2012.09.01. 11:36 Szerző: blóðøx

Blóðøx

szent lászló.jpg

„A kemény viaskodás végén az elrabolt lány László bárdjával elvágta a kun inát és végzett ellenfelével.”

Részlet Szent László legendájából – XII. század

 

A cím nem valami krikszkrasz, hanem egy norvég viking király becsületes neve. Blóðøx ónorvégul annyit jelent: Vérbárdos... Valódi neve Erik (Eiríkr) Haraldsson volt, a történelem és a norvég népemlékezet mégis „Vérbárdos Erikként” tartja nyilván - ez utóbbi egyértelműen a „nemzeti hős” kategóriában...*

Mindez csak arra bizonyíték, hogy Európa egyik legcivilizáltabb nemzeténél is megesik, hogy egy baltás gyilkos bekerül a nemzeti panteonba!

...Akkor meg mit bántjuk mi az azerieket? Nekik is megvan a maguk Vérbárdosuk – miért ne imádhatnák? Nyilván a X. századi „aktuális örmények”, az angolszászok is „kegyetlen, pszichopata gyilkosként” határozták volna meg Eriket, egynémely, Northumbriában elkövezett gyilkosságaiért – ki tudja: talán Angolszászia is megszakította diplomáciai kapcsolatait a Blóðøx Eriket támogató külföldi hatalmakkal... Talán még a zászlójukat is letépték!

Azon kívül: mi, a Progresszív Blog, mindig is ellene voltunk a túl szigorú büntetéspolitikának. Ezért kifejezetten örülünk, hogy a (saját szavai szerint) baltás bűnét megbánt azeri férfi lehetőséget kapott arra, hogy visszatérjen a normális életbe. Továbbá: a Progresszív Blog mindig is komoly ellenszenvvel nézte azt, ahogy a jelenlegi magyar kormány kivételezik a keresztényekkel. Most megnyugvással tapasztaljuk, hogy nem volt részrehajló a világ legelső keresztény országa, Örményország irányában, hanem az eltérő kultúrák közötti tolerancia jegyében tudott azonosulni egy iszlám társadalom igazságfelfogásával is! Bizony, nagy előrelépés ez ahhoz képest, hogy idehaza az első körben, 2011-ben, nem lehetett államilag elismert egyház a Magyarországi Muszlimok Egyháza (és csupán 2012-ben történt e téren változás).

Bízunk abban is, hogy a kormány gyilkosokkal szembeni újabb keletű kegyessége a Kúriára is átragad majd, amikor az újratárgyalja a Cozma-gyilkosságot és így annak vádlottjai talán hamarosan együtt örülhetnek az azerivel... És ki tudja, talán egyszer még Breivik is új hazára lelhet nálunk – különösen, ha belegondolunk abba: eszméi nem is állnak távol oly sok magyarétól.

Az is egyértelmű, hogy a magyar nép elsöprő többsége is támogatja az Azerbajdzsánnal kötött alkut: gyilkost – kétmilliárd dollárért cserébe. Hiszen ugyan kinek lenne kedve pluszadókat vállalni akkor, ha netán nem teljesülne a tervezett magyar államkötvény-értékesítés és ekkora lyukat kellene sebtében befoltozni a költségvetésen? Lehet, hogy a szívünk vérzik szegény agyonvert-majdnem lefejezett örmény katonatisztért, de azért az empátiánknál léteznek nyomósabb (értsd: gazdasági) érvek is! Az örmények pedig már igazán megszokhatták azt, hogy a történelem nem az ő elképzeléseik szerint alakul – elég, ha arra a genocídiumra utalunk, amely ugye török (és azeri) hivatalos források szerint meg sem történt velük.  Ott több mint félmillió örmény vesztette életét, ehhez már igazán hozzáírhatják szegény Gurgen Margarjan hadnagyot is...

...Komolyra fordítva a szót:

A létező legaljasabb dolog a bajtárs megölése – nem véletlenül ez az egyik legjobban „megmért” katonai bűncselekmény minden hadseregben. Gurgen Margarjan örmény hadnagy pedig a NATO Békepartnerségi programjában részt véve, az adott szituációban a bajtárséhoz igen hasonló viszonyban állt az azerivel (akinek a nevét nem írjuk le!) Azáltal, hogy a magyar kormány – és személyesen Orbán Viktor miniszterelnök – kétmilliárd dollárnyi ígéretért lehetővé tette az azeri szabadulását, joggal lehet megvetés tárgya.

A kormány ezzel a lépésével deklarálta ország-világ előtt, hogy „van az a pénz...”: van az a pénz, amiért Magyarországon hajlítható a jogrend. Immár nem csupán kormányközeli oligarchák, hanem közönséges baltás gyilkosok is kikerülhetik az egyenlő mércét – feltéve, hogy a hatalom érdekei így kívánják.

A kormány azért engedte el az azerit, mert szüksége van kétmilliárd dollárra – de miért is? Csak nem a két éve folyó „unortodox gazdaságpolitika” miatt? Csak nem azért, mert nemigen veszik a világban egy ilyen ország papírjait?

Igen: az a hatalom, amely saját továbbélése érdekében képes alkotmányt és választási törvényt „sajátossá tenni”, aki képes néhány „oligarcha-haver” helyzetbe hozása érdekében folyamatos konfliktust vállalni és felesleges „szabadságharcot”folytatni, amely hatalom a saját elitjét és annak „örökletességét” biztosítandó, képes szétverni az egész oktatási rendszert, annak igazán nem nehéz ügy magát hülyének téve lelépni hagyni egy (valószínűleg „nem százas”) gyilkost sem.

Ilyen kormányunk van... Ennél már csak az a rettenetesebb, hogy mi, magyarok, semmit sem teszünk annak érdekében, hogy jobb kormányunk lehessen. Csak várjuk, hogy majdcsak elintézi ezt valaki, majdcsak megteszi nekünk azt a szívességet, hogy legközelebb legalább legyen kit ezek helyett választani. ...De ha jobban belegondolok, mégiscsak jó, hogy léteznek olyan belenyugvó és béketűrő népek, mint a magyar: ha az azeriek és az örmények is ilyenek lennének, akkor Gurgen Margarjan hadnagy ma is élne!

* Vérbárdos Erik királyról részletesen itt: http://en.wikipedia.org/wiki/Eric_Bloodaxe

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr404745507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci0011 2012.09.01. 12:35:30

Szimplán csak annyi történt,hogy 1 ázsiai viktátor megmajmolta a félázsiai pávatáncosokat,szorult helyzetüket kihasználva.Jobban pókereznek és sakkoznak arrafelé,valószinűleg.

helipokter 2012.09.02. 11:37:09

@laci0011: A kérdés tehát annyi, hogy a magyar kormány hülyék gyülekezete, avagy gazembereké.

Mellesleg: a gazemberség bizonyos szint felett (alatt) nem képzelhető el hülyeség nélkül. A fijúkban pl. fel sem merült, hogy egy hatalmat tisztességes kormányzással is meg lehetne tartani. Talán még könnyebben is. Az egysíkú gondolkodás pedig hülyeségre vall.

@Blóðøx:
Tetszett... De mi a válasz a végső kérdésedre? Mit kellene tennünk, hogy ne így legyen?
Aki korpa közé keveredik, ...stb. Hát én most azt érzem ebben a Fidesz-többségű országban, hogy esznek a disznók.

laci0011 2012.09.02. 11:58:54

@helipokter: Ha nem lennének hülyék,nem lenne ekkora az arcuk,és lenne pénzük,nem kellene így beégniük,hehe.Fidesz többség,csak volt,mióta a 2/3-ad áll mint a cövek,azóta nem jut vér az agyukba...
süti beállítások módosítása