2010.10.26. 16:44 Szerző: piefke

A fennálló törvényes rend

Ma megtörtént az, hogy az Alkotmánybíróság elmeszelte a Fidesz-kormány végkielégítések megadóztatásáról szóló törvényét – erre a Fidesz-kormány bejelentette, hogy az „Alkotmányátszabóság” meg fogja vonni az Alkotmánybíróságtól azt a jogot, hogy belepofázhasson azokba a kérdésekbe, amelyekről nem lehet népszavazást tartani… Pl. a költségvetést érintő kérdésekről.

Mekkorát fordult a világ a vizitdíj-törvény óta! Akkor ugyanis épp az Alkotmánybíróság segítette hozzá a Fideszt ahhoz, hogy egy nyilvánvalóan a költségvetéshez tartozó kérdésről népszavazhasson a nép.

Most megkapta ezért méltó jutalmát: ha a Fidesz érdekei úgy kívánják, lehet, hogy ezentúl már csak a kertitörpék méretmaximalizálásáról mondhat véleményt a „Taláros Testület”…

…De viccen kívül: semmiképpen sem beszélhetünk jogállamról és a jogállamot garantáló intézményekről abban az országban, ahogy egy kormány tetszése szerint alakíthat bármit, bármiféle gát és gátlás nélkül és híján. Ma végképp elvált egymástól az ország és annak vezetése: ez utóbbi kinyilvánította teljes függetlenségét bármitől, ami az utóbbi 20 évben törvényes és alkotmányos volt. Deklarálta a hatalom, hogy úgyannyira a törvények felett áll, hogy a törvények és az Alkotmány is csupán utcakövek lehetnek az általa kívánt és kijelölt úton – az Alkotmánybíróság pedig köteles utcaseprői feladatokat ellátni.

Mindez közvetlenül még nem jelent semmiféle változást az átlagember életében. Még. Merthogy: a tervezett alkotmánymódosítás eleve kizárná azt is, hogy az Alkotmánybíróság az eltulajdonítani szándékozott nyugdíjalap-pénzekről mondhasson véleményt – onnantól pedig már több millió ember pénze, megtakarítása bánja a Fidesz alkotmányszabászkodását!

Értitek, emberek? Nem lesz módotok megakadályozni, hogy a kormány rátegye a kezét a ti pénzetekre! Nem fordulhattok az Alkotmánybírósághoz, nem népszavazhattok róla (hiszen „költségvetést érintő kérdés”). És ki tudja, mi lesz a következő lépés? Talán a bankbetétek? Hiszen egy fél éve a kutya se hitte volna, hogy egyszerűen elvehető milliók megspórolt, öreg korukra félretett és befektetett pénze! Ezt pedig látjuk, simán megcsinálták – az esetleges akadályokat pedig dózerrel takarítják el…

Mondjátok, mit tennétek, ha valaki ellopna tőletek többszázezer forintot? Ugye hagynátok és nem csinálnátok semmit sem? Engednétek, hogy a tolvaj továbbra is köröttetek járkáljon és bambán várnátok, hogy mikor kell neki valami megint, amit a tiétek. Nem szólnátok senkinek, nem próbálnátok meg összefogni a szomszéddal, akit szintén meglopott.

Mert a politikában éppen ezt teszitek azzal, ha hagyjátok az egészet és nem léptek egymással szövetségre! Orbán addig mehet előre, amíg ti engeditek. És vegyétek tudomásul, hogy hozzátok, személy szerint is el fog érkezni! Olyan világot csinál itt, amelyben sem szervezettség, sem előre tervezés, sem ésszerűség, sem a valódi közérdek nem fog szóhoz jutni, csak a Fidesz-klikk érdekei.

Sírtatok a szoclibek alatt? Utáltátok a sok mocskos, korrupt alakot? Úgy láttátok, hogy herdálják és „talicskával hordják haza” az ország pénzét – a ti adótokat? Igen? Most valóságos „aranykornak” tűnnek azok az idők – mert akkor „csak” az önzés, a szakszerűtlenség uralkodott (ezek most is megvannak), csak a Köz pénze csordogált félre, de személy szerint tőletek nem sikkasztottak és nem vontak meg tőletek alapjogokat.

