én támogatnám azt, hogy 15%os ( és ebben minden benne van!) legyen az adó, de akkor ne is járjon ez-meg-az a szociális ellátás.

De a kommunistáid ( ja bocs, "baloldal" ) abban nagyok, hogy az "igazságosság" jegyében a mások pénztárcájában turkálnak ( míg a haverjaik offshoreoznak - nade ez offtopic és nem is különböznek ebben a fidesztöl ).

A 2008-as "reform" óriási pofátlanság volt - méltó a baloldalhoz. Az 5X%-nyi effektív adót még TB költséggel is növelték volna ...

Orbán legalkább csökkentette az SzJA-t ( az TBJ-t meg a ny.j-t viszont növvelte ... ). Na mindegy, legalább valamit csökkentett, nem úgy , mint az mszp.

Fekete Pestis 2013.08.10. 12:20:28

@Sweet And Full Of Grace:
"Az agyonmilitarizált, szélsőséges, és velejéig hazug propaganda azonban mélységesen taszítja a "választani nem tudó" szavazókat."

+1

Fekete Pestis 2013.08.10. 12:23:29

@is:

Aki nincs velűnk, az ellenùnk van. Ki is mondta ezt ?

Ja megvan. Rákosi.

2013.08.10. 12:25:07

Talán nem leszerepelt, elhasználódott és hiteltelen politikusokkal kellene pártot építeni és két éve azon civakodni ki legyen a miniszterelnök! Bár a nagy "baltól" nem igazán várok többet, hiszen csak a hatalom, a pénz és a korrupció érdekli és működteti őket. És ez soha, de soha nem fog változni, ha valaki ezek után mégis rájuk szavazz, az magára vessen és még azt sem mondhatja, hogy nem szólt nekik senki!

nagykerek 2013.08.10. 12:26:46

Emlegetett valaki egy délelőtti meg egy délutáni műszakot.

Úgy látszik a posztoló műszakváltást szeretne.

Kik is a Közgép leggyakoribb partnerei a közbeszerzéseknél? Ja, a Strabag meg a Swietelsky.

Nem inkább a 70:30-at kéne eltörölni kedves posztoló? Mitől lesz jobb ha a 70:30 helyet cserél?

lavór 2013.08.10. 12:30:14

@Amadeus62:

Persze hogy röhög. Már a kommunikáció is elmeháborodott. "A bukott baloldal.." Na a FIDESZ is bukott. :D Egyszerűen hihetetlen menyire balga a magyar. akinek van rá módja, csomagoljon, hadd gyilkolják magukat ezek a túlképzett politikusok.

Ad Dio 2013.08.10. 12:31:26

www.youtube.com/watch?v=cv4MxS5vtv8

Ne haragudjatok kérlek, de ez idekívánkozik...

high up! 2013.08.10. 12:33:07

A magyar ember kurva különleges fajta, mindenről tud mindent (legtöbbször már előre), de a világból mégse ért meg soha semmit. Ezért marad mindig a történelem betege.

A 2 millió fidesz birka nem érti meg, hogy Orbanescuval nem valósult meg a célja, miszerint legyen vége a Nyócév nokiádobozainak meg az emberi megélhetés tönkrtételének. Sőt, a helyzet még rosszabb lett, mert most már törvények sorozatát gyártották az elit számára, miszerint mindent lenyúlhat magának a maradék 90% prolitól.

Az 1 millió bocialista lény nem érti meg, hogy kriptokomcsikkal, meg ótvar arcú Elmúttnyócévesekkel nem lehet szavazatot hozni a bizonytalanoktól.

A mitegy 1-1,5 millió értelmesebbjének már csak az lehet a reménye, hogy Ángyán beindul a pártjával (plusz esteleg az LMP-vel) és lesz egy polgári, európai középréteg párt. 10-15% szavazói potenciáljuk mindenképpen van és ezzel a kormányalakítás mérleg nyelve lehetnek.
Na nem madöf meg szadesz módra, hanem ők diktálnák a passzát szelet, védve az európai, nemzeti szellemiséget és a racionális gazdaságpolitikát.

Nem kormányváltásban kell tehát gondolkodni 2014-ben, mert ez ábránd, hanem kell egy 3. párt, amelyik kordában tartja a két nagy maffia párt egyikét a kormányon.

high up! 2013.08.10. 12:43:29

@tobeor: "Az ország összességében eljátszotta azon erőforrásait, azon erőforrásainak minimumát, küszöbértékét, amely szükséges lenne ahhoz, hogy meglegyen az az erő, az a kritikus szintű erő, hogy lehessen ezeken változtatni."

És hogy ez mennyire igaz lesz 2014-ben, arról még senki nem gondolkodik: amikor a közv. kutató reprezentatív megkérdezést csinál, akkor nem korrigálja az eredményt azzal, hogy 500 ezren mégiscsak leléptek az országból és ezek valszeg nem fognak szavazni. Az ellenzéki szimpatizánsok illetve a bizonytalanok számát tehát kb. 500 ezerrel kell lefele korrigálni.
(és közben az erdélyiekkel meg a kormánypárti eredményt felfele korrigálni)

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 12:45:08

@is: de légyszíves magarázd már el, hogyan lehetséges egy fidesz-jobbik?
Az a jobbik, aki azt mondja éjjel nappal, hogy a fidesz ekkora egy maffia, micsoda cionista bérenc, és majd jól elszámoltatja őket, hirtelen megszelídül?És felteszi a kezét, hogy ok megadom magam?
Vagy a fidesz hajt fejet, és antiszemita lesz, és szembemegy azzal amit a világ felé kommunikál?
A 2 párt teljesen ellentétes.Hogyan lehetséges a koalíció.

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 12:49:38

hogyan fognak megállapodni MO helyzetéről az EU-ban?
Mi lesz?A fidesz lesz antiszemita, vagy a Jobbik nem??
ezt én nem tudom L képzelni, ne haragudjatok.

bioLarzen 2013.08.10. 12:50:05

@high up!: Nagyjából teljesen egyetértek.

Viszont... te őszintén el tudod képzelni, hogy Ángyán bármikor tényező lesz? Sajna, az átlagszavazó buta, megvezethető és nem a lényegre szavaz, hanem a körítésre, a porhintésre. Ángyánnál még talán Bajnai is karizmatikusabb - anélkül pedig szavazást nyerni nem lehet. Ez olyan, mint a párválasztás: lehetek én a világ legjobb "férjanyaga" - ha nem nézek ki elég jól, nem nagyon van esélyem.

Sajna, ma tényleg van egy elég népes választói réteg, amely épp békásat játszik: van az a népszerű tévhit, hogy ha egy békát beraksz egy lábas hideg vízbe, majd lassan elkezded melegíteni a vizet, simán meg tudod benne főzni a békát, mert az nem veszi észre a víz lassú, fokozatos melegedését. Hát, jó sok embernek egyáltalán nem esett le, hogyan lett a fidesz pár év alatt a közéletet megtisztítani akaró, a korrupció felszámolását hirdető, takarékos államot ígérő, könnyebb, jobb életet célzó, a "nép szemével irányított" és demokráciát kiteljesíteni hivatott erőből pont mindennek paródiája: a közéletet tán minden eddiginél nagyobb mocsárba süllyesztő, nyíltan és hatalmas mértékben mutyizó, tán minden eddigi kormánynál pazarlóbb, az életet az egyszerű polgár számára katasztrofálisan megnehezítő és a demokráciát a rendszerváltás óta soha nem látott mértékben lezüllesztő, totálisan és gyakorlatilag felvállaltan elitista erővé. A választópolgárok nem kis része ezt szépen végignézte/végigélte, és mégis minden közvéleménykutató szerint stabil előnye van a fidesznek. És ez minden valószínűség szerint valóban így van, nem a közvkut cégek ferdítenek (bár nyilván van ilyen is).

Az ellenzéki "erők" (LOL) egyikétől sem tapasztalni olyan szándékot, neadjisten igyekezetet, amely erről az oldalról próbálna meg megoldást keresni: hogy miért van a fidesznek még mindig stabil előnye egy olyan választói tömegben, amelynek elvileg tudnia kéne, hogy a fidesz szarik rájuk, és szinte kizárólag saját maga, illetve szűk körű klientúrája gyarapodása érdekli. Egyetlen ellenzéki párt sem ériontette még - legalábbis nyilvánosan - ezt a látszólagos paradoxont, ezt a feudális jobbágyokra jellemző szemléletmódot a XXI. században ("nekem úgyis mindegy, nincs beleszólásom a sorsomba, csak a gazdámnál van a hatalom, ő mindent megtehet, mert a törvény az ő eszköze, a fejem fölött döntenek mindenről, tehát leszarom.")

bio

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.08.10. 12:57:44

@hogyne,persze,igazad van!: Kár, ezért mellékelek egy közérthető cikket. A te számod az aktuális összes működő tőke állományra vonatkozik, de elég ha elképzeled mennyi is az 78 milliárd euró: csak a spekulatív adótartalma fedezni a GDP arányos hiány 10%-os csökkentését és Magyarországot munkaerő importra kényszerítené.

index.hu/gazdasag/2013/05/27/hihetetlen_hogy_mennyi_penz_jott_mo.-ra/

bioLarzen 2013.08.10. 12:58:34

@Sexual Harassment Panda: Emlékszel még, miket mondott Torgyán 98 előtt a fideszre? Aztán valahogy mégis lett fidesz-kisgazda koalíció meg közös vasárnapi ebéd Mariska húslevesével...

Na, ugyanígy lehet fidesz-Jobbik. Nem mondom, hogy lesz, de a módszert már ismeri és használta a fidesz.

bio

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 13:06:38

@bioLarzen: értem.De a kérdésre senki nem válaszol.Melyik párt fogja feladni azt, amit eddig mondott, és beleköpni a szavazótábor arcába?A fidesz, vagy a jobbik?
A jobbiknak miért lenne érdeke egy koalíció?
Érdekes, erre a kérdésre senki nem tud válaszolni.

2013.08.10. 13:11:09

IDÉZET A POSZTBÓL:
"A magyar nép úgy él, mintha a világon se lenne az összefogás..."

A magyar nép igenis összefogott. A legutóbbi választásokon Európában egyedülálló arányban szavazott az addigi kormánypártok (a mai ellenzék) ellen. Azt mondta ez a kétharmad: Nem kérünk belőletek, mert tehetségtelen, lusta, korrupt és hazafiatlan brancs vagytok, le veletek, soha többé vissza ne gyertek!

A közvélemény kutatások pedig azt mutatják, hogy a magyar emberek véleménye nem változott: nem kér a mai ellenzékből!

Rwindx 2013.08.10. 13:12:38

A poszter kinevezte magát az univerzum közepének, de durván csodálkozik mégsem körülötte forog a világ.

Azt kellene már felfogni hogy az ellenzék nagyobb része az emberek számára már kipróbáltan sokkal szarabb a jelenlegi kormánynál is. Ezért nem fogják leváltani a kormányt akárhányfele osztódik. Aki majd idővel leváltja a fideszt, arra a poszter ugyanúgy fanyalogni fog, mert a jelenlegi pártokhoz és abban szerepet vállaló emberekhez köze nem lesz.

ob.szerver 2013.08.10. 13:16:59

@bioLarzen:

"te őszintén el tudod képzelni, hogy Ángyán bármikor tényező lesz?"

Annak kéne lennie? Aki ugyan 1 (egy) ügyben szembe ment a fidesszel és kiállt a saját igazáért, amiért respekt, de a maradék 999-cel semmi gondja nem volt.

Hogy mennyire way off a pali, azt mi sem bizonytja jobban, hogy összeállt néhány vajákoló félkegyelművel és velük képzeli el a céljai elérését.

blaubner 2013.08.10. 13:19:23

ha ez a poszt egy szatíra, akkor annak nagyon jó.

ha komolynak szánta a szerzője, akkor viszont szvsz több ponton is teljes tévedésben van:

"...az a helyzet, hogy ma Magyarországon értelmes, a dolgok között alapvetően eligazodni képes ember nem támogatja a kormányt: úgy várja annak bukását, mint a zsidók a Messiást..." - szerző szerintem nem sokat tud a saját értelmiségi baráti körén kívüli átlagember véleményéről és gondolkodásáról.

"...de kik csinálják meg ezt a pártot? Szerintem azok, akik az orbánizmus legkeményebb kritikusai – és a leghitelesebbek is: azok a publicisták, bloggerek, akik már 2010 előtt is leírták, elmondták, milyen lesz ez a Fidesz-éra, és akik ezt nem valamely politikai párt érdekében tették meg, hanem csak úgy, az igazságért..." - te láttál már hiteles bloggert/publicistát? mit gondolsz a lakosság hány százalékát érik el a politikai blogok? 10-15%? és hányan veszik őket komolyan? 1-5%. szerintem.

no_successful2 2013.08.10. 13:20:08

"és a leghitelesebbek is: azok a publicisták, bloggerek, akik már 2010 előtt is leírták, elmondták, milyen lesz ez a Fidesz-éra, és akik ezt nem valamely politikai párt érdekében tették meg, hanem csak úgy, az igazságért."

Azt tudod ugye hogy ebben a szövegrészben hemzsegnek az ellentmondások ?
Ennyire hülyének nézed az embereket ?
Hogyan lehet mindenki szemében hiteles az, aki mindig csak egy politikai oldalt támad és kritizál? Akkor amikor 2010 előtt is volt bőven ok a kormányzó erőt kritizálni, ti akkor is zorbánoztatok. Baromi hiteles na.

Az igazság ?
Az mindig egyszerű.
2002 től 2010-ig olyan folyamatok játszódtak le javarészt az akkori kormányzat tudatos, és kevésbé tudatos hibái folytán, melyek nagyon veszélyes pályára sodorták a magyar nemzetgazdaságot, és társadalmat. A jelenlegi kormánynak jutott az a felettébb nehéz feladat, hogy ezeket a folyamatokat lelassítsa, vagy megfordítsa. Ezt úgy kellett megtennie, hogy az IMF megkerülésével jusson forrásokhoz, hiszen az IMF közreműködése egyenes út, a tömegtüntetések kirobbanásához. Ezt nyilván nem vállalhatták fel, ezért nyúltak inkább a két rossz közül a kevésbé rosszabb megoldáshoz, a magánnyugdíjak állami kezelésbe vételéhez, és a bankok adóztatásához.
Ma, már ott tartunk, hogy az ország kikerült a túlzott deficit eljárás alól, ami akárhogy is nézzük, eredmény.

Szóval egyszerűbben mondva:
Elb...tátok, a jelenlegi kormány pedig (legalábbis ami a nemzetgazdaság talpraállítását illeti) úgy tűnik jól dolgozik.

willdataa 2013.08.10. 13:26:35

"a maguk barbár, cizellálatlan germánságával"

Ez amolyan balliberális politikailag korrekt rasszizmus és sértegetés akart lenni. Tegyük fel hogy valaki azt írná hogy például a kánaániták Bibliában dokumentált kiirtását a maguk barbár, cizellálatlan zsidóságával hajtották végre Józsuéék. Ugye hogy a posztoló rögtön elkezdene hörögni hogy antiszemitizmus. Ne tegyed azt másokkal, amit nem akarsz hogy veled tegyenek.

zobod 2013.08.10. 13:32:55

@Rwindx: helyes észrevétel. A fidesz jobb választás, mint akár a baloldal magukat rég lejáratott közszereplőinek ezer sebből vérző koalíciós tákolmánya, akár a jobbik. Ez van.

bioLarzen 2013.08.10. 13:37:22

@Sexual Harassment Panda: A választók nagy részének az eddigi tapasztalatok szerint nagyon, de nagyoön rövid a "politikai memóriája". Ha emlékszel, anno pontosan ugyanez volt a már említett fidesz-Kisgazdapárt koalíció esetében is (bocs, hogy már megint ezt hozom, nem ez az egyetlen koalíció, amit ismerek :) - csak épp szerintem tökéletesen illik a helyzetre). Sokan sokáig azért tartották nehezen elképzelhetőnek e két párt koalícióra lépését, amikor a választási matek ezt kezdte a legvalószínűbb szcenáriónak mutatni, mert akkor valamelyik pártnak szinte direktben szembe kéne menni azzal, amit addig a másikról mopndott. Vagy Orbánnak, aki kuléturált megfogalmazásban ugyan, de leprimadonnázta és bohócozta Torgyánt, vagy Torgyánnak, aki "üzenetrögzítős pártnak" titulálta a fideszt, mondván a párt a gyakorlatban szinte nem is létezik, stb...

A kulcsszó: a hatalom. Ha a hatalomba kerülés, ileltve annak megtartása a cél, akkor a poltikusok nem kis része hirtelen nagyon egyszerűnek, helyesnek és vállalhatónak fogja látni korábbi önmagának szembeköpését. Max lesz egy kis felháborodás, a szimpatizánsok egy része elveszik - de sebaj, mert megvan a hatalom!

És, amíg a politikusok jó része nem azért politizál, mert szereti ezt a munkát és elhivatottságot érez, hanem azért, mert így tud meggazdagodni és beásni magát olyan pozíciókba, ahová el akar jutni, addig a cél mindig felülírja az erkölcsöt. akkor még azzal is vígan összefog és örökre tartó vértestvérséget köt a Politikus, akivel pár órája még kibékíthetetlen világnézeti ellentétei voltak...

Ugyebár, az 1984 és az abban taglalt szövetségek-koalíciók...

bio

xvxvxv 2013.08.10. 13:43:37

@no_successful2: ezt a lószar szövegelést!

te felépítettél magadnak egy fidesz-világot a buksidban nyelvileg, láthatóan ezeket a paneleket használod állandóan a győzködésre, mert csak úgy folynak ki belőled a semmitmondó szavak; süt rólad, hogy bölcsész-közgazdász vagy: "veszélyes pálya", "ennek lassítása", "eredmény", "talpraállítás". olyan modorosan beszélsz, aranyapám, mint egy nyugdíj előtt álló vidéki gimnáziumi tanár.

egy igazi sima szájú hantás vagy, de inkább egy szánni való fanatikus, aki mindig mindent megmagyaráz, csak azt ne veszélyeztesse semmi - a Pártban való hitedet -, ami életed értelmét adja.

bioLarzen 2013.08.10. 13:45:47

@ob.szerver: Szerintem nem jött le neked pontosan, mit és mire írtam.

Amúgy nekem sem lesz valaki, aki sok szarban benne volt automatikusan Hős, csak mert egyszer valamit végre "jól" csinál - de persze, ez azért bonyolultabb ügy... Mert, ugyebár ez pölö Nagy Imrére is vastagon igaz lenne... Mátyás is legalább akkora népnyúzó volt, mint "Hős" és pozitív ikon...

Ángyánban azt tisztelem, hogy nála legalább volt egy pont, ahol azt tudta mondani, hogy a szakmai/erkölcsi tisztesség fontossabb, mint a politikai/anyagi karrier. Ez nem sztornózza azokat a nyilvánvalóan tisztességtelen és erkölcstelen dolgokat, ami még nála is belefért a tisztességbe és erkölcsösségbe - de nála legalább volt egy határ. Kíváncsi vagyok, Kövérnek, Lázárnak, Pokorninak, Ádernek stb. van-e egyáltalán ilyen határ - és, ha van, hol. Hol van az a pont, ahol Lázár azt mondaná, hogy ennyi és ne tovább, ehhez már nem tudom lelkiismeretem szerint a nevemet adni. Vagy ahol Rogán ezt mondaná. A sokak által a fidesz bohócának titulált Deutsch (akit én sem tartok politikailag sokra) pléldául többször nyíltan beszólt a kormánynak - bár, persze azért addig valahogy sosem jutott el, hogy "inkább ugorjon az EU-s állás, de ezt már nem támogatom" - úgyhogy azért dícsérni nyilván őt sem nagyon lehet :)

bio

Conchobar 2013.08.10. 14:02:47

Ez a blog valami olyasmit mond, hogy fogjunk össze gyerekek és akkor legyőzzük a Fideszt, mert tulajdonképpen már csak az összefogás hiányzik. Összefogni és akkor havaj. Meg se próbálja kikutatni az okokat, hogy igazából mik vezettek az MSZP és mutánsai térvesztéséhez, és mivel lehetne ezt a térvesztést visszafordítani. Valahogy nem akarózik tudomásul venni, hogy kevés az, amit bevetnek a magyar választó megnyerésére. Kevés amit nyújtani tudnak, kevés Orbán és a Fidesz távozása, kevés ígérgetni (még akár ingyenes BKV-t is a budapestieknek). Még a fejcserék (a 2010 előtti idők főszereplőinek távozása) se lennének elegendőek. Valahogy annak sincs nyoma, hogy megértették volna a Jobbik (MSZP rovására történő) előretörésének okait. Valahogy nem akarózik abbahagyni az 'európai' locsolóversek karácsonyfa alatti kántálását (helyette mintha arra várna, hogy majd a többiek, a választók is majd bekapcsolódnak a kántálásba)

xvxvxv 2013.08.10. 14:03:55

@bioLarzen: ezek tolvaj, amorális férgek. a Pokorni egyedül vállalható közülük, de ő is visszavonult polgármesternek. meg kell mondjam, a kis cégünk az ő kerületében működik, kúrva jól vezeti a kerületet. szinte hibátlanul.

a konzervativizmust amúgy egyetlen ember képviselte következetesen ebben az országban: Csapody Miklós.

tamas11 2013.08.10. 14:07:27

@Sexual Harassment Panda:
Aligha tudunk téged megnyugtatni,hogy nem történhet fehérből fekete.Lehet. Ha a jelenlegi kormányváltó erők elérnek egy magas fokot az összefogásban, annak rémképe azonnal és hevesen egymáshoz préseli a fideszt + jobbikot. Az arculköpéssel ne foglalkozz, ők sem fognak. Biztosra vehető, hogy ez bekövetkezik.A frazeológia is kész: baloldali összefogásnak, maffiának nevezik kritikus ellenzéküket most is, visszamenőleg is. Egyre többaz olyan hang, aki jobbosként definiálta magát, aki felismeri, hogy ezzel a megosztó modellel nem lehet leképezni a folyamatokat.

xvxvxv 2013.08.10. 14:08:55

@Conchobar: az mszp sehogyan sem vállalható, még annak árán sem, hogy a fidesz menjen. nem maffia, mint ezek, de balfaszok, ötletük nincs semmire, állandóan csak a túlélésre játszanak, és szeretnek lopni. mondjuk, annyi a javukra írható, hogy nem bűnszervezetben, mint ezek a hazaáruló tetvek.

tamas11 2013.08.10. 14:18:09

@no_successful2:
2010 előtt az önkormányzatok 70 %-ánál is több volt Fideszes többségű, nem ritkán nyomasztó. Ott már látszott az orbánizmus működése, igazi fenyegetése, hiába volt még Gyurcsány-kormány (majd Bajnai), azokról már látszott, hogy menni fognak. Ilyen környezetben már akkor látszott, mi a nagyobb veszély, de már nem lehetett kiállni az MSZP mellett - sem. Az LMP pedig karrierje elején tartott, a JOBBIK pedig keveseknek jelent alternatívát.Ha szemét ügy egymás keblére borulniok, akkor bizton megtörténik!

gmower (törölt) 2013.08.10. 14:18:57

Hát ehhez a poszthoz nincs mit hozzátenni. Remélem még sokáig nem értitek meg, hogy miért is vezeti még mindig a kormánypárt a felméréseket annak ellenére, hogy mind a pár tucatnyi hvg & indexblogger, nameg a fajkasházi féle összeröffenésen megjelent, magát az egy és oszthatatlan magyar értelmiségnek képzelő brancs egyetértenek, hogy a szörnyűséges 2010-es választások óta ez a szegény ország az akkori csodálatosan demokratikus, pezsgő társadalmi vitákkal telt, pannon pumaként ugró gazdaságú, minden polgárának nyugati életszínvonalat biztosító köztársaságból hová süllyedt. Barmok :)

tamas11 2013.08.10. 14:20:28

@xvxvxv:
Ezért oly fontos, hogy más többségű legyen a kormányváltó erő.

