2011.03.07. 14:50 Szerző: Đđ

Divattanácsok

Merőben eltérően az eddig tőlünk megszokottaktól most divattanácsokkal fogunk szolgálni Kedves Olvasóinknak – de hogy mégis megmaradjunk önmagunk hagyományainál, arról lesz szó, hogy mi a divat a magyar társadalom jobb köreiben manapság.

Mi is azok a jobb körök? Kik tartoznak oda – és persze kik nem?

Ezt a közeget azok alkotják, akik a hatalom gyümölcseit gyakorlatilag korlátok nélkül kóstolgathatják. Ők azok, akik bármikor felhívhatják a Miniszter urat (külön kasztot alkotnak azok, akiket a Miniszter úr szokott ezért-azért felhívni). E csoport tagjai azok, akik már azelőtt belevonódnak a döntés-előkészítésbe, hogy egyáltalán a „döntéshozók”-nak eszükbe jutna az, hogy az adott ügy létezzen. (Magyarra fordítva ezt a szóvirágot: „Bercikém, kéne egy jó kis állami projekt nekem - úgy pár tízmilliárdért. Persze lehet 2-3 évre elcsepegtetve – találjatok majd ki neki valami jó hangzatos nevet!)

Viszont nem tartoznak a jobb körökhöz pl. az ugyan kormányoldali, de a statisztikai mérhetőség alatt lévő szatellitpártok prominensei, a saját tudásuk és szorgalmuk révén világhírre szert tett magyar cégek tulajdonosai (ki nem szarja le őket?), EU-parlamenti képviselők, multicégek magyarországi fejesei, a szellemi élet és a művészvilág kiválóságai (akik mégis odatartoznak közülük, azok meg nem is olyan kiválóak…) és a „nyilvánvalóan szalonképtelen” alakok: szocik, zsidók, stb…

…Ja, és a jobb köröket saját jogon 99,9%-ban férfiak alkotják – ne feledjük: ez a faszok társadalma és ilyen az elitünk is!

Mi a menő itt, mi a divat? Felsorolunk néhányat.

Legyen saját szőlőd – amit persze nem te művelsz meg, mert arra való a gazdatiszt. Meg persze a kétkezi munkások, de olyan mélyre te úgysem látsz a présház ámbitusáról. És ha már vidéken bóklászol, akkor szervezhetsz disznótort is (hangsúlyozom: „szervezhetsz” és ne te szúrd-darabolt a disznót!), de éppen keríthetsz egy puskát és elmehetsz vadászgatni is – természetesen a saját, vagy a szintén a jobb körökhöz tartozó „barátaid” vadászterületén. Saját pálesz: kezd menő lenni – a 29 pont óta különösen. Esetleg forgalmazhatod is – de akkor legyen má’ hungaricum! (Mézes pedig ne legyen, mert még azt hiszik, buzi vagy – és erőspaprikás se, mert akkor meg elterjed rólad, hogy szerb mintákat követsz.)

Kocsi: tök mindegy – 30 millás felett. Lakhely: hm… ez már bonyibb, mert ugye van egyszer a „budai villa”, mint kategória – de lehet, hogy ez nem elég. Manapság menő a vidéki udvarház is. Helikopter: Kóka óta ezzel bánj csínján! Magánrepülő: ehhez még mi kicsik vagyunk… Lótartás, lovaglás, „úrikocsi”: ez az ízlésedre és a merészségedre van bízva. Ha szereted, élj vele bátran, de ne feszülj túl: könnyen nevetséges lehetsz, ha lovagolni tanulás közben ér baleset, mert akkor mindenki tudni fogja, hogy nem „von Haus aus” lovagolsz. (Persze, persze, tudja ezt amúgy mindenki ebben a körben, hiszen senki sincs itt, akinek francia dajka ringatta a címeres bölcsőjét…)

Vitorlázás: na az igen! Azt mindenképp – de csakis az Adrián, a Balaton nem menő. Saját hajó a jó. Kikötőhely? Ott vannak Vitézyék. Tedd le a szükséges vizsgákat is – és igyekezz az istenért, hogy ne rókázz, ha hullámzik! (Arra nem hivatkozhatsz, ha mégis okádnál a tengertől, hogy „Nelson admirális is folyton tengeribeteg volt!”, mert ahhoz, hogy erről tudjatok, te is és a haverjaid is túl bunkók vagytok még…) Aztán időnként hívjátok meg egymást a haverokkal egy-egy pár napos hajókázásra – gondoskodjatok ellátmányról is, úgymint: kaja, pia nők.

Kultúra: ld. még „kulturált borfogyasztás” címszó alatt! De azért költhetsz műtárgyakra – csak előtte kérd ki hozzáértő véleményét!

Társasági események: figyelem, csak olyanokat látogass, ahol kizárólag a jobb körök tagjaival elegyedsz! Már az Operabál is lefelé tendál – hacsak nem húzol ki Bécsbe.

Öltözködés: ehhez is túl bunkók vagytok még, hogy ezzel különösebb fakszni legyen… Azért van már néhány ökölszabály: szmokinghoz csak fekete csokinyaki (még akkor is, ha Orbánon olykor pl. bordó virít!), a feleséged pedig ne nézzen úgy ki, mint egy kurva! (A kurvádnak úgyis van annyi esze és ízlése, hogy ne úgy nézzen ki…)

Vallásosság: a látszattal ellentétben ez inkább égő. De azért a gyerekeid inkább templomban esküdjenek. (A templom lehet romkat, ref, vagy evangélikus, de zsinagóga semmiképp se és hasonlóképp elkerülendő a görög katolikus is – oda a szabolcsi cigányok járnak! Kis- és szabadegyházak: hülye vagy, még liberálisnak nézhetnek - és akkor véged!) Speciális eset: ha debreceni notabilitás vagy, akkor üdvös, ha van saját padod a Nagytemplomban. Ebben – és kizárólag ebben – az esetben növeszthetsz bajszot is. (Különben bajszosan csak egy Csányi Sándor-, vagy Mosonyi György-replika leszel.)

Testalkat, sport, táplálkozás: tök mindegy, mert úgyis a pénzedért és a pozíciódért szeretnek! És sportolnod sem kell az egészségedért (azt ui. az orvosok dolga karbantartani, őket meg megveszed kilóra), hanem legfeljebb a társaság kedvéért. Kaja terén bármit zabálhatsz – de ezek egy részét csak titokban, vagy megfelelő alkalmakkor. Pl. menő a szalonnázás-kolbászozás vadászat közben a lovaskocsin – de a terítéknél (tudod: amikor a szolganép szépen összerendezgeti az általatok halomra mészárolt szerencsétlen dögöket) már jobban áll a libamájas szendvics. Ha pedig az Adrián vitorlázgatsz, akkor is edd meg a tengeri herkentyűket, ha utálod őket! Főképpen ha mások előtt kell falnod… És hidd el: utólag egy kiváló konyak elveszi a legundorítóbb kagyló ízét is!

Ivarzási szokások: ebbe nem mennénk bele - van, amitől mi is undorodunk… Itt amúgy sem léteznek „sztenderdek” - csak az Isten tudhatja, melyikőtök miben leli örömét. (…Buzi azért ne legyél – ld. a mézes pálinkánál írottakat!) Az „ivarzás” tárgykörében említjük meg a feleséget is – aki legyen! – és a gyerekeket (2+ a menő: nem vagy csóró, fussa!), akiket már a középsulitól járass nyugati, vagy amerikai elit magánlófaszokba, utána meg verd be őket egy menő amerikai egyetemre, Harvardra, Yale-re! (Akkor legalább van esély arra, hogy nem lesznek olyan tajbunkók, mit te meg a haverok…) Német egyetemre ne járasd őket semmiképp, mert ott a végén még megtanítják őket dolgozni!

…Reméljük, kis összefoglalónkkal nagy segítséget adtunk elitünk jeles tagjainak! …Ja, hogy ők aligha olvassák ezt a blogot? Hát, ez meg is látszik az ország állapotán!

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr552718487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása