2010.09.28. 19:59 Szerző: piefke

A dealer

Mint már oly sok éve, 2010-ben is meghirdette a Drogkartellek Nemzetközi Szövetsége Az Év Dealere címért folyó versenyt.

Mindenki azt várta, hogy a győztes valamelyik USA-beli drogszindikátusból, netán egy dél-amerikai drogbáró szervezetéből fog kikerülni, de az esélyesek között emlegették a marseille-i alvilág egyes ismert alakjait és néhány nápolyi és palermói terjesztőt is… Azonban meglepetés született: egy kis közép-európai országból érkezett a győztes. Egy olyan kicsiny, mindössze 10 milliós országból, amelyet eddig alig jegyeztek a kábítószer-világban. Mindössze néhány vietnami nevelgetett arrafelé marihuánát…

És mégis: amikor a nemzetközi zsűri kihirdette a győztest, mindenki egy pillanat alatt megértette, hogy az illető megérdemelten kapta Az Év Dealere címet. Addig ismeretlen anyaggal jött ki a piacra és terjesztési módszereiben is szakított minden addig megszokottal: egészen elképesztő módszerekkel terítette a szert, éspedig igen nagy mennyiségben!

Ideje, hogy mi is megnevezzük a díjazottat, aki ráadásul nem is akárki: Dr. Orbán Viktor, Magyarország új miniszterelnöke.

Mit tett ez a férfi, amivel kiérdemelte a díjat?

Nos, mindenek előtt az anyag: saját fejlesztésű, minden eddiginél keményebb szer – ráadásul teljesen legális is. A neve: Fidesz. Nem mellesleg így nevezik magát az Orbán által fenntartott és irányított terjesztőszervezetet is. Az anyag jellemzője, hogy komoly függőséget okoz: aki rákap, az rendszeres fogyasztójává válik és csak igen nehezen, kínkeserves szenvedések árán lehet az illető ismét „tiszta”. Ehhez ugyanis minimum az kell, hogy az illető ne tudja tovább törleszteni a jelzálog-hitelét… A szer többféleképpen is fogyasztható: médiumokon keresztül, családi-baráti szeánszokon, de akár egyénileg, utcai plakátokon át is.

Ami igazán radikális újítása Dr. Orbánnak az a terjesztés módszere. A hagyományos dealer általában négyszemközt találkozik a vevővel, ám Orbán akár többszázezres – „milliós” – tömegrendezvényeket is szokott szervezni, ahol egyszerre hatalmas tömegeknek adja el és be az anyagot.

Szintén a terjesztői zsenialitás bizonyítéka az is, hogy Orbán a minél korlátlanabb terjesztés érdekében az országban gyakorlatilag teljhatalmat szerzett, így a „konkurens szerek” terjesztői ellehetetlenültek. Saját szere piaci egyeduralmát biztosítandó Orbán és az általa vezetett kormány egyébként többfrontos harcot hirdetett minden más drog ellen: megerősítette a rendőrséget (belügyminiszterré pl. egy, az alvilági szervezetekkel közismerten „ismerős viszonyban” lévő személyt nevezett ki), megszigorította a Büntető Törvénykönyv vonatkozó passzusait és a drogügyekkel kapcsolatos bírói gyakorlatot is a szigorúbb ítélkezés irányába ösztönözte…

Mindezek alapján a zsűri egyértelműen úgy találta, hogy Dr. Orbán mellett senki sem rúghat labdába – a díjért sem a nemzetközi mezőnyben, de odahaza, Magyarországon sem a hatalom terén. A zsűri elnöke, az olasz-amerikai Don Corleone sírva emlegette, hogy ha neki csupán Orbán hatalmának 1%-át sikerült volna összehozni, valószínűleg ő adhatott volna elnököz az USA-nak – ahogy Dr. Orbán azt meg is tette otthon, Magyarországon…

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr52330433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

legeslegujabbkor 2010.09.28. 20:30:34

A piaci terjeszkedést az ellenséges környezet mindig megakadályozza, bár történtek többféle irányban is kísérletek.
süti beállítások módosítása