2010.09.03. 17:05 Szerző: piefke

Kedves Középosztály!

Kedves Középosztály!

Erre ugye nem számítottál? Hogy elsők között épp a te kölykeidet basszák be a börtönbe (bocsánat: velük szemben foganatosítanak jogszerűen maximum 72 órás őrizetbe vételt) és nem valami borsodi cigánygyerekeket… Most ugye marhára meg vagy lepve és még inkább be vagy szarva?

Elhitted nekik, hogy ők majd épp veled a középosztállyal fognak éjjel-nappal törődni, téged „hoznak helyzetbe” – és te nem úgy gondoltad, hogy „ilyen helyzetbe” fognak hozni. Elhitted, hogy te vagy a „cél” – pedig csak legfeljebb célcsoport voltál: téged kellett elzsongítani, hogy beszavazd őket a hatalomba. Te megtetted – és most vártad a „felemelkedést”, tőlük. Vártad, hogy „megvédik majd az érdekeidet” – és eszedbe sem jutott az, hogy egy igazi középosztály éppen attól tud az lenni, mert saját maga védi a saját érdekeit és nem felülről vár mindent: védelmet, helyzetbe hozást, privilegizálást, stb.

Azt vártad, hogy majd „minden cécó nélkül” jól elkeni a Hatalom azok száját, akik zaklatják a nyugalmadat – és nem gondoltál arra, hogy ahol a hatalom minden cécó nélkül elkenheti egyesen száját, ott bárki könnyen erre a sorsra juthat!

Ne képzeld, hogy a hatalom és te egyek vagytok: nem azonosak sem az érdekeitek, sem a céljaitok. Te ezek kezében csak építőanyag vagy, nem több. Most ismét ott tartunk, hogy a hatalomnak joga van bárkivel szemben aránytalanul fellépni – és ezzel sokkal súlyosabb zavarokat előidézni a társadalom normális működésében és a köznapi emberek életében, mint amekkorákat kiküszöbölni hirdet. Mert az a három lány már sosem lesz bátor a szó polgári és demokrata értelmében és a szüleik is megfélemlített nyúllá változtak: szoronghatnak hónapokig, hogy a semmiért (mert az volt, ne legyünk álszentek és demagógok!) miféle büntetéssel és az azzal járó megszégyenüléssel lesznek kénytelenek szembenézni. Az Állam pedig beavatkozott abba, amibe nem lenne szabad hagyni, hogy beavatkozzon. Mert mi is történt? Az, amit a legtöbben elkövetnek: bátorságpróba, persze „hülyegyerek-stílusban” előadva. Erre ott a család, hogy megbeszéljék a „tanulságokat”. Normális esetben ilyenkor az „érintett szülő” felkeresi az „érintett kereskedőt”, megbeszélik a dolgot, mondhatni: rituális engesztelő formulákat alkalmaznak – és ezzel kész. Lehet, hogy az apuka és a kereskedőbácsi még egy sört is megisznak együtt az Igazság győzelmére. Ennyi! Hol itt az Állam, a Rendőrség és Pintér Sándor helye? Sehol!

Ha én lennék az egyik érintett szülő, akkor kiállnék ország-világ elé és elmondanám, hogy nem vagyok hajlandó alávetni magam egy ilyen igazságtalan és ostoba eljárásnak, amely egy ilyen hazug törvényen alapul – amely törvényt még a törvénynél is álszentebb emberek hoztak össze. És legfőképpen: nem vagyok hajlandó a gyerekemet vegzálni engedni ezen az alapon, mert mint szülőnek épp  a törvény írja elő, hogy köteles vagyok mindent megtenni a gyerekeim zavartalan testi és lelki fejlődése érdekében – és egy ilyen „eljárás” baromi ártalmas a gyerekekre! Elmondanám, hogy mint szabad és büszke polgár, képes vagyok egy gyerekcsínyt minden érintettel normális emberi módon rendezni – vagy ha  a Tisztelt Hatalom azt gondolja rólam, hogy mégsem, akkor nyilván arra még kevésbé lehetek képes, hogy rendes kormányt válasszak magamnak – tehát az ő uralmuk is nyilván illegitim ezen az alapon… Hiszen hatalomgyakorlásuk minden pillanatában éppen énrám, a hatalmat rájuk bízó polgárra hivatkoznak – akkor most ez hogy is van?

…És persze nem egymagam cselekednék: megpróbálnám magam – valamint az igazság és az ésszerűség – mellé odaállítani a többi érintettet is...

Basszus! Lehet, hogy ők nem állnának mellém? Lehet, hogy inkább kussolnának és simán benyelnék azt, amit a pofájukba kaptak? Simán elfogadnák az igazságtalan eljárást és azt, hogy a saját, legszűkebb családjuk ügyeiben is inkompetenseknek nyilvánítsa őket a saját kormányuk? Igen? Lehet?

Húha! Akkor gáz van!

Kedves Középosztály, át vagy baszva – leginkább azért, mert jelen állapotodban még nem vagy középosztály… Ideje lenne az Új Uraidat „móresre tanítanod”!

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr802269358

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kedves Középosztály! 2010.09.04. 08:10:08

Azt vártad, hogy majd „minden cécó nélkül” jól elkeni a Hatalom azok száját, akik zaklatják a nyugalmadat – és nem gondoltál arra, hogy ahol a hatalom minden cécó nélkül elkenheti egyesen száját, ott bárki könnyen erre a sorsra juthat! Progresszív blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása