2013.03.09. 21:27 Szerző: Đđ

Narancsőrség

sárkány.jpg

„Madrid határán állunk a vártán,
Állunk tűzözönben minden poklon át.
Őrködünk a vártán, Madrid népe álmán.
Álljuk vad hadaknak minden ostromát.”

Komját Aladár és Arma Pál: Madrid védői - 1936

 

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója drámai hangú felhívást tett közzé, amelyben a Fidesz aktivistáit egy önkéntes pártőrségbe való jelentkezésre bíztatja. (http://index.hu/belfold/2013/03/09/kubatov_riadolancba_hivja_a_fideszeseket/)

Legutóbb Magyarországon az MSZPM-nek volt hasonló szervezete: a Munkásőrség. Ismét egy lépés a meghaladottnak vélt (egy)pártállami múlt visszaállítása felé. Ha azt mondom, hogy Kubatov túlreagálta a tegnap történteket, akkor még messze nem írtam le a valóságot: valójában éppen az „agresszor” kiált most agressziót.

Nézzük a történteket, ki mit tett/nem tett és ebből következően kitől kellene kit megvédeni, ki ellen kell „őrséget” szervezni?

Nos, nem a diákok mozgósítottak ultrákat – köztük egy gyilkost is – és nem a diákok fenyegetőztek savazással sem, mint ahogy nem ők üvöltöztek útszéli hangnemben és nem ők buziztak-zsidóztak (elvileg más attitűdöt feltételező) vén fejjel. A tüntető diákok semmiben sem lépték túl azt a határt, amelyen túl már alappal lehetne őket „agresszivitással” vádolni. Ha valóban azok lettek volna, akkor a helyszínen lévő rendőrség ezt nyilván megakadályozza, a rendbontókat – helyesen – elvezette volna.

A diákok csupán egyvalamit tettek: alkotmányosságot és jogállamot követeltek – amit, persze, érthetően a Fidesz bármi áron és minden eszközzel meg szeretne akadályozni.

Az agressziót a Fidesz követte el: azzal, hogy immár harmadik éve él vissza szisztematikusan, egy átgondolt terv szerint a demokratikusan megszerzett hatalmával. Az elmúlt lassan három évben még nem született olyan jogszabály (pálinkafőzés ausgenommen!), amely valóban növelte volna a szabadságot, erősítette volna a jogállamot és hatékonyabban fogta volna le a hatalom túlságosan önérdek-vezérelt kezét. Ha valaki-valami ellen valóban elkelne már egy hathatós őrség, az épp a Fidesz.

Persze nem ismeretlen az a helyzet, amikor épp az agresszor igyekszik másokat agresszorként feltüntetni: ezt tette Néró a keresztényekkel, vagy épp Hitler Stauffenbergékkel. Ezt tette Rákosi a MAORT-per vádlottjaival, Kádár Nagy Imrével (akit épp egy bizonyos Orbán Viktor nevű fiatalember méltatott 1989-ben). Régi trükk, hogy a bajba jutott diktatúrák igyekeznek hiszterizálni a közhangulatot, igyekeznek egy, a közrendet veszélyeztető ellenség képét megrajzolni – hátha beveszi a jónép és akkor húzhatják még az időt a szükségszerű bukásukig. Ez a „napacsőrség” a maga pőreségében mutatja meg a Fidesz vezetőinek észjárását. Fogják a valóságot, azt kifordítják és elkezdik ez utóbbit valóságként árulni. Így lesz a „negatív növekedésből” „tündérmese” és „páratlan siker”, így lesz a jogállam szétbontásából és egy önérdekű, ugyanakkor igen-igen korlátolt „elit” gátlástalan pozícióba juttatásából „az európai normák és szabályok mellett teljes mértékben elkötelezett kormány és a parlament”1.

De az is jól mutatja a Fidesz-vezetők észjárását, ahogy reagálnak egy (állítólagos) jogsértésre (a diákok akciójára): saját őrséget szerveznek! Mert mit tenne ilyen esetben egy igazi és nem áldemokrata? Hát persze: a megfelelő jogi és rendészeti fórumokhoz fordulna, ahogy az jogkövető és jogtisztelő állampolgárhoz és politikushoz illik… De nem: ők nem a jogállamra és annak intézményeire bízzák a dolgot, hanem a saját „gárdájukra”! Ennek persze jó oka lehet: ha a rendőrséghez-bírósághoz fordulnának, akkor esetleg még kiderülne az igazság, hogy t. i. nem volt semmiféle, a diákok által elkövetett „törés-zúzás” (esetleg: szemkilövés?) – hiszen még ez a mostani, pártállami felügyelet alá volt rendőrség-igazságszolgáltatás is képes olykor felszínre hozni az igazságot és szembemenni a Fidesszel.

A Fidesz mindig is híres volt arról, hogy ha bármi médiatizálható sérelem érte, akkor azt színes-szagos-szélesvásznú-3D-s változatban közvetítette – ehhez képest tegnap délután Kósa Lajos mégsem ment bele abba, hogy a média bemutassa a „félmilliós dúlás” nyomait…

A diákok elfoglalják a Fidesz-székházat.jpg

Megjegyzem: ha valóban van „terrorveszély”, akkor már miért nem a TEK-et vetik be? Vagy netán akkora ütőerőt képviselnek a fiatal tüntetők, amely már messze meghaladja az amúgy még jedik ellen is sikeresen hadakozó TEK-es fiúk képességeit?

…Komoly ötlet ez a narancsőrség… Nevében hasonlót láthattunk már a XVIII. század közepén: amikor Nagy Frigyes porosz király „krumpliőrséget” állított fel: a katonáival őriztette a palotakertjében kialakított krumpliföldet – de csak nappal, hogy éjjel a parasztok beosonhassanak és ellophassák azt a bizonnyal értékes és ezért felettébb kívánatos valamit (a krumplit), amit a király úgy őriztet. Akkor az okos király célja az volt, hogy terjedjen el a krumpli (amitől, mint ismeretlen újdonságtól, féltek a parasztok) és ezzel mindörökre szűnjön meg az éhezés országában. Ezzel a mostani narancsőrséggel pedig nyilván az lenne a Fidesz – a „buta király” – célja, hogy nehogy elterjedjen itt a demokrácia és az állampolgári merészség. Ezért őrizteti még a kukáit is a Fidesz: hogy az általa oda kidobott régi, a jogállamiságot propagáló anyagokat ne olvashassák a saját fejére.

Frigyes sírjára a mai napig krumplikat szoktak rakni a tetteiért ma is hálás német bürgerek… De hogy majdan mi mit hordunk a Fidesz-kormány sírjára, abba bele se merek gondolni!

 

[...És ha már bandérium és ha már Nagy Frigyest emlegettem, íme a, Porosz Szemleinduló - hátha kapnak tőle egy kis lendületet és magabiztosságot a demokratizmus és a jogállam hívei is:  https://www.youtube.com/watch?v=BBTDBG6MafA]

 

1 Idézet Orbán Viktor Manuel Barrosohoz küldött 2013. 03. 09-i válaszleveléből - ld.: http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=189814

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr675125214

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Beállnál gyakornoknak a Fidesz-maffiához? 2013.03.10. 14:34:51

A garázda Habony Árpádtól, a listázó Kubatov Gábortól, vagy a főnökét meggyilkoló, diáklányokkal dulakodó Sz. Ferenc biztonsági őrtől tanulhatnád meg a szakma alapjait, ha ügyesen forgolódsz a Fidesz-birodalomban. Gyakornokokat keres a Miniszterelnöksé...

Trackback: Aranyos János: Orbán spanja 2013.03.10. 14:30:58

KubatovGáborunkLevelét megírta;ÁlságosKönnyévelAzt is telesírta.Csürhének mentLevélPestnek városából,RémhíreketViszen aFidesz-székházból:„Híveim!Gyertek felA Fidesz-székházhoz;Törnek-zúznak,VernekMinket a diákok."  „Jó magyarForinttalMegfizetek...

Trackback: Polgári engedetlenséggel szemben garázdaság 2013.03.10. 13:26:05

A Fidesz székház elfoglalása kapcsán történt, a kamerák által dokumentált események kapcsán töprengve felvetődik a hatóságok helye és szerepe az ügyben. A polgári engedetlenség természetes velejárója a törvénysértés, hiszen mi másnak lennének engedetle...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kuszkusz1 2013.03.10. 06:41:41

Azon kívül, hogy a Fidesz és a mi Fénylő Csillagunk (forrás: Varánusz) mekkora barom, tehát ennek az igen kevéssé meglepő hírnek az újabb dokumentálásán túlmenően azt hiszem van itt még valami más is.
A fideszesek reakciói meglepően ostobák, olyannyira, hogy nekem gyanus ez a kiscsoportos óvodásokhoz is méltatlan viselkedés. Mintha direkt lenne: elvégre Simicska is egészen nyíltan lop, a habonyárpit sem szégyellik arrafelé és egyáltalán: már semmit sem szégyellnek a Viktorék.
Mintha azt nyomatnák a boldogtalan lakosság képébe, hogy 'mi az amit mi meg nem merünk csinálni?!'
És tényleg: nincs olyan amit nem mernek, nincs olyan amitől elpirulnának.

De mindez mire fel?
Mi ebben a haszon?

Az egyik lehetséges válasz: be akarják bizonyítani, hogy az ellenzék olyan bornírt, olyan gyermeteg, olyan fantáziátlan, olyan gyáva, hogy velük az égvilágon mindent meg lehet csinálni.
Ez az ellenzék nem képes normális reakcióra, nem képes a kellő módon visszaütni, nem képes kiröhögni a legeszementebb viktoriánus zöldségeket sem.
Ehelyett tiltakozik. A Gordon nyilatkozik, hogy nincsen semmi köze a fiatalok akciójához - amivel egyébként mindenki az égadta egy világon tisztában van. Olyasmit cáfol amiről mindenki tudja, hogy badarság, de a cáfolattal ő maga helyezi ezt a baromságot a realitások világába.

Ha pl. a Viktor azt híresztelné, hogy látták a Bajnait seprűnyélen lovagolni a Gellért-hegy fölött, a Gordon azt is képes lenne nekiállni megcáfolni. A Haza és Haladás kiadna egy nyilatkozatot, miszerint a Gordon abban az időben nem repkedhetett seprűnyélen a Gellért-hegy fölött, mert akkor éppen másutt volt elfoglalva.

A fideszes fiúk olvasnak. Kampányirodalmat, tömeglélektani alapműveket (Elliot Aronson: A társas lény). Mindent amivel vissza lehet élni és amivel aztán vissza is élnek.
A maszoposok meg a bajnaisták nem olvasnak semmit. Mármint ezekből a művekből ezért nem értik az egészet, nem értik milyen rugóra jár a fideszesek agya és védekezni sem tudnak ellenük.
A Viktorék meg bevetik ellenük amit bevetnek és az én szeretett Gordonom csak áll és néz mint a birka.

Đđ 2013.03.10. 06:56:24

@kuszkusz1:

Mindez egyszerűbben és rövidebben megfogalmazva: A Fidesz-vezérkar érti az emberi lélek működését, az H&H-s fiúk viszont sajnos nem! Ok: az előbbiek extrovertált személyiségek, az utóbbak viszont introvertáltak.

...És ez nem változik meg!

kuszkusz1 2013.03.10. 07:10:13

@Đđ:
Az extrovertált és az introvertált személyiségképpel ezt nem lehet meghatározni. Az introvertált nem hülyét jelent, az extrovertált nem okosat.

Nem az emberi lélek működését értik a fideszes fiúk - nem okosak ők, inkább mondanám őket gátlástalan, amorális csőcseléknek - csak abban járatosak hogyan lehet a tömeglélektan megállapításaival visszaélni.

házelnök 2013.03.10. 07:18:26

mi mit hordunk a Fidesz-kormány sírjára, abba bele se merek gondolni
Szomszédnak van tehene.

centenárium 2013.03.10. 10:26:18

Megyünk,ott leszünk!!!
Meg kell védenünk hazánkat.
HAHAHAHEHEHE GYEREKEK! VIKTOR PONTA HAZAFI
Értékeljétek át a Kárpát-medence történelmét Mester-Szarházi ATILLA után.
Piros-piros-piros,piros az én fenekem is.
Gyere komcsi nyalhatod is.

Đđ 2013.03.10. 10:36:15

@centenárium:

Azt elhiszem, hogy a te hazád (amit kommented szerint "meg kell védeni") a Fidesz - de a miénk Magyarország, amit a Fideszed tönkretesz, továbbá Európa és a Föld nevű bolygó.:-)

centenárium 2013.03.10. 11:22:41

@Đđ: Nem a Fidesz teszi tönkre barátom
hanem a te szimpatizánsaid 60 évre,majd
utána 8 évre.Nem fogtok visszajönni ááámerikai és európába beözönlött közel-keleti elvbarátaid vagy testvéreid segítségével sem. Bolygó - ott a helyetek vagy egy másikon.

Đđ 2013.03.10. 12:05:27

@centenárium:

Á, csak nem a savazós bácsihoz van szerencsém? Vagy a másikhoz, a sapkáshoz?:-)

Barátom, épp neked íródott a legújabb posztunk: hatvan évvel Sztálin után (progressziv.blog.hu/2013/03/10/hatvan_evvel_sztalin_utan ) - hátha megérted belőle, mi is a valóság!

(Megj.: a "beözönlött közel-keleti elvbarátaid vagy testvéreid"-del ugye lezsidóztál? Csak hogy jól értsem!)

Netuddki. 2013.03.10. 12:32:07

@Đđ: Minek vitatkozol hülyékkel? Vágd ki a csába innen!
Vagy ha nem, legalább egy tahótlanítás gombot berakhatnál, hogy nekem ne kelljen olvasni. Kössz...

Nap Pali 2013.03.10. 12:33:51

fidesjugend... uppsz, hejesebben

fidesnyúgend

mostmár jogiértelemben is mondható hogy FIDESBŰNÖZÉS

Netuddki. 2013.03.10. 12:36:26

Sajnos erkölcstelenek, bűnözők ellen "harcolni" nem egyszerű. Olyat is megengednek maguknak amit egy jóérzésű, becsületes ember soha nem tenne meg. Legjobb példa erre a savazós tata provokációja, de számtalan példát láttunk minderre amikor a fidesz volt ellenzékben. Persze annyi eszük volt, hogy szépen a háttérből igazgatták mindezt.
"Ezek" ellen csak a nyilvánossággal lehet tenni valamit. Felderíteni a kapcsolatokat köztükés a provokátorok között és a fejükre olvasni, aztán csak hadd mosakodjanak ők. Egyenlőre még az összes médium nem a fidesz kezében van...

Đđ 2013.03.10. 12:38:31

@kovi1970:

Tudod, annak idején Berry herceg is törpékkel és torzszülöttekkel mulattatta mágát - kérlek hát, hadd meg nékem is ez örömöt!:-)

(Berryről: hu.wikipedia.org/wiki/Jean_de_Berry )

Puncás Margit 2013.03.10. 12:59:58

Lassan bekerülhet a fidesz-logó az önkényuralmi jelképek közé.

centenárium 2013.03.10. 13:07:07

@Đđ: Mi van öreg,fáj??
Ha becsületesen élsz és dolgozol semmi
bajunk a zsidókkal. Sőt mélységesen elitéljük ami történt.Sajnos a legtöbben nem ezt teszik-(teszitek). Mi az hogy lezsidóztál!!???Mi vagy (te) ti,kiválasztott.Nekünk nem barátom.látod tökös ez is rád vall lapulva sunyítva megbújva próbáltok jól élni. Ha származásotokra fény derül akkor mi zsidózunk. Tehetjük 1000 ÉVE ITTHON VAGYUNK. S mindent hangsúlyozzom minden eszközt bevetünk ha kell maradásunkért.

2013.03.10. 13:12:42

Nem szeretek történelmi párhuzamokat vonni, mert alaptalanok és túlzóak, tehát nem fogom a "pártőrséget" az SA-hoz hasonlítani.
De kétségtelen tény, hogy az utóbbi időben úgy tűnik, mintha nem sikerült volna elzavarni a komcsikat huszonhárom évvel ezelőtt. Visszatérnek, visszatértek más formában, más színnel, más fejekkel, más nevekkel; de mintha megint ott tartanánk, hogy jön a munkásőrség és az ávó..

És persze pofáznak arról, hogy ők nem olyanok, ők nem azok, mint a vörösek (pfejj!); csak épp pont úgy viselkednek, pont úgy beszélnek és pont úgy akarnak belemászni és irányítani mindenben.
Ráadásul még nekik áll fentebb..

ROZ 2013.03.10. 13:13:37

@centenárium:

Centikém, ha tudnák, kicsoda valójában Đđ, akkor szörnyen megelődnél: épp az "idoljaitok" egyike!:-)))))))))))))

Husz_János_Puszita 2013.03.10. 13:17:04

Véleményvezér írta, nézzük meg, kikre cserélte le a Fidesz a szavazóbázisát. Szánalom. Hogy hívják azt, amikor a csőcselék igényeinek rendelnek alá egy országot? Hazaárulás?

Megkockáztatom, hogy a magánéletben az áldozat hibáztatása, mint attitűd miatt történik a legtöbb gyilkosság. El lehet képzelni, tömegméretekben hova vezet.

Husz_János_Puszita 2013.03.10. 13:23:41

@Đđ:

"A Fidesz-vezérkar érti az emberi lélek működését"

Dehogy érti! Akkor nem néznének mint a lukinyúl, hogy mér nem múkodik az egykulcsos?? Mér nem érti a nép, hogy mi jót akarunk neki?? A mocskos manipulációhoz ért, nem máshoz.

centenárium 2013.03.10. 13:26:24

@Puncás Margit: Tévedsz semmi közöm a párthoz. Csak egyszerűen magyar. Semmi több.

légügyi megfigyelő 2013.03.10. 13:29:39

Fontos lenne tisztázni, hogy egy párt a saját javait olyan eszközökkel védheti meg, amely jogszerűen rendelkezésre áll. Ha embereket toboroznak ilyen célra, az épp a jogszerű megoldások elvetését jelenti. Ebben az esetben aligha polgári engedetlenség történik, hiszen maga a kormánypárt él egy jogon kívüli, "önvédelmi" erő alkalmazásával. Márpedig az önvédelem csak és csakis nagyon korlátozott esetekben fogadható el jogszerűnek, és amennyiben azon kívülre esik, ÖNBÍRÁSKODÁS lesz, vagy lehet.

Mesterlövész 2013.03.10. 13:35:36

Ezt azt hiszem, hívhatjuk nyugodtan fideszbűnözésnek.

G.I.J. 2013.03.10. 13:48:39

Erősen úgy néz ki, hogy a meglehetősen idős "fiatal demokraták" a fidesz székház védelmében savazati jogot kapnak....

Foxtrotty 2013.03.10. 13:53:53

Akárhogy csűri-csavarja a blog, mégiscsak az a helyzet, hogy egy párt székházának elfoglalására eddig nem került sor, ami az eddigiekhez képest
a politikai erőszak eszkalációját jelenti

Az megint a retorikai csavart dícséri, hogy az elfoglalás megtörténtét igyekszik nem-erőszakos cselekménynek lefesteni, ami a fából történő vaskarika gyártás tipikus esete. Hogy lehetne például valakinek a lakásába békésen betörni?

Ráadásul az elfoglalást végrehajtó - nagyrészben HaHa aktivistákból álló - csoport már jóelőre jelezte, hogy éppen az ehhez hasonló erőszakos cselekményekre készül. Ehhez meg is kapták a kiképzést Soros pénzén Alinsky módszeréből, és gyakoroták már néhány alkalommal pl a hídfoglalás és egyetemfoglalás címén. Sőt még a Parlament elfoglalása is szerepelt a tervek között, csak ehhez túl kevesen voltak

Az tehát, hogy itt egyfajta destabilizálási kísérlet folyik akár igaz is lehet, de a felelősség azokat terheli, akik nem tartják tiszteletben a törvényi határokat. Persze miért is tartanák, amikor úgyis lesznek pártfogóik a frusztrált baloldali agitátorok, kivénhedt bolsi mozgalmárok, taccsra ment SZDSZ politikusok és egyéb politikai haszonlesők soraiban

Husz_János_Puszita 2013.03.10. 14:03:11

@Foxtrotty:

Persze. Nem a Fidesz vitte az utcára a politikát, nem a Fidesz nem hagy más lehetőséget a polgári érdekérvényesítésre. Nem a Fidesz uszít folyamatosan a gyűlöletre.

Rendesebb országban már rég rájuk gyújtották volna a székházat.

Erhardt von Rheindars 2013.03.10. 14:08:51

@Foxtrotty: Nekem a tv székház ostrom valahogy durvábbnak tűnt. Persze akkor azt hős forradalmárok tették, most meg az ülve/állva skandáló diákok a csőcselék. Nem volt itt semmiféle erőszak, csak a fidess fosott be.

Bejuttottak az épületbe, kb mennyien? 2-3? Arról nem beszélve hogy nem egy lakásról van szó, hanem egy párt székházáról, a kettő teljesen más. Pártszékházat ostromoltak diákok 2010ben Londonban is, no az agresszív volt. Nézd végig ezt

www.youtube.com/watch?v=hOS0VtiFuUk

és hasonlítsd össze a mi diákjainkkal!

Ez nem destabilizáló kísérlet, (fidess féle rémkeltés) csak az emberek nem értenek egyet valamivel és ez ellen demonstrálnak.

A FIDESZ annak ellenére hogy mennyire utálja a komcsikat, elég komcsi módra cselekszik, és gondolkodik. Persze biztos az ügynökaktákban is lenne számukra fekete leves, ezért nem akarják nyilvánosságra hozni.

Đđ 2013.03.10. 14:32:35

@Foxtrotty:

Kedves Foxtrotty!

Mindenek előtt: gratulálok a szép, önjellemző nevedhez – igazán ritkaság az efféle őszinteség fideszesek köréből!
…És egyből meg is hálálom neked az őszinteséget – hasonló őszinteséggel.

Soros és a HaHások kiképzése még semmi!

Ám aról még nem tudsz, hogy időközben a Pentagon kidolgozta Magyarország deorbanizálásának részletes terveit. Ezt az amerikai Földközi-tengeri flotta kapta feladatul. Egy kamu EU-támogatta pályázat álcájában napokon belül elkezdődik a Duna-meder kiszélesítése, a Ronald Reagan anyahajóval is átjárható keresztmetszetre. Hogy a Fidesz gyanúját elaltassuk, a munkálatokkal kit mást, mint a Közgépet bízzuk meg. A partraszállás előtt dróntámadást intézünk a Felcsút SE, mint az ország No. 1-es stratégiai bázisa ellen.

Kiegészül az akció a Német Haditengerészet speciális egységei, a Kampfschwimmerek által kiképzett HaHások támadásával (az egység már javában gyakorol Neustadtban!): a békaember-kommandó elrabolja, majd ürgebőrbe varrja Kubatov Gábort és „Szőke” Ferit…

…Kizárt, hogy ezt túléljétek!

centenárium 2013.03.10. 14:34:16

@Puncás Margit: te pedig ha egyáltalán
puncás vagy akkor lehetsz egy AVH-s özvegy mami vagy vereshonleány aki ott pózolt tegnap a stadionban.

Sírköves Slomó 2013.03.10. 14:35:59

Egyre több balhé lesz ahogy a maszop érzi a vesztét. Csak finoman velük, ők a szakeverést még a KGBnél tanulták.

Foxtrotty 2013.03.10. 14:38:45

@Husz_János_Puszita: @Erhardt von Rheindars:

Személy szerint ellenzek mindenfajta erőszakot, de az utcai tüntetés, sőt még a békés polgári engedetlenség is belefér az erőszakmentes politikai véleménnyilvánítás kategóriájába

Ezek a fiatalok, akik mostanában csinálják a balhét, azt akarják kipróbálni hogy milyen magasra ugrálhatnak anélkül, hogy betörne a fejük

Azokat is meg tudom érteni, akik biztatgatják őket, mert az úgynevezett baloldal egyetelen esélye hogy hatalomba kerüljön, ha valami nagy "esemény" történik, és ezt igyekeznek másokkal kiprovokáltatni. Mindegy hogy mi csak vér folyjon, csontok törjenek, áldozatok legyenek akikből mártírt lehet csinálni

Ha ekkora nagy a médiafelhajtás egy pitiáner akció és arra adott hasonló válasz körül, mi lenne itt, hajaj. Úgyhogy a médiamunkásokat is meg tudom érteni milyen frusztráltak, és igyekeznek a bolhából elefántot pumpálni hátha valaki vevő erre. Csupa liliputit látok

centenárium 2013.03.10. 14:40:06

@Đđ: Ellenetek meg bevetni a doni magyar hadsereg maradványait amelyet kétes iratok alapján akartok lejáratni.S egy inkvizítort rátok küldeni Vidnyánszki személyében. Készülnek ám a bombák és a gránátok kisbarátaim. Rövidesen kukorica
bojtról nevezik el az utcát. Szivtad anno te is nem?? Mert másnak nem lesz arrafelé értelme.

sjános 2013.03.10. 14:40:21

Mondjuk látunk egy tendenciát!
Kezdődött a fülessel Komlón...most ezt a kis performance...lesz még több is...deee ha jól tudom, a bányász szakszervezetek gyűlésén ennél komolyabb dolgok is elhangzottak! Még ha erről kussol is az egyáltalán nem kormány vezérelt média!
"Ha nem változtat a kormány a bányász nyugdíjjakkal kapcsolatban...Ők majd alulról mennek be a székházba és repülni is fog minden!"
Az a helyzet "Kedves Kormány" és rajongók! Hogy úgy tűnik vége...az utolsó cseppek csöpögnek a pohárba!
Túl sok lett az arrogancia, túl sok a megsértett társadalmi réteg, túl látványos a lopás, a pofátlanság!
Mert, alapjában ez egy "jóindulatú birka Nép"...erről szól az egész történelmünk....de egyszer minden türelem elfogy!
Tehát....mostani hazudozások az agresszióról, ide vagy oda....narancsőrség, amoda,....a pofonláda fedelét feszegetitek!

Foxtrotty 2013.03.10. 14:42:49

@Erhardt von Rheindars:
"Ez nem destabilizáló kísérlet, (fidess féle rémkeltés) csak az emberek nem értenek egyet valamivel és ez ellen demonstrálnak."

Ha a szomszédod nem ért egyet valamivel amit csinálsz, akkor bemászhat a teraszodon, elfoglalhatja az előszobádat?

ROZ 2013.03.10. 14:44:12

@Foxtrotty:
Te most ugye a Fidesz 2006. őszi stratégiáját írtad le?

Amit meg a "frusztrált médiamunkásokról" írtál, az a HírTV-sekre, a Magyar Nemzet, vagy a Lánchíd Rádió munkatársaira vonatkozik

:-))))))))))))))))))))

Husz_János_Puszita 2013.03.10. 14:44:45

@Đđ:

Nagyon durva. Súlyos vádak ezek.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.03.10. 14:44:46

@Foxtrotty: Azért megnézem majd, hogy amikor a Jobbik is kormánypárt lesz (2014), hány békés egyetemista fog hozzájuk bemászni... :D

Foxtrotty 2013.03.10. 14:45:45

@Đđ:
Politiker machen Kinder, Kinder machen kein Politik

ROZ 2013.03.10. 14:46:36

@Foxtrotty:

Ha kurvának állsz, ne csodálkozz, ha megbasznak - és a Fidesz jó nagy kurvaságokat művel itt!

:-)))))))))))))))))))))))))

sjános 2013.03.10. 14:50:58

@Foxtrotty: Csupa liliputi..bla..bla...:)
Akkor mi ez az országos para????
Mi ez a befosás??
Mi ez a magánhadsereg verbuválás??
Nem bíznak a saját, mármint az ország rendőrségében????
De hisz, "2 hét alatt rendet csinálunk"...
Most mi a picsa van a Rendőrség felelősségével, már ha tényleg törvény ellenes volt ez az egész??? Márpedig az volt!
Mi ez a kussolás Rendőrségi oldalról??
Miért nem kérdezi a "Tisztelt Fidesz vezetőség" a Rendőrséget???
A reakciókban megint nem látunk mást csak zsigeri baromságokat....mit ne mondjak orbitális hazugságokat, agresszióról, károkról!

Erhardt von Rheindars 2013.03.10. 14:56:22

@Foxtrotty: "Ha a szomszédod nem ért egyet valamivel amit csinálsz, akkor bemászhat a teraszodon, elfoglalhatja az előszobádat?"

Mikor fogod fel hogy egy párt székháza nem egyenlő a lakással?

Esélyes hogy a szomszédom a teraszomon fog demonstrálni,de ha ott lesz tuti kihívom a zsarukat...

"Azokat is meg tudom érteni, akik biztatgatják őket, mert az úgynevezett baloldal egyetelen esélye hogy hatalomba kerüljön, ha valami nagy "esemény" történik, és ezt igyekeznek másokkal kiprovokáltatni."

Igen az ellenzék igyekszik kihasználni mindent, hiszen ezzel is alátámaszthatja a mondandóját. Viszont a diákok a pártszimpatizánsokat elküldték, hogy megmaradjon a dolog független jellege. Komolyan néha képtelenek vagytok elhinni, hogy valaki azért mert ki tüntetni mert a fasza ki van, nem azért mert húúú az ex szakállas azt ugatta hogy kifele mindenki akinek megvan a 2 lába és lélegzik, fingassuk meg ezt a kormányt. Persze minden mögött összeesküvést, támadást kell látni. Komolyan utoljára a fletó fenyegetett bennünket szlovák terroristákkal... kb ugyan az a kategória.

"Mindegy hogy mi csak vér folyjon, csontok törjenek, áldozatok legyenek"

Ebben a pártod nagyon jó úton járt mikor odarendelte az ellentüntetőket!

"a médiamunkásokat is meg tudom érteni milyen frusztráltak, és igyekeznek a bolhából elefántot pumpálni hátha valaki vevő erre"

Erről szól a mai sajtó, de a sorban a ti sajtótok is ott van. Félretájékoztatás tekintetében elsők vagytok. Nyilván 10 féle tudósítás más más megközelítésből 10 féle módon mutatja be az eseményt, de mindig van egy központi igaz tartalom. Nálatok ez sincs meg.

Đđ 2013.03.10. 14:58:01

@Foxtrotty:

"...keinE Politik", bitte schön, weil die "Politik" ein weiblisches Wort ist!:-)

Amúgy meg: sokkal jobb, ha "gyerekek" csinálják a politikát, mintha 10 évet ült (bér-)gyilkosok és az ő gazdijaik! (Itt olvashatod a Kubatov-"Szőke" Feri-ügy hátterét és összefüggéseit: nepszava.com/2013/03/velemeny/bartus-laszlo-szoke-feri.html - csak hogy tudd, kiket támogatsz!)

sjános 2013.03.10. 14:58:33

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
Na mi van???... a rabló kiabálja hogy tolvaj????
Ki a franc vitte ki az utcára a politizálást a parlament helyett??
Ki a picsa kezdte, a "polgári engedetlenséget", a la' kordonbontás...
Szar amikor visszanyal a fagyi???
Aki precedenseket teremt az ne csodálkozzon ha más is használni, kihasználni fogja!
Egyébként ez még mindig csak babazsúr...."úri fiúk lázadozása"...
Az a nagy büdös helyzet, hogy lesz itt még rendes polgárháború is ha a Fidesz nem kap a fejéhez! Bár, inkább a lábuk között hordják az agyukat....az már látszik!

Erhardt von Rheindars 2013.03.10. 15:09:11

@sósavas bácsi: Szuper, hozzászólás. Kötelező reklámblokk letudva? :D

Jó lehet az ex MSZMP-s pofákat támogatni újra. Persze nemsokára lesz saját munkásőrségetek, vörös csillag helyett, naranccsal. Még az ellenségkép sem változott, a nyugat a kapitalisták...

Tűzgolyó 2013.03.10. 15:09:31

Még jó hogy a Fidesz átírta a BTK-t, hogy útját állja a gárdista bűnözésnek:
tuzgolyo.blog.hu/2013/03/10/lathataron_a_fidesz_garda

Muzsikok közt 2013.03.10. 15:25:24

@sjános: Ja, az a közös a 2 dologban hogy a kommunistáknak akkor sem volt támogatottságuk meg most sem.

Kovács Béla Jr. 2013.03.10. 15:31:02

@Erhardt von Rheindars: több mint húsz éve csináljátok, ne mondd h unjátok :)

Nap Pali 2013.03.10. 15:33:37

ok ok fidesbűnözés...

megalakult a fidesnyúgend...

én kispénzű nyugger vagyok csatlakoznék az fideSS gárdához !

csak anyni kérdésem lenne:
a sósavat nekem kell venni/vinni
vagy a párt (dr.kuba tov et,) biztosíttya?

Kovács Béla Jr. 2013.03.10. 15:38:35

@Nap Pali: ha kell, kiutalja, rászorultsági alapon...

Kovács Béla Jr. 2013.03.10. 15:43:16

@Erhardt von Rheindars: lelkesen szavaztok az mszmp utódszervezeteire...

sjános 2013.03.10. 15:49:32

@Zuckerbrot: Hááát én meg azt látom, hogy most egy retorikájában intézkedéseiben, demagógiájában kísértetiesen kommunistára hasonlító párt van hatalmon...és sajnos van támogatottsága...még ha nem is 2/3ad...amire szokott volt hivatkozni!
Meeeert bizony az éppen elment első fordulós 64,20% és második fordulós 46,62%nak szerezte meg a a 2/3át!
Ennyit a 2/3adról! Ezen ugye most nem kezdesz el vitatkozni??? Ez biza tény!

Erhardt von Rheindars 2013.03.10. 15:49:42

@sósavas bácsi:

Fenéket, még egyszer sem szavaztam MSZP-re szóval ezt eltoltad :D (és nem is esélyes hogy nekik adom le a voksomat)

Amúgy lassan a fidesz is elmehetne az mszmp utódszervezetének, már csak az ex mszmpsek igen magas száma, valamint szoci és komcsi intézkedéseik miatt :D

nu pagagyí 2013.03.10. 15:52:01

Kerényi szervezésében és az MMA közreműködésével már rohamtempóban készülnek az újabb festmények az alkotmány negyedik kiegészítéséhez.

A megfestendő témák:
- röghözkötés,
- a politikai kampány borzalmai,
- Biszku Béla pufajkában dobtáras géppisztollyal,
- hajléktalan az ócsai lakóparkban melegvizet enged.

A 100 milliárd példányban megjelentetendő díszkötéses alkotmány előállítására közbeszerzést írtak ki, melyet egyedüli indulóként egy ismeretlen cég, az S&Lajos Kft nyert el, melynek tulajdonosi háttere üzleti titkot lépez.

nu pagagyí 2013.03.10. 15:56:10

@sósavas bácsi: Nem világos, hogy az MSZP, hogyan lehetne a Fidesz-MSZMP utódszervezete?

Muzsikok közt 2013.03.10. 15:58:52

@sjános: Igen ez tény. Bár nem értem pontosan mire hozzátok ezt fel.

Ennyi sem volt soha senkinek, a szabályok mindig ugyanilyenek voltak.

nu pagagyí 2013.03.10. 15:58:59

@Erhardt von Rheindars: Biztos a liberális terrorra gondolt, amikor még nem lehetett szabadon cigánybűnözőzni, mert ejnye-bejnyében részesült.

sjános 2013.03.10. 16:05:48

@Zuckerbrot: Nem én hozom fel! Ez a hivatkozási alap...hogy a Nép?? felhatalmazta őket! a 47% 2/3-a.
Ezért nem elegáns ez az "tatárjárás" az Alkotmányban...a törvényekben.
Ha lett volna egy pucányi vér a Fidesz politikusaiban....de nem volt, akkor népszavazásnak kellett volna szentesítenie ezt a szart....amit Alaptörvénynek hívunk! Nem csodálom hogy nem vállalták! De így egy újabb frontot nyitottak az ellenségeskedésnek! Látjuk az eredményt!
A gazdaságban lenne ennyire eredményes ez a Kormány...mint a árokásásban!

Erhardt von Rheindars 2013.03.10. 16:08:56

@sósavas bácsi: Ebből valamit idézzél, mert én ezt most végig nem olvasom!

Érvelj, ügyesen!

fvipera 2013.03.10. 16:09:24

@centenárium: flinkenstein legjobb tanítványa vagy-e

Kovács Béla Jr. 2013.03.10. 16:11:43

@Erhardt von Rheindars: volt rá tizenöt éved, kb akkor került fel a netre:)

Erhardt von Rheindars 2013.03.10. 16:19:38

@sósavas bácsi: Elbuktál, 2007-ben került fel a netre. Ezek szerint matekból még Matolcsynál is rosszabb vagy. :P

A vita csak akkor működik ha partner vagy benne, és te nem vagy az. Belinkelsz egy rahedli szöveget, tiszteljél meg azzal hogy idézel pár dolgot, ami ide, a témába vág. Oszt megdumáljuk. Leírom a véleményem hozzá. Ok?

gavar csaba 2013.03.10. 16:21:39

Félelmetes, hogy ezek az "alkotmányvédő" lenin-fiúk mire vetemednek.
Magánlaksértés az mindenhol bűncselekménynek számít
Elvetemültségükre, neveletlenségükre jellemző mikor a kopasz kigyúrt,belőtt fiatal veres fejjel leordítja az őt tésztával kínáló hölgy fejét.
csodálkozom, hogy vannak akik még pártolják ezt a parttalan gyűlöletet ami a székhelyfoglalókból árad.

