2013.08.09. 22:10 Szerző: Cincinnatus

Papír, vér és vas

Elméleti győztes.jpg

„Barátaim, rómaiak, földijeim,
Figyeljetek rám.”

William Shakespeare: Julius Caesar - 1599

 

Ellenzékiek, bloggerek, publicisták!

…Vannak emberek, akik mélyen hisznek abban, hogy egy repülőtér különb hely egy vasúti pályaudvarnál – holott valójában mindkettő csak arra szolgál, hogy szervezett keretek között és szabott időpontokban felkapaszkodhass valami furikra… Ugyanezek az emberek gondolják azt is, hogy az elmélet(ek), az írás, a publicisztika, meg az egyetemek, a katedra, az valami nagyon emelkedett dolog: valami központi és meghatározó dolog a társadalomban…

Szokás „a katedra hatalmára” példaként felhozni Luther esetét, aki ugyebár egyetemi prof volt. Ám a protestantizmusnak csak az ideológiai máza született az egyetemen – de ettől az még nem lett volna sikeres és nem mozgatta volna meg (jóval több mint) fél Európát. A protestantizmust a „gyakorlati Luther” azzal vitte győzelemre: azzal, hogy nem az egyetemnek szónokolt és nem a profkollégákat akarta meggyőzni, hogy ő mekkora fej csávó, hanem fogta magát és kiszegezte a téziseit a templomkapura – mai szóval élve „mediatizálta” azokat. (És a későbbiekben is röpiratokon terjesztette az elképzeléseit, nem pedig „a szellemi elit” zárt, levegőtlen közegében…)

A protestantizmus azért győzött, mert a gyakorlatban épp azt adta a német népnek, ami már hosszú századok óta benne volt: a közösség mondja meg, hogy legyen és nem a felsőbbség… Luther és társai nem csak leírták egymásnak, hogy mit és hogyan gondolnak, hanem fogták magukat és (a maguk barbár, cizellálatlan germánságával) egyszerűen megcsinálták.

…Ezt kéne ma is, itt is tennünk, emberek!

Ha az ember szétnéz a magyar online sajtóban, akkor azt látja, hogy a kifejezetten a Fidesz kezéből etetett médiumokat kivéve mindenki a pokolba kívánja az Orbán-rendszert. Az a helyzet, hogy ma Magyarországon értelmes, a dolgok között alapvetően eligazodni képes ember nem támogatja a kormányt: úgy várja annak bukását, mint a zsidók a Messiást.

Ezt tapasztalva egyszerűen érthetetlen, hogy mégsincs olyan ellenzék, amelytől a víz verné ki a Fidesz-fiúkat: háromnegyed évvel a választás előtt egyre magabiztosabbnak érzik magukat és ezért egyre inkább gátlástalanok. Levonták az elmúlt bő három év tapasztalatát: ezzel a birka magyar néppel akármit meg lehet csinálni! Minek fognák vissza magukat, amikor nincs erő, amely megállíthatná és számon kérhetné őket – igaz rájuk Marx mondása: „A lét határozza meg a tudatot.

A magyar nép úgy él, mintha a világon se lenne az összefogás – és ami még értelmetlenebb: az értelmiség is így él. Persze, megvannak ennek a maga történelmi okai – de most ne ezzel foglakozzunk, hanem emlékeztessük ezt a drága magyar ellenzéki értelmiséget, hogy itt az idő stratégiát váltani!

…Na, ja: hogyan is fogna össze és cselekedne együtt és hatékonyan ez a mi ellenzéki értelmiségünk, amikor mintha fontosabbak lennének kinek-kinek a maga elképzelései, mint a közösen elérhető győzelem? A Fidesz csak röhög rajtunk, ahogy egymásnak esünk minden apróságért – amit persze mi „a világ legfontosabb dolgának” hiszünk – és körömszakadtáig foglalkozunk egymással, ahelyett, hogy egymás meggyőzése helyett Orbán legyőzésével foglalkoznánk. Véleményem szerint most azért nem szabad vitatkoznunk a részleteken, hogy később legyen lehetőségünk megvitatni azokat. Mert ha mi most vitatkozunk, akkor nem jut időnk, erőnk visszavenni a Fidesztől a közhatalmat – és akkor agyő vita! Nem az a kérdés most, hogy pontosan milyen legyen Magyarország, hanem az, hogy demokratikus legyen, ahol szabad, észérvekkel vívott vitákban győzhet a legjobb megoldás és a legjobb vezető.

Erre most közületek sokan azt fogjátok mondani, hogy elvtelen együttműködésbe nem szabad belemenni – és ez így is van. Azonban elég egyetlen elvet leszögezni az együttdolgozáshoz: legyen a következő kormány tevékenysége teljesítményelvű és transzparens. Ha ezt minden együttműködő vállalja, akkor nagyobb baj – és nagyobb disznóság – nem történhet, akkor lesz idő és mód arra, hogy legközelebb ennél „elvibb” alapokon mérkőzhessenek meg a demokraták egymással a négyévekre kiszabott hatalomért.

Sajnos úgy látom, ezt az egyszerű igazságot valamiképpen nem tudják képviselni a létező demokratikus pártok. Ki tudja – lehet, hogy egy-kettő közülük nem gondolja komolyan a Fidesz-ellenes tirádákat és lélekben arra készül, hogy egyszer majd ő terpeszkedhet bele a Fidesz által szinte korlátlanná tett hatalomba? Nem tudom, de nem is érdekel! Engem nem az érdekel ma, hogy mit tenne ez vagy az egy jelenleg számára elérhetetlen hatalom birtokában, engem az érdekel, hogy mit tesz majd az elkövetkező háromnegyed évben.

Az biztos, hogy a mai ellenzéki erők egyszerűen képtelenek magukhoz édesgetni azt az egymillió szavazót, akik nélkül nem lehet győzni. Ennek az egymillió embernek kell egy párt még. Kell, aki őket képviselje és aki egy „visszautasíthatatlan ajánlatta” áll a mai ellenzéki erők elé: „Ha elfogadjátok a mi elvi és együttműködési alapjainkat, akkor hozzásegítünk titeket a győzelemhez – ha pedig nem, akkor ki se rakjátok a plakátjaitokat!

…De kik csinálják meg ezt a pártot? Szerintem azok, akik az orbánizmus legkeményebb kritikusai – és a leghitelesebbek is: azok a publicisták, bloggerek, akik már 2010 előtt is leírták, elmondták, milyen lesz ez a Fidesz-éra, és akik ezt nem valamely politikai párt érdekében tették meg, hanem csak úgy, az igazságért.

Van egy felirat a csehek zászlajában, mely szerint az igazság győz – hát, ha ti szeretnétek az igazság győzelmét az orbánizmus felett, akkor ne csak egyenként, külön-külön írogassatok, sokszor egymással dühödtebben vitázva, mint a közös ellenséggel, hanem immár együtt, összefogva és összedolgozva… Mert ha erre nem vagytok képesek, akkor csak elméleti, szódemokraták vagytok – hiszen a valódi demokrácia éppenséggel a gyakorlati együttműködés.

Kell most minden ember, aki ki akar kerülni az Orbán-csávából – mert egyenként bizony benne fogtok maradni!

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr245454368

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.08.10. 11:13:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Ózdi modell. Másolnád? 2013.08.10. 09:44:25

A vízbotrány nem a takarékosságról szólt, hanem a cigányok, mint "eredendően és kollektíven bűnös népcsoport" megregulázásáról. Csakúgy, mint az összes eddigi fideszes "modell", ami mind arról szólt, hogy ha már nem lehet az elesetteket az út szélén ha...

Trackback: Meggyilkolt kisgyerek sírjánál pózolna Mesterházy Attila 2013.08.10. 09:42:05

Ez már a legalja a populista ellenzéki demagógiának, vagy lesz még durván lejjebb? Braun Róbert, az MSZP monori elnöke gondolt egyet, és megvilágosodott: tenni kell az indulatok megfékezéséért, méghozzá közösen. Helyre kell állítanunk az ország egység...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zobod 2013.08.10. 15:43:38

@rockseiaXLL: nem kell a fidesznek csalni, az ellenzék nem ér semmit. Még koalíciós tákolmányuk sincs a közelében sem a fidesz támogatottságának.

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 15:45:50

@tamas11: ja , azt én is el tudom képzelni, hog a Jobbik megszelídül, kicsit eu-konformmá válik!De a jelenlegi formájában kizárt dolog, hogy legyen valami.
Mi érdeke a fidesznek, aki toronymagasan vezet mindenféle statisztikát, a jobbikkal tárgyalnia, és engedményeket tenni??
Tudom, hogy orbán viktor kivezeti az országot az euból, fél éven belül államcsőd, stb, rettenetes diktatúra van, lábbal tiporják az emberi jogokat, hiszen 2011 óta mást sem lehet olvasni, de eddig valahogy a kataklizma elmaradt.Na kb ennyi esélye van a fidesz-jobbiknak (a jelenlegi formájában)

bioLarzen 2013.08.10. 15:48:56

@♔batyu♔: Nyíilván a hatalomról álmodozunk. Nem egy olyan országban való békés életről, ahol a hatalom nem azt nézi minden nap, mit lehet még lesápolni rólunk, ahol mi vagyunk a fontosak annak, akiket megválasztottunk, és nem a spanjaik és kollégiumi szobatársaik - nem, dehogy. minket, egyszerű polgárokat csakis és kizárólag a hatalom érdekel, azzal kelünk és fekszünk.

bio

♔batyu♔ 2013.08.10. 15:49:05

@Conchobar: Elhitetheted ezt magaddal, de ha beszállsz egy vitába, a harmadik mondat a nagy államadósság. A negyedik, pedig, hogy kinek köszönhető, Gyurcsány, Bajnai neve kerül elő. Persze az egészből a "liberálisok" még rosszabbul jönnek ki, köszönhető a nagypofájú és korrupt SZDSZ-eseknek.

tamas11 2013.08.10. 15:50:05

@Erő e-meló:
Röhejes, hogy azzal érvelsz a kiegyensúlyozott médiaviszonyok mellett, hogy chat-eken lehet vakkantgatni...
Navracsics is ezt nyilatkozta Redinggel csatározva, hogy a névtelen publikációk kitágították a szólásszabadság határait.

Conchobar 2013.08.10. 15:50:12

@_most_: "az Eu-ban nem lehet egyik napról a másikra diktatúrát építeni, de a fidesz apró lépésekben, napról napra építi, aminek a hatásait még nem érzik, nem fogják fel az emberek, de csak idő kérdése és a hangzatos propagandák se menthetik meg a fideszt a bukástól" - Az nem lehetséges, hogy inkább te nem fogtad föl, hogy miről van szó? Semmivel nincs diktatúrább, mint 2010 előtt (a választók számára). Ami történt, csak annyi, hogy a magyarországi politikai és gazdasági elit egyik szárnya jóval több pozíciót/lehetőséget vont magához attól, mint amit a másik szárny még arányosnak tudna tekinteni. Ezt az eliten belüli eltolódást kommunikálják úgy, hogy veszélybe került a demokrácia (holott köze sincs a népuralomhoz)

_most_ 2013.08.10. 15:50:34

@♔batyu♔: kétlem, hogy bárkit is érdekel az államadósság, vagy az államháztartási hiány, ezek csak arra jók, hogy a fidesz propaganda ezekre foghassa, miért élnek rosszabbul az emberek, mint négy éve.

♔batyu♔ 2013.08.10. 15:50:54

@bioLarzen: Most te leírsz valami baromságot amit nekem tulajdonítasz és válaszolsz is rá. Nem liberális vagy véletlenül?

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 15:52:58

@tamas11: aha.szóval az ATV, meg a Klubrádió, és az Index már nem is zsámít, mi?
Értem én, hogy a Klubrádió micsoda hisztit rendezett, és azóta is lehet hallgatni.

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2013.08.10. 15:53:02

@zobod: Kelleni nem kell, de biztos ami biztos alapon csak csináltak egy saját kedvükre való választási törvényt.

_most_ 2013.08.10. 15:53:31

@Conchobar: csak egy diktatúrákban lehet nb1-es csapata Felcsútnak.

tamas11 2013.08.10. 15:53:33

@Conchobar:
Konstansnak tekinted az ellenzéket, nagyjából a korábbi MSZP-vel aznosítva. DE napjainkban már másról van szó, már most sem Mesterhy az ellenzés centruma.

♔batyu♔ 2013.08.10. 15:54:40

@_most_: Elszomorítalak, mindenkit érdekel ez.

Ezek arra jók, hogy különbséget tudjál tenni. Te vajon kire szavaznál?

1. Hatalmas államadósságot halmoz fel megszorítások és folyamatos rezsi emelkedések mellett, óriási államháztartási hiányokkal?

2. Próbálja csökkenteni az adósságot, de ha nem is tudja, legalább nem száll el vele és az államháztartási hiányok is alacsonyak. (lényeges, mert ha nagy, nagy kölcsönt is kell felvenned, lsd. Gyurcsány).

Az, hogy téged nem ezek, hanem a zsidókérdés érdekel inkább azt jelzi, hogy te elég ostoba vagy.

Conchobar 2013.08.10. 15:56:00

@♔batyu♔: "Elhitetheted ezt magaddal, de ha beszállsz egy vitába, a harmadik mondat a nagy államadósság" - Nem tudom milyen vitára gondolsz, az én munkahelyi, ismerősi környezetemben nincs közgazdász, úgyhogy a politikai diskurzusokban eddig nem merült föl az államadósság. Az internetes politikai fórumokon persze annál inkább

_most_ 2013.08.10. 15:56:07

@♔batyu♔: xd, egy náci mondjam rám, hogy ostoba :D

tamas11 2013.08.10. 15:56:26

@Sexual Harassment Panda:
Meglátjuk de tekints vissza Torgyán és pártja sorsának alakulására. A partner ott is Orbán volt.

♔batyu♔ 2013.08.10. 15:57:54

@Conchobar: Az az érdekes, hogy senki nem adott ezekről konkrétumot. Egy tüntetés brutális szétverése, a békés ülősztrájkot folytató jobbikosok szétverése, faszik bekísérése, mert kormányellenes tüntetésre felhívó anyagot találtak náluk, ilyesmik.

bioLarzen 2013.08.10. 15:58:15

@_most_: Az alapvető gond ebben a tekintetben az, hogy az EU-ban egyszerűen nem alakult ki a gumicsemmásokkal való kommunikáció és foglalkozás technikája. Az EU arra alapult, hogy olyan kormányok állnak egyméással szemben, amelyek értik az európai stílusú kommunikációt - amelyek értenek a kívülálló számára rejtett tartalomból. Arra a klasszikus EU-nak nincs eszköze, hogy a beszabadult tahókat kezelje - mert a klasszikus felállásban nem kellett. Köznapi hasonlattal élve, egy gazdag negyedben működő elit bár személyzete nyilván nem felkészült abban, miként viselkedjen, ha egy részeg hómlessz elkezd randalírozni bent - mert olyasmi ott nem nagyonfordul elő. A sarki késdobáló pultosa viszont fél perc alatt elremndezi a dolgot. Sajna, az EU-ban most az elit pincéreknek kéne kezelniük a beszabadult kelet-európai hómleszt... Ahol az "Elnézést, uram, valami probléma van netán?" kérdésre nem az a válasz, hogy "Ó, nem, nem, semmi", majd zavart szemlesütés és pironkodás, hanem "Hagyjálmárbazmeg te köcsög pingvin, ne pofázz a dolgaimba!", majd a pincér nyakon köpése, esetleg az asztal alá szarás/hányás. Az EU-ban erre eddig nem volt protokoll, mert az íratlan szabályokat betartották - majd mi, első körös kelet-európai tagok megacélozzuk őket... :(

bio

zobod 2013.08.10. 15:58:36

@rockseiaXLL: nem a fidesznek kedvez, hanem a győztesnek. A görögöknél pl. úgy kezdődik a parlament megalakulása, hogy a győztes párt kap automatikusan 100 mandátumot, és ezen senki nem háborog. Az új magyar választási törvény ehhez képest alig kedvez a győztesnek - és nem a fidesznek, hanem a győztesnek. Aki természetesen más is lehet, nem csak a fidesz.

♔batyu♔ 2013.08.10. 15:59:17

@_most_: Ne szomorítson el, nincs itt semmi ellentmondás, hiszen egy náci nem feltétlenül ostoba, te viszont az vagy.

explanatus 2013.08.10. 16:00:05

@lavór: "Kell még egy párt."
És mi a ráknak?

Hát hogy legyen választási lehetőség. Az őszi németországi választásokon 38 párt vehet részt, pedig nekik árnyalatnyival jobban megy és mégis, vagy pont épp ezért.

www.bundeswahlleiter.de/de/bundestagswahlen/BTW_BUND_13/presse/w13006_38_Parteien_koennen_teilnehmen.html

A minőséget semmi nem garantálja annyira, mint a konkurencia, az ALTERNATÍVA. Ha megjelenne egy "választható" párt, az felborítaná a mostani "kényes
egyensúlyt". A közvélemény-kutatások majd egymillióra teszik azok számát, akik részt fognak venni a választáson, de még nem döntöttek. Ez a majd egymillió arra vár, hogy jelenjen meg végre egy olyan párt, amire szavazhat, mert ellenkező esetben nem valami mellett, hanem ismételten valami ellen fog szavazni, az meg láttuk legutóbb hova vezetett.

Conchobar 2013.08.10. 16:00:17

@tamas11: Miből jött ki neked az, hogy konstansnak tekintem az ellenzéket, abból, hogy írtam a Jobbikról is? Bár lehet, hogy te úgy értetted, hogy én nem tartom heterogénnek a baloldalinak mondott ellenzéket

Cincinnatus 2013.08.10. 16:01:21

@no_successful2:

1.) Akár ez a blog, akár a többi, a Fidesszel szemben kritikus, mérvadó blog (Varánusz, 1000 leütés, Örülünk Vincent, Kard, stb. – bocs a kifelejtettektől!) minden olyan esetben, amikkor a baloldal, vagy a liberálisok csináltak disznóságot vagy marhaságot, ugyanúgy visított. Ha beírod a mi keresőnkbe az MSZP, vagy a Bajnai szót – netán a Millát, LMP-t – akkor olyan értékelésekkel fogsz találkozni, hogy ha engem értékelne valaki akként, akkor elbujdosnék…
2.) Igen, már 2010 előtt is „orbánoztam” – mert tudtam, mi lesz Magyarországgal és hogy mik a Fidesz céljai. Ugyanakkor azt is tudtam, hogy enne a csőbe bele fog menni a magyarság – és persze majd megbánja. És azt is tudtam, hogy a „megváltást” biztosan nem a szocik fogják elhozni, mert ahhoz ők túl ötlettelenek és túlságosan hiteltelenek is (ld. az 1. pont alatt emlegetett kritikákat). 2009-2010-ben már semmi érzelme nem lett volna a múltat – Gyurcsányt-szocikat – kritizálni; akkortól már a jövőről és annak veszélyeiről, lehetőségeiről kellett írni.
3.) A 2002-es szakszerűtlen kormányzás valójában abban a pillanatban elkezdődött. amikor a szoci-szadesz koalíció elveszítette az 1998-as választásokat. Vissza akartak kerülni – ezért elmentek a populistább és persze ezzel együtt szakszerűtlen irányba. Aztán erre tett rá 2002, amikor a Fidesz jutott ugyanebbe a helyzetbe – és persze a Fidesz is a populista és szakszerűtlen politizálás útjára lépett és maradt is, tulajdonképpen máig, szorítva ezzel a szocikat is a további populista, őszintétlen és szakszerűtlen politika felé. (Nem mintha annyira kellett volna őket szorítani: nyomultak azok önként is…) Emiatt nőtt meg az államadósság (mert senki sem merte, tekintettel a másik felől áradó ígérgetésre, ésszerűsíteni a költségvetést) és emiatt nem növekedett eléggé a gazdaság. Itt 15 éve minden politika és minden párt elsődleges célja csak a hatalom megtartása volt: egymást hergelték rá erre az útra és nem volt eddig egyetlen olyan államférfi sem, aki képes lett volna más irányt szabni a folyamatoknak. Most van arra lehetőség, hogy - ha nem is egyetlen lépésben, hanem kettőben – lehozzuk az országot és az országban folyó politizálást erről a rossz trekkről.
4.) Valóban „felettébb nehéz feladat” úgy rendbe rakni egy ország költségvetését, hogy közben az olcsóbb hitelt (IMF) drágábbra (szabadpiaci) cseréli le a kormány!:-) De a lényeg: az IMF ellen csak akkor mentek az utcára az emberek Magyarországon, amikor a Fidesz-pénzelte és –szervezte „Bérmenet” nyomult. A Fidesz azért nyúlt minden műs forráshoz, mert ha az IMF hitelezi az országot, akkor pl. gyakorlatilag „vétójoggal” bírt volna az államosító, ill. a költségvetési forrásokat a gazdasági holdudvarhoz átszervező kormányzati lépésekkel kapcsolatban – ez pedig Orbánék semmiképp nem akarták! A túlzottdeficit-eljárás alól pedig köztudottan egyszeri bevételek árán került ki az ország. És persze: itt is azért volt fontos bármi áron, még a gazdaságot finanszírozó bankszféra befagyasztása és a külföldi cégek új beruházásainak elmaradása árán is „begyűjteni a pénzt az államkasszába”, mert ha marad a túlzottdeficit-eljárás, akkor sokkal szigorúbb EU-s pénzügyi kontroll alatt állna a Fidesz-kormány.
5.) „Elb… tátok”: mi ugyan nem! Sem a szocik, sem a szadesz, sem Bajnaiék nem vagyunk. Ami pedig „a nemzetgazdaság talpra állítását” illeti, nem tudom, miként áll talpra egy olyan gazdaság, amelyben:
a. nincs bankhitelezés,
b. a GDP-arányos beruházási ráta nem éri el az egyszerű újraállításhoz-pótláshoz szükséges mértéket sem,
c. a Takarékbankkal tervezett lépések csak a rossz, felelőtlen hitelkihelyezés melegágyául fognak szolgálni (jól tudjuk, kik és miféle „üzleti tervekre” kapnak forrásokat az állam által szupportált forrásokból manapság…), ezzel is tovább rontva a magyar gazdaság tőkeellátottságát?
Mindezeket pedig igazából nem is neked írtam le – tudván, hogy te egyszerűen nem engedheted meg azt magadnak, hogy világosan láss a tények hatására – hanem azoknak, akik olvasták a kommentedet: hogy lássák, mennyire a tények ellen van a ti „Fidesz-világotok” minden „igazsága”!:-)

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2013.08.10. 16:02:11

@zobod: :) Választókörzetek? Határontúlról bemondásra érkező szavazatok?

♔batyu♔ 2013.08.10. 16:02:35

@Conchobar: Ehhez nem kell közgazdásznak lenni, valamilyen adóssága szinte mindenkinek van és azt is tudja mindenki, milyen nehéz visszafizetni.

Orbán épp ennek köszönheti, hogy megszoríthat, miközben mindenki Gyurcsányékat teszi ezért felelőssé.

_most_ 2013.08.10. 16:03:49

@♔batyu♔: injkább az a kérdés ki szavaznál ilyen pártra?

1. elvett az emberektől 3000 milliárd megtakarítást
2. szabadon engedett egy gyilkost
3. a bokros csomagot meghaladó megszoríátsokat vezetett be, a világ legmagasabb áfá-jával
4. 2012-ben a a világ országai között a 206-ik legjobb gdp növekedést produkálta Magyarország
5. a trafikmutyival állami szintre emelték a szervezett bűnözést
6. földtörvénnyel még a saját emberük szerint is az oligarcháknak kedveztek

tamas11 2013.08.10. 16:04:07

@Sexual Harassment Panda: Naponta kb 800 000 ember kezébe adják a METROPOLT, és hetente postaládákba a HELYI TÉMÁT..
ingyen.
Soha egyetlen kritikus vagy kormányelleni mondat..A tulajdonosok: Orbánhaverok.
A tv1 úgy adott hírt az Operánál zajlott tüntetésről, hogy a lezárt, üres Andrássy uat mutatta, tartósan. Neked meg a Bolgágyörgy fáj? Fennmaradáást kierőszakolták az EU szervezténél, mert ez volt az egyik konkrét "háborús ok".
Vidéken enneél is torzabb az arány: gyakorlatilag NINCS ellenzéki médium.
És neked még ez se "elég".

lavór 2013.08.10. 16:04:15

@explanatus:

Ezt most nem mondod komolyan... nincs elég párt Magyarországon? Nemrég lett egy vadi új a Kétfarkú kutyapárt vagy mifene... Szaporodnak a pártok, mint a nyulak. Nem a pártok számát kell növelni, hanem a pártokban vezető szerepet betöltő embereket szépen kirugdosni, börtönbe küldeni, ki-ki érdeme szerint, hiteles embereket behívni a pártba, hagyni őket dolgozni... Attól jobb lenne, ha 400 párt lenne?

♔batyu♔ 2013.08.10. 16:04:38

@explanatus: Természetesen miért ne lehetne egy sokadik párt, de Mo-n elég nagy vízválasztó az, hogy jobboldali vagy balliberális.

A németeknél ez a korszak már lecsengett.

Conchobar 2013.08.10. 16:06:20

@_most_: "csak egy diktatúrákban lehet nb1-es csapata Felcsútnak" - Több igazság van abban, ha azt mondod, hogy 'csak egy diktatúrában van arra szükség, hogy a vezetőket ernyővel, kordonnal, meg törvénnyel védjék a paradicsomot hajigálóktól'. De hagyjuk a p*csába, a pártokra a választási kampányolást

♔batyu♔ 2013.08.10. 16:06:58

@_most_: Tudod mi szempontodból a gond? Az, hogy az emberek döntő többsége nem hozzád hasonló elég ostoba párttag.

Mert ha az lenne és balliberális, akkor simán Bajnai nyerne valami nagy hazugsággal.

De az emberek már óvatosak, megnézik ki mondja.

♔batyu♔ 2013.08.10. 16:08:16

@_most_:
"A kormány elküldte júliusban a hivatalos megkeresést Svájcba, így hamarosan megkezdődhetnek a tárgyalások az alpesi országban nyitott bankszámlák megadóztatása ügyében – írja a Magyar Nemzet. A brit The Guardian összefoglalója szerint hazánkból 242 milliárd dollár, vagyis mintegy 56 ezermilliárd forint távozott szűk három évtized alatt. A pénz több mint kétszerese a magyar államadósságnak.

A „globális” lista szerint harmadikak vagyunk a kimenekített pénzek mennyiségét tekintve, Kuvait és Szingapúr után. "

Conchobar 2013.08.10. 16:08:42

@♔batyu♔: Látom nem zavar az téged, hogy nem életszerű az, hogy valakik arról folytassanak diskurzust, ami egyáltalán nem, vagy csak közvetve érinti őket

♔batyu♔ 2013.08.10. 16:08:54

@♔batyu♔: Oppácska, ez biztosan nem a Jobbik, sőt nem is Orbánék.

_most_ 2013.08.10. 16:10:19

@♔batyu♔: írd le nyugodtan, Orbán sose hazudik, senki se fog kiröhögni :D Persze tudom csak az áldott jó szívét matatja, hogy szabadon engedett egy gyilkost.

♔batyu♔ 2013.08.10. 16:10:51

@Conchobar: Az államadósság nagyon is közvetlenül érint mindenkit. Legfeljebb te gondolod azt, hogy nem.

De ezért magasak az adók, ezért nem jut pénz oktatásra, egészségügyre, munkahelyteremtésre.

Számold ki mennyi az államadósság 30%-a., amennyivel Gyurcsányék növelték azt.

Cincinnatus 2013.08.10. 16:10:59

@willdataa:

Nem, ez nem "polkorrekt rasszizmus" volt, hanem önirónia, we'l i oa Boar bin, grod os Minga.:-)

Izrael és az ottani zsidók pedig okosababat is tehetnének annál, ami ott megy, immár egy százada. (Erről talán olvasd el azt a két posztunkat, amelyek Irzaellel foglalkoztak anno: progressziv.blog.hu/2011/06/13/allam_alom_izrael_es_poroszorszag , ill:progressziv.blog.hu/2012/04/16/izrael_es_a_zsidok )

♔batyu♔ 2013.08.10. 16:12:23

@_most_: Ebből nem következik az, hogy Orbán nem hazudik, legfeljebb te következteted ki belőle, mert ostoba vagy. Szerintem ha nem érted, olvasd el kétszer.

_most_ 2013.08.10. 16:13:17

@♔batyu♔: ugyanmár számos országnak magasabb az államadósság és mégis jól elvannak, imádom mikor ilyen közgazdasági analfabéták okoskodnak :D

_most_ 2013.08.10. 16:14:32

@♔batyu♔: haha, nem véletlenül vagy közalkalmazott, a versenyszférához túl ostoba vagy :D

zobod 2013.08.10. 16:14:42

@rockseiaXLL: más is élhet a lehetőséggel, és fog is. A 2014-es választások elbukása után a balliberális oldal a jelenlegi pártstruktúrában meg fog szűnni, és alighanem a szárszói hátország is nyugdíjba vonul végleg. A keletkezett politikai vákuumot egy új társaság betöltheti. 2014-2020 közt fel lehet építeni egy új alternatívát, lehet hogy már 2018-ra is. A harmadik ciklust (2018) talán el tudja kezdi a fidesz, de végigvinni már aligha fog menni, ahhoz ez az évtized túl intenzív és viharos. Akkor pedig a kihívója fog majd élni azokkal a körülményekkel, amik most a fidesznek kedveznek.

Egyébként meg a KÁP után joggal veszik semmibe a határon túliak a jelenlegi baloladalt, ezt semmi értelme a fidesz nyakába varrni. Ahogy azt sem, hogy egyéniben jelöltségre gyúró, ambíciózus emberek nem fognak baloldali jelöltként indulni,hanem a támogatottsággal bíró fideszhez keresik az utat. Ez az mszp-e2014 sara hogy nem tud nyerésesélyes jelölteket összeszedni, kevés hozzá. Az e2014 még jelöltet sem tudott mindenhol összeszedni...

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 16:15:58

@tamas11: ja, kérem!Mondenki onnan tájékozódik, ahol akar!Én még ott tartok, hogy a magyar média 80%-a ellenzéki kézben van!
Az indexen, ami azért elég ismert, egész nap a kormányt fikázzák.Nincs olyan blog, ami ne a jelenlegi vezetést
hibáztatná.
Egyfolytában olyan blogok látnak napvilágot, ami teljesen elrugaszkodik a valóságtól, államcsődöt, antidemokráciát vízionál, továbbá azt, hogy kilépünk/kirúgnak az euból, lezárják a határokat, a jegybank azonnal csődbemegy, és mindenki meneküljön.Ehhez képest...
Egyedül a Schiffer? (ő az LMP-s csóka asszem)
Állt ki, és mondta el, hogy baromság antiszemitizmussal vádolni a kormányt, felesleges azzal riogatni, hogy világvége van, mert nem igaz.
És ekkor a pali nagyot nőtt a szememben.Hiszen a fidesznek sok hibája van amiért le kell váltani, de nem azért mert antiszemita, meg rettenetes diktatúra van, meg kilépünk, mert ezek nem igazak.

♔batyu♔ 2013.08.10. 16:19:13

@_most_: Azért, mert mint már írtam, ostoba vagy. Nem is bontanám ki, aligha értenéd miért adósodhat el pld. Japán és mi miért nem.

Idemásolom neked a fentebbi idézetet, hátha derengeni fog valami: A rövid megfejtés: Japán gazdag és a fejlesztést, termelést finanszírozzák, azaz elkölt egy kölcsöndollárt és kihoz belőle kettőt.

Itt pedig a balliberálisok egyszerűen ellopják, azaz elkölt kettőt és kettővel mínuszba kerül. Amíg teheti a továbbiakat felveszi a piacról, vagy csőd és jön az IMF hitel.

Az IMF csak a magadfajtának volt sikertörténet.

""A kormány elküldte júliusban a hivatalos megkeresést Svájcba, így hamarosan megkezdődhetnek a tárgyalások az alpesi országban nyitott bankszámlák megadóztatása ügyében – írja a Magyar Nemzet. A brit The Guardian összefoglalója szerint hazánkból 242 milliárd dollár, vagyis mintegy 56 ezermilliárd forint távozott szűk három évtized alatt. A pénz több mint kétszerese a magyar államadósságnak.

A „globális” lista szerint harmadikak vagyunk a kimenekített pénzek mennyiségét tekintve, Kuvait és Szingapúr után. "

_most_ 2013.08.10. 16:20:08

@Sexual Harassment Panda: mondjuk akik az indexet olvassák általában intelligens emberek, amúgy se szavaznának a fideszre, de akik a közmédiából tájékozódnak (öregek) könnyen manipulálhatóak, ezért kéne függetlennek lennie.

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 16:21:36

@zobod: Nem biztos!
Szerintem!:
Fidesz-Kdnp marad kormányon.
Talán nem lesz 2/3-ad.
Jobbik gyakxilag nem változik, 15%körül marad.
Bejut még az Mszp, együtt-pm.
De nem biztos hogy végig meg a köv. ciklus.Na akkor kell megragadni a hatalmat az ellenzéknek.(bármit is jelent)
A lényeg, hogy én jövő héten lelépek a friccekhez pár évre.

AskmeLater30 2013.08.10. 16:21:37

" értelmes, a dolgok között alapvetően eligazodni képes ember nem támogatja a kormányt: úgy várja annak bukását, mint a zsidók a Messiást"

Ó igen, én már úgy várom, hogy 60-70ezer forinttal csökkenjen a fizetésem és ezt szétosszák a cigók meg a minimálbéresek között! A gyerekeim is értékelni fogják, hogy ennyivel kevesebb jut nekik, de majd hozzád küldöm őket, hogy magyarázd el.

explanatus 2013.08.10. 16:24:25

@lavór: Örülök, hogy ilyen gyorsan reagáltál. Olyan gyors voltál, hogy elsiklottál --- egymillió arra vár, hogy jelenjen meg végre egy olyan párt, amire szavazhat --- Persze, lehet akár ezer párt is, de amíg ilyen embertömeg vár valamire, addig nem a mennyiséggel van gond, hanem a minőséggel. No, ez hiányzik, egy ilyen pártra várnak egymilliónyian. Szóval, kell egy új(abb) párt.

A bevallottan kamupárt magát sem veszi komolyan, ők inkább olyan görbetükör szerepet játszanak. Jópofák, de semmi több.

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 16:25:06

@_most_: Miért, te mint teljesen kívülálló, kit gondolsz intelligens embernek?(vicceltem, ne sértődj +)
Szerintem ma az index kikerülhetetlen.A kossuth rádió, meg a hirado.hu annyira xar, hogy azt ember nem szopja be.
A klubrádió, meg az atv meg túlzásba viszi.Jókat röhögni a kuruc.info-ra járok,de a múltkor már beígértek nekem egy dunábalövést, amikor volt egy cikk arról hogy Hitler mekkora zseni volt, meg merészetem kérdezni, hogy akkor miért a félállat untermensch oroszok kergették hazáig?Ennek a kérdésnek nem örültek:(

_most_ 2013.08.10. 16:27:22

@♔batyu♔: haha, persze a fideszesek nagy részének svájci számlákon rejtegetik a pénzüket, majd pont megadóztatják magukat, vicces :D Nekem úgy rémlik 2002 után volt egy elég jelentős közalkalmazotti béremelés, 13.havi fizetés, 13. havi nyugdíj, 20%-os Áfa, autópálya építések, szóval lehet mondani, hogy az előző kormány hülyén költöttel el a hiteleket, de hogy a fidesznél jóval kevesebbet loptak, az tény.

tamas11 2013.08.10. 16:28:26

@Conchobar:
igen, nekem ez a heppem.
Őrjöng ezer ellenzéki hang, és azt olvasom, hogy így az SZDSZ úgy az MSZP...
A Fidesz propaganda osztotta fel így az országot,2002-től, hogy többséget állítson elő azon a kvázijobb oldalon, ahová a kommunikáció eszközeivel a stabil értékeket sorolta (polgárt nemzetet. korrupciómentes becsületet, stb.) DE ők nem azonosak mindezzel , nem voltak akkor sem, és most mégannyira sem..
Véget kell vetni ennek a megosztottságnak, s vele a megtévesztő szóhasználatoknak is.

♔batyu♔ 2013.08.10. 16:28:42

@_most_: Intelligens embereket nem hagyja hidegen ami téged, a kommunisták, majd később a balliberálisok az államadósság kétszeresét lopták el és parkoltatják Svájci bankokban.

lavór 2013.08.10. 16:29:19

@explanatus:

Szerintem az az embertömeg vagy csodára, vagy tapsra vár, mert párt aztán van bőven. De ha olyan nagy hiányod van, alakíts akár egy pártot. Ha indulnak a Kétfarkú kutyapártosok, tuti rájuk szavazok majd. Ilyen szintű országvezetést már az ovisok is képesek végrehajtani. Mondjuk a mai parlamenti munka nagyjából a kiscsoportos szintet éppen eléri. Ha ők eljutnak a nagycsoportosig, már nyertünk vele.

♔batyu♔ 2013.08.10. 16:29:19

@_most_: Megnyugtatlak, javarészét még a kommunisták lopták el.

Cincinnatus 2013.08.10. 16:30:46

@AskmeLater30:

Te komolyan képes vagy havi 200 euróért engedni ellopni az országodat?

Amúgy meg: a kutya se akarja a te 200 euródat elveni és a cignyoknak, nyenyeceknek, vagy a szarmatáknak adni!

...A gyerekeidet pedig küldd csak nyugodtan - legalább egy kis irőre kikerülnek abból a közegből, amelyben arra koncicionálod őket, hogy olyan önzőek legyenek, mint az apjuk!:-)

explanatus 2013.08.10. 16:34:06

@lavór: OK. értem. Az szerintem nem baj, ha beszélgetünk. Te így gondolod én meg másként, attól még beszélgetőtársak maradunk.

_most_ 2013.08.10. 16:34:34

@Sexual Harassment Panda: hát igen a kuruc.info tényleg a legalja, ott kábé annyiból állnak a kommentek, hogy kiket kéne megölni.

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 16:34:51

Brékingnyúz.
Vona aszonta, hogy akkor lesz fidesz-jobbik, ha ők a főnökök.
szerintetek ez mennyire reális, hogy a fidesz ebbe belemegy?
kuruc.info/r/3/116157/

LallyPop 2013.08.10. 16:35:34

@Cincinnatus: Jó ez a libsi halálhörgés.

Legyen minden héten 2, akkor a győzelem eljő.....:)))

lavór 2013.08.10. 16:37:26

@explanatus:

Persze. Semmi baj nem történt. Én nem a pártok darabszámától várom a változást, te meg igen. Kb. ennyi. Bár már valahol leírtam az ehhez kapcsolódó gondolatomat, hogy: "Addig nem nagyon fog változni semmi, amíg az esetleges új jelöltek zsarolhatóak vagy megvehetőek." És kis hazánkban nem nagyon van egy pártnyi ilyen ember. :)

♔batyu♔ 2013.08.10. 16:37:57

@_most_: Feltűnően jól ismered a kurucot.

tamas11 2013.08.10. 16:39:15

@Sexual Harassment Panda:
azt hittem viccelsz ezzel a 80 %-kal..
Akkor korábban hány%-os volt az úgynevezett liberális médiatúlsúly?
TE azt hiszed, hogy a blogok hatása a tömegekre összevethető a kisajátított main streammel? Kik hazudják ezt neked?
Ébredj már, a blogokban névtelenül írunk! Hiszel NEKIK, akiről nem tudhatod, hogy kicsoda?
Bajnai válságkezelő miniszterelnök volt egy évig, legújabbkori ismételt beköszönésekor KÖZPNZEN barmolták Gyurcsánnyal együtt,plakátokon, mint egy csalót. Ebből nem az következik, hogy ki Bajnai, hanem hogy milyen országban élsz...Bocsáss meg, de nem bajlódnék tovább veled.

Conchobar 2013.08.10. 16:39:33

@tamas11: "Véget kell vetni ennek a megosztottságnak, s vele a megtévesztő szóhasználatoknak is" - A kommented nem válasz a kérdésemre, továbbra se tudom hová tenni a konstans-dolgot. Mindenesetre evvel az idézett mondatoddal egyetértek

_most_ 2013.08.10. 16:39:48

@Sexual Harassment Panda: na, Vona Gábor nem is olyan hülye: "annyira gyenge a magyar gazdaság, hogy még az infláció is elkerüli". Amúgy kizártnak tartok egy jobbik-fidesz koalíciót, azért Orbán például igyekszik jóba lenni a zsidókkal.

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 16:40:01

@_most_: basszus, a múltkor hatalmas cikk volt fenn!
Valami ilyesmi hogy:
"Zserár biciklit szerzett magának, de a csúnya rasszista autóbusz elrontotta a tréfát"
ezen fél órát röhögtem!:)

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 16:42:57

@tamas11: én töbet adok a blogokra, mint istenverte újságíróknak, akkor is, ha em értek 1et!

@_most_: erről beszélek.Annyira mást mondd a két párt, kardinális kérdésekben annyira külömböznek, hogy nem tudom elképzelni koalíciót.Most meg, hogy Vona Úr kijelentette, hogy ehhez gyakorlatilag a fidesznek fel kell tennie a kezét, és mindent átengedninekik, az esély 0.
Szerinted mennyire reális az, hogy egy vezető párt azt mondja , rendben azt tesszük amit ti akartok.

explanatus 2013.08.10. 16:46:02

@lavór: Nem olvastam. Jó meglátás. Sajnos igazad van. Hoppá, most olyat mondtam, amit mostanában nem illik, azaz elismertem igazadat. No még ilyet.

LallyPop 2013.08.10. 16:46:38

@Sexual Harassment Panda: A kuruc annyit csinál, hogy az újbeszél MTI híreket magyarra fordítja:

Pl. kuruc.info/r/35/116126/

lavór 2013.08.10. 16:47:03

@explanatus:

Csak a front miatt lehet. :)

LallyPop 2013.08.10. 16:49:20

@tamas11: A 2 legnézettebb TV és a legolvasottab netportál szélsőlibsi. Ezek és a kisebb balos orgánumok kivétel nélkül külföldi tulajdonúak. Szóval olyan nagy jobbos túlsúly nincs.

zobod 2013.08.10. 16:58:54

@Sexual Harassment Panda: a baloldal agóniája még sokáig eltarthat, ha relatíve eredményesek lesznek a következő választáson. Ha alulmúlják a 2010-es eredményeket, akkor persze gyorsan végük lesz, talán nem is baj. Nem hiszem, hogy a fidesz ne tudná a következő ciklust végigvinni, hacsak nem ér minket valami durva külső sokk (mediterrán összerogyás, euroövezet felbomlás stb). Szerintem egy-másfél ciklus még bőven van bennük, az évtized vége felé fognak ők hanyatlásnak indulni, vagy ha Orbán valamiért elveszti a kontrollt és valami szürke kis puhapöcs kerül a helyébe. Alapvetően az mszp is akkor kezdett hanyatlani, mikor Horn után a hozzá képest minden téren nagyon halovány Kovács lett az elnöke, neki sikerült egy akkoriban 40%-os (a mostani fidesz adatot meghaladó) támogatottságú pártot lejtőre tenni.

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 17:03:46

@zobod: Igen, ebben neked van igazad, de akkor lehet gond, ha az eu, (amelynek a szankcióit eddig sikerült elkerülni, illetve leszelidíteni) bekeményít.Ha mondjuk tényleg megvonna szavazati jogot (mondjuk ez jó pár év, ha egyáltalán elkezdődne, de erre semmi esély), vagy inkább pár 1000milliárdot visszatartana, na azzal térdre kényszerítené a mi kis gazdaságunkat, hiszen az eutólfüggünk.
Tudom hogy erre minimális azesély, ha nem feszegetik tovább a dolgokat.

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 17:05:47

@rockseiaXLL: nem tudom.Összemosni a jobbikot a kisgazdákkal.Hát..
Most hogy Vona kijelentette, akkor lesz koalíció, ha ők írják a kormányprogramot, sztem nem reális.
Arról nem is beszélve, hogy OV a Zsidó kongresszuson kijelentette hogy ez lehetetlen.
Te el tudod képzelni, hogy a fidesz feldobja magát a jobbiknak, és ezt a szavazótábor hagyná?
én nem.

Conchobar 2013.08.10. 17:07:54

@Sexual Harassment Panda: "Vona aszonta, hogy akkor lesz fidesz-jobbik, ha ők a főnökök.
szerintetek ez mennyire reális, hogy a fidesz ebbe belemegy?" - Ez a kérdés komolyan csak akkor tudna felmerülni, ha a Fidesz elvesztené a 2014-es választást (értsd: csak 20-30%-ot érne el). Az jobb kérdés, hogy Vonáék tanult-e a Milla esetéből, avagy hogyan veszítjük el a támogatottságot, ha összeborulunk az általunk és a támogatóink által kritizáltakkal, vagy ha távolságot tartunk velük és megőrizzük az identitásunkat, önállóságunkat (mint teszik Schifferék is)

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2013.08.10. 17:08:57

@Sexual Harassment Panda: Csak eszembe jutott, hogyan áll orbán a koalíciókhoz.

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 17:13:16

@rockseiaXLL: értem, és abban az esetben, ha a jobbik nem lenne ennyire nagy arcú, hogy "csak akkor, ha mi írjuk a kormányprogramot", így ez ebben a formában szerintem lehetetlen.

Sexual Harassment Panda 2013.08.10. 17:15:41

@Conchobar: pontosan.Vona gyaxilag azt mondta hogy ha a fidesz elismeri a jobbikot vezetőnek és behódol, akkor lesz koalíció.de iyen alapon az szp-vel is lehet.
A sorok között azt mondta, hogy ők nem fognak megalkudni.És így nem is lesz koalíció, ami logikus, hiszen ez egyenlő lenne a jobik halálával.

Conchobar 2013.08.10. 17:22:01

@Sexual Harassment Panda: "ennyire nagy arcú" - Semmiféle nagyarcúságról szó. A Jobbik szavazói aligha vennék jó néven, ha a Jobbik beállna a Fidesz mögé. Nem akar a Milla sorsára (amely nem rég még százezre/többszázezres tömeget tudot megmozgatni, aztán összeborult Bajnaival, aztán Mesterházyval és a végén Gyurcsánnyal is szemez. Sőt, összefognak az MSZP-vel és 'gólya viszi a fiát', együtt beviszik az általuk is kritizált Gyurcsányékat a parlamentbe a szent baloldali összefogás égisze alatt

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2013.08.10. 17:23:22

@Sexual Harassment Panda: Politikusokkal vigyázni kell, főleg választások környékén. Lehet olyan eredmény, hogy a kicsi diktál. Vagy az is lehet, hogy látszólag ő diktál. Vagy hirtelen mást mond, mint egy nappal előtte.

toportyánzsóti 2013.08.10. 17:40:27

Matekből qrva gyenge a narancsmaffia,azért ilyen ostoba és pofátlan.Pedig bukások övezik ezt a magatartásformát.Birkaszint alatti intellektusukkal benyalják saját hazugságaikat és elhitetik magukkal minden baromkodásuk növeli a szavazótáboruk.Az még 1 birkának is feltünik hogy 100 000-ret ígérve csak 10-20 000 amit kap,és bár minden jobb mint volt de az úton életveszélyes defektet kap olyan kátyútól amit soha nem látott...

Conchobar 2013.08.10. 17:42:12

@rockseiaXLL: "Lehet olyan eredmény, hogy a kicsi diktál" - Nemigen. Az MSZP-SZDSZ házasságról szokás azt mondani, hogy a farok csóválta a kutyát, de ott az a helyzet, hogy a kormányfő legalább annyira volt liberális, mint maguk a madarasok, egy húron pendült velük, így aztán nem jutott tér az MSZP vörösebbik részének

toportyánzsóti 2013.08.10. 17:43:04

@Ándi bácsi: Narancsmagyarod lefordítva az emberek nyelvére,qrva nagy narancstúlsúly van a médiában,de 1%-ot sem szívesen tűrnétek el!

ob.szerver 2013.08.10. 17:43:24

@bioLarzen:

"amely elvileg tisztában van azzal, hogy az említett párt igazából szarik rájuk..."

Nincs tisztában. A rezsim lúzerei akik mégis orbánra szavaznak, a következőket gondolják erről:
- a dolgok jó irányban haladnak és előbb utóbb ők is részesülnek belőle
- az, hogy még nem, annak a nyújorkbrüsszeltelavív tengely, gyurcsány és a magyar családok ellen összefogó multik a felelősek

2018-ban és 2034-ben is lesznek kiragadott és manipulált mutatók és aktuális bűnbakok, tehát ez a meggyőződésük megingathatatlanul fennmarad.

teknős 2013.08.10. 17:47:58

Szánalmasak és nevetségesek vagytok . Ti,ellenzékiek.

Az, hogy a társadalom ma orbáni szinten van, a ti bűnötök. Nem hibátok, nem bénázásotok, hanem bűnötök. Nem voltatok érdekeltek abban, hogy egy gondolkodó egészséges társadalom alakuljon ki, mert a zsebetek (a rövid távú érdekeitek) előbbre valók voltak.

Ennek a társadalomnak nincs jövője, mert nem születnek gyerekek. Csak nyuggerek vannak, akik soha sem lesznek szabadok. Nem a jövő, a szabadság, és a demokrácia (bár ez utóbbi csak annyit jelent, hogy ti vagytok hatalmon)fáj nektek, hanem az, hogy Orbán jobban ismeri a nyuggereket és nektek nem jut a hatalomból.

Conchobar 2013.08.10. 17:59:11

@ob.szerver: "Nincs tisztában. A rezsim lúzerei akik mégis orbánra szavaznak, a következőket gondolják erről" - És mi van, ha a valóságban csak annyit gondolnak, hogy 'még mindig Orbán a kisebbik rossz', továbbá 'megmondták Bécsben, aztán Berlinben, majd Moszkvában, végül Brüsszelben, hogy mi mit csináljunk. Mostmár tényleg elég ebből'. És tényleg túl sokat kell dörgölőznünk az Isten ajándékaihoz

Conchobar 2013.08.10. 18:00:52

@teknős: "Ennek a társadalomnak nincs jövője, mert nem születnek gyerekek. Csak nyuggerek vannak" - És mi a helyzet a nyugat-európaiakkal, pl. Németországgal

2013.08.10. 18:06:09

@Sexual Harassment Panda: Az osztrákoknál is milyen globális rinya ment a ballibsi oldal részéről, amikor jobboldali nemzeti kormány lett. Ha itt a Jobbik jutna kormányra (adja az ég, hogy így legyen), bevezényelnék a NATO-t az országba a bérrettegők.

Húsleves 2013.08.10. 18:06:37

Szerencsétlen szadeszmaradványok, akkor lesz esélyetek összefogásra, ha végre megértitek, hogy az elutasítottságotokból nem a választók birkasága következik, hanem a tiétek.

lavór 2013.08.10. 18:07:56

@teknős:

És te, kormánypárti, nem vagy szánalmas?
ennek a társadalomnak a kormány sem adott jövőképet, sőt, inkább az elvándorlást támogatta. Szabadságról és demokráciáról meg ne beszélj... Lassan 4 éve kormányoz a FIDESZ, de nem látom, hogy egészséges társadalomra törekedne, nemhogy gondolkodóra. Sajnos a zsebeiket ugyanúgy tömködik az emberektől kifacsart pénzzel. Az intelligensebb, vagy nevezzük okosabbnak, emberek letojják a hatalmat. Élni szeretnének.
Csak úgy zárásképpen: saját szüleid is vagy nyuggerek, vagy nemsokára azok lesznek, ha lesznek.

ob.szerver 2013.08.10. 18:18:50

@Conchobar:

"És mi van, ha a valóságban csak annyit gondolnak, hogy 'még mindig Orbán a kisebbik rossz"

Így van ezt gondolják, és hogy miért, azt írtam le.

Egyébként normális ember nem gondolhatná ezt egy rezsimről, amely
- maffiaállamot épített ki, amelyben a gyarapodás forrása többletérték-előállítás hiányában kizárólag az, hogy a szervezett bűnözés tulajdonviszonyokat és piaci pozíciókat rabol korábbi tulajdonosaitól és azt magának, ill. kisebb részben hűbéreseinek osztja ki
- amely 4 év alatt még a legcsekélyebb gazdasági részsiker felmutatására sem volt alkalmas. Amit annak állít be, azt vagy adatok manipulálásával teszi, vagy olyan eredményekre hivatkozik, amelyek elérésének ára nagyobb, mint az eredmény hozadéka.

LallyPop 2013.08.10. 18:56:04

@ob.szerver: Azért azt te is vágod, hogy várhatóan, már ha indulnak a szoci a 2014es választáson, mert a helyieken egyre inkább el sem mernek indulni, várhatóan ennyi lesz a kampány.

fidesz: maffiabaloldal
Maszop: maffiajobboldal

Na most ezt ti ezt nem nyerhetitek meg, az elég világos.

Erő e-meló 2013.08.10. 19:55:48

@tamas11:
"a névtelen publikációk kitágították a szólásszabadság határait"

Jól ragadtad meg a poszt lényegét. Noname bloggerek mantráznak sokszor viszaböfögött szólamokat, hogy ezzel majd eljön a nagy izé, most már tuti biztos.
Ásít, legyint, lapoz

tamas11 2013.08.10. 20:21:57

@Erő e-meló:
azt hiszem a szándékomat félreértetted: azokon gúnyolódom, akik a sajtószabadság elegendő jeleként értékelik a névtelen szűk körben elkövetett firkálást...

states1 2013.08.11. 06:04:05

Már megint baj van a néppel, le kéne váltani, tudniillik az orbánizmus 3 éve után is birka, és nem akarja leváltani az izmus névadóját. És persze visszahelyezni a hatalomba azokat, akik a Fidesz kétharmadát megalapozták a 8 évükkel. Érti ezt valaki? Úgy néz ki, hogy ami a birkanép számára evidencia, hogy nem azért kergette el kétharmaddal "ezeket", hogy 4 év után megint 2002 és 2010 között találja magát, az bloggerünk számára felfoghatatlan. Nem ártana tán egy-két kurzus a birkaiskolában, ahol a 2x2 még mindig 4. Nem úgy, mint a blogszférában.

tamas11 2013.08.11. 06:30:24

@states1:
nincs baj a néppel. le akarja váltani a rendszer névadóját.
Nem akarja visszahelyezni pont ugyanazokat.. a nyolc év alatt riválisaik alapozták meg, gyömöszölték bármi áron a hatalomváltást, és most látható,mire használták, hova vezet. Akkora kárt okoztak, hogy nem lehet egy lépésben helyrehozni.

imres 2013.08.11. 11:44:24

@ob.szerver:
Elvtárs!
"- a dolgok jó irányban haladnak és előbb utóbb ők is részesülnek belőle"

Mit majd?
Hülye vagy te, barátom!
Azonnal. Sőt! Már tavaly is.
Az egészségügyi dolgozók tavaly, januárig visszamenőleg kaptak béremelést.
Idén augusztusban jön a második béremelés. A 2 együtt eléri a Medgyessy kormány béremelésének százalékos mértékét. Nettóban!
Ehhez jön a Fidesz kormány által bevezetett 16 %-os SZJA, ami szintén emelte az átlag körüli dolgozók nettó bevételét.
Kiadási oldalon csökkent a rezsi.
Egy átlagkeresettel rendelkező, átlagos pénzforgalmat bonyolító polgár bankadója havi szinten 2-300 forint. A telekommunikációs adó 300 forint havonta.
Bár az idióta baloldaliak 40 féle új adóról beszélnek, de azokat képtelenek lennének felsorolni.
És akkor beszéljünk arról, ami semmiféle hivatalos sikerpropagandában nem szerepel.
A piacon egyre nagyobb számban jelennek meg az őstermelők saját portékáikkal. Lekvárok, házikolbászok, gyógyfüvek.
Ilyen eddig nem volt.
A nagy áruházláncok kínálatában megjelent többféle dinnye. A tömegárútól kezdve az egyedi csomagolású és kiváló minőségű magyar termékig. Elfogadható áron.
Ilyen sem volt eddig.
Nos, elvtárs?
Nem ártana, ha a gyűlölködést felváltaná a gondolkodás nálatok.
:)

tamas11 2013.08.12. 20:23:51

@imres:
én is örülök az őstermelők, és főleg termelvényeik szaporodó megjelenéseinek. Igen gyakori ugyanott a csere megjelenése is. De miért lenne ez tárgya az állami sikerpropagandának? Te milyen átfogó intézkedésnek tulajdonítod ezek megjelnését, a tömeges elszegényedésen túl?
Nem ártana, ha a hozsannázást felváltaná a valóságérzék. Persze látom én, hogy neked valami jó, mert észre sem vetted hogy mennyivel drágább idén a dinnye, miközben jó a termés...
Tavaly a multi felvásárolta, és aztán dömpingáron kínálta - az se volt jó, mert kitolt a hazai termelőkkel ill.árusokkal.

irovagyok 2013.09.01. 03:31:14

Luther után jó 100 évig véres háborúk zajlottak...
süti beállítások módosítása