Az egy szar világ volt, alkalmatlan disznókkal az élen – és ti joggal hajtottátok el azt a „kondát”. De kiket engedtetek magatok fölé, istenem?! Miért nem gondoltatok arra, hogy Orbán mit tett a közérdekkel 8 évig, ellenzékben? Hogy mindvégig csak a saját visszatértére gyúrt? Akkor nem hittétek, hogy aki 300 Ft-ból képes a saját népszerűsége érdekében népszavazást csinálni, az szó szerint mindenre képes és az szó szerint szarik arra, hogy egy számára kedvező, pillanatnyi előnnyel járó lépése kinek miféle károkat fog okozni majd?

Most kell neki a pénzetek, hogy látszólag beválthasson egy adócsökkentési ígéretet. Pedig nyilvánvaló, hogy ez az adócsökkentés 2-3 év múlva iszonyatos, több százmilliárdos lyukat fog okozni a költségvetésben… És nem számít neki! Kérdem én: vajon mit fog akkor majd csinálni, ha 2-3 év múlva itt lesz az az előre megjósolt lyuk? Akkor kitől és mit fog elvenni?

A kormányok mindenkori alapvető kötelessége a fennálló törvényes rend és a közérdek védelme. Egy demokráciában nem lehet pillanatnyi tetszés szerint változtatgatni a törvényt, az Alkotmányt és nem lehet tetszés szerint bármit közérdeknek kinevezni. Nem lehet mindezek érdekében hazudni sem – legalábbis büntetlenül nem, mert akkor azt a kormányt a nép legközelebb meneszti és keres helyette jobbat.

Itt most „kormányoldalról” változtatgatják a nekik épp nem tetsző törvényeket és a lopást kinevezik a Köz érdekében állónak. Ez egy dolog – de ami ennél még rosszabb, hogy a nép nem akarja ezt a kormányt meneszteni és nem is lenne kinek, jobbnak a hatalmat átadni. Ezek szerint nincs meg a demokrácia egyetlen alapeleme sem: sem a törvényes rend tisztelete a kormány, sem a leváltás jogával való élés szándéka a nép részéről és nincs a nép érdekeit sokkal jobban képviselni tudó alternatív politikai erő sem – ráadásul szándék sincs a tömegekben arra, hogy egy ilyen erőt létrehozzanak.

Két választásunk maradt csupán:

1.     Beletörődünk és egy demokratikus kulisszák mögött diktatórikus hatalmat gyakorló párt és annak vezetője lesz az ország ura. Egy olyan párt és egy olyan vezető, amely és aki többszörösen bizonyította alkalmatlanságát és azt, hogy sem fogalma nincs a valódi közérdekről, sem szándéka nincs azt tekintetbe venni. Egyetlen célja csupán a saját hatalmának fenntartása és „finanszírozása”.

2.     Abbahagyjuk a passzivitást és elkezdünk közösen cselekedni a saját jól felfogott érdekeinkért.

…Ki-ki hozza meg a döntést!

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr122400816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Billy01 2010.10.27. 11:05:24

Pontosan.
Úgy néz ki, hogy az a 53% plusz a jobbik szavazók kb. 1 milkó, úgy néz ki pontosan azt akarja, amit a fidesz. Bosszút és vért akar látni. Akasztott mszp-seket és vérben úszó Kossuth teret. Olyan mszp-seket akar látni, akik az utcán halnak éhen, vagy a börtönben. Vagyis a hungarizmus után életre kel a barbárság is. A tömegeket nehéz leállítani, ha valaki felkorbácsolta az indulatokat. (orban viktor)
Lehet, hogy mi velük küzdünk és nem a fidessze és nem orbán viktorral?
Teszem fel a kérdést. :)

Mer ugye az egyértelmű mindenki számára, hogy a 98 % os adó azokat az mszp-seket sújtja, akiket ebben az évben rúgtak ki. Erről van szó!
süti beállítások módosítása