Conchobar 2013.08.10. 14:23:12

@xvxvxv: "nem maffia, mint ezek, de balfaszok, ötletük nincs semmire, állandóan csak a túlélésre játszanak, és szeretnek lopni" - Az a baj, hogy a választók sokszor nem néznek önmagukba (helyette a szimpatikus párt mondokóját ismételgetik), nem néz önmagába és nem látja azt, hogy őt annyira az nem is zavarja, hogy lopnak a közösből. Más az, ha 'mi' vagyunk az, akitől lopnak és más az, ha 'én' vagyok az. A lopás az csak egy megbocsájtható szeplő/pattanás a menyasszony (a párt) árcán (ám ha elegünk van már abból a nőből, akkor már az a szeplőre is növeli az undorunkat)

angyalföldi partizán 2013.08.10. 14:25:11

én független gondolkodóként a Ferit szeretem meg az Attist,ők az én hőseim.
de,nagy baj van elvtársak,nagy baj.a félelem légköre uralkodik itten,kéremszépen.
én már csak bajuszkötővel merek kocsmába menni,nehogy narancs dzsekis huligánok támadjanak meg

tamas11 2013.08.10. 14:26:36

@zobod:
Mit lehet erre mondani? Ez lenne, amit állítasz?
NEM, nem ez van...A kormánymegdöntésre képes és alkalmas erő szükségképpen sokszínű lesz. Azokat korai és hamiskás ilyen könnyen, már most "elkefélni" ahogy te teszed, illetve tennéd. Kilóg a lóláb, hogy Orbánt akarsz, máskülönben tolódnál, és keresnéd a szövetségeseket. Benned csak orbán képtelen világa vált ki kompromisszumkényszert.

Erő e-meló 2013.08.10. 14:40:07

"Ha az ember szétnéz a magyar online sajtóban, akkor azt látja, hogy a kifejezetten a Fidesz kezéből etetett médiumokat kivéve mindenki a pokolba kívánja az Orbán-rendszert. "

Az lesz majd nektek a hétköznaPICSAlódás, amikor a többség a Fideszt fogja választani. Jó lenne már ha meg tudnátok különböztetni a virtuális valóságot a kevésbé virtuálistól. Mellesleg, a leírtakból az is látszik, mennyire van ténylegesen elnyomva az ellenzéki média Magyarországon

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 14:40:18

@tamas11: de még mindíg nem válaszoltál a kérdésre. hogyan fog ez bekövetkezni?
A fidesz fog kilépni az euból, vagy a jobbik nem?

tamas11 2013.08.10. 14:42:26

@gmower:
Te nem érted... Azért vezeti a közvél.listákat "még mindig" mert az ellenzéki nem motívált, ellenérdekelt a korai közvéleménykutatásokban...
Valamint, a hatalom jellgzetesen jólszervezett erő. NIncs miért új többséget előállítani időnek előtte, ha így lenne, akkor már az utcán lennének,de ezt a hangadóik is kerülik (nagyon helyesen). Úgy is mondhatnám, ennek a kvázi-baloldalnak még csőcseléke sincs...

tamas11 2013.08.10. 14:44:57

@xvxvxv:
nem gondolod, hogy hazaáruló teveket nem kéne aktuálisan mérlegen tartani, mer' az olyan igazságos?

high up! 2013.08.10. 14:49:07

@bioLarzen: "... te őszintén el tudod képzelni, hogy Ángyán bármikor tényező lesz? Sajna, az átlagszavazó buta, megvezethető és nem a lényegre szavaz, hanem a körítésre, a porhintésre."

Ángyán már most politikai tényező. Ugyanis van szavazó tábora. Csupán azért, mert hitelesen képviselt egy érdeket, ráadásul a legnehezebb pozícióból.
Hogy mekkora politikai tényező, azt jól mutatja, hogy már a ballibsi oldal is megkezdte a lejáratási kísérletét a "dehát csak egy dologban mondott ellent, a többiben nem" féle ótvar dumával.
Ezeknek elég annyit mondani, hogy ilyenfajta debil logikai alapon akkor ma az összes ballibsi képviselő a jövőben újraválaszthatalan lenne.
Közben a nagy Ángyán ellenes szájhősök mégis az ő ótvar idoljaikra szavaznak. Mert ott ugye már nem ér az ángyáni kritérium.

A másik: Ángyán és az ő szerény világa pont azoknak a szavazóknak szól, akik nem akarnak:
- nyugger demagógiát
- szociális demagógiát
- EU, nemzet, család és haladás ellenességet.

Hanem racionális gazdaságpolitikát és kormányzást akarnak. Ezért nem kell Ángyánféléket krományzóképesség alapján mérni. Hanem az kell, hogy az kb. 1-1,5 millió még normálisnak megmaradt (= nem fidióta, nem bocialista, nem gyúrtcsány-libás maffia fundamentalista hívő) szavazónak legyen egy 10-15%-os érdekvédő pártja.

Aki kormányt alakítani, annak kell majd aztán az Ángyánféle pártnak befeküdni.

tamas11 2013.08.10. 14:49:38

@Sexual Harassment Panda:
Ritkán mondjuk ki de a hazai gazdaságnk, esélyeinknek mind e pillanatig sarokpontja az a pármilliárd uniós EURO.. (ha nem az egyetlen!). Úgyhogy, nem fognak kilépni. A nemzeten barkácsoló odamondogatás kell csupán, de olyanoktól, akik a pénztáraknál (közbeszerzéseknél) aztán felismerik a helyes utat.

videki gyerek 2013.08.10. 14:49:47

Bazzeg az elenzek annyira szanalmasan bena, hogy akkor sem szavaznek rajuk, ha Orban Viktor geppuskaval lovoldozne a parlamentben.

Lehet hogy sok hibaval, de az tagadhatatlan, hogy az utobbi 3-4 evben valodi komoly kormanyzas folyik az orszagban. Es ebbol, elobb utobb azert lesz valami.
Ha az mszp lenne hatalmon, akkor orszag mar reg belepusztult volna az adosagba, es ezt kompenzalando, a Gyurcsany minden heten rendezne egy antifasiszta tuntetest.

_most_ 2013.08.10. 14:51:55

@zobod: nekem egy év fidesz kormányzás után nyilvánvalóvá vált, hogy a fidesznél bármi jobb választás (kivéve a természetesen a jobbik, mert ők nácik), az emberek többsége nem túl intelligens, ezért több idő kell neki, hogy belássák ezt.

bioLarzen 2013.08.10. 14:55:31

@xvxvxv: "kúrva jól vezeti a kerületet. szinte hibátlanul." (mármint Pokorni)

Ha tudnám, hogy "megbízható vagy", erre küldenék egy privát mélt. Sima lakosként amúgy megértem, hogy így érzed.

Ja, és abban is egyetértünk, hogy a felsoroltak közül még messze ő viszi el a pálmát vállalhatóság tekintetében. Illetve, bizonyos tekintetben a professzionalizmus terén is övé a babérkoszorú: ő tudja a legjobban kordában tartani, hogy mit tud róla a nagyközönség és mit nem. Ez nem kis mértékben persze annak is köszönhető, hogy bölcs döntésként, ahogy írtad, visszahúzódott a kerületi polgármesterség relatív árnyékába.

bio

bioLarzen 2013.08.10. 14:56:13

@high up!:
"Ángyán már most politikai tényező. Ugyanis van szavazó tábora."

Mekkora?

bio

Conchobar 2013.08.10. 14:56:16

@tamas11: "Te nem érted... Azért vezeti a közvél.listákat "még mindig" mert az ellenzéki nem motívált, ellenérdekelt a korai közvéleménykutatásokban..." - Ez egy kicsit önáltatásnak tűnik. Legutóbb a Fideszről már 2008-ban látni lehetett (a 300Ft-os választásnál), hogy meg fogja nyerni a 2010-est, 2009-ben (az EU-választás után) már azt is, hogy nagy fölénnyel. Ami kételyre adott okot (2009-ben), az a közvélemény-kutatások Jobbikkal kapcsolatos eredményei voltak. De 2009 után már egyértelmű lehetett, hogy a Jobbik bejut

tamas11 2013.08.10. 14:58:24

@Lindalinda:
a vélemény-közkutakodók pártokra mérnek, és láthatatlan, vagy rosszul látható számokra az is olykor, ami a legjellemzőbb. Például ezekben a hetekben a volt MDF-esek pártalapítása(i).
Erre érdemes figyelni, jóllehet mérni még nem lehet.Olyan erők mutatkoznak, akiket képtelenség lebolsizni, hiteles ellenzékiek. A HaFr blog köre is gyűjti a muníciót, és kár leinteni azzal hogy libertárius, vagy még nem képes kommunikálni magát. Ezeket kinőheti.

bioLarzen 2013.08.10. 15:00:02

@high up!: Ja, és egy tanács (bár tudom, hogy nem kértél): ha továbbra is hiozzászólásonként kétszer "ballibsizel", akkor ne nagyon számíts arra, hogy bármi másnak vegyenek, mint droidnak. Ezzel a szóval rögtön elhelyezed magad a palettán, méghozzá oda, ahol állókat viszonylag kevés helyen vesznek komolyan, illetve tekintenek vitapartnernek. Szíved joga természetesen - de ez kb. olyan, mintha valaki komolyan veendő vitapartnernek szeretne látszani egy, a homoszexulatitásról rendezendő vitán, de folyamatosan "mocskos buzi férgeknek" titulálná a homoszexuálisokat. Megteheti persze, mert jogában áll - csak viszonylag nehezen lehet onnantól komoly vitapartnernek tekinteni.

bio

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 15:02:21

@tamas11:
Abban ehyetértek, hogy a Fidesz nem akar kilépni.Már soxor lett volna alaklma, de nem tette, sőt, egyetlen egyszer senki ki nem ejtette a száján a jelenlegi kormányból.
A Jobbik viszont mással nem tud kitűnni a tömegből, folyamatosan lebegteti a témát, hogy egyfajta Svájc/Norvégia vonalat kellene követnünk, megtartani a schengeni tagságot és a szabad munkavállalást..blabla.
A fidesz (bár rengeteg hibája van) nem antiszemita.Minden nap 2x elmondják, hogy zéró tolerancia a rasszizmus ellen, blabla, micsoda isten ajándéka a zsidóság, blabla, a Jobbik meg nem egészen ezt teszi.Ebben hogyan találnák meg a közös nevezőt?
A jobbik naponta elmondja, hogy a jelenlegi kormány ugyanannyira hibás, mint a megelőző kormányok.És egyszercsak egy csapásra nem lennének antiszemiták, és kibékülnének azokkal akiket krtizáltak??
Ez egyenlő lenne az öngyilkossággal, a jobbik megszűnne létezni.

Conchobar 2013.08.10. 15:02:26

@_most_: "egy év fidesz kormányzás után nyilvánvalóvá vált, hogy a fidesznél bármi jobb választás (kivéve a természetesen a jobbik, mert ők nácik), az emberek többsége nem túl intelligens, ezért több idő kell neki, hogy belássák ezt" - Igazság az, hogy az a valaki "nem túl intelligens", aki az okok megkeresése helyett megelégszik avval az álmagyarázattal, hogy 'az emberek hülyék, oszt azért van úgy'. Arról már nem beszélve, hogy ha valami címkézést, valami túlzást valóságnak fogad el(a Jobbik náci, az MSZP bolsi, a Fidesz bolsi stb.)

high up! 2013.08.10. 15:05:00

@bioLarzen:

Fogalmam sincs mekkora szavazótábora van Ángyánnak, mert még nem mérik. Csak annyi biztos, hogy ha tényleg komolyan gondolná a politikai szerplést és megszervezné a PR csapatot, plusz integrálná a gazdasághoz és joghoz bizonyítottan értő (és nem lejáratódott) értelmiséget, akkor az út nyitva van a 15%-ig.

De persze racinálisan gondolkodva, Ángyán nem fogja megerőltetni magát, hogy a polgári réteg számára egy védőpártot kezjen el felépíteni. Szerintem annyiban fog maradni a dolog, hogy a tapasztalásai alapján biztos benne, hogy már ma megvan neki min. 5% a vidéki népességtől, és ennél többet nem is nagyon akar.

Conchobar 2013.08.10. 15:08:40

@Sexual Harassment Panda: "A Jobbik viszont mással nem tud kitűnni a tömegből" - Azért mondja, mert mással nem tud kitűnni, vagy azért, mert ez fakad a lényéből? (ha valaki nacionalista, akkor nem is tudhat internacionalista, EU-unionista lenni)

zengjen a dalunk fajtárs 2013.08.10. 15:11:21

"…De kik csinálják meg ezt a pártot? Szerintem azok, akik az orbánizmus legkeményebb kritikusai – és a leghitelesebbek is: azok a publicisták, bloggerek"

Lehetne kicsit konkrétabban?
Mert erről az "elsöprő népi mozgalomról" kiderült már az elmúlt években párszor, hogy valójában mire elegendő.

Volt ugye a Milla, ami egy közepes bulira való tábort mozgatott meg fénykorában. A vezetőik mostnra elárulták, beálltak az MSZP és hasonszőrűek fenekét nyalni. Kis csalással behozták Dopemant, akinek ez is egy jó alkalom volt hogy böföghessen a mikrofonba. Volt ugye a HaHa, akiknek a diákokban meglevő jogos elégedetlenség mellett is csak bohóckodásra futotta. Néha nevetni néha meg sírni lett volna kedve a zembernek tőlük.

Most meg csak úgy egyszeriben kicsodák és honnan?

Conchobar 2013.08.10. 15:14:00

@Sexual Harassment Panda: "A fidesz (bár rengeteg hibája van) nem antiszemita.Minden nap 2x elmondják, hogy zéró tolerancia a rasszizmus ellen, blabla, micsoda isten ajándéka a zsidóság, blabla, a Jobbik meg nem egészen ezt teszi" - Valahogy nem tanulunk a történelmünkből. Ha 1945-1989 között valaki nehezményezte a magyarországi orosz befolyást, orosz jelenlétet, az gyorsan megkapta, hogy szovjetellenes. Manapság már az antiszemita jelző járja

high up! 2013.08.10. 15:14:37

@videki gyerek: "Lehet hogy sok hibaval, de az tagadhatatlan, hogy az utobbi 3-4 evben valodi komoly kormanyzas folyik az orszagban. Es ebbol, elobb utobb azert lesz valami."

Már most van! A 10%-os elit soha nem látott mértékben gazdagodott meg ebben a ciklusban rajtatok, a 90%-os prolira vett népségen keresztül. (gy.k: ti finanszírozzátok az elit dolce vitáját)

Még egy Orbanescui ciklus, ráadásul a 9%-os szja-val, és 2018-ban már irigyelni fogd a 80-as évek romániai meg lengyel hentes üzleteknek a kínálatát.

Ja, a gazdaságról meg annyit, hogy a modern világtól való elfordulás, a Keleti szopás, meg a hasonló stratégiák a felcsúti parasztközgazdász fejében a következő ciklusban már házhoz szállítják nektek a 60-as évek világát. De nem baj, mert:

"A jóléten kívül is van élet!"

bioLarzen 2013.08.10. 15:15:00

@high up!: "Fogalmam sincs mekkora szavazótábora van Ángyánnak, mert még nem mérik."

Ilyen alapon én is politikai tényező vagyok, mert lenne táborom, ha indulnék - csak nem mérik ;)

Ángyánból soha nem lesz önálló politikai erő, mert nem az a személyiség. Maximum egy másik erő fogja felhasználni pántlikaként.

Természetesen szerintem.

bio

tamas11 2013.08.10. 15:15:06

@Conchobar:
két teljesen különböző helyzet. Ugyanazt a következtetést sikerül levonnod, hogy látni lehetett a fideszt... Én azt látom, ami az utcáinkon, intézményeinkben történik. Valamint, jól látom, hogy miben tér el a két "tábor" támogatottsága. Az ellenzék nem osztogathat, és hazai viszonyaink közt ígérgetnie is már-már komikus lenne.Még valamit látok, amit te nem: az ellenzéki kommunikációban rejlő óriási lehetőségeket. Ennek érvényesítése akkor időszerű, ha létrejött valamiféle egység. Az sem fordult még elő, hogy kettőnél jóval több kormánydöntő erő lépjen fel egyszerre, összehangoltan. Ez új helyzetet teremt.

high up! 2013.08.10. 15:17:02

@bioLarzen:

Ja, nem kellett volna ballibsi politikát folytatni 20 évig, aztán most nem létezne az a szó.

"Majd még én fogok bocsátanatot kérni, mert maga volt kommunista?"

bioLarzen 2013.08.10. 15:17:44

@high up!: "A 10%-os elit soha nem látott mértékben gazdagodott meg ebben a ciklusban rajtatok, a 90%-os prolira vett népségen keresztül. (gy.k: ti finanszírozzátok az elit dolce vitáját)"

Hát, ez az egyik igazán érdekes dolog szerintem is. Pont ezt írtam ma valahol (lehet, hogy itt?), hogy tán ezt lenne érdemes feszegetni, hogy miként tud egy párt stabilan fenntartani egy olyan szavazóbázist, amely elvileg tisztában van azzal, hogy az említett párt igazából szarik rájuk, és nem az ő érdekükben "dolgozik", hanem saját, illetve klientúrájának gyarapodásáért.

bio

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2013.08.10. 15:18:35

Orbán nyerni fog, mert csalni fog. Ha valamilyen csoda folytán mégis elbukna, akkor sem tudna kormányozni a következő nyertes, mert kőbe véstek minden lényeges dolgot, négy évig rohamtempóban rendeztek át mindent és bebetonozták az embereiket.
Ha valaki a bizonytalanok szavazataira ácsingózik, annak legelőször ezekre a problémákra kéne valamit böffenteni.

Boross Bence 2013.08.10. 15:19:04

Kellene egy becsületes SZDSZ.

Kellene egy baloldali MSZP.

Kellene egy olyan Bajnai, aki nem vágott át másokat gazdag cégvezetőként.

Kellene egy nem korrupt holdudvar.

Kellene egy magyar Konrád György.

Kellene egy hazafi Kertész Ákos.

Kellene egy fiatal és szép Heller Ágnes.

Kellene egy elfogulatlan Bolgár György.

Kellene egy őszinte ATV.

Kellene egy Gyurcsány, aki megmutatja a diplomamunkáját.

Kellene egy józan Szanyi Tibor.

Kellene egy nem demagóg Török Zsolt.

Kellene egy művelt Nyakó István.

Kellene egy tiszta lap.

Akkor lenne esély a Fidesz ellen.

bioLarzen 2013.08.10. 15:20:08

@high up!: Attól, hogy magyarázatot vélsz találni rá, még nem lesz szalonképesebb. A éldámban említett ember is biztos találna szerinte elfogadható magyarázatot a homoszexuálisok mocskos buzi féregnek titulálására - de ettől nem válna egy grammal sem hitelesebbé.

Őszintén, ha mondjuk én pölö a Jobbikra konstansan nácikként hitlerjugendként hivatkoznék, mint mondanál?

bio

high up! 2013.08.10. 15:20:08

@bioLarzen: "Ilyen alapon én is politikai tényező vagyok, mert lenne táborom, ha indulnék - csak nem mérik ;)"

Csak hogy téged a kutya se ismer és azt se tudják mi lófaxot csináltál eddig az életben. Ez a különbség közted meg Ángyán között - teccik tudni?

Ezért lesz nulla szavazatod a választáson ha elindulsz, míg Ángyánnak nagy tartalékai vannak. Esetleg majd átad egy szavazatot, hogy ne nullás liszttel menj haza.

bioLarzen 2013.08.10. 15:23:21

@high up!: "Csak hogy téged a kutya se ismer és azt se tudják mi lófaxot csináltál eddig az életben"

Ez igaz. Szerinted Ángyánnak mekkora az országos ismertsége? És itt most azokra gondolok, akiknek nem csak ismerős a név, de konkrétan tudják, kiről van szó.

És még egy kérdés: ha a közvkut cégek általad is elismerten nem mérik Ángyán politikai erejét - akkor te mire alapozva állítod, hogy "Ángyán már most politikai tényező. Ugyanis van szavazó tábora." (idézet tőled)?

bio

bioLarzen 2013.08.10. 15:24:30

@Boross Bence: Hát, régen olvastam olyan hozzászólást, amivel az első betűtől kezdve az utolsó pontig egyetértek.

Ez most egy ilyen.

bio

♔batyu♔ 2013.08.10. 15:26:23

Lehet izzadni, de 2002-2010 között annyira elkúrtátok, hogy egy jó darabig ne is álmodozzatok a hatalomról.

tamas11 2013.08.10. 15:29:19

@Sexual Harassment Panda:
be fog következni, és el is indul a megszűnés útján,mert végveszélyben hatalomba emeli a fidesz, úgy hogy kettéhasítja, épp a rasszimus mentén. Aztán majd a maradékért érte nyúl (akkor). De ez már tényleg kuruzslás (részemről), ennyi lépést nem lehet előre látni.

Conchobar 2013.08.10. 15:29:32

@rockseiaXLL: "Ha valaki a bizonytalanok szavazataira ácsingózik, annak legelőször ezekre a problémákra kéne valamit böffenteni" - Te most komolyan elhiszed, hogy a bizonytalanok számára az a legfontosabb kérdés, melyik intézménybe kit betonozott be, meghogy az AB-nek ki az elnöke? Hogy egyáltalán érdekli ez őket? Hogy a választókat érdekli és érinti az, hogy a politikai elit csoportjai hogyan osztják fel egymás közt a hatalmi posztokat?

♔batyu♔ 2013.08.10. 15:33:06

@Conchobar: Államadósság, mennyi hitelt vett fel, államháztartási hiány, GDP alakulása, közbiztonság, megélhetés.

Ez érdekli az állampolgárt és ha megvizsgáljuk ezeket, a ballibsi pártok mindegyikben erősen bukók.

Még a protest szavazatokra se nagyon számíthatnak, mert azok is úgy vannak vele, Orbán jól kibaszott velük, de ennek oka, hogy Bajnaiék rendesen eladósodtak.

Conchobar 2013.08.10. 15:35:42

@♔batyu♔: "de 2002-2010 között annyira elkúrtátok" - Nem az ám a probléma velük, hogy akkor elkúrták (az már szép lassan a múlt ködébe vész), hanem az, hogy annál többet most se tudnának nyújtani

_most_ 2013.08.10. 15:39:21

@Conchobar: az Eu-ban nem lehet egyik napról a másikra diktatúrát építeni, de a fidesz apró lépésekben, napról napra építi, aminek a hatásait még nem érzik, nem fogják fel az emberek, de csak idő kérdése és a hangzatos propagandák se menthetik meg a fideszt a bukástól.

Conchobar 2013.08.10. 15:41:16

@♔batyu♔: " Államadósság, mennyi hitelt vett fel, államháztartási hiány, GDP alakulása, közbiztonság, megélhetés. Ez érdekli az állampolgárt" - Közbiztonság, megélhetés igen. Sőt nagyon igen. A többi viszont egyáltalán nem érdekli, még tán untatja is őket a híradók nézése közben (hiszen csak áttételesen kerülnek vele kapcsolatba)

zobod 2013.08.10. 15:43:38

@rockseiaXLL: nem kell a fidesznek csalni, az ellenzék nem ér semmit. Még koalíciós tákolmányuk sincs a közelében sem a fidesz támogatottságának.

