2010.10.20. 16:42 Szerző: Đđ

Meredek!

 

Megvagyunk ezzel is: ma beterjesztette jelentését a 2006-os „eseményeket” vizsgáló parlamenti bizottság...

Ez egy igen érdekes bizottság volt, mint ahogy nemkülönben érdekes maga a vizsgálat is. Érdekes, mert a tagok zömét a Fidesz(-KDNP? – mi a fene az???) adta és mert azt vizsgálta, amit a tagok pártja generált annak idején.

Csak igen elfogult, vagy nagyon ostoba emberek képzelhetik, hogy a 2006 őszi zavargások kirobbanásához semmi köze sem volt Orbán Viktor és a Fidesz akkori és közvetlenül azt megelőző tevékenységének: mindent megtettek a „rendkívüli állapotok” létrejöttéért és semmit sem tettek meg annak érdekében, hogy azok ne, vagy ne úgy következzenek be. Ezek után az akkor történtek általuk való „vizsgálata” minimum furcsa dolog – hacsak nem a saját emlékeikben kutakodtak volna, hogy tudniillik annak idején hogyan is készítették elő az „öszödi beszéd” hangfelvételének nyilvánosságra kerülését, hogyan „reagáltak” erre úgy, mintha abban Gyurcsány „a világ hazugságát” követte volna el, hogyan uszították a saját híveiket és hogyan nem határolódtak el a vandáloktól…

…Balsai István tegnap már arról beszélt, hogy „Van törvényes alap a Gyurcsány elleni nyomozáshoz”. Hát, nem tudom! Én eddig úgy tudtam, hogy a bűncselekményre felbujtók és az azt elkövetők ellen van-szokott lenni törvényes alap ahhoz, hogy nyomozás induljon ellenük és nem azok ellen, akik – jól, vagy rosszul – helyre szerették volna állíttatni a törvényes rendet…

…Aztán. Itt van ez a „válságadó”… Viktor, miféle válságról beszélsz te? Pláne úgy, hogy 3 évre előre tervezed ezeket a sarcokat, a válsággal indokolva. Miféle válság az, amelyben az idén több, mint 3,5 %-kal növekedtek a reálkeresetek? Miféle válság az, amelyben idén országunk termékeinek legnagyobb felvevője és egyben a legnagyobb befektetőnk, Németország 3,6%-os gazdasági növekedést produkál és jövőre is több, mint 2% felett lesz a növekedése?

Te magad vagy válságban, Viktor – „nem kicsit: nagyon!” Évekig hitegetted és uszítottad a „zembereket”, csak hogy megkaphasd ebben az országban a hatalmat – és most, hogy a tiéd, te tudod a legjobban, hogy nem tudsz vele mit kezdeni. Fogalmad sincs, hogyan használd az ország hasznára azt. És ezért valóban kurva nagy válságba kerültél!

…És ezért „terelsz” azzal, hogy „Gyurcsány ellen van törv. alap!”. Te próbálsz túlélni – addig, ameddig.

Viktor, rossz hírem van: csak két úton járhat az, aki hosszú ideig hatalmon akar maradni. Vagy jól teljesít, jól kormányoz, növeli az ország erőforrásait, jobban szervezetté teszi az államot, stb. – vagy nyílt diktatúrát vezet be! Az első lehetőségre, egyre inkább bizonyossá válik, te képtelen vagy. A második meg azért lehetetlen, mert az EU közepén vagy, egy olyan ország élén, amelyben a gazdaság ezer szállal van hozzákötve a Nyugathoz (ahhoz a Nyugathoz, amely téged annyira frusztrál…). Itt van az e.on, itt van a Deutsche Telekom, itt a BOSCH, a SIEMENS, az AUDI, jön a Merdzsó is...

Itt már nem az a kérdés, hogy „Megy-e Orbán és a Fidesz?”, mert törvényszerű és kikerülhetetlen, hogy menni fognak… Az a kérdés, hogy ki jön majd utánuk?

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr262386407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása