2010.08.25. 20:27 Szerző: piefke

Hős – vagy hibás?

A Pénzügyi Szabadságharc Hősi Kormánya eddig „csak” a világgal harcolt – máról már lehet, hogy önmagával is? Ott tartunk, ahol „forradalmárok között” rendesen mindig is: a Forradalom Fiai egymás ellen támadnak?

Tényleg: mit akarhatnak?

Mit akar Matolcsy? Mit akar Orbán? Hogyan működik a Nemzetgazdasági Minisztérium apparátusa? Most akkor „elszabadult” valaki – vagy a Kormánynak mindegy, csak „forrjon a levegő”? Most ki az Ellenség és kinek az érdekei számítanak?

Matolcsy megvilágosodott, vagy hibázott? Orbán vacillál esetleg és „teszteli a közvéleményt”?

Vagy zavar van – vagy zavarkeltés folyik! De ha ez utóbbi, akkor kit akarnak dezorientálni és miért?

 Ősszel valószínűleg folytatódnak a gazdaságpolitikai tárgyalások a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), amely megbeszélések megállapodással zárulnak majd - küldte e-mailben a váratlan fordulatot tükröző választ a Nemzetgazdasági Minisztérium a Bloomberg hírügynökségnek.” – ez a tegnapi hír.

Ezt ma délután a „kormányközeli”(?) Bod Péter Ákos megpróbálta úgy értelmeztetni, mintha ez az IMF soros, évenként esedékes konzultációjára vonatkozna.

Komolyan nem értem, hogy egy ilyen derék magyar ember, mint ez a B. P. Á. hogyan tehet ekkora „értelmi erőszakot” drága anyanyelvünkön? Figyeld meg Ákos, az lesz a véged, hogy rádszabadítják Szőts Gézát! Vagy újra kell érettségiznek magyarból Hoffmann Rózsánál.

Aki ért magyarul, annak világos: tegnap valaki, valamiért az NGM-ben kifejezetten egy új IMF-hitelmegállapodásról fogalmazta meg a nyilatkozatot. Aztán mára valami történt – és most vért izzadnak, hogy eliminálják a tegnapi, minden értelmes ember számára egyértelmű mondatokat.

Lehet, hogy Matolcsynak volt tegnap egy világos pillanata – vagy csak egy devizahiteles által a kocsija alá helyezett bomba kapcsán gondolkodott el a földi lét mulandóságán – és kiadatta a Bloomberg felé a nyilatkozatot. Vagy Önök el tudják képzelni, hogy a frissen átrostált minisztériumi tisztviselői karban akadhatott olyan felsőközép-vezető, aki meg merte volna ezt önállóan tenni? Á, halál fia lenne! (Lehet, hogy most is így jár: bűnbakként ér számára véget a köztisztviselői életút-program…)

Bizony: Matolcsy volt! Hogy miért, rejtély. A kérdés, hogy Viktor tudtával és utasítására, vagy magától? További kérdés, hogy volt-e a történetnek hitvány kis önérdekű indítéka (shortolás?)?

Mindenesetre most van megint min rágódnunk és aggódnunk – tehát: MEGINT sikerült a Fidesznek tematizálnia! Ők pedig ezalatt mehetnek tovább az önkormányzatok megszerzésének útján: pl. az MSZP is ráakadt az IMF-Matolcsy-témára, ahelyett, hogy pl. komoly, ütős fővárosi programot írna…

Nem az a kérdés, hogy ki és miért nyilatkozott így és amúgy – a kérdés az, mi meddig leszünk képtelenek egy komoly és hatékony ellenerőt létrehozni?!

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr932247645

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hős – vagy hibás? 2010.08.26. 19:48:17

Komolyan nem értem, hogy egy ilyen derék magyar ember, mint ez a Bod Péter Ákos hogyan tehet ekkora „értelmi erőszakot” drága anyanyelvünkön? Figyeld meg Ákos, az lesz a véged, hogy rádszabadítják Szőts Gézát! Vagy újra kell érettségiznek magyarból Hoffma…

Trackback: Fidesz és a forint árfolyama, avagy a devizahiteleseket így segítik 2010.08.26. 19:38:10

Még, hogy nem szól bele a politikus az árfolyamokba?! (1) Március második felében 4%-ot gyengült a forint. Nézzük, milyen hírek voltak abban az időben (az egyszerűség kedvéért a Hírkereső oldalán kerestem rá a nagy kormánypárt, és a fizetőeszközün...

Trackback: Hülyék minisztériuma 2010.08.26. 10:18:20

Most éppen saját magát cáfolja és hazudtolja meg a Nemzetgazdasági Minisztérium. Vagy éppen azt ismeri be, hogy kommunikációból megbukott. Nem is tudom, melyik a kínosabb. Pedig tegnap még arról szóltak a hírek - vagyis a Matolcsy-minisztériu...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.08.26. 19:37:32

Vettem a fáradságot és egymásra vetítettem az elmúlt hónapok Fidesz-kommunikációját és a CHF/HUF árfolyamot. Elképedtem, de végülis erre számítottam.

Ez valóban a hülyék minisztériuma, az ország neve pedig Abszurdisztán.

piefke 2010.08.26. 20:11:09

@maholnap:

Hát...!!!

Ezek tükrében talán még az is jobb lenne, ha az országot valamely halálos ellenségünkre bíznánk!:-)))

...Vagy éppen ott van???
süti beállítások módosítása