Erhardt von Rheindars 2013.03.10. 16:22:08

@nu pagagyí: Nem baj, mára ezek a határok is leomlottak... Meg még egy pár:D

Muzsikok közt 2013.03.10. 16:22:46

@sjános: Aki nem szavazott annak kuss van. Ha melléteszed mennyit kapott az mszp akkor mindjárt világosabb a kép. A fidesz 47 a maszop mennyi, 13? Ez a matek van 90 óta, de balkormány sosem szerzett 30nál többet. Tök lényegtelen dolgon lovagolsz. 2014től más a matek az mszp azon ugyanúgy kiakadt.

sjános 2013.03.10. 16:25:42

@Erhardt von Rheindars:
Az a helyzet hogy egyre kevésbé felkészültebbek....valahogy kapkodó lett az eligazítás, vagy önnálósodtak??....vidéki, lencsés, bloggergéza, gyurcsányközokirathamisító, stefike, stb...stb....egyre gyengébb az érvek...egyre több indulat és pontatlanság.

Erhardt von Rheindars 2013.03.10. 16:27:45

@gavar csaba: Persze az ellentüntetőkből csak úgy sugárzott a szeretet! :D

sjános 2013.03.10. 16:27:57

@Zuckerbrot: Én meg azt gondolom, hogy egy Kormány, az egész nép kormánya és nem csak azoké akik megválasztották! A többiek is léteznek....esznek...levegőt vesznek...és nem lehet levegőnek nézni őket!

Erhardt von Rheindars 2013.03.10. 16:32:18

@sjános: Most hogy írod tényleg! :D

Szerintem ők ilyen szabadúszók, volt egy alap kiképzés hogy mit kell írni/mondani, csak az idő meghaladta ezt, és önállósodni kellett. Hiszen az nem lehet hogy Dicső Vezérünknek és pártjának ne legyen valamiben igaza.

Lehet hamarosan a fidesz is felméri hogy kifogyott a nafta az illetőkből és kell majd egy gyors felvilágosítás/agymosás a választási kampányban.

sjános 2013.03.10. 16:35:08

@Zuckerbrot: Tök lényegtelen dolgon lovagolsz. 2014től más a matek az mszp azon ugyanúgy kiakadt.

Pont nem lényegtelen, hisz ez az alap, ez az alapja minden Fidesz 2/3os módosításnak!
Ezen áll a bál, és ha ezt nem akarod megérteni az baj... ha meg nagyon is érted...akkor még nagyobb a baj!
A más matek meg egy még torzabb matek! Nanááá ,hogy semelyik más pártnak nem tetszik nem csak az MSZPnek!

Muzsikok közt 2013.03.10. 16:44:15

@sjános: Nem az emberek 2/3a kell az alkotmány újraírásához. Nem tudom hogyan tudnék egyértelmübb lenni, ezért részemről befejeztem.

gavar csaba 2013.03.10. 16:48:59

@Erhardt von Rheindars:

A nyugdíjas bácsi sokkal kevésbé félelmetes, mint a magából kikelve ordítozó veresfejű lenin-fiú.
vajon meddig erőszakolják még ezek a leketlen, szégyentelen, tiszteletlen bunkók ezt a szegény magyarországot?

Erhardt von Rheindars 2013.03.10. 16:59:07

@gavar csaba: Kis tévedésben leledzel, az ellentüntetők feleltek meg maradéktalanul annak amit fentebb leírtál. Attól hogy kevésbé félelmetes, nem jogosítja fel hogy "szégyentelen tiszteletlen, bunkó" módon viselkedjen, a fiatalokkal szemben.

Ajánlom nézd meg ezt a videót és utána mondj véleményt a székháznál demonstráló fiatalokról. A videó Londonban készült, 2010ben amikor az egyetemisták megostromoltak egy pártszékházat.

www.youtube.com/watch?v=hOS0VtiFuUk

A mi fiataljaink tüntetése békés véleménnyilvánítás volt, ami hozzá tartozik a demokráciához.

Ezt fogadd el.

Kovács Béla Jr. 2013.03.10. 17:08:44

@Erhardt von Rheindars: egészében véve érdekes cikk, van egy pár téma amin szerintem érdemes elvitatkozni (miért is szitokszó a liberális idehaza?), amire én utaltam neked, az kb ennyi: "Hamis az az unos-untalanul ismételgetett állítás, mely szerint a demokráciát leginkább a választáson való részvétellel lehet támogatni. Ez – így – nem igaz. A demokrácia lényege az önrendelkezés joga, illetve annak gyakorlása. Ha olyan körülmények állnak elő, hogy szavazás ezt nem tudja szolgálni, akkor a nem szavazás marad az eszköz mellyel e jogot érvényesíteni lehet. Annyi igaz, hogy demokráciákban a kérdés nem szokott így fölmerülni, de – pontosan erről szól ez az írás – Magyarországon olyan viszonyokat alakítottak ki a választás tartását értelmétől megfosztó, azt csak uralmuk állandósítására használó áldemokraták, amikor ez az egyetlen demokratikus út maradt az önrendelkezés jogának érvényesítésére."

csak egy néző 2013.03.10. 17:30:29

@gavar csaba:
Nekem úgy tünt, hogy a fogatlan, protkós sósavval , kurva anyázással fenyegető nyugger volt magából kikelve és a körülötte ordítozó büdös szájú banyák. Inkább megköszönhetné az idióta, hogy a fiú nem kűldte le a protkóját az aranyere mellé.
süti beállítások módosítása