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 15:45:50

@tamas11: ja , azt én is el tudom képzelni, hog a Jobbik megszelídül, kicsit eu-konformmá válik!De a jelenlegi formájában kizárt dolog, hogy legyen valami.
Mi érdeke a fidesznek, aki toronymagasan vezet mindenféle statisztikát, a jobbikkal tárgyalnia, és engedményeket tenni??
Tudom, hogy orbán viktor kivezeti az országot az euból, fél éven belül államcsőd, stb, rettenetes diktatúra van, lábbal tiporják az emberi jogokat, hiszen 2011 óta mást sem lehet olvasni, de eddig valahogy a kataklizma elmaradt.Na kb ennyi esélye van a fidesz-jobbiknak (a jelenlegi formájában)

bioLarzen 2013.08.10. 15:48:56

@♔batyu♔: Nyíilván a hatalomról álmodozunk. Nem egy olyan országban való békés életről, ahol a hatalom nem azt nézi minden nap, mit lehet még lesápolni rólunk, ahol mi vagyunk a fontosak annak, akiket megválasztottunk, és nem a spanjaik és kollégiumi szobatársaik - nem, dehogy. minket, egyszerű polgárokat csakis és kizárólag a hatalom érdekel, azzal kelünk és fekszünk.

bio

♔batyu♔ 2013.08.10. 15:49:05

@Conchobar: Elhitetheted ezt magaddal, de ha beszállsz egy vitába, a harmadik mondat a nagy államadósság. A negyedik, pedig, hogy kinek köszönhető, Gyurcsány, Bajnai neve kerül elő. Persze az egészből a "liberálisok" még rosszabbul jönnek ki, köszönhető a nagypofájú és korrupt SZDSZ-eseknek.

tamas11 2013.08.10. 15:50:05

@Erő e-meló:
Röhejes, hogy azzal érvelsz a kiegyensúlyozott médiaviszonyok mellett, hogy chat-eken lehet vakkantgatni...
Navracsics is ezt nyilatkozta Redinggel csatározva, hogy a névtelen publikációk kitágították a szólásszabadság határait.

Conchobar 2013.08.10. 15:50:12

@_most_: "az Eu-ban nem lehet egyik napról a másikra diktatúrát építeni, de a fidesz apró lépésekben, napról napra építi, aminek a hatásait még nem érzik, nem fogják fel az emberek, de csak idő kérdése és a hangzatos propagandák se menthetik meg a fideszt a bukástól" - Az nem lehetséges, hogy inkább te nem fogtad föl, hogy miről van szó? Semmivel nincs diktatúrább, mint 2010 előtt (a választók számára). Ami történt, csak annyi, hogy a magyarországi politikai és gazdasági elit egyik szárnya jóval több pozíciót/lehetőséget vont magához attól, mint amit a másik szárny még arányosnak tudna tekinteni. Ezt az eliten belüli eltolódást kommunikálják úgy, hogy veszélybe került a demokrácia (holott köze sincs a népuralomhoz)

_most_ 2013.08.10. 15:50:34

@♔batyu♔: kétlem, hogy bárkit is érdekel az államadósság, vagy az államháztartási hiány, ezek csak arra jók, hogy a fidesz propaganda ezekre foghassa, miért élnek rosszabbul az emberek, mint négy éve.

♔batyu♔ 2013.08.10. 15:50:54

@bioLarzen: Most te leírsz valami baromságot amit nekem tulajdonítasz és válaszolsz is rá. Nem liberális vagy véletlenül?

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 15:52:58

@tamas11: aha.szóval az ATV, meg a Klubrádió, és az Index már nem is zsámít, mi?
Értem én, hogy a Klubrádió micsoda hisztit rendezett, és azóta is lehet hallgatni.

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2013.08.10. 15:53:02

@zobod: Kelleni nem kell, de biztos ami biztos alapon csak csináltak egy saját kedvükre való választási törvényt.

_most_ 2013.08.10. 15:53:31

@Conchobar: csak egy diktatúrákban lehet nb1-es csapata Felcsútnak.

tamas11 2013.08.10. 15:53:33

@Conchobar:
Konstansnak tekinted az ellenzéket, nagyjából a korábbi MSZP-vel aznosítva. DE napjainkban már másról van szó, már most sem Mesterhy az ellenzés centruma.

♔batyu♔ 2013.08.10. 15:54:40

@_most_: Elszomorítalak, mindenkit érdekel ez.

Ezek arra jók, hogy különbséget tudjál tenni. Te vajon kire szavaznál?

1. Hatalmas államadósságot halmoz fel megszorítások és folyamatos rezsi emelkedések mellett, óriási államháztartási hiányokkal?

2. Próbálja csökkenteni az adósságot, de ha nem is tudja, legalább nem száll el vele és az államháztartási hiányok is alacsonyak. (lényeges, mert ha nagy, nagy kölcsönt is kell felvenned, lsd. Gyurcsány).

Az, hogy téged nem ezek, hanem a zsidókérdés érdekel inkább azt jelzi, hogy te elég ostoba vagy.

Conchobar 2013.08.10. 15:56:00

@♔batyu♔: "Elhitetheted ezt magaddal, de ha beszállsz egy vitába, a harmadik mondat a nagy államadósság" - Nem tudom milyen vitára gondolsz, az én munkahelyi, ismerősi környezetemben nincs közgazdász, úgyhogy a politikai diskurzusokban eddig nem merült föl az államadósság. Az internetes politikai fórumokon persze annál inkább

_most_ 2013.08.10. 15:56:07

@♔batyu♔: xd, egy náci mondjam rám, hogy ostoba :D

tamas11 2013.08.10. 15:56:26

@Sexual Harassment Panda:
Meglátjuk de tekints vissza Torgyán és pártja sorsának alakulására. A partner ott is Orbán volt.

♔batyu♔ 2013.08.10. 15:57:54

@Conchobar: Az az érdekes, hogy senki nem adott ezekről konkrétumot. Egy tüntetés brutális szétverése, a békés ülősztrájkot folytató jobbikosok szétverése, faszik bekísérése, mert kormányellenes tüntetésre felhívó anyagot találtak náluk, ilyesmik.

bioLarzen 2013.08.10. 15:58:15

@_most_: Az alapvető gond ebben a tekintetben az, hogy az EU-ban egyszerűen nem alakult ki a gumicsemmásokkal való kommunikáció és foglalkozás technikája. Az EU arra alapult, hogy olyan kormányok állnak egyméással szemben, amelyek értik az európai stílusú kommunikációt - amelyek értenek a kívülálló számára rejtett tartalomból. Arra a klasszikus EU-nak nincs eszköze, hogy a beszabadult tahókat kezelje - mert a klasszikus felállásban nem kellett. Köznapi hasonlattal élve, egy gazdag negyedben működő elit bár személyzete nyilván nem felkészült abban, miként viselkedjen, ha egy részeg hómlessz elkezd randalírozni bent - mert olyasmi ott nem nagyonfordul elő. A sarki késdobáló pultosa viszont fél perc alatt elremndezi a dolgot. Sajna, az EU-ban most az elit pincéreknek kéne kezelniük a beszabadult kelet-európai hómleszt... Ahol az "Elnézést, uram, valami probléma van netán?" kérdésre nem az a válasz, hogy "Ó, nem, nem, semmi", majd zavart szemlesütés és pironkodás, hanem "Hagyjálmárbazmeg te köcsög pingvin, ne pofázz a dolgaimba!", majd a pincér nyakon köpése, esetleg az asztal alá szarás/hányás. Az EU-ban erre eddig nem volt protokoll, mert az íratlan szabályokat betartották - majd mi, első körös kelet-európai tagok megacélozzuk őket... :(

bio

zobod 2013.08.10. 15:58:36

@rockseiaXLL: nem a fidesznek kedvez, hanem a győztesnek. A görögöknél pl. úgy kezdődik a parlament megalakulása, hogy a győztes párt kap automatikusan 100 mandátumot, és ezen senki nem háborog. Az új magyar választási törvény ehhez képest alig kedvez a győztesnek - és nem a fidesznek, hanem a győztesnek. Aki természetesen más is lehet, nem csak a fidesz.

♔batyu♔ 2013.08.10. 15:59:17

@_most_: Ne szomorítson el, nincs itt semmi ellentmondás, hiszen egy náci nem feltétlenül ostoba, te viszont az vagy.

explanatus 2013.08.10. 16:00:05

@lavór: "Kell még egy párt."
És mi a ráknak?

Hát hogy legyen választási lehetőség. Az őszi németországi választásokon 38 párt vehet részt, pedig nekik árnyalatnyival jobban megy és mégis, vagy pont épp ezért.

www.bundeswahlleiter.de/de/bundestagswahlen/BTW_BUND_13/presse/w13006_38_Parteien_koennen_teilnehmen.html

A minőséget semmi nem garantálja annyira, mint a konkurencia, az ALTERNATÍVA. Ha megjelenne egy "választható" párt, az felborítaná a mostani "kényes
egyensúlyt". A közvélemény-kutatások majd egymillióra teszik azok számát, akik részt fognak venni a választáson, de még nem döntöttek. Ez a majd egymillió arra vár, hogy jelenjen meg végre egy olyan párt, amire szavazhat, mert ellenkező esetben nem valami mellett, hanem ismételten valami ellen fog szavazni, az meg láttuk legutóbb hova vezetett.

Conchobar 2013.08.10. 16:00:17

@tamas11: Miből jött ki neked az, hogy konstansnak tekintem az ellenzéket, abból, hogy írtam a Jobbikról is? Bár lehet, hogy te úgy értetted, hogy én nem tartom heterogénnek a baloldalinak mondott ellenzéket

Cincinnatus 2013.08.10. 16:01:21

@no_successful2:

1.) Akár ez a blog, akár a többi, a Fidesszel szemben kritikus, mérvadó blog (Varánusz, 1000 leütés, Örülünk Vincent, Kard, stb. – bocs a kifelejtettektől!) minden olyan esetben, amikkor a baloldal, vagy a liberálisok csináltak disznóságot vagy marhaságot, ugyanúgy visított. Ha beírod a mi keresőnkbe az MSZP, vagy a Bajnai szót – netán a Millát, LMP-t – akkor olyan értékelésekkel fogsz találkozni, hogy ha engem értékelne valaki akként, akkor elbujdosnék…
2.) Igen, már 2010 előtt is „orbánoztam” – mert tudtam, mi lesz Magyarországgal és hogy mik a Fidesz céljai. Ugyanakkor azt is tudtam, hogy enne a csőbe bele fog menni a magyarság – és persze majd megbánja. És azt is tudtam, hogy a „megváltást” biztosan nem a szocik fogják elhozni, mert ahhoz ők túl ötlettelenek és túlságosan hiteltelenek is (ld. az 1. pont alatt emlegetett kritikákat). 2009-2010-ben már semmi érzelme nem lett volna a múltat – Gyurcsányt-szocikat – kritizálni; akkortól már a jövőről és annak veszélyeiről, lehetőségeiről kellett írni.
3.) A 2002-es szakszerűtlen kormányzás valójában abban a pillanatban elkezdődött. amikor a szoci-szadesz koalíció elveszítette az 1998-as választásokat. Vissza akartak kerülni – ezért elmentek a populistább és persze ezzel együtt szakszerűtlen irányba. Aztán erre tett rá 2002, amikor a Fidesz jutott ugyanebbe a helyzetbe – és persze a Fidesz is a populista és szakszerűtlen politizálás útjára lépett és maradt is, tulajdonképpen máig, szorítva ezzel a szocikat is a további populista, őszintétlen és szakszerűtlen politika felé. (Nem mintha annyira kellett volna őket szorítani: nyomultak azok önként is…) Emiatt nőtt meg az államadósság (mert senki sem merte, tekintettel a másik felől áradó ígérgetésre, ésszerűsíteni a költségvetést) és emiatt nem növekedett eléggé a gazdaság. Itt 15 éve minden politika és minden párt elsődleges célja csak a hatalom megtartása volt: egymást hergelték rá erre az útra és nem volt eddig egyetlen olyan államférfi sem, aki képes lett volna más irányt szabni a folyamatoknak. Most van arra lehetőség, hogy - ha nem is egyetlen lépésben, hanem kettőben – lehozzuk az országot és az országban folyó politizálást erről a rossz trekkről.
4.) Valóban „felettébb nehéz feladat” úgy rendbe rakni egy ország költségvetését, hogy közben az olcsóbb hitelt (IMF) drágábbra (szabadpiaci) cseréli le a kormány!:-) De a lényeg: az IMF ellen csak akkor mentek az utcára az emberek Magyarországon, amikor a Fidesz-pénzelte és –szervezte „Bérmenet” nyomult. A Fidesz azért nyúlt minden műs forráshoz, mert ha az IMF hitelezi az országot, akkor pl. gyakorlatilag „vétójoggal” bírt volna az államosító, ill. a költségvetési forrásokat a gazdasági holdudvarhoz átszervező kormányzati lépésekkel kapcsolatban – ez pedig Orbánék semmiképp nem akarták! A túlzottdeficit-eljárás alól pedig köztudottan egyszeri bevételek árán került ki az ország. És persze: itt is azért volt fontos bármi áron, még a gazdaságot finanszírozó bankszféra befagyasztása és a külföldi cégek új beruházásainak elmaradása árán is „begyűjteni a pénzt az államkasszába”, mert ha marad a túlzottdeficit-eljárás, akkor sokkal szigorúbb EU-s pénzügyi kontroll alatt állna a Fidesz-kormány.
5.) „Elb… tátok”: mi ugyan nem! Sem a szocik, sem a szadesz, sem Bajnaiék nem vagyunk. Ami pedig „a nemzetgazdaság talpra állítását” illeti, nem tudom, miként áll talpra egy olyan gazdaság, amelyben:
a. nincs bankhitelezés,
b. a GDP-arányos beruházási ráta nem éri el az egyszerű újraállításhoz-pótláshoz szükséges mértéket sem,
c. a Takarékbankkal tervezett lépések csak a rossz, felelőtlen hitelkihelyezés melegágyául fognak szolgálni (jól tudjuk, kik és miféle „üzleti tervekre” kapnak forrásokat az állam által szupportált forrásokból manapság…), ezzel is tovább rontva a magyar gazdaság tőkeellátottságát?
Mindezeket pedig igazából nem is neked írtam le – tudván, hogy te egyszerűen nem engedheted meg azt magadnak, hogy világosan láss a tények hatására – hanem azoknak, akik olvasták a kommentedet: hogy lássák, mennyire a tények ellen van a ti „Fidesz-világotok” minden „igazsága”!:-)

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2013.08.10. 16:02:11

@zobod: :) Választókörzetek? Határontúlról bemondásra érkező szavazatok?

♔batyu♔ 2013.08.10. 16:02:35

@Conchobar: Ehhez nem kell közgazdásznak lenni, valamilyen adóssága szinte mindenkinek van és azt is tudja mindenki, milyen nehéz visszafizetni.

Orbán épp ennek köszönheti, hogy megszoríthat, miközben mindenki Gyurcsányékat teszi ezért felelőssé.

_most_ 2013.08.10. 16:03:49

@♔batyu♔: injkább az a kérdés ki szavaznál ilyen pártra?

1. elvett az emberektől 3000 milliárd megtakarítást
2. szabadon engedett egy gyilkost
3. a bokros csomagot meghaladó megszoríátsokat vezetett be, a világ legmagasabb áfá-jával
4. 2012-ben a a világ országai között a 206-ik legjobb gdp növekedést produkálta Magyarország
5. a trafikmutyival állami szintre emelték a szervezett bűnözést
6. földtörvénnyel még a saját emberük szerint is az oligarcháknak kedveztek

tamas11 2013.08.10. 16:04:07

@Sexual Harassment Panda: Naponta kb 800 000 ember kezébe adják a METROPOLT, és hetente postaládákba a HELYI TÉMÁT..
ingyen.
Soha egyetlen kritikus vagy kormányelleni mondat..A tulajdonosok: Orbánhaverok.
A tv1 úgy adott hírt az Operánál zajlott tüntetésről, hogy a lezárt, üres Andrássy uat mutatta, tartósan. Neked meg a Bolgágyörgy fáj? Fennmaradáást kierőszakolták az EU szervezténél, mert ez volt az egyik konkrét "háborús ok".
Vidéken enneél is torzabb az arány: gyakorlatilag NINCS ellenzéki médium.
És neked még ez se "elég".

lavór 2013.08.10. 16:04:15

@explanatus:

Ezt most nem mondod komolyan... nincs elég párt Magyarországon? Nemrég lett egy vadi új a Kétfarkú kutyapárt vagy mifene... Szaporodnak a pártok, mint a nyulak. Nem a pártok számát kell növelni, hanem a pártokban vezető szerepet betöltő embereket szépen kirugdosni, börtönbe küldeni, ki-ki érdeme szerint, hiteles embereket behívni a pártba, hagyni őket dolgozni... Attól jobb lenne, ha 400 párt lenne?

♔batyu♔ 2013.08.10. 16:04:38

@explanatus: Természetesen miért ne lehetne egy sokadik párt, de Mo-n elég nagy vízválasztó az, hogy jobboldali vagy balliberális.

A németeknél ez a korszak már lecsengett.

Conchobar 2013.08.10. 16:06:20

@_most_: "csak egy diktatúrákban lehet nb1-es csapata Felcsútnak" - Több igazság van abban, ha azt mondod, hogy 'csak egy diktatúrában van arra szükség, hogy a vezetőket ernyővel, kordonnal, meg törvénnyel védjék a paradicsomot hajigálóktól'. De hagyjuk a p*csába, a pártokra a választási kampányolást

♔batyu♔ 2013.08.10. 16:06:58

@_most_: Tudod mi szempontodból a gond? Az, hogy az emberek döntő többsége nem hozzád hasonló elég ostoba párttag.

Mert ha az lenne és balliberális, akkor simán Bajnai nyerne valami nagy hazugsággal.

De az emberek már óvatosak, megnézik ki mondja.

♔batyu♔ 2013.08.10. 16:08:16

@_most_:
"A kormány elküldte júliusban a hivatalos megkeresést Svájcba, így hamarosan megkezdődhetnek a tárgyalások az alpesi országban nyitott bankszámlák megadóztatása ügyében – írja a Magyar Nemzet. A brit The Guardian összefoglalója szerint hazánkból 242 milliárd dollár, vagyis mintegy 56 ezermilliárd forint távozott szűk három évtized alatt. A pénz több mint kétszerese a magyar államadósságnak.

A „globális” lista szerint harmadikak vagyunk a kimenekített pénzek mennyiségét tekintve, Kuvait és Szingapúr után. "

Conchobar 2013.08.10. 16:08:42

@♔batyu♔: Látom nem zavar az téged, hogy nem életszerű az, hogy valakik arról folytassanak diskurzust, ami egyáltalán nem, vagy csak közvetve érinti őket

♔batyu♔ 2013.08.10. 16:08:54

@♔batyu♔: Oppácska, ez biztosan nem a Jobbik, sőt nem is Orbánék.

_most_ 2013.08.10. 16:10:19

@♔batyu♔: írd le nyugodtan, Orbán sose hazudik, senki se fog kiröhögni :D Persze tudom csak az áldott jó szívét matatja, hogy szabadon engedett egy gyilkost.

♔batyu♔ 2013.08.10. 16:10:51

@Conchobar: Az államadósság nagyon is közvetlenül érint mindenkit. Legfeljebb te gondolod azt, hogy nem.

De ezért magasak az adók, ezért nem jut pénz oktatásra, egészségügyre, munkahelyteremtésre.

Számold ki mennyi az államadósság 30%-a., amennyivel Gyurcsányék növelték azt.

Cincinnatus 2013.08.10. 16:10:59

@willdataa:

Nem, ez nem "polkorrekt rasszizmus" volt, hanem önirónia, we'l i oa Boar bin, grod os Minga.:-)

Izrael és az ottani zsidók pedig okosababat is tehetnének annál, ami ott megy, immár egy százada. (Erről talán olvasd el azt a két posztunkat, amelyek Irzaellel foglalkoztak anno: progressziv.blog.hu/2011/06/13/allam_alom_izrael_es_poroszorszag , ill:progressziv.blog.hu/2012/04/16/izrael_es_a_zsidok )

♔batyu♔ 2013.08.10. 16:12:23

@_most_: Ebből nem következik az, hogy Orbán nem hazudik, legfeljebb te következteted ki belőle, mert ostoba vagy. Szerintem ha nem érted, olvasd el kétszer.

_most_ 2013.08.10. 16:13:17

@♔batyu♔: ugyanmár számos országnak magasabb az államadósság és mégis jól elvannak, imádom mikor ilyen közgazdasági analfabéták okoskodnak :D

_most_ 2013.08.10. 16:14:32

@♔batyu♔: haha, nem véletlenül vagy közalkalmazott, a versenyszférához túl ostoba vagy :D

zobod 2013.08.10. 16:14:42

@rockseiaXLL: más is élhet a lehetőséggel, és fog is. A 2014-es választások elbukása után a balliberális oldal a jelenlegi pártstruktúrában meg fog szűnni, és alighanem a szárszói hátország is nyugdíjba vonul végleg. A keletkezett politikai vákuumot egy új társaság betöltheti. 2014-2020 közt fel lehet építeni egy új alternatívát, lehet hogy már 2018-ra is. A harmadik ciklust (2018) talán el tudja kezdi a fidesz, de végigvinni már aligha fog menni, ahhoz ez az évtized túl intenzív és viharos. Akkor pedig a kihívója fog majd élni azokkal a körülményekkel, amik most a fidesznek kedveznek.

Egyébként meg a KÁP után joggal veszik semmibe a határon túliak a jelenlegi baloladalt, ezt semmi értelme a fidesz nyakába varrni. Ahogy azt sem, hogy egyéniben jelöltségre gyúró, ambíciózus emberek nem fognak baloldali jelöltként indulni,hanem a támogatottsággal bíró fideszhez keresik az utat. Ez az mszp-e2014 sara hogy nem tud nyerésesélyes jelölteket összeszedni, kevés hozzá. Az e2014 még jelöltet sem tudott mindenhol összeszedni...

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 16:15:58

@tamas11: ja, kérem!Mondenki onnan tájékozódik, ahol akar!Én még ott tartok, hogy a magyar média 80%-a ellenzéki kézben van!
Az indexen, ami azért elég ismert, egész nap a kormányt fikázzák.Nincs olyan blog, ami ne a jelenlegi vezetést
hibáztatná.
Egyfolytában olyan blogok látnak napvilágot, ami teljesen elrugaszkodik a valóságtól, államcsődöt, antidemokráciát vízionál, továbbá azt, hogy kilépünk/kirúgnak az euból, lezárják a határokat, a jegybank azonnal csődbemegy, és mindenki meneküljön.Ehhez képest...
Egyedül a Schiffer? (ő az LMP-s csóka asszem)
Állt ki, és mondta el, hogy baromság antiszemitizmussal vádolni a kormányt, felesleges azzal riogatni, hogy világvége van, mert nem igaz.
És ekkor a pali nagyot nőtt a szememben.Hiszen a fidesznek sok hibája van amiért le kell váltani, de nem azért mert antiszemita, meg rettenetes diktatúra van, meg kilépünk, mert ezek nem igazak.

♔batyu♔ 2013.08.10. 16:19:13

@_most_: Azért, mert mint már írtam, ostoba vagy. Nem is bontanám ki, aligha értenéd miért adósodhat el pld. Japán és mi miért nem.

Idemásolom neked a fentebbi idézetet, hátha derengeni fog valami: A rövid megfejtés: Japán gazdag és a fejlesztést, termelést finanszírozzák, azaz elkölt egy kölcsöndollárt és kihoz belőle kettőt.

Itt pedig a balliberálisok egyszerűen ellopják, azaz elkölt kettőt és kettővel mínuszba kerül. Amíg teheti a továbbiakat felveszi a piacról, vagy csőd és jön az IMF hitel.

Az IMF csak a magadfajtának volt sikertörténet.

""A kormány elküldte júliusban a hivatalos megkeresést Svájcba, így hamarosan megkezdődhetnek a tárgyalások az alpesi országban nyitott bankszámlák megadóztatása ügyében – írja a Magyar Nemzet. A brit The Guardian összefoglalója szerint hazánkból 242 milliárd dollár, vagyis mintegy 56 ezermilliárd forint távozott szűk három évtized alatt. A pénz több mint kétszerese a magyar államadósságnak.

A „globális” lista szerint harmadikak vagyunk a kimenekített pénzek mennyiségét tekintve, Kuvait és Szingapúr után. "

_most_ 2013.08.10. 16:20:08

@Sexual Harassment Panda: mondjuk akik az indexet olvassák általában intelligens emberek, amúgy se szavaznának a fideszre, de akik a közmédiából tájékozódnak (öregek) könnyen manipulálhatóak, ezért kéne függetlennek lennie.

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 16:21:36

@zobod: Nem biztos!
Szerintem!:
Fidesz-Kdnp marad kormányon.
Talán nem lesz 2/3-ad.
Jobbik gyakxilag nem változik, 15%körül marad.
Bejut még az Mszp, együtt-pm.
De nem biztos hogy végig meg a köv. ciklus.Na akkor kell megragadni a hatalmat az ellenzéknek.(bármit is jelent)
A lényeg, hogy én jövő héten lelépek a friccekhez pár évre.

AskmeLater30 2013.08.10. 16:21:37

" értelmes, a dolgok között alapvetően eligazodni képes ember nem támogatja a kormányt: úgy várja annak bukását, mint a zsidók a Messiást"

Ó igen, én már úgy várom, hogy 60-70ezer forinttal csökkenjen a fizetésem és ezt szétosszák a cigók meg a minimálbéresek között! A gyerekeim is értékelni fogják, hogy ennyivel kevesebb jut nekik, de majd hozzád küldöm őket, hogy magyarázd el.

explanatus 2013.08.10. 16:24:25

@lavór: Örülök, hogy ilyen gyorsan reagáltál. Olyan gyors voltál, hogy elsiklottál --- egymillió arra vár, hogy jelenjen meg végre egy olyan párt, amire szavazhat --- Persze, lehet akár ezer párt is, de amíg ilyen embertömeg vár valamire, addig nem a mennyiséggel van gond, hanem a minőséggel. No, ez hiányzik, egy ilyen pártra várnak egymilliónyian. Szóval, kell egy új(abb) párt.

A bevallottan kamupárt magát sem veszi komolyan, ők inkább olyan görbetükör szerepet játszanak. Jópofák, de semmi több.

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 16:25:06

@_most_: Miért, te mint teljesen kívülálló, kit gondolsz intelligens embernek?(vicceltem, ne sértődj +)
Szerintem ma az index kikerülhetetlen.A kossuth rádió, meg a hirado.hu annyira xar, hogy azt ember nem szopja be.
A klubrádió, meg az atv meg túlzásba viszi.Jókat röhögni a kuruc.info-ra járok,de a múltkor már beígértek nekem egy dunábalövést, amikor volt egy cikk arról hogy Hitler mekkora zseni volt, meg merészetem kérdezni, hogy akkor miért a félállat untermensch oroszok kergették hazáig?Ennek a kérdésnek nem örültek:(

_most_ 2013.08.10. 16:27:22

@♔batyu♔: haha, persze a fideszesek nagy részének svájci számlákon rejtegetik a pénzüket, majd pont megadóztatják magukat, vicces :D Nekem úgy rémlik 2002 után volt egy elég jelentős közalkalmazotti béremelés, 13.havi fizetés, 13. havi nyugdíj, 20%-os Áfa, autópálya építések, szóval lehet mondani, hogy az előző kormány hülyén költöttel el a hiteleket, de hogy a fidesznél jóval kevesebbet loptak, az tény.

tamas11 2013.08.10. 16:28:26

@Conchobar:
igen, nekem ez a heppem.
Őrjöng ezer ellenzéki hang, és azt olvasom, hogy így az SZDSZ úgy az MSZP...
A Fidesz propaganda osztotta fel így az országot,2002-től, hogy többséget állítson elő azon a kvázijobb oldalon, ahová a kommunikáció eszközeivel a stabil értékeket sorolta (polgárt nemzetet. korrupciómentes becsületet, stb.) DE ők nem azonosak mindezzel , nem voltak akkor sem, és most mégannyira sem..
Véget kell vetni ennek a megosztottságnak, s vele a megtévesztő szóhasználatoknak is.

♔batyu♔ 2013.08.10. 16:28:42

@_most_: Intelligens embereket nem hagyja hidegen ami téged, a kommunisták, majd később a balliberálisok az államadósság kétszeresét lopták el és parkoltatják Svájci bankokban.

lavór 2013.08.10. 16:29:19

@explanatus:

Szerintem az az embertömeg vagy csodára, vagy tapsra vár, mert párt aztán van bőven. De ha olyan nagy hiányod van, alakíts akár egy pártot. Ha indulnak a Kétfarkú kutyapártosok, tuti rájuk szavazok majd. Ilyen szintű országvezetést már az ovisok is képesek végrehajtani. Mondjuk a mai parlamenti munka nagyjából a kiscsoportos szintet éppen eléri. Ha ők eljutnak a nagycsoportosig, már nyertünk vele.

♔batyu♔ 2013.08.10. 16:29:19

@_most_: Megnyugtatlak, javarészét még a kommunisták lopták el.

Cincinnatus 2013.08.10. 16:30:46

@AskmeLater30:

Te komolyan képes vagy havi 200 euróért engedni ellopni az országodat?

Amúgy meg: a kutya se akarja a te 200 euródat elveni és a cignyoknak, nyenyeceknek, vagy a szarmatáknak adni!

...A gyerekeidet pedig küldd csak nyugodtan - legalább egy kis irőre kikerülnek abból a közegből, amelyben arra koncicionálod őket, hogy olyan önzőek legyenek, mint az apjuk!:-)

explanatus 2013.08.10. 16:34:06

@lavór: OK. értem. Az szerintem nem baj, ha beszélgetünk. Te így gondolod én meg másként, attól még beszélgetőtársak maradunk.

_most_ 2013.08.10. 16:34:34

@Sexual Harassment Panda: hát igen a kuruc.info tényleg a legalja, ott kábé annyiból állnak a kommentek, hogy kiket kéne megölni.

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 16:34:51

Brékingnyúz.
Vona aszonta, hogy akkor lesz fidesz-jobbik, ha ők a főnökök.
szerintetek ez mennyire reális, hogy a fidesz ebbe belemegy?
kuruc.info/r/3/116157/

LallyPop 2013.08.10. 16:35:34

@Cincinnatus: Jó ez a libsi halálhörgés.

Legyen minden héten 2, akkor a győzelem eljő.....:)))

lavór 2013.08.10. 16:37:26

@explanatus:

Persze. Semmi baj nem történt. Én nem a pártok darabszámától várom a változást, te meg igen. Kb. ennyi. Bár már valahol leírtam az ehhez kapcsolódó gondolatomat, hogy: "Addig nem nagyon fog változni semmi, amíg az esetleges új jelöltek zsarolhatóak vagy megvehetőek." És kis hazánkban nem nagyon van egy pártnyi ilyen ember. :)

♔batyu♔ 2013.08.10. 16:37:57

@_most_: Feltűnően jól ismered a kurucot.

tamas11 2013.08.10. 16:39:15

@Sexual Harassment Panda:
azt hittem viccelsz ezzel a 80 %-kal..
Akkor korábban hány%-os volt az úgynevezett liberális médiatúlsúly?
TE azt hiszed, hogy a blogok hatása a tömegekre összevethető a kisajátított main streammel? Kik hazudják ezt neked?
Ébredj már, a blogokban névtelenül írunk! Hiszel NEKIK, akiről nem tudhatod, hogy kicsoda?
Bajnai válságkezelő miniszterelnök volt egy évig, legújabbkori ismételt beköszönésekor KÖZPNZEN barmolták Gyurcsánnyal együtt,plakátokon, mint egy csalót. Ebből nem az következik, hogy ki Bajnai, hanem hogy milyen országban élsz...Bocsáss meg, de nem bajlódnék tovább veled.

Conchobar 2013.08.10. 16:39:33

@tamas11: "Véget kell vetni ennek a megosztottságnak, s vele a megtévesztő szóhasználatoknak is" - A kommented nem válasz a kérdésemre, továbbra se tudom hová tenni a konstans-dolgot. Mindenesetre evvel az idézett mondatoddal egyetértek

_most_ 2013.08.10. 16:39:48

@Sexual Harassment Panda: na, Vona Gábor nem is olyan hülye: "annyira gyenge a magyar gazdaság, hogy még az infláció is elkerüli". Amúgy kizártnak tartok egy jobbik-fidesz koalíciót, azért Orbán például igyekszik jóba lenni a zsidókkal.

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 16:40:01

@_most_: basszus, a múltkor hatalmas cikk volt fenn!
Valami ilyesmi hogy:
"Zserár biciklit szerzett magának, de a csúnya rasszista autóbusz elrontotta a tréfát"
ezen fél órát röhögtem!:)

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 16:42:57

@tamas11: én töbet adok a blogokra, mint istenverte újságíróknak, akkor is, ha em értek 1et!

@_most_: erről beszélek.Annyira mást mondd a két párt, kardinális kérdésekben annyira külömböznek, hogy nem tudom elképzelni koalíciót.Most meg, hogy Vona Úr kijelentette, hogy ehhez gyakorlatilag a fidesznek fel kell tennie a kezét, és mindent átengedninekik, az esély 0.
Szerinted mennyire reális az, hogy egy vezető párt azt mondja , rendben azt tesszük amit ti akartok.

explanatus 2013.08.10. 16:46:02

@lavór: Nem olvastam. Jó meglátás. Sajnos igazad van. Hoppá, most olyat mondtam, amit mostanában nem illik, azaz elismertem igazadat. No még ilyet.

LallyPop 2013.08.10. 16:46:38

@Sexual Harassment Panda: A kuruc annyit csinál, hogy az újbeszél MTI híreket magyarra fordítja:

Pl. kuruc.info/r/35/116126/

lavór 2013.08.10. 16:47:03

@explanatus:

Csak a front miatt lehet. :)

LallyPop 2013.08.10. 16:49:20

@tamas11: A 2 legnézettebb TV és a legolvasottab netportál szélsőlibsi. Ezek és a kisebb balos orgánumok kivétel nélkül külföldi tulajdonúak. Szóval olyan nagy jobbos túlsúly nincs.

zobod 2013.08.10. 16:58:54

@Sexual Harassment Panda: a baloldal agóniája még sokáig eltarthat, ha relatíve eredményesek lesznek a következő választáson. Ha alulmúlják a 2010-es eredményeket, akkor persze gyorsan végük lesz, talán nem is baj. Nem hiszem, hogy a fidesz ne tudná a következő ciklust végigvinni, hacsak nem ér minket valami durva külső sokk (mediterrán összerogyás, euroövezet felbomlás stb). Szerintem egy-másfél ciklus még bőven van bennük, az évtized vége felé fognak ők hanyatlásnak indulni, vagy ha Orbán valamiért elveszti a kontrollt és valami szürke kis puhapöcs kerül a helyébe. Alapvetően az mszp is akkor kezdett hanyatlani, mikor Horn után a hozzá képest minden téren nagyon halovány Kovács lett az elnöke, neki sikerült egy akkoriban 40%-os (a mostani fidesz adatot meghaladó) támogatottságú pártot lejtőre tenni.

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 17:03:46

@zobod: Igen, ebben neked van igazad, de akkor lehet gond, ha az eu, (amelynek a szankcióit eddig sikerült elkerülni, illetve leszelidíteni) bekeményít.Ha mondjuk tényleg megvonna szavazati jogot (mondjuk ez jó pár év, ha egyáltalán elkezdődne, de erre semmi esély), vagy inkább pár 1000milliárdot visszatartana, na azzal térdre kényszerítené a mi kis gazdaságunkat, hiszen az eutólfüggünk.
Tudom hogy erre minimális azesély, ha nem feszegetik tovább a dolgokat.

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 17:05:47

@rockseiaXLL: nem tudom.Összemosni a jobbikot a kisgazdákkal.Hát..
Most hogy Vona kijelentette, akkor lesz koalíció, ha ők írják a kormányprogramot, sztem nem reális.
Arról nem is beszélve, hogy OV a Zsidó kongresszuson kijelentette hogy ez lehetetlen.
Te el tudod képzelni, hogy a fidesz feldobja magát a jobbiknak, és ezt a szavazótábor hagyná?
én nem.

Conchobar 2013.08.10. 17:07:54

@Sexual Harassment Panda: "Vona aszonta, hogy akkor lesz fidesz-jobbik, ha ők a főnökök.
szerintetek ez mennyire reális, hogy a fidesz ebbe belemegy?" - Ez a kérdés komolyan csak akkor tudna felmerülni, ha a Fidesz elvesztené a 2014-es választást (értsd: csak 20-30%-ot érne el). Az jobb kérdés, hogy Vonáék tanult-e a Milla esetéből, avagy hogyan veszítjük el a támogatottságot, ha összeborulunk az általunk és a támogatóink által kritizáltakkal, vagy ha távolságot tartunk velük és megőrizzük az identitásunkat, önállóságunkat (mint teszik Schifferék is)

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2013.08.10. 17:08:57

@Sexual Harassment Panda: Csak eszembe jutott, hogyan áll orbán a koalíciókhoz.

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 17:13:16

@rockseiaXLL: értem, és abban az esetben, ha a jobbik nem lenne ennyire nagy arcú, hogy "csak akkor, ha mi írjuk a kormányprogramot", így ez ebben a formában szerintem lehetetlen.

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 17:15:41

@Conchobar: pontosan.Vona gyaxilag azt mondta hogy ha a fidesz elismeri a jobbikot vezetőnek és behódol, akkor lesz koalíció.de iyen alapon az szp-vel is lehet.
A sorok között azt mondta, hogy ők nem fognak megalkudni.És így nem is lesz koalíció, ami logikus, hiszen ez egyenlő lenne a jobik halálával.

Conchobar 2013.08.10. 17:22:01

@Sexual Harassment Panda: "ennyire nagy arcú" - Semmiféle nagyarcúságról szó. A Jobbik szavazói aligha vennék jó néven, ha a Jobbik beállna a Fidesz mögé. Nem akar a Milla sorsára (amely nem rég még százezre/többszázezres tömeget tudot megmozgatni, aztán összeborult Bajnaival, aztán Mesterházyval és a végén Gyurcsánnyal is szemez. Sőt, összefognak az MSZP-vel és 'gólya viszi a fiát', együtt beviszik az általuk is kritizált Gyurcsányékat a parlamentbe a szent baloldali összefogás égisze alatt

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2013.08.10. 17:23:22

@Sexual Harassment Panda: Politikusokkal vigyázni kell, főleg választások környékén. Lehet olyan eredmény, hogy a kicsi diktál. Vagy az is lehet, hogy látszólag ő diktál. Vagy hirtelen mást mond, mint egy nappal előtte.

toportyánzsóti 2013.08.10. 17:40:27

Matekből qrva gyenge a narancsmaffia,azért ilyen ostoba és pofátlan.Pedig bukások övezik ezt a magatartásformát.Birkaszint alatti intellektusukkal benyalják saját hazugságaikat és elhitetik magukkal minden baromkodásuk növeli a szavazótáboruk.Az még 1 birkának is feltünik hogy 100 000-ret ígérve csak 10-20 000 amit kap,és bár minden jobb mint volt de az úton életveszélyes defektet kap olyan kátyútól amit soha nem látott...

Conchobar 2013.08.10. 17:42:12

@rockseiaXLL: "Lehet olyan eredmény, hogy a kicsi diktál" - Nemigen. Az MSZP-SZDSZ házasságról szokás azt mondani, hogy a farok csóválta a kutyát, de ott az a helyzet, hogy a kormányfő legalább annyira volt liberális, mint maguk a madarasok, egy húron pendült velük, így aztán nem jutott tér az MSZP vörösebbik részének

toportyánzsóti 2013.08.10. 17:43:04

@Ándi bácsi: Narancsmagyarod lefordítva az emberek nyelvére,qrva nagy narancstúlsúly van a médiában,de 1%-ot sem szívesen tűrnétek el!

ob.szerver 2013.08.10. 17:43:24

@bioLarzen:

"amely elvileg tisztában van azzal, hogy az említett párt igazából szarik rájuk..."

Nincs tisztában. A rezsim lúzerei akik mégis orbánra szavaznak, a következőket gondolják erről:
- a dolgok jó irányban haladnak és előbb utóbb ők is részesülnek belőle
- az, hogy még nem, annak a nyújorkbrüsszeltelavív tengely, gyurcsány és a magyar családok ellen összefogó multik a felelősek

2018-ban és 2034-ben is lesznek kiragadott és manipulált mutatók és aktuális bűnbakok, tehát ez a meggyőződésük megingathatatlanul fennmarad.

teknős 2013.08.10. 17:47:58

Szánalmasak és nevetségesek vagytok . Ti,ellenzékiek.

Az, hogy a társadalom ma orbáni szinten van, a ti bűnötök. Nem hibátok, nem bénázásotok, hanem bűnötök. Nem voltatok érdekeltek abban, hogy egy gondolkodó egészséges társadalom alakuljon ki, mert a zsebetek (a rövid távú érdekeitek) előbbre valók voltak.

Ennek a társadalomnak nincs jövője, mert nem születnek gyerekek. Csak nyuggerek vannak, akik soha sem lesznek szabadok. Nem a jövő, a szabadság, és a demokrácia (bár ez utóbbi csak annyit jelent, hogy ti vagytok hatalmon)fáj nektek, hanem az, hogy Orbán jobban ismeri a nyuggereket és nektek nem jut a hatalomból.

Conchobar 2013.08.10. 17:59:11

@ob.szerver: "Nincs tisztában. A rezsim lúzerei akik mégis orbánra szavaznak, a következőket gondolják erről" - És mi van, ha a valóságban csak annyit gondolnak, hogy 'még mindig Orbán a kisebbik rossz', továbbá 'megmondták Bécsben, aztán Berlinben, majd Moszkvában, végül Brüsszelben, hogy mi mit csináljunk. Mostmár tényleg elég ebből'. És tényleg túl sokat kell dörgölőznünk az Isten ajándékaihoz

Conchobar 2013.08.10. 18:00:52

@teknős: "Ennek a társadalomnak nincs jövője, mert nem születnek gyerekek. Csak nyuggerek vannak" - És mi a helyzet a nyugat-európaiakkal, pl. Németországgal

2013.08.10. 18:06:09

@Sexual Harassment Panda: Az osztrákoknál is milyen globális rinya ment a ballibsi oldal részéről, amikor jobboldali nemzeti kormány lett. Ha itt a Jobbik jutna kormányra (adja az ég, hogy így legyen), bevezényelnék a NATO-t az országba a bérrettegők.

Húsleves 2013.08.10. 18:06:37

Szerencsétlen szadeszmaradványok, akkor lesz esélyetek összefogásra, ha végre megértitek, hogy az elutasítottságotokból nem a választók birkasága következik, hanem a tiétek.

lavór 2013.08.10. 18:07:56

@teknős:

És te, kormánypárti, nem vagy szánalmas?
ennek a társadalomnak a kormány sem adott jövőképet, sőt, inkább az elvándorlást támogatta. Szabadságról és demokráciáról meg ne beszélj... Lassan 4 éve kormányoz a FIDESZ, de nem látom, hogy egészséges társadalomra törekedne, nemhogy gondolkodóra. Sajnos a zsebeiket ugyanúgy tömködik az emberektől kifacsart pénzzel. Az intelligensebb, vagy nevezzük okosabbnak, emberek letojják a hatalmat. Élni szeretnének.
Csak úgy zárásképpen: saját szüleid is vagy nyuggerek, vagy nemsokára azok lesznek, ha lesznek.

ob.szerver 2013.08.10. 18:18:50

@Conchobar:

"És mi van, ha a valóságban csak annyit gondolnak, hogy 'még mindig Orbán a kisebbik rossz"

Így van ezt gondolják, és hogy miért, azt írtam le.

Egyébként normális ember nem gondolhatná ezt egy rezsimről, amely
- maffiaállamot épített ki, amelyben a gyarapodás forrása többletérték-előállítás hiányában kizárólag az, hogy a szervezett bűnözés tulajdonviszonyokat és piaci pozíciókat rabol korábbi tulajdonosaitól és azt magának, ill. kisebb részben hűbéreseinek osztja ki
- amely 4 év alatt még a legcsekélyebb gazdasági részsiker felmutatására sem volt alkalmas. Amit annak állít be, azt vagy adatok manipulálásával teszi, vagy olyan eredményekre hivatkozik, amelyek elérésének ára nagyobb, mint az eredmény hozadéka.

LallyPop 2013.08.10. 18:56:04

@ob.szerver: Azért azt te is vágod, hogy várhatóan, már ha indulnak a szoci a 2014es választáson, mert a helyieken egyre inkább el sem mernek indulni, várhatóan ennyi lesz a kampány.

fidesz: maffiabaloldal
Maszop: maffiajobboldal

Na most ezt ti ezt nem nyerhetitek meg, az elég világos.

Erő e-meló 2013.08.10. 19:55:48

@tamas11:
"a névtelen publikációk kitágították a szólásszabadság határait"

Jól ragadtad meg a poszt lényegét. Noname bloggerek mantráznak sokszor viszaböfögött szólamokat, hogy ezzel majd eljön a nagy izé, most már tuti biztos.
Ásít, legyint, lapoz

tamas11 2013.08.10. 20:21:57

@Erő e-meló:
azt hiszem a szándékomat félreértetted: azokon gúnyolódom, akik a sajtószabadság elegendő jeleként értékelik a névtelen szűk körben elkövetett firkálást...

states1 2013.08.11. 06:04:05

Már megint baj van a néppel, le kéne váltani, tudniillik az orbánizmus 3 éve után is birka, és nem akarja leváltani az izmus névadóját. És persze visszahelyezni a hatalomba azokat, akik a Fidesz kétharmadát megalapozták a 8 évükkel. Érti ezt valaki? Úgy néz ki, hogy ami a birkanép számára evidencia, hogy nem azért kergette el kétharmaddal "ezeket", hogy 4 év után megint 2002 és 2010 között találja magát, az bloggerünk számára felfoghatatlan. Nem ártana tán egy-két kurzus a birkaiskolában, ahol a 2x2 még mindig 4. Nem úgy, mint a blogszférában.

tamas11 2013.08.11. 06:30:24

@states1:
nincs baj a néppel. le akarja váltani a rendszer névadóját.
Nem akarja visszahelyezni pont ugyanazokat.. a nyolc év alatt riválisaik alapozták meg, gyömöszölték bármi áron a hatalomváltást, és most látható,mire használták, hova vezet. Akkora kárt okoztak, hogy nem lehet egy lépésben helyrehozni.

imres 2013.08.11. 11:44:24

@ob.szerver:
Elvtárs!
"- a dolgok jó irányban haladnak és előbb utóbb ők is részesülnek belőle"

Mit majd?
Hülye vagy te, barátom!
Azonnal. Sőt! Már tavaly is.
Az egészségügyi dolgozók tavaly, januárig visszamenőleg kaptak béremelést.
Idén augusztusban jön a második béremelés. A 2 együtt eléri a Medgyessy kormány béremelésének százalékos mértékét. Nettóban!
Ehhez jön a Fidesz kormány által bevezetett 16 %-os SZJA, ami szintén emelte az átlag körüli dolgozók nettó bevételét.
Kiadási oldalon csökkent a rezsi.
Egy átlagkeresettel rendelkező, átlagos pénzforgalmat bonyolító polgár bankadója havi szinten 2-300 forint. A telekommunikációs adó 300 forint havonta.
Bár az idióta baloldaliak 40 féle új adóról beszélnek, de azokat képtelenek lennének felsorolni.
És akkor beszéljünk arról, ami semmiféle hivatalos sikerpropagandában nem szerepel.
A piacon egyre nagyobb számban jelennek meg az őstermelők saját portékáikkal. Lekvárok, házikolbászok, gyógyfüvek.
Ilyen eddig nem volt.
A nagy áruházláncok kínálatában megjelent többféle dinnye. A tömegárútól kezdve az egyedi csomagolású és kiváló minőségű magyar termékig. Elfogadható áron.
Ilyen sem volt eddig.
Nos, elvtárs?
Nem ártana, ha a gyűlölködést felváltaná a gondolkodás nálatok.
:)

tamas11 2013.08.12. 20:23:51

@imres:
én is örülök az őstermelők, és főleg termelvényeik szaporodó megjelenéseinek. Igen gyakori ugyanott a csere megjelenése is. De miért lenne ez tárgya az állami sikerpropagandának? Te milyen átfogó intézkedésnek tulajdonítod ezek megjelnését, a tömeges elszegényedésen túl?
Nem ártana, ha a hozsannázást felváltaná a valóságérzék. Persze látom én, hogy neked valami jó, mert észre sem vetted hogy mennyivel drágább idén a dinnye, miközben jó a termés...
Tavaly a multi felvásárolta, és aztán dömpingáron kínálta - az se volt jó, mert kitolt a hazai termelőkkel ill.árusokkal.

irovagyok 2013.09.01. 03:31:14

Luther után jó 100 évig véres háborúk zajlottak...
süti beállítások módosítása