2010.08.30. 11:48 Szerző: piefke

Benito, Benito!

Mármint: Benito Mussolini. Eszemben sincs Orbán Viktort egy kalap alá venni Mussolinivel, Orbán egyáltalán nem fasiszta – annál sokkal több esze van. De vannak hasonlóságok – és ezek igazán a külképviselet-vezetői értekezleten elmondott beszédéből váltak világossá.

Miről beszélt Orbán? Egy „hangját visszanyert” országról, mely egy „új világrend” megszületése közepette kell, hogy „gyorsaságot, reagálóképességet és intelligenciát” tanúsítson. Megtudjuk Orbántól azt is, hogy a jelen válság az eljövendő új rend kísérőjelensége csupán, továbbá hogy csökken a Nyugat jelentősége… Ő pedig egy „centrista kormány” élén áll, mely egy „Európában is ritkának számító nemzeti egység” talaján jöhetett létre.

A „jogállamiság helyreállításáról”, a különféle állami szervek vezető pozícióinak betöltéséről és „a titkosszolgálatok politikai célú felhasználásának megszüntetéséről” tett kijelentéseit már talán említenem is kár. A lényeg: „Magyarország visszanyerte hangját!”…

Hát igen: ez éppen az egyébként mind társadalmi, mind gazdasági téren gyenge országokra jellemző „ordító egér-effektus” - és itt jön a képbe Mussolini Olaszországa... Amire nem vagyunk képesek a valóságban azt szájjal pótoljuk. Verbálisan teljesítünk: így „növeljük a foglalkoztatottságot”, a nemzeti összterméket, így „erősítjük a gazdaságot”. Nem jó szervezéssel, egymással összefüggő és működőképes rendszert alkotó szerkezeti reformokkal, dehogy! Ezek az egyébként is hanyatló Nyugat defetista módszerei – legalábbis ezt sugalljuk, mivel kénytelenek vagyunk szembenézni azzal a ténnyel, hogy mi, a "hatalmi centrum" egyszerűen nem vagyunk a valódi gazdaságfejlesztéshez szükséges tudás, türelem és képességek birtokában és bár 8 év alatt képesek voltunk önös hatalmi érdekeink miatt szétzilálni az amúgy is frusztrált magyar társadalmat, de most az „Európában is ritkának számító hatalmi koncentrációnk" birtokában is csak a szólamok szintjén vagyunk képesek közös célok meghatározására és csak adminisztratív-hatalmi eszközökkel képzeljük egy a „nem koherens véleményekkel” való „kommunikációt”.

Emlegette Orbán „a magyarok észjárását is”, hogy t. i. Magyarország sikerességéhez arra kell építeni… Hú, vazze! Viktor: jó, ha tudod, hogy éppen a magyarok sok évszázad alatt kényszerűen kialakult észjárása, az egyéni taktikázások, az atomizálódottság, az ésszerű közös célokban való „nem gondolkozás” okozza legsúlyosabb bajainkat! … Mert ésszerűtlen közös célok azért vannak: ilyen volt az is, hogy egy „nullaprogramú” politikai erő hatalomba emelése 2,7 millió ember „közös célja” tudott lenni! Ha erre az „észjárásra” akarja Orbán alapozni Magyarország sikerét, akkor a mélyépítő iparban valóban sok új munkahely fog keletkezni: áshatjuk a sírunkat!

Erőtlen ország, gyengén szervezett állam és gazdaság, populista vezető, aki „erőből” akarja hatalmát fenntartani… Persze úgy, hogy „a legegyértelműbben állást foglal a kirekesztés ellen”. Na igen: 8 évig rekesztette ki azokat a „jó magyarok” közül, akik képtelenek voltak elfogadni az ő egyéni érdekeit szolgáló populizmusát. És aki hatalomra kerülvén hetek alatt „rekesztett ki” hosszú évekig jól teljesítő szakembereket az állami apparátusból és tett meg minden elképzelhetőt és elképzelhetetlent azért, hogy a független Nemzeti Bank éléről is „kirekessze” Simort. Aha, tényleg tök hiteles a szöveged, Viktor fiam! Ja, majdnem elfelejtettem, hogy mindezt éppen a külképviselet-vezetők előtt mondta: ott, ahol szintén komoly tisztogatások folytak-folynak éppen most. Amikor hosszú évek óta kiválóan teljesítő követeknek „üzente meg”, hogy ha ki merik nyitni a szájukat ezzel kapcsolatban, akkor 48 órán belül repülnek!

Orbán nagyon jól érzi mind a saját, mind országa gyengeségeit – éppen az igazolja ezt, hogy erőszakoskodik. Aki magabiztos, aki valóban erős és teljesítőképes, az nyugodt, az nem handabandázik, az nem rendez többszázezres népgyűléseket: az egyszerűen csak dolgozik, csendben és diszkréten, mint egy svájci óra…

...Kíváncsi vagyok, mikor szálljuk meg Abesszíniát?!

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr972258433

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Benito, Benito! 2010.08.30. 18:57:45

Amire nem vagyunk képesek a valóságban azt szájjal pótoljuk. Verbálisan teljesítünk: így „növeljük a foglalkoztatottságot”, a nemzeti összterméket, így „erősítjük a gazdaságot”. Nem jó szervezéssel, egymással összefüggő és működőképes rendszert alkotó sze…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2010.08.31. 22:12:08

Teljesen igaz, de kia faszt érdekel ez ebben az országban? A nagy tömeg örül annak, hogy tökösmagyarosan beolvasunk azoknak akiknek tartozunk, amúgyis geci zsidók, kapják be, az meg, hogy zuhan ettől a forint, na az is a sok szemét komcsi miatt van. Idióta ország idióta vezetőkkel. A seggfej szoclibek nyolcéves töketlenkedésének, lopásának, hazudozásának eredményeként 1.egy másik hataloméhes seggfej kezébe került minden hatalom, 2.kialakult egy masszív radikális tömb a jobbik vezetésével. De minden nép olyan vezetőket kap amit megérdemel!
süti beállítások módosítása